PDA

View Full Version : От какви изследвания се нуждаем - гинекологичен преглед


3y3ka
17th March 2008, 19:58
Здравейте, мили дами! :)

Само преглед с ехограф - достатъчно ли е за една жена, за да знае че е здрава?
Вие колко пъти на месец или на година ходите на профилактичен преглед, какви изследвания си правите?

teda_vt
17th March 2008, 21:36
Правят се такива изследвания само ако има съмнение за някаква инфекция или болест предавана по полов път.Аз смятам че нормалния преглед си е напълно достатъчен.

milena127
17th March 2008, 22:14
Цитонамазка се прави ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всяка година. Не знам каква е твоята гинеколожка, но тя би следвало да знае, че това е задължително изследване веднъж годишно заедно с гинекологичния преглед.

При теб след като е и имало течение не разбирам защо такова изследване не е направено- боб ли хвърля гинеколожката, какво ли :?: :roll:

Важно е да се разбере каква е инфекцията, а също вероятно ще се наложи и партньора ти да се лекува, иначе пак ще ти го предаде.

sibi
17th March 2008, 22:35
При течение се прави изследване на влагалищния секрет. Цитонамазката е за друго и наистина е добре да се прави веднъж годишно.

3y3ka
17th March 2008, 22:47
:)

sibi
17th March 2008, 23:06
Профилактичен преглед на всеки месец е прекалено. На 6 месеца или ако има нужда. Цитонамазката и влагалищният секрет могат да се вземат при един преглед.
За СПИН, сифилис и хламидии се взима кръвна проба.
И още - когато има проблем се лекуват и двамата партньори задължително, иначе е безсмислено. А най-добре е да се ползва презерватив :)

3y3ka
17th March 2008, 23:11
:)

milena127
17th March 2008, 23:21
Ти си ходи на прегледи, няма лошо, но задължително и кажи да ти пусне изследвания.

еМ ДжИ
18th March 2008, 09:06
А по въпроса за гъбичките - два от симптомите са има бяло течение с неприятна миризма + сърбеж. Ако си имала такова нещо (което много трудно се изчиства изцяло) трябва задължително и партньора да се лекува -- да пие едни хапчета. Ако не се е лекувал, имай предвид, че при момчетата може да няма симптоми (макар че при гъбите почти винаги има сърбеж), затова, ако само ти се лекуваш - няма никакъв смисъл - те пак се предават ... А гъбите са нещо, което си го има в есествената среда на влагалището, както и едни бактерии, работата е, когато бактериите намалеят поради някаква причина => гъбите се увеличават значително. Намаляването на бактериите може да се причини от пиене на силен антибиотик (затова винаги трябва да се пие антибиотик + витамин Б) или от сапуна също. Съвета ми е да не се миеш с обикновен сапун, а да използваш специални за женска хигиена. Моята гинеколожка ми препоръча SebaMed Intimate Wash и съм си доволна. За да се установи дали имаш гъбички също трябва да се вземе секрет. И за добрата хигиена имай предвид , че ако се лекуваш от такова нещо не трябва да се бършеш два пъти с една и съща хавлия и трябва да си изпереш всичките гащички на 90 градуса минимум. + адекватно лечение на партньора.

bimbi
18th March 2008, 09:57
миленче, цитонамазката веднъж годишно не е ли задължителна предимно за жени над 30 :2016:

3y3ka
18th March 2008, 18:32
:)

3y3ka
23rd March 2008, 21:29
:)

sibi
23rd March 2008, 21:50
Боляло те е не от цитонамазката, а от това, че лигавицата ти е раздразнена заради гъбичките.

3y3ka
23rd March 2008, 21:57
Боляло те е не от цитонамазката, а от това, че лигавицата ти е раздразнена заради гъбичките.

Мда, това исках да кажа! :)

hubavelka
24th March 2008, 00:28
Имай на предвид, че гъбите са много упорити, така че се въоръжи с търпение. Що се отнася до интимните гелове, те са с балансирано PH и не нарушават естествената флора на влагалището, тъй че аз не виждам причина защо трябва да ги избягваш.
Можеш да слагаш по щипка сода във водата, с която се миеш.
А за презерватививите - напълно е възможно те да са причинителя, аз лично се обривам до ушите от тях.
Можеш да пробваш хипоалергични кондоми, които не са от латекс и лубриканта им е на по-мека основа, но пък са доста по-скъпи и трудно се намират.

Babri
24th March 2008, 11:05
Щом имаш гъбички,задължително и партньора ти трябва да се лекува.

И е задължителна перфектна хигиена!

3y3ka
24th March 2008, 18:11
:)

hubavelka
25th March 2008, 06:55
Гъби се получават от много работи, излишно е да търсиш причината....
За кондомите - Дюрекс предлагат такива със сигурност, виж в някоя по-луксозна аптека.
Аз лично те съветвам да избягваш секса, докато си "пламнала" , така още повече ще раздразниш лигавицата.

