PDA

View Full Version : Как да избера - за и против нисковъглехидратната?


nevernik
1st August 2005, 15:53
Пичове, сигурно ви е писноло разни неандерталци да задават елементарни въпроси ама няма как........все от някъде се тръгва. Аз имам следния въпрос : как дявол да го вземе да разбера кой хранителен режим е най-правилен. Отивам при личен инструктор (който и на вас ви е добре познат). Той ми казва " само животински продукти и никакви въглегидрати. Забрави за плодовете". Насочва ме към книжки, които подкрепят теорията му. Все известни автори, доста убедителни: лекари, професори и т.н. с много последователи и положителни отзиви. Отивам при друг инструктор " Много плодове и зеленчуци. Разделно хранене" и пак препоръчва книжка, която безспорно подкрепя теорията му за "никакви животински продукти". Е, кажете ми на кого да вярвам. За и против соята има 100-ина книги, същото е за разделното хранене и гладолечението.
По пътя на грешките и опита ли да се уча?

Петко К
2nd August 2005, 10:49
Няма такъв идеален режим, който да подхожда на всички и за всичко. Ти не казваш какви са целите ти. Не е нужно да изпадаш в крайности - липсата на животински продукти е крайност, при това вредна. Липсата на каквито и да е плодове също е крайност. Просто се стреми да ядеш качествени продукти, изключи боклуците и нещата сами ще се наредят.
Ако пък се доверяваш само на книжки, ще ти изнамеря изследвания за каквото се сетиш, включително и че Земята е плоска ;) Не се впрягай толкова.