PDA

View Full Version : РЕЖИМЪТ на ПИЕР ДЮКАН част III


Страници : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

tirra
2nd August 2008, 20:19
Здравейте хубавици !

ето я новата темичка. И аз копирах инфото от първия пост на Nyssa за да ни е по-лесно на нас и новите момичета, които ще се включат

"УДАРЕН РЕЖИМ
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни. Списъкът им е даден по – долу.
Времетраенето на УДАРНИЯ РЕЖИМ: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.

СМЕСЕН РЕЖИМ
Редуват се: няколко дни на белтъчини със зеленчуци с няколко дни отново само на белтъчини. Белтъчините са от списъка. Зеленчукът може да е всякакъв, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него.
Времетраене: до достигане на желано тегло. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица.

ПРЕХОДЕН РЕЖИМ
Включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + филийка хляб. Две гала-вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим).
Сваляне няма. Но мисля, че ако се спазва добре, може и да има.
РЕЖИМ от тук до края на света.
Включване на всички храни. По един седмично задължително само на чисти протеини.

Как действат белтъчините?

Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
Чистите белтъчини намаляват апетита
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Особено важни препоръки:

Трябва да се пие много вода. Минимум 1,5 – 2 литра на ден. Водата има много ползи във всеки режим, а в този особено.
Трябва да се приемат овесени трици. Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело мляко. Единствен недостатък, че трудно се намират. Могат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема.
Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударната и Смесената фаза. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа, още по – добре.
Други препоръки

Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини.
Съветите на д-р Дюкан

Никога не спазвайте диета, препоръчваща по-малко от 60 до 80 г чисти белтъчини. Освен ако не желаете да ограбите мускулите си, а кожата ви да увехне. Белтъчините позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата. Белтъчините се усвояват трудно. За усвояването на 100 калории трапезна захар организмът ви изразходва само 7 калории. Усвояването на 100 калории масло или олио ви отнема 12 калории. А за да усвоите 100 калории чисти белтъчини, ще изразходвате цели 30 калории. Изберете сами!
Пийте много вода. Водата пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Забравете какво са ви говорили бабите ви - пийте вода, докато се храните.
Водата засища. Яжте от разрешените храни, колкото искате и толкова често, колкото ви се ще, и никога не прескачайте ядене. Мислете за това, което ядете - усещанията, предизвикани от храната, се улавят от центъра на засищането в мозъка. Яжте бавно - когато се храните бързо, намалявате количеството усещания, които стигат до мозъка ви.
Яжте студени храни и пийте студени напитки винаги, когато е възможно. За да ги усвои, организмът трябва да ги затопли и следователно да изразходва калории. Обливайте се с хладка вода. Ако останете под душа две минути, организмът ви ще изгори 100 калории само за да затопли тялото ви, а това е калорийният еквивалент на 3 км ходене пеш.
Откажете се от асансьора. Стойте прави колкото можете повече. Ходете целево - прибирайте се вкъщи пеш, ходете на пазар или на гости със собствените си крака.
Четирите етапа на протеиновата диета са замислени така, че да осигурят съответно

първият УДАРЕН режим- светкавична и стимулираща загуба на тегло; средна продължителност - пет дни; отслабване - 5 килограма
вторият СМЕСЕН режим- по-бавно, но неизменно намаляване на килограмите до постигане на желаното тегло; редуване на белтъчини и зеленчуци: средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм.
третият ПРЕХОДЕН режим- запазване на новопридобитото тегло през период с продължителност, равна на 10 дни за всеки свален килограм;
четвъртият - ОКОНЧАТЕЛНО СТАБИЛИЗРАНЕ на теглото чрез спазване на еднодневна диета веднъж седмично до края на живота.
Как действат белтъчините?

Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
Чистите белтъчини намаляват апетита
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Диетата трябва да е много богата на вода.

Тя пречиства организма и подобрява резултатите от диетата.
Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита.
Диетата трябва да е бедна на сол

Ч И С Т И П Р О Т Е И Н И :От следните категории храни можете да консумирате колкото желаете без никакви ограничения и колкото ви се прииска.Разрешено ви е и да ги смесвате.

Постни меса
Това са : телешкото,говеждо и конско

Говеждото-всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът,филето, ростбифът,забранени са рибицата и котлетите,които са прекалено тлъсти.
Телешко: позволени са шницелът и частите за печене:котлетите също могат да се консумират,след като се отстрани тлъстата им част.
Свинското и агнешкото са забранени през ударният период,,през който трябва да се приемат възможно най-чисти протеинови храни
Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло,олио,сметана нито дори олекотена. Най-препоръчителното е печенето на скара, но тези меса могат да се пекат и във фурна и да се варят.
Каймата също може да се консумира, стига да е от чисто месо и мазнинноста и да не надвишава 10-15 %
Дреболии:От тази категория е разрешен черният дроб-телешки,говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици,които не са тлъсти.Колкото до говеждият език-консумирайте му само върха,който е най-постната част.Черният дроб е ценен с високото си съдържание на витамини,които са изключително полезни през период на отслабване ,но за съжаление е богат и на холестерол,поради което се изключва от менюто на предразположените към сърдечно-съдови заболявания.
Риби: За тази категория храни няма никакви ограничения.Всички риби са позволени,все едно дали постни или тлъсти,пушени или сушени,може и консервирани в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио,на скара...но без мазнина!
Морски дарове:всички ракообразни и всички миди:
скариди,омари,рази,лангист ,лангустини,стриди,миди,ра ани,охлюви.
Птиче месо
Всички птици са позволени, с изключение на птиците с плосък клюн-патицата и гъската ,но при изричното условие да се консумират без кожата.
Постни шунки:Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът,който е още по-тлъст.
Яйца те се консумират твърдо сварени или рохки, на очи,на омлет или бъркани в тефлонов тиган-без мазнина.
Обезмаслени млечни продукти/ кисело мляко,извара и сирене/
Литър и половина вода дневно.

ДОБАВКИТЕ
Обезмасленото мляко- прясно или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни.
Захарта е забранена.
Оцетът,мащерката,копърът,л кът,магданозът и всички подправки са не само позволени, но и препоръчителни.
Лимонът може да се използва изстискан върху рибите и месата,но не и като лимонада.
Солта и горчицата са разрешени,но в умерени количества.Могат да се заместят с безсолна горчица и диетична сол.
Обикновеният кетчуп не е разрешен,но има диетичен- без сол и захар,който можете да употребявате в ограничени количества.
Олиото и зехтина не са позволени!

НЯКОЛКО ОБЩИ СЪВЕТА

Яжте толкова често,колкото ви се иска
Пийте вода,докато се храните
Осигурете си всичките необходими за диетата храни
Никога не прескачайте хранене
Преди да хапнете от някоя храна,уверете се,че фигурира в списъка.
Закусвайте!
ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Забранени са нишестените зеленчуци:картофи,ориз,цар вица,грах,бакла,леща,нахут. Без да забравяме авокадото,което много хора смятат за зеленчук, а то е плод и то много мазен. Артишокът също трябва да се избягва.
Важно: През смесената фаза на диетата не трябва да се добавя никакво олио/зехтин/ в салатите.

РИТЪМ НА РЕДУВАНЕТО- Най-ефикасният и който най-добре съответства на психиката на дебелия човек е 5/5. Това означава- 5 дни на чисти протеини, 5 дни на протеини и зеленчуци.Този ритъм дава най-добри резултати.
Друго решение е ритъмът 1/1. Този ритъм е подходящ за хора с наснормено тегло не повече от 10 кг.То може да се приложи като почивка след ритъм 5/5.
- 2/7 е за хора с малко килограми за сваляне.
Вариант на 2/7 е 2/0, тоест 2 дни чисти протеини дневно и 5 дни нормално хранене,но без прекаляване.Този режим и този ритъм подхождат най-много на жени с целулит,които често са слаби в горната част на тялото и закръглени в ханша и бедрата.
Първите 10 кг. се свалят за около 2 месеца. След това свалянето е по-плавно."

* ЛИНК ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА КНИГАТА (http://truden.com/downloadview-details-1390-.html%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%B4%D0%B0_%D0%BE%D1%82% D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BD%D0%B5%D0%BC_%D0%B7%D 0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8)

КАЛКУЛАТОР на Дюкан

Отивате на http://www.livredemonpoids.com/. Кликвате на бутона VOTRE POIDS D’AVENIR <.
Следват 12 въпроса:
1. Метрична система
2. Сегашно тегло
3. Желано тегло
4. Максимално достигано тегло
5. Минимално достигано тегло
6. Най-продължително запазено тегло без особени усилия
7. Прилагани режими: никакви; няколко; многобройни
8. Ръст (см)
9. Възраст
10. Наследственост (съществува ли в семейството ви тенденция към напълняване): никаква; средна; силно изразена
11. Костна система (обхванете лявата китка с палеца и показалеца на дясната ръка). Пръстите ви се: застъпват; докосват; не се докосват
12. Пол
13. Брой бременности: 0 - 7
След това натискате бутона Calculer и се появява цифрата на вашето бъдещо тегло. Това е теглото, което според Дюкан е реалистично да бъде запазено.
Линк към първата тема: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=5299
Линк към втората тема: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=9266&start=0

РЕЦЕПТИ
Готварска книга - http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=22&page=-1
Линк към страхотния сайт за рецепти и т.н.: http://dukanskirecepti.wordpress.com/
още страхотни рецепти http://forum.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=d3aa8810c26e548512e2799b3df881 85&topic=135084.885
още http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=39&Itemid=63


СНИМКИ
Снимки(Преди и След) на Дюканки
*genomania (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=253064)
*Merry (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=304639)
*milamila_77 (http://snimka.bg/album.php?album_id=320686)
* прр (http://www.album.bg/nadepetrova/)
*Nastiya (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=304845&view=2)
*boriankata (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330036)
*ivvva_b (http://www.facebook.com/album.php?aid=2015651&id=1062906909&l=fc3d2fc1d0)

valka_malka
2nd August 2008, 20:35
привет на всички :) момичета присъединявайте се към нас отслабващите :P

amarena
2nd August 2008, 21:01
:2020: Привет и от мен в новата темичка :2020: Пожелавам
на себе си и на всички вас тази да е най успешна,в борбата
с излишните кг само( - )да пишем в нея :2043: и когато дойде
ред на нова да сме постигнали целта си :wink: И пак да
ви пожелая лека и спокойна вечер и красиви сънища :2051:

borti79
3rd August 2008, 09:06
Зравеите!чудя се да пиша ли или не гледам не е голяма загобата и като не пиша(хахахаха),но ще ви се похваля.3 ден ударен -1,5 килца.ПРОДЪЛЖАВАМ.

Nastiya
3rd August 2008, 09:09
Здравейте момичета, аз съм една от скритите лимонки в темата, само чета и не коментирам...До сега смятам от понеделник да се включвам и аз във вашите редици :) Пожелавам успех на всички :)

damata_chochi
3rd August 2008, 10:50
здравейте момичета :2020:
Тирра поздравления за новата темичка :bravo:
аз със диетата съм ок, за 5 дена ударен рейим съм -1,6кг в сравнение с вас е малко ама се надявам че и примен стрелката на кантара ще се мести по бързичко като вляза в смесения режим :D
да ви кажа честно съм малко болничка и се чудя от какво стана, общо взето с гърлото ми нещо става и сливиците ми най вече се обаждат за коието доста се притеснявам ама за сега няма да пекъсна режима :) май и сополче ще имам :sick_and_cold: оле незнам какво става с мен
по сред лято болна ,оле ще умрааааа :sick_and_cold:
въпреки това пожелавам на всичкини УСПЕХ с килцата :2043: :2020:

divina
3rd August 2008, 14:20
Здравейте и от мен, прекрасни дюканки!

Нека и аз да се разпиша в новата тема :chating:
tirra, мерси, че ни я направи :girl_kiss2:

Да кажа добре дошли на amarena, Nastiya, Vio! Момичета, само успехчета ви желая, много воля и търпение!

Vio, нека не те притеснява отпадналостта, появява се доста често в началото на режима, просто организмът преминава към нов тип хранене, което е било чужо досега за него, до няколко дни ще отмине, ще видиш!

damata_chochi, бързичко се оправяй :2003:

borti, радвам се да те видя :girl_dance: :girl_in_love: , успех с новото начало и ни дръж в течение как върви...

При мен нещо хич не върви на добре :girl_cry: Ям си режимно и кантара ме показва отново повече, а и аз така се усещам…. Тъжничко ми е….

На всички стари и нови момичета много целувчици…

Nastiya
3rd August 2008, 15:09
divina, Горе главата, я вземи да се поразходиш малко навън - виж какво хубаво време е, позабавлявай се с женски глезотии, направи си маска за лице или нещо друго. Не трябва да позволяваме на негативните емоции да ни завземат. И на мен ми е криво, че днес е неделя, а съм на работа,но пък за вечерта съм планирала, нов цвят коса и ПОСЛЕДНА прощална вечеря преди ударния старт утре :oops: :oops: :oops: Обещавам да не опропастявам началото със зверско плюскане :) И така A FRIEND IN NEED IS A FRIEND INDEED!!!! CHEER UP!!! Много сме, силни сме :) :ole:

divina
3rd August 2008, 18:20
Nastiya, много благодаря за милите думи, заредени с толкова положително настроение :kiss_me: Трогната съм! Определено ми вдъхнаха сили…
Надявам се от утре всичко да е по-добре! А на теб желая приятна “предподготовака” :girl_haha:за Дюканското режимче и силен старт! :2043:

damata_chochi
3rd August 2008, 19:10
здравейте момичета :2020:
я споделете вашата гледна точка за сусама и фруктозата............
а можели овесени фини ядки, вместо овесените трици :1202:
не намериж трици и си купих тези ядки , сега като се прибрах ги пасирах и станаха на брашно, надявам се че ще свършат работа.......
:Flying_wings:

Nastiya
3rd August 2008, 21:26
аз вече се подготвих психически за утре. Смених цвета на косата...Нали разправят,че жените като искат да променят нещо, започват от косата :) А от утре и с фигурата. Да е жива и здрава Тирра, че ми помага на ЛС, без нея нямаше да се реша.....:)

divina
3rd August 2008, 22:44
damata_chochi, овесените ядки не заменят овесените трици!!!!!! Много важно правило! Ядките можеш да ги намериш в Пикадили или по диетичните магазини или такива рафтове в по-големите магазини.

Nastiya, честита ти нова коса :2042: :)
тирра, си е злато и винаги е готова да помага!

Иначе да попитам къде се изгубиха Краси, azdani, npp, Аллегричка, selvaggia, Еличка, Дебеланка, Eleonora_81, Endilana, lilito_84, frani, allstars... сигурно изпускам някого от "по-отдавнашните" дюканки... Извинявам се! Момичета, изпарихте се от отслабване...

selvaggia
3rd August 2008, 23:19
Здрасти и от мен! :D
Тук съм си аз,не съм се изгубила,ама гледам-Тирра не предава фронта и съветва много стриктно новите мацки,та не се е налагала намесата ми :D Пък и нали съм на моренце-не ми остава много време за форума,а да кажа и една клюка-както се полага,с новата визия върви и ново гадже :girl_haha: ....та,така...заета съм много...хеххехх
Режимчето си е добре,скоро 3 месеца ще направя...днес бях 58.3 кила(тоест вече -12)...По едно време се усетих,обаче,че почвам да се вманиачавам в тая диета-само кантари,протеини,кое обезмаслено,кое не е....тва ми беше в устата...Спрях се навреме,де,но момичета-дръжте се прилично,не превръщайте чичко Дюкан в смисъл на живота си :D отслабвайте си ей така-между другото :D
Толкова от мен...
Целувки,за сега на divina и Тирра,скоро и на други :D

tirra
4th August 2008, 07:46
Добро утро Дюк-еси!
Пия си аз кафенцето и си чета .... и какво да видя! Засипвате ме с комплименти ....http://s5.rimg.info/a501773ee773dedebe203f01ffb64474.gif (http://smiles.33b.ru/smile.70268.html)http://s14.rimg.info/31b1aa39afab52953417d38d927f6242.gif (http://smiles.33b.ru/smile.116588.html) направо се смутих.... естествено че ще помагам с каквото мога... когато аз бях новичка и на мен ми помагаха ветеранките и ми даваха съвети и подкрепа ... та и до днес така! знам колко е важно да се подкрепяме. така че винаги когато мога ще помагам...Знам че и аз като я закъсам ще помогнете .
БЛАГОДАРЯ ви все пак - развълнувах се...

selvaggia уоу каква хубава клюка!!! http://s14.rimg.info/9459b21a412cb936da623c03bd3acf50.gif (http://smiles.33b.ru/smile.116774.html) пожелавам ти страхотни преживявания с новото телце и с новото гадже!!! и стархотен резуртат - 12кг. браво ! личи си кой е стриктен. аз с моите чести прегрешения за същото време съм само -5, но не се отказвам ще се боря до край! искам и аз ново телце ... засега гаджето не го сменям :girl_in_love:

divina заставам зад думите на Настя - горе главата и се зереди с положителни емоции! с теб сме. само търпение и скоро ще се хвалиш С нови минуси!

valka_malka страхотни снимки....
:1203:

Nastiya чакаме отчет как е минал първия ден! Дано да се чувстваш комфортно с новия режим!

borti79, damata_chochi, amarena, Roko, Vio, Frani, allstars, npp, Antoinette, Elica, и всички които не съм изброила .... целувки и скоро да пишете!

milamila_77
4th August 2008, 09:37
Здравейте на всички отслабващи!

Както винаги до сега, когато съм на ПЗ не свалям килограми, а този път дори съм качила +0.800 :-(
Чудя се дали да не сменя дните от 5/5 на 5/3 например - 5 дни протеини и 3 дни ПЗ? Някол пробвал ли е? Има ли ефект...

Valka как върви при теб?

Прекрасен ден на всички!

Nastiya
4th August 2008, 09:54
Добро утро и от мен....Аз явно съм от най -поспаливите, че отварям късно офиса и в момента пия кафе с обезмаслено млякоооо. Чуденето ми е голямо засега какъв ще е обядът, но ей го де е ресторантът отсреща и все ще ми спретнат някоя риба на скара или пиле..Месо с изключение на пилешко - друго не ям, че от цигарите (вече не пуша, да се изфукам) стомахът ми е разбит.Има ли нещо мазно, първа съм с течовете в толатената :oops: :oops: :oops: Както и да е,много искрено и лично стана, но понеже изчетох АБСОЛЮТНО всичко, в предните две теми сте ми като смейство. Мисля довечера да си занеса трътката към Бургас да видим кантарът какво ще отчете, че аз от една диета на друга скачам и честно казано и идея си нямам какво ми е сегашното състояние на Рубенсовата фигурка :oops: :oops: :oops: Иначе съм 173 -5 са, последното теглене показа 75кг, от стартови 85кг,но това беше преди 10 дни. Довечера съдникът ще покаже дали ще припадам или ще викам Ура :ole: Както и да е...Спирам да пиша, че стана голям ферман...Ако досаждам - скръцнете със зъби....А между другото пускам ви едно линкче, да видите каква МАНДАМА бях преди година, ако мога пак да си стана такава...Ех, мечтиии имаше една реклама
Ето го и линкчето :) : http://atol.bg/atolhtml/photo/11353-4-a.jpg

leito
4th August 2008, 10:49
milamila_77 аз съм била 5 на 3 и да ти каца тогава свалих най бързо килограмите но е изморително опитай и виж ти как ще се чувстваш,успех

valka_malka
4th August 2008, 10:50
milamila_77 изобщо не върви не съм свалила нито 1 килограм :( нещо става....ама сега ще почвам пак ударния режим че да видим какво ще стане :girl_kiss2:

selvaggia
4th August 2008, 10:55
Олииии,Nastiya страшна мацка верно! :girl_kiss2: Гледам те аз,че се интересуваш и от една друга темичка,дето и мен мн ме вълнува много...Направо като му дойде времето трябва да се хващаме за ръчичка и да отиваме... :lol:
Ей,момичета,някоя от трета фаза нещо да сподели... :) Мн ми е страшна тя...пък вече май трябва да спирам с втората,че много жалби и оплаквания събрах за външния ми вид напоследък...Стърчали ми лошо кокалите...лицето мн изпито ми било...То се е видяло,че за дупето и краката още доста фитнесче трябва и само с диета няма да стане... :D

milamila_77
4th August 2008, 11:10
Благодаря leito за инфото.

Смятам да пробвам, пък ако се почуствам уморена или отпаднала пак ще мина на 5/5.

valka_malka, зациклихме със свалянето нещо... Аз довечера отивам на народни танци - да поподскачам малко, дано окаже влияние :-)

УСПЕХ!

tirra
4th August 2008, 11:22
milamila_77 как ти завиждам за народните танци!!!! много обичам да играя - знам само право хоро , "елено моме ... " и ръченица. но като играя се зареждам с толкова много положителна енергия... незнам защо е така.
момичета не се тревожете за задържането. някои от по-старите Дюканки стояха на едни и същи килограми по един месец дори. само не бива това да ви обезкуражава и да се отказвате. запомнете че търпението е от голямо значение. ВСИЧКИ ХУБАВИ НЕЩА СТАВАТ БАВНО!
стискам палци на всички и най-важното е всяка сутрин да ставате в добро насторение и да го запазите през целия ден. да знаете това как помага!!!!

valka_malka
4th August 2008, 11:28
аз уча в котел музикалното училище :P но не съм танцьорка а певица .. но се радвам мн да чуя че ви харесва.... айде отивам да правя котемни преси и да карам колело

selvaggia
4th August 2008, 11:35
Да се включа пак пряко за малко :lol: Значи....за задържането...Изобщо не се отчайвайте-съвсем нормално си е.Аз супер много време не бях мръднала изобщо...но после се сваля изведнъж...Важното е да не се отказвате-не гледайте на режима като на диета и не се натоварвайте психически-хич не го и мислете,все някога ще сме слаби :D Пък и да не сме-здраве да е! :D
Цунки на всички,много воля,инат и положителни емоции да си имате

valka_malka
4th August 2008, 11:43
окси де....но аз имам срок в който трябва да сваля 8 килограма до....20 а така като гледам...стрелката не мърда...после заминавам за ирландия на турне а после 10 дни съм на море в приморско няма как да си правя палачинки там...просто ше се наложи да я спра...а какъв е бил смисъла да я пазя при положение че няма да има никакъв ефект....мисля да почна само на диня...дали ще сваля бързо...поне моя организъм е по стабилен...по-малка съм и по бързо ще се възтанови после :( помогнете ми момичета :sos:

Nastiya
4th August 2008, 11:56
Selvaggia, Благодаря за милите думи. На мен затова ми е крив целия свят като метна някое друго кило отгоре, че изчезват и крака и се появява един корем, едни паласки, едно чудо, ама знаете как е какво да обяснявам. Направо онази доктора дето ме натъпка с хормони без нужда ми иде да я.... :2047: :dizzy: Ама ще го преживея. Имам едни дънки, които като ги купувах, сестра ми не можа да ги обуе, а тя е 50 килограма мокра, а аз си ги обух и закопчах и сега само ги гледам в гардероба и подсмърчам. Но...май е време да прочета отново Солжиницин - "Как се каляваше стоманата". Хи - хи - Хи, ужас много съм зле днес :) Едно такова ми е лигаво, а и тука в района всички ми се стряскат, че до вчера бях с червена коса, а днес съм с едно 10 см по-къса, че и толкова тъмнокафява, че чак черна :) Та ми е забавно.

А Selvaggia, предполагам,че говориш за пластичната хирургия, там съм пускала постове, ами да се хващаме, Мила да се мятаме. На мен :wild_sex: (креватната половинка) не ми дава да си сложа силикон, ама не си спомням някой някога да е успял да ме спре да направя нещо :) Та сега като ида до Пловдив и като говоря с доктора ще ти пиша на лични за какво точно става дума. ....

selvaggia
4th August 2008, 12:00
valka_malka, не се отказвай!Що да се наложи?Палачинка и аз вече мн рядко си правя-ям ги триците с кисело мляко и малко степче(че иначе имат вкус на дървени стърготини :D ).Остави ги за малко да се накиснат и става леееко по-приятно на вкус. Където и да си-има начин да си продължаваш Дюканчо-на заведенийце- салата,или нещо пилешко, според случая,таратор без олио,бяло фрапе без захар...кола лайт...хехеххе,това са ми поръчките на мен редовно :)
Ако искаш по-бързо сваляне намали млечните,колата(ако я пиеш :) ),че аз се забелязвах по едно време,че мн ми се подува корема от тях(топлата вода съм открила все едно :D ) и мисля,че ще имаш по-бърз резултат. Пък в крайна сметка,голямо чудо като не ги смъкнеш тия 8 кг до 20ти... :)Рабирам те идеално,щото и аз супер много пъти съм си поставяла такива срокове и почти съм спирала да ям,но резултата е ясен,няма да започвам пак стари теми...Така че-по добре бавно,но славно и с траен ефект :D
Успех,мила!

milamila_77
4th August 2008, 12:19
valka_malka съгласна съм с selvaggia - не се отказвай!
Не е трудно да се спазва диетата докато не си в къщи. Аз бях командировка за седмица - сутрин в хотела си хапвах варени яйца - само белтъците, на обяд пилешка пържолка, а за вечеря салата с риба тон или пък пропускам, зависи в колко часа се прибирам. Вярно, че отсвирих триците, но не беше фатално...
Дори да не смъкнеш всички 8 кг до 20-ти, какво от това! Със сигурност в Ирландия ще ги смъкнеш, защото натоварването ще е голямо.
Така, че подготвяй се за там и после да покажеш снимки :-)

Nastiya
4th August 2008, 12:29
valka_malka, никакво отказване, Дарлинг, живяла съм в Англия верно не е Ирландия) ама храната е почти същата, имат много йогурти и нискомаслени продукти. Ще можеш да я спазваш и там диетата, не е толкова страшно. Имат едни магазини,които се казват "Лойдс", гръцка верига са и храната вътре е същата като в България,поне от опит го казвам. А тези 8кг,които искаш да ги сваляш за 20 дни не са невъзможни, обаче се приготви после за 16 :( Не те плаша и аз като Салваджия от опит говоря...Стъпка по стъпка и ще стане работата. Горе главата

valka_malka
4th August 2008, 15:06
моммичета незнам но карах 30 мин колело....във вкъщи,после играх кючек...смешно звучи но много се слабее и паласките мн падат и краката се стягат много....пробвайте до 1 седмица ще видите резултата :) а за 8-те килограма ще ги сваля само трябва да вяртате в мен :roll: с тренировки,игра и дюкановата диета...до 20-ти че съм едно секси парче :lol_crazy: :connie: :2019: :2055: айде :)

tirra
4th August 2008, 16:01
valka_malka
http://gs9.rimg.info/ca8cbb554f6bf8c323ccedc8dcb8a985.png (http://smiles.33b.ru/smiliegenerator/)

damata_chochi
4th August 2008, 16:37
Здравейте момичета :)
днес се премерих на работа и съм 2,8 кг по-малко за 1 седмица, малко е ..да знам, ама все още се надявам на добри резолтати и като чета как укоражавате valka_malka , чак аз още повече се мотивирах :D , разбирасе смятам valka няма да се откаже след тази всеобща подкрепа, тей че и аз няма разбира се.....
както каза selvaggia"Така че-по добре бавно,но славно и с траен ефект :)"

amarena
4th August 2008, 20:14
:2020: Привет и от мен,днес ми е 8ден от режима и съм пак 66кг :( на 5 ден от диетата свалих 6кг и така си останах 3дена нищо :evil: А си е спазвам стриктно,даже и си хапвам минимално по 1 кисело мляко на ден направено на айрян и от петък до днес съм изяла 2 пилешки шишчета и едно пилешко бутче.А и работата ми е доста динамична и силова но нещо зациклям.Иначе гръб съм направила като на културист бицепс трицепс а в ханша съм малка.Мисля да направя 10 дена ударен режим ако мога и повече ще се пробвам :wink: Пропуснах да спомена колите лайт 4 съм изпила досега от 0.250но чета и вие си ги пийвате няма да е от тях,както и да е ще продължа все ще се получи това което искам :2003: А аз искам да отслабна поне още 16кг даречем до нова година.Макар че моя ми прави проблеми вече скри ми кантара кара ми се ако искал слаба жена щял да си вземе такава аз на свадбата бях 75кг той такава си ме харесва но аз не.Мъжка му работа кой ли ще го слуша,да си мърмори аз ще продължа.
Лека и спокойна дами и красиви сънища :2051: И аз смятам да полягвам вече че всяка сутрин ставам в 4 за работа :2005:

tirra
4th August 2008, 20:55
amarena не се притеснявай че не сваляш. 6 кг за пет дни ударен режим си е направо голямо постижение. така че успокой се - организма си знае работата . Повечето момичета свалят по 5кг за един месец а ти се притесняваш ! недей - нещата при теб вървят идеално. не ми харесва обаче че ядеш минимално! това е грешно. трябва да ядеш поне 4 пъти на ден и то колкото ти се яде. в този режим няма ограничение, мила. не се броят грамажи, не се броят калории. ядеш колкото ти е сладко! едно шишче? не е ядене това. кола лайт е позволена - така че щом ти е приятна пийвай по една чашка. не е фатално.
и моя мъж харесва по-закръглени жени, но в крайна сметка е важно ние да се чувстваме добре в собственото си тяло. те / мъжете ни/ ни обичат и ще ни харесат и слабички. по-скоро той се е притеснил че не ядеш достатъчно и с право. хапвай варени яйца, прави си и омлет на тефлонов тиган. или яйца на очи - на тефлонов тиган без мазнини. може да ядеш и извара. аз си слагам в половин кофичка кисело мляко малко извара и подправки и е вкусна следобедна закуска. пуешка или пилешка шунка също може да хапваш... само не се ограничавай в количеството. скоро ще бъдеш зарадвана пак от кантарчето. и незабравяй да пиеш много вода -към 2литра поне!

leito
5th August 2008, 05:39
здравейте милички аз едвам станах ,но след два часа си отивам от морето :2009: и да си поуправя багажа като цяло съм в период на задържане ,защото може би си попийвах доста кола лайт и айрянчета от заведенията а те не са обезмаслени и тая риба която никой не ме посъветва дали мога да я ям ,въпреки че е печена така и не знам дали я поливат с мазнинка ,защото беше много вкусна :( но от утре спирам коли и тн и дано да започна да свалям защото тези 5 кила ми излизат през носа :twisted:

milamila_77
5th August 2008, 06:25
Весела почивка leito
И аз едвам станах - първи ден на работа след отпуска :-(

Не се кахъри за скумрията на скара - тя си е естествено мазна, както и сьомгата, шаранът, толстолоб, разни морски котки, лисици и калкани и други хищни риби. Но рибните мазнини са много полезни за организма. В режима на Дюкан няма забранени риби, стига да са приготвени без мамзнина.

Сега на морето може да си отядеш на рибка и миди - стига да ти харесва.

ВЕСЕЛ ДЕН НА ВСИЧКИ!!! :1201:

npp
5th August 2008, 10:57
Здравейте момичета !!!
отдавна несъм писала но не само съм ужасно заета с милион проблеми ами и съм в един "каръшки период"....запали ми се стационарния компютър ....аварира ми колата онзиден по обяд на Донуков точно до ЦУМ ..та 1,5 часа бях блокирала движението ( сетете се какъв екшън беше)
Първо да благодаря на tirra...за новата тема ...браво момиче беше време да почнем на нова стр .

Виждам че доста момичета в последно време се оплакват от задържане ( няма да изброявам поименно) искам само да ви кажа (за тези които не ме познават) ...досега съм 5 месеца и една седмица на режима ...за ударната фаза свалих 4,6 кг ..после по 4-5 кг на месец ...а последния месец само 2,5кг ...и последния ми период на задържане беше над 20 дни ....момичета колкото по малко килограми ви остават да сваляте толкова в по бавно темпото а има и друго когато вече сваляте килца които са стояли на дупето ви повече години е естествено те да се съпротивляват по дълго време ...въпроса е да сте по упорити и стрикни и няма начин резултатите ще дойдат вярвайте ми ...

Nastiya
5th August 2008, 11:50
Здравейте момичета и от мен. Вече минах първия ударен ден и днес е втори такъв. Голям зор с тази закуска, милички. Сигурно от 10 години насам не съм закусвала и тази сутрин изядох една "Верея" - 300гр с две лъжици трици и една ленено семе в 9,30 сутринта и сега едвам дишам - толкова ми е тежко, а пък се опитвам да ям през 4 часа.Нещо трудна задача. Вчера сигурно съм изглеждала като откачена в "Пикадили" докато ги намеря тези трици...Но въпросът е,че успях. Има нещо, което ме притеснява обаче. Аз нали скочих от диета в диета и снощи включително и тази сутрин опасенията ми се потвърдиха - качила съм 3 килограма от свалените ми 10,което е абсолютно алогично. Единственото логично обяснение, че съвсем скоро очаквам онези женските гости...Вие на какво мнение сте? Мислите ли, че може и да ми е повлияло яденето на протеини? Нещо съм в голямо чудене :roll: :roll: :roll:

tirra
5th August 2008, 12:19
Nastiya мила, последния път преди да ми дойде бях подута най-вече в краката - все едно са ме ухапали 100 пчели направо имах рязка граница между стъпалото и пръстите а глезена .....!!!!не е за говорене . винаги се подувам преди МЦ но чак толкова не бях. като се притеглих бях 83кг. на втория ден след като ми дойде бях 81, а след около 6 дни вече бях 79. в същия момент бях на протини но от цяла работа да съм свалила някъде 1 кг. а останалото е освобождаване от задържаните течности. така че не се тревожи за двата кг . винаги , дори когато не съм на някаква диета съм качвала до килограм, два няколко дни преди да ми дойде.

npp много се радвам като се появиш!!! винаги разведряваш обстановката. ти "отпуск" знаеш ли какво е? стига си бачкала дай си малко благинка на новото тяло! :2008:

засега бягам че имам гости и трябва да им обръщам внимание!

npp
5th August 2008, 12:27
Nastiya...щом очкваш всеки момент да ти дойде МЦ ...е нормално да покачих килата то е от задържана вода Дюкан го обяснява че преди и повреме на МЦ женския организъм задържа вода ...
а и като прескачаш от диета в диета организма ти му трябва време да адаптира в новия режим на хранене

Nastiya
5th August 2008, 12:46
Благодаря, Милички. Ако не сте вие нямаше да се хвана на това хоро никога. Винаги съм ви четяла,но не коментирах, а сега без вас не мога. Обичам ви :Love_you: :Love_you:

azdani
5th August 2008, 16:55
Здравейте милички и сладички Дюк-ески!!!
Та прелиткам :3000: аз из нета и гледам ...новата ни темичка....
........" тирра, си е злато и винаги е готова да помага! " - С това съм съгласна напълно!!! :2020:
Мила не се притеснявяй и аз съм в задръжка...63.5-64 кг. от 1 мес., а уж съм режимна..(или :2045: :buttslap: почти)
selvaggia а ти как я караш скъпа!!!
:wellcome: Привет на всички новички....наши сестрички!!!

....а иначе милата душа Divina......не ни е забравила......... :2008: ........."Иначе да попитам къде се изгубиха Краси, azdani, npp, Аллегричка, selvaggia, Еличка, Дебеланка, Eleonora_81, Endilana, lilito_84, frani, allstars... сигурно изпускам някого от "по-отдавнашните" дюканки... Извинявам се! Момичета, изпарихте се от отслабване..."
:girl_in_love: на всички....

npp
5th August 2008, 16:59
:lol: :lol: azdani...с моите 77,5килца няма как да се "изпаря".....ама я ми скивай охльова на линииката ..... направо ще взема да му "дръпна"крайната цел с още 2-4 кила ...че да не губи темпо

selvaggia
5th August 2008, 17:00
valka_malka,бой ли искаш,бе момиче? :evil: Не е за хвалене това,че нищо не си яла.Ограничи количествата,ако искаш,ама недей да гладуваш така!Само като се сетя какво ми е причинило това неядене...Никаква енергия за нищо,болки в костите и зъбите,косата започва да пада...Как ти звучи,а?Не искам да те стряскам,или да ти се карам,като съвет го приеми,мила,нали затова сме във форума-да споделяме опит и да си помагаме!Бързо да хапнеш една пържолка пилешка :D

damata_chochi
5th August 2008, 20:19
Здрабейте момичета :2020: как сте?
аз да питам нещичко...... нали няма проблем да си хапвам желенце от КМ 0,1%, степче и желатин ?????????????
и честно да ви кажа този режим много ме измори, днес ми е 9 ден от удърния режим, а в четвъртък започвам смесения и смятам там да съм 5/5 и мн се колебая, че на едно място пише, че се започва с П и после ПЗ, на друго ПЗ и после П............ бихте ли ми казали кое е вярното... :1202: благодаря предварително :2020:
УСПЕХ на всички , че скоро сме и на море :sunbath:

tirra
5th August 2008, 21:26
ЧОЧИ след ударния режим следва протеини + зеленчуци!

borti79
6th August 2008, 08:49
valka_malka,бой ли искаш,бе момиче? :evil: Не е за хвалене това,че нищо не си яла.Ограничи количествата,ако искаш,ама недей да гладуваш така!Само като се сетя какво ми е причинило това неядене...Никаква енергия за нищо,болки в костите и зъбите,косата започва да пада...Как ти звучи,а?Не искам да те стряскам,или да ти се карам,като съвет го приеми,мила,нали затова сме във форума-да споделяме опит и да си помагаме!Бързо да хапнеш една пържолка пилешка :D Аз затова сам притеснена. :1230: Незнам дали сте прочели :1230: ,но тя E 48 кила и иска да стане 40 :2009: .Момичете това подкрепятели го :1202: .НЕМОГА ДА ПОВЯРВАМ ,чЕ НЕ ВИ ПРАВИ ВПЕчЕТЛЕНИЕ..ДАЙТЕ ДА Я ПОСЪВЕТВАМЕ КАК ДА СТАНЕ 35 КИЛА ,ЗАщОТО СИ МИСЛИ,чЕ щЕ Е КРАСИВА.И другото на мен ми се сTрува ,че е прекалено малка за тази диета,НО ТОВА Е РАЗБИРАСЕ САМО МОЕ МНЕНИЕ.VALKA момиче вземисе стеГни толкова си сладка,ако продължаваш да гладуваш ще се разболееш. :1230: ..НИЕ НЕ ИСКАМЕ ТОВА.МОЛЯТЕ :cry:

leito
6th August 2008, 11:31
здравейте милички аз имам въпрос телешката пастърма позволена ли е ?а и друго НЕСТИ? ЧАИ?

milamila_77
6th August 2008, 11:43
Здравей leito,

Аз си хапвам телешка пастърма и филе Елена си хапвам, но понеже са много солени после изпивам толкова много вода та чак ми става гадно и тежко на стомаха...
Не мисля, че пастърмата е нережимна. По - скоро не е препоръчителна, както всичко, което е много солено, защото солта задържа вода, което води и до задържане на килограми. Но това задържане е само привидно, защото е от вода, а не мазнини или въглехидрати :-)

В НЕСТИ-то обаче слагат захар :( Много кофти, защото пък е много вкусно и не е газирано... А чайчета пий колкото ти душа иска стига да са без захар.

ХУБАВ ДЕН!

Endilana
6th August 2008, 13:08
Здравейте сладурки, аз не съм писала тоооолкова отдавна, че за повечето от вас сигурно съм напълно ново лице във форума.

Та значи мили девойки, при мен всичко е ок, като се изключи, че си разтегнах страничния коремен мускул от много тренировки и сега съм роботизирана. Иначе накрая на август приключвам с 3та фаза и ще съм една горда дипломирала се Дюканка. Както ви писах преди доста време, странното при мен е, че продължавам да отслабвам, нияо че си хапвам солидно. Сега съм 57.8 по последни данни, което си е малко страшно за моите 175 см. Ама не знам какво да правя, честно. Може би трябва да поувелича малко нишестените. Ето ми примерното меню на ден:

Закуска: Nestle fitness с кис. мляко 2% + една праскова
Междинна закуска: кис. мляко или пуешко филе
Обед: залена сала с домати краставици и каквото още дойде заедно със сандвич от пълнозърнест хляб, шунка, кашакавал и тн
Вечеря: риба/пиле или телешко със салата и засушени зеленчуци.


Абе хапвам си сериозно честно казано и пак ....

дайте съвет

leito
6th August 2008, 16:23
ендилана а сладко хапваш ли?галавечерите ти от какво се състоят опитай да вкараш малко макаронени изделия нзм нека и другите мацки кажат мнението си...но може и да свалящ от тези жеги или от тренировките ако са честичко...но от друга страна се радвай че не качваш :)

valka_malka
6th August 2008, 16:33
момичета аз прекъснах диетата вече съм само на диня...и няма да се откажа докато не вляза във форма...няма да се разболея от нищо спокойно :P

valka_malka
6th August 2008, 16:36
като почна да свалям ще пиша да ви се похваля и.....УСПЕХ НА ВСИЧКИ ДЮКАНКИ целувкам ви :girl_kiss2:

damata_chochi
6th August 2008, 17:04
ЧОЧИ след ударния режим следва протеини + зеленчуци!
Знаех си Тирра , че ти си човека които ще ми помогне :) Благодаря :2020:

borti79
6th August 2008, 22:32
момичета аз прекъснах диетата вече съм само на диня...и няма да се откажа докато не вляза във форма...няма да се разболея от нищо спокойно :P eyyyyy momi4e ako mi padne6.... :1205: :2001: :quarrel: :2047: :buttslap: :feminist: POKRAY TEB RAZMNI HORA NIAMA LI???????????????????????? YA DA ZAPO4VA6 DA SE HRANI6 :grill: :candy:

Валя Денкова
6th August 2008, 22:33
Здравейте и от мен, това с отслабването е много субективно, понякога граничи с "диагноза". Особено младите момичета трябва добре да помислят... Вижте това... http://www.vbox7.com/play:74de94ec - дано ви подейства като "студен душ". И аз съм на диета вече 3 месеца, но съм на 41,5 години - бях 73 кг при ръст 160 см. От 28 април - след Великден почнах и сега се въртя между 62 и 63 кила, ще ми се да стигна 60 - 61, ни мисля от понеделник да влизам в 3- та фаза - колкото- толкова. Това е от мен, успех на всички и УМНАТА!!!

borti79
7th August 2008, 10:04
Здравейте и от мен, това с отслабването е много субективно, понякога граничи с "диагноза". Особено младите момичета трябва добре да помислят... Вижте това... http://www.vbox7.com/play:74de94ec - дано ви подейства като "студен душ". И аз съм на диета вече 3 месеца, но съм на 41,5 години - бях 73 кг при ръст 160 см. От 28 април - след Великден почнах и сега се въртя между 62 и 63 кила, ще ми се да стигна 60 - 61, ни мисля от понеделник да влизам в 3- та фаза - колкото- толкова. Това е от мен, успех на всички и УМНАТА!!! MERSI ZA PODKREPATA :girl_dance:

Nastiya
7th August 2008, 11:34
Здравейте и от мен, Милички. Това, което прави Валка-малка и аз съм го правила като бях тийнейджърка и не ми увря главата, колкото и да ми се караха. Ядях - повръщах, спирах да ям, че и с месеци, все пак се занимавах с театър в гимназията и на сцената трябваше да изглеждам добре - какви са тези кореми и паласки. Резултатът след всички тези безумия, Валка е нарушен метаболизъм....Няма да ти чета конско, мисля,че е най-добре да погледнеш темата за хранителните разстройства. Моля те само умната...Решенията в живота са си твои,но все пак хубаво е и да слушаш по-големите оттеб и с повече житейски опит.

Моята диета не знам как върви - все още съм далеч от кантара,но тази вечер се прибирам и усещам какво ще е първото нещо, което ще направя. Днес ми е 4ят ударен ден. С нагласа съм за 10 дни,засега нямам проблем с храненето,но след 5 ще видя как се чувствам и дали ще продължа с още 5 дни ударен. Това да ядеш месо не си е работа :2009: Аз по принцип и месо не обичам, ама сега съвсем ще го намразя :lol:

damata_chochi
7th August 2008, 20:10
Здравейте момичета :2020:
Да ви кажа честно малко съм отчаяна, защото за 10 дена ударен режим съм свалила 3,6кг :girl_cry: :2021: :girl_cry2: а това ми се струва много малко в сравнение с вашите постижения, въпреки че изпълнявам диетата много стриктно, както се казва се вманиячих в това да спазвам стриктно диетата............ и да ви кажа честно се колебая дали да продължавам диетата или да я спра :(
днес ми е първи ден от смесения режим, а както чета вашите постове че в този режим се сваля малко и много бавно, и че задържате .........съвсем се отчаях :girl_cry:
чудя се ако взема някакви хапчета и с режима , дали няма да се получи , да сваля повечко килца :2045:
Успеж на всички Дюк-ески :2020:

Валя Денкова
7th August 2008, 20:22
Да ви кажа честно малко съм отчаяна, защото за 10 дена ударен режим съм свалила 3,6кг :girl_cry: :2021: :girl_cry2: а това ми се струва много малко в сравнение с вашите постижения, въпреки че изпълнявам диетата много стриктно, както се казва се вманиячих в [/color]


Не си се вманиачила, но не си прочела внимателнио всичко отначало.Там, пък и в книгата пише, че свалянето е максимум до 5-6 ден, после спира. Редувай и не се отчайвай, аз "стопирах" 3 седмици, но пак "тръгнах" надолу. Вярвай и гледай да имаш нещо режимно винаги под ръка иначе може да се изкушиш. Успех на всички

damata_chochi
7th August 2008, 20:44
принципно изкушенията бяха първите 3-4 дена , които отминаха успешно, успях да се средоточа в отслабването и така отминаха изкушенията, без да хапна нищо не режимно :2043:
но явно искам нещата да се случват много бързо , за сега май ще продълйавам с режима ,ама не обещавам нищо :(

borti79
8th August 2008, 08:02
Здравейте момичета :2020:
Да ви кажа честно малко съм отчаяна, защото за 10 дена ударен режим съм свалила 3,6кг :girl_cry: :2021: :girl_cry2: а това ми се струва много малко в сравнение с вашите постижения, въпреки че изпълнявам диетата много стриктно, както се казва се вманиячих в това да спазвам стриктно диетата............ и да ви кажа честно се колебая дали да продължавам диетата или да я спра :(
днес ми е първи ден от смесения режим, а както чета вашите постове че в този режим се сваля малко и много бавно, и че задържате .........съвсем се отчаях :girl_cry:
чудя се ако взема някакви хапчета и с режима , дали няма да се получи , да сваля повечко килца :2045:
Успеж на всички Дюк-ески :2020: Мацка незнам какво да ти кажа.Aз с диетата в началото пих и хапчета ,но незнам що за хапчета има в бг.Майками беше искупила всичко и накрая само си остана с разходите.За задържането нали не мислиш че с 10 дни ще свалиш 10 килца.На мен ми трябваха 40 дни за 11 кила и след това дойде застоя.Незнам помислиси добре...

milamila_77
8th August 2008, 08:29
Лелелеееее, borti79,

Постингът ти направо ме уплаши. Особено, като се сетя как миналата седмица ме налегна глад и се натъпках с всичко, което ми попадна пред очите... После изпих много вода и го повърнах, защото се чуствах ужасно виновна пред себе си :oops:
Но това което видях сега ме ужаси. Обещавам никога да не повръщам на сила, ако ще и цял килограм шоколад да съм изяла...

borti79
8th August 2008, 10:40
Лелелеееее, borti79,

Постингът ти направо ме уплаши. Особено, като се сетя как миналата седмица ме налегна глад и се натъпках с всичко, което ми попадна пред очите... После изпих много вода и го повърнах, защото се чуствах ужасно виновна пред себе си :oops:
Но това което видях сега ме ужаси. Обещавам никога да не повръщам на сила, ако ще и цял килограм шоколад да съм изяла... То така се почва и накрая (болна от АНОРЕКСИЯ)Абе големи хора сме дайте да не се правим на пубертети и да си спазваме режима както трябва ,но не да се вманиачаваме,гладуваме,пов ръщаме и др. такива.Немога да разбера зощо неможете да устоите.Наистина е трудно ,но се преборете На мен ми беше по лесно да откажа цигарите от сладоледа и в крайна сметка като ми се обърка психиката и като качих 2 кила за,които ми трябваха 2 месеца да ги смъкна се осъзнах.МАЦКИ УМНАТА
:girl_haha:

demarka
8th August 2008, 11:23
Здравейте всички и честито за успеха на вече отслабналите...Пиша за първи път по тази тема.Знам от много време за диетата на Дюкан,но чак сега се реших да я започна.На 20 години съм и от скоро тежа 7 кг повече от колкото съм тежала винаги.Висока съм 170 см , в момента тежа 56 кг.На много от вас сигурно няма да им се стори много,но аз винаги съм тежала 50 кг..от както се помня +- 1 кг.Преди 10 месеца ми се наложи да си сменя града в който живея-станах студентка...Отначало първите няколко месеца нямах нито кухня нито дори хладилник(общежития),хране се по заведения за бързо хранене,когато нямах време и по ресторанти най-вече..месеци наред.Повече от половин година не съм хапнала нищо полезно :) Хапвах си и салатки естествено,но придружени от пържолки , пържени картофки задължително,ястийца със сметана,много обичам сметана :) Та неусетно качих 7 кг....Разликата видимо е лека,нося си старите дрехи,не са ми умалели.Но това ми тежи страшно много , комплексирам се , нямам желание дори дрехи да си купувам,не се харесвам в нищо,вече съм решила - спрях да се тъпча с McDonald`s i KFC , но на глад не издържам,пропусна ли едно хранене ми става страшно лошо и нямам сила за нищо , нямам жизненост.Затова реших че диетата на Дюкан е перфектна за мен-не се налага да гладуваш.
Започнах я преди 2 дни - решила съм да направя 5 дни ударен режим и 5 смесен,с надеждата да си сваля каквото ми е нужно и да стане с 1 път,най-много 2 пъти да ги редувам.Засега съм много стриктна..
Имам 2 апела към всички по-опитни.Първо искам да попитам дали 5-5 подходящо за мен?И изобщо има ли някакъв смисъл да се мъча 5 дни на ударен режим или при мен свалянето ще приключи още след третия или четвъртия ден ? А другата ми молба е някой да ми предложи още неща които мога да хапвам докато съм в ударен режим-рибата ми е отвратителна на вкус,снощи исках да ям пъстърва,хапнах не повече от 20% и щях да повърна....Карам само на пилешки пържоли , обезмаслено кисело мляко и сирене и кафе.Не пия кока кола лайт изобщо(знам че е много вредна,защото съдържа някакви изкуствени подсладители,които са си отрови направо)Но вече и от пилешко ми омръзна,тежи ми много това че не мога да ям зеленчуци,нямам търпение да мина в смесен режим :) А още по-нетърпеливо чакам гала вечерите :lol: :lol: Идват ми на ум много неща , които мога да си схотвя , но разполагам само с микровълнова и едно малко грилче,миналия ден се опитах да си направя кюфтета от телешка кайма ,не мога да кажа че бях очарована....не мога да си варя яйца,което е най-лошото.Моля посъветвайте ме за други храни.А и още нещо - къде в София мога да намеря овесени трици ?? :)
Благодаря на всички , които ще си направят труда да ми прочетат поста,очаквам с нетърпение помощта ви...

Nastiya
8th August 2008, 12:22
damata_chochi, не си сама мила, аз вчера се претеглих, беше ми 4ти ударен ден, а днес вече 5 от намислените ми 10 и повярвай ми шокът е огромен за мен, тъй като не само не съм свалила, ами съм и качила 3 килограма!!! :cry: :cry: :cry: Нямам обяснение, спазвам режима абсолютно стриктно, ям по 3-4 пъти на ден през около 4 ри часа , само режимна храна и няма грам промяна. Даже си и записвам в един тефтер горе-долу количеството и вида на храната. Не знам за теб,но на мен снощи ми се ревеше. Не съм решила да се отказвам, ще си направя ударните дни, но се загнезди едно съмненийце...Вярвай ми, изчетох книгата, изчетох всичко за диетата, а вода си пия по принцип минимум 3-4 литра, ходя си и редовно до "Белия дом" - ще прощавате за искреността и не свалям. Ха кажете ми това какво е?!Направо съм в шок :evil: :evil: :evil: :? :? Като имате предвид, че моите излишни килограми са в следствие на лекарства, а нямам вече уж проблем с метаболизма и уж всичко ми е наред според докторите, защо по дяволите не свалям. Дайте някаква подкрепа, защото ми иде да се гръмна. Ако не бях свалила, нямаше да ме е яд толкова,но да напълнея!!!!Направо съм в изумление. Искрено се надявам скоро да ми дойдат женските гости и след това да се претегля, защото вече ще се лудна. Това си е направо наказание. Умишлено стоя далече от кантара да не се вманиачавам,но моят е електронен и една чаша вода да изпия веднага я отразява...Ох...Помощ
demarka, Момичетата с по-дълъг стаж ще си кажат мнението, аз съм още съвсем прясна :)

damata_chochi
8th August 2008, 16:00
damata_chochi, не си сама мила,...........
Благодаря че и ти си смен:2020:
да ти кажа честно ако не бяха всички тея постове във форома сигурно нямаше да продължа диетата. Днес докао бях на работа си мислех за форома ( като съм на работа, тайничко прочитам форома и след като се прибера ви пиша) и как всички имаме една цел и най вече как се подкрепяме и то .н ............. абе просто реших да продължа режима , за6тото пък ако не бе той аз нямаше да сваля тез килца дори били те и по малко .

Nastiya
8th August 2008, 16:09
damata_chochi, Миличка няма отказване :) Хванали сме се на хорото и ще го играем. При мен добре, че е Tirraда ми слуша оплакванията и болежките и да ме нахъсва, че иначе изобщо нямаше да се хвана...Стискаме зъби и това е :)

damata_chochi
8th August 2008, 16:22
Nastiya да така е . като сме се хванали на хорото ще го играем до края :2043:
Да Tirra е човека които много ни помага и подкрепя :2020: :2046: :bravo:

Nastiya
8th August 2008, 16:51
damata_chochi, аз на Tirra съм и обещала като се върна в нормален ритъм на живот да я водя из Бургаските потайности :) за благодарност :) Ама да не обещавам много, че ..аз един ден съм тук - утре ме няма...не е лесна

damata_chochi
8th August 2008, 19:33
damata_chochi, аз на Tirra съм и обещала като се върна в нормален ритъм на живот да я водя из Бургаските потайности :) за благодарност :) Ама да не обещавам много, че ..аз един ден съм тук - утре ме няма...не е лесна
Ами може и аз да се присъединя :2018: :2039: :2043:
И да кажа само че тази сутрин се премерих и съм вече по малко с 4.5кг :1211: НЯМА ОТКАЗВАНЕ , С ВАС ДО КРАЯ :2018:

frani
8th August 2008, 20:56
и аз се появих най- сетне, прекрасни и отслабнали Дюканки!!! :D :D :D аз си ви чета, добре дошли на новите попълнения! момичета, обаче като ви чета се плаша направо! какви са тези преяждания, повръщания, не дърпайте дявола за опашката!УМНАТА!!! Дюкан е един прекрасен начин да се отървете от старите си лоши навици и да започнете на чисто с отношение към храната и към телата си!
относно мойте преживявания с Дюк... последните килца са трудни за сваляне :girl_cry2: :girl_hysteric: всички ме натискат да започвам захранването, но аз си искам 60кг и точка!!!
Nastiya не си сама, наясно си че винаги ще намериш подкрепа! макар отдавна да съм на диетата, незнам причината за несвалянето! възможно е тялототи да е в шок, особено ако скоро си спряла лекарствата! аз качих от хормони, а и от похапване, но щом почнах режима тръгнах адолу в кг., макар и бавно в началото, после за нула време стопих доста кг.! за 7 дни ударен -3, а за първия 1 месец около 6,5кг- което е повече от добре! стискам палци, но не се отказмай!
demarka направи си ударния- 5 дена примирно, кг не са много и са от скоро, така че може и да имаш късмета да ги смъкнеш по- лесно. относно редуването- има въриянти и то доста- може и 5/5, може и 3п/7пз или 4п/6пз, което на теб ти действа най добре, това си е индивидуално! аз например в послидно време съм на 3 дни протеини + зеленч.и 7 дни ЧП. но това си е мое решение!
за храната- има рецепти и в нета, аз пия мляко, ям месоооо, пържолки и яйца, всякакви постни шумки, та дори и телешки салам, извара (но не и сирене)в микрувълнова можеш да правиш чудеса- варени яйца,гювечета с яйца шумка и извара, а посли и с зеленчуци, аз си правя и крем карамел в микровълновата! приготвяй си сосчета, те много разнообразяват следващия път напрово ще напиша някой рецептички за улуснение!
аз ще бягам за сега целувки, голям пост се получи, но какво да се направи :girl_kiss2:

demarka
9th August 2008, 08:11
мисля че трябва да е целия за да си задържиш килограмите които си свалила и да не се върнат когато започнеш да консумираш въглехидрати отново

Nastiya
9th August 2008, 09:32
Както е казала Demarka, да не я повтарям,но все пак - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и четирите етапа иначе смисъл от диетата няма...

Nastiya
9th August 2008, 12:50
Ей sweety_, вземи порови из останалите теми за режима на Дюкан, прочети внимателно всичко и после пак си задай въпросите, защото явно и ти не си убедена точно какво искаш да направиш. Не ме разбирай погрешно - не се заяждам. Просто ти търсиш бърз резултат за кратко време. В такъв случай за мен този опит е равносилен на нищо :)

milamila_77
9th August 2008, 20:13
Момичета, припомнете ми, защо по дяволите се мъчим с тези диети...
Цял ден се чусвам много отпаднала и нещастна и се боря с желанието да се натъпча с шоколад, слдолед и пица!
Как се справяте в такива ситуации?

npp
10th August 2008, 11:57
здравейте момичета несъм писала отдавна ....и сега само "прелитам"
първо да кажа имам ужасно много работа и ядове ...хората ходят на плаж и почивки аз се заривам с повече и повече работа направо ще се побъркам .... но да се похваля с килата вече 7 -8 дни вися на 77,5кг обаче онзи ден влетях в един магазин за дрехи понеже двата панталона с които ходя в последно време почнаха да ми стоят като "развлечен чувал" ииииииииии влязох в панталони номер 50 .... да напомня преди 5месеца и няколко дни започнах с добре опънати по дупето ми панталони 58 номер .........страхотно е усещането че влизаш в НОРМАЛНИ ДРЕШКИ ....

milamila_77..... заслужава си ...да изтърпиш режима ...хей заради чувството че си ЛЕКИЧКА ...затова че има дрешки и за теб в масовите магазини ...затова че лятото обличаш лепнали по теб панталони и блузи без да се налага да "скриваш " прещипнатите си сланиники с прави сака ..това което виждаш в гоялмото огледало - вижадш и усещаш че и ти имаш талия и женски форми ..............и да ти споделя един мои трик за преодоляване на желанието за нережмни "пържоли картофки шоколади и подобни" ....за себе си съм си внушила че имам "временна алергия" към тези храни ..и ха съм хапнала и хапка ха на другия ден ще съм цялата в обриви .... и че това не е вечна а временна "алергия ".... и да ти кажа отдавана вече нямам пристъпи на "неистово желание да хапна нещо от чинията на съседа по маса " .....

milamila_77
10th August 2008, 12:25
Благодаря Sweety_, благодаря ПРР!

Не знам какво ми стана вчера, благодаря момичета за подкрепата...
Въпреки това не издържах на всички тези нещастни чувства въртящи се в главата ми и си хапнах пуканки и шоколад...
И понеже пуканките бяха доста солени - познайте какво... Очите ми са подпухнали от задържаната вода и изглеждам като китаец в огледалото :mrgreen:
Но това беше вчера. Продължавам с нови сили днес!

БЛАГОДАРЯ за насърчителните думи!

Nastiya
10th August 2008, 14:22
Здравейте, мили Дюканки,

На истерясалите момичета - горе главата, това както каза НПП е временна алергия :) Няма такива положения, ще си скачаме на хорото, на което сме се хванали и това е. На мен ми иде да счупя огледалото всяка сутрин и изпадам в яка истерия след всеки неуспешен опит да си обуя любимия бял панталон 46 номер и като видя как хвърчи копчето и ми иде да... :girl_cry2: :girl_cry2: :girl_hysteric: :girl_hysteric: :girl_cry: Направо кошмар,а както знаете аз ВСЕ още нямам никакъв резултат,но не се отчайвам...Поне засега. Milamila_77 на теб подутите очи са ти "наказание", за дето ядеш нережимна храна. Да не се повтаря, че ще има наказания :) :buttslap: :2047: . А пък на въпроса на sweety_ за триците. Повярвай ми сама ще ги потърсиш като разбереш без тях колко е трудно да ходиш до "усамотеното място". А иначе триците служат за увличане на калории, намаляване на холестерола и по-лесно "облекчаване" в тоалетната. За колата лайт - дават я полезна, че подтискала желанието за сладко, че то нали сладко не се консумира :) Прегледай и този сайт: http://dukanskirecepti.wordpress.com/ има адски полезна информация :)
Тука сме, за да помагаме. Аз поне днес съм спокойна....Дойдоха ми така дългоочакваните гости и след тях ще видим дали все пак има и едно кило в минус за стимулиране. Много ми се иска, че като не виждаш смисъл ,как да продължаваш :)
Май постът ми стана много дълъг обаче имам и аз няколко въпроса, ако някой може да ме посъветва ще е супер. Значи въпросите ми са свързани със следните храни: Пушени пуешки меса, в които пише, че има соев протеин до 2%, а Дюкан казва, че трябва да се избягва соята. Това важи и за пуешките шунки. Другите продукти, които ме смущават са "Ескизата 0,2 % масленост", в която пише, че има захар, а същи и пушената класическа сьомга, която в състава и влиза отново захар. Вие консумирате ли ги тези храни? Защото аз съм в определено чудене за тях, но ги хапвам :oops: :oops: :oops:
Хайде ,милички, много целувки и прегръдки от мен и много, много минусчета.

milamila_77
10th August 2008, 15:35
Виновна съм!

