PDA

View Full Version : Ботъминг


Марулка
23rd June 2008, 09:49
Здравейте,много търсих но не намерих в нашият форум тема за -

Ботъминг ..........аз имам големи съмнения че съм с точно такова.При друг получавало ли се е?

Бобето
23rd June 2008, 11:20
Миличка егати това ли подозираш???
Лоша работа...:cry:
Аз нямам информация за проблема, но се надявам някои скоро да се включи та да ни разясни за какво става въпрос!

gwendoline
23rd June 2008, 11:40
Не забелязах да имаш такъв проблем, но дори и така да е, това се оправя при корекция, а на теб ти предстои...

blanco y negro
23rd June 2008, 11:40
Искаш да кажеш, че имплантите ти стоят много ниско ли? Не съм много наясно.. :roll:

Марулка
23rd June 2008, 12:04
Да не само че подозирам ами съм и 99% сигурна.Гуен това между другото не се оправя много лесно.Сега тук ще копирам това което е открила Бюти в друг форум,надявам се да няма нищо против.Ето за какво говоря:

Ботъминг аут (bottoming out)

За ботъминг аут говорим тогава, когато импланта стои по-ниско на гръдния кош - долната част на импланта е "изпаднал" под инфрамамарната гънка, а ареолата стои в по-висока позиция , спрямо центъра на гърдата.
Това усложнение се получава при всички видове импланти - кръгли, капковидни, гладки или текстурирани - имплантите нямат отношение към него, като форма или повърхност.
Отношение има само кубатурата по принцип - по-голямата увеличава риска.
По-слабите пациентки с малко тъкан се споменават като по-рискови.
Ботъминга се наблюдава и при над, и при подмускулното, като се съобщава за по-чести случаи при надмускулното.
Ако се прояви рано след операцията (до няколко седмици или месеци), то тогава той е в следствие на хирургическа грешка - прекалено широко и ниско отворяне на джоба.Това е най-честата причина!
Ако стане много по-късно- то тогава ботъминга най-често се получава при много голяма кубатура, и поради специфика на тъканите и кожата на пациентката.
При пациентки с ботъминг и инфрамамарен разрез (под гърдата), белега застава в по-висока позиция и става видим, тъй като не стои скрит в гънката, а е върху видимата част на гърдата.
Корекцията на това усложнение е трудна и понякога завършва с неуспех при първата корекционна операция, за съжаление рецидивира.
Вариант за корекция на ботъминга е "прекрояване" на стария джоб -изваждане на имплантите, изрязване на част от капсулата и навиване на долната част на капсулата " на руло" и пришиване с много вътрешни поддържащи конци - т.нар. internal bra. Този тип корекция се прави в случай, че се използват старите джобове.
Друг вариант е преместване на имплантите в нова позиция, спрямо старите джобове-над или подмускулно.
При големи поражения ( както беше при мен ), дори и преместването не е достатъчно- налага се пак зашиването на няколко нива на излишно отворените тъкани.
Може да се извадят имплантите, да се почистят капсулите и да се изчака по-дълъг период (например от 6 месеца до година), за да зарастнат тъканите, и чак тогава да се пристъпи към оформянето на нови джобове - това пак е вариант.
Но този вариант лично на мен не ми допадна, защото и без това натрупах достатъчно стрес, че да искам да живея в едно такова дълго очакване..разбира се, това си е само мое мнение и само мой личен избор!

Трудна корекция е - това е безспорно!
Но един добър хирург с опит, ще успее да поправи грешките на колегата си (или собствената си...хм)!
Не на последно място, поправянето на грешката става и с помощта на отговорното отношение на пациентката във възстановителния период.
В следоперативния перод пациентката трябва да положи много грижи в името на добрия край - задължително се носи поне 3 месеца стягащо медицинско бельо(периода варира според преценката на лекуващия лекар), което да отнема от тежестта на имплантите и да пази новопришитите тъкани и вътрешните конци от скъсване и рецивид на проблема.
Масажите не се препоръчват, заради вътрешните шевове.
Физическото натоварване трябва да се избягва!
Избора на нормална кубатура също спомага за успеха на корекцията.
Голямата кубатура, поставена по време на корекцията, увеличава риска от нов ботъминг!

Още веднъж хиляди извинения на Бюти за "кражбата" но вярвам че ще прояви разбиране :2020:

gwendoline
23rd June 2008, 12:20
Да, не казвам, че е лесно, но се прави тук, не е непоправимо... Но не мисля, че имащ такъв проблем ти специално...Между другото и моите белези на са в гънката, а на около сантиметър върху гърдата, но не стои грозно и неестетично и затова не съм надала все още вой... :roll:

Марулка
23rd June 2008, 12:23
Гуени не става въпрос за белезите,а за това че на тази гърда на която и ареолата ми е по-нагоре в средата(т.е между двете има едно хлътване) и самата гърда е като празна там,а отдолу инпланта е издаден на вън,при другата не е така..........

sweety_L
23rd June 2008, 12:25
Дори, я пусни пак снимки да видя и аз, защото не помня при теб положението да е било толкова кричтично, колкото го описваш. Тогава видях две мнооого хубави "очи", пък за друго не знам.

Пускайййй! :wink:

samodiva
23rd June 2008, 12:43
ето пример за Bottoming Out

http://www.advanced-art.com/Breast-Aug-Rev-Bottom-Out.htm

doll
23rd June 2008, 14:30
Доротейка,не мисля ,че при теб е ботаминг...Поне от снимките не ми прилича на това,
Мисля,че при теб не е обрана достатъчно кожата отдолу и за това се получава така
Моля те поправи ме ако греша
:girl_kiss2:

sweety_L
23rd June 2008, 14:33
Доротейка,не мисля ,че при теб е ботаминг...Поне от снимките не ми прилича на това,
Мисля,че при теб не е обрана достатъчно кожата отдолу и за това се получава така
Моля те поправи ме ако греша
:girl_kiss2:

Това й писах и аз на лични.
За ботъминга не съм сигурна, но се питам, защо са се разместили така имплантите. Последния път когато гледах снимките бяха почти на едно ниво. Може и да се лъжа. :1246:

samodiva
23rd June 2008, 14:37
на лявата има, макар и лек

doll
23rd June 2008, 14:41
Ако има нови снимки може ли да видя?
Да Sweety и аз така си помислих от снимките..
:2020:

aniK
25th June 2008, 07:13
Я, отворена е болна и за мен тема :( Аз много се тормозих до един момент, после спрях да мисля.
dorotei-че, пусни снимка да видим защо имаш съмнения! От това, което четох и проучвах, не останах с впечатление да е толкова сложно и непоправимо. Не мисли лоши неща!!!

Марулка
25th June 2008, 07:42
Аник здравей мила............Знам че и ти имаш такива притеснения(от другият форум) и чаках да се включиш по темата.Нали знаеш че най-обективно и реално ще бъде мнението на друг хирург.......Снимки мога да ти пратя(изпратих и на други момичета и тези който са по-запознати са на мнение че има вероятност макар и в по-малка форма на изразеност,чакам само още едно мнение което ми е много важно).Аз напоследък доста по прочетох и -да поправимо е но не много лесно,и би се справил от първият път човек,който наистина знае какво прави.Това е от мен за сега ако искаш снимки на ЛС.А на теб ми е интересно какво ти казаха............... :roll:

doll
25th June 2008, 12:42
Аник и ти ли си със същите притеснения като Доротейка??
Извинявай,че те питам,но не ми се рови сега при кой си се оперирала??

Марулка
25th June 2008, 12:45
Познай от веднъж!

doll
25th June 2008, 12:50
Д-р Н. Георгиев???

Марулка
25th June 2008, 12:51
Yes! :2043:

doll
25th June 2008, 12:55
Аз преди бях с впечатлението,че е много добър хирург,ако не и най-добрият,но сега .....
:oops:

Марулка
25th June 2008, 13:22
:popcorn_girl: :connie: :2041:

sweety_L
25th June 2008, 13:25
Преди е нямал толкова клиенти, а колкото по-голям е списъкът на оперираните, толкова повече издънки излизат наяве...
Така си мисля аз! :1246:

Divinemouse
25th June 2008, 14:07
А пък аз смятам че Елвира му беше доста голяма реклама и от там тръгнаха нещата...направи 80% от поп фолк певиците :2018:

Марулка
25th June 2008, 14:10
А пък аз смятам че Елвира му беше доста голяма реклама и от там тръгнаха нещата...направи 80% от поп фолк певиците :2018:

Да ама над-мускулно-там се получават нещата. :roll:

Divinemouse
25th June 2008, 14:15
Еми то май е по лесният начин...Еми като не може да се справя да не прави под бе,като ви чета тук и направо настръхвам...

Divinemouse
25th June 2008, 14:18
Не съм много компетентна но като гледам че на повечето разрезите са почти на корема ,е как ще се скрият там :roll: :2016: :2016: трябва доста да увиснат гърдите за да станеш тотално за корекция и да се скрият...

Babri
25th June 2008, 14:26
Защо ми се струва,че Ники Георгиев започна да прави гърди на конвейр?

И има все повече недоволни?

Количеството за сметка на качеството!

Divinemouse
25th June 2008, 14:48
На мен пък ми прави впечатление че тук от недоволните има доста фенки който въпреки корекциите които претърпяват не си позволяват да пишат нищо лошо против него .. :2016: :2016: :2016:

gwendoline
25th June 2008, 15:16
На мен пък ми прави впечатление че тук от недоволните има доста фенки който въпреки корекциите които претърпяват не си позволяват да пишат нищо лошо против него .. :2016: :2016: :2016:

Може би аз съм една от тях... :cool: Не мога да си позволя да кажа нищо лошо против този човек - защото той ми направи най-страхотните (по мойте си критерии) гърди на света... :cool: Макар че имах корекция - и за миг не съжалявам, че му се доверих, защото не смятам, че е негова грешка срастването на тъканта от вътр. страна на гърдите....НО дори и негова грешка да е било - корекцията ми не беше нещо дискомфортно, поне за мен - след нея наистина станаха прекрасни нещата...И ако трябва наново да имам избор при кой да се оперирам - пак при него бих отишла.Това е... Няма как да напиша нещо лошо по негов адрес, след като не съм видяла такова от него... А ако някой смята, че нещо му се подмазвам или съм му някъв друг вид фенка - нищо не пречеше да не споменавам тук за корекцията, нали...? :cool: Така че...не ме разбирайте погрешно, страшно съжалявам, че при някои от вас (които бтв сами страшно скъпи :2020: )са се получили незадоволителни резултати, но...според мен никой не е застрашен от това дане станат нещата, дори при друг хирург...

Divinemouse
25th June 2008, 15:31
Гвен не съм визирала теб а като общо изразяващо мнение ...
Всеки има право на избор и на мнение..Тук всеки споделя своето мнение... :wink:

gwendoline
25th June 2008, 16:18
Гвен не съм визирала теб а като общо изразяващо мнение ...
Всеки има право на избор и на мнение..Тук всеки споделя своето мнение... :wink:
И тук ще го кажа - аз сама се "видях" в този пост и се почувствах длъжна да уточня, че съм от "коригираните", но "доволните" :twisted: :cool:

Марулка
25th June 2008, 20:24
Без да звучи заядливо:Гуен защо се включи и защо -доволните е в кавички?Пак казвам че не се заяждам,а ми стана чудно............. :roll:

aniK
25th June 2008, 21:20
Ето ме :) На мен ми каза, че има леко смъкване на имплантите (но и двата). Като цяло са ми ниско, но горе-долу на една височина. На по-предни консултации ми казваше, че са супер, въпреки че на мен тогава смъкването по-ми се набиваше на очи.
Аз за себе си реших да се режа евентуално след следващо раждане. Като гледам какви по-големи поразии се случват, по-добре засега да не се пипам.
Ще се снимам тези дни и ще пусна снимки. На тях най-добре се виждат проблемите.

gwendoline
25th June 2008, 22:06
Без да звучи заядливо:Гуен защо се включи и защо -доволните е в кавички?Пак казвам че не се заяждам,а ми стана чудно............. :roll:

Точно над твоя пост написах защо се включих... :cool: А в поста на Томи се говореше за "недоволни" и "доволни" (поне останах с такова впечатление) - затова уточних към кои спадам... :cool: Надявам се и това да не прозвучи като оправдание... :2045: :cool:

blanco y negro
26th June 2008, 11:39
На мен пък ми прави впечатление че тук от недоволните има доста фенки който въпреки корекциите които претърпяват не си позволяват да пишат нищо лошо против него .. :2016: :2016: :2016:
Аз съм си писала на лични с момиче с 3 операции от него, която не го обсъди във форума. А и си спомням историята на Северина със 6... :roll:

samodiva
26th June 2008, 11:43
Гвен не съм визирала теб а като общо изразяващо мнение ...
Всеки има право на избор и на мнение..Тук всеки споделя своето мнение... :wink:
И тук ще го кажа - аз сама се "видях" в този пост и се почувствах длъжна да уточня, че съм от "коригираните", но "доволните" :twisted: :cool:

gwendoline - твоя резултат е невероятен, страхотен, аз много се радвам на гърдите ти и често ги гледам с БЛАГОРОДНА завист, няма как да си недоволна :2046:

Марулка
26th June 2008, 11:58
На мен пък ми прави впечатление че тук от недоволните има доста фенки който въпреки корекциите които претърпяват не си позволяват да пишат нищо лошо против него .. :2016: :2016: :2016:
Аз съм си писала на лични с момиче с 3 операции от него, която не го обсъди във форума. А и си спомням историята на Северина със 6... :roll:

Ето за това май ставаше въпрос,много момичета се страхуват,защото знаят че и докторите го четат този форум.Между другото аз скоро попитах Северина как е (виждам че влиза на всякъде сам не в този раздел) но тишина.............Айде да се прехвърлим в "Общи приказки"момичета че тази тема ми е найстина МНОГО важна а яко я оспамихме.

gwendoline
26th June 2008, 18:34
Гвен не съм визирала теб а като общо изразяващо мнение ...
Всеки има право на избор и на мнение..Тук всеки споделя своето мнение... :wink:
И тук ще го кажа - аз сама се "видях" в този пост и се почувствах длъжна да уточня, че съм от "коригираните", но "доволните" :twisted: :cool:

gwendoline - твоя резултат е невероятен, страхотен, аз много се радвам на гърдите ти и често ги гледам с БЛАГОРОДНА завист, няма как да си недоволна :2046:
Благодаря ти, Самодива, аз също се интересувам от твоя случай още когато щях да си слагам гърди... Четях много тук; после случайно разбрах, че имаме общи познати и съвсем ми стана близка... :roll: :1246: Така ми се иска да можех да те окуража, но...ти май си достнатъчно смело момиче и аз пък на това ти се възхищавам! :girl_flirt: :2003: :2020:

doll
8th July 2008, 16:14
Доротейка,получи ли отговор от където чакаше преди?? Извинявай че пак те питам!!
:kiss_me:

Марулка
8th July 2008, 17:53
От едното място-да но от другото сигурно довечера,ще ти драсна мила не съм те забравила. :2020:

doll
8th July 2008, 19:24
ок ще чакам търпеливо
:1246:

severinna
9th August 2008, 16:54
Тук съм, не се притеснявам да пиша, каквото и да ми коства
Реоперациите вече са 6. Последната беше преди 4 мес-отваряне на дясна гърда, поради КК, поставяне на нов имплант + отваряне на лява за повдигане.
Писах по спомен до 3-тата. 4-та и 5-та бяха за асиметрия на десния имплант, но ..........наложи се и 6-та.
Преди лявата ми беше паднала надолу, стоеше с повече от сантиметър надолу от другата. Лявата се беше свила в нвкаква грозна форма, по-твърда и болезнена.
Сега след последната интервенция, лявата е с милиметри по-надолу, а ляата вече е перфектна. Но за това, което преживях не мисля повече да ги пипам! Дано не се "повредят" нещо! :2038:

sibi
9th August 2008, 17:00
Герой! Важното е, че си постигнала, каквото си искала! Другото го забравяй възможно най-бързо!

severinna
10th August 2008, 11:41
:girl_kiss2:

i_ani
10th August 2008, 12:00
Тук съм, не се притеснявам да пиша, каквото и да ми коства
Реоперациите вече са 6. Последната беше преди 4 мес-отваряне на дясна гърда, поради КК, поставяне на нов имплант + отваряне на лява за повдигане.
Писах по спомен до 3-тата. 4-та и 5-та бяха за асиметрия на десния имплант, но ..........наложи се и 6-та.
Преди лявата ми беше паднала надолу, стоеше с повече от сантиметър надолу от другата. Лявата се беше свила в нвкаква грозна форма, по-твърда и болезнена.
Сега след последната интервенция, лявата е с милиметри по-надолу, а ляата вече е перфектна. Но за това, което преживях не мисля повече да ги пипам! Дано не се "повредят" нещо! :2038:

6 реоперации :shock: :shock: :shock: :shock: УЖАС :2044: :evil:
Кой е твоят "майстор" :1202: :2011:

Бобето
10th August 2008, 12:11
Абе не винаги е само до доктор, понякога и организмът ни, ни покажда гаден номер.

Бобето
10th August 2008, 12:15
ПОГАЖДА*:wink:

i_ani
10th August 2008, 12:17
Абе не винаги е само до доктор, понякога и организмът ни, ни покажда гаден номер.

Бобе , може и да си права , ама 6 реоперации ми звучат като сюжет от филм на ужасите :twisted: :x :1250:

Бобето
10th August 2008, 12:22
Абе не винаги е само до доктор, понякога и организмът ни, ни покажда гаден номер.

Бобе , може и да си права , ама 6 реоперации ми звучат като сюжет от филм на ужасите :twisted: :x :1250:

Доколкото разбрах дело са на Николай Г.

Но незнам дали всичките са правени от него.

i_ani
10th August 2008, 12:32
:? :? Ясно :? :?
Дано вече всичко да е наред и да не и се налага НИКОГА ВЕЧЕ да ляга под ножа :evil: :bowdowl:

gwendoline
10th August 2008, 12:50
Дано вече всичко да е наред..
Май че не е обаче... :roll:

Бобето
10th August 2008, 12:50
Дано!!!:wink:

severinna
10th August 2008, 14:13
Н. Г. е! Всичките са от него. Първопричината беше инфекция. След овладяването и се появи асиметрия, след това КК на десния + смъкване на левия имплант. С инфекцията съм се примирила. За другото обаче.....! Сега като се върна назад, ми се струва, че на десния имплант /който беше инфектирал/ се е образувал КК / няколко мес. по-късно/ и още на 2-та реоперация би могло да се замени с нов-това, което стана едва на 6-та, а не да се правят още и аз вече не си спомням за какво бяха. :1246:
Сега както писах, имам само 2 леки /надявам се/ проблема. Левият имплант е с няколко мм по-надолу от другия, което на фона на всичко изглежда като "сироп за кашлица". Дразни ме обаче, че заради това, горната част на деколтето не стои пълна. Но това са само мм. :2038: Десния / по ирония на съдбата/ стана перфектен, но ме наболява мястото, където беше инфектирало /от края на шева към гърба/.
Стига толкова!!! Сега съм ОК. Искам да съм последния тук с проблеми!!! :girl_dance:

gwendoline
10th August 2008, 14:15
След всичко, което си преживяла - сега това, което описваш не би трябвало да е проблем... Това с болката не е хубаво обаче - колко време мина от последната ти реоперация...? :roll:

severinna
10th August 2008, 14:57
Малко повече от 4 мес. Мамолог ли?



:1242:

Бобето
10th August 2008, 15:36
severina желая ти само хубави моменти от тук нататък и се моля болката ти да от шуми.

severinna
18th August 2008, 14:28
Благодаря !

:girl_dance:


Късмет от мен!


:naked:


:1242:

Кари Брадшоу
15th November 2008, 18:50
оф това сега как можах да го прочета :( не го пожелавам на никой :roll: