PDA

View Full Version : кокалчета на краката


Ния
14th April 2008, 09:47
Здравейте!
Тази зима много рядко обувах боти, които ми бяха тесни и доста неудобни. Преди около седмица, след като ги поносих повечко, ме заболя единият крак и с ужас забелязах, че ми се е уголемило кокалчето на лявото стъпало. Сега ме боли, незвисимо от това, какво нося :(
моля, ако някой има, или е имал подобен проблем, да сподели какво да правя, защото мисълта, че ще ми пораснат големи кокалчета на краката, направо ме побърква :( :( :(

dedektiv_p
14th April 2008, 09:49
И аз имам този проблем свекърва ми също, баба ми, но незнам да се оправя по някакъв начин :( ако някой знае нещо да пише моля!

Ния
14th April 2008, 09:53
dedektiv_p, как се появиха при теб?

dedektiv_p
14th April 2008, 09:58
Ами постепенно не помня вече кога за първи път са ме боляли, но зимата е най зле, но не винаги ме болят понякога има по 1-2 години затишие а понякога не се търпи наистина нищо не можеш да убуеш. Единственото което знам е да не нося неудобни обувки за да не ги провокирам все едно

misheto7
14th April 2008, 17:13
За съжеление в такива случай мазането с лекарства само временно облекчава болката.Трябва да избягваш да носиш тесни и неудобни обувки защото в противен случай кокалчетата се уголемяват.Крайния вариант е операция в Ортопедичната клиника в Горна баня :(

SweetShark
15th April 2008, 12:18
Аз пък установих (от собствен опит), че кокалчето расте и съответно боли само когато ходя прекалено много на токчета. То и колената ме болят тогава...

И сега си ходя ежедневно спортно облечена, с ниски удобни обувки (аз си им викам самоходки), а само когато се налага - бизнес срещи или нещо от сорта - слагам обувки на токове и по-женствени дрехи. И си нямам никакви проблеми с растящи кокалчета (за разлика от майка ми и баба ми, дето им стърчаха с по сантиметър и нагоре....)

дундарина
13th March 2011, 11:26
Аз също ще бъда много благодарна, ако някой каже някакъв лек.
Опасявам се, че нещата при мен излизат извън контрол
и все повече се приближавам към решението-
оперативна намеса- ужасно много ме е страх,
защото нито веднъж не съм чула за добър изход от тази намеса.
Помощ!

дундарина
13th March 2011, 11:56
При неудобни или високи обувки понякога се получава възпаление на ставите на големите пръсти на крака. "Кокалтчето" нараства и се усещат нетърпими болки. По късно палецът се изкривявя и деформира и останалите пръсти. Има лек за това състояние:

Намазват се кокалчетата с оцет, когато изсъхне се намазват с йод, след като изсъхне и той, се поставя сребърна пара на кокалчето и се стяга здраво с бинг или лейкопласт. Прави се всяка вечер в продължение на една седмица и се повтаря до пълно изчезване на кокалчето.

Краката няма да ни болят, ако вечер търкаляме камъни. Да се ходи по речни камъни се препоръчва на хора страдащи от ревматизъм и артрит - един вид естествен самомасаж. Особено полезно е да се стъпва по нагорещени камъни, поръсени с оцет. Дори е достатъчен един речен камък с големи размери. Затопляме го във фурната и го увиваме в хавлиена кърпа, намокрена с оцет. Затопленият оцет има противоболково действие и се препоръчва при болести на костната система...


Ето това намерих.
Сега остава да ми каже някой
дали това може да свърши работа :roll:
Дали е възможно да ти изчезнат кокалчетата-
та те мойте са станали ужасно големи...
бабешко голямо и ме болят...
дори в покой
:(

дундарина
13th March 2011, 17:51
Никой не пише, пък така ми се иска някой да каже,
че това е моето спасение.
При всички случаи, ще опитам.
Ще замеря колко ми е широк крака сега
и да кажем след 2 седмици.
В една тема в един друг форум, една мацка каза,
че така си е прибрала кокалчето-
не е ползвала сребърна пара, а най-обикновено левче.
Стискам си палци, че направо...дано поне малко да има подобрение
:roll:

diadora
13th March 2011, 19:18
Дунде , това , че се споменава "сребърна" пара , може да е важно - среброто има антибактериални свойства , а сигурно и други има . Ако нямаш - пробвай с левче .
Не знам нищо по темата , само помня на майка една приятелка каза , че от много високи обувки и носенето им много години са и станали , ама дали е така или е ген - не знам .
Ти сега едва ли носиш високи , но все пак да напиша .

Bril
13th March 2011, 21:33
Освен всичко,добре е да си прегледаш напречния свод на стъпалото и да носиш коригиращи стелки,иначе те се наричат-халукс валгус :D Има в аптеките едно кремче билково-Румалая,можеш да втриваш 2 пъти дневно,след баня.Но с изчезването е трудна работа...

дундарина
14th March 2011, 07:26
Ди, благодаря ти за отговора! :2020:

Да, със сигурност среброто ще върши някаква дейност-
знам и откъде да намеря- от мама, тя има такива парички :D

Нямам друг избор- ще пробвам,
дори и малко да се приберат-ще е о т полза.

Брил, аз по принцип не съм с плоско стъпало,
обаче...може и това да е оказало някакво значение
(бременността качих 50кг отгоре, ще рече че бях 100-
като нищо съм си разказала играта на стъпалата).
Това ще е другата стъпка, ще си потърся стелки. :2020:

Ще пиша какво става, дано има с какво да се похваля :roll:

Пффф, бързах да пиша и малко прекалих... :lol: :lol: :lol:

Bril
14th March 2011, 14:07
Дали си с плоско стъпало смятам ,че сама няма как да установиш :D На ходилото има три свода,които се измерват по определени начини.Това може да се направи от ортопед,рехабилитатор или кинезитерапевт.Иначе ако имаш болка,най-бързо положението би се подобрило от ултразвук.

дундарина
14th March 2011, 20:48
:2045:
Брил, абсолютно права си,
ама пусто...пффф, не обичам да хода по лекари,
ама...ш'се наложи :D

дундарина
15th March 2011, 21:09
:roll: Не е толкова просто изпълнението :?

Явно бях стегнала много превръзките,
сънувах, че се ритам с някого...
по-късно през нощта установих,
че борбата и ритниците са свършили работа..
бях без превръзки....

Пак ще се пробвам... :?

Golden_Sun
23rd January 2012, 17:10
Продавам може би единственото лекарство, което лекува от така нар. заболяване Халус Валгус, което е "Hylase Dessau 1500" Ако някой иска да се излекува да се позаинтересува и ако иска да ми пише, защото се закупува само от Германия.

Oompa Loompa
24th January 2012, 01:30
Това кокалче се лекува само с операция ;)

lady69
6th February 2012, 17:32
Много бих искала да попитам Дундарина дали е имала успех със стопяването на кокалчето на крака със сребърната паричка?
Имам кокалче на левия крак от 6-7 години. Нося стелки - отливки, правени в Горна Баня. От доста време не го бях усещала, но от няколко дни ме боли дори вечер, когато се опитвам да спя... Знам, че лекарите казват, че само оперативно се маха. Но има народни рецепти - сигурна съм - въпроса е дали някой ще сподели изпитана такава.... Моля, ако някой е чул нещо по въпроса да сподели! Ще чакам с нетърпение!

giginabigina
23rd June 2012, 11:37
Аз се интересувам и ти пиша. Дали наистина е ефикасно това нещо?

giginabigina
23rd June 2012, 11:39
Продавам може би единственото лекарство, което лекува от така нар. заболяване Халус Валгус, което е "Hylase Dessau 1500" Ако някой иска да се излекува да се позаинтересува и ако иска да ми пише, защото се закупува само от Германия.
Та както казах , аз се интересувам и ако наистина действа, как да си закупя?

qnkel
9th December 2014, 12:26
Здравейте и от мен.
Включвам се в темата, за да ви споделя и моя опит. Аз съм на 25 години и имам кокалчета и на двата крака от дете.
Октомври месец (2013г.) реших, че е време да се подложа на операция, въпреки че ме беше много страх заради всички негативни мнения, които бях прочела в българските форуми. Всъщност прочетох и доста чуждестранни медицински статии и мнения на хора подложили се на тази операция в другите страни и така реших, че не е звучи толкова страшно.
Истината е, че много изпълнало кокалче, особено с изкривяване на палеца, както беше при мен се оправя само с операция.
При мен нещата се развиха много добре, оперирах се при д-р Евгени Топалов във ВМА. Съществуват над 200 метода за операция на кокалче или т.нар. халукс валгус. Мен ме оперираха по метода McBride, който е един от най-безобидните. Самата операция бе направена с упойка само в оперирания крак, усещането не е неприятно, има изтръпване само в стъпалото. Не съм имала оплаквания от упойката. При метода който беше използван в моя случай, най-просто казано се изрязва изпъкналото кокалче и се осовобождава сухожилието, което дърпа палеца. След операцията не съм изпитвала НИКАКВА БОЛКА, кракът ми не е бил в гипс, не съм пила обезболяващи. Имах само превръзка, която се сменяше няколко пъти до махането на конците на 13 ден. Единственото оплакване ми беше сковаността на палеца, тъй като моите сухожилия не са много еластични, а тази операция се препоръчва, когато са. Подложих се на рехабилатация след 6-та седмица от операцията и всеки ден правех упражнения и масажи вкъщи. Обувка успях да сложа след месец и половина, тъй като крака е пддут и заради сковаността му. След втория месец имах леко накуцване, но вече ходех доста по-свободна, сега са минали почти 3 месеца, пръста ми е много раздвижен, но сега ще направя втори курс рехабилитация за пълно възстановяване. Нагрявам крака и с инфрачервена лампа, която си я купих от LIDL, тя помага за възстановяването на крака ( нагрявам я от няколко дни, такава лампа използват и при рехабилитация, затова реших да си купя). Доктора не ми беше препоръчал рехабилитация, но личната лекарка по мое желание ми даде направление. Резултат е много задоволителен до момента, по мое мнение доктора е можел да вземе още малко от кокалчето, за да е съвсем прибрано, но дори и така е много по-добре от преди.
Операцията се поема от здравната каса и в зависимост от метода може да има някакво доплащане, при мен нямаше.
Като цяло съветвам всички, които имат този проблем да не чакат да се влоши, а да си направят операцията.
Ако някой иска снимки преди и след операцията да ми пише на лични.

moje li da mi pratite snimki