PDA

View Full Version : Уголемен черен дроб


the_detonator
27th March 2008, 15:36
Баща ми е на 57 години и има уголемен черен дроб. Не употребява редовно алкохол, даже почтни никак. Ако може да ми кажете от какво се причинява това и как се лекува? Изписани са му триовит и карзил.

diastemma
27th March 2008, 15:45
Може да има много различни причини. Най-често срещана сред тях е инфекция с хепатитен вирус B или C, но това не означава, че точно баща ти е развил хепатит. Описанието е много общо, нищо повече не може да се каже.
Виждам, че той вече се лекува - разпитайте доктора по-подробно за конкретното заболяване, перспективите и възможностите за лечение. (Триовитът е комбинация от витамини; Карзил е лекарство, което предпазва черния дроб от увреждане.)

Divinemouse
27th March 2008, 18:05
Аз също имам такъв проблем,преди 10 години ме заразиха във една болница със хепатит В.Близо година пиех Легалон и Карсил и сега почти се е възсановил черният дроб.На времуто няко беше казал на нашите че във някакво село Гинци продават едни прахчета Реза и тях пих също.Поинтересувайсе дали още ги правят защото имаше голямо подобрение от тях и много хора ги хвалят.

chervenata
27th March 2008, 18:57
мила попринцип това се получава или при хепатит или при употреба на алкохол назначава се специална диета която трае около 6 месеца и се пият едни прахчета за въстановяване на дроба казват се хепа мерц

severinna
21st May 2008, 12:17
:lol: И аз съм с увеличен черен дроб. При мен е следствие от анемия.

Izabo
21st May 2008, 12:22
Сокове от лимон и червено цвекло са много полезни за черния дроб. И баща ми е с този проблем..., та затова знам (и той заразен в болница с вирусен Хепатит Б.... :? ). Пие ги прясно изцедени всяка сутрин.

Марулка
21st May 2008, 13:11
Аз зная че Трансметила също е доста подходящ(имаго и за венозно приложение) и всъщност това е като най-ефикасното и крайно решение.