PDA

View Full Version : Диета за кърмачка!?


HSM
30th December 2007, 16:03
Моля ви за помощ, защото преди 2 месеца родих първото си дете и от тогава имам 10-15кг. в излишък! Страх ме е да огранича храната, защото и без това кърмата ми не е достатъчно... Запънала съм се, че ще започвам активни тренировки от днес, но не мисля, че ще са ми достатъчни!
Дали някой може да ме посъветва, какво мога и какво не мога да огранича в храненето си по време на кърмене???

П.П. Надявам се и на морална подкрепа от вас, за да се мотивирам и скоро да изглеждам и най-вече да се чуствам добре!!! :dirty_dance:

Весели празници! :santa:

mallvina
8th January 2008, 07:57
Два месеца са много малко за да започнете диета и спорт,не е готово за захранване ,неможе да преглъща,неможе да седи.Поне до 5тия месец ще се мъчите.А и от самото кърмене е доказано вече че се отслабва.Почивайте повече,на мен ми бяха казали че хормона който стимулира лактацията произвежда гол кол.во през ноща.Лактогенен бг чай помага за проблема. Много ще ви е трудно да започнете диета и спорт,абсолютно всичко трябва да ядете,защото продукцията примерно на 800мл мляко изисква енергия.След 6ти месец вече ще може да стои и да е облегнало и вече гледа с интерес към храната ,и когато такава му бъде предложена вместо да я изплюва,то умее да я преглътне.

Shona
8th January 2008, 08:38
Поздравления за това, че кърмиш. Не се притеснявй за теглото си толкова от рано, нужно е време за да се възстановиш (поне толкова месеци, колкото е самата бременност). Тъй като самата аз кърмих 2 години детето си, докато не приключи процеса не се замислях за диета. Сега вече смъквам килограми и въпреки, че не изглеждах в най-добрата си форма последните 2 години и половина се радвам, че кърмих и детето е много здраво.
Това, което съм сигурна, че ще помогне сега и за в бъдеще, без да нарушава този процес (на кърмене) е просто да балансираш храната си. Ако ми позволиш да ти дам съвет, бих казала, че е хубаво да приемаш малки количества храна, поне 5 пъти на ден и те да включват протеини, въглехидрати и мазнини. Това е в основата на слабеенето - редовното, по малко, хранене. Докато кърмиш просто изключи шоколада, той и без това не влияе добре на бебето, ограничи до максимум тестените храни, използвай хляб Бонус например и всичко ще си дойде на мястото :)
Успех и честито бебче!

neolita
6th April 2009, 14:15
Аз лично кърмих детето си година и шест месеца. Започнах да спазвам Зоната, когато дъщеря ми беше на 6 месеца - ами не само, че не намаля кърмата ми, а дори се увеличи :)
Това е страхотен режим на хранене - яде се минимум 5 пъти на ден, като няма забранени групи храни - на всяко ядене хапваш определено количество протеини, въглехидрати и мазнини .
Всички (най-вече съпругът ми) като виждаха какви количества трябва да изяждам според режима, смятаха, че не само няма да отслабна, ами и ще напълнея ....да, ама не-резултатите не закъсняха - за 1 година паднаха 28 кг и съм страшно доволна.
Режима ми беше изготвен по скайп, и изцяло съобразен с храните, които обичам :) - много съм доволна, затова препоръчвам на всеки да опита - на скайп zonatabg - сигурна съм, че ще останете доволни !

rali@
21st April 2009, 12:52
Хайде и аз да похваля скайп zonatabg -незнам как ще им се отблагодаря някой ден...надявам се с този ми пост поне частично да успея (гледам, че се популяризират имена на всякакви хора тук, къде лекари, къде не, пък представящи се за такива....от zonatabg поне не претендират за нито едно от тези неща, напротив - винаги опровергават, ако случайно им кажеш "вашия режим" - винаги казват "Той не е наш, той е на Бари Сиърс " - искаш да им ползваш услугата за сметките и изготвяне на режим - правиш го, не искаш - купуваш си книжката и с малко повече време си го правиш сам...е аз нямах нито нервите, нито времето и не съжалявам, че им дадох 30 лева да ми го направят режима).
най-удобно беше, че режима се прави по скайп, не трябва да ходиш никъде, задаваш си въпросите по всяко време,
гледам тук некви цифри, суми, та реших да споделя нещо по-нормално, което би помогнало на повече хора...
хора, БЛАГОДАРЯ ВИ !
вече съм по-слаба с 18 килограма за 1 г и 3 м, кърмих си бебока през това време..и пей сърце...
единствения недостатък, е че са доста натоварени, но винаги ще те вмъкнат и ще ти направят сметките и ще ти направят режима.