Пипилота
25th March 2008, 12:03
Гъбички се появяват от почти всичко. Не е задължително да ви зарази партньора. Може да ги прихванете от кондом, от седалка на тоалетна ползвана от заразена личност, от басейните, от антибиотици често стават гъбички, може да ви се появявят около цикъла, тъй като киселинната среда тогава се променя и сме предразположени. По-лесно е да се каже от какво не могат да се появят. Веднъж излекувани нямате гаранция, че след 2 седмици няма да ги имате пак. Голяма преебушка е :x

Как изобщо ти хрумва да правиш секс през това време не ми е ясно, не съм имала гъбички (да чукна на дърво), но пред ставям дискомфорта. Че и пенис вътре?! УжасТ!

bimbi
25th March 2008, 12:11
туй за миенето само с вода не мога да го разбера :roll: все едно да се къпеш само с вода и да си мислиш, че си чист :roll:

Babri
25th March 2008, 12:32
И аз знам,че трябва да се миеш само с вода,с малко сода,като имаш гъби!

Без никакъв сапун!

Пипилота
25th March 2008, 12:38
Мхм. Има логика. Сапунът е основа, а средата във влагалището е кисела. Променяйки я предразполагаме организмите си към подобни бакетрии.

bimbi
25th March 2008, 13:07
аааа аз разбрах че по принцип. сори, явно моя грешка

sibi
25th March 2008, 13:13
аааа аз разбрах че по принцип. сори, явно моя грешка

Ами миенето само с вода по принцип го препоръчват, ама и аз не го приемам.

еМ ДжИ
25th March 2008, 13:44
А гъбите са нещо, което си го има в есествената среда на влагалището, както и едни бактерии, работата е, когато бактериите намалеят поради някаква причина => гъбите се увеличават значително. Намаляването на бактериите може да се причини от пиене на силен антибиотик (затова винаги трябва да се пие антибиотик + витамин Б) или от сапуна също. Съвета ми е да не се миеш с обикновен сапун, а да използваш специални за женска хигиена. Моята гинеколожка ми препоръча SebaMed Intimate Wash и съм си доволна.
Също да допълня - от обикновения сапун се увеличават гъбите, ако вече са започнали бактериите да намаляват, защото сапуна е направен именно затова - да унищожава бактериите (затова не си мием само с вода ръцете). А когато бактериите и гъбите са по равно количество - има равновесие и казваме, че сме добре. Работата е, че когато едните леко се увеличат се нарушава това равновесие и започват още по-бързо да унижават другите. Тези интимните сапуни, моята гинеколожка твърди, че всички (почти всички) останали са само парфюмирани обикновени сапуни. Докато този, който го споменах е медицински - него го продават само в аптеките и според нея върши работа - а именно - наистина е неутрален или с по-ниско рН май 3.7 беше нещо (не разбирам). Но за целта става, за да не се мием само с водица.
А друго средство в борбата с гъбите е промивката с вода с лайка и сода. Също върши работа.

3y3ka
25th March 2008, 17:10
:)

еМ ДжИ
26th March 2008, 11:27
Внимавай с ежедневните превръзки, защото от повечето също може да се появят гъбички.. Разбира се, не е валидно за всеки, но има такава вероятност (на една приятелка й се появиха точно от това). Или ползвай някакви съвсем обикновени - без аромати и т.н.

3y3ka
27th March 2008, 18:32
:)

mademoiselle
5th April 2008, 20:09
PH е показател за веществата дали да киселинни или основи. Скалата е от 1 до 14. Абсолютно неутрално е 7.Колкото е по- ниски нивото на ph, толкова по- киселинно е веществото и обратно. До колкото знам оптималното ph за човешкия организъм е 5.5, защото горе- долу толкова е на аминокиселините, които са едно от основните вещества, изграждащи повечето тъкани в тялото. В този смисъл ми се вижда ниско 3.7. Но определно те подкрепям, че е по- добре мед. интимен гел, отколкото само водичка. С антибиотика трябва да се взима освен витамин В и противогъбично лекарство отделно, защото имунитета спада от болестта и антибиотика също и тогава е оптимална средата за развитие на гъбите.
А на теб 3y3ka, без да ми се обиждаш, ще препоръчам да смениш гинеколожката. Във всички професии има непрофесиналисти, но калпав гинеколог и зъболекар могат да ти създадат доста проблеми за в бъдеще.Не е нормално да трябва ти да и казваш да ти направи цитонамазка и да ти вземе вагинален секрет, тя трябва да знае по- добре от теб, че са задължителни. Също така тя по- добре от нас лаиците във форума трябва да знае за основното несъвършенство в женското тяло, а именно: близостта на влагалището до ануса. Поради тази причина (а и това, че всички носим прашки) много лесно се пренасят всякакви гадни микроорганизми, които се появяват във вид на течение и само микробиологичен тест може да установи какви са и как правилно да бъдат лекувани. Друг е въпросът, какво си причиняваме с басейните, превръзките, мъжете(които не знаем къде и на коя са го слагали) и като цяло външната среда. Затова трябва съвършена хигиена и редовни изследвания (на 6 месеца).
Освен това и мъжа и жената си имат някаква естествена флора и фауна, лекарствата действат на тях. Но като се лекуваш само ти, а не и приятеля ти не правиш нищо и да се излекуваш, пак се връщат гадинките от него. Някои жени дори имат много слаб имунитет на половата система и най- здравия и чист мъж им носи бяло течение. В такива случаи се пият лекарства и от двамата, за да им се уеднакви естествената среда.

