PDA

View Full Version : Авторски дюкански рецепти


Allegra
2nd April 2008, 16:18
Темичка, изцяло посветена на всички дюканки и техните опити за готвене :lol: Тук се пишат само рецепти, и то авторски а коментарите за тях може да правим в темата за режима (по този начин няма да се разводнява темичката) :D
Създавам легенда:
Рецепти за първа фаза- червено
Рецепти за втора фаза (ПЗ)- зелено
Рецепти за трета фаза- като стигнем до нея :lol:
Аз ще пусна няколко мои произведения, но сега нямам време както винаги! Очаквайте включване :P

ellica
3rd April 2008, 08:13
Здравейте и от мен! Идеята за тема с рецепти е чудесна! Ето една моя за сос, с които може да се овкусява всякакъв вид месо, риба, а при ПЗ и зеленчуци:
1 кофичка кисело мляко 0,1%
1 твърдо сварено яйце
1 с.л. диетична горчица
риган, черен пипер на вкус
Всичко се смесва с пасатор до гладък сос
Лек и успешен ден! :2003:

Allegra
3rd April 2008, 23:58
Мусака:

изберете си няколко от разрешените зеленчуци и ги нарежете на кубчета. Тавичката се покрива с нарязън лук, в/у лука се прави заливка от яйце и кисело мляко (за да захване лука) и отгоре се нареждат по един ред от зеленчуците които сте си избрали. Най-отгоре се слага един пласт месо (може и пластовете да се редуват). Прави се заливка от кисело мляко, яйце и магданоз. Пече се на 300 около 40 мин. (или докато стане готово). Бон апети :cool:

Allegra
4th April 2008, 00:01
Мусака II:

Дъното на тавичката се покрива с нарязън лук и магданоз. Отгоре се нареждат малки пилешки пържолки (предварително сварени за около 15-20 мин.) Прави се заливка от яйце, кисело мляко и няколко 2-3 лъжици овесени трици. Пече се на 300-350 докато стане (около 30-40 мин.)

Allegra
4th April 2008, 00:06
Гювечета:

Дъното на всяко гювече се покрива с лук, отгоре се слагат по 4-5 скариди (зависи от големината на гювечето..аз си ползвам купичките за крем и повече от 4-5 скаридки не мога да сложа и да искам). В/у скаридите се слага 1/2 парченце сиренце (колкото да покрие скаридите), в/у сиренето се нарязва магданоз и се поръсва с кимион. Прави се заливка от яйце с кисело мляко, или ако имате повечко яйца може да се чукне по едно на всяко гювече (като капак). Пече се на 350 около 20-30 мин.
Аз това днес го измислих и си го направих. Довечера ще го опитам и ще докладвам :lol:

_Debelanka_
4th April 2008, 08:51
Сумрия с домати - в П ядете само скумрията, в ПЗ ядете всичко

Продукти:
4 филета от скумрия (или друга риба)
1/2 консерва домати на кубчета или 2-3 сурови домата
1 глава лук
"Вегета" за риба
див чесън

Приготвяне:
В тава се сларат доматите и нарязания лук и се разбъркват. Отгоре се подреждат филетата скумрия, които наръсваме с Вегета от двете страни (естествено не се прекалява, защото има сол в подправката). Слагаме да се пече в загрята фурна на 300 градуса. След 15-20 мин. се поръсва с нарязания див чесъм и се пече още 5 мин.

По желание в доматите може да се сложат няколко зърна бахар и 1-2 дафинов листа.

Приятен апетит!

Allegra
5th April 2008, 05:01
"Зелена" палчинка:

1 яйце
1 с.л. извара
1 с.л. трици
нарязън на ситно магданоз
нарязън лучец на около разбира се :lol:

Всичко това се разбърква и се пече на тиганче по 1 минута на страна.
Ако искате може да сложите и плънка отгоре

За плънката:
готовата палачинка се намазва с една ч.л. крема сирене,отгоре се нарязва парче шунка на ситно и се слага едно парченце сиренце (в случая нещо което може да се разтопи като обезмаслен кашкавал примерно) отгоре. Слага се в микровълновата за около 1-2 мин.
Много е вкусно :candy:

Desir3
5th April 2008, 14:03
Пилешка палачинка за микровълнова /ЧП/

Необходими продукти:
1 яйце
1 с.л. извара
1 с.л. кисело мляко
2 с.л. накълцано (в последствие и пасирано) пилешко месо + още 2 с.л. (накълцано) за пълнежа
1-1,5 с.л. трици

Начин на приготвяне :
Продуктите се смесват в купа (или в дълбока чаша, както правя аз, за да е удобно за пасиране). Пасират се до получаване на хомогенна смес. Тя се изсипва в чиния и се пече в микровълнова фурна на максимална мощност за 5-8 минути. След приготвяне е хубаво да се сложи в найлонова торбичка, за да не стане палачинката суха или жилава. След като изстине се слага пълнежа от накълцаното месо и се завива.

Бон Апети! :2020:

А ето я и моята палачинка :1242:

http://i282.photobucket.com/albums/kk264/ChaRm3r4e/4.jpg

Desir3
5th April 2008, 14:17
Какаови сладки + течен шоколад /ЧП/

Необходими продукти:

За сладките :
1 белтък
2-3 с.л. извара
1 ч.ч. прясно мляко
100гр овесени ядки (пасират се) или трици
1 с.л. какао
1 с.л. подсладител на прах
1/2 с.л. сода за хляб

За "течния шоколад"
1 жълтък
1 с.л. какао
1- 1,5 с.л. подсладител (на прах)


Начин на приготвяне :
Продуктите за сладките се смесват в купа и се пасират до образуване на хомогенна смес. (Ако след пасирането сместа е много рядка, добавете още извара, ако е много гъста - още прясно мляко). Пече се на 200 градуса за 15 или повече минути (препоръчително е сладките да се пекат върху фолио, за да се предодврати допълнителното залепване и да са на голямо разстояние, за да не залепнат една за друга).
Продуктите за "течния шоколад" се пасират до получаване на желания резултат.
След изваждане на сладките, се поливат с "течния шоколад".

Бон Апети! :2020:

Моите какаови сладки с течен шоколад и чашка мляко с какао :mrgreen:

http://i282.photobucket.com/albums/kk264/ChaRm3r4e/2.jpg