PDA

View Full Version : Проблем с нокъта на крака:(


desislavay
5th May 2008, 14:04
От неудобни обувки и ми беше много син нокъта на крака и сега май ще пада... :2021: та някой може ли да ми каже,за колко време горе долу ще порасте новия нокът? :girl_cry2: И също ако някой знае някой метод за подсилване растежа на ноктите :?:

sibi
5th May 2008, 14:29
Най-вероятно отдолу вече имаш израснал нокът, поне донякъде. При мен вече два пъти се случва така - от травма посинява и след доста време пада, но отдолу вече има друг нокът, макар и по-мек.

desss
6th May 2008, 09:52
така е, и на мен ми се е случвало. много е неприятно и болезнено, затова и не трябва да се носят такива обувки (при мен от същото се получи). нарича се хематом. обикновено нокътят се разслоява на две, като отдолу излиза здрав, нов нокът, но стария си стои отгоре му, докато не стигне до края. трябва непрекъснато да го изрязваш, за да може другия да расте отдолу, докато ти остане вече само той. но много внимавай, не бива да до дърпаш и да го човъркаш, защото може да стане много опасно. значи при мен се получи така септември миналата година, когато синьото беше в основата на нокътя, едва миналия месец бях изрязала стария напълно, и все още новия не ми е изникнал до края, както си е нормалната му дължина. доста бавно става, понеже ноктите растат бавно (тези на ръцете растат малко по-бързо, но на краката - не), и е доста изнервящо, но няма как ще трябва да го изчакаш, и внимавай през това време :)

desss
6th May 2008, 09:55
ааа, и още нещо.той няма да ти падне толкова лесно, де да беше така...ще си стои там, но отдолу ще имаш нов нокът, така че не се притеснявай, няма да останеш без нокът. просто известно време ще бъдат двата един върху друг, докато не отстраниш стария. кофти е да... :1246:

desislavay
6th May 2008, 10:20
mhmhm mersi mnogo,polezna informaciq mi dadohte :1231: :1241: