PDA

View Full Version : Афти


daliq
22nd April 2008, 20:42
здравейте ! Пак по темата , за афтите много се е изписало за нея и аз доста изчетох! Нито едни от всички случай не припокрива моя , за се водя от него! Първо да кажа , че минах доста консултации с лекари и стоматолози! Афтите се появяват на на всеки две седмици при безупречна хигиена от моя страна , плакнене с какви ли не води и пиене на имунобор! Спрях да ходя по лекари след като последният ми изписа хомеопатични глупости /безрезултатно/ и ми снима афтите с голям фотоапарат! Ползвала съм безуспешно Дактарин , Елудрил, вакси дент/ за бога не опитвайте/ стават повече, сода и т.н не споменавам ясно е , Ваготил, прополиси - също е ясно, на грануфорин не разчитам отдавана зъболекарят ми ме маже понякога! Уф сигурно има още , а да на билкова оснава много, малки топченца който се смучат хомеопатични пълна глупост! Питате дали са заразни - е не не са! Размножават се в устата на този който ги има , но приятелят ми за две години така и не се сдоби с такава! Четох и за френската любов, да едва ли ще оцелее афта ако всеки път след това устата се третира със сода , паста за зъби и вода Тантум верде! Но при мен ги има! Изследванията не показват наличие на сериозна заболяване! Може би тук ще срещна някой който все пак да е бил толкова зле и да се е оправил! Мерси за съветите

rogi
23rd April 2008, 12:03
Ами трябва ти нещо за повишаване на имунитета.Пробвай с комбинация от витамини ACE,вземи си бирена мая на таблетки.Явно при теб има спад в имунитета или стрес,и причините не са локални.Само в устата ли ги имаш или и на други места?

daliq
23rd April 2008, 13:20
ами мисля само в устата, не съм забелязвала на други места ! четох за тази болест при която излизат по гениталите , но съм ходила на гинеколог и нищо не каза!пиех витамини , но А и Е ги спрях след репортажа по телевизията , че са вредни! За имунната ситема пия само Имунобор , но с радост ще го сменя не помага! За стреса карам нощни смени , да под напрежение съм но едва ли е само това защото има афти от 5 - 6 години , на приливи и отливи в смисъл дори състояния с тепература и опити да тръгват по хранопоровода! А смените са от 1,5 година на сам! И лекарите казаха почивка , ама може ли все да си почивам :lol:

daliq
26th April 2008, 21:02
За всички , които ги вълнува темата ! това което описвам може да е причинено от стомашна бактерия , сега пия лекарства за възстановяване на чревната флора! И като че ли се чувствам малко по добре , но същинският резултат ще дойде до месец! Открито след преглед от ново джи пи!

чичо
26th April 2008, 21:37
Аз лично сега виждам темата.Знаете ли дали имате алергии?Тестували ли сте се?
Хубаво е ,че вече сте по-добре,дано проблемът се реши по този начин!

daliq
27th April 2008, 12:54
да имам от метали ! Но за това си извадих всички пломби , амалгама и се старая нищо метално да няма пряк допир с кожата ми! Още е рано да кажа , но възлагам големи надежди! като удавник за сламка съм

чичо
27th April 2008, 14:49
Имам пациент,който страдаше от същия проблем,зверски афти,с подгъващи се ръбове,трудно заздравяващи и много болезнени.Смених му всички амалгами,към които имаше доказана алергия,подменихме всички пломби,които бяха лошо направени и всичко това ,съчетано с много добра устна хигиена доведе до там,че той забрави за въпросните афти и сега има много рядко,когато яде определени храни,към които също има алергия.
:)

rogi
29th April 2008, 09:17
Браво,yavor :1203: