PDA

View Full Version : хапчета Ясмина?


aurore_
15th June 2008, 22:05
Здравейте. Въпросът ми е дали хапчетата Ясмина, за които наскоро се чуват доста положителни отзиви биха помогнали да се предизвика идването на цикъл. Четох в упътването пише за нормализиране, но мен ме интересува дали ако не съм имала цикъл няколко месеца хапчетата ще го възстановят? Заради лични причини не мога да ида на гинеколог за консултация тъй като нещата са свързани и с майка ми, общо взет мн сложно. Иначе какви са ви отзивите за тези хапчета?

llullu
15th June 2008, 23:42
за предизвикване на цикала не съм чувала,за регулиране по може,аз лично съм ги пила и съм много доволна наистина са добри,не се палнее,и аз поне нямах никакви странични реакции пих ги доста време.УСПЕХ

diastemma
16th June 2008, 06:48
Само не ги взимай на своя глава - това са хормонални средства. Трябва да ти ги предпише гинеколог. Противозачатъчните по принцип съдържат хормони от първата половина на цикъла (естрогени), а кървенето се предизвиква с хормони от втората част на цикъла (гестагени). Следователно, противозачатъчните няма да ти помогнат.

feik
17th June 2008, 11:30
Аз имам приятелки, на които цикълът им закъсняваше по месец примерно. Те пиеха някакви хапчета на билкова основа без рецепта. Ако искаш може да се консултираш в някоя аптека. Но си мисля, че това е краен вариант и ако намериш някакъв начин, по-добре се консултирай с лекар, даже да не е гинеколог, все пак някакъв лекар.

Inkaaa
17th June 2008, 13:18
Аз съм пила тези тазблетки доста време и нямам оплаквания.Наистина нормализират цикъла,за предизвикване незнам и нямат странични ефекти,поне върху мен!

Марулка
17th June 2008, 13:20
Аз съм пила тези тазблетки доста време и нямам оплаквания.Наистина нормализират цикъла,за предизвикване незнам и нямат странични ефекти,поне върху мен!

И с мен е така вече става сигурно 3 или 4 година,ги пия и съм много доволна,ама при всеки е различно.

ледено_sЪrце
26th June 2008, 09:13
Ако ти трябва само за предизвикване на цикъла, защо искаш да почваш противозачатъчни? Аз ги почнах преди време уж за регулиране, но пиех Диане, а когато ги спрях, нямах изобщо цикъл с месеци и се наложи да го предизвикам с Дуфастон и след това си продължих с противозачатъчните. Ако ти е такъв проблем да отидеш на гинеколог, можеш да питаш дали е подходящ за твоя случай и по каква схема да го пиеш.

mt
27th June 2008, 12:22
има си специални хапчета за предизвикване на цикъл. Аз съм ги пила 2 пъти, но не си спомням как се казват. Пиеш ги 2 дена и след още 2 ти идва. Върви на гинеколког и ще ти кажат какво е най-доброто за теб.
Успех!