PDA

View Full Version : Ампутация на гърда!!!


MIHAIL
28th February 2008, 11:00
Здравейте! На приятелката ми и откриха тумор на гърдата, тя има силиконов имплант от 2 години. Бучката, която трябва да се отстрани оперативно, е в следствие на въпросните импланти според хирурга. Приятелката ми е на 25 години, красиво и добро момиче. Сега е отчаяна, защото не само гърдата ще се премахне /слава богу е доброкачествена бучката/, но хирурга каза, че вече няма да може нищо да се сложи там /имплант имам предвид/. Нямаме деца, а толкова искаме... Преди тя четеше този форум, аз случайно го намерих и споделям. Ако някой знае как да и помогна и вдъхна кураж, нека пише! Извинете за обърканите слова, но съм ужасен от всичко това и много ми е мъчно за моето момиче...

buba-77
28th February 2008, 11:13
MIHAIL аз си сложих импланти преди две седмици и сега като чета написаното от теб все едно ме поля с вряла вода.Не спирай да и казваш че я обичаш и че ще я обичаш независимо от външния и вид ,но съм сигурна че вече си го направил .Не знам какво да кажа

Консултирали ли сте се с друг лекар

junglegirl
28th February 2008, 11:16
Кой постави диагнозата?

MIHAIL
28th February 2008, 11:18
Да - консултирахме се с трима лекари, все от различни болници, утре с четвърти /имена няма да пиша, засега/. Присъдата е еднаква навсякъде

junglegirl
28th February 2008, 11:21
За такива неща се ходи в Онкологията,нали знаеш?

i_ani
28th February 2008, 11:30
Кошмар :2009: :2009: :2009:
А аз след 2 часа съм на консултация за оголемяване на бюста .
MIHAIL , ти направо ме срази :2009: Нямам думи ,б"аси УЖАСА!!

buba-77
28th February 2008, 11:40
мога да ти препоръчам консултация с др.Христо Дамянов тел 02/9732464 София Дружба 1 ул.Амстердам 4 http://www.integramed.org много добър лекар

MIHAIL
28th February 2008, 11:40
Въпреки, че туморът /МРАЗЯ Я ТАЗИ ДУМА/ е предизвикан от имплант, един от лекарите каза,че самият организъм е имал предпоставка за това - в случая наследственост. И че рано или късно е щяло да се стигне до този момент, в който сме сега. Просто импланта е действал като катализатор. Не съм жена и не знам как ще и се отрази всичко това, за сега се държи, но...

Divinemouse
28th February 2008, 11:40
Не се плаши , и не го мисли това че и на теб ще се случи.
На твоиата приятелка и пожелавам успех и дано да не се стига до краиност а да и просто нещо друго което не е толкова лошо.
Тя при кой лекар се е оперирала преди

Divinemouse
28th February 2008, 11:43
Д-с Свещаров също е много добър лекар но не мога да ти дам кординати защото не ги знам

MIHAIL
28th February 2008, 11:48
Лекарят и е бил Евстатиев, тогава още не бяхме заедно. Но си мисля, че той няма вина, макар че сега като пиша и ми се ще да го видя и да го питам някои работи. Не се ли изследва жената предварително, не се ли пита дали има такива случаи в семейството, дали само това, че имаш желани е и пари те прави потенциален горд притежател на чифт изкуствени гърди... Яд ме е на него, както междувпрочем и на всички и всичко в момента, просто не мога да повярвам, че се случва на нас. И само едно ми се върти в главата- ГОСПОДИ НЕ Е ЧЕСТНО!!!

Мария Василева
28th February 2008, 11:55
ето тук (http://panaceabg.com/services.html) работи д-р Свещаров. и аз сам чувала добри думи за него.
Сигурно лекарят, при който сте отишли е казал, че няма да може да се сложи имплант, защото действа като катализатор- така ли? :roll: има ли начин предварително да се разбере кой пациент е податлив, къде има наследственост, какви други фактори могат да влиаят? :cry: много е тъжно това, което ви се е случило :cry:

Михаил, доколкото разбирам само едната гърда ще се премахне-така ли. :2021:

Divinemouse
28th February 2008, 11:59
Не може да не я изпратил преди операцията на момолог.
Аз лично ходих на 2 защото и аз имам едно топче малко което е мастна тъкан и бях много притеснена.
И лекаря ми задава 1000 въпроса за насладственост и какво ли още не.Тя ходила ли е на момолог преди това.
Извиняваи че във това положение те питам но тук сме много жени със импланти и по този начин ще можем да предпазим няноя следваща.

MIHAIL
28th February 2008, 12:04
Благодаря на всички ви за загрижеността и за адресите на лекарите! Ще посетим този Свещаров на всяка цена. Иначе това, че съм се регистрирал тук и пиша, означава, че споделям с вас нашето нещастие и съм готов да отговарям на всякакви въпроси, с цел да стигна да истината и да помогна на момичето си.
Само едната гърда ще бъде отстранена.
Правени са изследвания само преди операцията за поносимост на упойката, никакви други.

Divinemouse
28th February 2008, 12:11
:2047: ТОВА Е УБИЙСТВО!!!!!!
Как е възможно,мен лекаря ме предупреди 100 пъти че без документ от момолог няма да ми направи операцията.

MIHAIL
28th February 2008, 12:18
Сега отивам да купувам някакви билки от една жена, казват, че действали. 100 лв за едно малко пакетче сушени треви, ама здравето няма цена. Не вярвах в шарлатани до сега, но съм готов на всичко вече! Успех на всички вас и се молете за моето момиче! Ще пиша при първа възможност.

i_ani
28th February 2008, 12:23
Сега отивам да купувам някакви билки от една жена, казват, че действали. 100 лв за едно малко пакетче сушени треви, ама здравето няма цена. Не вярвах в шарлатани до сега, но съм готов на всичко вече! Успех на всички вас и се молете за моето момиче! Ще пиша при първа възможност.

Дано да се оправи :angel: :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl: :bowdowl:
Всички ви подкрепяме :good_luck: :good_luck: :good_luck:

Divinemouse
28th February 2008, 12:26
Да стискаме ви палци всичко да се нареди :2020:

bimbi
28th February 2008, 12:29
:2047: ТОВА Е УБИЙСТВО!!!!!!
Как е възможно,мен лекаря ме предупреди 100 пъти че без документ от момолог няма да ми направи операцията.и аз не съм се преглеждала при мамолог преди операцията :roll:

adinka
28th February 2008, 12:35
Настръхнах от прочетеното.:shock: :shock: :shock:
Без документ за изследване от мамолог и мен нямаше да ме оперират.
И аз само мога да кажа,че ви подкрепяме и дано всичко да се оправи. :2046:

Mishelin
28th February 2008, 12:44
Искренно съжелявам за това което ви се случва!
Ако туморът е доброкачествен и се отстрани само бучката, има вероятност да се запази гърдата. Сестричката ми е оперирана Януари месец от доброкачествен тумор на гърдата, премахнат е само туморът, а гърдата е запазена изцяло. Да добавя, че ни е наследствено от мама. Искам само да попитам, Имплантите над жлезата ли са й поставени? Желая ви успех!

milena127
28th February 2008, 13:02
И аз минах през мамолог преди прегледа. Оттогава всяка година "празнувам" рождения ден на гърдите с преглед при д-р Свещаров.

Всяка жена с импланти трябва да знае, че редовните прегледи за изключително желателни и при това при опитен мамолог.

Много съжалявам за това, което се е случило. Доколкото разбирам тя си е имала някаква заложена предразположеност, според мен по-скоро травмата от операцията е ускорила процеса, а не точно наличието на импланти.

Моля те след прегледа при д-р Свещаров пиши какво ти е казал. Стискам палци на приятелката ти, сигурно и е адски тежко сега! Добре е че има човек като теб до себе си в този момент.

MIHAIL
28th February 2008, 14:09
Купих билките, пакетче колкото кибрит...
Притеснява ме и друго и хич не мога да работя - на снимките бучката сякаш се е "захванала" за импланта, май затова трябва да се махне той. Гърдите доколкото разбрах са "надмусколно", защото не е раждала. Пък си е съвсем нормално момиче, не е мутреса или нещо подобно, даже е теглила кредит за гърдите и още ги изплаща - нямам думи, просто не знам друго какво да кажа...

Babri
28th February 2008, 14:10
Потресена съм!

Не знам какво да кажа!

Дано е успешна операцията!

Късмет!

Babri
28th February 2008, 14:23
Михаил,сега приятелката ти ще има нужда от теб!

Бъди до нея непрестанно,казвай,че е красива и желана!

Показвай й обичта си!

Направо ми се насълзиха очите!

Divinemouse
28th February 2008, 14:26
Не губи кураж и отидете на още 2-3 доктори,за да сте спокоини.
Има вариант да извадят импланта само временно и да отстранят само бучката.
Стискам палци.

monti
28th February 2008, 14:33
Здравей Михаил. Много съжелявам за това което ви се е случило. Аз имах двама роднини от семейството си които починаха от рак и поради това много се интересувах за тази болест.От всичко изчетено знам че рака може да се победи с 40 дневно гладуване но за съжаление го знам само на теория .Не ме разбирай погрешно-не го препоръчвам просто ти казвам като информация.
Желая ви успех и много воля за живот.

Fifi Lapin
28th February 2008, 15:38
Здравей, Михаил!
Извинявай за въпроса, но лекарите, при които сте били с приятелката ти, обясниха ли ви, защо трябва да бъде отстранена цялата гърда, след като туморът е доброкачествен? На майка ми преди много години са й открили доброкачествен тумор на едната гърда (аденом) и е бил премахнат оперативно само той, а самата гърда си е напълно запазена.

Както са писали момичетата - консултирайте се с повече лекари.
Пожелавам всичко най-добро и на приятелката ти, и на теб!!!

Ava-ava
28th February 2008, 16:11
Наистина не би трябвало да ампутират цялата гърда, а само да премахнат бучката, ако е доброкачествен туморът..Но от къде знаете, че е доброкачествен? Проба ли взеха? Защото практиката е при премахването да се прави хистологичен анализ, който установява характера на открития тумор :roll:

Стискам ви палци!

MIHAIL
28th February 2008, 16:53
Сега съвсем се уплаших! Защото проба и е вземана, но на мен ми каза, че е доброкачествен тумор и трябва цялата гърда да се отреже - не ми ава да влизам с нея при лекарите, аз търпеливо чакам от вън! Звънях и сега по тел, защото съм на работа, но тя каза, че ще говорим довечера! И това още повече ме притесни да не би да крие от мен нещо.
Иначе пак казвам, че съм гледал ренгенова снимка, където ясно се вижда как нещото е залепено до импланта. Междувпрочем цялата история е от около месец, а от преди 2-3 тя слабее и не яде както преди, няма апетит каза и че е дебела , затова не яде... Не се е мерила, но видимо личи. Едвам ще дочакам края на работния ден...

Lady Blue
28th February 2008, 19:51
Аз също имах доброкачествен тумор на едната гърда,мамологът каза че няма нищо притеснително ако не нараства и няма болка.когато слагах имплантите,Д-р Тонев каза че аденомът не е проблем.
Помолих го да го махне,така или иначе ще ме реже.
По време на операцията се оказа че този аденом е просто една киста/топче което понякога се втвърдява и прилича на малка бучка/.Спука се,и само изтече.Доброкачествените тумори са често срещани при жените!Не съм доктор,не съм компетентна по въпроса,но ДОБРОКАЧЕСТВЕНИЯТ тумор според мен не би трябвало да води до ампутация!Имам една позната ,за съжаление с ампутирана гърда,за съжаление при нея е било рак в много напреднал стадий/тя е без импланти/.
Желая на теб и твоята приятелка много късмет и не надявам всичко да се оправи.Обичай я каквото и да стане,сега тя най-много има нужда от теб!

diastemma
28th February 2008, 19:55
Здравейте! На приятелката ми и откриха тумор на гърдата, тя има силиконов имплант от 2 години. Бучката, която трябва да се отстрани оперативно, е в следствие на въпросните импланти според хирурга. Приятелката ми е на 25 години, красиво и добро момиче. Сега е отчаяна, защото не само гърдата ще се премахне /слава богу е доброкачествена бучката/, но хирурга каза, че вече няма да може нищо да се сложи там /имплант имам предвид/.
Взета ли е биопсия, която да доказва доброкачествено заболяване?
Колко е голяма формацията? (в см)

При доброкачествен процес НЕ СЕ ПРАВИ АМПУТАЦИЯ НА ГЪРДА. Отстранява се само туморът. Освен това със сигурност не е предизвикан от имплантите. Не виждам причина да се маха имплантът, нито да се забранява поставянето на нов (освен при много голям тумор, при отстраняването на който от гърдата не би останало почти нищо.)

Така че ГОРЕ ГЛАВАТА!

simplewoman
28th February 2008, 21:49
Аз също имам операция на гърдата-фиброаденом-по време на самата операция се направи експресно хистологично изследване(гефрир)което уточнява обема на операцията.Отстраниха само тумора.Гърдата се запази.Така че не се отчайвай!!!Минаха осем години оттогава.Два пъти в годината правя ехография.За сега всичко е наред.
Стискам палци !!!

Be.sun
15th July 2008, 13:54
Какво се случва с момичето?
Има ли някакъв резултат!
Успех!!!

demili 1
15th July 2008, 14:17
Много се впечатлих от историята. Как е минала операцията? Някой знае ли нещо?

bebka
22nd July 2008, 08:42
Уважавам този форум, но мисля, че някои хора го използват не по предназначение. Съчувствам на приятелката ти ако изобщо има този проблем. Това което ме накара да се съмнявам е твърдението, че доц.Евстатиев не я е пратила на мамолог преди операцията. Аз и моя приятелка си увеличавахме бюста при него и мога да кажа, че това е измислица. Също ми прави впечатление как много лесно хората "кълват" на такива постинги и почват едва ли не да ронят сълзи и да дават съвети без да се замислят, че това може да е тенденциозно написано за да се оклевети дадения лекар. Не приемайте всичко за чиста монета. Весел и усмихнат ден!

Divinemouse
28th September 2008, 17:54
Много се впечатлих от историята. Как е минала операцията? Някой знае ли нещо?


И на мен ми е странно как някой влиза и пише сърцераздирателни историй ,кара хората от форума да съчувстват и после дим да го няма...
Ами влез и драсни два реда поне да успокоиш хората които са ти влеззи в полжението и са ти съчувствали :quarrel:

dedektiv_p
28th September 2008, 19:56
Много се впечатлих от историята. Как е минала операцията? Някой знае ли нещо?


И на мен ми е странно как някой влиза и пише сърцераздирателни историй ,кара хората от форума да съчувстват и после дим да го няма...
Ами влез и драсни два реда поне да успокоиш хората които са ти влеззи в полжението и са ти съчувствали :quarrel:

Би трябвало да пишат, но явно наистина или нещо не е наред в историята или нещастието или пък проблеми са ги накарали да забравят за форума. Аз лично не бих могла да не споделя с вас какво ме тревожи икакво става. Както и правя де...редовно ви изкарвам акъла с какво ли не, но не е нарочно разбира се ...неведението и незнанието ме довеждат до ужасна паника понякога.
Целувки на всички добронамерени съфорумници!

Атина
28th September 2008, 20:30
Много ме потресе това което прочетах и много съжалявам за момичето.знаеш ли когато аз имах проблеми с гърдите-преди една година имаше моменти в които исках да махна всичко и да нямам чуждо тяло в себе си....мразех силикона ...мразех себе си за това че се потдадах на суетата и си сложих импланти....това което искам да ти кажа е че Бог не ни приема по лице а по сърце....външният ни вид е най малко важен....дано твоята приятелка се оправи но каквото и да стане казвай и че ти си до нея и че това как изглеждаме е само суета -нищо повече....няма начин да я избегнем,но и не трябва да сме и подвластни напълно....много по важни неща има тук на тази земя-обичта,уважението,топлинат а които можем да си дадем са едно от тях...ако ти си до нея и я подкрепяш и окуражаваш тя ще се справи и дано Бог да е с нея също

petiarad
12th November 2008, 14:00
И на мен си ми остъргаха гърдичките и дори в едната ми е останало само влакно от мускул,но благодарение на доктор Тонев сега всичко си е наред!