PDA

View Full Version : Какво да избера?


NatalyTake
11th December 2007, 11:19
За себе си съм направила избора. Но ми е любопитно вие какво мислите. Въпроса ми не е еднозначен, просто какво да избера: здравето си или супервизия?! Заради здравето си, което сме обсъждали тук и съм взимала отношение в други теми и съм споделяла проблемите си, се наложи да се придържам към диета, която покачи теглото ми. Въпреки неистовите ми усилия - упражнения и други начини - телгото не мога да го намаля. Щом намаля храната- започват проблемите ми с червата и стомаха. Докторът ми обясни защо се получава така и ми даде да разбера, че трябва да взема решение - или здравето или визията си. Остава ми единствената надежда и утеха, че понякога (по думите на доктора) поради многото диети, които преди съм спазвала, сега организмът ми натрупва всичко, което може да вземе от храната и може да дойде момент, когато метаболизмът ми да се успокои и "Организмът" ми да реши, че няма повече да го тормозя и да се балансира и щом поемам храната на ръба на нужните ми калории-да гори всичко което му подавам-при положение, че все пак съм доста активна физически .
Моля ви, кажете ми, какво мислите по така болните ми теми ... здраве, диети, външен вид....

Babri
11th December 2007, 12:21
За себе си мога еднозначно да отговоря на какво повече държа към този момент-външния вид.Правя всичко възможно да изглеждам добре и съм благодарна,че не ми се налага да избирам между здравето,което е изключително важно и визията.

Но ако дойде време и трябва да избирам,ще бъда изключително затруднена.Бях чела някъде за една мацка с импланти,на която й отркриват рак/не дай си Боже/.Лекарите били категорични,че да се спаси и да няма разсейки,имплантите трябва да се извадят.Но тя отказва.Иска до последно да е красива за мъжа си.Това много ме трогна.Но всеки прави своя избор за добро или за лошо.

За съжаление здравето не се купува с пари.А веднъж,загубиш ли го,трудно можеш да го върнеш обратно.Едва тогава оценяваш какво ценност си притежавал.Малко банално,но е така.

И както казват хората"По-добре дебела и здрава,отколкото слаба и болна".

valhalla
11th December 2007, 12:21
За мен изборът е ясен - 100% ЗДРАВЕ...
разбира се, има един вариант, който мисля, че не е валиден при теб NatalyTake, но за много хора е факт: понякога си мислим, че нещо е вредно за здравето ни и не го правим, а всъщност точно то е полезното, но например не ни стиска да променим живота си или пък не вярваме че ще се справим...

но мисля, от друга страна, че здравето съдържа в себе си добър външен вид... може би трябва обаче да поясня, че съм абсолютно против всякакъв вид намеса като импланти например....

mallvina
11th December 2007, 15:03
Nataly Take,Положението в което се намираш,тази критическа при жените :( ,според мен трябва категорично да заложиш на Здравето,знаеш на тези години какви промени настъпват в организма ,и точно сега да се подлагаш на диети когато най много имаш необходимост от качествена храна за да може да се пребориш някък със това меланхолично състоние.Изчакай малко да мине този период,пък след това тогава ще имаш достатъчно време да правиш диети и да обръщаш внимание на външния вид .Успех.

NatalyTake
11th December 2007, 15:48
Много ви благодаря за мненията и съветите. Аз избрах здравето, а съм сигурна че с повече упоритост ще постигна и останало, така както си го представям.
Интересно ми е какво мислите за втората част на изложението ми.