:whacky:

И сега си плащан... Очите ми са подути и смъдят, пия много вода и пишкам през 15 мин... Добре, че е неделя.

Едва ли ще се повтори - много е страшно като се погледнеш в огледалото :2009:

divina
10th August 2008, 16:51
Здравейте, Дюканчици сладки :girl_kiss2:

Аз малко се позагубих пак, но трябваше да нормализирам теглото си и горе-долу успях. Сега отново съм на килограмите, които бях преди мистериозното покачване. Следващата цел е да преборя последните 2 кг или поне 1. И тук искам да кажа, че не хленча за това, че задържам, то при мен месеци наред не мога да сваля последните килца, а нямах много за сваляне и това не си е обикновено задържане… ще се пробвам още 1-2 седмици с 2-та фаза и ако не става, ще мина в 3 фаза, защото като не подхранвам психиката ми с резултатчета, започвам да се обезверявам и мога да залитна по забранените храни… :roll:

Иначе, момичета, днес съм си вкъщи и съм на ПЗ и се разпрах от ядене, значи като си остана у нас, направо не знам какво ми става, УЖАС :shooting::wall:
Абе тежък слувай съм :1246: Но стига за мен!

milamila_77, разбирам те много добре, приеми спокойно нещата, от терзания смисъл няма, посегнала си към “забранени плодове”, но се постарай и си кажи, че това ще е за последно, защото иначе пътят към крайната цел, ще е много по-дълъг… Ние сме с теб, за да те подкрепяме и понякога изказваме някое и друго приятелско и отрезвително конско, но то е само за да се върнем в правите редици и да имаме успехите на npp, например :girl_kiss2: (специално поздравче!) и на много други момичета.

Nastiya, :girl_kiss2: и за теб! По повод въпросчетата ти, мога да отговоря на някои само. Аз си купувам опакована, нарязана шунка Леки (в зелена опаковка, до 3% соев протеин), не мисля, че има проблем с нея, хапвам си и Ескуизата по малко с палачинката (и дори не съм обърнала внимание на захарта). И сьомга съм яла, макар и в малки количества и рядко, заради ценичката й.

sweety_, demarka, добре дошли в сплотената ни групичка! Пожелавам ви много успехчета! :)

damata_chochi, :1223: за успехите, само така да ти върви и занапред!

tirra , borti , selvaggia, frani - поздравчета и мноooго :girl_kiss2:!!!

zozeto
10th August 2008, 23:27
Здравейте, Дюкански принцески!!!

И аз съм отново на фронта.
Свърши отпуската, изкарах си страхотно в Испания и после на Черноморец, направо супер. Само дето за диетата не мога да се похваля с нищо :( освен да се оплача с +2кг. Не се сдържах, признавам си, но от утре с нови сили смело напред, че имам да наваксвам.
Поздравявам всички за постигнатите успехи и добре дошли на новите Дюкнки.

Целувки на всички и успешна нова седмица.

Nastiya
11th August 2008, 11:22
Суити ето ти едно мое примерно меню, но имай предвид, че аз ставам късно и лягам още по-късно, ти си оправи часовете както на теб ти е удобно, затова няма да ги пиша

Закуска:
Горчиво кафе + кофичка от 300грама "Верея" 0,1% с калции с две лъжици трици и една ленено семе.

По някое време :)
Малко обезмаслено прясно мляко около 100-200мл

Обяд: Ако мога да ида да обядвам - пилешка пържола гърди на скара + айран и две бутилки минерална вода. Ако не мога да отида да обядвам - варено яйце смачкано с малко извара + пуешка шунка (пилешка) каквато имам под ръка

Вечеря: Ако мога да ида да обядвам - скумрия или калмари на скара + 2 бутилки минерална вода. Ако не мога - варено яйце + консерва риба тон в собствен сос, пуешка или пилешка шунка, аз лично понякога и пастърма ям, малко е соленка,но става...Понякога я ям с "Ескиза Фит лайн" 0,2% мазнини.

Имай предвид, че моят начин на живот е малко особен, в момента, в смисъл живея в хотел до средата на октомври и се храня навън, ако мога. Ако имам възможност да отскоча до Бургас - варя яйца, ако ли не не ги ям. Затова и консумирам толкова много шунки, но ти ако имаш възможност си готви дюкански манджички. Разгледай онзи сайт, който ти дадох :)

leito
11th August 2008, 18:04
как сте Дюканки?аз изглежда тези 5 кила няма да мога да ги сваля-вече 3 седмици си стоя на едни кила и много сум се отчаяла-може би и аз съм си виновна защото всеки ден хапвам по 3 млека незнам как все така успявам може би ако ги намаля ще имам ефект но в това време така не ми се ядът пържоли...чудя се дали да не вляза във 3та фаза но там няма как да ги сваля останалите кила...незнам какво да правя.

marry
11th August 2008, 22:24
здравейте, появявам се и аз от дъжд на вятър и виждам че тук са ви обхванали някакви песимистични настроения. има много нови момичета и аз се радвам за вас и ви окуражавам да продължите с диетата без да се оплаквате за новите да кажа на диета съм от 6 месеца и свалих 28 кг
е иска ми се още четири но вероятно няма да стане и скоро ще премина в третия етап
на всички които се оплакват от тази диета искам да кажа- приемайте я като хранителен режим а не като ограничение, измисляйте си нови гозби като съчетавате разрешените продукти, те никак не са малко цели осем вида храни, а като има и зеленчуци става направо супер и най вече - резултата от диетата на дюкан е несравснимо по добър от резултата на всяка диета при мен след като отслабнах нищо не увисна, не се сбръчках какъвто е резултата от диетите с гладуване а си станах такава каквато съм била преди , казвам ви хората около мен ми казват че съм заприличала на момиченце а вече съм на 42 и съм свалила 20 години
не го казвам за да се хваля а за да ви кажа че диетата е супер и си струва по добре бавно и сигурно отколкото бързо и да ти стане кожата с пет размера по голяма
настя според мен ти задържаш защото не се храниш правилно нищо че са все режимни неща , единствения чист протеин в природата е белтъкът на яйцето а ти доколкото разбирам не ядеш яйца в повечето време шунките също трябва да са обезмаслени нищо че са пуешки или пилешки просто си помисли и си направи по добро меню и в слънчев бряг сигурно има магазини от които може да се пазарува
а на тези които не издържат без сладко искам да ви кажа когато наистина ама наистина ти се яде нещо сладко иди и си купи шоколад за диабетици и си хапни малко, така хем ще си ял шоколад хем няма съвсем да си я сгафил
простете ми за дългия пост и кураж

garga_smela
12th August 2008, 00:20
Здравейте! Сега се включвам и от днес със на диета :2005: Надявам се с ваша подкрепа да постигна желания резултат (е, и с помоща на фитнеса и пилатес-а :D ) Много ви се радвам на духа, който имате и се надявам и аз да запази моя толкова силен до края.
Сърдечни поздрваи

Nastiya
12th August 2008, 10:38
Слънце, едно от основните правила на Дюкан гласи следното: "За да се отслабва, трябва да се яде. Не пропускайте хранене. Най-добре е да се организирате да ядете през 4ри часа." И пак повтарям - прочети онзи сайт, който ти постнах в началото :) Ако все пак има нещо - питай, тук сме, за да си помагаме :)

Nastiya
12th August 2008, 16:29
Мисля,че май сега е най-отпускарското време и на никой не му се седи пред компютрите да пише :( Но ние може да сме малко, но пък сме силни :)

damata_chochi
13th August 2008, 14:21
Здравейте момичета :2020:
Как върви с килцата :1202: При мен общо взето от последния път незнам дали има промени, защото от тогава не съм се качвала на кантара, но към края на седмицата като се премеря разбирасе че ще ви кажа :) да се надявам че ще имам проняна в положителен план :)
За сега лек и спокоен ден :2043:

Nastiya
13th August 2008, 16:30
Днес ми свършва ударния период. Утре ще докладвам след консултация с кантара, какви са моите върхови постижения. Нямам търпение утре да изям една огромна салата....А как ми липсват плодовете...Направо вече кукуригам от пилешко...

JenifarLopez
13th August 2008, 23:27
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

Nastiya
14th August 2008, 10:58
Здравей JenifarLopez и добре дошла в редиците. Това, което си написала е много добре планирано, дано и да успееш да го постигнеш, ние сме с теб.

Момичета, аз да докладвам - след 10 дни ударен режим, стриктно спазен и преминаване от една диета към друга, моят организъм се съпротивлява да сваля килограми. Резултатът е 1,300кг, което реално погледнато не е лошо,но ще изчакам да се потвърди със сигурност и тогава ще си сменя линйката. Отделно обаче и аз се убедих, че режимът действа повече на мерки, от колкото на теглилки. Вчера облякох една бяла рокля, която не я слагах по причина, че ми стягаше на кръста и корема и ...Изненада, даже вече ми е голяма. Определено има промяна във външния ми вид, по-голямата част от натрупванията ми по краката около колената (аз им казвам бебешки гънки) са изчезнали,но все пак имам още мнооого. Другото върху, което се замислих е следното - аз имам силно изградена мускулатура, която в последствие беше покрита с мазнина и сега започна да се показва отново.

JenifarLopez
14th August 2008, 11:25
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

marry
14th August 2008, 11:28
здравей и добре дошла в нашите редици за дженифър лопес
поздравявам те ти си открила диетата при която наистина се отслабва, не се гладува и кожата не се отпуска знам го от мой личен опит и от опита на дъщеря ми която точно на 13 август надърши 22 години и от 85 кг вече е 62 точно с тази диета
при мен резултатите са от 92 отслабнах на 63 и кожата ми не се отпусна въпреки че вече съм на 42, казвам ти го защото и в книгата ще прочетеш че по време на първи и втори режим не е препоръчително да се спортува активно понеже организма и без това се натоварва от самата диета
по повод ударния режим и в книгата го пише че е до десет дни но под лекарско наблюдение, моят съвет е да го пазиш 7 дни и това ще тие достатъчно а по време на втория етап да спазваш 5/5 и тогава ще отслабнеш наистина не много бързо но наистина за 6 месеца ще се справиш и друго започвайки диетата трябва да знаеш че трябва да спазиш всички етапи от нея за да има резултат
а какво да ядеш по време на ударния и втория режим ще прочетеш в книгата, но в никакъв случай не е само меса има цели осем вида храни които можеш да комбинираш по всякакъв начин и да си създаваш разнообразие, пожелавам ти успех и вярвам че ще се справиш

Nastiya
14th August 2008, 11:34
Момичета искам да ви попитам във магазина кое мляко и сиране е най - обезмаслено :roll:

И също така Nastiya гледам че си свалила 10 кг с диетата на доктора защо правиш отново ударен режм и изобщо той кога се прави отново :oops:

Незнам момичета но трудно се виждам как ще изкарам без плодове :( в момента в къщи има грозде диня и пъпеш . Ако не сега през лятото да ядем плодове незнам кога :roll: Да видим до кога ще издържа .

Миличка, мисля, че не си ми разбрала лентичката и май не си изчела всички постове. Аз никъде не съм посочила, че съм свалила тези 10кг с режима на Дюкан. Даже в предния си пост писах, че скачам от диета в този режим. Относно плодовете - така е и на мен ми липсват много,но красотата иска жертви. Относно обезмаслените млека и продукти, прегледай този сайт http://dukanskirecepti.wordpress.com/. В графата "продукти" има дори и снимки

JenifarLopez
14th August 2008, 11:47
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

Nastiya
14th August 2008, 12:16
Относно ниското кръвно, като понапреднеш в книгата ще видиш две неща. Първо - кафето не е забранено и второ разрешена е кола лайт. Лично аз не съм фен на газираните напитки и от години не ги пия. За здравословните рискове - всеки преценя за себе си. Сестра ми е лекар и ми обясни на дълго и широко следното: Диетата изключително много натоварва бъбреците и черния дроб,но с пиенето на огромни количества вода изхвърляш голяма част от токсините, отделяни при разграждането на протеина в организма. Това е, което си спомням сега, после като се върна от работа вкъщи ако видя нещо друго ще ти пиша. А и все пак прочети онзи сайт, който ти пратих

JenifarLopez
14th August 2008, 13:46
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

marry
14th August 2008, 14:09
плоблема с главоболието ще ти отшуми след два три дни това е нормална реакция на организма, аз съм с ниско кръвно и нямам проблем с диетата , ако те интересува нещо и би искала да ти дам съвет питай
на диета съм от 4 .02 и се чувствам страхотно

JenifarLopez
14th August 2008, 14:49
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

moniquealmighty
14th August 2008, 15:05
здравейте!!аз сам нова тук,но пък затова ще се похваля,че успешно преминах през 3те фази...и вече съм с -10кг :D .та имам един въпрос-голям шок ли ще е за тялото ми ако направя "протеиновия четвъртък"във вторник,защото през седмицата имам пътувания и нз дали в четвъртък ще мога да си набавя продуктите..

Nastiya
14th August 2008, 15:49
Честно казано си мисля, че идеята е да е строго определен ден от седмицата само на протеини и да има повтаряемост. Но така или иначе тука сме доста нови и все сме на Смесен етап, та не съм много сигурна дали ще сме много полезни
JenifarLopez, идеята на този тип режим е ВИСОКОПРОТЕИНОВА и ниско ВЪГЛЕХИДРАТНА И МАЗНИННА най-вече. Никаква мазнина и най-вече в ударния период. Пак казвам - влез в онзи сайт, има страшно много рецепти. Аз си правя пилешките гърди, когато мога в тефлонов тиган или във фурната, по някога на гювече в микровълновата. Рецептите са дадени в онзи сайт

JenifarLopez
14th August 2008, 22:57
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

JenifarLopez
14th August 2008, 23:34
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

JenifarLopez
15th August 2008, 00:59
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

borti79
15th August 2008, 08:05
jenifar lopes Момиче ти ме разбиии.Какво значи нежеланието да спазваш диетата .Почваш да си внушаваш разни неща,че ти се вие свят или че кръвното ти :bravo: пада...Мила хайде стига.1 за всяко едно нещо има критика...,това го знаят и децата.2 Аз също сам с ниско кръвно и хиляди други болешки,които при диета винаги се обааздат,но този режим не през цялото време се чуствах страхотно.Направих 10 дена ударен и за 40 дни бях 11 кила минус.С голямо самочуствиети ти казвам ,че бях на режима 3 месеца и нещо смъкнах 15 килограма и все още си ги държа и без трета фаза.Сега пак я започнах и ще съм още p

Shona
15th August 2008, 08:35
Бих искала да кажа нещо, което мисля след като прочетох постовете на "Дженифър Лопес".
Без да претендирам, че съм психолог, бих казала, че в нейното поведение виждам поведението на много пълни (дебели) хора.
Аз свалих 23 килограма със "Зоната". Писна ми от режима, (затова се оглеждам в темата за Дюкан), малко от тях качих, след като спрях да го спазвам, сега пак свалям, но все още не съм в категорията на слабите и имам да извървя още дълъг път до там.

Защо мисля, че поведението и и реакциите и са нормални и очаквани?

Съпротивлението и изобретателността да си внушаваме, въобразяваме и убеждаваме себе си, само и само да се върнем към удобния и ВКУСЕН начин на живот, без никакви лишения, ни кара да се връщаме в изходно положение, понеделник след понеделник, седмица след седмица, месец след месец. Оправдания и причини за провал винаги се намират.
С моите 31 години житейски опит и вечно в категорията "пухкавлека" стигнах до един извод: Човек трябва да е готов, за да започне какъвто и да е режим, трябва да е узрял и да го иска напълно, да е готов да го направи, трябва и да осъзнае и опита да преодолее психологичните бариери, които се изпречват винаги пред един дебел човек, защото да си дебел, не е просто физиологично състояние, то е болест на ума (така го е казал Фройд, така мисля и аз).

Успех на всички слабеещи и поздравления за тези, успели да превъзмогнат лошите хранителни навици!

dzak
15th August 2008, 09:56
дженифър лопес има психични отклонения....тук все пак теката е диетата на пиер дюкан....

JenifarLopez
15th August 2008, 10:03
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

dzak
15th August 2008, 10:22
главоболието се среща много често,но то не е свързано с режим или не....просто дебелото черво ти е затлачено и от там идва проблема....относно твоите писания,спокойно ги пиши в друга тема....

marry
15th August 2008, 10:27
едва изчетох дългите постове на дженифър лопес против диетата на дюкан, не че имам нещо против но как ти се пишеше толкова много
като не се чувстваш добре никой никого не задължава да я спазва
тук хората са достатъчно интелигентни и отговорни за да решат какво да правят а и всеки е чул критиките против диетата на местните дитетолози които в лицето на доктор дюкан откриха най големия си враг защото вероятно им бръкна в джоба и се оказа че човек може да отслабне и без техните услуги
а че диетат действа аз мога да кажа от личен опит и още нещо преди около 20 дни ми направиха пълни изследвания и в резултат на тези критики лекарите бяха настроени че проблемите ми са от диетата, но като излязоха резултатите нещата се промениха оказа се че имам идеални кръвни и всякакви други изследвания и самата лекарка след това започна да спазва диетата на дюкан
а до бъбречните и други проблеми човека ясно си го е казал пийте много вода минимум 1.5 литър /аз дори до 3 литра изпивам /и нещата ще се компенсират
съжалявам за дългия пост , на всички поздрави и успех в свалянето на килограми

Nastiya
15th August 2008, 11:23
Здравейте момичета и най-вече ти Дженифър Лопез. Мисля, че в този форум сме се събрали хора средно интелигентни, използващи компютър и гугъл, изчели хиляди страници информация, преди да се хвърлят с главата надолу да спазват РЕЖИМ, а не диета. В случая най-вече визирам себе си, защото лично аз изчетох абсолютно всичко в нета за режима на храненето на Доктор Дюкан. Отделно говоря и френски и английски и изчетох инфо и на тези езици. Имам медицинско лице до себе си, на което му пука за здравословното ми състояние и НИКОГА, ама никога не би ме посъветвало да направя нещо, което би ми навредило. Не знам на колко години си и как изглеждаш, защото ако си видяла моя снимка постната в темата малко по-напред в страниците ще разбереш защо те питам. Ако си беше направила труда все пак да погледнеш сайта, който ти пуснах на няколко пъти или поне да използваш гугъл щеше да си спестиш дългите и прощавай за думата,но неуместните постове.
Относно твоето поведение и коментарът на Шона за поведенческия модел на дебелия човек - аз я подкрепям с две ръце. За мен оправданията са като задниците, всеки си го има, само че на някой са по-големи от на други.
Чета какво си писала как ти си качила килограми. Ами какво да ти кажа...Аз имам 4ри кисти на щитовидната жлеза и една на яйчника и в следствие на лечение с кортикостероиди качих повече от 27кг за няколко месеца. След безмилостна борба и след консултации с една гора "светила" се насочих към този режим. Отделно това, което ти коментираш за "протеиновия четвъртък" - ами ти запозната ли си с действието на инсулина? И засилването на метаболизма. Повярвай ми бивша спортистка съм и зная за бягането и НДВ-то и ротациите на ВМ - НДВ много повече от теб. Мога и да ти помогна ако проявиш интерес, но на ЛС да не отегчаваме другите момичета.
А ако внимателно беше прочела всички теми и мнения (но къде ти, по-лесно е да се задават въпроси, от колкото да се положи малко труд) щеше да си спестиш, а също и на нас голяма част от бъртвежите си. Не знам до колко си наясно с типовете структури - ектоморф, мезоморф и т.н,но се поинформирай малко и тогава прави генерални заключения за режима и Доктора. И за да не кажеш, че съм голословна , намери си в нета статията и предаванията правени за "ЗА" и "Против" режима. А ето защо аз избрах протеиновия режим:
Защо избрах протеинов режим и как действат белтъчините?

1. Чистотата на белтъчините намалява калорийния им принос.

2. Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории:

100 г. пиле = 120 ккал. - организмът изразходва 210 ккал. за храносмилане
100 г. риба = 120 ккал. - организмът изразходва 190 ккал. за храносмилане
100 г. мляко = 90 ккал - организмът изразходва 140 ккал. за храносмилане
1 яйце = 60 ккал. - организмът изразходва 90 ккал. за храносмилане

3. Чистите белтъчини намаляват апетита

4. Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма

5. Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата. /Това е във връзка с въпросите за увисването на кожата/
Спирам да пиша, че и аз ще стана досадна. С добри чувства и пожелание за успехи, Настя

JenifarLopez
15th August 2008, 12:53
Успех момичета . Съжалявам че ви наруших спокойствието :2045:

Nastiya
15th August 2008, 13:19
Дженифър, повтарям го за последен път. Прочети двете по-ранни теми за режима на Дюкан. Относно главоболието - може да се дължи на всичко. Не те познавам, за да си позволя да коментирам от какво може да е. Имам подозрения, че може да е ацетонов шок и повечко токсини,но пак казвам не съм запозната с организма ти, за да коментирам. В този режим, не трябва да се гладува. Писах ти основните принципи. Никой не ти е "скочил", а коментираме дългите ти необмислени постове. Всеки трябва да си нагласи режима сам по себе си. Като не ядеш месо - има 8 вида разрешени храни, имаш и книгата, прочети я и после питай. И пий много вода, ако все още искаш да си на този режим. Не те надъхвам да го спазваш - аз също имах определени резерви за него,но ефектът поне при мен е поразяващ и видим, при все кантарът да не показва изменения в теглото ми. Но така или иначе този режим гори мазнини, които са по-леки от мускулите, затова и е по-бавно отслабването на кантар, от колкото на дрехи

Dayamanti
15th August 2008, 13:35
Здравейте момичета-кокичета :) Иска ми се и на мен да се включа ... от известно време ви чета и реших и аз да споделя резултати и притеснения с вас! Днес ми е 16ти ден на диетата... започнах я на 75.100 кг - днес сутринта бях на 71.700. :D трябва да стана около 50 кг. -165 съм висока... Опитвала съм толкова неща , че просто... но с нищо не можах да стигна и стабилизирам това тегло.... :cry: Надявам се да се справя с тази диета... воля имам за диети , но със спорта не ме бива много :oops:
Как мислите доста малко кг. ми се струва че съм смъкнала (правих 10 дневния ударен режим) за това време? пък и май са само кг., защото мерките ми са си същите... дали не е просто обезводняване?(макар че си пия по 2 л. вода на ден, даже на 2рия ден спрях да пишкам толкова често?!)

Nastiya
15th August 2008, 14:43
Няма страшно, аз като почнах диетата от 75,000 скочих на 78,000 и се ужасих. При 10 дневен ударен режим, оказа се обаче, че съм задържала вода,заради МЦ, затова, че съм хапвала някой по-солени храни, а и поради причина, че скочих от диета в диета. При мен резултатът от 10 дневния ударен е 1,300, което е малко, но пак е нещо.
За да можем да ти помогнем повече - дай информация с какво се храниш примерно и горе - долу количеството на млечните. Спомням си, че ако се забавяло свалянето, трябва да се елиминират някой от млечните храни, като последното за премахване е киселото мляко.
Ами моята глава това роди, ако някоя друга от Дюкесите се включи ще е чудесно :)

Dayamanti
15th August 2008, 15:27
Ами... когато съм на смесения режим: сутрин чаша пр. мляко или айрян( според зависи какво имам в хладилника ) естеств. обезмаслени. на обяд парче сирене около 150 гр, 1-2 домата или краставица. Вечер кис. мляко ... Разкарах месото през тези 5 дни защото ми беше втръснало.
По време на ударния режим : сутрин и вечер мляко (според това какво има в хладилника) , на обяд 200 гр. пил. пържола или пък 200 гр риба на скара..., омлет,... по рядко телешко... и м/увременно се наливам с вода...

Dayamanti
15th August 2008, 15:31
общо взето не изяждам повече от коф. кис мляко на ден и не повече от 1/2 л. пр. мляко..(рядко се случва да пия повече)

Nastiya
15th August 2008, 15:41
На мен количеството на храна ми се вижда малко...Никъде не виждам трици и това сирене :roll: Ама ти си знаеш - за млечните. Внимавай с лактозата при млякото. Дадено е ограничение до 250мл на ден.

Момичета, ако някой говори френски, едно интревю с Дюкан тук: http://www.linternaute.com/femmes/forme/regime/0705-minceur-booster/interview.shtml

hatred
15th August 2008, 15:51
Ами... когато съм на смесения режим: сутрин чаша пр. мляко или айрян( според зависи какво имам в хладилника ) естеств. обезмаслени. на обяд парче сирене около 150 гр, 1-2 домата или краставица. Вечер кис. мляко ... Разкарах месото през тези 5 дни защото ми беше втръснало.
По време на ударния режим : сутрин и вечер мляко (според това какво има в хладилника) , на обяд 200 гр. пил. пържола или пък 200 гр риба на скара..., омлет,... по рядко телешко... и м/увременно се наливам с вода...

Независимо как ще наречеш режима, който спазваш, с такова меню би трябвало да отслабваш много ... Изкарвам енергийната раностойност на дневната ти храна около 700 ккал, при това пряко сили.

Не стига, че лишаваш тялото си от въглехидрати и мазнини, ами му пестиш и белтъците. Ужас !

:shock: :shock: :shock:

Dayamanti
15th August 2008, 16:11
Ами.... това са резултатите!!! :?

leito
15th August 2008, 16:35
ок мацки и аз това чета че трябва да се намалят млечните , но аз предимно от млечните си хапвам стабилно по 3 кофички кисело мляко не мога без него?а нали на последно място мога да го спра него кажете ми колко според вас е нормално на ден само 1 кофичка ли?

Nastiya
15th August 2008, 17:06
Ами сега понеже чета във френските сайтове и там на няколко места срещанах, че ограниченията за млеката , по-специално киселите Дюкан ги дава 800 - 1000 гр на ден. Не знам и аз вече

hatred
15th August 2008, 17:16
Не забравяйте, че киселото мляко по магазините не е това, което пише на опаковката :lol:

Особено в това с масленост 0,1% е пълно с нишесте и сухо мляко - все въглехидрати и то не от добрите. На всичкото отгоре съдържа растителна мазнина, която е хидрогенирана, демек маргарин. Пфу !

Nastiya
15th August 2008, 17:37
Аз няма да опонирам на Хетред,но само ще постна нещо:

Подчертавам, че не правя реклама на никой и използвам източник от следния сайт:http://dukanskirecepti.wordpress.com
Интересно на тема “растителни мазнини в киселото мляко 0,1 %”
Запазен е оригиналният правопис, барабар с всичките печатни грешки

ПЪРВО ЗАПИТВАНЕ:

From: ***
Sent: 17 Януари 2008 г. 22:21
To: umc@umc.bg
Subject: ZAPITVANE OTNOSNO KISELO MLIAKO VEREIA 0,1 %

Uvajaemi Gospoda,

Vav vrazka sas spazvania ot men sledoperativen rejim na hranene molia da me informirate dali v proizvejdanoto ot Vashata firma kiselo mliako Vereia 0,1 % se sadarjat rastitelni maznini i ako da - kolko.

Blagodaria predvaritelno za Vashia barz otgovor.

Pozdravi,

ПЪРВИ ОТГОВОР:

Subject: FW: ZAPITVANE OTNOSNO KISELO MLIAKO VEREIA 0,1 %
Date: Fri, 18 Jan 2008 17:10:11 +0200
From: “Elena Avelova”
To: ***

Здравей ***,

в отговор на запитването ти ти изпращаме малко разяснение:

Кисело мляко Верея 0,1% е разработено и произведено специално за потребители които обичат да консумират кисело мляко като диетично мляко без млечна мазнина.

При този продукт сме запазили всички полезни качества на киселото мляко без мазнината и той няма нужда от добавка на каквито и да е други мазнини. Ние сме задължени ако добавяме други мазнини да го обявяваме на етикета и тогава това няма да е класическо мляко, млечно- кисел продукт.

Ако имаш още въпроси оставам на разположение.

Поздрави:

Елена Авелова

Маркетинг Специалист

Обединена Млечна Компания АД

1574 София,

Бул: Проф. Цветан Лазаров № 13

02/970 69 69

ВТОРО ЗАПИТВАНЕ:

From: Elena Avelova
Sent: 21 Януари 2008 г. 11:20
To: Yolita Saraliyska
Subject: FW: FW: ZAPITVANE OTNOSNO KISELO MLIAKO VEREIA 0,1 %

From: ***
Sent: 19 Януари 2008 23:24
To: Elena Avelova
Subject: Re: FW: ZAPITVANE OTNOSNO KISELO MLIAKO VEREIA 0,1 %

Pravilno li razbrah, che vav Vashia produkt KISELO MLIAKO VEREIA 0,1 % ne se sadarjat rastitelni manzini?

Pozdravi

P.S. Imaite predvid, che Vashiat otgovor e podlojen na obsajdane v Internet obstestvoto. V tazi vrazka Vi predlagam da polzvate Spell Check za badesti sluchai, za da ne pravite anti-reklama na firmata si Smile

ВТОРИ ОТГОВОР:

FW: FW: ZAPITVANE OTNOSNO KISELO MLIAKO VEREIA 0,1 %
Date: Mon, 21 Jan 2008 12:15:30 +0200
From: “Yolita Saraliyska” Add Mobile Alert
To: ***
CC: “Elena Avelova” , “umc”

Здравейте, ***!

Благодарим за добросъвестността, че пишете и ни обръщате внимание.

Отново Ви препращам отговора на изначалния Ви въпрос, съставен в оригинал от специалист по развойната дейност; (което в контекста на спецификата на работата му не предполага изрядни риторични и граматични способности):

«Здравейте, ***!

В отговор на запитването Ви изпращаме малко разяснение:

Кисело мляко Верея 0,1% е разработено и произведено специално за потребители, които обичат да консумират кисело мляко като диетично мляко без млечна мазнина.

При този продукт сме запазили всички полезни качества на киселото мляко без мазнината и той няма нужда от добавка на каквито и да е други мазнини. Ние сме задължени, ако добавяме други мазнини да го обявяваме на етикета и тогава това няма да е класическо мляко, а млечно-кисел продукт.

Ако имате още въпроси, оставам на разположение.

Поздрави:»

Искахме да Ви предоставим коректен отговор от специалист. Разчитаме, че въпреки особеното впечатление, което сме оставили, в известна степен сме дали поисканата информация.

Само ще добавя, че по всички европейски изисквания за етикиране, които действат и в България (и ОМК АД задължително спазва в защита на сертификацията си), би трябвало производителите да декларират наличие на всички мазнини – растителни и животински. Както и че продукт, който не е от свежо мляко (животински произход) не може да се нарече мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал, краве масло и пр. Т.е. не отговаря на стандартите за натурално мляко, където не се допуска влагането на растителна мазнина.

(Бележка: може млечно-кисел продукт с вложена растителна мазнина да се нарича йогурт, да има вложен желатин или др., но не бива да има продуктово наименование натурално българско кисело мляко. Има подобни дефиниции и за други млечни продуктови предложения.)

За допълнителен по-обстоятелствен пример мога да посоча и няколко продукта на конкурентни млекопреработватели, които под една или друга форма предоставят продуктовата информация за мазнините:

§ Активия (на http://www.danone.bg/products.php?id=1);

§ Cultura 0.1% (но както е посочено ка кофичката има 3.5% растителни мазнини).

Разбира се, към момента в България добрите примери са малко, защото контролът на изпълнението на изискванията за етикиране е занижен. Но очакваме в бъдеще особено за млечните продукти и допустимите за тях продуктови декларации, които Европейският параламент приема, да се въведе специален регламент и да се регулира в полза на родния потребител изпълнението на тези наредби.

В заключение се радваме, че ползвате продукти Верея. Относно хранителните им качества сме на пълно разположение да дадем допълнителна информация, освен публикуваната за всички продукти на ОМК АД на http://www.umc.bg.

С поздрав:

Йолита Саралийска
Маркетинг отдел на ОМК АД.

leito
15th August 2008, 18:15
за жалост аз хапвам само култура тя ми е най вкусна вереята не мога да я хапвам много ли е голям проблема?и много благодаря на настия-много добър отговор-много минусчета ти пожелавам :1224:

borti79
15th August 2008, 21:28
Не забравяйте, че киселото мляко по магазините не е това, което пише на опаковката :lol:

Особено в това с масленост 0,1% е пълно с нишесте и сухо мляко - все въглехидрати и то не от добрите. На всичкото отгоре съдържа растителна мазнина, която е хидрогенирана, демек маргарин. Пфу !

mersi za informaciata ....abe momi4eta nie may ni misliat ZA RETKO TAPI :1215: :300: :2005: :yako: :2055:

Nastiya
16th August 2008, 10:37
Ами Борти, какво да ти кажа, явно така излиза, че всички, които спазваме режима сме малоумни, ама честно казано аз отдавна съм спряла да плащам "данък обществено мнение" и не ми пука

А за киселото мляко "Култура", ами не мисля, че е кой знае какъв голям проблема,има хора, които си го ядат и си свалят. Аз това, го постанах само да видите за какво става на въпрос, защото лекинко се поиздразних...

damata_chochi
16th August 2008, 19:53
Здравейте момичета :2020:
Извинявам се че скоро не съм писала, ала от тези магазини не ми остава време да стоя в къщи :D ........
все пак утре сутринта тръгвам за :sunbath: и се надявам да успея да си спазвам режимчето, но с алкохола :oops: в голямата женска компания :2018: :music_band: незнам как :drinking_more: ще се овладея..... но все пак се надявам да се здаржа :wink:
и сега да се отчета до момента :) за тези 20 дена на режим съм -5кг :2042: , но изкам да подчертая, че въпреки малко свалените килца който показва кантарчето, със мерките доста си личи че съм отслабнала, дори днес като минах на работа там чак се смаяха че дрешкитеми много широкички :D и всички ми се радваха от промяната (дори и малка, но видима) :D
за сега ще ви оставям като се върна от :sunbath: ще ви пиша :D
и очаквам да пишете че има доста свалени килца :wink:
УСПЕХ на всички :2020: :2043: :Flying_wings:
:sunbath:

niki3011
16th August 2008, 21:56
:girl_dance: Здравейте момичета.Аз съм начинаеща с 10 протеинови дни и 5 свалени килограма :3000: ,но благодарение на вашите коментари съм сигурна,че ще се справя :grill: Първи ден съм на протеини и зеленчуци,ще ви държа в течение на свалените килограми.Ако можете да ми кажете само разрешени ли са обезсолени маслини защото в книгата не срещнах нищо за тях. :good_luck: Успех на всички.

milamila_77
17th August 2008, 08:01
Здравейте и от мен!

Въпреки, че е лято и всички са отправили поглед към морето, виждам че има хора във форума, което ме радва.
Пиша, за да се оплача :( За една седмица, в тези жеги, не стига че не съм свалила нито килограм, ами дори съм качила един - ОФФФ!
Поради жегите не се храня редовно, често пропускам хранения или ям вечер, когато е по хладно и може да се диша и ето, че ми се отразява лошо.
Един съвет към всички - не пренебрегвайте съвета за редовно хранене. Всичко от значение при спазването на режим - не само какво, но и колко често си хапвате...
Успех на всички и лека седмица - пак ще е горещо :?

borti79
17th August 2008, 10:52
Здравейте и от мен хубавки фиданки :girl_haha: .аз да се похваля за една нощ сам минус 1.500кг. :1203: .....Значи след голямото задържане дойде моят щаслив момент да се събУдя и да САМ още по финна... :2013: :1207: :1211: ...след като снощи скрих няколко питиета :1225: :1229: :1206: и бях като отвързано куче.. :1211: ...знаетели както не бях ходила на дискотека от царската свадба :2023: :yako: :2055: .......вчера ме огря.. :1211: .......бесниях :1301: :1211: :2042: :d015: и след толко алкохол минус кила.. :1229: .не съм пияница ей да не ме збъркате.. :2001: :2055: ...само се почерпих. :1225: ..И малко згафих с диетата :2047: ,но важното ,че има ефект......са отивам да си попеча отслабналото си д....... НА ПЛАЖА :sunbath: ЦЕЛУФКИ И ПОВЕчЕ ТАНЦИ МОМИчЕТА..
:girl_kiss2:

milamila_77
17th August 2008, 11:04
Хехехе ПОЗДРАВЛЕНИЯ borti79!

:1203: Радвам се за теб. Важното е, че си се забавлявала и сега се чустваш добре :1207:

Продължавай в същият дух!

Nastiya
17th August 2008, 11:48
Здравей niki3011 и :wellcome: Радваме се за твоите постижения. А сега на въпроса - мисля, че четох някъде, че маслините са категорично забранени, зарди въглехидратите и мазнините. Колкото били по-черни, толкова повече въглехидрат имало в тях. Моят съвет е - изчакай, за да не е това причина за задържане по-нататък :)

Много се радвам за всички момичета и за позитивизма,който излъчвате. Аз ако ви кажа, че живея на морето и не съм влизала още във водата ще ме вземете за откачена, а недай си Боже да ме видите колко съм бяла :) Ама така е - хората лятно време идват на морето, а аз ще си ходя в Пловдив :)

tirra
17th August 2008, 15:15
Здравейте Дюк-еси принцеси!
Най-напред добре дошли на новите момичета Dayamanti и niki3011. Да ви кажа момичета - ако има въпроси питайте , колкото и да ви се струват абсурдни , глупави и т.н. Подробностите са важни затова сме тук да си помагаме.
Аз като гледам .... май още дълго ще съм тук! :girl_haha: вече три месеца откакто се доверих на татко Дюкан, но честите ми прегрешения ще ме държат сред вас още мн време. Мама и тате ми бяха на гости . Днес ги изпратих по живо по здраво . равносметката е че почти успях да бъда режимна - рибка, салатки, морски деликатеси.... но казах "почти" защото рибата и морските деликатеси бяха пържени или панирани - абсолютно забранено от режима !!!!, а салатите поръсени с обикновено солено и мазно сиренце. Оправдавах се че на заведенията по плажа няма как ! НО ИМА! ПРЕДЛАГА СЕ РИБА НА СКАРА, ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛКИ И ШИШЧЕТА НА СКАРА.... и т.н . Изход има, всичко зависи от нас.
Та така - в големи прегерешения съм. то и затова не мърдам от 79кг от сума време. а и пак се задава МЦ така че тези дни едва ли ще мръдна стрелката, въпреки че съм на чисти протеини.
Хайде стига съм се жалвала.!!!
Специални поздрави на МЕРИ, НАСТЯ И БОРТИ!
ДАМАТА ЧОЧИ ДА ВНИМАВА НА МОРЕТО.... че чичо Нептун ще я накаже ако прегреши!
НИКОЙ ДА НЕ СЛЕДВА МОЯ ПРИМЕР!!! БЪДЕТЕ РАЗУМНИ!

niki3011
17th August 2008, 17:03
Настя,благодаря за уточнението за маслинките! :2015: То и аз сега се сещам,че го бях мернала като информация ама един акъл женски закъде по напред :wall: .Но иначе не съм си и кусвала докато не се допитам защото не исках да ми тежи на 82-килограмовата съвест. :candy: Опитвам се да запаля по режима една моя колежка която е с изхвръкнало дупе и коремче като на :mama: в 6-гия месец но тя упорито твърди,че не може да яде толкова дълго едно и също.Щяла да пробва някаква диета в която първия ден се консумират протеини,втория въглехидрати третия плодове и зеленчуци а на 29-тия ден само на вода.Не знам само как ще стане номера със задържането на килцата!Надявам се като види моите по-нататъшни резултати да се вразуми,защото тя много обича да си похапва!Е,от мене толкова мили дами,отивам да изпия едно кафенце с обезмаслено мляко.Пак ще ви пиша.Радвам се,че ви има.Вие сте моя стимул :2018: :1201:

zozeto
17th August 2008, 21:28
Здравейте, Красавици :)

Не съм писала от 100 години, но ме беше срам :oops: , защото малко пооплесках работата с режима. Докато бях в отпуска си позволих няколко сладоледа, хляб, малко алкохол и плодове. Докато бях в Испания качих 2кг, след като си дойдох отидох на нашето си море и там, въпреки, че си хапвах и картофки, свалих 2-та кг. Сега задържам положението с килограмите, но нещо много се изкушавам от плодовете и не мога съвсем да се върна към режима. Хубавото е, че не качвам килограми, но пък и не ги свалям. Все пак от 24 юни съм с Дюкан и съм свалила общо 12кг, което никак не е малко, поне според мен. Мисля от следващата седмица да тръгна на аеробика, но малко ме притеснява операцията .... хм ще опитам пък ако не става, няма да се насилвам.
Моля, някой да вземе да ми се скара хубаво и да ми помогне да вляза пак в правия път, за което ще съм изключително благодарна.

ПП: Поздравления на всички за постиженията и да си избиете негативните мисли от главите, че нещо много сиво звучаха предните няколко страници.

Nastiya - благодарности за интересната и полезна информация. :2020:

marry
18th August 2008, 07:56
Здравейте момичета, добре че се завърнаха "старите" дюканки, че беше станало доста скучно само настя се опитваше да потдържа огъня за което съм и много благодарна, а аз като една "затъпяла" от режима учителка по цял ден дежуря в училището сама и освен форума нямам никаква друга работа та затова и честичко досаждам
да се похваля ще се опитвам вече да влизам в 3 режим, но като се събудих вчера с това намерение изведнъж си казах ами на мен нищо друго не ми се яде, какво ще правя , но все някога трябва да се започне нали
тирра благодаря за поздрава и аз поздравявам всички които устояват тук с режима на дюкан и стават все по красиви

Nastiya
18th August 2008, 11:39
Здравейте и от мен днес момичета. :) Да сте живи и здрави, че ви открих и се запалих по режима...И най-сърдечни благодарности на Тирра, тя си знае защо. :2024: Относно информацията, ами аз какво да правя като съм цял ден в офиса и когато имам възможност чета от френски сайтове и по-интересните неща си ги записвам :oops: . Всичко е свързано с режима де...А иначе пр мен нещата засега се развиват по следния начин:

Днес ми е 5 ПЗ ден, значи всичко на всичко съм 15 дни на режима, а резултат има. Чувствам се по-добре, стават ми вече някой от старите дрехи и краката ми се поизгладиха от бебешките гънки. А аз вече не бягам, че доста пострадах с крака и не мога сега. Пак се отплеснах :oops: Та да се върна към докладната :lol: :lol: :lol: Като килограми не са много,но си казах, че ще си сменя лентичката като закова 70кг :oops:. А иначе при мен най-голям проблем е да устискам да не си поръчам бира - за срамотиите - пиех адски много бира :oops: А сега освен с режима се оправдавам със спирането на цигарите, че ще запаля отново ако пийна само една и приятелите си ме разбират.
А че режимът действа - действа. Скоро ми се случи нещо, което отново ми вдигна самочувствието :) Та аз продължавам бавно и славно по режима. Само не знам сега като се прибера за годишнината на татко...Но ще се справя...Моят инат (проклетия) равни нямат :lol:

mishi
18th August 2008, 16:14
аз съм вече от 20 дни на диетата и резултата е -7 кила. от които качих два защото му отпуснах края покрай едни 3-дневни празници, но от днес съм пак на протеини и ще ги сваля бързо. Чаках си МЦ-то, ама явно ще ме пропусне тоя месец заради диетата. Иначе се чувствам страхотно, успях да си влезна в някои от старите дрехи а по новите започнаха да ми стават широки, и с най голямо удоволствие чакам деня в който ще ги събера в една торба и ще ги метна в казана пред блока.
Пожелавам успех на всички тръгнали в битката с килата.

gerenceto1
18th August 2008, 16:32
Чаках си МЦ-то, ама явно ще ме пропусне тоя месец заради диетата.


Изненадвам се колко спокойно го приемаш. Вярно е, че строгите диети имат и този ефект, но все пак притеснителен е този факт. Аз бих отишла на лекар незабавно и ако е от диетата не бих рискувала да си навредя по този начин. :roll:

cvety
18th August 2008, 18:18
[quote="mishi"]Чаках си МЦ-то, ама явно ще ме пропусне тоя месец заради диетата. quote]

наистина го казваш някак си твърде спокойно :shock:
и моя го няма и пия некви хапчета и само се моля да ми дойде :?

спри диетата, продължавай да се храниш здравословни, без там тестените,мазните,газирани те,сладките изделия, за да запазиш постигнатото до тук и бягай на лекар, докато е време :)

Dayamanti
18th August 2008, 19:48
Аз.... днес му отпуснах края.... :( Ядох пържени тиквички с кис. мляко... :( нещо взех да се отчайвам..... не помръдвам от тези 72 кг!!! Незнам какво да правя вече!!!! :cry:

Murder_Doll
18th August 2008, 20:17
Така като стана на върпос за МЦ-то, искам да ви попитам вие тренирате през тези дни? На мен вчера ми дойде и попринцип първите 4 дни не тренирам, но след това си тренирам, но не знам дали е правилно. :oops:

tirra
19th August 2008, 07:32
Dayamanti , мила, не се вини за тиквичките! вече си го направила и няма как да го поправиш. единственото нещо сега е да успееш да не го повториш и да се изкушиш и от друга нережимна храна.
а за задържането-не се отчайвай! нормално е. всички имаме такива периоди. при някои дори е около 20дни до месец, но ... ти сама си го написала в "подписа" си - "не трудното, а лесното погубва....". важно е да издържиш през този период. може би е предменструално, или организмът ти е свикнал на този ритъм. просто смени дните ако си 5ЧП/5ПЗ то направи 3чп/6пз или някаква схема, която на теб ти е удобна и приятна. но и в двата случея ще започнеш отново да сваляш. търпение и ще бъдеш възнагредена!
Целувки и прегръдки на всички останали Дюкеси!

Nastiya
19th August 2008, 11:52
Ето малко информация за ЗАДЪРЖАНЕТО:
При спазването на режима е нормално да има и периоди на задържане на теглото: от няколко дни до няколко седмици. Причина може да е наближаващият МЦ, консумация на по-солени храни или просто реакция на организма (в общия случай се засилва с наближаването на целта).

Придържайте се към режима: ако сте обезкуражени, се мерете със сантиметър - често обиколките изпреварват килограмите. В сайта си Дюкан препоръчва при задържане да се увеличи ходенето пеш с 20 мин. и да се намалят млечните храни - от максимално допустимия прием на около 1 кг. млечни на около 400 гр., като киелото мляко е последно за изключване.

Dayamanti
19th August 2008, 14:46
Благодаря ви момичета.... аз продължавам с диетата ... нищо че вчера ... малко... :( Махнах прясното мляко, но продължавам да не помръдвам.... да се надяваме че задържането няма да е толкова дълго, че съвсем ще се обезкуража
Наистина тези дни би трябвало да ми дойде... но нямам идея кога , защото миналата седмица ми се наложи да пийна едно хапче за спешна контрацепция ... и нали знаете колко много объркват хормоните тези хапчета... поне при мен е така... така че нямам идея кога точно ще "цъфна".

sweety_91
19th August 2008, 19:56
Здравейте, момичета! Преди всичко искам да ви поздравя за добрите резултати и да ви пожелая успех със свалянето на останалите излишни килца.

Може би е редно и да се представя. Аз съм на 17 години, предстоят ми 11ти и 12ти клас, след което, както знаете, имам бал и реших да се вкарам малко във форма. :lol: Ще видим докъде ще стигна, но надеждата умира последна все пак.

Сега накратко да ви разкажа историята си. Винаги съм си била пухкавка с големи бузки, но между 3ти и 4ти клас ми дойде МЦ. За около 3 месеца качих 20 килограма, като с годините те продължаваха да се трупат. Ние родата не сме хич слабички :lol: и това предразположение към надебеляване още повече усложни нещата. Преди около 2 години зимата стигнах 95 кила и сериозно се уплаших, защото година по-рано бях 70 и няколко. И всичко това САМО от храната и застоелия живот, а не от болест, както е при други хора. Чист мързел и глезотия. :oops: Та реших да се взема в ръце. За около месец свалих 10 килограма с МНОГО глад, след което ги задържах с още глад и доста спортуване. Слава богу не съм ги качила тези 10 кила и до днес. Но в края на лятото реших да спра преди нещо да ми стане (четох за някакво осукване на червата, не мога да се сетя как точно се казваше болестта и много често се предизвиква от прекалено бързото сваляне на килограми или качването им). Есента свалих още 5 килца, но ги качих зимата заради естественото натрупване на мазнини. Оттогава не съм мръднала, макар че пак доста се отпуснах. Сега съм твърдо решена да си наложа правилен режим на хранене.

Много съм слушала за Дюкан и доста изчетох тук във форума, но тъй като не съм любител на месото, рибата и яйцата, малко ми е трудно да спазвам режима. Но тъй като знам колко е ефективен, реших да следвам съветите на Дюкан и основните храни, които позволява, но с малки промени, за които искам да се допитам до по-опитните и разбиращи от мен.

1. Проблем ли е, ако заменя основното за диетата - месото, с пилешки пастет? Все пак и той е от месо, макар и не съвсем. :?: А и продължавам да ям месо, просто не в големи количества. Примерно някое пилешко кюфтенце днес, пилешко бутче в други ден и така... Просто пастета с едно доматче мога да си го хапвам по цял ден. :oops:

2. От една седмица не съм кусала каквито и да е подправки. Знам, че Дюкан ги разрешава и даже препоръчва, но аз за себе си съм се убедила, че колкото по-малко сол и подобни използваш, толкова по-добре. Олио и зехтин и капка не съм си сложила в устата, яйцата ги "пържа" във вода. Не ми тежи толкова това, но се чудя дали наистина ще има резултат, че не използвам сол, пипер, соев и чеснов сос и подобни?

3. Поглъщам големи количества кола лайт - около шише на ден. Знам, че трябва да спра, но така ми е по-лесно да не ям мазни, сладки и тестени неща, както и плодовете, които обожавам. Мисля си, че ако издържа месец-2 на режима, може и да поспра малко - просто сега ми е нужна за психическа подкрепа, така да се каже. :lol:

Та, съжалявам, ако съм ви отегчила. Опитах се УЖ да бъда по-кратка. Надявам се някой да отговори на въпросите ми, нищо, че са малко тъпички. :oops:

divina
19th August 2008, 22:17
Здравейте, милички мои!

Аз пак се включвам, по-рядко го правя напоследък, ама няма какво много да кажа, а и периодът на задържане ми е тоооооооооолкова голям, че е достоен за олимпийски медал :2005: :2004: :1242:
Да кажа :wellcome: на всички нови сладурки, пожелавам ви много постоянство и вяра, за останалото ще се погрижи чичо Дюкан :D

sweety_91, ето моето мнение:
1. пастета не е точно чисто месо и мисля, че хапването му няма да доведе до желания резултат. Разбирам те, че не си привърженик на месото, аз по принцип също никога не съм яла много месо и не съм умирала за него, но като решиш, че имаш някаква цел можеш да попромениш няки навици и ти гарантирам, че няма да е толкова тежко, колкото си го представяш. Важно е да се яде поне по 4 пъти на ден, не забравяй и закуската - много е важна!
2. подправките не са задължителни, ако не обичаш няма проблем
3. за колата те разбирам, по принцип е малко в повече, но можеш постепенно да я понамалиш като влезеш в крак с режима

Това е моето мнение, желая ти много успехчета :girl_kiss2:

Моичета, целувки за всички... tirra, Борти, Nastiya, zozeto... специални поздравчета!!!

leito
20th August 2008, 09:37
здраейте сладурки аз мисля лека полека да навлизам в трета фаза,но незнам как по - точно да го направя!сега си карам 6-п и 3-з и не знам как да ги обърна дните изведнъж ли?Как да стане да започна освен всеки ден да си хапвам зеленчуци освен един ден разбира се-а плодовете как да ги включа - просто да започна всеки ден да ги консумирам ли , хлябът, кашкавалът,моля ви дайте съвет защото съм много объркана и мисля ,че ще сгреша

leito
20th August 2008, 09:44
здраейте сладурки аз мисля лека полека да навлизам в трета фаза,но незнам как по - точно да го направя!сега си карам 6-п и 3-з и не знам как да ги обърна дните изведнъж ли?Как да стане да започна освен всеки ден да си хапвам зеленчуци освен един ден разбира се-а плодовете как да ги включа - просто да започна всеки ден да ги консумирам ли , хлябът, кашкавалът,моля ви дайте съвет защото съм много объркана и мисля ,че ще сгреша

tirra
20th August 2008, 10:54
Здравей leito !
вероятно нямаш книгата затова ще ти цитирам възможно най-кратко какво пише в нея за ТРЕТА ФАЗА или ПРЕХОДНИЯ РЕЖИМ.
татко Дюк казва че е много важен защото след всяка успешна диета е най-трудно да запазим постигнатите резултати. Е, този преходен режим има точно такава роля . затова трябва да се изпълнява най-стриктно.
ето какво пише на стр. 105

Досега, по време на семсения режим , сте се хранили последователно с белтъчини и с белтъчини плюс зеленчуци. От сега нататък край на редуването- белтъчините и зеленчуците са ваши, напълно и заедно. БЕЛТЪЧИНИТЕ и ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ предстваляват стабилна основа, върху която ще построите режима на задържане на теглото. към познатите ви досега храни
* постни меса / пиле, телешко, говеждо, конско/
*риби и морски дарове
*обезмаслени млечни продукти
*яйца
*вода 1.5-2литра
*зелените и сурови зеленчуци ,
се добавят нови храни , които ще обогатят и подобрят всекидневното ви меню и които може да въведете ВЕДНАГА в следните пропорции и количества.

ЕДНА ПОРЦИЯ ПЛОДОВЕ ДНЕВНО
Всички плодове са разрешени с изключение на банан, грозде, череши и сухи плодове / орехи, бадеми, фъстъци, кашу/.
Колкото до понятието "порция", това е единица за плод с големината на една ябълка, една круша, един портокал, един грейпфрут, една праскова ... за по-малките или по-големи плодове - една купичка ягоди или малини, един резен диня или пъпеш, две кивита, две кайсии, и т.н
не забравяйте ПО ЕДНА ПОРЦИЯ НА ДЕН - НЕ НА ЯДЕНЕ!


ДВЕ ФИЛИИ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ ДНЕВНО
може да се прави сандвич с месо, шунка или сирене. задължително да е пълнозърнест заради естественото количество трици!

ЕДНА ПОРЦИЯ СИРЕНЕ НА ДЕН
За какво сирене и за какво количество става въпрос?
Да се избягват ферментиралите сирена като камамбер, рокфор, козе сирене. Имате право на всички видове термично обработени сирена. Предполагам че това си е нашето краве саламурено сирене.
количество - около 40г дневно. На обед или на вечеря - но ПОЕМЕТЕ ПОРЦИЯТА НАВЕДНЪЖ - в едно хранене.

ДВЕ ПОРЦИИ НИШЕСТЕНИ ХРАНИ СЕДМИЧНО
* макаронени изделия - порция от по 200г но без да добавяте мазнина. може да ги залеете с доматен сок, или сирене или най-добре малко пармезан - той не е толкова мазен и има пикантен вкус.
*кус кус , качамак, булгур, цели житни зърна - порция от по 200г .без мазнини - може да се сварят в кубче телешки бульон.
*леща , боб, нахуд, грах- порция 150г, без мазнини само домати, лук , подправки.
*ориз и картофине повече от 125г варен, по възможност пълнозърнест ориз, без мазнина. картофите - небелени или увити във фолио, бе мазнина. ЧИПС и ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ - строго забранено.

Списъкът с горепосочените продукти е подреден според приоритета на различните храни. Най-отгоре - на първо място стоят храните които може да консумирате по-често. хрите в края на списъка - картофи ориз ограничете до минимум. колкото по-рядко толкова по-добре.

Други продукти към списъка са:
НОВО МЕСО

* агнешко бутче - печено, като горната част да се избягва защото има много мазнина
* свинско печено - от филето , при същите условия като агнешкото бутче
* шунка вече може да не е олекотена

Това не е всичко. Има още две новини - едната е добра, другата необходима.

ДВЕ ГАЛАВЕЧЕРИ СЕДМИЧНО
Два пъти седмично може да си приготвите хубава вечеря по ваш вкус без никакви ограничения.
Настоявам на думата "вечеря", за да не се объркате . става дума за ДВЕ ХРАНЕНИЯ а не за ДВА ДНИ.
Като казвам "всичко" , значи всичко. но трябва да се спазват две важни условия:
** НИКОГА ДА НЕ СИ СИПВАТЕ ДВА ПЪТИ ОТ ЕДНО И СЪЩО ЯСТИЕ и
** НИКОГА ДА НЕ СИ ПРИГОТВЯТЕ ДВЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ГАЛАХРАНЕНИЯ
Следователно всичко може да е в единствено число - едно предястие, едно основно ядене, един десерт, един аператив, една чаша вино....
важно е да не преяждате или да се напивате. сипете си по- голяма порция , но не "допълнително".

необходимата новина:

ЕДИН ПРОТЕИНОВ ДЕН СЕДМИЧНО
ядат се познатите неща - постни меса, леки шунки, яйца, обезмаслени млечни... ако е възможно, спазвайте условието това да е ЧЕТВЪРТЪК. в краен случей Сряда или Петък, но това да е веднъж завинаги. винаги трябва в този ден от седмицата да сте на протеини. небива да ги сменяте!



Дано съм била полезна !

leito
20th August 2008, 11:37
tirra ти си страхотна много ти благодаря и много минусчета ти пожелавам, наистина много ми помогна!

mimcheto_j_j
20th August 2008, 12:34
В събота започвам диетката, имам книгата, но все пак вие вече имате опит и затова ако може да ме посъветвате как точно да подходя ще е супер :)

Patety
20th August 2008, 12:56
Не знам за тази диета, но имам една колежка дето я спазва и сега пак си е същата. Оформила се е както си беше с корема и всички екстри. не може да ме убеди някой, че има трайно задържане от диета на килограми. Е може би има- ако спазваш режими цял живот!

mimcheto_j_j
20th August 2008, 13:28
Ами да ти кажа, то много зависи как я правиш Защото аз правих една, свалих 20 кг и чак след 2г яко тъпчене запоцнах да качвам по малко

Patety
20th August 2008, 13:44
Е и майка ми така- след 3 години нямаше и следа,че е пазила диета.

mimcheto_j_j
20th August 2008, 13:53
Просто трябва постоянство! :) Иначе сме изгубени !

mimika
20th August 2008, 13:59
Ами да ти кажа, то много зависи как я правиш Защото аз правих една, свалих 20 кг и чак след 2г яко тъпчене запоцнах да качвам по малко
А би ли споделила коя е тази диета :) Благодаря :D

tirra
20th August 2008, 15:04
В събота започвам диетката, имам книгата, но все пак вие вече имате опит и затова ако може да ме посъветвате как точно да подходя ще е супер :)

здравеа Мимчето... незнам какво точно да те посъветвам. всичко зависи от крайната цел която си си поставиля - колко кг имаш да сваляш. единственият ми съвет е да се храниш с режимни неща и да бъдеш търпелива. :good_luck: ако имаш конкретни въпроси ще отговарям ако знам, но в книгата е написано много ясно. започни с 5 дни ударен режим - тоест само месо - пиле без кожата,без крилцата, телешко, говеждо .... да са варени или пекани. може да си правиш омлет в тефлонов тиган, яйца на очи пак в тефлонов тиган, варени.... кисело мляко 0.1% - сутрин за закуска, кафенце с подсладител и малко прясно мляко 0.1%. можеш да повикаш въображението на помощ и ... пет - шест дни са ок за ударен режим. след това зависи колко кг имаш да сваляш започваш смесения режим - протеини със зеленчуци примерно 4 дни и после само протеини 4 дни и така ги редуваш до достигане на желаното тегло. НАЙ ВАЖНОТО - ВОДА МИНИМУМ 1.5л на ден. ама минимум.
това е на две на три.
успех и се разписвай тук когато можеш с инфо как върви.

niki3011
20th August 2008, 15:33
Здравейте банда! :1242: От няколко дни не съм се включвала и сега реших да го направя.Първо искам да ви се похваля:от началота на на всеки 7 дни се тегля на специапно кантарче което отчитателесните мазнинии височината.Днес отново се премерих,разбира се резултате са добри,но това което ми прави впечатление е това че,%-те тел.мазнини спадат а килограмите чисто тегло остават същите.Което ще рече че,губя мазнини а не мескулна маса както е при по-вечето диети.Затова смятам че,това е възможно най-добрия хр.режим който съм срещала.Другото което ме озадачи и реших че,е лудост е височината ми:при предишниге 3 измарвания/пазя си бележките от везната/височината ми е 164 см.Днес съм 165 см.По късно се видях с моята приятелка която а медицинско лице и потвърди този факт.Всеки килограм оказва натиск върху нашите сгави а веществото което смекчава триенето м/у тях е желеобразно.Тека че е нормално загубата на някой дрег килограм да освободи напрежението в тези хрущяли и да си върнем 1-2 см.Още нещо полезно:.При всяка крачка натоварването което поема тазобедрената става е равно на килограмите ни умножени по четири.Представете си как измъчваме със стотици килограми нашите стави.Извинявайте че бях многословна,но ми се искаше да споделя всичко това с вас с надеждата да подкрепя всички стари и нови Дюканки,че това е най правилния път към намаляване на теглото,който сме избрали.Толкова от мен за сега,пак ще ви пиша! :2008: :2008: :2008:

tirra
20th August 2008, 16:28
niki3011 благодаря за полезната информация и честито за резултатите!

mimcheto_j_j
20th August 2008, 17:31
mimika, Преди 3-4 г правих диета, която аз си измислих. 26 дни се ядат само месо(пиле, телешко, пуешко), риба, яѝца и зеленчуци + 1,5 вода. Всъщност е подобна на тази на Дюкан! Забранени са нишестените продукти, хляб и сладко. Прави се 2 поредни месеца по 26 дни! :1246:
P.S. Благодаря ти tirra за съветите, ще са ми от полза!

joana68
20th August 2008, 17:33
Zdraveite,
Ot dosta vreme sledq foruma i re6ih da se vklu4a. Izvinqvam se za tova 4e pi6a na latinica, no tuk na rabota nqmam kirilica.

