PDA

View Full Version : Възпаление в областа на слабините


Chokondo
7th February 2008, 15:50
Здравейте,това е първият ми пост във форума с надежда да намеря отговор.
И така,аз сам на 39 години и от 3-4 години в областа на слабините(сгъвките на бедрото),започнаха да се появават подутини (2) пълни с гной(нещо като киста).Опериран сам не веднъж,но пак се появява.Няколко пъти бях на антибиотици-помагат но само за кратко време.
Това са някакъв вид бактерии доколкото разбрах от докторите.Не могат да ми кажат причината,случвало се много често на хора в моята възраст.Направих си пълни изследвания (кръв,урина,,и т.н.)и всичко си е наред.
От няколко месеца стана хронично,появава се или от лявата или дясната страна.В момента чакам дата за нова операция,(живея в чужбина) но докторите казват че няма никаква гаранция че ще отстранят проблема.
Бих бил благодарен ако някой има същия проблем и си е помогнал по някакъв начин.

diastemma
7th February 2008, 20:18
Това обикновено са стафилококи, те нормално живеят по кожата и правят инфекции на места, които често се травмират. Обикновено възпалението се развива около косъм. Консултирах се по подобен (но много по-лек) проблем, докторът ми препоръча да си купя Антистафилококов имуноглобулин от Института по заразни заболявания в София, не помня 1 или 2 ампули, правеше се или подкожно, или мускулно. Същият доктор отчита добър ефект от това лечение върху свой приятел. Аз още не съм го приложила.

diastemma
10th February 2008, 10:22
Каква е диагнозата, трябва да си има име?
Кажи повече и всеки ще каже кой каквото знае.
Хронична стафилококова инфекция, толкова е очевидно, че не е нужно да го каже микробиолог:)

sibi
10th February 2008, 10:52
Знам само, че коките се лекуват много трудно. Години наред боледувах от две пневмони годишно, докато не се установи, че имам ентерококи. И така, пиех си десет дни антибиотик, оправях се, после след шест месеца - пак пневмония. Накрая почнаха да ми се подуват ставите на пръстите и така една ревматоложка ги устониви тия ентерококи. Тогава пих антибиотик цял месец и приключих както с подуването на ставите, така и с пневмониите.