PDA

View Full Version : Скъсяване на мускул


Excel
27th June 2008, 09:29
Какви са рисковете при скъсяване на мускула на прасеца . Оказа се , че мускулната треска , която имам при ходене с равни обувки , не е било мускулна треска , а това . А рисковете не ми ги разясниха . :cry:

чичо
27th June 2008, 09:35
Най вероятно имаш къси сухожилия,а не мускул... :idea:
Мускулът се разтяга с упражнения,придобива по-голяма еластичност и е по-податлив на разтягане,демек тренира се.Сухожилията са мноооого трудни за това и почти не помръдват.
Другия вариант е ако ходиш предимно на токове,това е последстието,просто тонусът на мускула е променен и свиква в тази позиция,а после като слезеш на равни обувки боли.Прави им стречинг
:wink:
:D поздрави на Пловдив!

Excel
27th June 2008, 09:46
Хубаво си мислех да ти пиша на лични , знаех си че ще ми отговориш . :1201: Точно токчетата са ми причината . От днес ще показвам морски тен в П-в .

Tsvetik
27th June 2008, 13:15
Скъсан мускул? Защо си мисля, че трябва въовще да не можеш да ходиш ако е това и да те сложат в гипс? :shock: аз бях скъсала бедрен, отгоре, получи се една топка и ме гипсираха за месец от хълбока до глезена :?


ама и аз ги чета едни.... скъсАн, вие за съвем друго си говорите... тцтц

Patetu
27th June 2008, 13:44
Най-вероятно просто ти е скъсен. На мен така ми беше,но след обездвижване за дълго време.Разтягаха ми го (доста неприятно). Ходих около 3 месеца на рехабилитация, един едър рехабилитор да ме натиска... Отврат! Но на теб е нещо малко, което с леко раздвижване ще се оправи :)

чичо
27th June 2008, 14:25
Не бе хора,това е последствие от ходенето на токчета,нисък свод и къси сухожилия.
Пате,това което казваш е гадничко,да....и без дебелия рехабилитатор ,който те е натискал :lol:

Solver
27th June 2008, 18:15
Прави стречинг на прасеца, но леко и умерено. Както и на всички мускули попринцип, все пак трябва да сме гъвкави и еластични, а не тромави :) Но не прави напъни, започни да разтягаш прасеца (има няколко начина) и така стой в това положение 30-40 секунди, като усетиш, че леко се е разтегнал може да натиснеш още малко. Но в максимално разтягане в никакъв случай не прави напъни, най-вече резки, разтягай бавно и умерено.

Divinemouse
27th June 2008, 20:46
Не бе хора,това е последствие от ходенето на токчета,нисък свод и къси сухожилия.
Пате,това което казваш е гадничко,да....и без дебелия рехабилитатор ,който те е натискал :lol:

Да разбирам ли че от прекалено носене на високи токчета се получава така :?:
Интересно ми е защото аз хода нон стоп със високи и то доста 10см.

Solver
27th June 2008, 20:50
Получава се, защото по този начин прасецът изобщо не се разтяга, дори отбратното, той се набира нагоре и така с времето мускулът се скъсява, за да приеме нормалното за него положение (когато носиш ток). Затова не трябва нон-стоп да се носят токчета или по времето, по което не ги носиш, да правиш стречинг на прасеца, също и задно бедро.

Divinemouse
27th June 2008, 20:56
Уау :roll: много ти благодаря ,никога не съм се замисляла а определено има логика във всичко което си написал.

Patetu
27th June 2008, 22:14
Пате,това което казваш е гадничко,да....и без дебелия рехабилитатор ,който те е натискал :lol:Абе дебел , дебел ама сега си ходя нормално благодарение на него:)
Иначе на мацката и препоръчвам малко да разнообрази ходенето на токчета с равни обувчици. Какво толкова, то хубавото си е хубаво с токчета или без тях ;)

Excel
28th June 2008, 08:56
Ivanin , вдигам стъпалото си нагоре , разтегляйки въпросния мускул . Това е единственото , което започнах да правя . Но си боли . При ходене ми липсва отблъскващото движение , минавам без него .
Thomi , моите токчета бяха по-ниски - 4 мои пръста / 15 години /
Patetu , ами аз вече и на равно не мога да ходя .......усетих се , че имитирам балерините - несъзнателно се качвам на пръсти .
А винаги е било насаждано , че високия ток оформя крака !

Solver
28th June 2008, 09:35
Отговорих ти вече ; )
Със сигурност го оформя, ако до края на живота си ще ходиш с ток :) Ако не, трябва да правиш стречинг.