Ot Ponedelnik sam na tozi rejim. Visoka sam 170cm i teja 84kg. Zapo4nah s 7 dena udaren rejim i kato svar6i 6te vidim kolko sam nadolu.

Hodq vseki den na fitnes sled rabota i predpolagam, 4e v kraq na perioda nqma da sam mnogo nadolu...

Edin vapros samo:

Sutrin si pravq zakuska s 3 supeni lajici oveseni trici i edna supena lajica smlqno leneno seme v 1/2 kofi4ka 0,1% obezmasleno kiselo mlqko.

Poneje ne vidqh nikade dali e rejimno poemaneto na leneno seme, vaprosa mi e moga li da go priemam sutrin po tozi na4in, za6toto ina4e 6te imam problemi s WC-to?

Blagodarq predvaritelno

mimcheto_j_j
20th August 2008, 17:40
Здравеѝ , за лененото семе съм чела и мисля че няма проблем да го ядеш. Лененото семе съдържа 10-20 % слузни вещества, пектини, 20-25 % белтъчни вещества, стерини. Слузта на лененото семе е добро противовъзпалително и омекчаващо средство при хроничен запек, при възпалителни заблоявания на стомашно-чревния канал
Ленено семе Билката има противовъзпалително, омегчаващо и леко слабително действие. Спомага за здравината на костите, ноктите и зъбите както и за здравето на кожата. Полезен при заболявания на дебелото черво, женски болести, възпаления. Употребява се при заболяване на дихателните пътища, стомаха, пикочните пътища.

joana68
20th August 2008, 17:44
Mersi mnogo za infoto.

mimcheto_j_j
20th August 2008, 17:52
Моля! Сега прочетох в един френски саѝт че на ден трябва да се приемат по 25 гр за жените и по 38 за мъжете :)

sweety_91
20th August 2008, 19:12
divina, мерси много за отговора. Ще се опитам да следвам съветите ти. :)

mimika
20th August 2008, 19:50
mimika, Преди 3-4 г правих диета, която аз си измислих. 26 дни се ядат само месо(пиле, телешко, пуешко), риба, яѝца и зеленчуци + 1,5 вода. Всъщност е подобна на тази на Дюкан! Забранени са нишестените продукти, хляб и сладко. Прави се 2 поредни месеца по 26 дни! :1246:
P.S. Благодаря ти tirra за съветите, ще са ми от полза!
Благодаря ти за отговора :D
Това много ми прилича на безвъглехидратната диета /така и викат де/. :wink:

Nastiya
20th August 2008, 21:55
Здравейте момичета,

Вие днес сте се скъсали да пишете, а аз още съм в офиса и работя та чак сега влизам да погледна. Много се радвам на новите попълнения в нашите редици :) Аз май няма какво да ви кажа или да се похваля, освен да ви напрегръщам и нацелувам всички и да ви пожелая мноооого минусчета :)

mimcheto_j_j
21st August 2008, 09:35
Добро утро на всички! От опит знам че спазването на диета има и някой неприятни страни като стриите и отчасти целулита. Вие как се справяте с тях? Спортувате ли или ходите на масаж? :2003:

mimcheto_j_j
21st August 2008, 09:54
Забравих да питам в диета на Дюкан в ударния режим позволени ли са ролцата от раци?

Murder_Doll
21st August 2008, 10:34
За стриите знам 2 рецепти:
1. С масло от шеа: втрива се на местата със стии 2-3 пъти дневно и след баня.
2. Масажно масло с алое-вера:
- 1/2 чаша зехтин
- 1/4 чаша алое-вера гел
- 4 капсули витамин Е
- 2 капсули витамин А

И като при маслото от шеа се врита 2-3 пъти дневно и след баня.
Аз лично от това с маслото от шеа съм горе-долу доволна. Но моите са нови, така че ако са ти стари стриите, не знам дали ще подейства.

За целулита - повече движение, вода и масажи. :wink:

Ролцата от раци не са истински ролца от раци а са от нишесте. Не мисля, че са позволени. :wink:

Надявам се, съм ти помогнала :wink:

mimcheto_j_j
21st August 2008, 14:53
Много ти благодаря! Ще пробвам и двете неща, дано има резултат! Утре почвам и диетата, дано се справя :1203:

Nastiya
21st August 2008, 15:46
Здравейте,
Относно ролцата от раци - много зависи на коя фирма са. В по-голямата част в тях има бяло месо и много слабо количество нишисте. Все пак гледай етикета. За да няма нежелан ефект, по-добре не ги включвай в менюто си през ударния етап.
За целулит - лично на мен ми помагат масажи с утайка от кафе и масажи с капацин ( вещество съдържащо се в лютата чушка). Подобрява вътрешната микроциркулация :)

mimcheto_j_j
21st August 2008, 18:30
Благодаря на всички за съветите :) ако има нещо питайте и вие. Винаги съм насреща!

divina
21st August 2008, 23:16
Здравейте, мацки! :1201:

leito, и аз мисля до няколко дни да влизам в 3-та фаза и проучвах нещата. Сега съм на ПЗ и се чудя дали да изкарам 5П и след това вече да си мина на 3-та? Напоследък се клатят 500 г до 1 кг (след тренировка винаги съм по-лекичка) и не мога да затвърдя килограмите :? и за това се чудя дали да изчакам, но вече много ми дойде 2-рата фаза – исках да сваля още 1, но нещо не ми се отдава, важното е да запазя успеха до сега…
leito, последните ти дни от 2-ра фаза П ли ще са или ПЗ?
А сега се сещам още едно въпросче... В трета веднага ли да въведем новите храни или постепенно? Четох различни мнение... Някои казват да бъде веднага, други – постепенно…

tirra, ти като добрата ни душичка тук, какво мислиш и изобщо всички други момичета. :roll:

sweety_91, за нищо, стига да мога да помагам, винаги съм на среща :D :girl_kiss2:

Сладки сънища, момичета, и да осъмнете по-лекички! :2024:

валентина
22nd August 2008, 06:28
Момичета имомчета вече съм четвърти ден на ударен режим. Спазвам всичко точно но за сега не съм свалила почти нищо. Ззнам че при мен е малко трудно и иска време но се интересувам дали има и други като мен, като чета от вас колко килограма сте свалили в този период направо се обезсърчавам е няма да се откажа разбира се. Поздрави от мен на всички постигнали успех с воля и инат.

mimcheto_j_j
22nd August 2008, 10:56
Момичета аз днес започнах ударния режим! Направих си линийка за кг но не мога да си я кача в профила. Как точно става?

http://www.mamaibebe.com/ticker.php/weight/23134.gif (http://www.mamaibebe.com)

Nastiya
22nd August 2008, 12:07
Валентина, не се отчайвай. Аз съм 14 ден на Дюкан и съм свалила за целия период всичко на всичко 3 кг. Защото влязох от диета в диета и организмът ми е яко уморен, за метаболизма няма да говорим...Горе-главата и не се отчайвай. Трябва само упоритост и постоянство....Ние сме тук, за да си помагаме. :ole: Много сме, силни сме.

Някой пита за ролцата от раци...Вчера специално се разрових и мога да изкоментирам следното. Не купувайте на "Сирена" най-широко разпространените - много висок процент нишесте, захар, сол, консерванти. Другите вносните поне не пишеше да има захар в тях. Честно казано всеки организъм е различен, някъде бях чела,че една от Дюканките сваляше с пилешки кренвирши, ама аз честно казано не смея. Спрях и пуешките шунки, заради соевия протеин, ама да ви кажа честно вече куткудякам :) Но не се оплаквам. Скоро ще ви постна нови снимки :) Хайде успех на всички. За трета фаза не смея да се обадя, Дивайна,че нещо там още ми е далече и не е пробвано от околните и мен самата....

mimcheto_j_j
22nd August 2008, 13:15
Аз се интересувах! Мерси за отговора! За съжаление не живея в БГ, но просто няма да ям ролца и проблема е решен. :) И не се отказвайте, всеки организъм е различен, трябва му време за да се адаптира! А и метаболизма има важна роля ! Бъди търпелива и резултатите няма да закъснеят! Успех на всички!!!

tirra
22nd August 2008, 15:12
mimcheto_j_j желая ти успех!!! :good_luck: и скоро да се похвалиш. ако не е тайна - напиши първоначалните мерки и килограми... и какви са целите ти.
Целувки на Мери, Настя, Борти, Антоанет....Еличка и всички които се изгубиха някъде в морските пясъци.......
прр хайде напиши два реда да ни вдъхновиш!
divina незнам какво да те посъветвам. в книгата не пише нищо за постепенност на въвеждане, но ако случайно ROKO ни чете все още - тя е в четвърта фаза - може най-добре да каже и да ни посъветва.
аз съм в дългорайно задържане .... но кво ми пука. :beavis_and_butthead: все някой ден на организма ми ще му писне да се съпротивлява и ще види той тогава.

mimcheto_j_j
22nd August 2008, 15:48
Хехе, ами мога да ви кажа само кг. Сега съм 73 и съм се устремила кам 58, защото преди си бях толкова, и мисля че ми са достатъчно за 174 см. :)

joana68
22nd August 2008, 16:14
Zdraveite momi4eta,
Dnes mi e 5 den ot udarniq rejim. Ne sam svalila mnogo - daje moje da se kaje, 4e po4ti ni6to, no kato se ima vpredvid, 4e sa6to kato Tirra preska4am ot druga dieta i fitnesa bez koito ne moga, si e cqlo postijenie. Ne se ot4aivam, za6toto i 2g da sa v minus si e pak uspeh makar i malak, nali taka... Otnosno glavobolieto: Imah go prez parviq i vtoriq den. To ne moje da se nare4e to4no i glavobolie, po skoro tejest i ne e 4ak tolkova fatalno kakto go opisaha po-nagore. Ve4e vsi4ko e nared i si go obqsnqvam s penastroikata na organizma kam noviq rejim na hranene.
Yam osnovno obezmasleni mle4ni produkti, pile6ki i pue6ki 6unki, riba.
Mi tova e zasega. Shte vi darja v te4enie. Uspeh na vsi4ki.

tirra
22nd August 2008, 16:25
Здравей Йоана,
аз лично свълих 2кг в ударния режим. не е отчайващо че си свалила минимлно количество. Все си мисля че от тия жеги задържаме много вода. Ако не ти е гадно - пий чай от шипка - той помага за премахване на тези течности които задържаме.
а главоболието може би не е от режима. Цяла седмица имам такова ... от жегите , а и от миналото пълнолуние /16-ти август/ което беше съпроводено от частично затъмнение - което не е никак малко. нали знаеш за приливите и отливите които се предизвикват от пълнолунието , та на нас представи си как ни действа тази луна.
Щом вече си наред - ти желая успех и скоро да се похвалиш !

Solver
22nd August 2008, 16:30
Всъщност от жегите губим течности и минерали посредством изпотяване и изпарение :) Но не се теглете толкова често на кантара, още по-малко всеки ден, попринцип кантар се ползва на 15 или 30 дни (освен ако няма нещо общо използването му с режима на хранене), другите резултати се отчитат визуално и сетивно :) Положителен резултат винаги ще има, така че е излишно да се отчайвате като се теглите по 2 пъти на ден, щадете психиката си :)

tirra
22nd August 2008, 16:40
Вероятно е така ама аз преди МЦ от задържане на течности в глезените ставам като едновремешните циментови колове за лозеницата на дядо ... много се подувам - направо е страшно. ама два дни след като ми дойде нещата си влизат в норма....

joana68
22nd August 2008, 16:53
Za svedenie se teglq vednaj na 3 dni i to sutrin na gladno. I e napalno vazmojno da zadarjam te4nosti zaradi MC-to. Pak i kakto kazah po-rano preminavam kam tazi dieta ot druga. Vsa6tnost ot na4aloto na godinata dosega sam svalila 15kg. Tirra blagodarq za otgovora. :wink:

divina
22nd August 2008, 17:46
tirra, мерси все пак за отговора :girl_kiss2: Пожелавам ти задържането да отмине в най-скоро време!

Nastiya, мерси и на теб!

валентина и joana68, привет и не се притеснявайте за "уж" малкото свалени кг в ударния. Аз също не бях свалила много. Изкарвате си го ударния, както си му е реда и си почвате с 2-ра фаза и килцата все ще се предадат в един момент. Успехчета от мен!!!

borti79
23rd August 2008, 08:45
DIVINA- :girl_haha: :girl_in_love: :girl_kiss2: :girl_dance: :2008: :2048: :2017: :2007: :2046: :2039: :2024: :2018:

divina
23rd August 2008, 11:29
bortiiiiiii, chica :2046: :girl_in_love: :2024: :1203: :girl_kiss2:
Как върви при теб режимчето?

borti79
23rd August 2008, 12:21
bortiiiiiii, chica :2046: :girl_in_love: :2024: :1203: :girl_kiss2:
Как върви при теб режимчето? MACKA NE PITAY :1230: :2005: :2010: :1250: :2034: :2014: :2047: :2052: :2010: :buttslap: :lol_sign: :shooting: :wall:

Nastiya
23rd August 2008, 13:15
Здравейте, момичета,
Направо ще ме сметнете за луда, но снощи ме замъкнаха на дискотека да раздрусам и аз старите кокали. Такова обикаляне не съм правила от години...Прибрах се чак в 8 сутринта....Пиша ви това, че чак на мен не ми се вярва колко дисциплинирана бях снощи. Цяла вечер го карах на минерални води и тоалетна :lol: :lol: :lol: :lol: Обаче от къде я изкарах тази енергия направо се чудя. Такова скачане не съм правила, сложих ги тийнейджърите в малкия си джоб. Днес обаче пораженията са следните :) Липсва ми кожа около 10 см на петата на десния крак и днес куцам. Отделно съм на работа и днес май ще е един от най-дъъъългите дни :)
Хайде, милички, аз ще спирам да ви досаждам. Целувам ви и благодаря, че ме изтърпяхте :)

divina
23rd August 2008, 15:24
borti, що така бе :? ? Задържаш ли? Я горе главата!!!!

Nastiya, какъв маратон си му ударила, тва с крачето е лошо, но пък иначе си се веселила :1211:като за световно (май олимпиада е по-актуално :girl_haha: ), а това определено е много добре и за настроението и за режима. :) И е похвално, че си останала режимна. :1223: И аз като излизам съм все на водица, защото в много дискотеки нямат кола лайт. Живи и здрави, аз и на вода мога да карам :1224: После ще полеем успехите!

mimcheto_j_j
23rd August 2008, 20:11
Хей момичета дайте някакви идеи какво може да се хапва през ударния режим като ме хване глад? Направо издивявам от глад понякога :1302: Мерси предварително!

joana68
23rd August 2008, 21:58
Mi az si hapvam riba, cottage cheese light 0.2% maslenost, kiselo mlqko i ot razre6enoto meso.

mimcheto_j_j
23rd August 2008, 22:08
Че то разрешено ли е сиренето? А то и аз си ги хапвам тия неща, но ми се искаше малко разнообразие! :cry:

joana68
23rd August 2008, 22:58
Niskomasleniq mislq 4e da. Ne znam kak e vav France, no tuk v UK ima mnogo taka nare4enite morski darove.

Scarlett
23rd August 2008, 23:18
всичко ям аз :D

mimcheto_j_j
23rd August 2008, 23:30
Има всичко в изобилие само че не обичам морски дарове :) А доколкото съм чела в книгата, сиренето е разрешено в 2 част от режима!

mimcheto_j_j
24th August 2008, 10:46
Добро утро на всички! Пиша специално за да се похваля че, от 73 кг вече съм 70.6 кг и това само за 2 дни! Успех на всички със свалянето на килца!

leito
24th August 2008, 11:30
дивина аз мисля последните ми дни да са на чисти протеини-не знам и аз много умувах по тази тема,искам тези три кила но не ми се дават и това си е казах си хайде още 2 седмици пък ще видиме ако не съм ги свалила май ще влизам в 3-та,всички ми казват да спирам,но аз инат-и между другото аз ли съм първата която е увиснала?като си пипна дупето ами то само кожа и за гърдите и корема много ми е мекичка кожата сега мислите ли че ако се стегна ще изглеждам по слаба?

niki3011
24th August 2008, 12:23
:girl_dance: :girl_in_love: :1242: :1241: Здравейте Дюканки.Отдавна не съм ви писала,но имам два въпроса които не мога да си отговоря сама.След ударния режим изкарах 5 дни на протеини и зеленчуци и сега ми е 4-ти ден на протеини.Тази сутрин като се изтеглих съм смъкнала само 1 кг.Нормално ли е?Вие по колко смъквате(ориентировъчно)?и аче спазвам всичко стриктно.Мислех си за вероятноста да задържам течнасти защото няколко сутрини лицето ми е подпухнало аМЦ-то ми мина!Другия ми въпрос е възможно ли е да получавам газове от яйцата? :1202: Предварително Ви благодаря за отговорите!Успех на всички! :girl_in_love:

Nastiya
24th August 2008, 12:40
Здравейте, момичета,

niki3011, Няма такова нещо като ориентировъчно сваляне на килограми. Всеки организъм си е различен. Нормално е да сваляш по 500 грама на седмица, но тъй като този режим е стъпаловиден, както задържаш по време на ПЗ след като преминеш на П дни, се изчиства организма от задържаната вода и тогава със сигурност се вижда колко си свалила. Теглене само сутрин на гладно и след посещение на "белия дом" :P . Казват, че 10 килограма се свалят за два месеца. На мен това, ако ми се случи сигурно ще съм най-щастливия човек на земята,но това е друга тема. Снимчицата,която е на аватара ми е от днес, сложих си я да се стимулирам визуално :) Как си със солта? Ако консумираш много солени неща също е възможно да се подуваш... А относно газовете и яйцата, няма как да е вярно. Ако не консумираш овесени трици - вкарай ги в менюто,но задължително сутрин. Аз си ги хапвам от първия ден на ударния режим.
leito - почни да ходиш на фитнес с леко натоварване,за да се стегнеш и се мажи със стягащите продукти на "Еркансил", страхотни са, само че са малко по-скъпички :( :( .
mimcheto_j_j, Поздравления за свалените килограми. Сега само да не се стреснеш като минеш на ПЗ и имаш промени в теглото - нормално е, заради водата
divina, borti79, tirra, Много целувки и минусчета ви пожелавам.

niki3011
24th August 2008, 12:49
Още от първия ден на режима консумирам овесени трици,дори толкова свикнах с тях,че преди сутрин като си отворя очите първо вклучвах кафе машината а сега първо си забърквам триците.Но като ме подсети не ходя редовно и пълноценно до" Белия дом"(тоалетната).Може ли да пия временно нещо като разхлабителни чайчета?Благодаря на всички за помоща.

Nastiya
24th August 2008, 12:56
Честно казано мненията за "спомагащи отделянето" чайове са много противоречиви...Не мога да препоръчам абсолютно нищо оттях, но виж иди в някоя аптека и си купи свещички за разхлабване. Дават ефект и не измиват полезната флора от червата като тези чайчета. Друг трик,който аз ползвах беше 2-3 чаши топла вода на гладно сутрин преди триците и кафето...Ами май аз с толкова мога да помогна. Хайде момичета - включвайте се

mimcheto_j_j
24th August 2008, 17:43
Аз доста четох последните дни и доколкото разбрах лененото семе помагало точно за стомашни проблеми и не само! Пише да се взема по 1 чаена лъжичка сутрин. Имам и еин въпрос овесените ядки - мюсли ли са? Аз гледах имахе едни със няколко вида семена, такова ли трябва да си взема? Мерси и успех на всички дюканки!

