PDA

View Full Version : ЗАЩО НЕ ОТСЛАБВАМ?ХОРМОНАЛЕН ПРОБЛЕМ????


irkata1984
16th July 2008, 18:24
Здравейте!Казвам се Ирена и съм почти на 24 години.Имам сериозен проблем с килограмите.Месеци наред се боря усилено ,за да отслабна,но резултат няма.Храня се разделно-само със позволените ми неща,в точно определените часове,тренирам усилено....Давам всичко от себе си,но.... Отчаяна съм и незнам към кого да се обърна.Мисля,че може да имам някакъв хормонален проблем,но незнам какви изследвания трябва да си направя.Преди време ми изследваха щитовидната жлеза-стойностите ми бяха малко занижени,но ендокриноложката ми каза,че със 3-месечен глад ще си реша проблема и ми предписа деанксит....Незнам какво да направя.Дайте ми съвет!Една лекарка ми препоръча да постъпя в Метаболитната клиника в ИСУЛ.Аз нямах никаква информация за тази болница,но намерих координатите им и ме включиха в списъка на чакащите.И така само след няколко дни влизам в болницата с големи надежди,които искренно се надявам да се оправдаят.
Кажете защо според вас немога да отслабна при положение,че имам десетки килограми да сваляне...Чакам с нетърпение отговорите ви!!! Пожелавам успешен ден на всички!!!

лъвица
16th July 2008, 19:30
Без да съм медицинско лице, ще ти споделя моето мнение.
Първо, има много голяма възможност всичко да е на психическа основа. Когато се успокоиш, чак тогава бавно и постепенно нещата ще започнат да се нареждат едно по едно. Успокой се и бъди уверена, че ще отслабнеш! Недей да мислиш за резултата. Съсредоточи се върху процеса.
Спред мен, някаква протеинова диета е най-ефикасна, особено в комбинация с движение.
Все пак си направи нови изследвания и виж какво щв ти кажат лекарите.
Гладът за мен е една огромна грешка - невероятен стрес за и без това стресирания ти организъм.

Бъди спокойна, наиситина. Ще се справиш!

Мария Василева
16th July 2008, 23:18
Ирка, и аз не съм медицинско лице, но ще ти кажа мнението си - ако ендокриноложка ти е казала глад, че е 3-месечен на всичкото отгоре аз просто не мисля, че тя си заслужава дипломата.. най-малкото залага йо-йо ефекта, а и то хич не е малко! Дори :| и да иска да представи разумното хранене като глад пак не е най-добрата стратегия.

В Метаболитна клиника не могат да направят чудеса. Има клинична пътека, по която ще ти направят пълни изследвания (което е добре), има някакви дърти уреди за физиотерапия, а също и гимнастика с една много симпатична сестра в ужасно прашна, малка и мръсна зала. Гимнастиката е хубава. Храната не чак толкова. Обстановката е мизерна, макар и да чистят с препарати.

Може организма ти да е стресиран от глада и да се стреми да запази всичко, което има като мярка за оцеляване. Знам ли :2016:
Виж ко ще ти кажат и ни пиши после, моля те.
Успех! :2003:

п.с. А между другото дали правилно тренираш? Току-що "чух" от едно момиче - 8 години ходи по фитнес залите и уж всичко знае, а съвсем отскоро е с фитнес инструктор и има видим ефект вече. :1246:

Lottus
17th July 2008, 09:34
irkata1984, доколкото виждам си попадала на "неправилните" хора, за да не казвам друга дума.
Престани да изтезаваш тялото си с каквото и да е. Обърни се към диетолог-специалист!!!
Проблемът ти ще се реши, и то НЕ с глад! Това което правиш в момента е да измъчваш себе си и тялото си. И то си връща. Не може да го подлагаш на какво ли не и да очакваш след това положителни резултати. Психиката ти също се затормозява така.
Време е да промениш нещата :wink:

Мария Василева
17th July 2008, 19:46
в ИСУЛ също има много добри диетолози и не само там (включително и по Зоната на Бари Сиърс). има си и цяла темичка: :arrow: Диетолог - адреси (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=7435)