PDA

View Full Version : Болки в корема


eafqk
9th July 2008, 14:26
Здравейте.От може би една година ми се случва от време на време, през няколко месеца да ме спохожда остра режеща болка в корема в ляво, където се намира дебелото черво. Болката е много неприятна и отминава след като отида няколко пъти до тоалетната. Нямам някакви други оплаквания като кръв , оригване, киселини.Само болката ,която се появява просто от нищото и отшумява след като отида до тоалетна и то няколко пъти. Ходих за сега само при личната , която ме праща на гастро, но докато дойде време за часа ми искам да попитам някой имал ли е подобен проблем и на какво може да се дължи това неразположение?

Izabo
9th July 2008, 14:56
Случвало ми се е същото и на мен. В началтоо не знаех от какво е, даже ходих на лекар. Личната не беше на смяна и другият лекар ме изпрати на ехограф....., нямаше нищо обезпокоително. След това и личната ме прегледа и ми каза, че ми се е задръстило дебелото черво :lol: ! По принцип имам аааадски нередовен стомах та и затова повярвах :)! Досега ми се е случвало 3 пъти, като последният път беше много болезнено....Цяла седмица не ми минаваше, но и от още повече време не бях ходила до 00.... :? Въпреки това (и поради други обстоятелства) пак обиколих всякакви лекари в Пирогов (няма да изпадам в подробности :lol: ), но те нищо не откриха....Ама то така е..., като си на диета и ядеш пектин :evil:, запичаш се още повече.... !

Та с две думи..., страдаш ли от запек? Ако да, би трябвало да е от това. Още повече, че казваш, че болката отнимава след 00 :D !
Принципно жлъчка боляла на същото място, но едва ли е това :D ! Гледай да а..... :D редовно и няма да има проблем :)!

eafqk
9th July 2008, 15:25
Ами запек сега рядко имам, преди изобщо не можех да ходя ама от половин година съм добре. Обаче тая болка сякаш се получава в дните,когато не мога добре да се изходя, яла съм някакви по-тежки храни и така. Страх ме е от тая болка, не мога да стоя направо от нея, преди 2 седмици ме хвана в нас, щях да умра направо.

dedektiv_p
9th July 2008, 15:25
Жлъчката се намира горе над стомаха и няма общо с болката в корема. Относно болките и аз имам същите, но придружени с подувания дори като хапна само една чаена бисквита. При мен обаче се откри проблем. Смъкване на дебелото черво ниско долу при което се е усукало на две места и е трудно проходимо. Това се вижда на ренген. Добре е да се отиде при гастро специалист, а не да си гадаеш. На мен ми назначиха куп лекарства които не пия и диета която не спазвам та си търпя болките и това е. Болката се появява от натрупване на газове в червата обикновенно от дълго задържали се хранителни отпадъци в него (над 24 часа), които при ферментацията отделят газове, затова обикновенно с успешното посещение на 00 нещата се оправят.
Успех при докторите и не се тревожи!
За всичко си има лек!

eafqk
9th July 2008, 15:31
dedektiv_p, и моите болки са предружени с подуване. Опитвам се да спазвам някаква диета ама честно казано само като изчета как повечето неща за противопоказни направо се отказвам ,егати. То живот ли е, от всичко да се ограничаваш, защото на практика така излиза.

dedektiv_p
9th July 2008, 15:36
Ами да не е живот. Аз специално незнам вече какво ми е позволено и като храна и като движения, затова и съм я подкарала през просото. Опитай поне обаче да ядеш на 2 часа по малко и наблегни на по-лесно смилаемите храни. Ограничи количествата до минимум на храните от които се образуват повече газове от обикновенно. Аз знам колко ми е трудно да хапна две лъжици зеле а не слонска порция като го обожавам!
Опитай и да пиеш поне вечер отвара от Айр, много помага дори след първия прием, но няма ли известно време постояннство и той спира да действа след време.
За храненето забравих да допълня, че е добре да избягваш също така зеленчуците с люспи или поне да ги почистваш като имаш време (чушки, домати и т.н.).

eafqk
9th July 2008, 15:41
Мерси много за разясненията :) .

dedektiv_p
9th July 2008, 15:48
Няма защо да благодариш, нали форума е създаден с цел да си помагаме с информация!

Izabo
9th July 2008, 15:51
Да уточня, че при мен болката е няколко пръста под левите ребра, че и към кръста отива...
Разбира се, че при теб причината може да е друга. Може би прекалено категорично се изказах, но се съмнявам, че това би те отказало от лекарския преглед, който си насточила вече :D.
Само не се притеснявай излишно :D ! Най-вероятно няма да е нищо сериозно!

eafqk
9th July 2008, 16:02
Не бих се отказала от преглед в никакъв случай. Моята болка е няколко пръста от пъпа, точно където е сгъвката на дебелото черво, така ми поясни личната.Според нея са някакви спазми,които се получават именно при натрупване на газове и неправилно хранене.Аз не закусвам от както се помня, иначе другите хранения си ги спазвам. Дори ям здравословно, плодове, зеленчуци, черен хляб и т.н. ама явно нещо правя не както трябва. И друго вчера забелязах, всеки предполагам е усещал като се притесни я за изпит я за важна среща,че точно тогава му се ходи в тоалетната. Вчера имах притеснения и веднага драснах към тоалетната.Мисля си, а и не само мисля ами съм чувала,че стомашните неразположения са свързани със стрес та може и това да си оказва влияние.

Izabo
9th July 2008, 16:26
Аз имам спазматично дебело черво...(за съжаление било по-скоро състояние на организма, а не заболяване..., т.е. не се лекува...) Много неприятно :(.. В някакви предиоди коремът и стомахът ми се подуват зверски от какво ли не...- от неядене, пресни плодове, зеленчуци, кафе, прясно мляко, чай, сладко..., ставам като бременна...Мани болката, тя се търпи..., ама визията се скапва отвсякъде... :lol:

Гастроентеролог ми каза, че това подуване можело да се получи и от стрес...Т.е., да :D и стресът оказва влияние на физическото ни състояние... Може зъбите и главата да те болят от нерви и какво ли още не.., очевидно...

carry
10th July 2008, 01:09
Някои пил ли е пробиотици за регулиране на стомашно-чревния тракт?

dedektiv_p
10th July 2008, 11:28
Кари преди 8 години ми бяха изписали маса таблетки, но не ги помня вече след толкова години. Все пак е добре да послушаш доктора който ти ги изписва и да пробваш няколко месеца. Аз издържах да си взимам всички лекарства около три месеца. Това което основно ми помагаше беше Координакс, но вече не се внася а заместителя не ми действа изобщо. В добавка имах лекарства и за жлъчката и за стомаха и вече не ги помня бяха страшно много.

carry
10th July 2008, 11:33
Тези пробиотице се продават свободно в аптеките.Лактофлор е името.Пише да се взимат по 4-8 на ден..

dedektiv_p
10th July 2008, 11:35
Незнам честно казано но нищо не ти пречи да опиташ. Пих и аз някакви не толкова лекарства а по соро като хранителни добавки. Преди години на пазара имаше таблетки Бифидус есенсис, не бяха много евтини и едва 9 на брой в опаковка но много помогнаха на малкия ми син че месеци наред имаше проблеми със стомаха. така че понякога действат! Знам само че изисква упоритост на приемане, а не да се откажеш след ден два.

Izabo
10th July 2008, 12:14
Аз пия Биотикс понякога, ама хич не редовно...Заради това не мога да кажа дали действа. Права е dedektiv_p, че трябва постоянство.