п.с. а и това за кърмата, дето са го пислаи по-горе, че се регулира с режима-вярно е -и при мен така стана, ама то няма и как да не стане с тези огромни порции ...

katalina
22nd April 2009, 12:42
Гледам, че неолита и рали@ са се регистрирали специално за да се похвалят за zonatabg :roll: И реших да се регистрирам и аз спецялно за да напиша това мнение :P
Хора не ви ли прави впечатление нещо. Zonatabg, диети, кърмачки, Зоната, скайп, диета по скайпа, Зоната, Огнян Симеонов, скайп, Dietolog ...
Ще ви оставя сами да си навържете нещата. :)

rali@
22nd April 2009, 13:36
Ами да-новорегистрирана съм ...и то точно, за да похваля zonatabg....и не виждам нищо лошо в това :D
Точно, защото виждам каква реклама върви на някои "диетолози" във форума, виждам и за какви суми говорят повечето момичета, реших да помогна на хора, които нямат тази възможност - не мисля, че 30-те лева биха били проблем за някои...но както и да е...
Голяма реклама се прави на въпросния "диетолог" (няма лоша реклама, нали всички знаем :) ). Знам, че и той прави такива режими по скайп, но предвид семсените мнения, които съм чела за него, миналата година ме накараха да се обърна не към него, а към zonatabg, знам ли -може и да съм сгрешила, може би неговите режими са нещо ПО, но не ми пука-важното за мен е, че тези хора ми помогнаха, и винаги ще съм им благодарна, пък който, каквото иска да си пише....
И преди казах, и сега пак ще го направя - от zonatabg НЕ са диетолози НЕ са и лекари, и никога не са твърдяла такова нещо - просто ти пестят времето, и никого не са накарали (доколкото аз знам) насила да им даде парите си...даже напротив - аз моите ги пратих по Ипей, може би 2 седмици след като си получих режима, нямах възможност по-рано и никой и копче не ми каза за това :roll:
Но явно всички тук сте решили да популяризирате едно име, и уж от мнителност го рекламирате него и само него, а замисляли ли сте се колко други специалисти (било лекари, диетолози, или просто хора запознати със Зоната) практикуват Зоната на Бари Сиърс :?:
и кому е нужно всичко да се върти само и единствено около едно име...май на всички ни е ясно :!:

katalina
22nd April 2009, 13:46
rali@, аз имах друго предвид. Нямам нищо против, това което си писала за zonatabg. Просто си мисля, че след като е така анонимна... реално ти не знаеш кой стои от другата страна, доколкото разбрах? Просто пращаш някви пари и ти пращат няква диета? И аз си мисля, че zonatabg и Огнян Симеонов са просто едно и също лице! Всичко друго е просто трик.. по-ниските цени, доброто отношение.. Печели едновременно от две места :)
Както и да е, да не задълбаваме нещата :) Ти след като си ползвала услугите им, може да споделиш повече и да отхвърлиш моите подозрения :)

rali@
22nd April 2009, 15:06
Кой е казал, че е анонимна :roll:
Ако въпросния господин е с женски страшно приятен и мил глас -значи е той :D
Не мисля да опровергавам, каквито и да било твърдения -възможно е и да са верни :D - реално не съм виждала отсрещната страна, а може и да си преправя гласа на женски, знам ли :roll:

katalina
22nd April 2009, 15:27
хех, добре, провокира ме :D ще взема да се свържа с тази любезна женица и да видя какво предлага, все пак съм доста наясно с този режим :P А ти от къде разбра за тях ? И защо говориш за "тях" т.е. множествено число? Те някаква група ли са? Извинявай, че така те разпитвам, но все пак искам да бъде сигурна, а след като ти им правиш такава добра реклама, предполагам нямаш нищо против да дадеш повече информация. Какво представлява режима, който ти изпратиха? И как така, може да платиш, може да не платиш... то или го правиш с добри намерения без да искаш отплата или го правиш за пари, средно положение няма :)

katalina
22nd April 2009, 15:38
:)

Мария Василева
22nd April 2009, 17:39
хех, добре, провокира ме :D ще взема да се свържа с тази любезна женица и да видя какво предлага, все пак съм доста наясно с този режим :P А ти от къде разбра за тях ? И защо говориш за "тях" т.е. множествено число? Те някаква група ли са? Извинявай, че така те разпитвам, но все пак искам да бъде сигурна, а след като ти им правиш такава добра реклама, предполагам нямаш нищо против да дадеш повече информация. Какво представлява режима, който ти изпратиха? И как така, може да платиш, може да не платиш... то или го правиш с добри намерения без да искаш отплата или го правиш за пари, средно положение няма :)
И мен ме интересува всичко това. :D

rali@
22nd April 2009, 17:53
Ами след като си доста наясно с режима, честно казано незнам с какво биха ти били полезни, но както прецениш-твоя воля :wink:
За zonatabg разбрах от мой бивш съученик, който не бях виждала с месеци, и след като се видяхме просто не можах да го позная - та той ме насочи, а вече той от къде е разбрал - незнам :roll:
Режима се състои от много видове храни,дадени с определен грамаж или пък в чаени чаши, които са групирани по протеини, въглехидрати и мазнини, като всеки път можеш да си правиш различни комбинации.
По отношение на това, дали можеш да платиш или да не платиш - незнам дали няма средно положение, може би все още има и такива хора :roll:
Таксата си е написана на визитката в скайпа, и изобщо не е ставало въпрос за пари по време на разговора ни. Аз попитах за начина на плащане, получих КИН в Ипей и така. Само аз се свързах отново, чак когато пуснах сумата, за да се извиня за закъснението.
Не мисля, обаче и, че в днешно време, получавайки услуга, загубвайки примерно 2 часа време на някого, за да се занимава с теб, да очакваш, накрая да се разминеш само с Мерсито :D - знам ли, може да са имали и такива хора, на които са правили режим, аз лично не бих го направила :2009:

katalina
23rd April 2009, 09:29
Е, тук вече се издъни :) Ема така е, не може да пишеш във няколко форума под няколко различни ника и по някое време да не се объркаш :D
Ето ти рекламата в бг-мама с ник finess:
аз ли4но съм много доволна от Зоната.
чела съм книгата,но ми се видя доста сложно да си направя сама режим, а още повече, че и кърмех по това време, и исках да се доверя на някой, който е доста по-запознат с режима от мен...с това малко дете никак нямах време да си правя сметки , изчисления и т.н.
доверих се на братовчедка ми, естествено, след като видях как подейства на нея този режим и наистина количеството и хранителните качества на храната,която ядеше...
хората,които направиха нейния режим, направиха в последствие и моя и незнам как ще им се отблагодаря някой ден...надявам се в момента поне малко да го правя (гледам, че се популяризират имена на всякакви хора тук, къде лекари, къде не, пък представящи се за такива....от zonatabg поне не претендират за нито едно от тези неща, просто ти помагат да си помогнеш с промяна в начина на хранене - казват ти, че режима е Зоната, но хубавото е, че ти дават да се храниш с неща, които обичаш...и не смяташ нищо-те смятат....)
най-удобно беше, че режима се прави по скайп, не трябва да ходиш никъде, задаваш си въпросите по всяко време, абе въобще за майки с бебоци е идеално, а и за хора с много кила и малко време а и парите не мисля, че са много - 30 лева ми струваше всичко, а даже и ми пратиха режима преди да съм платила - никой не те задължава- на твоя воля....но тези 30 лева промениха живота ми последната година и половина...
гледам тук некви цифри, суми, та реших да споделя нещо по-нормално, което би помогнало на повече хора...
хора, БЛАГОДАРЯ ВИ
ако някой иска да опита, това е скайпа , на който може да му направят режим: zonatabg - единствения недостатък, е че са доста натоварени, но от моите познати, на които съм дала скайпа им досега при тях , никой не са отпратили без режим - напротив, дори и между определените предварително часове, те вмъкват и ти правят режимче, е за малко по-разкъсано време , но в рамките на деня си го получават режима...

A ето ти и поста от тялото:
Хайде и аз да похваля скайп zonatabg -незнам как ще им се отблагодаря някой ден...надявам се с този ми пост поне частично да успея (гледам, че се популяризират имена на всякакви хора тук, къде лекари, къде не, пък представящи се за такива....от zonatabg поне не претендират за нито едно от тези неща, напротив - винаги опровергават, ако случайно им кажеш "вашия режим" - винаги казват "Той не е наш, той е на Бари Сиърс " - искаш да им ползваш услугата за сметките и изготвяне на режим - правиш го, не искаш - купуваш си книжката и с малко повече време си го правиш сам...е аз нямах нито нервите, нито времето и не съжалявам, че им дадох 30 лева да ми го направят режима).
най-удобно беше, че режима се прави по скайп, не трябва да ходиш никъде, задаваш си въпросите по всяко време,
гледам тук некви цифри, суми, та реших да споделя нещо по-нормално, което би помогнало на повече хора...
хора, БЛАГОДАРЯ ВИ ! вече съм по-слаба с 18 килограма за 1 г и 3 м, кърмих си бебока през това време..и пей сърце...
единствения недостатък, е че са доста натоварени, но винаги ще те вмъкнат и ще ти направят сметките и ще ти направят режима.