mallvina
11th December 2007, 16:45
за втората част ,лично Аз мисля че лекаря се е пресилил малко,по скоро да те сплаши да не започнеш да правиш точно в този момент отново драстични диети .Как 'Организмът да реши" ,той мозъка решава и от него зависи правилното функциониране на всички органи.Това според мен е психологичен проблем,стрес и по скоро не от храната а от трудния живот който си имала.И във момента като прибавиш и критическата ,съвсем се чувстваш безпомощен.В такъв момент лекарствата помагат,за съжаление не винаги можеш да се справиш сам с проблема,на второ място,чистия въздух,разходки ,колкото и да ти е лошо,трябва да се движиш,и някой който да те разбира да не те дразни.Дано всичко да се оправи и този момент да е минало в живота ти.Като се замисля какво сложно нещо е психиката на човек,че е важно човек да калява психиката си с спорт със автогенен тренинг ,но на думи понякога е едно ,а в действителност съвсем различно кой какъв си е :roll: и е рядко обратимо.За това и психотерапията помага при такива състояния поне да нямаш физически болки.На запад как хората си имат лични психолози и това е нормално ,и тук трябва да стане така.

ZANDALEE
11th December 2007, 17:25
На запад как хората си имат лични психолози и това е нормално ,и тук трябва да стане така.Даже е повече от нормално ама джобчето на българина не е готово за тази услуга.А и ние си мислим,че и сами можем да се оправим с проблемите си. :?

Rusalka
12th December 2007, 10:33
ZANDALEE, за съжаление е точно така.

ZANDALEE
12th December 2007, 11:44
ZANDALEE, за съжаление е точно така.Затова всеки ден правете у-у-са-а. :lachen: :lol:

П-р-о-л-е-т
18th December 2007, 16:02
Най-важно е здравето!
КАкво значи това "СУПЕР ВИЗИЯ"?! Само здравият човек изглежда супер. Какво като отслябнеш, но лицето ти е посърнало от болка, изглежда с неравен тен, посивяло, нямаш блясък в очите и сили да се насилиш да се усмихваш. Колко много жени има по света, които не са слаби, но изглеждат страшно запленително. Вземи за пример Бейонсе, Лопес, Катрин Зита Джоунс... НЕ е ли по-добре да спортуваш, за да си стегната, а не да гладуваш, за да си слаба? Мъжете харесват стегнати жени, с хубава кожа, с широка усмивка и добро настроение. А като те боли коремът нито можеш да спортуваш, нито нищо. Стегни се и се осъзнай!

Мария Василева
18th December 2007, 16:30
(по думите на доктора) поради многото диети, които преди съм спазвала, сега организмът ми натрупва всичко, което може да вземе от храната и може да дойде момент, когато метаболизмът ми да се успокои и "Организмът" ми да реши, че няма повече да го тормозя и да се балансира и щом поемам храната на ръба на нужните ми калории-да гори всичко което му подавам-при положение, че все пак съм доста активна физически .
доктора е прав!!
нали знаеш онова- първо си даде здравето за да спечели пари, а после всичките пари, за да си върне здравето... :?
гледай си здравето и това не означава да пълееш безкрайно, но за момента здравето е приоритет :girl_kiss2:

NatalyTake
28th January 2008, 09:27
:) Да ви се похваля... Без много усилия тръгнах надолу с килограмите-даже въпреки многобройните празници в пози период... Очаквам леко да се затопли за да включа и още упражнения и смятам, че тогава ще имам още по-осезаем ефект, моето "усилие".... Важното е, че основният ми проблем е доста положително разрешен (не съвсем, но в много голям процент) и големите ми опасения, че това "тъпчене" дето ми назначи доктора, ще ме доведе до непоправими "външни" резултати не се оправда. Много съм доволна. Направо не мога да повярвам, че има и друг начин на живот. Всичко това ми се отрази и на настроението и на кожата на лицето и на общия тонус... Пожелавам на всички, които имат здравословни проблеми да намерят решението им и да се почувстват пак здрави и щастливи!!!

еМ ДжИ
28th January 2008, 12:06
Но ако дойде време и трябва да избирам,ще бъда изключително затруднена.Бях чела някъде за една мацка с импланти,на която й отркриват рак/не дай си Боже/.Лекарите били категорични,че да се спаси и да няма разсейки,имплантите трябва да се извадят.Но тя отказва.Иска до последно да е красива за мъжа си.Това много ме трогна.Но всеки прави своя избор за добро или за лошо.

Само да добавя, че тази случка, която е написала Barbi е невъзможна, според мен. Едва ли има такава жена, която е готова да умре, за да е красива до последно за мъжа си.. И то при условие, че съвсем не е задължително да се умира.
Смятам, че здравето е единственото наистина важно нещо, което трябва да ценим, другите неща са преходни. Относно надебеляването и аз имам сходен проблем, вследствие на лекарства, но гледам да спортувам, и да не падам духом, вярно, мъчно ми става като видя някои стари снимки, на пък иначе съм добре и това е най-важното. Ако се чувставате добре, това се отразява и на външния вид. Излъчването ни ни прави да изглеждаме красиви, а не килограмите.

NatalyTake
28th January 2008, 13:16
еМ Джи, това, което написа бабри е възможно. аз имах една приятелка, която си отиде от рак на гърдата и нямаше инпланти, но не искаше да я режат. до последно не ни казваше какво й е, макар че накрая вече й личеше, че нещо не е наред. когато стана невъзможно да играе театъра на нормалния си живот се затвори и си отиде за около 30-40 дни. никого не пусна при себе си освен родителите си и сина си. после разбрах, че е имало възможност да се бори, но е трябвало да я оперират, а тя точно това не е искала-опирации, облъчване и т.н. искала е до последно да е такава каквато я познаваме. Вечна й памет! Много готин човек беше.

trini_ti
28th January 2008, 15:41
Винаги съм смятала, продължавам да го мисля и всички знаят за мен че бих избрала външния вид, странното е че ката се наложи с негодувание се хващам със здравето :2016: :2001:

misheto7
28th January 2008, 16:35
Видяла съм с очите си как когато "опре ножа до кокала" човек се замисля за здравето си .Баба ми макар ,че е на 70 години е изключително суетен човек.За нея външността й цял живот е била на 1 място.И като млада а и сега/за годините си/ е изключително красива и поддържана жена.До ден днешен тя не излиза от вкъщи без грим и прическа.През 2004г и откриха рак в доста напреднал стадийй.Единственото решение беше операция и последваща химиотерапия.Премина през всичко това.2 години по късно откриха ,че в едното и око има разсейки от тумора и окото трябва да се отстрани.Премина и тази операция,колко и тежка да беше.Към момента е с очна протеза ,все още има проблеми с опадането на косата от химиотерапията ,и колко и да е суетна нито за миг не се замисли дали да направи операциите и да премине през целия този ужас.Всяко нещо е поправимо по-един или друг начин.Ако ти отстранят гърдата ,ще си направиш пластика,ако ти окапе косата ще носиш перука,ако ти махнат окото ще си сложиш протеза,но ако не си жив няма да можеш да се радваш на нищо .Няма да можеш да помагаш на близките си ,да им показваш че ги обичаш и да усещаш ,че и те изпитват същото към теб.За мен здравето е най-важното нещо на света

sibi
28th January 2008, 18:19
На мен ми се срува, че нормалното телесно тегло е част от здравето и то много важна. Излишните килограми водят до куп проблеми, също като измършавяването. Затова решението е консумацията на подходящи храни.

еМ ДжИ
28th January 2008, 23:18
misheto, това което казваш си е самата истина!
Човек трябва да цени здравето си най-много от всичко, защото ,ако го няма на този свят каква полза да е красив?
Аз имах рак на гърдата преди 2 години (на 23 години бях) и смея да говоря от личен опит! Преминала съм през всички етапи на лечение и в момента те са зад гърба ми, предстои ми пластична операция и много се радвам, че през лятото ще мога да сложа отново изрязан бански! Животът продължава, това за мен беше огромно изпитание, но го преминах. Сега смея само да си извличам поуки и да поправя начина си на живот, довел до тази болест.
Само искам да кажа на авторката на темата, че с всичко се свиква и цаката да си щастлив е, да извличаш само хубавите неща във всяка ситуация, но никога, никога да не се замисляш над подобен въпрос, защото здравето е 100% на първо място.

