PDA

View Full Version : захранване


cvety
6th July 2008, 20:03
момичета / и момчета / след 5-6 месеца успях да сваля всичко излишно...подчертавам без глад и със спорт ...но сега като че ли идва по-трудната част-захранването....моля ви дайде ми съветчета как да протече захранването, какво да ям и тн :2045: ...наясно съм, че захранването трябва да продължи колкото и самото отслабване,постепенно да се включват по-големи количеста от продуктите ядени по време на диетата, но ме е страх да не оплескам нещо....не искам повече да слабея, но неискам и да качвам...четох някъде че през захранването е нормално да се качи около килограм-добре, но не искам повече :lol:

в момента съм 168/53.5 ....бях 66-67кг

ето какви продукти консумирах през тези 5-6 месеца:
1.месо-риба,пиле,свинско,2-3 пъти агнешко, телешко, шунка, много рядко: кюфте,кебабче,шницел,карна е
2.яйца-омлет
3.мляко-прясно и кисело, айрян, таратор
4.плодове /без банани-мн мн не ги обичам/
5.зеленчуци-всякакви
6.грах, царевица, ориз/малко/, картофи/малко/
7.мюсли/от ядки/ и веднъж-два пъти шоколадово или с мед
8.супи-телешко варено, тиквички, доматена, спанак, лапад, коприва, пилешка супа
9.позволявала съм си два-три пъти: пърченце шоколад, сладолед, обикновен хляб
10.хапвах понякога и пържени картофи или пържена риба, но рядко
11. до преди месец пиех "натурални сокове" но ги разкарах от менюто си

ето и едно примерно меню:
закуска-30гр мюсли с 200гр кисело мляко
междинно-100-150гр плод
обяд-месо/омлет(само от яйца)/супа/таратор,салатка(доматче с или без краставица без сосове, олио,сол), зеленчуци или картофи или ориз...и може би плод
междинно-кисело мляко или морков
вечеря(не си падам много по вечерите, но ям)-таратор/омлет(само яйца), много много рядко месо

margarita_ilieva
7th July 2008, 08:45
Захранването е много важно когато диетата е била драстична или са били напълно изключени определени групи храни. В менюто ти е имало всичко, така че, според мен, нямаш нужда от захранване, просто продължаваш да си ядеш балансирано и малко повече си позволяваш от "забранените" до сега храни. Когато наистина ти се яде шоколад- хапни, когато ти се яде чипс- също, но без да прекаляваш.
Аз вече 5 седмици си поддържам килограмите, до които достигнах. Общо взето се храня пак по режима, но си позволявам и по-калорични храни, когато наистина изпитам желание за това.

cvety
7th July 2008, 14:29
в момента по-скоро проблема ми е да не свалям повече, защото като смятам колко килокалории приемам през деня едвам едвам и не винаги ги докарвам до 1000, което май е много малко...но пък съм сита и просто не мога да ям повече....някой има ли представа горе долу колко килокалории на ден ми трябват за запазване на теглото...аз съм на 16, 168/53.5кг :cool: и как да си набавя останалите калориии...в смисъл от 1000 до колкото са ми необходими....с някакви ядки или с нещо друго :roll:

margarita_ilieva
7th July 2008, 15:37
с този калкулатор можеш да си смяташ ккал: http://zdravoslovno.com/Calculators.html, обаче не го намирам за необходимо. Не се превръщай в роб на храната, диетите и калориите. Храни се нормално, така че да си заситена, но не преяла и всичко ще бъде наред!

cvety
7th July 2008, 16:03
с този калкулатор можеш да си смяташ ккал: http://zdravoslovno.com/Calculators.html, обаче не го намирам за необходимо. Не се превръщай в роб на храната, диетите и калориите. Храни се нормално, така че да си заситена, но не преяла и всичко ще бъде наред!
мерси много...не мисля да ставам роб на калориите...ще послушам съвета ти и просто ще се храня така, че да съм сита,не преяла, но не и гладна...не мисля да започвам стария си начин на хранене-сега като се замисля какво съм яла преди просто се учудвам от себе си :lol: ...не ми липсват нито чипсовете,снаксовете,пукан ките,нито сладоледа/позволявала съм си 1-2пъти/ и шоколада :cool:

Babri
10th July 2008, 11:50
Мацки,не знам дали тук трябва да си задам въпроса.Знам,че е раздел Диети,но все пак!

Аз никога не съм пазила диети и съм слаба,и в момента нямам никакъв апетит!Знаете ли за нещо апетито стимулиращо? Понеже не хапвам почти нищо през деня и вече ми се гади!

Благодаря ви предварително

:2020:

Лек ден на всички!

margarita_ilieva
10th July 2008, 12:04
Babri, по-точен и коректен съвет би могла да получиш от лекар или фармацевт. За съжаление не мога да ти помогна. Бях чела някъде, че рибеното масло се взима за апетит, но наистина най-добре питай в аптеката.
Има много хора, които нямат апетит в жегите, може и това да е причината.

alica
10th July 2008, 12:08
бърз въглехидрат, черен шоколад, пий една ракия вечер със салатка :cool:

Izabo
10th July 2008, 12:27
Бирената мая уж повишава апетита..., има и билки с такова действие. Забравила съм как се казват, попитай в аптека или в магазин Лечител, мисля, че и там продават доста билки.

По принцип пикантните храни разяждат :D

Освен това наистина е нормално в жегите да не ти се яде много, много. Въпреки това, ако преценяваш, че не е в границите на нормалното, пробвай нещо от гореописаните и се консултирай с лекар/фармацефт.

Дано проблемът да е само от жегите :D ! (Ако се случи на мен, не бих го нарекла "проблем" точно, а по-скоро манна небесна :lol: , но....., всеки с тезранията си...)

Babri
10th July 2008, 15:43
Благодаря ви,сладурки :2020:

vesity_9
14th July 2008, 09:24
А,какво може да баде захранването след една плодова диета ѕа повече от 10 дни ?