PDA

View Full Version : Подуване на корема и храносмилателни ензими


Calypso
5th April 2008, 19:18
Здравейте,
От около половин година стомахът ми започна да се подува като балон след почти всяко хранене, колкото и леко да е то. Аз се храня предимно със зеленчуци ,плодове и млечни продукти. След като почти спрях да ям плодове това подуване се повлия леко, но продължи. Чувството е ужасно, сякаш си глътнал балон.

Запо4нах да пия храносмилателни ензими и др. медикаменти за храносмилане , някои от тях ги рекламират по телевизията. Никой до сега не ми е отговорил защо така се получава със стомаха ми. Храня се доста здравословно и въпрреки всичко това подуване ме подлудява, вече като си помисля че ще ми стане така ми се отяжда и хапвам само по един таратор или кисело мляко или просто една салата...но до кога ще е така?
Има ли някой с подобен проблем?

С тези ензими се чувствам по-добре, дано не е само заблуда.

Притеснявам се дали тези ензими няма съвсем да спрат моите естествени които явно не се възпроизвеждат достатачно сами.

secretk
5th April 2008, 19:58
ходилa ли си нa преглед при гaстроентеролог?
леко ми нaмирисвa нa колит. от зеленчуци и плодове се подувa коремa , товa сaбaлaстни веществa-целулоза и от тях се подувa.
при мен се подувa от колитa, но при теб може и дa е друго.

Акупунктурист
6th April 2008, 17:21
Твоето състояние се лекува лесно с акупунктура, ако си отворена към нея!

seduce
6th April 2008, 18:20
Имай в предвид,че в момента почти всичко на пазара е с повишено количество на нитрати и не можеш да си сигурна дали наистина се храниш здравословно.Колкото до подуването-опитай със шведска горчивка,тя подпомага храносмилането :roll:

Пипилота
6th April 2008, 19:20
Аз съм с гастрит и също често страдам от издуване и газове :? Най-вероятно имаш подобен проблем.
Това с нитратите и аз съм го чувала, доста неприятно звучи.

sibi
6th April 2008, 21:40
Напоследък и аз се подувам често :( При мен май се дължи на колит. В интерес на истината не съм предприемала нищо по въпроса, но няма да е зле. Вие какво правите?

seduce
6th April 2008, 21:48
аз гледам да балансирам сухото ядене с повече супички и да пия повече вода.И ако вече се е подул избягвам кафе,цигари и газирани напитки.

equina
6th April 2008, 22:10
На мен също ми се подува... понякога доста си хапвам, но забелязах,че ми се издува от колата , а аз много пия.... имах и гастрит – още май го имам ....

Rusalka
7th April 2008, 10:57
Напоследък и аз се чувствам доста подута. Осъзнах, че зелето ми действа много зле. Хапна ли една зелева салата след това 2 дена корема ми е подут. :(