PDA

View Full Version : Задържане на вода :(


valeto
6th April 2008, 23:59
Особено преди цикъл имам този проблем - задържам много вода. :( Направо се подувам и някой път даже не мога да си обуя ежедневно носените дрехи. Ужас..., направо се чувствам като напомпана.
При вас как е?
Да ви кажа, последния път пих 2 дена по 1 дехидратин и не само, че се поуспокоих, а и кантара показа минус 3 килограма!!!
Доколко е полезно да се пие обезводняващо и по колко пъти? :?

Babri
7th April 2008, 07:27
При мен го няма този проблем!

bimbi
7th April 2008, 07:36
и аз се подувам много. кво е тва лекарство, я кажи

valeto
7th April 2008, 09:16
и аз се подувам много. кво е тва лекарство, я кажи

Дехидратин - обезводняващо е. Казаха ми да го пия като ми дойде, за да се освободя от излишно задържаната вода. Пих го 2 дена, по 1 сутрин и бая ходих до ВЦ-то. :lol:

bimbi
7th April 2008, 11:54
ше питам джипито, мерси :)

alica
7th April 2008, 12:34
създава се зависимост към такив вид медикаменти. анорексичките го използват, когато вече не свалят килограми само с неядене :cool: задържането на течности се лекува с редовното поемане на малки количества вода. обезводняващо действат и кафето и бирата.
преди да пиете и препоръчвате нещо си помислете и за последствията....
обезводняването на организма влияе доста зле. помислете и върху това. първото на което ще се отрази е кръвното ви налягане. после на кожа, нокти...и?! ще започнете с други хапове ли?!?!? за главобол и дражета или добавки за коса и нокти?!?!

Марулка
7th April 2008, 12:43
Аз също щях да го пия като спрях да свалям кг.добре че не го направих,значи съм била на крачка от анореския.Щях да го пия защота много ми писна от разхлабителните.Абе гадна работа!

valeto
7th April 2008, 14:53
създава се зависимост към такив вид медикаменти. .......преди да пиете и препоръчвате нещо си помислете и за последствията....

Уффф, не задълбавай прекалено навътре, става въпрос за 1-2 хапчета в първите дни на цикъла. Надали това ще води до пристрастяване :roll: Ти подуваш ли се от вода преди цикъл, за да знаеш за какъв проблем говоря?!?

alica
7th April 2008, 15:18
подувам се много ясно. и много добре знам ефекта на тия хапчета.
:cool:

valeto
7th April 2008, 15:28
Ами значе знаеш тогава кво е гадно. :wink: Но да смятам ли, че от 1-2 хапчета месечно ще си създам проблем?!? Не мисля, че ще се пристрастя, нямам амбиции да отслабвам, а и по такъв начин - с хапчета и пъвръщаници ... :roll:

Babri
7th April 2008, 15:30
Момичета,подуват ви се краката и ръцете ли?

Като при бременност ли?

valeto
7th April 2008, 15:35
Не само, Бабри, корема също, направо имам чувството, че и в ушите се подувам ... :lol:

Даже през бременност не съм се подувала, изобщо, и слава Богу :2038:

alica
7th April 2008, 15:36
против съм използването и особено препоръчването на каквито и да е медикаменти. още повече във форум, къде масово се отслабва и се търсят пенкилери за целта.
не казвам, че ти от 2 на месец ще се пристрастиш, но помисли и малко по-натътък. като се обезводни некоя млада мома в началото на цикъла и си влезе в дънките, дето иначе не може, какво ще последва след време- ааааааааа ония хапчета. и пак и отново. стига и и 1 месец. нема и да се сети за какво е започнала да ги пие ...

valeto
7th April 2008, 15:42
Не съм ги препоръчвала, моля те :roll: , споменах какво съм изпила. А за момите, които пият каквото има падне и гладуват на поразия, незнам какво да кажа... Виж в Диети кво става, диетата на Дюкан е хит, ама да не казвам, че от белтъците, на които карат по цял ден какви алергии могат да се докарат ... :roll:

alica
7th April 2008, 15:46
именно ....

Babri
7th April 2008, 15:48
А това подуване отминава ли след цикъла?

valeto
7th April 2008, 16:08
Ами отминава, ама някой път доста бавно, по седмица, даже седмица и половина, докато се разкара тая вода.... :?

Пипилота
7th April 2008, 16:10
Аз задържам доста вода преди цикъл, на мен по принцип ми и закъснява доста и да видите балон тогава :lol: Като ми свърши всичко изтича някак си. Но зная, че от тази вода качвам килца и предвидливо не се меря и не се поглеждам много в огледалото, че ми се доревава. За хапчета не ми е хрумвало...
Диуретиците не са особено полезни наистина, но 2 дни в месеца определено няма да те пристрастят и определено не ги виждам като вредни. Излишната вода не е по-малко вредна, нито депресията до която те докарва.

чичо
8th April 2008, 11:18
Без да имам претенции ,че разбирам от менструални цикли :lol: я кажете,мацки..тия дето се подувате...ядете ли солено??Съвсем сериозно ви питам,защото това може да засили проблема :idea: Съответно да го намали...Ианче е обусловен основно от хормоналните нива,това е?? :D

valeto
8th April 2008, 12:01
Ианче е обусловен основно от хормоналните нива,това е?? :D

Солено почти не ям, ама с това ме заинтригува. Да разбирам ли, че трябва да си направя някакви изледвания, или ...

bimbi
8th April 2008, 12:31
избягвам да ям солено, щото тогава наистина задържам вода, без значение дали съм преди, по време на или след цикъл. да не говорим че и на сутринта съм подпухнала и приличам на г*з :evil: чесъна ми влияе по същия начин

чичо
8th April 2008, 14:18
Ианче е обусловен основно от хормоналните нива,това е?? :D

Солено почти не ям, ама с това ме заинтригува. Да разбирам ли, че трябва да си направя някакви изледвания, или ...
Не ,не казвам за никакви изследвания,просто солта е натриев хлорид,а като се повиши нивото на натрия в организма,той задържа вода ,тя се натрупва и в подкожието и изглеждаш подпухнал.Половите хормони водят до задръжка на натрий и оттам до отоци,за които говорим.Същото се случва с един културист,който не знае колко да взема от хаповете и на сутринта е с подпухнали очи и повече прилича на прасенце(особено ако е някой белчо) ,отколкото на дигач :lol:

valeto
8th April 2008, 15:03
Значи де не се притеснявам излишно. Мерси, Яворе :2003:

Бимбо, това за чесъна ме разби. Не знаех, че може да действа така :2014: :2022:

bimbi
8th April 2008, 18:12
Бимбо, това за чесъна ме разби. Не знаех, че може да действа така :2014: :2022:е нямах предвид че чесъна действа като солта, просто като ям чесън после ми се пие адски много вода и на сутринта съм подпухнала. отделно че заради вкуса, който остава в устата, постоянно ми се яде нещо сладко :roll: много го обичам, ама не ям :?

Porsha
27th June 2008, 19:50
Виждам, че темата е стара и че се отнася преди всичко за подуване по време на цикъл, но все пак, за да не пускам нова тема...
Имам въпрос: Аз от два дена задържам по половин литър вода. По принцип пия много вода - опитвам се да ги направя повече от литър и половина на ден. Сега по горещините пия над два. Всичко си беше ок до преди два дена - водата си се изтичаше и аз отслабвах. Но сега не знам какво стана... Направо е ужасно!!!! Не ям солено изобщо. Не обичам. Тези два дена съм изяла следното - малини, съвсем малко солети без сол, зелени чушки, пилешки пържоли и краставици. Моля ви ако имате идея за какво става дума кажете, защото започвам да се депресирам...

Beautiful_
27th June 2008, 20:07
много ми стана интересно как разбра, че точно половин литър вода си задържала? :roll:

Porsha
27th June 2008, 20:14
Защото знам колко съм изпила, колко съм тежала преди и след... Всичко се следи :)

tirra
28th June 2008, 10:50
Порша, как разбра че задържаш по половин литър?

Beautiful_
28th June 2008, 10:55
Защото знам колко съм изпила, колко съм тежала преди и след... Всичко се следи :)
:wink:

Solver
28th June 2008, 11:28
И какво, имаш най-добрата и точна електронна везна и можеш да изчислиш колко грама от приетата от теб храна организмът усвоява, натрупва в мускулна маса или мастна тъкан и колко грама изхвърля като ходиш до тоалетна? Също така колко милилитра организмът ти изхвърля под формата на изпотяване и се изпарява (събираш си потта и я мериш на друга везна), колко % вода имаш в кръвта, колко вода изхвърляш изобщо като ходиш до тоалетна. И след всичките тея изчисления сметна, че задържаш 0.5 литра вода и тя умишлено не иска да излезе и си седи и седи.
Подуваш ли се какво ? Защото подобно нещо не можеш да изчислиш, камоли къде я задържаш и за какво се използва водата. Лятото е нормално да пиеш огромни количества вода и повечето да изчезват под изпарения, затова лятото при много хора се получава така, че по-малко имат нужда да ходят до тоалетна ; )

Porsha
28th June 2008, 14:54
Хора, попитах нормален въпрос и очаквах такъв отговор.
След като се храниш по определен начин, не преяждаш и не посягаш към сладко и солено, и при равни други условия си пил същото количество вода, какъв извод да си направя?! Освен това по цял ден съм на климатик, така че потенето също отпада :) . Да, подувам се - нали за това е темата... Сега надявам се е ясно и не е толкова смешно, колкото изглежда...
Може да е свързано с бъбреците, защото аз си имам болежки в тази област.
Ако имате някакво конструктивно разрешение ще съм благодарна да го споделите.

Porsha
28th June 2008, 15:03
Само да уточня, че не съм и пред цикъл, значи не е това причината

Solver
28th June 2008, 20:47
Ами отиди на лекар ако ти е проблем, ако наистина задържаш вода, без преглед няма кой да ти каже от какво е и изобщо каквото и да е.

tonita
13th June 2009, 09:14
Тъкмо щях да пускам такава тема, добре че се поразрових и видях, че вече има. :)

Имам го и аз този дискомфорт- неприятното е, че при мен не е само преди цикъл ами въобще си задържам вода и почти постоянно се чувствам подута... Правила съм си изследваия- бъбреци хормони - наред са уж :?

До сега не съм взимала медикаменти, но вече започвам да се замислям... В един от първите постове на темата валето пише за дехидратин...

renyspell
17th June 2009, 10:59
Задържането на течности е кофти проблем, на мен лично дори и бирата не ми действа, но пък препоръчвам билката ветрогон. Има диуретично действие и ако на някой не му понесе, със сигурност няма да му навреди!
Друго, което съм пробвала е копър. Независимо дали ще го използвате натурален или във вид на масло излъчващо се от ароматна лампа, ефекта си го има. Е, разбира се , копъра има специфичен мирис и не всеки го понася, но за тези които го обичат каузата си струва;)

tonita
17th June 2009, 11:03
renyspell благодаря за съветите :girl_haha:

Тази билка ветрогон във вид на чай ли се поема? И от къде мога да си купя?

renyspell
17th June 2009, 12:40
renyspell благодаря за съветите :girl_haha:

Тази билка ветрогон във вид на чай ли се поема? И от къде мога да си купя?
Tonita, виждам, че като местоположение си дала Бс, така че ако си тук, пробвай в билкова аптека/ако ти е удобно/, ако ли пък не в повечето аптеки продават и билки и ако в момента липсва нещо го поръчват.
Тъй като отдавна не ми се е налагало да приемам билки, като диуретик /да чукна на дърво/ сега проверих какво още може да ти помогне - гръмотрън, а също и полски хвощ. И все пак хвоща в краен вариант / лично за мен действието е по-слабо/, ако другите две не помогнат, в което се съмнявам:)

tonita
17th June 2009, 13:32
Мерси много renyspell! :2015:

Задължително ще пробвам, защото много ме тормози този дискомфорт!

diadora
17th June 2009, 18:03
Tonita , аз реших този проблем без да искам -ходих на Парафанго -козметична процедура срещу целулит :D .Първо те ексфолират , после се слага АМПУЛА С НЕЩО -не помня какво съдържа , и после те намазват като прасенце с кал и парафин от Мъртво море. И те слагат да лежиш в нещо като електрическо одеало-като сауна. Като те извадят от там-остава локва вода , която е изтекла от теб .Измиват те ,инфрачерв. сауна , масаж ,крем и си готова.Моита мацка дето ми го прави казва да не пия вода 2 часа след процедурата. Разберам , че това не решава проблема наистина , но като го правя веднъж месечно -изобщо не отичам и кожата става страхотна :D Предполагам , че и на сауна да отидеш-ефекта ще е подобен.Процедурата е ефтина и приятна-само трябва да следиш да отварят ампулата пред теб. :D

ZANDALEE
17th June 2009, 18:36
renyspell, :1223: браво.Много съм щастлива да видя ,че някой предпочита билките ,като средство за справяне със здравословни проблеми.Мога да препоръчам и мечото грозде като диуретик.

tonita
17th June 2009, 21:21
diadora ходила съм на парафанго още преди 9 години като исках да отслабна за бала ми :D ама след това загубих дирите на масажистката. Имаше голям ефект и процедурата ми беше приятна :D
(е тогава явно по-лесно съм отслабвала :lol: )

Между другото ме подсети, че може би няма да е зле от време на време да ходя на парна баня, по ми е приятно от сауната...

абе с една дума всичко ще пробвам, пък да видим...

diadora
17th June 2009, 21:31
На сауна като ходя се мажа с мед-захаросан и трия лекичко.Последния път го смесих с масло от пшен. зародиш :D Ако е удобно и ако не си алергична -деиства като пилинг и прибира кожата-след отслабване :D .На парна баня не съм била-не знам там може ли да се приложи.

fly4e
12th February 2010, 02:10
Дори заради темата се регистрирах, дядо Бог да го прости пиеше хапчета за обезводняване и аз му ги крадях. Имам този проблем от дете и мисля, че ако може без хапчета е по-добре, но когато се подуваш като мен, това е добро решение. От 5 мееца съм без работа и точно, когато ми се обадиха за работа.. и не мога да се погледна в огледалото и да си закопчая дънките, мисля, че дехидратин нео, което прочетох в този сайт, евала на мацето много помага, лошото е, че при мен дава ефект след 7 или 8 часа 3 кила олеквам, след като се изпикая, така, че стига да се взима с мярка и внимателно помага при хормонални проблеми, точка...:)

fly4e
12th February 2010, 02:12
Освен това не ям месо и аз обичам билките да не си помислите нещо, чета Дънов и всякаква алтернативна медицина...рейки и много други неща..

fly4e
12th February 2010, 02:13
И относно бирата от нея само се качва, как се лекува анемия с мая...?

trigers
12th February 2010, 18:48
и не знам точно до каква степен е при вас, може би е различно, обаче за себе си съм забелязала, че като пия вечер повече вода (по някаква причина-солено или просто защото ми се пие) после става лудница на сутринта и съм подута. Плюс това, контрастните душове доста ми помагат - особено в момента като съм бременна и краката ми отичат от време на време

Piny
15th February 2010, 09:34
аз доколкото знам кафето отводнява - затова казват че с всяка чаша кафе трябва да се пие и чаша вода. А за солта е вярно- 7г сол задържат 1л вода в тялото за 24 часа

gynecomastia
20th October 2014, 16:59
Аз намерих решение на досадния проблем с голямата водна задръжка. Вече няма подути крака и пръсти. Първо чух по радиото реклама за хранителна добавка Хидролес, , но се допитах до мой личен приятел, който е много навътре в тези неща и той доста разкритикува този продукт. Според него задължително всеки такъв продукт трябва да има калий и витамин Б6 за да балансират загубата на важни електролити. Той ми предложи продукт, който ги има тези неща, една от активните му съставки е същата като на Хидролес-а (екстракт от американска боровинка) , но има и няколко други билки (глухарче и др.) Цената е отлична и доставката до БГ е само 4$. Ето това е добавката - Ето това е добавката (http://goo.gl/U7s9y0) Наистина много ми помага това нещо и ми реши голям проблем (happy) (happy).