Celine
29th January 2008, 09:19
еМ ДжИ явно си много силна. Пожелавам ти да не срещаш вече болест по пътя си ...

NatalyTake
29th January 2008, 09:21
еМ Джи, адмирации за силата и куража, с които си се справила с това изпитание. споделям изцяло мнението ти, кое е важно в този живот в частност за всеки от нас. имам само въпрос - "и да поправя начина си на живот, довел до тази болест" - какво си открила, кое в твоя живот според теб е довело до това заболяване. сподели моля те...
Желая ти много щастие и този период от живота ти да остане само като спомен за теб и никога да не се връщаш към него!!!

д-р Венелинов
29th January 2008, 09:38
Честно казано пред дилемата: красив в болницата и здрав , но несъвършен, предпочитам да си ходя по улицата с недотам добър външен вид. Разбира си ти сама трябва да си решиш, но за мен като човек и доктор бих предпочел здравето пред всичко останало (защото съм се нагледал на страдащи хора, за които в тези моменти не им пука дали са красиви или грозни).
:D

еМ ДжИ
29th January 2008, 21:43
Момичета, много ви благодаря за хубавите думи :)
Не искам да измествам темата, но все пак ще отговоря на
NatalyTake , какво според мен доведе до тази болест:
На първо място - ранната полова зрялост и огромния запас от хормони, който бушува в мен и до ден днешен (въпреки лекарствата), понеже за моя случай се установи, че е хормонално-зависим рак.
На второ място - липсата на какъвто и да е спорт. Никога през живота си не бях спортувала абсолютно нищо. Това е много лошо и води до доста сериозни проблеми, разбира се не е задължително чак като моя да са. След като минах пъвата част от леченията започнах да спортувам, и открих, че е доста приятно. Сега, въпреки, че съм малко напълняла се страя да се поддържам стегната.
На трето място поставям храната - неправилният начин на хранене, но и самия състав на храните днес - блъскани с генномодифицирани клетки...
Ами това е като цяло.
Само да кажа - по темата - карасота или здраве - когато ми казаха, че съм болна, въобще не съм се замисляла да избирам каквото и да било. Просто направих всичко необходимо, за да съм сигурна, че ще се излекувам. Както би трябвало да направи всеки ЗДРАВО мислещ човек :)

Pauwa
7th February 2008, 06:58
Здравето е на първо място колкото и да е суетен един човек.Можеш пак да изглеждаш добре и да бъдеш здрава.Яж по-често,но по малко и никога не се наяждай така че да ти стане тежко :girl_eat:

д-р Венелинов
7th February 2008, 08:52
Здравето е на първо място колкото и да е суетен един човек.Можеш пак да изглеждаш добре и да бъдеш здрава.Яж по-често,но по малко и никога не се наяждай така че да ти стане тежко :girl_eat:


... и никога не яжте след 19ч. вечерта.

Babri
7th February 2008, 10:04
Но ако дойде време и трябва да избирам,ще бъда изключително затруднена.Бях чела някъде за една мацка с импланти,на която й отркриват рак/не дай си Боже/.Лекарите били категорични,че да се спаси и да няма разсейки,имплантите трябва да се извадят.Но тя отказва.Иска до последно да е красива за мъжа си.Това много ме трогна.Но всеки прави своя избор за добро или за лошо.

Само да добавя, че тази случка, която е написала Barbi е невъзможна, според мен. Едва ли има такава жена, която е готова да умре, за да е красива до последно за мъжа си.. И то при условие, че съвсем не е задължително да се умира.
Смятам, че здравето е единственото наистина важно нещо, което трябва да ценим, другите неща са преходни. Относно надебеляването и аз имам сходен проблем, вследствие на лекарства, но гледам да спортувам, и да не падам духом, вярно, мъчно ми става като видя някои стари снимки, на пък иначе съм добре и това е най-важното. Ако се чувставате добре, това се отразява и на външния вид. Излъчването ни ни прави да изглеждаме красиви, а не килограмите.

