PDA

View Full Version : Заличаване на белези от операция на бюста


Страници : [1] 2

tiffany
13th February 2008, 12:14
Здавейте, радвам се че има такива форуми, защото моя близка приятелка има проблем с белезите след операция на гърдите, поставяне на импланти. Разрезът е под гърдата, за съжаление по - голям от обикновено и ако някой се е борил с това, моля за съвети!!!!!!!!!

gwendoline
13th February 2008, 12:17
Здавейте, радвам се че има такива форуми, защото моя близка приятелка има проблем с белезите след операция на гърдите, поставяне на импланти. Разрезът е под гърдата, за съжаление по - голям от обикновено и ако някой се е борил с това, моля за съвети!!!!!!!!!
И аз се бях уплашила от белезите си в началото, страховито изглеждаха, но сега, шест медеца по-късно са едва видими... Нека се маже поне месец с някое от кремчетата за белези - след време -0няма да се виждат дори :? :cool:

emisof
13th February 2008, 12:40
Различна е склонността на организма да произвежда съединителна тъкан - оттук и белезите могат да бъдат от "почти невидими" до червени, лъскави, дебели около един пръст. При първата ми операция моите бяха точно от вторите. Най-добър резултат според мен дава механичното притискане на белега, евентуално комбинирано с инжектиране на локален кортикостероид. Важно е да се знае, че всеки белег зрее приблизително до година.

tiffany
13th February 2008, 12:51
Много сте мили, но някой знае ли конкретно място - студио, където да ги заличават и с какъв метод или крем, с който да се третират белезите!

emisof
13th February 2008, 12:58
Много сте мили, но някой знае ли конкретно място - студио, където да ги заличават и с какъв метод или крем, с който да се третират белезите!
Зерадерм действа, притискайки белега. Има и едни силиконови лепенки Cicacare, които се поставят на мястото. Ако е много надигнат, се "стопява" с инжекции. Прати приятелката си на дерматолог за повече инфо.
П.П. Няма белег, който се заличава на 100%.

tiffany
13th February 2008, 13:32
emisof, какво ще кажеш и за Контратубекс, знаеш ли някой добър дерматолог? Ти била ли си си въпросните инжекции?

emisof
13th February 2008, 14:01
На мен Контратубекса въобще не ми подейства. Да, слагала съм си много пъти въпросните инжекции - препарата се нарича Kenalog, няма го в БГ. Последният път ми го постави д-р Катя Паскова. И пластичния д-р Михайлов също.

tiffany
13th February 2008, 16:08
Благодаря ти за инфото emisof!

Lady Blue
14th February 2008, 15:26
аз съм много доволна от контратубекс,а белегът може да се третира по-добре,ако се използва ултразвуков апарат,който вкарва лекарството в дълбоко в кожата.аз си купих апарата с тази цел и виждам много добри резултати!

Divinemouse
15th February 2008, 14:06
Аз се мажа със DERMATIX,и не знам дали съм доволна но според мен всичко си е до организъм и до това каква съединителна тъкан имаш и колко бързо се образува.
Разликата във цената на Kontratubex i Dermatix e толяма такаче може и със Kontrtubex

susi
16th February 2008, 13:13
И аз мажа със Зерадерм и преди около седмица ми се появи едно топченце в единия край на разреза-изглежда все едно, че е вътре. Бяло на цвят, твърдо.....Минал е 1 месец и една седмица от операцията....
По колко пъти на ден мажете белезите? Аз по 1-2.

adinka
16th February 2008, 18:21
На мен ми беше казано по един път на ден със Зерадерм,само вечер преди лягане.

alexa
20th February 2008, 11:02
Аз се мажа със Зерадерм,по един ,два пъти на ден,минали са 18 дни от операцията и белезите изглеждат много добре,използвала съм и Cicacare -силиконовите лепенки на белега от секциото и ми е като косъмче след една година,така че мога да ти препоръчам тези два продукта,доволна съм :D Като по-добре си вземи Зерадерма защото тези лепенки аз постоянно ги губех и дадох незнам колко пъти по 60 лв :oops: а кремчето е 50 лв и ще имаш поне за месец, два

Excel
20th February 2008, 18:14
Момичета , разрезите под мишница за колко време избледняват ? Винаги ми е чудно как се решавате на тях - един белег под гърдата , дори и да е зле , не се вижда , а с белег под мишница - в дискотека не мога да съм по блузка без ръкави . / нали има такива и зимни варианти /

Lady Blue
21st February 2008, 10:27
белегът под мишницата избледнява,но наистина се вижда ако се вгледаш.Предполагам и аз ще се чувствам неловко през лятото,но се надявам да се заличи още.
Важното е цицките да са добре,белегът да си гледа работата :connie:

blanco y negro
12th March 2008, 16:05
А за колко време приблизително зарастват разрезите? Мен единият ме боли повече от другия. Днес ми е шести ден.

dedektiv_p
12th March 2008, 19:30
Скъпи красавици, имам 5 операции по тялото си и много много белези от други наранявания. За тяхното заличаване през последните години всеки път като се сетя намазвам по големите от тях с контратубекс, а имам две големи коремни операции които най-добре зе заличиха с Мадеказол-незнам дали още го има на пазара обаче. Ултразвука е чудесно помошно средство и масажирането леко на белега до попиване на медикамента. Сега, когато ходя по плажове задължително мажа с Кнотратубекс и въпреки проблемите които имат от естеството на твърди и големи белези те се заличават очудващо добре. Успех и търпение всяко нещо си иска и времето и лека!

aniK
12th March 2008, 21:58
Едно време Мадеказол беше много скъпо лекарство. Сега не знам дали го има?!
Аз мажа Зерадерм сутрин и вечер вече 3 месеца. Белезите ми са тънки, но си личат. Колко време трябва да ги пазя от солариум/слънце?

Stefiela
13th March 2008, 15:31
И аз се интересувам колко време трябва да се пазят белезите и
кога мога да ги опека в солариума :roll: ?

dedektiv_p
14th March 2008, 07:41
Белезите са индивидуални при всеки. Котарака като ме одраска си нося белега години. Аз си правих перманентен грим и след процедурата ми казаха никакъв солариум 1 месец. Вярно е че не е като разрез, но пък са милион убождания. Мисля, че това е поне някакъв минимален срок за това. Мадеказола беше скъп преди 12-13 години, но преди 6-7 години го имаше за по 10-12 лева. Той премахваше червенината от пресния белег и успокояваше операцията ако ви наболява. Този новия препарат не съм го ползвала, но пък със същото име има лепенки които съм чула , че били № на пазара....

gwendoline
14th March 2008, 15:05
И аз се интересувам колко време трябва да се пазят белезите и
кога мога да ги опека в солариума :roll: ?
Белезите просто покривай с лепенка или се печи с горнище; на мен са ми казвали, че не трябва да се излагат на слънце първата година, освен покрити с липинка, бански или поне с крем с много висок слънцезащитен фактор (ако се печеш на слънце)... :sunbath:

mariaishot
14th March 2008, 15:53
Едно време Мадеказол беше много скъпо лекарство. Сега не знам дали го има?!
Аз мажа Зерадерм сутрин и вечер вече 3 месеца. Белезите ми са тънки, но си личат. Колко време трябва да ги пазя от солариум/слънце?
На Байер е, струва 7 лв., но трудно се намира, дори ми бяха казали, че не се внася вече, но аз го намерих.

sibi
14th March 2008, 16:25
Аз преди два месеца си купих Мадеказол от първата аптека, в която попитах за него.

Divinemouse
14th March 2008, 16:30
Според мен всичко си е до вид кожа,аз се мазах със Dermatix i Kontratubex и имам белези ,моята приятелка не се маза със нищо и въобще не личат.

sibi
14th March 2008, 16:34
Ами аз честно казано най-добър резултат съм постигала при мазане с Деавит (витамини А, Е, D). Не на белези от операция, но други.

marti4ka
16th March 2008, 05:41
Здрасти :) За солариум и слънце на мен лекарката ми каза че първата година трябва да пазя белезите и да ги покривам като се пека защото иначе няма да избледнеят колкото и да ги мажа. А аз искам да попитам кога трябва да започна да се мажа с крем против белези? След 2 дни ми махат конците :) ...веднага след това ли?

dedektiv_p
16th March 2008, 08:05
Ако разреза е чист и няма срупчета можеш да започнеш. Просто трябва да е заздравяла. В случай че не е на местата където са били конците почиствай с кислородна вода внимателно и слагай антибиотик на прах. Така ще зарасне по-бързо! Успех мила и разказвай как си и що си! :)

Divinemouse
16th March 2008, 11:01
Можеш да започнеш веднага да ги мажеш ,но попитай доктора за твое спокойствие. :)

Stefiela
16th March 2008, 21:52
:2015:
Значи вече мога да се мятам в солариума..... :wink:

marti4ka
17th March 2008, 09:46
Мерси за отговора :) Аз утре съм на преглед и ще попитам пак :). А иначе съм супер ....въпреки че още има да се оформят съм мн мн мн доволна и щастлива :))) ...предполагам като всички тук :lol:

kukli4ka__
26th March 2008, 12:53
Някоя от вас ползвала ли е MedGel

Daisy 1
28th March 2008, 23:48
Белегът от секцио и пресните стрии, които почнаха да се появяват от отслабването след раждането мажех с Контратубекс. Стриите се заличиха. Белегът си го имам - той си беше тънък и хубав и преди да почна да го мажа.

За белега от мамопластика ми сега - доц. Тепавичарова каза- категорично никакво мазане. Една сестра от отделението, която е била нейна пациентка, ми обясни, че когато белега не е релефен - т.е. не е над нивото на кожата, а е козметичен, каквито разрези правела Тепавичарова, нямало нужда от кремове и лепенки. Те само излющвали белега и ако той не е релефен, дори ставало по-лошо. А също така и го разтягали. Тя твърди, ч енейните белези са почти невидими, без да ги е мазала с нищо.
Не мога да кажа доколко е вярна тази теория, но реших да си послушам докторката, която съм избрала.

gwendoline
29th March 2008, 09:42
Не мога да кажа доколко е вярна тази теория, но реших да си послушам докторката, която съм избрала.

И аз съм на мнение, че всеки трябва да си слуша доктора. Нали има толкова противоречиви мнения относно третиране на белези, че какво друго ни остава... :wink: Така или иначе - с мазане или не, всички ще си носим белегчетата, да ни напомнят какво сме искали и търсели :wink: Номера е просто да не са дразнещо очевадни, а те не са такива, така че... :cool:

joliy
29th March 2008, 11:55
Момичета пуснах в горната тема снимки на белезите ми от преди два месеца, скоро пак ще ги снимам, за да се види развититето. По принцип кожата ми е склонна да образува белези, така че общо взето съм доволна от развитието. Първият месец се мазах със Зерадерм, но понеже не видях ефек спрях. При мен лошото беше, че освен разрезите, кожата отстрани също се беше "сцепила" /понеже хич не е еластична/ и сега, когато заздравяват ясно се вижда къде е разреза и къде е сцепването, но поне продължават да избледняват :)

боряна христова
29th March 2008, 13:50
Сладурани,бихте ли ми казали колко стува Контратубекс и Зерадерм? :2017:

dedektiv_p
29th March 2008, 16:58
Зерадерма ..различно, макй ми ми го намери за 52,60, но четох из форума че го имало и на 36. контратубекса е евтин..не повече от 15 лв скоро не съм купувала :roll:

sexy mama
2nd April 2008, 17:49
Аз си купих :arrow: http://www.jdmedicals.com/display.php?show_item=5&show_sub=10

dedektiv_p
2nd April 2008, 17:55
Моя е ултра даже е по евтино в нашата аптека :D
Сайта го знам и има много аптеки и клиники за контакти но във всички ли има повечето продукти. Тази фирма внася продукт за премахване на пигментни петна и много искам да го пробвам. ПИше че трябва да го има и в клиниката на Н.Георгиев но не съм видяла да предлагат които и да било продукт! :(

gwendoline
2nd April 2008, 17:57
Моя е ултра даже е по евтино в нашата аптека :D
Сайта го знам и има много аптеки и клиники за контакти но във всички ли има повечето продукти. Тази фирма внася продукт за премахване на пигментни петна и много искам да го пробвам. ПИше че трябва да го има и в клиниката на Н.Георгиев но не съм видяла да предлагат които и да било продукт! :(

Зерадерм-а го предлагат от клиниката на всяка пациентка, която се е оперирала при Н. Георгиев

sibi
2nd April 2008, 18:02
Тази фирма внася продукт за премахване на пигментни петна и много искам да го пробвам. ПИше че трябва да го има и в клиниката на Н.Георгиев но не съм видяла да предлагат които и да било продукт! :(

dedektiv_p, аз този серум за пигментни петна днес си го поръчах в една от посочените в сайта аптеки. Към 54 лв е (по-евтин, отколкото е посочено в сайта :wink: ). Дано да действа.

sexy mama
2nd April 2008, 18:28
Аз си го купих от клиниката на Д-р Тонев,където се и оперирах.

dedektiv_p
2nd April 2008, 18:56
Дано действа че положението ми е плачевно какво ли не правих и лекарства пих и нищо не става. Така и не се разбра от какво се получиха ама имам петна точно под носа до устната като мустаци...децата дори ми се подиграваха като се появиха :(
Ако някой знае нещо ефикасно ...помагайте моля!

dedektiv_p
2nd April 2008, 19:00
Аз си го купих от клиниката на Д-р Тонев,където се и оперирах.
А действа ли мила въпреки че и на него май пише 2 месеца минимум употреба?

sexy mama
2nd April 2008, 19:59
Аз си го купих от клиниката на Д-р Тонев,където се и оперирах.
А действа ли мила въпреки че и на него май пише 2 месеца минимум употреба?

Ами незнам дали не си внушава,но мисля,че има подобрение.Аз се мажа от една седмица,само по веднъж на ден. :roll:

dedektiv_p
2nd April 2008, 20:06
Това звучи сериозно ще го пробвам и без това с какво ли не се плескам 2 години вече :D Благодаря за инфото мила!

sexy mama
2nd April 2008, 21:14
Това звучи сериозно ще го пробвам и без това с какво ли не се плескам 2 години вече :D Благодаря за инфото мила!


Но незнам дали дийствирто му не е по-добро в/у пресни белези.
Виж дали в линка,който съм пуснала не пише повече инфо.

sweety_L
2nd April 2008, 21:21
Аз се допитах до д-р Заекова за витамин Е и благотворното му заздрававащо въздействие върху белези и рани. Беше категорично ЗА. Утре си купувам ампулите и почвам мацането.
п.п. Контратубекс-а на мен специално много ми помогна след секциото и белегът ми доста се заличи, но сега ще поекспериментирам!

dedektiv_p
3rd April 2008, 08:16
Не пише дали има някакво значение от кога са и от какво пигментните петна.
А относно мзането с витамин "Е" аз пия по една капсула дневно. Тук във форума някъде пишеше че има момичета които го пият с месеци за по-добри резултати при възстановяването!
Приятен и сълнчев ден на всичси!

ro_ni_ka
3rd April 2008, 11:05
Здравейте, аз пия геритамин. Това са комбинирани вит. А+Е и си правя маски за петната с лимон и белтък(разбива се) , мажеш се , то се стяга и сякаш се мумуфицираш за около 10-15 мин.,после се мие с хладка вода и си мажеш лицето с крема , които ползваш по принцип. Има и кремове Мама , които съм ползвала за петната които добих покрай бременността, но не зная дали действат, защото успоредно с мазането си правех маски с какво ли не... Краставица също помага. като я беля за салатка си отразвам парче и си натривам лицето.... :D

dedektiv_p
3rd April 2008, 11:33
Като таблетки за пиене съм пила на Шклен за пета. Пият се 3 месеца зимата и Март Април и Май за преди лятото. Ефекто то пиенето зимата не видях а сега не съм ги пила. Ами ще пробвам с лимона и белтъка пък да видим :)

ro_ni_ka
3rd April 2008, 12:04
Сега като не вдигам тежко и не мога да чистя и мия прозорци се чудя какво да правя по цял ден... Правих си маска за коса, за лице.... Омотах се с фолио и някакъв крен за отслабване, защото това обездвижване ми се отрази веднага с 2 кг.... Опитвам се да правя упражнения за крака, но май нме мързи у дома и сама....
Писна ми и гледането на ТВ....
Сега съм на вълна...седнете, за да не припаднете: Шия гоблен...това е занимание на тихата ми лудост дето го правех докато бях бременна и лежах за задържане.... :lol:

dedektiv_p
3rd April 2008, 12:24
Това ми е много познато...аз плетях докато лежах за задържане на малкия а с големия шиех гоблени и разни красиви и шантави калъфки за възглавници...
Иначе съм по-добре сега защото работя в къщи и зле не зле поработвам :D

ro_ni_ka
3rd April 2008, 13:39
Това е чудесно!!! Как са скъпоценните ти придобивки? Болки? Разреза спокоен ли е, минава ли? :)
Мажеш ли с нещо белега?

dedektiv_p
3rd April 2008, 13:43
Мажа разреза със Зерадерм мила, а иначе за другите проблеми съм писала във Въпроси към оперираните :(

ro_ni_ka
3rd April 2008, 14:04
Прочетох и ми се сви сърцето :cry:
Не искам да се чувастваш така.... Искам да мога нещо да направя и опърничавите ти гърди да си застанат на мястото.
Но имай търпение...казват хората, че хубавите неща стават бавно...
Надявам се и се моля всичко да е ок при теб в най-скоро време...
П.П. Ще ме научиш ли да плета някой ден? :wink:

dedektiv_p
3rd April 2008, 15:02
С удоволствие не че съм голям специалист в плетенето! :lol:

blanco y negro
26th April 2008, 08:55
А колко са големи разрезите ви? При мен единият е 6 см., а другият 6.5см. Струват ми се големички за 310сс. :roll:

boryanska
26th April 2008, 09:56
Аз забелязвам, че моят на едната гарда вече почти не се вижда, а ги мазах само около месец и след това ме мързеше вече.

blanco y negro
26th April 2008, 10:07
Супер, дано и мойте поизбледнеят, че сега ми се струват гаднички, но съм само на месец и половина все пак.

boryanska
26th April 2008, 10:49
Наталия, ти нямаше ли да правиш реоперация,aко бъркам нещо извинявай, ама това е защото риaдко влизам тук.

lady85
26th April 2008, 10:50
Моите разрези са по 6см,мажа се всеки ден сутрин и вечер с Контактубекс.Самите белези станаха по тънки :) ,по скоро ме притеснява факта че са супер твърди на пипане и грам не са омекнали вече почти месец и половина след операцията. :( И при вас ли са така твърди?

gwendoline
26th April 2008, 10:56
Моите разрези са по 6см,мажа се всеки ден сутрин и вечер с Контактубекс.Самите белези станаха по тънки :) ,по скоро ме притеснява факта че са супер твърди на пипане и грам не са омекнали вече почти месец и половина след операцията. :( И при вас ли са така твърди?

Нормално е, белезите зреят няколко месеца...През това време е възможно да станат релефни, по-ярки и пр...

lady85
26th April 2008, 11:11
gwendoline,мерси за бързия отговор.При теб как бяха белезите на пипане?Имаше ли място около белега което да ти е като изтръпнало?

blanco y negro
26th April 2008, 12:46
Наталия, ти нямаше ли да правиш реоперация,aко бъркам нещо извинявай, ама това е защото риaдко влизам тук.
Да, ще правя, не бъркаш. :D
Лейди и моите вмомента са трърди, червени и на места дебели /релефни/, но както казах съм само на месец и половина. Итересно след реоперацията, щом ще режат пак там, по-големи ли ще станат. Гуен как беше при теб?

sweety_L
26th April 2008, 15:42
natalia, аз мога да ти кажа как беше при момичето, с което заедно се оперирахме. Именно, за да не станат плътни и удебелени шевовете, Докторката изряза кожата, където са били и така мястото беше напълно "чисто".

blanco y negro
26th April 2008, 16:00
Аха, ясно, благодаря ти.

dedektiv_p
28th April 2008, 19:37
Да Наталия, в някои случаи, а май си е до практика на хирурга-изрязват стария белег и така правят на ново шевовете. Правили са ми така на кръста, защото предишната операция беше ужасна. Все едно имах разпукал се кекс, но на корема имам два пъти от секцио, които са почти един до друг но са си два разреза-в тоя случай не са искали да имам един белег от операция по-малко явно. :wink: Най-добре като дойдевреме за всеки случай си кажи на док че така искаш иначе не е сигурно дали той така ще прецени да го направи.
Целувки на всички и ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

gwendoline
28th April 2008, 23:32
gwendoline,мерси за бързия отговор.При теб как бяха белезите на пипане?Имаше ли място около белега което да ти е като изтръпнало?

Да, в началото бях дори леко притеснена толкова ли грозни са белезите, че чак тема тук бях пуснала :oops: Изтъняват и избледняват доста с времето; не се притеснявай изобщо..

645CI
29th April 2008, 16:46
Дано действа че положението ми е плачевно какво ли не правих и лекарства пих и нищо не става. Така и не се разбра от какво се получиха ама имам петна точно под носа до устната като мустаци...децата дори ми се подиграваха като се появиха :(
Ако някой знае нещо ефикасно ...помагайте моля! аз също имам такава пигментация,но по назолабиалните гънки.опънахме назолабиалните,но пигментираха,и сега мисля да ходя на лазер да пробвам да ми махнат тези грозни пигментни петна....пък ще видим

sibi
29th April 2008, 16:52
645CI, какво си сложи в назолабиалните гънки? И доволна ли си?

645CI
29th April 2008, 17:06
645CI, какво си сложи в назолабиалните гънки? И доволна ли си? сега не са толкова дълбоки почти ги няма,но пигментираха,можеби защото ми ги попълниха със силикон...сега незнам как да ги махна тези петна. Те не са кафяви петна,а направо няма такъв цвят...Питах Калкова с какво да ги мажа,а тя ми отговори че единствено можело с химичен пилинг и то силен,а това е ужастно...ще пробвам първо с лазерно премахване и ако не се получи ще ходя есента на химически пилинг...

dedektiv_p
29th April 2008, 20:57
Мила едно петно което ми е към косата до слепоочието се пробваха и ми го обгориха с азот с надеждата като се обели коричката да е изчезнало, но промяна няма, а не смея да ходя на лазарен пилинг тъй като също си е вид изгаряне а аз съм склодна към образуване на гадни белези които нищо не може да заличи. През зимата пих таблетки за кожата Иклен ходих да ми правят и маски такива от време на време. Сега трябваше пак да ги пия март, април и май, но така и не съм си взела още, но ходя на микродермоабразио и химичен пилинг но лек с витаминен комплекс в един салони има малко подобрение. лошото е че с появата на слънце и с фактор 50 като се мажа пак петната потъмняват повече....и аз незнам вече. При дистрибуторите на Зерадерм се предлага един крем за белези, но още не съм го ползвала та незнам дали е ефикасен. УСпех и ако намерите решение пиши във форума.

645CI
29th April 2008, 23:07
Мила едно петно което ми е към косата до слепоочието се пробваха и ми го обгориха с азот с надеждата като се обели коричката да е изчезнало, но промяна няма, а не смея да ходя на лазарен пилинг тъй като също си е вид изгаряне а аз съм склодна към образуване на гадни белези които нищо не може да заличи. През зимата пих таблетки за кожата Иклен ходих да ми правят и маски такива от време на време. Сега трябваше пак да ги пия март, април и май, но така и не съм си взела още, но ходя на микродермоабразио и химичен пилинг но лек с витаминен комплекс в един салони има малко подобрение. лошото е че с появата на слънце и с фактор 50 като се мажа пак петната потъмняват повече....и аз незнам вече. При дистрибуторите на Зерадерм се предлага един крем за белези, но още не съм го ползвала та незнам дали е ефикасен. УСпех и ако намерите решение пиши във форума. това е лошо,а като се замисля тези пигментации при мен не са само повърхностни,а в дълбочина,сега вече се сринах,как така нищо не помага,с петна ли ще ходиме? :girl_hysteric:

dedektiv_p
29th April 2008, 23:14
Незнам мила но ако открия начин да ги махна всички ще научат във форума. Баба ми ме врънка да се мажа всеки ден със стрито до каша почти листо от невен или с млечице от стъблото на жълтурче или листата му, но ми е по лесно с лекарство някакво. Първо сока на жълтурчето лепне и за да го ползваш трябва да си си в къщи, а от листото на невена все пак е зелено леко позеленява и петното, но пък тя твърди за няколко нейни на лицето че миналата година са поизбледняли ама аз не съм обърнала внимание :(

645CI
29th April 2008, 23:33
сега се сещам за една позната в Италия,която всяка вечер се мажеше с някакъв крем за пигментни петна.Аз и бях на гости почти 1 месец и тя го правеше всяка вечер докато си говориме,но тогава не и обръщах внимание,защото нямах този проблем,ще взема да и се обадя утре и да я попитам...знам ли може и да помогне... :idea:

dedektiv_p
29th April 2008, 23:41
Да попитай кое е кремчето ако ти е възможно. Аз съм ползвала само някакво дето беше за бременни и не помогна. Ползвах и избелващи маски само за петното или и за цяло лице, цапотех се и с лимонов сок...но ефекта е = 0

Inkaaa
7th May 2008, 09:06
От няколко дена използвам един крем за белези,казва се Медерма и е на Фирмата МЕРЦ-Германия.Мисля ,че вече има ефект,досега изпозвах Контратубекс,но според мен този е по-ефективен.Единия ми белег беше малко зачервен в единия край,а вече не е.Ако някой има проблем с белезите и е опитвал повече неща ,може да пробва и това.Дано е от полза,фирмата е добра и ми го препоръча дерматолог като най-добрия крем в САЩ!

lady85
8th May 2008, 21:05
Днес за първи път след операцията носих сутиен с банели цял ден и беше много неприятно за белезите защото ме сърбяха доста и привечер като го махнах видях че белезите са доста зачервени и досега няколко часа след като го свалих все още ме дразнят и парят.Дали това е забавило подобрението им?След колко време ще мога да си нося сутиените по дяволите? :(

sweety_L
8th May 2008, 21:16
lady85, ако много държиш да носиш сутиен с банели, слагай си лепенки на белезите. Така ще избегнеш триенето на кожата със сутиена. Ако можеш си вземи "дишащи" лепенки, че да не те запарват.
Дано това е решението за теб! :2003:

lady85
8th May 2008, 21:24
Суити мерси за съвета.Не държа,но днес ми се наложи.+ това ми писна от този спортен сутиен които док. каза да го носа още 1 месец денем.Дано само да не съм им навредила много. :( Наи вероятно ще изчакам месец и след това ще ги нося с лепенките които ми каза :)

dedektiv_p
9th May 2008, 08:14
Това с лепенките е много добра идея :) Аз още не смея да правя каквото и да било извън казаното от док. Пък и къв сутиен да слагам като се чудя как да крия лентата. Мразя лошото време, но добре че е студено още та да не си гледам с тъга новите парцалки в гардероба :wink:
Целувки на всички!

Divinemouse
9th May 2008, 11:38
Днес за първи път след операцията носих сутиен с банели цял ден и беше много неприятно за белезите защото ме сърбяха доста и привечер като го махнах видях че белезите са доста зачервени и досега няколко часа след като го свалих все още ме дразнят и парят.Дали това е забавило подобрението им?След колко време ще мога да си нося сутиените по дяволите? :(
така ще ти е максимум една седмица,поне при мен беше така :wink:

adinka
9th May 2008, 12:22
Аз пък да се оплача,че вече 6 месеца след операцията белезите не са ми избледнели.Може би съвсем малко.Мажа се със Зерадерм,но сега ще пробвам и с Контратубекса.Гледам обаче много да не се ядосвам,защото пък други проблеми с гърдите нямам(слава богу).Явно си ми е такава кожата и бавно ще избледнеят. :(

Марулка
9th May 2008, 12:23
Адинка дано само това да ти е проблема.

dedektiv_p
9th May 2008, 15:36
Адинка и аз съм с упорити белези но след година две без да се усетиш се позаличават като на другите не им се тревожи и като почнеш с контратубекс ги мажи месеци на ред. Аз още мажа стари белези дори и от преди 10 години да са и се пооправят със всяка година!

buba-77
12th May 2008, 16:37
Аз пък да се оплача,че вече 6 месеца след операцията белезите не са ми избледнели.Може би съвсем малко.Мажа се със Зерадерм,но сега ще пробвам и с Контратубекса.Гледам обаче много да не се ядосвам,защото пък други проблеми с гърдите нямам(слава богу).Явно си ми е такава кожата и бавно ще избледнеят. :(
Аз също в началото се мазах с Зарадерм ,но не останах доволна .Сега се мажа с Дерматикс и разликата е видима /към по-добро/ :D Малко по скъпо е от Зарадерма ,но си заслужава парите

боряна христова
12th May 2008, 17:20
Колко струва едното и колко другото?

Бобето
12th May 2008, 18:00
има ли кремове които помагат за заличаване на белези които са от операция направена преди две години.

buba-77
12th May 2008, 18:02
Колко струва едното и колко другото?
Дерматикса 78лв а за Зарадерма не съм много сигурна но към 40 лв май беше :2045:

dedektiv_p
12th May 2008, 19:34
Като се зачетеш из форума Зерадерма е купуван от 38 до 52, а в сайта на дистрибуторите е 59, но и аз не съм доволна от него и сега пробвам лепенките на Цика кеър. Ползвах Зерадерма над 1 месец и белезите не мръднаха на никъде. В указанието му пише 2 месеца да се ползва, но нещо не видях никаква разлика и се отказах.

adinka
12th May 2008, 19:47
Е то различните кремчета действат различно на всяка различна кожа,една е доволна,друга не,ама какво да се прави-ще се мажем с всичко,докато не видим резултат. :wink:

myrti6a
12th May 2008, 22:23
и аз ползвах зерадерм около месец и нямаче никакъв ефект освен че белезите ми започнаха да стават вдлъбнати и спрях веднага.иначе като цвят не бяха мръднали.

joliy
17th May 2008, 17:14
Май няма доволни от Зерадерм. И аз го ползвах един месец(даже май повече) и понеже не видях никакъв резултат спрях. По-късно почнах и с други неща да се мажа, но май просто им трябва време на белезите. Сега вече съм на 10 месеца и са много избледнели :) Мисля скоро пак да се снимам и ще ви покажа да видите.

dedektiv_p
17th May 2008, 19:55
ще се радвам да видя снимки :D

Stefiela
19th May 2008, 11:56
Аз в началото ползвах Контратубекс (около 3-4 месеца) , сега мажа белезите с масло от пшеничен зародиш и съм изненадана от видимия резултат (избледняха още и кожата става по-мека).

Марулка
19th May 2008, 12:04
Аз да кажа (май за втори път)че горещо орепоръчвам Дерматикс.Аз съм със разреза"котва"+по двете ареоли и се мажа по-мако от месец,но резултатът е доста добър.Естественно че на са изчезнали но на ареолите са доста добре.Ако бях само с долните щях да си :2054: пии мен от гърдата дори не се виждат ,а те изглеждат най-добре.

dedektiv_p
19th May 2008, 15:57
Аз от вече почти месец ползвам лепенките на Цика кеър като не ги лепя редовно и разликата и при мен е доста голяма. Със Зерадерма само си изгубих времето. Сега нося лепенка и на белезите от 2005год.и ако и те се позаличат ще е супер.

Марулка
20th May 2008, 07:40
Дедективче ти от къде си ги купи?От аптеката на Пирогов ли?Колко струват,колко броя са и за колко време стигат?

dedektiv_p
20th May 2008, 09:36
Лепенката си я взех от санитарна аптека на ул.Ами Буе №52. Тел. 9516866
Имат два размера 12*15см и 12*6 см за малката цената е 62,24. От нея си отрязваш лентичка и я залепях на белега. Ползват се многократно, като срока на действие е 28 дни на отрязана лентичка. Измива се с вода лекичко като се къпеш и ги сваляш. и се поставя отново после. Курса се започва първоначално с 2 дни по 4 часа носете. От третия ден увеличаваш времето с 2 часа на ден докато стигнеш до 24 часа.

dedektiv_p
20th May 2008, 09:38
Забравих да допълня че курса на лечение е от 2 до 4 месеца, но аз виждам бързо резултата. Действа и на белези с до 20 годишна давност. Пробвам и на един стар и ще видим. Той е избелял вече но току виж поизчезне че едно приятелче ми вика че на белези съм го докарвала на КИБОРГ :lol:

Марулка
20th May 2008, 09:38
И аз ще си взема за белегат който отива на горе към гърдата защото е направо плашещ.

joliy
20th May 2008, 16:49
Ето ги и мойте белези. Има още накъде да избледняват, но поне вече не са червени :) Всъщност белегът от самия разрез е почти изчезнал, но в горната част на мишницатам където кожата се е сцепила при разтягането и се е наложило да я шият, е по-видим.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5897757
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5897758

П.П. Ако поиска праола - 2222

dedektiv_p
20th May 2008, 21:08
Джоли гърдите са ти прекрасни. Белезите ще се оправят, но и снимките не са много ясни. Все пак там кожата е много нежна и явно и трябва повечко време.

Inkaaa
22nd May 2008, 07:31
Белезите ти са много добре заличени и изобщо не ги виждам,стархотен резултат.При мен са минали 8 месеца и единия е доста блед ,а другия (половината от другия) е червена -много странно ,но продължавам да ги мажа!

joliy
23rd May 2008, 23:06
И аз продължавам да ги мажа с маслото всяка вечер. Но моите белези също не са съвсем еднакви- като цяло десният се вижда повечко от левия..ама дано се оправи напълно :) Търпение (и може би мазане) му е майката...:)

liuskata8305
2nd June 2008, 18:23
Момичета,вярно ли че разрезите около зърното не се личали толкова,колкото ако е под гърдата?И двата разреза ли болят еднакво :roll: ?Извинявам се ако е писано за това досега,но утре отивам да се доуточня с Н.Георгиев за дата и ми е малко каша в главата :oops:
Дойде и моето време :girl_dance:

Бобето
2nd June 2008, 19:07
Да вярно е че разрезат при ареолата е много по незабележим отколкото този под гърдата, но това е така само при положение че докторат е направил разрезат точно по края на ареолата там където свършва нейният по тъмен цвят и започва по светлият цвят на гърдата.Дано сам се изразила разбираемо , ако не то някои от сафорумките да ме поправи.

Искам само да допълна че ако разреза или част от него е в ареолата или обратно по към гърдата със сигурност ще е доста видим както този под гърдата, само че на много по видно място, затова ти препоръчвам да разгледаш снимки от операции на твоя доктор за да видиш как прави разрезите.
:)

dedektiv_p
2nd June 2008, 20:53
Да вярно е че разрезат при ареолата е много по незабележим отколкото този под гърдата, но това е така само при положение че докторат е направил разрезат точно по края на ареолата там където свършва нейният по тъмен цвят и започва по светлият цвят на гърдата.Дано сам се изразила разбираемо , ако не то някои от сафорумките да ме поправи.

Искам само да допълна че ако разреза или част от него е в ареолата или обратно по към гърдата със сигурност ще е доста видим както този под гърдата, само че на много по видно място, затова ти препоръчвам да разгледаш снимки от операции на твоя доктор за да видиш как прави разрезите.
:)
Съгласна съм с теб, а из темите има много снимки на видовете разрези как се заличават след време. До колкото знам Н.Герогиев прави разреза за поставяне на импланти винаги под гърдата.

liuskata8305
2nd June 2008, 21:09
Благодаря ти за изчерпателния отговор.Гледала съм операциите,но се ми се виждат като нормален белег,който с подходящите мазила и с време ще се заличат 70-80 % :)

liuskata8305
2nd June 2008, 21:11
Да вярно е че разрезат при ареолата е много по незабележим отколкото този под гърдата, но това е така само при положение че докторат е направил разрезат точно по края на ареолата там където свършва нейният по тъмен цвят и започва по светлият цвят на гърдата.Дано сам се изразила разбираемо , ако не то някои от сафорумките да ме поправи.

Искам само да допълна че ако разреза или част от него е в ареолата или обратно по към гърдата със сигурност ще е доста видим както този под гърдата, само че на много по видно място, затова ти препоръчвам да разгледаш снимки от операции на твоя доктор за да видиш как прави разрезите.
:)
Съгласна съм с теб, а из темите има много снимки на видовете разрези как се заличават след време. До колкото знам Н.Герогиев прави разреза за поставяне на импланти винаги под гърдата.

Е това не го знаех :oops: а и да си призная,не съм го и питала :oops:

dedektiv_p
2nd June 2008, 21:21
Попитай го! Може и да го направи през ареолата.

liuskata8305
2nd June 2008, 21:29
Аз ще го питам,ама ако по принцип не прави такива разрези :( какъв ще е резултата :roll: Май е по добре да си се придържам към разреза,дето съм се насочила :wink:
Утре ще пиша повече подробности :)

Бобето
2nd June 2008, 23:51
Съгласна съм с теб, а из темите има много снимки на видовете разрези как се заличават след време. До колкото знам Н.Герогиев прави разреза за поставяне на импланти винаги под гърдата.

Жалко ако наистина е така, аз също сам привърженик на разреза около ареолата,освен ако тя не е много малка разбира се.
Но си мисля че ако докторите не го практикуват, значи дори и да го могат, те нямат достатъчно практика с този вид разрез, а той е по-труден от този под гърдата.

Марулка
3rd June 2008, 08:02
Да вярно е че разрезат при ареолата е много по незабележим отколкото този под гърдата, но това е така само при положение че докторат е направил разрезат точно по края на ареолата там където свършва нейният по тъмен цвят и започва по светлият цвят на гърдата.Дано сам се изразила разбираемо , ако не то някои от сафорумките да ме поправи.

Искам само да допълна че ако разреза или част от него е в ареолата или обратно по към гърдата със сигурност ще е доста видим както този под гърдата, само че на много по видно място, затова ти препоръчвам да разгледаш снимки от операции на твоя доктор за да видиш как прави разрезите.
:)
Съгласна съм с теб, а из темите има много снимки на видовете разрези как се заличават след време. До колкото знам Н.Герогиев прави разреза за поставяне на импланти винаги под гърдата.

И аз съм оперирано от него и сме говорели за поставянето през ареолата,защото при мен се прави и корекция на тях,но той ми отговори че не може защото се засягат много от жлезите а и видимостта е в пъти по-малка.Така че силно се съмнявам отговорът да е да.Само да ти кажа че аз съм с 400к и тези разрези изобщо не се виждат защото гърдата ги покрива,ако бях само с тях щях да си :2054:

liuskata8305
3rd June 2008, 08:14
Да ви кажа честно,мен тези белези не ме притесняват момичета.Доколкото съм виждала на снимките Ви трябва да си с доста остър поглед,че да се забележат.А и мисълта за красив бюст компенсира тези малки разрези :lol: А колко време се носи тази лента,а като излизам пак ли съм с нея :roll:

Марулка
3rd June 2008, 08:19
Тя не се носи от абсолютно всички,носи се само ако гърдите са много високо и се носи до тогава докато инпл. слезе на точното си място.При теб може и да не се наложи-например аз ,Гуен и още някой имаше ама не се сещам не сме носили нито лента нито сутиени (аз станах на почти 2 месеца и още не съм слагала) Може пък и ти да си от късметлийките в това отношение,пожелавам ти го............. :wink:

liuskata8305
3rd June 2008, 08:38
Мене сутиена не ме притеснява,ама тая лента :oops:
Днес няма ли да ходи някоя от вас при Ники Г. :lol: Иска ми се да ви видя на живо :)

Марулка
3rd June 2008, 08:44
Не мила аз ще ходя май във петък...............Успех ти пожелавам.Ти за кога си?

liuskata8305
3rd June 2008, 09:00
Аз отивам след малко да се разберем за дата и да пробвам по голям кубик :)

Марулка
3rd June 2008, 09:05
Успех! И да пишеш после,макар че при него е много малко вероятно да се навие на доста по-голям кубик от това за което сте говорили.Ще ти предложи следващият размер и ще каже край,зная го от личен опит с пазарлъците :girl_haha: Послушай го и няма да сгрешиш.А между другото повярвай ми че колкото и да ти сложи все ще искаш още малко повече :girl_haha: лакомници................ :lol:

dedektiv_p
3rd June 2008, 09:39
Аз отивам след малко да се разберем за дата и да пробвам по голям кубик :)
Доротея е права мила. Пиши после какво сте се разбрали с док че и на мен ми е любопитно!

sinia
3rd June 2008, 10:41
И аз утре съм при Георгиев за последна консултация, че имам въпросчета :D но ще ходя в 8ч. сутринта, тъй като ми е далече от работата. И аз ще увелича кубиците...май :lol:

myrti6a
7th June 2008, 21:58
момичета някоя знае ли дали е бъзможно ако белезите си стоят червени и тварди и някак си разширени да се изрежат след един определен период от време и да се зашият на ново.не говоря за нова операция а само за изрязване на белезите.моят доктор каза че е възможно но не сам сигурна дали се разбрахме а и да ме е разбрал малко вече му нямам доверие.

dedektiv_p
7th June 2008, 22:02
момичета някоя знае ли дали е бъзможно ако белезите си стоят червени и тварди и някак си разширени да се изрежат след един определен период от време и да се зашият на ново.не говоря за нова операция а само за изрязване на белезите.моят доктор каза че е възможно но не сам сигурна дали се разбрахме а и да ме е разбрал малко вече му нямам доверие.
Възможно е. Аз имах грозна първа операция на кръста, като разпукан кекс беше и стърчеше 1 см над нивото на другата ми кожа. При втората като ме отваряха изрязаха всичко това и ме зашиха много прегледно и чистичко, няма релеф и нагъвания.

dedektiv_p
7th June 2008, 22:03
Да допълня че всичко това направиха неврохирурзи без дори да съм ги молила. Съобразиха просто колко е ужасно това което виждат на кръста ми.

myrti6a
7th June 2008, 22:17
радвам се за теб.наистина е грозно карасиви момичера или жени с грозни белези.не знам защо но моите белези на гърдите си сточт вече пети месец много тварди и на топчета и са червени.когато ги мазах сас силиконобото гелче станаха много вдлабнати и спрях.сега не са вдлъбнати но имам чувството че някак си са се разрегнали от напрежението на кето е подложена кожата, защото аз нямах никакви гърди.

dedektiv_p
7th June 2008, 22:26
И на мен втория белег на кръста ми е леко разтегнат на места но за две години е много избледнял така че не му се тревожи просто трябва търпение. Мажа го с годините като се сетя с някакъв препарат за белези, но това се случва много рядко че са ми много и забравям. И моите белези под гърдите са си много видими още и по тъмни и има и червенина в края, но с годините чакам да се оправят не сега за месец-два. Търпение мила.

myrti6a
7th June 2008, 22:44
месри.супер си.

fani_83s
10th July 2008, 22:15
момичета, искам да ви попитам колко време след операцията и махането на конците трябва да се започнат да се мажат белезите? на мен ми паднаха коричките още с махането на конците, взех си контратубекс и ми казаха, че трябва на пресни белези да се слага. дайте съвет, моля :wink:

dedektiv_p
10th July 2008, 23:10
Мила можеш да се мажеш веднага с Контратубекс аз го мажа спокойно той поуспокоява малко разреза ако те сърби или дразни по някакъв начин и няма да ти навреди изобщо. Същото ваажи и за Зерадерма и за Мадеказола.

fani_83s
11th July 2008, 10:07
mersi mnogo :P

Бобето
20th July 2008, 23:29
Зерадерма какво производств е?

Crazy_girl
20th July 2008, 23:58
От това което намерих в интернет стигам до извода че е холандско.
Произвежда го фирма Рофил или нещо от сорта,която е холандска :)

Бобето
21st July 2008, 00:01
Thanx Crazy

dedektiv_p
6th August 2008, 11:17
Мили момичета има 1+ в ползването на Зерадерм Ултра. При сегашната ми почивка на морето си изпекох гърдите , че е много кофти като се виждат разликите на деколтето. Преди плаж мажех доста обилно белезите с Зерадерма и не пигментираха. Само останаха по бели петна на местата където е нанесен крема. :D Все пак те са под гърдите и няма проблем при обличането на каквато и да било дреха!

dedektiv_p
6th August 2008, 11:20
Мили момичета има 1+ в ползването на Зерадерм Ултра. При сегашната ми почивка на морето си изпекох гърдите , че е много кофти като се виждат разликите на деколтето. Преди плаж мажех доста обилно белезите с Зерадерма и не пигментираха. Само останаха по бели петна на местата където е нанесен крема. :D Все пак те са под гърдите и няма проблем при обличането на каквато и да било дреха!

lady85
6th August 2008, 11:30
Дедективче какъв цвят са ти белезите сега?Моите са си още червени почти 5 месеца от операцията.....

dedektiv_p
6th August 2008, 11:56
В момента са бели самите разрези и леко около тях на места са червени. Ще се опитам да ги снимам и ще ти ги пратя ако ми изпратиш мейл.

Crazy_girl
6th August 2008, 15:19
Като ви чета и взех да се плаша :?
Колко време след операцията белезите престават да са зачервени и си стават като нормален белег?

fani_83s
6th August 2008, 22:19
мойте белези станаха ужасни 10 дни след като ми махнаха конците - сега са червени и много се виждат. аз се мажа с контратубекс. надявам се да избледнеят.....

sweety_L
7th August 2008, 09:34
Колко време след операцията белезите престават да са зачервени и си стават като нормален белег?

От моята операция минаха 4 месеца. Белезите са придибили бледо кафеникав оттенък и понеже са точно в сгъвката на гърдата, почти не се забелязват. Не съм ги мазала с нищо! :wink:

lady85
7th August 2008, 10:21
Браво за 4 месеца звучи доста добре :2043: А колко време след операцията ти бяха червени sweety?

sweety_L
7th August 2008, 10:36
Браво за 4 месеца звучи доста добре :2043: А колко време след операцията ти бяха червени sweety?

Бяха ярко червени може би около 2 месеца, след което постепенно започнаха да избледняват. :wink:

lady85
7th August 2008, 10:44
Ооо супер,късметлийка :D ........а възможно ли е белезите да си останат червени и да не избледнеят? :?

sweety_L
7th August 2008, 11:12
Ооо супер,късметлийка :D ........а възможно ли е белезите да си останат червени и да не избледнеят? :?

А, не съм чувала за такъв вариант! Ще избледнеят. Просто им трябва повече време...

lady85
7th August 2008, 11:34
:2015: Суити!И аз това се надявах да чуя....... :)

sinia
7th August 2008, 13:34
Момичета на мен ми махнаха конците преди месец и още не са ми станали червени белезите....това нормално ли е?

Бобето
7th August 2008, 13:36
Момичета на мен ми махнаха конците преди месец и още не са ми станали червени белезите....това нормално ли е?

Какви са ти в момента?
Как изглеждат?

sinia
7th August 2008, 13:44
Еми като в началото, не мога точно да ги опиша, но не алено червени.

sweety_L
7th August 2008, 13:46
sinia, според мен няма и да ти станат алено червени! Моите бяха такива съвсем в началото, а при теб, след като е минал месец от операцията, мисля, че няма шанс. Последното само трябва да те радва! :wink:

sinia
7th August 2008, 13:54
А като свърши Зерадерм-а (тъй като моя е напривършване), трябва ли да продължавам да ги мажа с нещо?

sweety_L
7th August 2008, 13:58
За мазането не знам. Както писах по-напред, аз не съм ги мазала моите с нищо. Но все пак, след като не са т червени и свършваш кремчето, според мен не ги мажи повече, освен ако не ходиш на плаж или ползваш солариум.

sinia
7th August 2008, 13:59
Ясно! Благодаря! :D

Mishelin
7th August 2008, 14:56
Аз знам, че 2 месеца, трябва да се ползва Зерадерм.

dedektiv_p
7th August 2008, 16:04
Всички препарати за белези изискват поне 2 месеца употреба, така че по упорито. Друг е момента че има хора дето правят всичко възможно белезите да им се заличат и такива дето нищо не правят и в голям процент всичко си е до отделния случай. При някои се заличават много при други с годините малко поизбледняват, така че това как ще се развият събитията при всеки можете да разберете ако имате база за сравнения и наблюдения над свои предишни белези или разрези. Това че при някои става по-бързо а при други почти няма разлика с месеци не означава че с годините няма да се пооправят.
Целувки на всички!

Бобето
7th August 2008, 16:53
Всички препарати за белези изискват поне 2 месеца употреба, така че по упорито. Друг е момента че има хора дето правят всичко възможно белезите да им се заличат и такива дето нищо не правят и в голям процент всичко си е до отделния случай. При някои се заличават много при други с годините малко поизбледняват, така че това как ще се развият събитията при всеки можете да разберете ако имате база за сравнения и наблюдения над свои предишни белези или разрези. Това че при някои става по-бързо а при други почти няма разлика с месеци не означава че с годините няма да се пооправят.
Целувки на всички!


Детективче може ли с крем за белези да се пожаличат стрий?

dedektiv_p
8th August 2008, 11:50
Мила аз така и така понякога ги мажа с Контратубекс да омекоти капсулата евентуално и с надежда да позаличи стриите. Сега като ги поизпекох стриите не се забелязват особенно. Нищо няма да ти навреди да опиташ. като цяло из темите за стрии май няма препарат който да помага 100% но все пак опитай!

myrti6a
8th August 2008, 12:33
имам един приятел който навремето тренираше някакво екстремно планинско колкоездене и мнооогооо често се претрепваше като куче.баба му му правеше от онова кремче мас и невен и ако искате ми вярвайте но нямаше дори и белези.аз веднъж имах рана на гърба и се мазах и аз сащо нямам белег.за съжаление когато си оперирах гърдите не го бях виждала и не можах да си мажа белезите но съм сигурна че ако бях сега нямаше да имам и помен от белези.ако някои пробва или е пробвал да каже.

sweety_L
8th August 2008, 12:38
Да крем "Невен" и на мен много ми е помагал! Изпитано средство!
Вече писах и в темата за колата маска, че се мажа след епилация. Всички прехвалени мазила не са ми вършили толкова добра работа, колкото това кремче! :wink:

dedektiv_p
8th August 2008, 12:38
Да и аз съм чула за това а и за същото с жълт кантарион или със зехтин и жълт кантарион ама няма кой да ми го направи за съжаление. Дават резултат старите бабини рецепти почти винаги!

Crazy_girl
8th August 2008, 18:45
А това кремче Невен къде мога да го открия,защото до сега не съм го виждала. За сега ползвам Бокчо /същият като Здраве/

sweety_L
8th August 2008, 19:12
В аптеките го има. Досега съм купувала БГ и немско производство. И от двете съм доволна. :wink:

Mishelin
8th August 2008, 19:13
Да крем "Невен" и на мен много ми е помагал! Изпитано средство!
Вече писах и в темата за колата маска, че се мажа след епилация. Всички прехвалени мазила не са ми вършили толкова добра работа, колкото това кремче! :wink:

Виж това го бях забравила....Сега като се сетих, че и аз съм си мазала една огромна рана на челото / в следствие на катастрофа/ много ми помогна тогава, бързо зарастна и не ми остана белег. На мен майка ми го направи.

sweety_L
8th August 2008, 19:16
Още по-хубаво ако е домашно производтство. Който може да бърка кремчета - супер, който не може - купува! :P
Между другото, някой ми беше споменал, че си правил такъв крем с добавка от розово масло. Имало страхотен ефект при суха кожа!

Crazy_girl
9th August 2008, 01:48
А как може да се направи в домашни условия? :roll:

dedektiv_p
9th August 2008, 09:34
Невена се прави с мас на котлона на ниска температура се слагат цветовете в маста и се топи докато потъмнее маста след това се прецежда и е готово, а жълтия кантарион се поставя в тъмна бутилка долива се зехтин и се оставя да престои 40 дни затворено на слънце. След това пак се прецежда....нещо такова беше.

te_dda
9th August 2008, 11:24
по принцип освен всичко ,което дискутирате и което може да се прави, ако се слагат и силиконовите плаки Cicacare ефектът е в проценти по-добър. АКо пък с кремчетата, с които с емажете, докато се мажете масажирате белега, още повече. даже имаше едно верме по вратите и по топшоповете предлагаха едни малки масажори на батерии с различни малки приставчици, аз имам такъм,но стои така неизползван, защото наистина е подходящ само за малки площи, та сега ми идва наум,че ако се втрива с него крема , ще е супер. , а после слагаш плаката.

dedektiv_p
9th August 2008, 11:35
Да така е и аз така знам относно масажирането на белега, но незнам защо за Зерадерма съветват да не се прави. Въпреки всичко около 10 тина минути след като се намажех, когато трябва да отстраните излишното количество аз си правех това втриване.

ageless
16th August 2008, 12:10
Здравейте! Знае ли някой откъде се купуват ултразвукови апарати за по-дйлбока резорбция на кремовете против белези?

te_dda
17th August 2008, 09:56
Здравейте! Знае ли някой откъде се купуват ултразвукови апарати за по-дйлбока резорбция на кремовете против белези?

:lol: :lol: :lol: :lol:

миличка, разсмя ме искренно:) не от аптеката със сигурност.
апаратът се купува ако имаш медицински център за рехабилитация и искаш да имаш и такава услуга... в противен случай въпросът ти звучи като това да искаш да почернееш и да питаш откъде да си купиш солариум:)))))

аз съм ходила на такъв апарат в пирогов ,в отделението за рехабилитация след изгаряния ,в клиниката по изгаряния..ако това ви интересува..

liuskata8305
17th August 2008, 12:44
по принцип освен всичко ,което дискутирате и което може да се прави, ако се слагат и силиконовите плаки Cicacare ефектът е в проценти по-добър. АКо пък с кремчетата, с които с емажете, докато се мажете масажирате белега, още повече. даже имаше едно верме по вратите и по топшоповете предлагаха едни малки масажори на батерии с различни малки приставчици, аз имам такъм,но стои така неизползван, защото наистина е подходящ само за малки площи, та сега ми идва наум,че ако се втрива с него крема , ще е супер. , а после слагаш плаката.
Ами един може би тъп въпрос-с тези силиконови лепенки мога ли да се пека :roll:

te_dda
17th August 2008, 20:44
по принцип освен всичко ,което дискутирате и което може да се прави, ако се слагат и силиконовите плаки Cicacare ефектът е в проценти по-добър. АКо пък с кремчетата, с които с емажете, докато се мажете масажирате белега, още повече. даже имаше едно верме по вратите и по топшоповете предлагаха едни малки масажори на батерии с различни малки приставчици, аз имам такъм,но стои така неизползван, защото наистина е подходящ само за малки площи, та сега ми идва наум,че ако се втрива с него крема , ще е супер. , а после слагаш плаката.
Ами един може би тъп въпрос-с тези силиконови лепенки мога ли да се пека :roll:

не са лепенки а като силиконова плака,дебела около 2-3 мм,която е прозрачна и самозалепва за кожата,но по пинцип за по-сигурно се лепи и лепенка отгоре. което значи,че ако ти е скрито под бански - можеш, в противен случай просто няма да се изпечеш под лепенката...вчера на плажа видях една мацка,която явно е със скорошен бюст,която беше с триумф триекшън,който изглежда като подник до под гърдите и с долнище на бански.. и това е вариант..

боряна христова
17th August 2008, 22:47
Найстина ли разбрах правилно :?: тая мацка е била с триумфа и отгоре с бански :?: ако етака тия хора се побъркаха...

Crazy_girl
18th August 2008, 00:17
Не,била е само с триумфа и с долнище на бански :wink:

te_dda
18th August 2008, 15:13
Не,била е само с триумфа и с долнище на бански :wink:
точно така.. :wink: :wink:

dedektiv_p
25th August 2008, 22:32
аз пък си ходех на плаж с бели ивици от Зеразерм и без горнище и изобщо не ми пукаше...важното е да си оправим белезите и да си опазим търдите при възстановяването пък за другото да не ви дреме

fani_83s
26th August 2008, 20:54
аз се пекох като си мажех белезите първо с контратубекс-а и после с фактор 50....мойте са под мишниците обаче :roll: имам някакво странно усещане, че въпреки всичко май са се пигментирали леко.... иначе най-доброто за белези бил един гел, който го няма в аптеките - поръчва се, смятам да го пробвам - вие чували ли сте го - Милениум?

Inkaaa
27th October 2008, 15:00
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!

Divinemouse
27th October 2008, 17:18
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!

Аз имах дренажи но моите бяха под мишницата и нямам белег ...

lady85
27th October 2008, 17:42
Inka и аз ги имам спокойно :lol: Нали и двете сме при един док. :lol: Мисля че е нормално да се получат....все пак това е било рана,а след всяка рана остава белег.Надявам се с времето да се свият,но и мен ме дразнят на вид....Лятото банския не ми ги покриваше,само се вглеждах и имах чувството че на тена още повече изпъкват,но вече не им обръщам внимание.

doll
27th October 2008, 17:55
И при мен е така,за съжаление! :1246:

mickey_82
29th October 2008, 02:55
И аз като Томи имах дренажи под мишниците,но нямам грам белег.(но ние сме и при един и същ доктор с нея).

bonbon_ka
30th October 2008, 23:28
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!
Инка за белезите мога да ти препоръчам 2 кремчета на Авен - цикалфат или епитилиал ( с хиалуронова киселина е ) . и двете съм ги ползвала и съм много доволна . второто според е по - добро особено за заличаване .

Inkaaa
31st October 2008, 08:50
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!
Инка за белезите мога да ти препоръчам 2 кремчета на Авен - цикалфат или епитилиал ( с хиалуронова киселина е ) . и двете съм ги ползвала и съм много доволна . второто според е по - добро особено за заличаване .

Благодаря, ще го потърся и дано се заличат.Те не са големи според мен и не ме дразнят ,но все пак ще е хубаво да ги няма! :D

fani_83s
31st October 2008, 13:27
аз почти нямам белег от дренажите, но мойте все още си личат доста - 4 месеца след операцията. аз ги мажа с гел милениум, уж най-доброто, пък.. :roll:

Марулка
31st October 2008, 13:52
аз почти нямам белег от дренажите, но мойте все още си личат доста - 4 месеца след операцията. аз ги мажа с гел милениум, уж най-доброто, пък.. :roll:

Какъв е този крем?Чувам го за първи път? :roll:

fani_83s
31st October 2008, 15:29
Ами аз бях писала за него преди време. Води се най-доброто за белези, дори го дават за заличаване на стрий и бръчки. Наистина откакто го ползвам доста са избледнели, но мойте се възпалиха явно от слънцето лятото, и не знам дали ще изчезнат...

aniK
31st October 2008, 15:30
Ще напишеш ли пак, моля те! Или ако намериш поста, го копирай, да не ровим :oops:

fani_83s
31st October 2008, 15:31
Ще напиша, разбира се :D Ако искаш можеш на лични да ми пратиш мейла ти ще ти препратя инфо

Марулка
31st October 2008, 15:37
И ВСЪЩНОСТ :!: как се казва крема?То и аз уж съм с най-добрият. :roll:

fani_83s
31st October 2008, 16:13
да, бе те всички са най-добри. gel millemium. няма го в търговската мрежа, поръчва се.

Марулка
31st October 2008, 16:30
Аз ли само не разбирам кой е производителя ? :roll: И този гел е почти-на билкова основа ,.........а цената му е....... :shock:
http://healthmarket-bg.com/?page_id=16

Марулка
31st October 2008, 16:35
Аааа видях ами не ми е известен............ :roll:

sladkatony
31st October 2008, 16:37
Аз ли само не разбирам кой е производителя ? :roll: И този гел е почти-на билкова основа ,.........а цената му е....... :shock:
http://healthmarket-bg.com/?page_id=16
Предполагам, че всичките продукти са на VISION, лично аз не виждам никъде колко ml. е упаковката

sladkatony
31st October 2008, 16:39
Аз ли само не разбирам кой е производителя ? :roll: И този гел е почти-на билкова основа ,.........а цената му е....... :shock:
http://healthmarket-bg.com/?page_id=16
лично аз не виждам никъде колко ml. е упаковката
п.п. Ето го и производителя "Производител: L.H.Sinergies - Arkopharma Ltd "

Марулка
31st October 2008, 16:40
Да това имах в предвид........ :roll: ,че продуктите ми се струват меко-казано-"странни"............... :roll:

bonbon_ka
1st November 2008, 00:13
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!
Инка за белезите мога да ти препоръчам 2 кремчета на Авен - цикалфат или епитилиал ( с хиалуронова киселина е ) . и двете съм ги ползвала и съм много доволна . второто според е по - добро особено за заличаване .

Благодаря, ще го потърся и дано се заличат.Те не са големи според мен и не ме дразнят ,но все пак ще е хубаво да ги няма! :D
Инка , мисля че няма да имаш проблеми с намирането му . има го в аптеките на Санита . 40 мл е 19 лв и е много спорен . аз съм много доволна ! дано да ти помогне !

fani_83s
2nd November 2008, 21:12
Аз ли само не разбирам кой е производителя ? :roll: И този гел е почти-на билкова основа ,.........а цената му е....... :shock:
http://healthmarket-bg.com/?page_id=16

На Vision е. Те произвеждат главно витамини. Имат добри резултати. Една приятелка го беше ползвала, беше си изгорила ръката много лошо и белегът й почти изчезна. И аз на това се надявам, пък ще видим...

bonbon_ka
6th November 2008, 12:18
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!
Инка за белезите мога да ти препоръчам 2 кремчета на Авен - цикалфат или епитилиал ( с хиалуронова киселина е ) . и двете съм ги ползвала и съм много доволна . второто според е по - добро особено за заличаване .

Благодаря, ще го потърся и дано се заличат.Те не са големи според мен и не ме дразнят ,но все пак ще е хубаво да ги няма! :D
Инка , намери ли кремчето на Авен ?

Inkaaa
6th November 2008, 13:15
Искам да попитам момичетата, които са имали дренажи, имате ли белег от тях и какво представлява?Питам защото аз имам и прилича на квадратче със страна 0.5 см.Нормално ли е? :?: Вижда се и на аватара даже!
Инка за белезите мога да ти препоръчам 2 кремчета на Авен - цикалфат или епитилиал ( с хиалуронова киселина е ) . и двете съм ги ползвала и съм много доволна . второто според е по - добро особено за заличаване .

Благодаря, ще го потърся и дано се заличат.Те не са големи според мен и не ме дразнят ,но все пак ще е хубаво да ги няма! :D
Инка , намери ли кремчето на Авен ?

Да,но не съм го купувала още!Не са ми толкова голям проблем белезите!

petiarad
12th November 2008, 13:52
Инка, видях че си от В.Т. и искам да те питам къде намери този крем за да отида и да си го купя?

Inkaaa
12th November 2008, 15:03
Инка, видях че си от В.Т. и искам да те питам къде намери този крем за да отида и да си го купя?

Кой крем, мила!За Авен ли питаш, в интеренет го видях!

Кари Брадшоу
24th November 2008, 16:13
От вас очаквам да разбера най добрият крем за белези киой, нуждая се от нещо много силно и ефикасно, защото кожата и е проблема и скроннан към образуване на келоиди, продложиха ми да ми инжектират кортикостероиди в белязите от секцио и премахване на жлъчка и сега ако се образуват и при мамопластиката същите грозни неща ще трябва да го направ, но лекарството,което трябва де инжектира не се продава в България и май ще ми е трудон да го намеря, а най страшното е ,че е адски болезнено, за това сега искам да пробвам първо нещо под формата на крем или лепенки за да спася поне тези от мамопластиката :roll: Моля ви помогнете с информация за най доброто в тази област :(

Марулка
24th November 2008, 16:15
Кари аз ползвам-Дерматиск ултра и съм много доволна(като имаш предвид че аз имам повече разрези) :lol:

Beauty
24th November 2008, 16:16
"Дерматикс"
Ако не си прецизна и стриктна в лечението с него, не очаквай резултати..

Марулка
24th November 2008, 16:16
"Дерматикс"
Ако не си прецизна и стриктна в лечението с него, не очаквай резултати..

В смисъл?
Да се мажа сутрин и вечер ли? :roll:

Кари Брадшоу
24th November 2008, 16:26
В петък ми махнаха конците и ми казаха 20 дни след това да започна с лепенките CICA care :( но като ми видяха белега от секциото и то жлъчката се хванаха за главата и ме се накарах защо не съм казала по рано за да им сложат инжекциите още на операционната, и сега ще ме наблрюдават по често за това че се опасяват че и от мамопластиката белезите ще станат така издадени , оголемени и зачервени :( :(

Beauty
24th November 2008, 16:28
В смисъл, да спазваш стриктно написаното на листовката и то по правилния начин за нанасяне.
На листовката има подробна информация. :D
http://www.dermatix-bg.com/nesto_vise.html

Марулка
24th November 2008, 16:30
Е така де.........само къде не си ги "замивам" всеки път......... :lol:

Марулка
24th November 2008, 16:30
Бю я кажи някой крем ти?Какво ползваш?Какво мислиш за лазера? :cool:

karamela
24th November 2008, 16:32
той продава ли се свободно по аптеките...
на листовката има опътване как да стгнем до дерматикс

Марулка
24th November 2008, 16:34
той продава ли се свободно по аптеките...
на листовката има опътване как да стгнем до дерматикс

Да продава се...но го взимат със заявка(поне в аптеките от който аз го купувам)....... :cool:

Кари Брадшоу
24th November 2008, 16:36
А някой пробвал ли е с тези инжекции кеналог н белега, имали голям резултат, но пък било доста болезнени, сикаше ми се някой който е пробвал да ми кае дали болките ще си струват :cry:
Значи сега като ми паднат струповете ще започна или с Дерматикс или със Зерадерм :roll: ,а за лепенките нищо не казахте , дали са ефикасни :?:

Beauty
24th November 2008, 16:38
Е, то "замиването" е важно...ето, че не си стриктна.. :D
Аз нямам проблемна кожа, не образувам проблемни белези и използвах само "Дерматикс" ...
Но отдавна спрях да се мажа, защото на белега ми му предстоят още отваряния...
За лазера само ще ти кажа да внимаваш при избора на специалист...

Марулка
24th November 2008, 16:41
Да си дойдем на думата-доволна ли си? :lol: ще се замивам вече

Beauty
24th November 2008, 16:46
От кое да съм доволна?

Марулка
24th November 2008, 16:47
Е от Дерматикса,де........ :lol:

Beauty
24th November 2008, 16:54
Е, нали писах по-горе... :lol: Пък и за да го посоча като моя избор, значи го харесвам, няма да ви предложа нещо, което не смятам за добро.:-)))
Не може аз да съм ориентир, защото моята кожа и без кремове, не прави проблем.

karamela
24th November 2008, 16:54
и аз съм склонна към келоиди и ползвах зерадерм...
според мен е доста ефикасен...а и може да се ползва веднага след махането на конците...
не казвам ,4е белега е из4езнал...но в сравнение с белези от една друга интервенция които не мажех...сегашните са направо красиви...ако се скрият и под гънката... :D

Бобето
24th November 2008, 22:14
Ето ми белезите на почти 3 месеца от операцията.
http://img55.imageshack.us/img55/836/171120081474bi0.jpg

te_dda
24th November 2008, 22:50
А някой пробвал ли е с тези инжекции кеналог н белега, имали голям резултат, но пък било доста болезнени, сикаше ми се някой който е пробвал да ми кае дали болките ще си струват :cry:
Значи сега като ми паднат струповете ще започна или с Дерматикс или със Зерадерм :roll: ,а за лепенките нищо не казахте , дали са ефикасни :?:

"лепенките" са по-точно едни силиконови плаки . те не изключват мазането с крем. т.е мажеш се с крема за белези,масажираш ,докато попие и после слагаш плаките, и отгоре вече придържаща лепенка. със сигурност ефектът ще е по-добър,отколкото само с крем, т.к те имат притискащо действиеи намаляващи по-големия приток на кръв в тази област,което предотвратява/намалява образуването на келоидна тъкан.

колкото до кеналога - препарат ,който се инжектира, не мога да кажа със сигурност какъв е ефекта, но на моето дете го правиха с венозна анестезия, но при нея белегът беше голям, съответно и площта,която беше третирана,може би затова..

yoli
24th November 2008, 22:53
От къде мога да си купя тези лепенки и как се казват?

te_dda
24th November 2008, 23:01
cica care на 3М, но не мога да ти кажа откъде се купуват..попитай в 2-3 по-големи аптеки,най-вероятно са от продуктите с поръчка..

Divinemouse
24th November 2008, 23:07
От къде мога да си купя тези лепенки и как се казват?


Тези .и се с.агат по оп,еде.ена схема :?:
Скапа ми се к.авиату,ата :twisted:

te_dda
24th November 2008, 23:13
каква определена схема?

Divinemouse
24th November 2008, 23:20
каква определена схема?

Doktor mi kaza :roll: i az neznam

Кари Брадшоу
25th November 2008, 08:52
А някой пробвал ли е с тези инжекции кеналог н белега, имали голям резултат, но пък било доста болезнени, сикаше ми се някой който е пробвал да ми кае дали болките ще си струват :cry:
Значи сега като ми паднат струповете ще започна или с Дерматикс или със Зерадерм :roll: ,а за лепенките нищо не казахте , дали са ефикасни :?:

"лепенките" са по-точно едни силиконови плаки . те не изключват мазането с крем. т.е мажеш се с крема за белези,масажираш ,докато попие и после слагаш плаките, и отгоре вече придържаща лепенка. със сигурност ефектът ще е по-добър,отколкото само с крем, т.к те имат притискащо действиеи намаляващи по-големия приток на кръв в тази област,което предотвратява/намалява образуването на келоидна тъкан.




колкото до кеналога - препарат ,който се инжектира, не мога да кажа със сигурност какъв е ефекта, но на моето дете го правиха с венозна анестезия, но при нея белегът беше голям, съответно и площта,която беше третирана,може би затова..

А ефекта добър ли беше? от Кеналога, дали си заслужава да изтърпя всичките мъки?
И аз си мислих дали не мога да се коимбинират лепенките с крема и така ще направя.Благодаря ви много!!!!

demili 1
26th November 2008, 17:23
Ето това е интересно: www.medicalia.com

skylove
27th November 2008, 14:06
Ето това е интересно: www.medicalia.com

demil,тази козметика дава удивителен резултат.Има ли представителство в България?При мен 3 месеца след операцията белезите са все така червени.Мазах се с дерматикс,без особен резултат.

Кари Брадшоу
27th November 2008, 17:46
Ето това е интересно: www.medicalia.com

demil,тази козметика дава удивителен резултат.Има ли представителство в България?При мен 3 месеца след операцията белезите са все така червени.Мазах се с дерматикс,без особен резултат.
Я преведете моля ви могат ли да се намерят тези продукти в България :cry:

te_dda
27th November 2008, 19:01
Ето това е интересно: www.medicalia.com

demil,тази козметика дава удивителен резултат.Има ли представителство в България?При мен 3 месеца след операцията белезите са все така червени.Мазах се с дерматикс,без особен резултат.

не е важна червенината, а дали става релефен.червенината ще изчезне рано или късно. при мен червениината на белега от секциото ми стоя поне 2 години..( не че е нормално, но беше факт) проблемът беше,че беше релефен, след години обаче и омекна..така,че ако белегът ти не е релефен няма какво да го мислиш. мажи се и не обръщай внимание на червенината..

Кари Брадшоу
28th November 2008, 09:04
Белега от секциото ми е релефен и издаден, разширен и червен в среедата особенно :cry: първият път беше така , вторият път решиха като раждам да го изрежат и да пробват с други конци, но и този път пак така изглежда, а на всичко отгоре първият път в Шейново(с много лоши впечатления съм)ми стегнаха самата операция доста от единият край и сега корема долу пир белега ми е на различни нива, при второто секцио ми казаха, че като са ме отворили вътре съм била шита все едно е било по спешност на бързичко и не много добре :cry: ,етестсвено вътре има и доста сраствания, имам и втори белег от лапароскопия за премахване на жлъчка от нея по корема имам общо три белега :cry: два странични от дясно на корема от дренажите, но те са тънки и с почти същият цвят на кожата ми, на пъпа от където извадиха жлъчката, също е тъничък и с цвета на кожата, но третият е горе на гръдния гош между ребрата и е околоко сантиметър и е разширен доста,цвета ми е като на кожато, но първо беше страшно издадено, но след втората бременост явно от разтягането се разшери още повече и вече е равен с кожата ми, но е грозен,сега от мамопластиката незнам какво ще се получи, днес ми е 15 ден и вече ми паднаха струповете, едниният според мен още от сега започва да се разширява :cry: :cry: от понеделник започвам да комбинирам лепенките и крема Дерматикс или Зерадерм(още се колебая кой да избера)предлагат ми и някакъв колаген който се пие, но незнам дали да го почвам и се моля тези два белега да не са като секциото, че там съм все едно са ме драли :cry:

yoli
28th November 2008, 09:09
Белега от секциото ми е релефен и издаден, разширен и червен в среедата особенно :cry: първият път беше така , вторият път решиха като раждам да го изрежат и да пробват с други конци, но и този път пак така изглежда, а на всичко отгоре първият път в Шейново(с много лоши впечатления съм)ми стегнаха самата операция доста от единият край и сега корема долу пир белега ми е на различни нива, при второто секцио ми казаха, че като са ме отворили вътре съм била шита все едно е било по спешност на бързичко и не много добре :cry: ,етестсвено вътре има и доста сраствания, имам и втори белег от лапароскопия за премахване на жлъчка от нея по корема имам общо три белега :cry: два странични от дясно на корема от дренажите, но те са тънки и с почти същият цвят на кожата ми, на пъпа от където извадиха жлъчката, също е тъничък и с цвета на кожата, но третият е горе на гръдния гош между ребрата и е околоко сантиметър и е разширен доста,цвета ми е като на кожато, но първо беше страшно издадено, но след втората бременост явно от разтягането се разшери още повече и вече е равен с кожата ми, но е грозен,сега от мамопластиката незнам какво ще се получи, днес ми е 15 ден и вече ми паднаха струповете, едниният според мен още от сега започва да се разширява :cry: :cry: от понеделник започвам да комбинирам лепенките и крема Дерматикс или Зерадерм(още се колебая кой да избера)предлагат ми и някакъв колаген който се пие, но незнам дали да го почвам и се моля тези два белега да не са като секциото, че там съм все едно са ме драли :cry:

Кари от къде си купи лепенките и какви са?

Кари Брадшоу
28th November 2008, 09:12
Белега от секциото ми е релефен и издаден, разширен и червен в среедата особенно :cry: първият път беше така , вторият път решиха като раждам да го изрежат и да пробват с други конци, но и този път пак така изглежда, а на всичко отгоре първият път в Шейново(с много лоши впечатления съм)ми стегнаха самата операция доста от единият край и сега корема долу пир белега ми е на различни нива, при второто секцио ми казаха, че като са ме отворили вътре съм била шита все едно е било по спешност на бързичко и не много добре :cry: ,етестсвено вътре има и доста сраствания, имам и втори белег от лапароскопия за премахване на жлъчка от нея по корема имам общо три белега :cry: два странични от дясно на корема от дренажите, но те са тънки и с почти същият цвят на кожата ми, на пъпа от където извадиха жлъчката, също е тъничък и с цвета на кожата, но третият е горе на гръдния гош между ребрата и е околоко сантиметър и е разширен доста,цвета ми е като на кожато, но първо беше страшно издадено, но след втората бременост явно от разтягането се разшери още повече и вече е равен с кожата ми, но е грозен,сега от мамопластиката незнам какво ще се получи, днес ми е 15 ден и вече ми паднаха струповете, едниният според мен още от сега започва да се разширява :cry: :cry: от понеделник започвам да комбинирам лепенките и крема Дерматикс или Зерадерм(още се колебая кой да избера)предлагат ми и някакъв колаген който се пие, но незнам дали да го почвам и се моля тези два белега да не са като секциото, че там съм все едно са ме драли :cry:

Кари от къде си купи лепенките и какви са?
Поръчах ги от най близката аптека, доре незнам цената още ,само знам че са скъпи,ето ги
http://ecosmedica.com/content/view/134/173/

yoli
28th November 2008, 09:27
Мерси!По малкия размер си поръча нали?
А как разбираш това:"Когато ЦИКА КЕАР започне да се износва или почиства трудно, трябва да се смени. Обикновено това става на интервали от 20 до 30 дни."

Кари Брадшоу
28th November 2008, 09:32
Мерси!По малкия размер си поръча нали?
А как разбираш това:"Когато ЦИКА КЕАР започне да се износва или почиства трудно, трябва да се смени. Обикновено това става на интервали от 20 до 30 дни."
тази вечер трябва да ми ги доставят и въобще незнам дори за какво става въпрос, освен от това от сайта, а за размера :? нищо не съм казала и сега незнам какво са ми донес ли :? :? дано не се налага да ги връщам1

Марулка
28th November 2008, 09:39
Кари Брадшоу попитай Дедективчето..........спомням си че тя ги ползва,каза че си ги е купила от аптеката на Пирогов.........ама май не беше възхитена от тях :roll:

aniK
28th November 2008, 09:46
Аз помня да са нещо около 70-80лв., но сигурно за опаковка. Дано не ви подведа. Някъде в темите го пише.

Марулка
28th November 2008, 09:48
Аз помня да са нещо около 70-80лв., но сигурно за опаковка. Дано не ви подведа. Някъде в темите го пише.

И аз такъв спомен имам......... :roll: но за тия пари по добре още еди Дерматикс да си купя.

te_dda
28th November 2008, 11:22
тея лепенки ( не са лепенки,ама карай) си ги купувах преди 10 години по 80 лв опаковката, сега не вярвам да са същата цена, а сигурно са доста над това. не са лепенки, а СИЛИКОНОВИ плаки, на които долната повърхност е лепкава и с опъванесе залепват в/ху кожата. когато тази лепкава повърхност се износи така,че че да не може в разпънато състояние да се залепи в/ху кожата,така,че кожата отдолу да побелее, то трябва да се вземе ново парче. а това,че едно парче. горе долу това ена 5-6 дена. при мамопластиката обаче не е толкова страшно (като цена) защото площтта на белега е малка и плаката се разрязва на доста повече парчета. затова си вземете най-голямата плака като размери, за да има за повече парчета и ще ви излезе по-евтино.

te_dda
28th November 2008, 11:27
Кари Брадшоу попитай Дедективчето..........спомням си че тя ги ползва,каза че си ги е купила от аптеката на Пирогов.........ама май не беше възхитена от тях :roll:

проблема е да има кой да ти обясни как се ползват, и да ги ползваш поне 3 и дори до 6 месеца при проблемни случаи като на дедективчето с абсолютно постоянство.
Значи ако не се разпъне силикона преди да се залепи, а просто се залепи ей така, няма никакъв ефект. ефектът е когато с пръсти го разтеглиш и така ,както е разтеглен , го залепиш с притискане , като виждаш,че отдолу кожата става по-бяла ( т. е има притискане и намален приток кръв, и тогава пускаш. понякога,когато почне да се изхабява лепенката, ти я разпъваш, но лепилото не е достатъчно да я задържи на съпротивлението , и тя се връща обратно до неразтегнатата си форма. е това е момента за ново парче. щото от неразтегнато парче под лепенките няма файда да си го носиш...

оффф, много е просто,ама е трудно за обяснение, дано сте ме разбрали.. :roll: :roll: :lol: :lol:

Кари Брадшоу
28th November 2008, 12:34
Кари Брадшоу попитай Дедективчето..........спомням си че тя ги ползва,каза че си ги е купила от аптеката на Пирогов.........ама май не беше възхитена от тях :roll:

проблема е да има кой да ти обясни как се ползват, и да ги ползваш поне 3 и дори до 6 месеца при проблемни случаи като на дедективчето с абсолютно постоянство.
Значи ако не се разпъне силикона преди да се залепи, а просто се залепи ей така, няма никакъв ефект. ефектът е когато с пръсти го разтеглиш и така ,както е разтеглен , го залепиш с притискане , като виждаш,че отдолу кожата става по-бяла ( т. е има притискане и намален приток кръв, и тогава пускаш. понякога,когато почне да се изхабява лепенката, ти я разпъваш, но лепилото не е достатъчно да я задържи на съпротивлението , и тя се връща обратно до неразтегнатата си форма. е това е момента за ново парче. щото от неразтегнато парче под лепенките няма файда да си го носиш...

оффф, много е просто,ама е трудно за обяснение, дано сте ме разбрали.. :roll: :roll: :lol: :lol:
Тази информация ми е много полезна.Благодаря!! И аз така си помислих че ако си взема по големите ще е по добре, а ако ги комбинирам с крема сигурно ще е още по добре.

aniK
28th November 2008, 14:21
te_dda, наистина много полезна информация. Не знам какво бих правила без форума :roll:

te_dda
28th November 2008, 14:21
обаче трябва да изчакаш хубаво да попие крема, за да може плаката после по-лесно да се залепи и за да не се унищожава лепкавостта й.

te_dda
28th November 2008, 14:22
мерси, ани :oops:

aniK
28th November 2008, 14:23
А тя като стои 5-6 дни, това означава ли, че през тези дни не мажеш крем отдолу? Или може да се отлепя и залепя :?: Няма лид а се изхаби по-бързо така. Иначе много добре си го обяснила, поне на мен ми стана ясно за какво става въпрос!

yoli
28th November 2008, 14:26
тея лепенки ( не са лепенки,ама карай) си ги купувах преди 10 години по 80 лв опаковката, сега не вярвам да са същата цена, а сигурно са доста над това. не са лепенки, а СИЛИКОНОВИ плаки, на които долната повърхност е лепкава и с опъванесе залепват в/ху кожата. когато тази лепкава повърхност се износи така,че че да не може в разпънато състояние да се залепи в/ху кожата,така,че кожата отдолу да побелее, то трябва да се вземе ново парче. а това,че едно парче. горе долу това ена 5-6 дена. при мамопластиката обаче не е толкова страшно (като цена) защото площтта на белега е малка и плаката се разрязва на доста повече парчета. затова си вземете най-голямата плака като размери, за да има за повече парчета и ще ви излезе по-евтино.

Мен нещо не ми е ясно,щом седиш 5-6 дена с такава силиконова плака,то тогава от мазането с друг медикамент няма файда,така ли?

dedektiv_p
28th November 2008, 23:34
Здравейте мацки сладки!
Относно лепенките...не са 70-80лв а малката опаковка е 68. Не съм я изхабила още защото забравям да си ги лепя. Като цяло не разбрах кое ми помогна за моите белези, защото ползвах успоредно лепенките със зерадерм и контратубекс, но наш близък с кофти и дълбоки белези на лицето ми я препоръча. Относно употребата към опаковката има подробна инструкция. Беше нещо от рода на 2 часа първите 2-3 дни, после 4 ... и така до 12-16 часа, чак след това денонощно. По принцип дават лепенката за ефективна около 28 дни, но трябва да се прилепва с нещо, защото от излющващия се слой на кожата спира да прилепва добре и ако се изпотиш пада. Успех на всички в борбата с белезите....не забравяйте че им трябва и време не само вълшебни кремчета!
Целувки на всички!

dedektiv_p
28th November 2008, 23:37
А тя като стои 5-6 дни, това означава ли, че през тези дни не мажеш крем отдолу? Или може да се отлепя и залепя :?: Няма лид а се изхаби по-бързо така. Иначе много добре си го обяснила, поне на мен ми стана ясно за какво става въпрос!

Аз мажех след душ Зерадерм и целите гърди с контратубекс след като попие, а през деня следях часовете и носех и лепенките, но преди това почиствах от мазния слой на ккрема, защото иначе не виждам как ще има смисъл от поставянето им. Общо взето разбрах че цика кеър е най-удачна за ползване през студените месеци. През лятото преди плаж се мажех със Зерадерма само.

te_dda
29th November 2008, 00:09
тея лепенки ( не са лепенки,ама карай) си ги купувах преди 10 години по 80 лв опаковката, сега не вярвам да са същата цена, а сигурно са доста над това. не са лепенки, а СИЛИКОНОВИ плаки, на които долната повърхност е лепкава и с опъванесе залепват в/ху кожата. когато тази лепкава повърхност се износи така,че че да не може в разпънато състояние да се залепи в/ху кожата,така,че кожата отдолу да побелее, то трябва да се вземе ново парче. а това,че едно парче. горе долу това ена 5-6 дена. при мамопластиката обаче не е толкова страшно (като цена) защото площтта на белега е малка и плаката се разрязва на доста повече парчета. затова си вземете най-голямата плака като размери, за да има за повече парчета и ще ви излезе по-евтино.

Мен нещо не ми е ясно,щом седиш 5-6 дена с такава силиконова плака,то тогава от мазането с друг медикамент няма файда,така ли?

нееее :lol: :lol: махаш лепенката, правиш масажи,къпеш се или там каквото, мажеш се с кремчето и като попие пак слагаш. можеш поне 2 пъти на ден да я махаш, повече ако я махаш се износва много бързо леящото покритие. ако я махаш до 2 пъти горе долу едно парче деяни 5-6 дена и трябва да отрежеш ново..