PDA

View Full Version : лечебния глад на д-р Емилова


If`only
18th December 2007, 19:49
здравейте искам да попитам някой който има наблюдения върху лечебния глад на д-р Емилова.За 10 дни колко килограма е възможно да сваля ?Знам че много от вас ще ми кажат "почни НВД" ,"за какво ти е да ги свалиш толкова бързо" , "ще си ги върнеш и то двойно" и тем подобни,но аз съм решила че ще съм на тази диета само искам информативно да ми кажете горе долу за тези дни колко кг се смъкват? :wink:

MILI
18th December 2007, 20:54
Не е хубаво вода сваляш бързо кила, защото също толкова бързо ще си ги възвърнеш...
А по въпроса ,ДА аз имам наблюдения върху лечебния глад на Емилова, спазвала съм го много стриктно най- малко 3 месеца , ако не и повече....(което беше грешка от моя страна- но и аз бях като тебе млада и смела).
Моето лично мнение е че тази диета може да се направи примерно 14 дни интензивен период- пречиства организма много добре.....чувтваш се като прероден...но за бързо отслабване да ти кажа има и по- добри диети в тази има много захари(от плодовете де).....но иначе ако целиш и лечение(пречистване е много добър вариант, но пак казвам не повече от 14 дни)
Може да ти е лошо първите дни, защото организма ти се пречиства от токсините, които са се събрали в организма!!! :roll: :roll: :roll: :idea:

If`only
18th December 2007, 22:26
мерси много за отговора а коя диета е подходяща за бързо сваляне моля те кажи ми :) ?

kukli4ka
19th December 2007, 11:00
Аз съм спазвала лечебния глад на Емилова,но повече не бих си причинила това.За 10 дни отслабнах с почти 7 кг.Ако организма ти обаче,е свикнал на диети,този резултат няма да е такъв.Искам да кажа,че килограмите ще са по-малко.Първите дни се чувствах страхотно,но след това бях като болна - никакъв тонус,тотална апатия към всичко,пълно отвращение от храна /в случая чай и плодове/.Чувствах се добре само ако спя и нищо не ям.И като капак- след диетатавсеки ден килограм +.Моя съвет е,опитай нещо друго или ако е за нова година - просто си купи друг тоалет :D

lqlqlqlq
19th December 2007, 18:25
Различно е, но за 10 дена се свалят от 5 до 7 кг

MILI
20th December 2007, 19:58
kukli4ka пак казвам че колкото по- лошо ти е било от диетата толкова повече си имала нужда от нея.....ти не си издържала много диетата е много хубава за лечение, не за отслабване, макар че покрай едното идва и другото(няма как)!!! Аз си подобрих доста тонуса и здавословното състояние точно с тази диетка, незнам защо всички я оплюват толкова.....ако сте прочели книгата и поне може да научите много полезни съвети :popcorn_girl:

kukli4ka
21st December 2007, 09:51
MILI,може да е лечебна,но явно тази диета не е била моята.Нямах нужда нищо да лекувам,просто исках да сваля някой и друг килограм.Но това се случи на мен,при друг може да е различно.Аз споделям моето преживяване и то определено не беше приятно.

bibi_82
21st December 2007, 10:24
от това което знам за режима на Емилова - за мен този начин на хранене(ако изобщо може да се нарече хранене това което тя препоръчва) е равносилно на сомоубийство. може би малко крайно се изказвам но това е личното ми мнение

Liana
21st December 2007, 11:34
Познавам няколко човека, които са ходили при нея на дебелариуми, по няколко пъти, в това число и братовчедка ми. Връщат си килограмите с доста голяма "горница" и нямат (разбира се) никакви изградени навици за поддържане на килата после. И как ще имат то не може на сокчета и чайчета да се свикне организмът.

shrink
21st December 2007, 12:02
Една от причините да не харесвам диетите е, че те карат различни хора, с различни вкусови навици, с различен апетит, различно свободно време и график да правят и ядат едни и същи неща. Обрича се на неуспех 99.0 % На 1.0 % диетата може да пасне и тогава става успешна. Все едно да караш всички жени да носят рокли или къси поли. Не мога да приема и идеята, че чрез чай и плодове се пречистваш. Пречистваш от какво? И дали този чай и плодове пък от своя страна не вкарват неща, от които трябва да се пречистиш после. Кога човек е напълно пречистен? Не смятам, че 10 дни гладуване може да навреди на организма на млад, здрав човек, но опредлено може да му остави психо-хранително разтройство за цял живот.

Мария Василева
22nd December 2007, 01:23
ей, shrink браво! точно така е.
и аз бях клъвнала на тази въдица преди време. ходих до там и колкото отслабнах още толкова отгоре си ги върнах.. и на листите, които дава пише, че са индивидуани- кви индивидуални, кви 5 лева (само дето не са 5..) - стандартен текст с диетата е - на всички един и същ. :|

shrink
22nd December 2007, 12:56
ей, shrink браво! точно така е.
и аз бях клъвнала на тази въдица преди време. ходих до там и колкото отслабнах още толкова отгоре си ги върнах.. и на листите, които дава пише, че са индивидуани- кви индивидуални, кви 5 лева (само дето не са 5..) - стандартен текст с диетата е - на всички един и същ. :|

За съжаление е трябвало да стигенш до заключението за диетите, чрез собствения си опит. И аз така трябваше първо да пробвам всички причудливи диети на света да пия разни съмнителни добавки като "Златно чудо" и "Витаголд", за да стигна до някои изводи. Явно май не може по друг начин, трябва да си строши човек главата няколко пъти.

liliata
4th February 2008, 18:17
Малко късно се включвам , но току що забелязах , че има такава тема . И аз като вас съм спазвала този режим и съм чела книгите. Бях на лечебно гладуване преди няколко години и спазвах стриктно режима цели 3 месеца за това време се отървах от 11 кила т.е. станах 50 , докато една сутрин се събудих в болница и бях изплашила до смърт родителите си тъй като през ноща съм колабирала в банята и благодаря на Бог , че съм се разминала без да си одаря главата, защото със сигурност вече нямаше да съм жива. Мили момичета НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ!

FlashDancer
4th February 2008, 20:46
Lilata, по-скоро бих казала СПРЕТЕ НАВРЕМЕ, а не НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ.
Аз отслабнах с 8 килограма с този режим, като го приложих два пъти за по две седмици с почивка (захранване) по средата около 10 дни. Основен проблем при тази диета идва със спирането й– такъв неконтролиран глад настава, че е трудно да се задържат килограмите.
:)

ледено_sЪrце
4th February 2008, 20:53
Мисля, че това е много неправилен подход за отслабване, но противно на моите предубеждения, една съученичка го прилага вече 3 път и свали 7 кг. последно, а преди това още към 10-15. Даже взех и аз да се замислям дали да не мина една седмица само на плодове като нея сега и да си задържа кг после с нормално хранене. Поне като съм слаба винаги имам воля и стимул да се храня здравословно. Предпочитам си по-щадящия метод на отслабване, но чакам последните ~5кг да си отидат и трябва да затегна малко режима. :?

liliata
4th February 2008, 22:27
Да FlashDancer не трябва да се прекалява, но при мен лошото беше ,че не усетих момента в който трябваше да спра. Споделих тази история , защото аз съм едно от многото момичета който са се увлякли по такива аи по по-строги режими и докато се усетиш вече си в състояние което може да се отрази освен на физиката , а и на психиката. Да не говорим че е почти невъзможно да се задържи резултата, а за метаболизма няма какво да говорим, но явно трябваше да мина през всичко това , за да го разбера!

FlashDancer
6th February 2008, 13:55
Liliata, първия път съм ти объркала ника. Извинявай!
Съжалявам за това, което се е случило и те разбирам много добре! Аз изпитвах нещо като страх и вина, когато трябваше да приключвам диетата. Добре, че я проведох под лекарски надзор, иначе и аз вероятно бих продължила като теб, защото имам още за сваляне.
Затова се навъртам във форума. :wink:

liliata
6th February 2008, 18:48
И аз много напълнях след като приключих с диетата, после минах на разделно хранене, но ми се появиха хормонални нарушения и трябваше да приемам хормонални препарати и от тях също качих. Сега се опитвам да спазвам някакъв балансиран режим на хранене от 2 години не съм яла хляб(дори черен), никакви сладкиши, спряла съм газираното и пърженото, кафето си го пия без захар, нищо тестено, НО не ми се получава заковала съм се на 57кг/162 съм висока и не мога да мръдна, а не ми се рискува с драстична диета , защото достатъчно съм си изпатила вече.

kozata
10th February 2008, 17:46
Бях при д-р Емилова във Варна преди 2 години.За 20 дни свалих 8 кг. Никога не бих се върнала отново .Това не е лечебен глад, а машина за пари.Атмосферата е тягостна и напрегната.Хората ходяг мрачни по коридорите с чаша чай и бурканче мед в ръка.Свалянето на килограми е въпрос на лично узряване и взимане на решение-трябва да си готов и да започнеш.Хубаво е пречистването на организма, но това може да се направи и с един разумен п"пост" - както нашите баби преди Великден или Коледа.Относно Емилова - начинът на живот който тя препоръчва е немислим за всички! Това е мое лично мнение. :arrow: :2005:

Мария Василева
11th February 2008, 01:02
Свалянето на килограми е въпрос на лично узряване и взимане на решение-трябва да си готов и да започнеш.Хубаво е пречистването на организма, но това може да се направи и с един разумен п"пост" - както нашите баби преди Великден или Коледа.Относно Емилова - начинът на живот който тя препоръчва е немислим за всички! Това е мое лично мнение.:arrow: :2005: :1223:и мое :2043: :2020:

sladkotoive
11th February 2008, 12:16
Да споделя и аз опита на една приятелка от този лечебен уж глад. Ами

гладува тя първите дни беше много доволна, че се сдържа и успява, но

след 3-тия беше толкова нервна, че по телефона не се говореше с нея

камо ли да се видим. И от всичко това имаше определен резултат, но след

това запази само два от всичките свалени кг. Уж не се нахвърли на

храната, ама каквото и да хапнеше й се лепеше.....после такава

депресия....аз няма да го опитвам, 6ти ден съм на Аткинс и съм с 3.5кг.

по малко и 14см от тялото и то видимо всички дрехи ми се

отпуснаха.....това ако не е резултат! Поздрави на всички отслабващи аз

намерих своятя диета и пожелавам на всики, които не са да им се случи по скоро :good_luck:

kozata
11th February 2008, 12:35
Точно така - след третия ден ставаш нервен и се чувстваш изглупял!!!Наоколо мирише на тъга. Аз плувах всеки ден по 1 км в басейна за да не полудея. И непрестанно ти искат пари за нещо. А плодовете в стола са с цени на хотел 4 звезди! Хайде да не досаждам повече - това е място за фолк певици и разни политици.

nanci
22nd March 2008, 21:47
много ме отчайвате като пишете така.
аз за втори път правя лечебния глад в домашни условия,и се чувствам добре,ама първия път не се захраних правилно.
днес ми е 13-фатален :lol: ,но се чувствам супер и ще се захраня правилно каквото ще да става.
чела съм книгата на лидия ковачева и имам приятелка дето е постигнала големи резултати с глада и за това съм с двете ръце за него,а иначе това с дебелариумите е голяма измама.

Lollipop
22nd March 2008, 22:08
Ами аз искам да кажа, че два пъти съм била при д-р Емилова и фактически не постигнах отслабващия ефект, който исках, но тя пък много помогна на мой близък болен от диабет. Така, че аз съм на мнение, че тя помага по - скоро за лечение, отколкото за отслабване.
Все пак и това, на което се подлагате се нарича "лечебен глад", а не "отслабващ глад", нали така? Аз лично втория път за 20 дена свалих около 6 килограма, от които само 200 гр. мазнини... правете си сметка.

kozata
24th March 2008, 11:12
Относно доктор Емилова и нейната система: Наистина гладът е лечебен - това са го доказали и нашите предци, когато са постели по 45 дни преди Коледа и Великден. Но тук става въпрос за друго - всеки организъм е строго индивидуален и доказателство за това са различните резултати които се постигат при Емилова - при едни хора са добри, при други не.... т.е. не бива универсално да се подхожда към хората, които ходят в дебелариумите:) А точно това се прави при нея! Освен това психиката на човек реагира различно при подлагане на глад, а това е много важно - това е водещото при едно такова начинание. Желая успех на всички, които са решили да се възползват от услугите й - аз лично няма да повторя вече :)

Sunflowera
25th March 2008, 15:42
Приятелят ми беше 2 пъти(през 1 година) при Емилова за по 2 седмици и после захранване в домашни условия. И двата пъти свали по 10 кила и и двата пъти после върна 15. Да не говорим, че по време на самото гладуване изглеждаше тооолкова нещастен и всичко му увисна, абе пълна глупост е това според мен. Да лишаваш за толкова време организма си от жизнено важни елементи, от протеини, аминокиселини, мазнини и да му даваш само чиста захар (фруктозата и медът) според мен е самоубийство.

kaija
13th May 2008, 16:03
дайте ми на мен пари да ви кажа да карате на плодове и чай и да правите упражнения! при нея ходят хора без стимул и воля, които имат нужда някой да ги тласка. па и пари и се дават, божеееееееее! ужас!

ariet
15th May 2008, 17:43
Ne znam kakvo to4no trqbva da spazva6 s tozi le4eben glad, no predi mnogo godini bqh deset dena na plodova dieta i 4ai.Otslabnah s nqkolko kg no posle mnogo vnimatelno se zahrani i mnogo bavno.Taka 4e nakraq da sym ka4ila obratno edin kg. Nqma zna4enie dietata vinagi trqbva da se zahranva6 pravilno ina4e se ka4va vsi4ko obratno!

Jonito
21st May 2008, 10:04
Аз отслабнах с 15кг. само като го карах на разтоварващи дни два пъти в седмицата,в понеделник и вторник ям само плодове,а през останалите дни на седмицата си ям каквото поискам.Ходя също и на фитнес и от една година ги пазя и много се харесвам.Гладуването е за болни хора,които искат да си прочистят организма от токсини,а ако някои иска да отслабва здравословно,трабва да съчетае фитнес със здравословно хранене и всяка седмица да прави поне един ден глад,така е поносимо и има страхотен ефект.Казвам ви го от личен опит!И колкото до фруктовата захар,тя е много по-полезна от тази в сладкишите и няма как да навреди на никого.

sisinka
5th June 2008, 23:23
jonito е много прав. и аз се придаржам към това мнение.

dvalev
29th October 2008, 15:02
Първо искам да припомня, че диетата е на Лидия Ковачева, а не на д-р Емилова.
Второ, съгласен съм, че е безсмислено да се ходи в клиниката и да се пълни гушата на тази безскрупулна госпожа. Ние си я правим вкъщи, и всичко си е ОК.
Трето: диетата е чудесна, важното е добре да РАЗБЕРЕМ какво може да ни даде тя, и какво не може. ЧУДЕСА на този свят НЯМА.

Значи, от личен опит (спазвал съм диетата сам, и жена ми - също): в зависимост от това колко сте болни, диетата ще се понесе леко или тежко. Ние я понесохме много леко, всек път, когато сме я спазвали. Говоря за 7, 10, 20 дневна диета. По-малко от 7 дена никога не сме я правили.
Съветвам ви да прочетете книгата на Ковачева, има я безплатна в Интернет. Там ще разберете за какво става дума.

Диетата прочиства организма, свива стомаха, връща самочувствието. Диетата ЛЕКУВА! Сваля кръвното, стопява тумори, подмладява... лекува КУП болести. Всичко това е ФАКТ. Диетата гори килограми. Преобразява.

Диетата не може да направи един дебелак кльощав, ако той не иска. Никоя диета не може това. Това е въпрос на неговата воля, а не на диети. От ВАС САМИТЕ зависи дали после ще си качите килцата или не. Важно е след диетата да се спазва един разумен и умерен режим на хранене, а не да се плюска както преди, когато сте били по 100 кила.

Жена ми свали 12 килограма с диетата и си запази 60 килограмовото тегло с години, без проблем - ядеше каквото си поиска, но по малко.
НЯМА ДИЕТА, която да ти разреши плюскане като прасе, а тялото - като на Брад Пит или жена му, според пола... ;)

Така че - съветвам всеки, които иска промяна, да я направи внимателно, да се захрани, да почине, пак да я направи, и така, докато постигне оптималното тегло. После - ВНИМАТЕЛНО.
Всеки път, когато след диетата видите, че теглото скача с кило, следва ден на плодово-зеленчуков глад. Ако не спаднете надолу - два дена. После пак отначало - нормално хранене, умерено. И така нататък.

Наи-трудно е задържането на теглото във ВСИЧКИ диети. Всеки знае това.

Въпросът е - Имам ли АЗ воля да се преборя със сланините или не? Бъдете силни!


И оше нещо: тази диета, за разлика от други, е наистина здравословна, и природосъобразена. (например диетата на Аткинс е пълна отрова) Спазвайки я редовно, ще достигнете дълбока старост, здрави и слаби. Ето това е ;)

Поздрави!

dvalev
29th October 2008, 15:05
И още нещо: и в книгата го пише, напомям го и аз... Трябва да включите движение в режима. Това ще ви помогне да спазите по-лесно режима, и да ви промени навиците.

Ходенето е най-лесно и най-безвредно. По няколко километра на ден - до спирката, до магазина, до работа. Трансформацията ще бъде невероятна ;)

Поздрави!

Philipa
29th October 2008, 16:39
:new_user: :new_user:
Относно темата за д-р Емилова, доста нападки май е получила :(
Аз също съм посещавала центъра и за отслабване, преди около 5 години. Тогава бях 100 килограма (буквално) и отчаяно тарсех начин да заприличам на човек :)
Мой познат ми каза за нея, и така нямах търпение да започне отпуската, за да отида в Пампорово (тогава там се изкараха летата).
От 98.400 кг, първия ден, стигнах до 62 кг, които вече 4 години съм стабилизирала. Разбира се, не беше лесно, но лишенията си струваха. Имам чувството, че животът ми започна отначало и всичко изведнъж стана толкова хубаво и лесно.
Една година ми отне, за да сваля тези близо 40 кг., като за последните 10 се озорих най-много. :whacky: :whacky:
В момента си хапвам от всичко, като естествено се ограничавам със сладкото и тестото. Тренирам 3 пъти в седмицата по 2 часа и като спортът оказва страхотно влияние върху моделирането на тялото ми. За щастие, въпреки всичките си килограми, не бях надебеляла по онзи отвратителен начин, когато кожата виси от тежестта.
последно, искам да кажа, че това лечебния център на д-р емилова съвсем не изглежда неприятно, хората са усмихнати и спокойни и атмосферата е преди всичко положителна.
А парите, които изхарчих тогава са на-добре вложените в живота ми!
Успех на всички отслабващи!!! :2019: :2019:

tirra
30th October 2008, 11:11
Аз правих лечебен глад перди три години. Но подтикната от книгата на Лидия Ковачева, а не от доктор Емилова. Тя е нейна последователка. Да наистина цените при нея са високи /поне за мен/, но никой не задължава никого да ходи при нея. немога да коментирам методите и , защото не съм запозната. Незнам защо вие момичета /да не цитирам имена/ сте спазвали това три месеца! това си е самоубийство. Основателката на българския вариант е писала в книгата си, че това се прави най-много 20дни , с последващ захранващ период от 10дни./ след известен период може да се направи отново/. Аз останах доволна. За този месец свалих 8кг , чувствах се страхотно през цялто време, пълна с енергия и накрая с пречистен организъм.
Наистина на всеки човек различните режими на хранене действат различно. затова мили момичета пожелавам ви да откриете своя.
целувки и слънчеви дни!

PUPA
30th October 2008, 13:00
Ама като е лечебен този глад ,защо Д-р Емилова не го спазва егати . Имам позната ,която работеше в кухнята на един хотел в Боровец (в който Д-р Емилова си провеждаше "леченията")...... . Тя ми разказваше как въпросната докторка буквално измъчвала с чай и плодове будалите ,които за това си и плащали яко ,а Тя от по няколко пъти на ден се отбивала в кухнята и мятала мазни свински пържоли..... и други такива калорични и не дотам полезни неща . Така ,че...не е луд този ,който яде баницата ...... Докато има бъдали ,ще има и тарикати . :D УСПЕХ НА ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАЩИТЕ ха ха

jolifille
30th October 2008, 13:19
Ама като е лечебен този глад ,защо Д-р Емилова не го спазва егати . Имам позната ,която работеше в кухнята на един хотел в Боровец (в който Д-р Емилова си провеждаше "леченията")...... . Тя ми разказваше как въпросната докторка буквално измъчвала с чай и плодове будалите ,които за това си и плащали яко ,а Тя от по няколко пъти на ден се отбивала в кухнята и мятала мазни свински пържоли..... и други такива калорични и не дотам полезни неща . Така ,че...не е луд този ,който яде баницата ...... Докато има бъдали ,ще има и тарикати . :D УСПЕХ НА ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАЩИТЕ ха хаКолко повърхностно мислиш само....ти като си си набила в главата че това е "мъчение" и баба Ванга да слезе от небето не може да ти смени мнението!!!Защо трябва да обиждаш хората на "будали",всеки сам намира начина по-които да се отърве от излишните килца!!!И от какъв зор пак докторката е задължена да спазва режима,след като тя самата приценява за себе си че няма нужда :!: :?: :roll:

dvalev
30th October 2008, 15:07
Ама като е лечебен този глад ,защо Д-р Емилова не го спазва егати . Имам позната ,която работеше в кухнята на един хотел в Боровец (в който Д-р Емилова си провеждаше "леченията")...... . Тя ми разказваше как въпросната докторка буквално измъчвала с чай и плодове будалите ,които за това си и плащали яко ,а Тя от по няколко пъти на ден се отбивала в кухнята и мятала мазни свински пържоли..... и други такива калорични и не дотам полезни неща . Така ,че...не е луд този ,който яде баницата ...... Докато има бъдали ,ще има и тарикати . :D УСПЕХ НА ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАЩИТЕ ха ха

Е защо да не яде? Тя за себе си може да е решила, че няма нужда от този режи. Между другото това е една от причините да не харесвам Емилова, а да почитам Л. Ковачева - защото Емилова не вярва явно в режима, а за нея това е само средство за правене на пари, докато Лидия Ковачева сама живя по своя модел и ДОКАЗА, че е права.

За съжаление никой в България (а и по света) няма интерес от тази диета, защото никой няма да прави пари от нея, а както знаем медицинската индустрия е ОГРОМЕН лобист във всички правителства и държави по света и киха милиарди за рушвети. Фармацевтичната индустрия е нможе би най-печелившия бизнес в света!
Никой не иска здрави хора, защото те не се поддават на манипулиране.
И така днес виждаме (и ще виждаме) все повече болни и дебели...

Аз самият в момента пак спазвам диетата (профилактично), днес е 9-ти ден, свалих 5 кила и се чувствам в СУПЕР форма ;)

PUPA
31st October 2008, 10:45
dvalev,подкрепям ТВОЕТО изказване :)

kozata
31st October 2008, 11:50
Напълно сте прави за фармацевтичната индустрия - страхотно правене на пари и манипулиране на хората. Който има интерес може да потърси книгата на д-р Атанас Гълъбов за големият заговор на фармацевтичните компании.Мисля,че я има в интернет пространството.

sesil23
3rd March 2009, 16:46
Виждам,че от доста време не сте писали по темата,но ще ви споделя личният си опит:
Преди почти 4 години правих това лечебно гладуване,но в домашни условия.За 10 дни успях да смъкна 4-5 кг,но най-важното беше,че организмът ми се беше пречистил и след няма и месец успях да забременея.А преди това с мъжа ми бяхме опитвали 5-6 месеца без резултат
Никой не говори,че трябва да се ходи в центъра и да се пълни гушата на д-р Емилова-режимът има ефект и в домашни условия.

lqlqlqlq
3rd March 2009, 17:09
Виждам,че от доста време не сте писали по темата,но ще ви споделя личният си опит:
Преди почти 4 години правих това лечебно гладуване,но в домашни условия.За 10 дни успях да смъкна 4-5 кг,но най-важното беше,че организмът ми се беше пречистил и след няма и месец успях да забременея.А преди това с мъжа ми бяхме опитвали 5-6 месеца без резултат
Никой не говори,че трябва да се ходи в центъра и да се пълни гушата на д-р Емилова-режимът има ефект и в домашни условия.

Има разбира се, но за съжаление малко хора успяват да спазват препоръките й. Аз съм ходила в центъра, и съм от групичката на провалилите се след това :lol: Вярвам напълно на всичко, което казва за лечебния ефект на гладолечението, но може би не съм достатъчно узряла за да следвам нейния начин на живот :)

SilviyaGregory
20th March 2009, 03:18
Чувала съм много нещта по адрес на въпросната "докторка" и единственно хубави от хората които не смеят да си признаят че са дали куп пари за да седят гладни и да слушат дрънканици.

Аз съм студентка 3-та година в Щатите - 1ва година специализация за медицинска сецтра. Една от най важните лекции 1ви семестър е тази за електролитите(К, Na, Ca, Mg, Chl, ... - не съм сигурна как се казват всички на БГ но ги погледнете в таблицата на менделеи в нета),та аз като студентка знам че при гладуване се получава нарушение на баланса на електролитите с висока опастност за живота - сърдечни пристъпи, токсичност -да точно ... (особенно при хора със заболявания)при загуба на един вид се алтерира деиствието на множество процеси в организма, в това число и регулация на хормони. ЕДИНИ ОТ ПЪРВИТЕ СИМПТОМИ ПРИ ОПАСНО НИСЪК "Na" (сол) СА ИМЕННО - АГРЕСИВНОСТ, НЕРВНОСТ, ДЕПРЕСИЯ, АПАТИЯ.... ШОК И СМЪРТ (при изклу4ителен недостик на сол и "К-потасий???" следва повишаване на сърдечнада деиност, понижаване на обема на крЪвта, следователно кислородът до мозъка е понижен - и => ШОК С ИЗКЛЮ4ИТЕЛНА ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА) ПОЗНАЙТЕ КАКВО НЕ Е ВКЛЮЧЕНО В ДИЕТАТА НА ДР. ЕМИЛОВА - СООЛ!!!!

Аз лично реших да не вярвам на всичко което съм чула и реших да проуча какви изследвания се правят по време на "лечението", мислейки 4е минимума би включил 1-3 пъти на ден кръвни изследвания на електролити + хранителни добавки за техния контрол и регулация! ГРЕШНО ПРЕДПОЛОЖИХ!!!!! НА САЙТА ПИШЕ ЦИТИРАМ- "При нужда се правят и допълнителни кръвни изследвания, като електролити, хормони, антитела, туморни маркери, както и анализ на урина и микробиологично изследване на секрети".

