PDA

View Full Version : чувствителните зъби


kalin4eto
30th June 2008, 07:19
Искам да попитам някой има ли този проблем, защото аз го имам пробвах всички пасти за зъби, които съм открила и търся някакво по-различно решение.Ако някой е опитал нещо което да действа нека ми сподели

чичо
30th June 2008, 09:36
Здравей!
От колко време имаш този проблем и имаш ли отдръпнати от шийките на зъбите венци?Ако има наличие на зъбен камък ,то трябва да се отстрани и тогава да се лекува с такива пасти,като например Лакалут Сенситив.За да има ефект,трябва да я ползваш не по-малко от месец и запомни,че през това време трябва да ползваш И друга паста за зъби, която да редуваш с Лакалут(примерно) ,защото пастите против чуствителност са лечебни и не измиват достатъчно добре! :wink:
Успех! :D

bibi_82
30th June 2008, 10:38
аз съм доволна от Сенсодин :wink:

kalin4eto
3rd July 2008, 08:31
ами чувствителността я имам от около 1 година,но със зъбите си нямам никакъв друг проблем.Всичко друго е наред.Колкото до сенсодин деЙства но разликата е минимална

bibi_82
3rd July 2008, 09:20
ами чувствителността я имам от около 1 година,но със зъбите си нямам никакъв друг проблем.Всичко друго е наред.Колкото до сенсодин деЙства но разликата е минимална

:roll: на мен ми действаше добре.по препоръка на зъболекаря ми ползвах зелената сутрин а червената - вечер и нямах проблеми с чуствителността.то тогава и други разновидности нямаше

sweety_L
3rd July 2008, 09:26
Да! Има ефект от Sensodyn-а, но на мен най-добре ми се отразява Lacalut-а. (червена, синя, зелена). Усетя ли някакъв проблем, почвам тази паста и неусетно всички симптоми изчезват.

Gera_B
22nd August 2008, 17:11
Тъй като не открих по-подходяща тема, реших да питам тук.
Прочетох цялата тема за избелване на зъби и разбрах, че преди избелване на зъби, задължително се прави почистване на зъбен камък. Проблема ми е, че имам няколко шиечни кариеса, които все отлагам да оправя, та въпроса ми е следния: Преди почистване на зъбен камък ли се оправят кариесите, или след това? И почистването на зъбен камък болезнено ли е? колко трае? На колко време трябва да се прави пак, след като явно проблемите ми с венците идват именно от там? Хъх, засега е това, като стигна /вече / до избелването, ще чета пак темата, тя и без това е пълна с информация. Благодаря предварително!

чичо
31st August 2008, 14:46
Хубаво е да се започне с почистването на зъбен камък и зъбна плака,след което кариесите.Почистването с ултразвук не е болезнено,по-скоро може да се нарече малко неприятно в определени точки,но не е нищо страшно.Просто един вибриращ метален накрайник ,който пръска вода ;)
Трябва да се прави ,когато има натрупан камък/плака..а това зависи от нивото на устна хигиена основно.Пушене,кафета и т.н. единствено оцветяват зъбния камък,а не го отлагат :idea: Та при някои хора се налага на няколко месеца,при други на няколко години :wink:

Gera_B
1st September 2008, 09:57
Много благодаря за отговора.
А, след като пушенето и кафетата /любими мои пороци/,не са определящи за зъбния камък, дали варовитата, твърда вода-е? И след като първо е добре да се направи почистването, няма ли да е доста болезнено на местата, където са кариесите и оголването на венците? Там и сега си е доста чувствително.

чичо
1st September 2008, 13:56
Oт водата зависи,да...Както и от състава на слюнката.При някои хора тя е по-богата на фосфатни и калциеви йони например и отлагането на зъбен камък е по-силно.Най-често обаче се получава понеже след като се натъпчем си лягаме без да си измием зъбите :lol:
Когато има зъбен камък и плака по шийките на зъбите и се прави пломбичка ,тогава е много вероятно пломбата да е компрометирана.Когато там "теренът е чист" вече е друго нещо :wink: Чуствителност е нормално да има,това са живи зъби все пак.Колкото до оголването на шийките ,това най-често е следствие от силното натискане с четката за зъби ,което води до рецесия на венеца ,в последствие цимента на зба(тази част от него ,която трябва да е под венеца) се появява на "бял свят" ,а тя е чувствителна и болките започва.Порочният кръг се затваря ,когато човек усети болка докато си мие зъбите там,постепенно спира да четка мястото ,защото боли и проблемите стават с един повече...кариес :roll: това е общо взето

Gera_B
1st September 2008, 16:45
Пак благодаря, но пак изникват въпроси, на които разбира се, може да не отговаряте до безкрайност. :wink:
Та поредният ми въпрос е след като е направена пломбата, без предварително почистване на зъбния камък, и тя се е оказала компрометирана, трябва ли да се смени тя, след почистването на зъбния камък, или ако няма болка там, значи пломбата още не е компрометирана? И още един въпрос, ще опитам да е последен:
Възможно ли е по принцип, да се направи пломба, на примерно 4 зъба, с една упойка да речем, защото там без упойка си е доста гадничко, пък аз бих предпочела да се свърши наведнъж, цялото това чудо?
И това за силното натискане с четката е и причината, която спомена предишния ми стоматолог, ама навик, бързане... оправдания, оправдания :lol:

bibi_82
1st September 2008, 19:21
доколкото аз съм запозната 4 зъба с една упойка е невъзможно...и туй го знам щото без упойка на зъболекарския стол не сядам :girl_haha:

Gera_B
2nd September 2008, 10:41
доколкото аз съм запозната 4 зъба с една упойка е невъзможно...и туй го знам щото без упойка на зъболекарския стол не сядам :girl_haha:

Благодаря ти, bibi_82!
Жалко, много жалко. Така ми се щеше да ги гътна наведнъж, защото шиечните си болят, иначе до упойка рядко опирам. :wink:

Марулка
18th September 2008, 14:20
Днес ми извадиха долен ляв мъдрец.Сега обаче умирам от болка в гърлото. :cry: Някой има ли идея с какво мога да спра болката?

Пипилота
18th September 2008, 15:14
Ми зависи от какво е болката? От самото вадене ли? Лекаря не ти ли каза какво да вземеш при евентуална болка? Пробвай с Аулин/ Нимезил.

Марулка
18th September 2008, 15:46
Пробвах с Аулин......... :roll: Може би е нужно малко време....... :1246: