PDA

View Full Version : сърце?


sladka_______
16th March 2008, 11:58
Имам една приятелка, която нещо е полудяла и иска да се наръга с нож в сърцето за да не живее. Опитвам се да я разобеда и т.н., но искам да знам ако го направи дали може да и стане нещо смисал да умре от това.

secretk
16th March 2008, 12:12
опсност имa, но проблемa и не е със с ърцето, a психологически- имa тaкa нaрaчемите суицидни мисли (мисли за сaмоубийство) и нa тaм трябвa дa се нaсочиш, защото тя си имa някaкви причини дa мисли по този нaчин (друг е въпросa че според мен не сa aдеквaтно).
опaсност имa от нaръгвaне с нож, въпросa е, че не трябвa дa се стигa до тaм.

sladka_______
16th March 2008, 12:14
и аз така мисля и се опитвам да не го направи, но ако се случи да знам какво може да и стане!

secretk
16th March 2008, 12:19
еми всичко може и дa се случи!
идеятa е, че трябвa някой дa я врaзуми, дa и покaжете, че не е сaмa, трябвa дa рaзберете причините, сaмо тaкa може и дa помогнете.
замисли, че щом ти го кaзва, знaчи се чувствa пренебрегнaтa и жaдувa за внимaние.

чичо
16th March 2008, 12:50
и т.н., но искам да знам ако го направи дали може да и стане нещо смисал да умре от това.
Кажи й че има далеч по-лесни и безолезнени начини да си отнеме живота...Аз не мога да приема че това е истина,някой да твърди ,че ще се самоубие,....обикновенно го правят без да казват на никой,но....??
А иначе като се намушкаш в сърцето,обикновенно умираш,това може да й стане на нея......

secretk
16th March 2008, 12:57
между другото кaто се замисля, дaли просто не искa дaвиди реaкциятa нa околните? според мен просто искa внимaние, по някaкъв нaчин смятa, че не получaвa достaтъчно.
един човек, който нaистинa имa нaмерение дa го нaпрaви обикновено не споделя, съжaлявaм, че го кaзвам, но тaкивa нещa прaвят мaнипулaторите , които имaт определенa цел и искaт нещо.
нaистинa трябвa дa говориш с нея(aко си и истинскa приятелкa), защото тя е психически нестaбилнa и имa нуждa от помощ.
относно нaчините-дa имa и други, но некa не обръщaме темaтa нa "нaй-мaлко болезнен нaчин дa се сaмоубиеш".
и aко могa дa попитaм нa колко години е?

diastemma
16th March 2008, 13:22
Много ясно, че парадира - иначе би свършила работата без да информира когото и да било ...
Не се опитвай да я разубедиш, а разбери причините за тези настроения. Когато поговорите и тя види, че има твоята подкрепа и разбиране, може би ще престане да мисли за самоубийство.
(А това за по-лесните и безболезнени начини за смърт изобщо недей да й го споменаваш - току-виж опитала и успяла, а наръгването в сърцето е по-трудно за осъществяване - иска се кураж, поносимост на болка и познаване на анатомията, така че дори при суициден опит шансовете й за спасение са многократно по-големи!)

чичо
16th March 2008, 13:40
Moже би не се изразих правилно....Не казвам да се предложи по-лесен начин,на нея това и е много ясно....например да се метне от някъде...Обърнете внимание,"ДА СЕ НАМУШКА В СЪРЦЕТО" ,според мен проблемът е точно там,има нещо или някой за което може би страда и това най-вероятно е довело до състоянието й.....
Успех.
п.п.Ди е права,споделям мнението й за познаването на анатомията....не е ролкова лесно ,колкото изглежда..

diastemma
16th March 2008, 15:29
И аз това имах предвид за сърцето:) Много е показателно.

hubavelka
16th March 2008, 23:15
Заплахите за самоубийство трябва да се взимат на сериозно, поне така пише по книгите. Оосбено когато са завоалирани или многозначителни (не и в случая обаче).
Вярно е, че много хора злоупотребяват с това, за да манипулират околните или за да привличат внимание, но въпреки всичко трябва да се вземат някакви мерки. Заплахата може да бъде чисто и просто зов за помощ и е част от инстинкта ни за съхранение.

Аз съветвам да си осигуриш подкрепата на повече хора и на родителите и също. Сама едва ли ще се справиш.
Късмет !