ПРИ НУЖДА!!!!????? СКАНДАЛНО!!!!!! :?:

Ако тя беше в Щатите до сега да е в затвор за убийство, или поне опит за такова и Некъдърност! НО В БЪЛГАРИЯ ЗА НЕЙНО ЩАСТИЕ НЯМАМЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО :lol: :(

Vanilla_Dee
12th April 2009, 17:51
Здравейте!

Забелязвам, че темичката отново е в застой, но се надявам скоро да има малко повече активност по нея.

В момента аз правя лечебното гладуване на Л. Ковачева и днес е моят 4 ден. Не съм забелязала настроението ми да се е влошило или отношението ми към околните. Ако някой е минал през този етап при гладуването, мисля, че просто при него/нея се е получило така, но това не е генерално правило за всички.

При мен тонусът и настроението са на ниво и се чувствам много бодра и по-чиста, макар че са минали само няколко дни. Според мен при всяка диета най-важна е нагласата. Ако не си готов да отслабнеш и да се прочистиш и съзнанието ти не е на тази вълна, едва ли ще го постигнеш.

Съглсна съм с мнението на dvalev, че захранването и навиците, които остават след диетата са най-важната част от нея. Всички, които по някакъв начин са се сблъскали с този проблем, знаят, че самото сваляне на килограми не е най-трудната част. Задържането им обаче е, защото тук вече става въпрос за истинска воля и самодисциплина.

Уважавам мнението на SilviyaGregory, но все пак мисля, че за 20 дни едва ли недостигът на натрий в организма ще доведе до фатални последствия. Разбира се, както всяка друга диета, и тази трябва да се разгледа индивидуално и ако някой има проблеми с недостиг на натрий, едва ли това ще бъде най-добрият избор на диета.

Това е от мен :D

nikiss
5th May 2009, 11:47
Мили дами и господа, кой ви е излъгъл, че при д-р Емилова се ходи да се отслабва. Поне четете книгите на Берг, Лидия Ковачева, Норбеков и др. автори, за да видите, че там не се ходи за да отслабвате, а да се лекувате. Какво ревете че сте си върнали килограмите, че то лично д-р Емилова в лекциите си Ви казва, че Ви учи да живеете и се храните ЗДРАВОСЛОВНО а това че плюскате като свини щом се прибирете в къщи си, след като сте били при Нея си е Ваш личен "свински" проблем.
Аз лично от м.ноември до сега не съм пил нито едно хапче за високо кръвно, след като бях там 20 дни, а преди това въпреки възрастта ми от 37 години ходех като пенсионер с една чанта хапчета и то постоянно, защото не знаех кога ще скочи на 160/100, а сега е 110/70. Нека да ми е зле, а? :)

basilika
27th August 2009, 22:44
При д-р Емилова съм била през....2004г мисля беше...в доста незадоволително състояние на тялото и духа.
Да, шока първите дни е голям. Но че си нещастен е глупаво да се твърди. Ако си отишъл с идеята, че отиваш да се мъчиш, то ще се чувстваш и ще изглеждаш измъчен. В психиката е скритото оръжие.
Людмила Емилова е невероятно обаятелна жена, има страхотно излъчване, умее да внушава, убеждава...тя проповядва. Излъчва здраве и заразява с него.
Свалените кг са относителни за всеки организъм, колкото си по-болен и дебел общо взето, толкова повече сваляш. Аз намалих около 12 кг от теглото си ..... сега съм дори под кг, с които си тръгнах от там. Без да продължавам да спортувам, и ако види как се храня, сигурно ще й стане зле...
Явно организма се е пречистил и е успял не само да запази теглото си, но и да заработи правилно, така че да е в оптимален режим.
Но режима, койта се налага там....никога не може да се постигне в домашни условия... Искате ли да има ефект, мястото ви е при нея. А не гладен в къщи ;)

kokodidi
28th August 2009, 07:26
Моя близка се оттърва от доста на брой и коварни болести с лечебния глад на д-р Емилова
относно връзката с отслабването: тя се научи да се храни здравословно за да не допуска отново да се чувства като парцал
Лечебния глад наистина не е за отслабване а за зраве
Изобщо не познавам спецификата на лечението, не съм чела книгата но факта че моята близка се чувства отлично и изглежда също толкова отлично ми говори добри неща за него.

aniK
28th August 2009, 08:13
Аз пък нямам познат от ходилите там, който да е запазил свалените килограми. Всичките редуват периоди на дебелеене и отслабване (като се стреснат, минат на чай и плодове, свалят някой килограм и после качат двойно повече).
Не ме кефи идеята да плащаш, за да стоиш на пълна маса, без да ядеш (разкази от познати). Ако имаш воля, ще го направиш в къщи! Ако нямаш воля, никакви "лечебни" програми не помагат. Останалото си е бизнес - щом има кой да се връзва... why not :roll:

hatred
28th August 2009, 09:27
И аз не познавам човек, който да е имал траен, задоволителен, хармоничен резултат по отношение на отслабване в центъра на д-р Емилова. Ако целта е лечение, тогава въпросът е друг и не смея да се изказвам.

Първо, не импонирам на режима сам по себе си. Патила съм си така от живот само на плодове и чай, че ... не ми се иска да се връщам към този период дори и само мислено. Второ, ако някой много държи да спазва точно този режим, не виждам смисъл да го прави под чужд контрол, в изолирана среда и да плаща за това. Защо не го предприеме у дома? Ако търсиш нечий чужд контрол по време на диетата си, а не можеш да мобилизираш собствената си дисциплинираност, работата ти е меко казано спукана :lol:

MILI
28th August 2009, 11:54
Не с всичко мога да се съглася. :?
Първо- Да познавам човек,който е задържал успеха след посещенията си при д-р Емилова.
Второ не всико се свежда, просто до това да имаш воля. Тя е най- важното естсвено,но посещението на такъв център също е добър вариант. Особено ако имаш сериозни проблеми с килограмите,които вредят и на здравето ти, и на живота ти, и на всичко. Това е като нарко комуната, основното е волята и желанието на постъпилия, но е факт,че шанса да се откажеш от наркотиците е по- голям когато си в нея, отколкото когато се опитваш да го правиш сам във вас,заобиколен от хора които ти подават спринцовки. Малко пресилен пример,но върши работа.

Ако целта е лечение, тогава въпросът е друг и не смея да се изказвам.
Да целта е лечение,но на болести които са в следствие на излишните килограми. В което има логика. Ако си се хранил по ужасяващ начин години наред и си станал 120 кг. с хиляда и триста болести, да изчистиш организма си като започнеш с 14 дневно гладолечение, не е толкова лоша идея :lol:

От собствен опит, мога да кажа, че когато правих това гладолечение(беше много отдавна :cry: ), кожата, ноктите, цвета на лицето,начина по който се чувствах- всичко се промени. Друг е въпроса,че реших, че щом ми е толкова готино мога да живея така "цял живот" и вместо за 14 дни ,го направих за 3 месеца, докато не започна да ми прилошава на всяка крачка.
Това което искам да кажа е, че ако следваш съветите на д-р Емилова(не прекаляваш в нищо) и имаш много воля ( в клиника или у дома) "диетата" е прекрасна. Гладолечението е прекрасно. Особено като се има в предвид живота,който живеем и храната която ядем в наши дни.

Не ме кефи идеята да плащаш, за да стоиш на пълна маса, без да ядеш (разкази от познати). Ако имаш воля, ще го направиш в къщи! Ако нямаш воля, никакви "лечебни" програми не помагат.
С това също не мога да се съглся напълно. :roll:

aniK
28th August 2009, 13:42
Абеееее, съгласна съм за плодотворното влияние на такива разтоварващи дни, дори съм ЗА. Емилова, обаче, ми идва малко търгашка. По-скоро бих проучила идеите на Байкова.

За хора с доста надноремно тегло е много важно да бъдат под лекарско наблюдение при този плодов режим (или глад).

Това за комуната е вярно :D Може и някоя лИбоФ да пламне ;)

blinblin
28th August 2009, 21:46
И аз си мисля да я направя за 5 дни просто ей така за разтоварване само на плодове(около 1,5-2 килограма на ден+ кисело мляко или нещо подобно).чувствам се много тежка напоследък и мисля,че ще ми се отрази добре.Обаче първо ще изкарам до 3-тия ден и тогава в зависимост как ми се отразява ще реша дали да я продължа до 5-тия ден или направо да започна със захранването.Досега никога не съм правила на плодове ден и ми интересно какво ще стане.Братовчедка ми всеки път така сваля като качи малко-седмица,две на плодове и е идеална :)Само дето аз не бих го направила повече от 5 дни,не ми си иска да си лишавам организма за толкова дълго време...
P.С. Едва ли ще е проблем,че ще сменям чая с вода,нали?Смятам да пия зелен чай примерно,обаче само веднъж на ден.
:roll:

MILI
28th August 2009, 21:54
До 4 ден ще ти е малко дискомфортно,дори може и да ти е лошо, тогава още си изчистваш организма от токсините.Не забравяй чайовете. Според мен го направи поне за 7 дни :roll: Мое мнение,ако искаш да има ефест. Не за отслабване,разбира се :P

blinblin
28th August 2009, 22:12
Окей,и с това мисля че ще успея... :)Захранването пак трябва да е 10 дни,нали?
Ако трябва да пия чай(не ми допада много,обаче наистина ми се иска да се поизчистя малко)мога ли да си избера някакви горски или нещо подобно?
И задължително ли трябва всичко да е на два часа?
Много въпроси станаха,обаче съм доста боса в тази област... :roll:

MILI
28th August 2009, 22:25
И Аз не обичам чай, ма всъщност е много готин- така без захар :P а като нямаш много избор какво да пиеш,ще го заобичаш бързо бързо.
За захранването е хубаво да е 10 дни и внимавай със солта :idea:
От собствен опит ти го казвам...

да си избера някакви горски или нещо подобно?
Избери си хубав :P
И задължително ли трябва всичко да е на два часа?
Хубаво е.То всъщност и без това ще си огладняваш след толкова време :roll:

Много въпроси станаха,обаче съм доста боса в тази област... :roll:
Ти си питай...по-хубаво е обаче ако имаш под ръка книгата или нещо в интернет по тази тема :?

