PDA

View Full Version : Плексит?


Nastiya
30th April 2008, 13:36
Здравейте, интересувам се някой дали провежда лечение в момента, или е провеждал, от плексит или невралгия. Ако може някой да ме насочи. Ходя системно на рехабилитационни масажи, но ефектът е краткотраен.

The Shadow
30th April 2008, 16:50
Здравей!
Относно плексита аз лично бях 15 дни в адски кризи и никакви мазила не ми помогнаха. Нито масажи, или по друг начина казано даваха краткотраен временен ефект.
Оправих сеза три дни с обезболяващи /солпадеин + мента,глог и валериан 3х2 табл. на ден/
Плексита е заболяване свързано с централната нервна система и за това аз си предписах това лечение което се оказа най-ефикасно и забравих за адските болки от които не можех да спя.
Успех! :wink:

mays
30th April 2008, 18:55
И аз имах миналата година бавно и упорито е , мазила не помагаха а това най рекламираното фастум гел никак!! Има едно дийп анд релиев или не6о подобно по загряваше и успокояваше. Май мн вит С казаха да пия..не помня но ще си припомня тъй като ме хвана на същото място преди 2 дни и даже въздух не мога да си поема без да ме боде в сърцето.Май ми казаха да не се оставям да не движа ръката и плешата , а даже да ги движа и правя упражнения. Бихте ли ми казали малко повече за тези варианти с хапчета и чайове.pLease

Акупунктурист
1st May 2008, 18:44
Лечението на плексит с акупунктура е ефективно.

чичо
1st May 2008, 20:45
На кактв принцип лекува акупунктурата?Коя е причината(етиологията) на това заболяване и какво всъщност се постига с акупунктура?

diastemma
1st May 2008, 21:14
Възпаление на плексус брахиалис ли имате предвид? Като всички възпаления на големи нерви е добре то да се лекува от невролог, за да няма застарели и затегнати състояния после.

Mays, това, което описваш, повече ми напомня на състояние, наречено "междуребрена невралгия". Представлява възпаление на междуребрените нерви, в повечето случаи без особени последствия, но понякога доста стресиращи прояви (болка при поемане на въздух и лъжливото чувство, че те "боли сърцето"). Ако е това, няма повод за безпокойство.

Dia_t
2nd May 2008, 15:30
Преди около 5,6год.и аз страдах от възпален плексит.Отидох на невролог,но не си спомням какви лекарства ми изписаха.Мисля,че беше някакъв вид антибиотик.Но при мен най-много ми помогна плуването,плувах всеки ден,също и масажите,поне 2,3 пъти в седмицата.Nasti пожелавам ти бързо да ти мине,че си е много болезнено. :2043:

stia21
2nd May 2008, 16:38
Уврежданията на раменния сплит протичат със сходна симптоматика. Докато раменният плексит се среща рядко, то цервикобрахиалният радикулит е много често явление. Най-честата причина е остеохондрозата/шипове/. Най-чести са сетивните нарушения, които се съчетават с двигателни нарушения. Основен симптом е едностранна болка, локализирана в шията и раменната област и се разпространява към мишницата, предмишницата и пръстите на ръката. Има ограничена подвижност на шията напред и настрани, както и ограничена подвижност на раменете.
Диагнозата се поставя и чрез рентген на шийните прешлени и раменните стави, както и чрез ядрено магнитен резонанс/ЯМР/.
В острия стадий на заболяването не се прилагат загряващи средства.Назначават се аналгетични и противоревматични средства, противовъзпалителни средства, също така и витамини от група В.
Физиотерапия,мануална терапия/масажи/и балнеолечение се назначават след преминаване на острия стадий и в хроничен такъв.

Акупунктурист
2nd May 2008, 21:48
Акупунктурата лекува на принципа, че където има застой в организма, се появява и болка, и премахвайки застоя изчезва и болката.

чичо
2nd May 2008, 22:29
Застой на какво?На кръв,лимфа....урина и т.н. ???
Какво е общото на плексита със застоя (на какво първо да уточним) ?

diastemma
2nd May 2008, 22:32
Аз имам по-прост въпрос към Акупунктуриста:
Какво е ПЛЕКСИТ? Болката ли е основният проблем при плексита или нещо друго?
И един въпрос с явно подсказване : като премахнем болката, ще излекуваме ли плексита?
:)

sibi
3rd May 2008, 00:00
Доколкото знам, в китайската медицина (и акупунктурата като част от нея) става дума за застой на енергия/енергиен блокаж (не на кръв, лимфа, урина :wink: ). Премахва се не болката, а застоят на енергия, а оттам и проблемът. Лекува се причината, не симптомът. Това на теория. На практика не знам дали става, но иначе звучи хубаво :)

diastemma
3rd May 2008, 15:59
Доколкото знам, в китайската медицина (и акупунктурата като част от нея) става дума за застой на енергия/енергиен блокаж (не на кръв, лимфа, урина :wink: ). Премахва се не болката, а застоят на енергия, а оттам и проблемът. Лекува се причината, не симптомът. Това на теория. На практика не знам дали става, но иначе звучи хубаво :)
Вярно:)

Акупунктурист
4th May 2008, 12:08
Приятно съм изненадан от вашите познания - на sibi и diastemma, и за интереса на yavor.

При плексит ефекта на акупунктурата е противовъзпалителен, обезболяващ, раздвижващ. При различните хора различно съотношение на тези ефекти се изисква. Ефектите варират от "поразителен" до "някакво подобрение".

cristiano7
4th May 2008, 12:26
има ли нещо което не се лекува с акупунктура????

diastemma
4th May 2008, 17:28
Приятно съм изненадан от вашите познания - на sibi и diastemma, и за интереса на yavor.
:1242:

Акупунктурист
4th May 2008, 19:22
swim_fan
много хубава снимка си поставила на мъж, който не си и виждала.

А акупунктурата не лекува консервативно настроени хора. Виж в интернет кои болести се лекуват с акупунктура.

cristiano7
4th May 2008, 21:42
swim_fan
много хубава снимка си поставила на мъж, който не си и виждала.

аз съм мъж :roll:

99.9% от аватарите по всички форуми из цялото интернет пространство изобразяват всичко, но не и собственика им :D

i_ani
4th May 2008, 22:31
И на мен не ми стана ясно , защо се обръща към теб в женски род :2009: :2014: :roll: :roll: :shock: :shock:

Акупунктурист
6th May 2008, 19:53
swim_fan
извинявай за объркването!
Има болести и състояния, които се лекуват много по-добре с акупунктура, отколкото с каквото и да било друго;
има други такива, при които и Източната и Западната медицина са еднакво ефективни или не съвсем ефективни;
има малък брой състояния, при които Западната медицина е за предпочитане, но пишещите тук почти никога не са в тази категория.
Мисля, че отговорих на въпроса ти, благодаря ти за интереса.

mays
7th May 2008, 09:54
моето беше плексит 100% схванах се врата ми се смакна малко към ръката не можех да въртя глава а се движех изцяло от кръста ако реша да погледна настрани. Много кофти но винаги ме подсеща с подобни болки на старото място.Оставя последици като счупеното, Настинка , стрес от учене за изпит държавен и гняв бяха причината

mays
7th May 2008, 10:00
и когато започнах да се оправям забелязах как болката тече към пръстите на ръката. казаха ми че това значи че болката ще изчезне . Така слизало по ръцете и прсътите/ Отича. Неприятно чувство.

nervaka
14th May 2008, 07:59
Значи....когато болката отива по-дсистално (по-отдалечено) по ръката, не е много добре. Това значи, че компресията на нервното коренче е по-голямо. Отиди на физиотерапия. Там ще ти включат противовъзпалителни средства, ултразвук, ТЕНС и масаж. Хубаво е да намериш мануален терапевт, но да е истински, а не самозванец. Важното е да си направиш и някаква образна диагностика (рентген, скенер или магнитно-ядрен резонанс.


:D

mays
20th June 2008, 12:24
Пак ме хвана плексит .Хора болииии. Пия аулеин, или сулпадеин, Почнах чай с мента , валериан и лайка и глог понякога. Бирена мая по едно на ден че се пълнее. Тъкмо ми поотшумя и хоп носих тежко и прах пердета и ме срина днес пак охкам и на легло. лепенки ми слагат на болното място от тези дето загряват ..Париии..Не мога да схвана как го хванах. Един ден правих упражнения с гиричките от по 3 кила всяка общо 100. Друг ден се изпотих с едно изкуствено якенце и застанах до вентилатора да ме охлади .А също и се карах с една лоша комшийка и след като ме нарани душевно ревах 50 мин без да спра. А сега .От стрес ли е , упражненията или гирите