PDA

View Full Version : Отхвърляне на имплантантите?


Vi Fox
8th February 2008, 12:09
Здравейте!
Оперирана съм преди 20 дни и вместо да се радвам на визуално перфектния резултат, аз съм срината. След като ми махнаха шевовете от разреза на дясната гърда започна да изтича линфа. Залепиха ме, след два дни-отново потече и така вече три пъти. Мнението на хирурга ми е, че най-вероятно организма ми не понася имплантанта и може да се наложи отстраняването му. Не успях да намеря повече информация, затова моля ви ако някой знае нещо да го сподели.

bimbi
8th February 2008, 12:57
много неприятно :cry:

gwendoline
8th February 2008, 13:38
Здравейте!
Оперирана съм преди 20 дни и вместо да се радвам на визуално перфектния резултат, аз съм срината. След като ми махнаха шевовете от разреза на дясната гърда започна да изтича линфа. Залепиха ме, след два дни-отново потече и така вече три пъти. Мнението на хирурга ми е, че най-вероятно организма ми не понася имплантанта и може да се наложи отстраняването му. Не успях да намеря повече информация, затова моля ви ако някой знае нещо да го сподели.
Наистина не знам какво да кажа в такава ситуация :? но ако се стигне до отстраняване - все пак чуй още някое мнение на специалист... Може да има начин или вариант - консултирай се и с друг; нищо не пречи... Ще стискам палци да не се стига до ексцесии! :? :roll: Дръжи ни в течение, не че мога да помогна с нещо, но... ако има как - казвай... :roll:

Lady Blue
8th February 2008, 18:09
а ще ни кажеш ли къде се оперира?
когато ходих на консултация,питах доктора"може ли организма ми да отхвърли импланта"? а той каза "не,възможно е да се наложи отстраняване ако се получи КК,инфекция......."
желая ти успех!

Vi Fox
8th February 2008, 18:56
Това и аз съм го чувала- че такова нещо не може да се случи и такава непоносимост не съществува. Днес дори се консултирах с още един хирург и той ми каза същото. Незнам дали е вярно, но поне ми вдъхна надежда. В понеделник съм на преглед, ще разпитам за всичко и ше ви разкажа. А до тогава стискайте палци!

milena127
8th February 2008, 22:17
Привет,

Имам някакви спомени, че във форума имаме вече подобен случай. За съжаление там май се наложи отстраняване на имплантите. Май беше при Малвина, но може и да бъркам. Ще се поразровя да видя, но помня, че точно по същия начин имаше някакво изтичане и възпаление и въпреки многото опити се наложи премахване.

Но може да не помня добре, ще потърся. При всички случаи при теб може и да е друг случая. Кой е лекаря и как са ти поставени имплантите?

roxy
8th February 2008, 23:03
Дано се размине изваждането им и всичко си е както трябва!А относно подобен случай,мисля че при Малвина се наложи премахване на импланти,след инфекция,а повече може да прочетеш в постовете и в пострадали от пластична хирургия.Желая ти успех от сърце,и бъди оптимист!

diastemma
9th February 2008, 10:02
Според мен става дума за инфекция, имплантите могат да се премахнат временно, да се промие ложата и да се направи антибиотично лечение. СЛед овладяване на ситуацията да се сложат отново (като предварително се престерилизират). Много важно е да се излекува добре възпалението, защото то повишава риска от капсулна контрактура.

blanco y negro
9th February 2008, 10:11
Точно така беше при Малвина, инфекция. Калудов не беше извадил на време имплантите за да я спре, а в продължение на месеци е шиел наново незарастващите, гноящи шевове. Фокс, би ли споделила името на твоя хирург.

diastemma
9th February 2008, 12:13
За съжаление подобни усложнения се случват на всички хирурзи, различно е обаче поведението им след това.

Vi Fox
9th February 2008, 17:38
Сигурно ще ви разочаровам, но не ми се иска да казвам името на лекаря ми. Поне засега.

А другите случаи, които споменавате мисля че са по-различни от моя. При мен няма гной, а изтича само линфа. Също знам със сигурност, че ако има такава сериозна инфекция болките са много силни- мен ме боли поносимо само като лежа... Вече незнам! Утре сутринта съм на преглед при Стоянов. Той ме успокои доста, каза че до вадене няма да се стигне. Ще чуя и неговото мнение и ще ви пиша.

diastemma
9th February 2008, 20:01
Просто възпалението е в много ранна фаза, когато няма гной. Важно е да се действа именно сега, за да се предотвратят усложнения.
Успех!

junglegirl
10th February 2008, 20:03
Важно е да се действа именно сега, за да се предотвратят усложнения.
Успех миличка,дано ти се размине!

Vi Fox
10th February 2008, 23:39
Много сте мили всички, благодаря ви за подкрепата!
Днес бях при Стоянов и между другото съм очарована от вниманието, което ми отдели в неделя, при това без да ме познава. Прегледа ме и каза, че за момента няма повод за притеснение, няма видими признаци за инфекция и според него става въпрос за вътрешен хематом, с който да се надявам че организма ми ще се справи. В общи линии продължавам да съм в абсолютно невидение какво се случва, защото това е вече трети хирург с трето различно мнение.

Vi Fox
10th February 2008, 23:43
А да ми кажете кога мога спокойно да спя настрани, защото гърба ми е на път да изгние и вече не се издържа :cry:

junglegirl
11th February 2008, 11:28
Ами аз лично от самото мачало си спях настрани и Стоянов каза,че нямало проблем.Но за да си сигурна изчакай 10-тина дни/ако не са минали вече/ :) .
П.П.Браво!Много се радвам,че за сега всичко изглежда добре!

Vi Fox
11th February 2008, 12:58
пропуснах да кажа, че като се обърна настрани започва да ме боли много. Знам че по принцип може, но дали в моя случай не е по-различно... :?:
Нормално ли е да имам такава болка ????

Lady Blue
11th February 2008, 16:14
аз от самото начало спях на страни ,и нямаше и месец когато се обръщах по корем,защото цял живот съм спала на корем :P
ако искаш пиши на joliy на лични,тя имаше хематом след операцията,може да ти е полезна със съвет!

Vi Fox
11th February 2008, 16:28
ок, ще й пиша. Благодаря ти

Lady Blue
22nd February 2008, 10:48
Vi Fox,какво стана с теб?