Пазя си акъла,не друго :shock: :lol:

blinblin
28th August 2009, 22:33
Пазя си акъла,не друго :shock: :lol:
Хаха!:)
Аз принципно съм чела някаква част от книгата на Лидия Ковачева(не съм съгласна с всичко там-пропускане на закуската,ядене главно вечер-не ми допадат тези неща,обаче против режима нямам нищо против и ми се иска да го пробвам,да видя как ще се почувствам).Някъде съм я загубила,тя и не беше моя книгата,така че сега смятам да си я изтегля от нета и прочета отново частта с режима :)
Мерси за отговорите,утре сутринта отивам да си купувам чай :P

monita_g
28th August 2009, 22:43
блинче, май май съм с теб, мила ... ама може за 7 дена ... :roll: и аз се чувствам доста тежка ... аз те преследвам от тема в тема, ама като сме на едно положение... утре ще видя как съм и ще пиша дали съм с теб!!! Хайде лека :) :2020:

blinblin
28th August 2009, 22:51
блинче, май май съм с теб, мила ... ама може за 7 дена ... :roll: и аз се чувствам доста тежка ... аз те преследвам от тема в тема, ама като сме на едно положение... утре ще видя как съм и ще пиша дали съм с теб!!! Хайде лека :) :2020:

ще се радвам на компания :)

aniK
29th August 2009, 08:46
Мацки, аз това съм го правила в къщи, след като родих - има няколко важни неща и трябва да се спазват!!! Blin, млякото ще развали всичко!Прочетете за режима и за захранването! Нищо не е случайно!
Аз не съм много навътре в това, но по-напред в темата мисля, че бях споделила собствения си опит. На третия ден ми беше супер лошо, едва след това вече се чувстваш перфектно. На мен лично ми писна сладкия вкус... Умирах за нещо солено или кисело :P
Изчакайте до понеделник да стартирате, за да съберете повече инфо!

basilika
29th August 2009, 10:17
Пет дни са малко според мен, след четвъртия така или иначе преминава дискомфорта. И чая задължително е с мед, не просто чай, не вода, а чай с мед!!!

blinblin
29th August 2009, 10:47
Окей,ще го започна от понеделник,за да събера повече информация :)
Иначе днес я карам на кисело мляко и плодове за подготовка един вид...:)

aniK
29th August 2009, 14:56
basilika, сигурно си права за меда, но аз я правих без мед. Идеята е, че бързите въглехидрати от плодовете/меда не позволяват на организма да чувства глад. Яде се през 2 часа защото горе-долу на толкова се огладнява. На едно хранене се ядат плодове от 1 тип и за деня общото количество не трябва да бъде повече от 1кг (или 2 :roll: , не се сещам, по-просветените да кажат).
Аз бях писала, но пак ще разкажа - понеже нямах много килограми за сваляне, а по-скоро го направих за пречистване на организма, не ми беше проблем. На третия ден ми беше много лошо, болеше ме глава и чувствах слабост. Бях решила да съм на този режим 7 дни. Вечерта на седмия ден вече не издържах на сладкия вкус от плодовете и си направих една хубаво овкусена зелева салата ;) После прекарах нощта в тоалетната :?
Захранване става с включване на по един зеленчук на ден и постепенно сол, мазнини и т.н., иначе ефектът ще бъде като моят. Мисля, че схемите на хранене и захранване ги има в нета :D

basilika
29th August 2009, 15:01
Учудвам се, че си издържала без мед ;) Никога преди това не си бях представяла, че чая с мед може да бъде такъв еликсир!!! :lol:
Аз и ти знаем как организма понася това и какво се очаква при последващ такъв глад. Съвета ми към момичетата, на които ще им е за първи път, първия опит да не е вкъщи ;)

irka88
6th September 2009, 20:03
Преди една година опитах лечебното гладуване за първи път, идеята ми беше да се пречистя, не толкова да отслабна. Спазвах режима стриктно 20 дни, чувствах се отлично след 3 ден, бях бодра, заредена с много енергия. Дори имах усещането, че мога да продължа още, но реших да започна със захранването. Хранех се под час. Редувах чай+мед и плод през 2 часа, като сутрин в 8 започвах с чай+мед, в 10ч. беше плода, на ден изяждах не повече от 1 кг плодове и всеки ден бяха различни. След захранването, което беше 10 дни, пак се хранех здравословно и не съм качила много кг.
Тези от вас, които искат не само да се пречистят, но и да останат здрави и слаби, да не чакат Чудото с тази диета, а да си направят режим, който да се превърне в нов начин на живот, да изградят лична по-висока култура на хранене. Препоръчвам книгата на д-р Лидия Ковачева - "Гладът - приятел и лекарство", цялата истина събрана на едно място, според мен! Всеки сам преценя кое е добро за самия него, радвам се, ако съм помогнала с мнението ми на някого! :)

MILI
7th September 2009, 13:20
Захранване става с включване на по един зеленчук на ден и постепенно сол, мазнини и т.н., иначе ефектът ще бъде като моят. Мисля, че схемите на хранене и захранване ги има в нета :D
Да захранването е може би най-трудната част от диетата. Трябва постепенно да прибавяш нови неща, а това ми е непосилно.

irka88 поздравления,че си успяла да я изпълниш толкова стриктно.
Ще ме предизвикаш да се пробвам пак. Само да не пукна,този път :biggrin:

irka88
7th September 2009, 15:14
Благодаря, MILI! Наистина първите 3 дни ми беше най-трудно, но след това свикнах. :)
Захранването е може би по-трудно дори от самото гладуване, защото след толкова дни на глад започва да ти се яде от всичко по много и ако не можеш да си сложиш граница, все едно нищо не си правил :(
Аз от днес започнах отново с гладуването и мисля да бъде отново за 20 дни. :D