Вярно е,Ем Джи! Това е действителен случай! Мога да кажа и за коя жена става въпрос,но тя вече е починала и за това няма да споменавам името й. И за мен е непонятно как можеш да поставиш красотата на първо място,но е факт.

ZANDALEE
7th February 2008, 18:22
... и никога не яжте след 19ч. вечерта.Тука малко не съм съгласна ,въпреки че, не съм лекар нито специалист.Но това правило е в сила когато си лягаш в 22-23 ч.Тука има хора които лягат в 2,3 дори 5 ч.,а толкова време без храна(това са си повече от 7-8 часа) не е ли изтезание за организма :roll:

Pauwa
8th February 2008, 00:52
д-р Венелинов може би е имал впредвид след 19ч да не се яде тежка храна а примерно плодове и зеленчуци :roll:

ZANDALEE
8th February 2008, 03:15
Да аз го знам това мила и съм сигурна че това е искал да каже, но да не се изразява толкова крайно,защото има момичета на по 15 16 г.,които четат форума,пазят диети,заспиват в 4-5ч. на всичкото отгоре вечерят с една ябълка и след 19 ч. кво?Глад :2005: И... :2009:

И още нещо-ако някой кара нощни смени кво да прави :?: :!:

Pauwa
8th February 2008, 18:22
Много си права за 15-16 годишните и добър въпрос за нощните понеже и аз работя на нощни смени :1246:

NatalyTake
26th March 2008, 16:01
Здравейте! Пак съм аз! Понякога надничам във форума, но все не намирам време да пиша, а смятам че трябва, защото е по-добре да се учиш от чуждите грешки, отколкото от собствените си. По щастливо стечение на обстоятелствата попаднах на преглед при ендокринолог. Макар и неприятната диагноза, която ми сложи, съм доволна, защото най-после разбрах какво ми е и най-важното – предприех стъпки към лечението си. Оказа се, че имам автоимунно заболяване и всичките симптоми са били налице, но кой да ги види… Особено факта, че много напълнях напоследък и въпреки неистовите усилия, които полагах за намаляване на теглото си-нямаше положителен резултат. Другото нещо, за което искам да пиша – и искам да знаете, че понякога добрите намерения не водят до добри резултати. Стремежът ми за здравословен начин на живот винаги ме е водил до това, че наред с физическите упражнения, да вземам и някои хранителни добавки, имуностимулатори и витамини…. Което при моето заболяване води до влошаване на състоянието ми. Просто толкова много съм си вредила, че чак не мога да повярвам какво съм си причинила. Сега се чувствам доста по-добре, не само защото съм наясно със себе си, но защото зная какво вече не трябва да правя, което е много важно. Преди много пъти съм се питала, защо се чувствам толкова отпаднала и т.н. след като правя всичко, което би следвало да ме води до един спокоен и стабилен живот-във физическо и всяко друго отношение. Моля Ви – не предприемайте самолечение щом се почувствате зле, а отидете на лекар.

Melviva
13th April 2008, 19:52
....
Смятам, че здравето е единственото наистина важно нещо, което трябва да ценим, другите неща са преходни..... Ако се чувставате добре, това се отразява и на външния вид. Излъчването ни ни прави да изглеждаме красиви, а не килограмите.

Страхотна темичка:...здравето или красотата...аз подкрепям цитираното от мен мнение на еМ ДжИ...най-важно за мен е здравето,ако го ценим и пазим,просто няма начин да не изглеждаме и красиви...е...за някои несъвършенства ще ни помогне естетичната хирургия,но преди всичко ЗДРАВЕТО... :apple: :!: :)