PDA

View Full Version : Запазване на резултата от диета


luna
28th January 2008, 15:18
Има много начини да отслабнем, но как да запазим постигнатото - в това е смисълът на усилията.
Нека тези, които са запазили ефекта от диетата си, да споделят как са го постигнали. Ще бъдем полезни на новите диетуващи.
Така можем да класираме диетите на ефективни и неефективни. Например миналата седмица поради емоционални причини :girl_cry: и съответното неядене свалих 2кг, които най-чинно си ги възстанових след 2 дена. Така че мога да ви посъветвам да не започвате диети с неядене - няма да имат ефект.
В същото време вече 2 месеца след приключване на диетата не съм качила и грам, въпреки многократните ексцесии по празниците с хиляди калории на ден.
Вие сте на ход

new_lady
28th January 2008, 15:22
А сега какъв е начина ти на хранене? По-ограничен или се храниш така както си се хранила преди да започнеш диета?

luna
28th January 2008, 15:30
Лейди, аз се храня както и преди. На мен проблем ми е бил винаги хляба. Сега гледам да ям само Бонус. Но скоро си купих хлебопекарна и правя хляб на домашните - и не мога да устоя на миризмата на печен хляб. Всъщност сега като се замисля виждам, че съм променила и други неща - драстично намаление на олио и масло (замених ги със зехтин), никакви боклучави храни като колбаси и готови сладкиши (с малки изключения). Ям доста зърнени храни и сурови ядки.

rogi
28th January 2008, 15:32
сега LUNA остава да споделиш с нас и магическия начин на отслабване.

luna
28th January 2008, 15:44
Не е магически - спазвах Зоната на Бари Сиърс (диетата на Симеонов, има поне две теми тук).
Не знам дали е от режима или е въпрос на индивидуален метаболизъм, но аз успявам да запазя трудно постигнатите резултати.
Идеята ми е, че има много теми за диети, а никой не казва - свалих и задържах. Така ще се отсеят безполезните диети. Ако 10 човека са спазвали един режим и нито един от тях не е задържал - значи диетата не струва. По същия начин и с успелите

secretk
28th January 2008, 16:02
от 3 години се храня по един и същи начин :)
и друг път съм го казвала, имах сериозни проблеми със стомаха и трябваше да се стегна, оттогава съм свалила 10 кг , от които последните 5 свалих на нервна почва, но просто не си ги върнах.
спазвам 2 принципа-този на здравословното хранене и този на разделното(имат общи неща, но и доста различия) .
не ям олио(никакво, понеже много рядко ям и готвено, в повечето случаи е печено месо или нещо от този род), салати, плодове :)
ям сладко в ограничени количества, хляб само бонус :)
позволявам си прегрешения като пица , или сандвич, но успявам да направя така, че да не ми вреди :)

djidjito_
28th January 2008, 16:09
според мен трябва да наблягаме повече на протеините и зеленчуците

Engel
28th January 2008, 23:06
Аз си запазих свалените килограми до сега (6кг.) точно като secretk - Здравословно и Разделно, олиото го замених със масло (когато си пържа нещо), свикнах да не си овкусявам салатите и много ми харесват, спрях хляба и тестените изделия, но също така си позволявам чат пат пици, дюнери и сандвичи. МНОГО ХАРЕСВАМ НОВИТЕ СИ НАВИЦИ :1231: Всичко според мен е до навик и приспособяване към новия и РАЗУМЕН начин на хранене.

diamondpink
20th February 2008, 13:52
Четох написаното от Engel и нещо не разбирам. Миличка, написала си с големи букви, че се храниш разделно и се ограничаваш, но от написаното по-нататъка ми става ясно, че ти явно не си наясно какво е да се храниш разделно и не се ограничаваш ни най-малко :-) Не се заяждам, само ще ти напиша какво мисля:
Не си мисли, че замяната на олиото (растителна мазнина) е по-здравословно от маслото (животинска мазнина). Определено олиото, дори зехтина се препоръчва за използвана мазнина от хора, които са на диета или се хранят здравословно. Да не говорим, че пърженото въобще не влиза в ниско калоричните храни. Относно хляба (сложен въглехидрат). Когато се смеси с белтък, примерно месо, млечни продукти (в които има и мазнинии де), вече не влиза в графата разделно хранене, където основно правило е да не се смесват въглехидрати с белтъци. А какви са тези пици, дюнери и сандвичи? :shock: :?: Пишеш, че хапваш салатки, ами ако тази салатка е с диетична сол, зехтин и балсамико, спокойно можеш да я хапнеш с 1-2 припечени пълнозърнест или черен хляб и повярвай ми, така е много по-добре, от колкото да хапнеш една пицка :wink:
Казвам ти го от личен опит. Опитвай се да не смесваш белтъци с въглехидрати, яж хляб, но не повече от 2 филийки на ядене и то със салатка. А ако яденето е с картофки или ориз, никакъв хляб :wink:
Аз диети не съм пазила, но с воля и самодисциплина, отслабнах 4кг. Бях 53, а сега съм 49 :P И никакво ядене след 19.00ч Пийте повече течности и задължително спорт и движение :) :D :lol:
За едно съм съгласна, за навика и добавям силна воля :cool:

Engel
20th February 2008, 14:40
Май ти не си ме разбрала и изобщо не се обиждам, защото аз най-добре си знам какво правя и как го правя. Мога да преценявам кое е добро за мен. Като съм решила да не ям хляб и тестени изделия явто така е било добре за моя организам.Все пак всеки си прави опити и разбира кое е най-доброто за него. Просто стигнах до извода , че от хляба пълнея. За овкусяването на салатите то си е въпрос на вкус. Можех да заменя олиото и солта с зехтин и диетична сол, но просто ми се струва същото за това предпочетох да ги спра изобщо. Така ми харесват и усещам вкуса на зеленчуците. А и вкуса на маслото ми харесва повече от олиото за това казах, че съм го заменила в пърженето макар, че си правя само омлети с него + това много добре знам какво означава разделното хранене и казах, че "чат пат" си позволявам пица ИЛИ Дюнер , защото неможеш изведнъж да се оттървеш от този вреден навик все някога ти се прияждат.. и под "чат пат" имах предвид 1 път на 2 месеца, а не всеки уикенд. За разделното хранене съм изчела много книги и специално съм си купила книга с рецепти за разделното хранене, защото още бъркам съдържанието на някой от храните и немога да преценя дали да ги ям.
Благодаря за съветите и браво за постигнатите резултати.