PDA

View Full Version : На някой случааайно да му се прави НВД-план за неразбиращи?


berry
26th March 2008, 10:52
Знам, че има много писано по темата.... Прочетох го, или поне по-голямата част, но сама не мога да измисля как точно да се храня...
Висока съм 165/54 - цел -5-6кг и да изчситя проклетите мазнини. Проблем ми е, че работя и незнам какво е удачно да си нося за хапване - в смисъл - като се опитвам да си направя някакъв режим сама оплесквам нещата :grill: :candy:
По зали не обичам да ходя, мисля да пробвам с тае-бо в домашни условия 3-4 пъти седмично по около 60мин.

Предварително благодаря!

Engel
26th March 2008, 16:41
Трябва всичко, което да ядеш да е ниско-въглехидратно и ниско-маслено. Ако се въртиш в нулевите проценти ще постигнеш невероятни резултати, но ще е голяма мъка. При ниско-въглехидратната диета аз поне залагам на малко над нулевите проценти при мазнините и така избягвам преяжданията. Оправянето с въглехидратния глад е много трудно, трябва да си много силна :good_luck:

П.С. Храни: белтъци, кисело мляко 0.1%, заешко, пилешко и пуешко от гърди, телешко филе или стек, шунка, пъстърва, скариди, треска, черни миди, Бамя, аспержи, ананас, броколи, брюкселско зеле, грейпфрут, гъби, домат, зеле, каперси, краставици, лимони, пресен лук, маслини, маруля, морков, портокали, праз, пъпеш, репички, рукола,сини сливи, спанак, тиква, чушки, ягоди, ябълки (не е препоръчително много), Ленено семе смляно.

Дано съм ти помогнала!

alica
26th March 2008, 16:51
Ае Engel, малко се самозабрави в съветите. Ако не ядеш въглехидрати основната енергия ти идва от мазнините. Нема как да си на успешно НВД с намален прием на мазнини :cool: Не казвам да се храни високо мазнино, но да даваш съвети да ниско маслено мляко и моркови ...и двете са с високо въглехидратно съдържание. При НВД се държи на прием на месо и зелени зеленчуци, яйца и сурови ядки. Плодовете се приемат до обяд и е за предпочитане да са кисели (дребни горски, зелени ябълки, грейпфрут..). Избягва се употребата на ориз и картофи. Задължително се прави ден, в който се ядът умерени количества бавни въглехидрати- ориз, картофи, бобови. Приема се и рибено масло за мастната обмяна.
:cool:

Engel
26th March 2008, 17:02
Ами аз малко се олях и поотдалечих от НВД-то. Всъщност изброих храни, който имат мазнини и въглехидрати на който грамовете за 100гр. варират между 0гр. и 5-6гр. Съжалявам, че забравих да се дооточня, просто се омотах с толкова храни :1231: