PDA

View Full Version : ESCAPELE


LILenceto
17th December 2007, 11:54
Какво ще кажете по вапроса? Някои пил ли е? Има ли странични ефекти? Наложи ми се да пия и сега не знам какво даочаквам!!!!! :(

П-р-о-л-е-т
18th December 2007, 15:49
Можеш да очакваш, че цикълът ти ще лудне. Т.е. ЩЕ е нередовен и ще идва и ще си отива , когато му падне. Ескапел е хормонален препарат, който е в ударна доза и целта му е да промени хормоналното равновесие, така че да не позволи развитието на бременност. Но за разлика от обикновените противозачатъчни, той не е предвиден да регулира, а да разваля. Не е хубаво често да се пие. Често означава в рамките най-малко на половин година. Защото може да предизвика сериозни кръвоизливи и изменения в женската полова система, като кисти и др. Наскоро гледах по телевизията интервю с един добър известен гинеколог, който каза, че Ескапел е само за кризисни случаи. Пие се след изнасилвания, когато партньорът не е надежден, а се е скъсал презервативът и т.н. А една приятелка лежа 2 седмици в патологията на Майчин дом заради тежкия кръвоизлив вследствие на това, че беше пила Ескапел през 3 седмици... И едвам я спасиха.

ratamahatta
19th December 2007, 00:17
леле П-р-о-л-е-т, на LILenceto сигурно й се е изправила косата, след всичко което каза........ не че не си права, но всичко е мноооооого индивидуално. Аз ескапел не съм пила, имам няблюдения от постинора (все пак на един принцип са) и не съм имала никакви странични реакции и цикълът ми продължи да си идва на точната дата........ Риск определено има, но като ти се случи, си мисля, че е по-добре от аборта.

П-р-о-л-е-т
19th December 2007, 19:51
Много по-добре е от аборта, разбира се. Вярно, че съм прекалила с откровенността, но човек трябва всичко да знае, за да не прави грешки. Ми ако момичетата започнат да гълтат Ескапел след всеки секс?

LILenceto
20th December 2007, 13:14
Знам, че никак не е препоръчително да се пият подобен род препарати :( и съвсем не го приемам като ежедневен метод за контръцепция,но просто ни се скъса презерватива и...... нямаше какво да се прави. Аз също сам пила Постинор преди години, но вече няма внос и в момента е само това. Наистина сам мн притеснена,защото не знам какво да очаквам. Също така не знам трябва ли да предизвика кърване като Постинора,защото до момента няма такова нещо( а го пих в понеделник вечер). Да не говорим че съм чувала разни истории като качване на 10 кг, объркаве на цикъла и тн. Просто мн ме е страх,но наистина нямаше какво др да се направи!!! Моля ако някой е пил да сподели какво му се е случило!!!!
:(