п.с. а и това за кърмата, дето са го пислаи по-горе, че се регулира с режима-вярно е -и при мен така стана, ама то няма и как да не стане с тези огромни порции ...


Е, тук малко си се объркала, защото в бг-мама твърдиш, че знаеш за режима от твоя братовчедка, а тук от стар приятел...
Ето ти и линк да си припомниш:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=387383.0

katalina
23rd April 2009, 09:32
Така че не знам коя си , или кой си, може да си от zonatabg, може да си Огнян Симеонов, или негов човек. Просто стила си личи от далеч.
Както сама се изрази "няма лоша реклама". Така че, тук се преструваш, че го плюеш, но в същото време му правиш реклама, макар и под zonatabg. А що се отнася до милата жена, която отговаря на скайпа, то нищо чудно да е негова асистентка :)
Успех с новото начинание! :wink:

rali@
23rd April 2009, 10:14
А да ти е минало през ума, че е възможно да ми е харесал начина, по който се е изразило момичето в бг-мама, и да съм решила с нейните думи да се опитам и аз да благодаря на zonatabg :?: ...не ти ли се е случвало да попадаш на мнения, които сякаш ти си написала...както и да е...от самото начало беше явно защо се включи в темата, за да се заяждаш и самата ти да популяризираш името на човека, за когото твърдиш, че аз плюя :roll: - нямам спомен дори за секунда да съм оплюла....не съм имала личен контакт, не съм видяла нито добро, нито лошо от него - защо да го плюя...
Аз казах, каквото имам да казвам, няма да продължа да се оправдавам, че се опитвам да популяризирам нещо, променило живота ми в положителна посока...
Останете си със здраве :D

Мария Василева
23rd April 2009, 10:22
и да съм решила с нейните думи
Нема ли свои?

Бе нека ти е харесало мнението :roll: макар че е доста съмнително такова съвпадение:2045: ......... Ама не даде отговор на въпросите! :?: :2016:

п.с. ти пусна ли си фиш от тотото? :lol: :wink:

katalina
23rd April 2009, 10:39
и да съм решила с нейните думи
Нема ли свои?

:lachen: :lachen: :lachen:
Аз познавам само един човек, който така copy-paste-ва из форумите ... Познайте кой е :)

Мария Василева
23rd April 2009, 10:44
:lachen: :lachen: :lachen:
Аз познавам само един човек, който така copy-paste-ва из форумите ... Познайте кой е :)
Тойй. :lol:

mama_sladurana
24th April 2009, 14:58
Е, момичета, защо толкова злоба и ирония - влязох тук, защото мислех, че ще намеря подкрепа ( и я намерих в една друга тема :D ) - мислех, че всички влизат тук, за да си помагат кой с каквото може, а вие тук цял филм сте разиграли :!:
Аз също съм с режим, направен ми на скайп zonatabg, вярно е, че съм едва от две седмици, но засега съм много доволна, както от режима, начина по който ми го направи девойката ( наистина е много мила - все си мислех, че няма вече такива хора , но явно съм грешала - както е написало другото момиче с режима по-горе изобщо не ме е питала, абе плати ли, не плати ли - прати ми режима и толкоз, е аз естествено сама попитах как да платя и се разбрахме, но наистина платих, чак след като си получих режима), ама най-доволна съм от резултатите - дано така е и занапред :D
Само ще ви покажа какво пише на визитката в скайпа, за да си видите колко коректно работи момичето, повече от това, незнам какво може да искаме, и не намирам за уместно заяждането с нея, преди дори някой да си е направил труда да работи заедно с нея :
Само срещу 30 лева - ЕДНОКРАТНА сума ще получите режим, изготвен специално за Вас:) Ако сте чели Зоната на Бари Сиърс, и въпреки това смятате, че не бихте се справили сами с изготвянето на режима си, то определно сте на точното място:) Ако пък не сте чели книгата - съветвам Ви да го направите - опитайте сами, ако не успеете, тогава с удоволствие ще Ви изготвя режим :)

Мария Василева
24th April 2009, 17:38
Е, момичета, защо толкова злоба и ирония
Злоба няма, ирония да, но тя е предизвикана от плоските опити за привличане на мющерии.

Човек колата си като води на автомонтьор, че му научава името, камо ли тялото се да повери на някой, регистрирал си скайп акаунт!!! :shock: :shock: Щото някой в нета бил написал това... :2005: Популяризира го, но без да казва името му.. съмнително е. Кажи Иван, Драган, Петкан..

Знаеш (който и да си), че има и българска книга за Зоната, има доста информация и в нета. Разбира се и за специалистите има хляб и за хората, които се справят сами също.
п.с. "Хляб" е образно казано.