PDA

View Full Version : Болки в крака


bibi_82
18th December 2007, 20:30
извинявам се ако има друга такава тема но не ми се ровеше честно казано.
та проблема ми е следния : от 10-ина дни ходя на фитнес и от 2 дни ме боли левия крак.не е нещо страшно, но си боли. освен това забелязах че на същия крак горе на бедрото от външната страна има малко топче което при натиск боли. а иначе болката в крака е в горната част основно. държа да уточня че не е мускулна треска, не съм го претоварвала прекалено и става въпрос само за единия крак. преди време ми се беше образувало същото топче на същото място но за няколко дни изчезна, а крака ме е болял и друг път и болката също отшумява за няколко дни. сега се притесних най -вече заради топчето защото се е образувало на същото място като предния път. може ли да има някаква връзка между болките и топчето?какво може да е това лимфен възел,нерв или какво? ако не мине до няколко дни отивам на лекар но все пак ако някой има представа какво може да е това ще съм му благодарна ако сподели. мерси предаврително.

bibi_82
21st December 2007, 10:55
не виждам да има голям наплив от отговори но да ви кажа какво стана като ходих на лекар :1231: оказа се че болките в крака нямат нищо общо с топчето което се е образувало. крака вече не ме боли между другото - явно просто съм го претоварила повече въпреки че внимавах, но мина така или иначе. за топчето лекарката ми каза че се е появило в резултат на възпаление в корена на някой косъм в следствие на епилация и затова е подкожно и боли... не знаех че е възможно и такова нещо да се получи, но явно може :oops: каза ми да го налагам с ихтиол няколко поредни дни и щяло да се разнесе. мога да кажа че резултата май е добър - напивам го все още но поне вече не е болезнено.

чичо
24th December 2007, 01:52
Да,само че очаквай включване отново след известно време...причината за това е още там(косъмът),следователно ,когато се запуши пората и се инфектира,пак ще стане същото....
:idea:

Gia
24th December 2007, 03:41
И за да избегнеш евентуални подкожни 'изненади' просто използвай повече ексфолиращи продукти. Има и някакъв лосион, който е с такава превантивна цел, френска марка е, но за името не си спомням сега. :?
Предполагам, че в заредена добре аптека ще го имат, ако попиташ.

bibi_82
24th December 2007, 20:40
а мога ли да направя нещо за да не се появява пак?защото наистина то ми се получава за втори път вече на същото място.за лосиона - ок но честно казано не мисля че вече при наличие на подобна инфекция той ще ми помогне кой знае колко.

чичо
25th December 2007, 14:02
Трябва да отидеш на хирург и под местна упойка да го махне...
п.п.Честита коледа! :wink:

Gia
25th December 2007, 19:50
Ами аз разбрах, че вече й се е оправило :roll:
Разбира се, че ако не минава до няколко дни след като си ходила веднъж на лекар, е добре отново да посетиш (по възможност друг).
Да, лосионът има превантивна цел да не се получават, а не след това да ги лекува.