Mena
24th August 2008, 19:48
mimcheto_j_j, мюсли е овесени ядки смесени с различни сушени плодове, семена и ядки.
По-добре си вземи чисти овесени ядки и към тях добавяй каквото искаш.

joana68
24th August 2008, 19:56
Ne stava vapros za oveseni yadki. Te ne sa razre6eni. Razre6eni sa ovesenite trici (oatbran).

mimcheto_j_j
24th August 2008, 21:03
Мерси момичета! Значи ще се купуват трици :) Станахме прасенца ние :lol:

mishi
25th August 2008, 12:58
днес ми е 24 ден от диетата и резултата е -7 кила. 6 от тях свалих по време на ударния режим и другите два след това. ама нещо вече не помръдвам от тях - това добре ли е или не. уж си спазвам всичко в диетата ама явно нещо не е както трябва. Иначе и аз започнах да се мажа с някакъв антицелулитен крем. Ужасно ме боли главата вече 2 седмица - дали е възможно да е от диетата?

niki3011
25th August 2008, 15:15
Миши нормално е да има периоди на застой,организма се съпротивлява на загубата на килограми.Не се предавай,аз съм на 20-ти ден от диетата и съм минус6 кг.Като 5 свалих при ударния 10 дневен режим.Направих 5 дни протеини със зеленчуци и 5 дни чисти протеини и свалих само 1 кг.Зависи и колко имаш да сваляш.На мен ми остават 21 кг. :2005: Продължавай смело.Както писа една Дюканка "Много сме-силни сме"Ще се потдържаме идна друга. :music_band: :ole:

Antoinette
25th August 2008, 18:51
Ехееееее здравейте и от мен, най накрая да се появя и аз! Много сте изписали ама аз се бях отдала на 3 седмична активна почивка (в буквалния смисъл активна - по цял ден танци и тае бо:)

Нямам време сега да чета всичко, но да кажа :wellcome: на всички нови които май са доста и да пожелая много воля и успехи!

и много целувки на всички други, специално на tirra, allstars, npp, divina, nysa, borti и мнооого други, простете ми все пак съм вече 3 месеца и 13 дни на диетата и мозъка ми съвсем изфиряса!! :lol:

Мацки аз мисля да поемам към 3та фаза (заковала съм на 61 кг, исках до 59 да стигна, ще поизчакам още 2-3 завъртания на П и ПЗ, ама ако не мръдна ще ходя в 3та и със спорт ще свалям, щото усещам как почна психически да ми дотежава тази диета) Малко ме е страх още от 3тата фаза, но разчитам на вашата солидна подкрепа :)

Айде, че бързам, много :2048: на всички !
:dupeta:

Scarlett
25th August 2008, 19:38
:shock: Браво :D

desss
25th August 2008, 22:26
здравейте, мацки! досега само четях, но най-накрая реших да се включа. аз също спазвам тази диета - точно 10 седмици - от 16 юни до 24 август (вчера) и от днес започнах третия режим. за този период свалих 12 кг - от 71 до 59, толкова съм в момента. мога да кажа, че съм спазвала всичко почти абсолютно стриктно, тук там съм си позволявала нещо. целта ми беше 63-62 кг, но стигайки до тях реших, че искам и мога още малко и така до 59. дори исках и още малко, както пише в книгата, че хората се увличат и искат още и още, но вече започнах да не издържам, особено ако има нещо пред мен да ме изкушава. сметнах, че е по-добре да спра до тук, отколкото да продължа и да проваля всичко, тъй като уж съм на 2 режим, а си хапвам това и онова, при това вече харесвам себе си и начина, по който изглеждам в момента. а нали всъщност това се иска. та така де. сега ми предстоят точно 4 месеца (120 дни) запазване на теглото. малко се притеснявам как ще протече всичко и дали наистина ще успея да запазя това тегло. много ми е хубаво сега, чувствам се изключително добре и се харесвам и другите ме харесват - всичко е супер. предстои най-важната част - да остана така. искам да споделя, че не съм имала никакви сериозни проблеми по време на двата режима, от рода на бъбреци и др подобни. един-два пъти ми беше прилошало, но аз си бях виновна, понеже не бях хапвала нищо през тези дни. иначе всичко мина нормално, доколкото е възможно. разстройването на стомаха не го броя, защото си е нормално след такова объркване на организма все пак.
искам да помоля, ако някой вече е минал през всички етапи и започнал нормалния ритъм на хранене, да сподели как е, колко време е продължило при него и най-важното - как е с килограмите, има ли качване или е толкова, колкото е поискал да остане. не съм чела всичко по темата, сигурно има някъде писано, но, признавам си, не ми се чете всичко наред ;)
успех на всички, които тепърва започват и да пишат как са при тях нещата. ще се подкпрепяме взаимно! :wink:

mishi
26th August 2008, 10:40
Привет desss
поздравления за постигнатото тегло!

damata_chochi
26th August 2008, 11:26
Ето ме и мен момичета :2020: Аз се завърнах от :sunbath:
и сега се чуствам много ЗЛЕ :wall: :go_to_sleep: :2047: за тези 8 дена които бях на :sunbath: не съм спазвала никакъв режим и се чуствам зле особено като видях че съм качила 2 кила :oops: :shooting: :quarrel: , а сега се чудя имам ли право пак да започна режима от начало абе незнам какво да правя :oops: :wall: :buttslap:
иначе да кажа че на морео си изкарах много добре направо не ми се тръгваше вчера :cry:
поне се радвам че вие имате успех с килцата и ви пожелавам дори по добри резолтати :bravo: :2020: :2018:
Успех на всички :2020: :2039: :2046: :2004: :2042: :angel:

mishi
26th August 2008, 12:16
чочи колко си свалила до сега? виждам че с теб сме започнали по едно и също време диетата?

damata_chochi
26th August 2008, 13:42
ами за 20 дена на режима бях свалила близо 5 кг ама след пишното море качих 2 кг :(

mishi
26th August 2008, 14:42
чочи, не е малко и това което си свалила, ама ще се мъчим явно още доста. аз свалих 7 и сега съм се закотвила на тях и не помръдвам последните дни- но иначе имам чувството че се свивам :lol:

joana68
26th August 2008, 15:10
Zdraveite momi4eta. Da se otcheta: sled 7 dni udaren rejim sam 1,700kg nadolu. Ot v4era sam na proteini sas zelenchuci i kato svarsha 5 dni shte se izmeria otnovo. ne znam dobre ili zle e no tolkova mu se otkasna na moeto tialo, no i na tova sam dovolna. :1246:

Nastiya
26th August 2008, 15:25
Здравейте, момичета,

Старите Дюкеси се появиха, а има и всеки ден нови попълнения. Нашите редици се увеличават. Браво!!! :wellcome: :bravo: При мен е поредното завъртане на ПЗ и да видим довечера кантарът какво ще отчете.Направо ме е страх. Бях казала,че ще си сменям линийката на -5 кг всеки път:) Че утре заминавам в Пловдив при мама и ако там не оплескам нещата, значи ще ги докарам до края :) Не може така. Много целувки милички :) Лек и спорен ден и по-бързи минусчета от мен

divina
26th August 2008, 16:12
Здравейте, момичета!

Leito, и аз като теб – искам да сваля още 2 кг, ама нещо много се закучи работата :wall: . Правя някакви последни опити и може би ще мина в 3 фаза.

Nastiya, да ти кажа, много си сладка! Много свежарска снимчица :girl_kiss2: Нищо няма да оплескаш, повтаряй си каква е крайната цел и си мисли, как след това ще се хвалиш тук при нас! :) :2020:

Antoinette, ти се завърна :2039: И ти споделяш съдбата ми... тези последни 2 кг, защо не се предават, да им се невиди :girl_cry2: Тежичко и на мен ми стана вече...

desss, добре дошла! Ще има скоро тук доста 3-фазнички, според мен и заедно ще се подкрепяме и да не забравя - едно голямо :bravo: за резултатите ти!

damata_chochi, радвам се да те видя отново сред нас... То и на мен ми предстои моренце... Дано завърши успешно, без много поражения... Според мен, няма нужда да почваш отначало, просто си спазвай една стриктна 2-ра фаза, ще изчакаш малко да свалиш тези качени килца и продължавай с пълна пара напред! Ние сме с теб! :2043:

Много минусчета от мен! :girl_in_love:

damata_chochi
26th August 2008, 17:11
damata_chochi, радвам се да те видя отново сред нас... То и на мен ми предстои моренце... Дано завърши успешно, без много поражения... Според мен, няма нужда да почваш отначало, просто си спазвай една стриктна 2-ра фаза, ще изчакаш малко да свалиш тези качени килца и продължавай с пълна пара напред! Ние сме с теб! :2043:

Много минусчета от мен! :girl_in_love:
Благодаря за подкрепата от утре продължавам със смесения режим :D

leito
26th August 2008, 19:06
аз ще съм на захранване около половин година,това никак не е малко дали ще издържа?мислите ли че мога да сваля другите килца с повече движение?в 3 фаза май не се смъква дори грам ?

mimcheto_j_j
27th August 2008, 10:40
Здравейте! Браво на всички! Виждам че с пълна сила топите килца :) Аз само да кажа, днес ми е 6 ден и сам свалила едва 4кг! Според вас това малко ли е?! А тази сутрин като се изтеглих, установих че нямам никаква промяна от вчера! Дали е защото ядох повечко, не пих много вода ли, не знам и аз вече но се :x Успех на всички!!!

joana68
27th August 2008, 10:52
4kg - tova si e dobro postijenie. De i az da mojeh da se pohvalq s pove4e svaleni kilca.... :girl_flirt:

tirra
27th August 2008, 10:55
mimcheto_j_j ЕДВА 4 кг да шест дни .... малко??? шегуваш ли се ? хората ги свалят за около 20дни или месец. движиш се страхотно. продължавай и запомни - КОЛИЧЕСТВОТО ХРАНА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ стига да е режимна!

ЧОЧИ продължавай смело напред - имаш много добри резултати.

Antoinette :girl_kiss2: добре си си дошла сред нас!

НАСТЯ чакам с нетърпение да се завърнеш да кажеш какво прави миличкия Пловдив и как си прекарала . и естествено да отчетеш спад на кг!!!! поздрави на баща ти за юбилея!


joana68 добри са резултатите. смело напред и се отчитай на всеки пет дни за да се радваме заедно с теб!

niki3011,mishi,borti79,desss,divina,leito и на всички останали дето се поизгубиха - прегръщам ви, пращам ви морски целувки и желая мнооооого минусчета! хайде отчитайте се де!

mimcheto_j_j
27th August 2008, 11:10
Сега съм по-спокойна, мерси! Пишете по-често резултатите, та да се мотивираме! :) че понякога ми идва да изям всичкото сладко на света :oops: , но пак се сещам как искам да си вляза в панталончето от преди 3 години и пак се мотивирам :) :2018:

Antoinette
27th August 2008, 11:24
mimcheto_j_j даааа , навирането в тесни дрехи е най-мотивиращото, аз вече успявам да си обуя всички възможно слаби дънки и панталони и се размазвам от кеф. :2018:

Мацки аз пак изчезвам към моренцето за 4 дни :300: да си довърша почивката и се надявам като се завърна да съм готова за 3та фаза.

tirra ако имаш път към Бургас драсни 1 смс:)

много поздрави и настроение на всички:)
:ole: :music_band: :2017: :2024:

tirra
27th August 2008, 12:46
Сега съм по-спокойна, мерси! Пишете по-често резултатите, та да се мотивираме! :) че понякога ми идва да изям всичкото сладко на света :oops: , но пак се сещам как искам да си вляза в панталончето от преди 3 години и пак се мотивирам :) :2018:

ето ти няколко мотивации от мен
* съфорумничките МЕРИ, НПП и .. леле вече ги забравих като не пишат .. са свалили повече от 20кг - ако ти остане време може да се поровиш във втората тема за да видиш
* бившата ми шефка - тя ме запали по тази диета - около 25кг надолу
* една приятелка която аз запалих - за два месеца 16кг, като нейната втора фаза се състои не от редуване на ЧП и ПЗ а яде само ПЗ .
* аз немога да те въодушевя защото често се поддавам на изкушения ... не съм стриктна което въобще не е пример за подражание - но от май до сега съм свалила само 5-6кг. така че не прави като мен а бъди стриктна.
знам че резултатите при теб ща се много добри защото във франция поне нещата са такива каквито пише на етикетите. следователно ще ядеш наистина обезмаслени продукти .
успех и скоро да се похвалиш!

mimcheto_j_j
27th August 2008, 15:55
Има ли за хвалене, веднага ще се похваля :) Благодаря ти tirra за подкрепата! :girl_kiss2:

hatred
27th August 2008, 15:57
Хм, беше ми любопитно дали режимът на Дюкан позволява соеви продкти ? Те са с високо съдържание на протеини...

niki3011
27th August 2008, 16:24
:1207: Здравейте момичета,след поредните 5 дни ЧП съм минус0.5кг надолу.Не е кой знае колко но нали все пак са изпаднали от мойта снага и това е нещо.Пък и аз си знам че трудно свалям по принцип.Иначе съм стриктна отвсякъде,надявам се на следващите 5 дни ЧП да се позасилят резултатите.На всички пожелавам да прегазват като валяк килограмите и да не се предават.Моята шефка и тя си купи книгата и ще започва диетата.Убедена съм че ще се справи.Зясега това е от мен. :girl_dance: :girl_haha: :girl_kiss2: :2018:

Engel
28th August 2008, 10:56
Ехо къде сте ветераните ? Не се крийте :2020:

mimcheto_j_j
28th August 2008, 11:42
Не знам къде са, но при мен се случва нещо странно! От два дни не са ми помръднали кг и не мога да си обясня защо. Някакви идеи?! Моля ви помогнете..... :cry:

joana68
28th August 2008, 12:26
mimcheto_j_j,
Na proteini s zelen4uci li si? Ako e taka, e normalno da si v zastoi. Pri mnogo ot momichetata, kato sa ne Proteini s zelenchuci - zadarjat tegloto koeto sa dostignali po vreme na dnite s chisti proteini. Az mai sam izklu4enie, 6toto tragnah nadolu sega, kato sam na proteini sas zelen4uci.

mimcheto_j_j
28th August 2008, 13:22
Още съм на П ! В сабота почвам ПЗ и щш ги редувам! Пък ще видим каква ще става :) Радвам се че при теб кг намаляват, дано това продължи по дълго!

fire_girl_
28th August 2008, 14:42
Здравейте!

На режима съм от 3 и дена и съм свалила 8 см от талията си :2013: мн се раздвам, кажете и вие своите резултати !

milamila_77
28th August 2008, 19:30
Здравейте на всички!

Само да споделя, че въпреки задържането, което продължава вече 3-та седмица съм много доволна от постигнатите резултати!
Килограмите в минус може да не са много но мазнинките се стопяват и дори успявам да си намеря дрехи по мярка в магазините за конфекция :1211:

Кураж на всички! Мазнините са по-леки от водата и дори ако задържате килограми това не означава, че не слабеете...

leito
28th August 2008, 20:16
милички кажете ми какво да направя с тези мий разширен корем не се наяждам с малко и това е току що изядох едно пе4ено пиле САМА!да не ви казвам през деня 4 млека и още други неща . имам чуството че вече организма ми не издържа и за това се тъпча,мисля си че ако започна трети етап ще ям по по малко направо съм смешна гледка 52 кила с огромен корем не се шегувам че е огромен-ще се побъркам!

milamila_77
28th August 2008, 20:51
leito много добре те разбирам - и аз бях така

Но му намерих цаката - хапвах си често. На всеки 30 - 40 мин, но по малко. И постепенно свикнах, времето между отделните хранения стана по - дълго и сега се чуствам преяла ако изям цяла кофичка кисело мляко на веднъж...
Важното е да се яде бавно и често :-)

Пробвай - може да проработи и при теб...

niki3011
28th August 2008, 20:58
Leito,как успяваш да изядеш цяло печено пиле бе момиче къде го събра всичко това?Аз преди малко вечерях с малко бутче от печено пиле,салата от 1 домат,1/4 краставица и 2 печени чушки и ще гръмна.Дори и при чистите протеини не мога да ям толкова.Един съвет от книгата:по време на хранене пий повече вода,така се засищаш по бързо.Освен това се храни по-бавно и дъвчи по-дълго,така няма да затормазяваш стомаха.Научно установено е,че на мозъка са му нужни 20 минути след първата хапка,за да изпрати сигнал че стомаха е заситен.Ако се храним бързо ,за това време вече сме приели огромно количество храна.Просто се храни бавно и до седмица ще усетиш резултата. :good_luck:

tirra
30th August 2008, 07:48
ех изгубихте се някъде през уикенда.....

milamila_77
30th August 2008, 09:10
Спокойно tirra уикендът тепърва започва :-) Не всички сме ранобудни като теб!

Весел ден!

damata_chochi
30th August 2008, 11:14
и аз съм тук, ама май само ви шпионирам :roll:
ами защото няма с какво да се похваля, сега съм на ПЗ и незнам дали има някакви промени след покачването на 2кг след моренцето , и не смея да се кача на кантарчето , ще изчакам малко и тогава :roll:
толкова ми е гузно след :sunbath: че как незнам какво да ви кажа
:wink:

mimcheto_j_j
30th August 2008, 11:42
Добро утро на всички! Аз днес започвам П3, схте ги редувам 5/5 пък ще видим как ще ми се отрази. :) Няколко дни се бях задържала на 70кг, но тази сутрин съм 69, така яе отново имам ндежда :) Успех на всички!!! И приятен уикенд!

isache
30th August 2008, 22:37
Здравейте на всички!!!
Аз съм на режима от 06,08,08 и много нещо изчетох. Като гледам мерките на другите чак си се чудя / за 24 дена -5 кг / .През ударния етап свалих 2 кг и от тогава постоянно варирам / в повечето случаи съм надолу, но има и периоди когато качвам - предимно в ПЗ/. :( За момента се окуражавам като си казвам, че е по-добре бавно , отколкото никога..... , но ми кажете случвало ли ви се е и на вас нещо такова.....

frani
31st August 2008, 09:28
най- сетне и аз да намеря малко време да попиша, само чета, но истината е че няма с какво да се похваля. имам още 2 кг да свалям, две седмици хапвах от дъжд на вятър, някой друг плод,, но мисля да направя седмеца на ЧП, за да раздвижа малко метаболизма, а после пак да започна редуване! момичета стискайте здраво зъби, защото последните кг. са много упорити! целувки на свички и на новичките и на ветеранките, който особено много ми липсват :girl_kiss2:

milamila_77
31st August 2008, 09:29
Здравей isache

Щом си забелязала, че качваш през дните на ПЗ, опитай се да намалиш количеството за зеленчуците за сметка на протеините.
При мен през дните на ПЗ се получава задържане на килограмите. Направих си експеримент и вместо залена салата с риба тин, си направих риба тон със зелена салата и наблегнах главно на зелените и листните зеленчуци - салатки, спанак, зелени чушки, зелен боб и определно има ефект. Свалям по - бавно, но определено не задържам.
Има и друго нещо, което е много важно да се отчете - мазнините не тежат толкова много. Ако сваляш бързо килограми то може би е за сметка на мускулната маса, което не е хубаво. По сигурен измерител за напредъка са мерките и старите дрешки, които стават все по - широки с всеки изминал ден... :1211: Виж ме мен 12 кг минус, но вече си купувам дрехи с 3 размера по-малки...

УСПЕХ!

niki3011
31st August 2008, 13:58
Здравей и от мен Isache,така като гледам сме започнали по едно и също време режима-на 06.08.08.Аз също на първите 5 дни ПЗ заържах килограми следкоето при петте дни чисти протеини свалих 0.5кг.Струват ми се малко но е по добре отколкото нищо.От днес отново съм 5 дни на ЧП и дано след тях да съм свалила по вечко.Реших да не се тегля всеки ден,а на 10 дни-тоест на края на всяка серия ПЗ/ЧП.Няма смисъл да се затормозявам излишно.Също и обиколките талия-ханш на 10 дни мерене.Milamila най вероятно е права,затова на следващите ПЗ ще намаля зеленчуците малко.Пиши по често,ще ми е интересно да следя как вървим двете!На теб и на всечки останали Дюканки :grill: -УСПЕХ В БОРБАТА С КИЛОГРАМИТЕ!!!