3y3ka
11th April 2008, 19:47
:)

samsara_k
11th April 2008, 23:29
относно мъжете.......те биха отишли на Уролог едва ли не чак когато ги засърби , зачерви или заболи нещо ( има и изкл. ест. ) , защото при тях няма наличие на някакъв симптом , който от рано до им сигнализира , че нещо не е наред , както при нас е бялото течение
а колкото до миенето само с вода...... :roll: чувала съм от мн хора , че е за предпочитане , но въпреки това не мога да си представя да не се измия и с интимен сапун , защото няма да се чувствам......изкъпана :lol:

Melviva
13th April 2008, 12:55
Освен уролог,мъжете могат да посещават и андролог-това е специалист лекар,който се занимава със заболяванията на половата система при мъжа... :wink:
А относно интимната хигиена при жените,аз също съм чувала мнения миенето да става само с вода,но лично аз не го предпочитам и използвам интимни гелове,много добри отзиви съм чула за LACTACYD FEMINA Daily WASH,но немога да изкажа лично мнение,не съм го ползвала,аз ползвам NIVEA intimo sensitive с алое вера и съм доволна... :) :wink:

kati_25
9th June 2008, 22:19
Здравейте момичета. Искам да ви попитам какви антибиотици и лекарства сте пили за бяло течение. Аз лично от две години ми почна бялото течение, което цапа бикините, но при полов акт се появяват на парцали непрозрачни, което е лепкаво и доста некомфортно. Ходих при два -три гинеколога, но резултат никакъв. правиха ми цитонамазка, преписвахами свещички, антибиотици, фасижин и други но два дена добре третия пак се почва. Резултатите ми излизаха добре, незнам на какво се дължи, замислям се дали не е от изкуствените бикини които нося? Вие какво може да ме посъветвате?

Divinemouse
9th June 2008, 22:24
Правиха ли ти кръвни проби за хламидий :?:
Попитай някой лекар за това :wink:

3y3ka
9th June 2008, 23:34
Правиха ли ти кръвни проби за хламидий :?:
Попитай някой лекар за това :wink:

Миличка и аз ще те посъветвам същото! Аз имах този проблем, но при мен се оказа, че имам алергия към презервативите! ;)

Отиди по-добре на лекар и си направи нужните изследвания! :) :)

kati_25
10th June 2008, 07:56
Това изследване за хламидий как става, тоест пак от долу ли се взема секрецията? Ами не искам повече да се занимавам с гинеколози, след като ме тъпчат с лекарства и казват че нищо ми няма

Марулка
10th June 2008, 07:58
Това изследване за хламидий как става, тоест пак от долу ли се взема секрецията? Ами не искам повече да се занимавам с гинеколози, след като ме тъпчат с лекарства и казват че нищо ми няма

На мен ми вземаха кръв-венозно+цитонамазката.

Cornelia
8th July 2008, 19:57
Здравейте!

Не знам как да започна, за това ще кажа пролема си и ще поискам съвет от вас. Аз съм на 16 години и мисля че имам нужда от гинекологичен преглед, защото имам бяло течение от може би 6 години. Не знам как го получих...дали от изстиване или от басеин.А сега като чета темата се сещам, че може и да е от миене със сапун. Също така имам много нередовна менстуация и не мисля, че е нормално...все пак за 5 години не били трябвало да се е станала точна? Много искам да се излекувам, но ме е стах от прегледа. Може ли да ми обясните какво представлява?

Благодаря предварително!

ПС: вярно ли е, че ако си под 18 години на гинекологичния преглед трябва да присъства и родител? И ако е така има ли някакъв начин това да се избегне, защото нямам желание да намисам майка ми?

dimitriq76
8th July 2008, 21:52
Здравейте на всички !Всяка жена която води полов живот е задължително да си прави цитонамаска 2 в годината или поне веднъжПрегледа трябва да се прави от добър гинеколог ,ехограф и оглед на маточната шийка със специялен микроскоп ! Най разпостранения човешки папилом вирус се предава по - полов път !Всеки може да си направи днк -тес за да се знае дали е носител на тъкъв вирус! !Някой от тези типове 16-18 причиняват 80 процента рак на маточната шийка ! Рака на маточната шийка е 100 процента лечим когато е открит навреме !За това са задължителни цитонамазките !