PDA

View Full Version : какви са ограниченията след увеличаване на бюста


Vio
4th August 2008, 14:37
Здравейте. Имам хубави, но средно/малки гърди - чашка Б, върху голям гръден кош. Сега поставянето на импланти е голям хит и се позамислям. Обаче, съм много спортна натура и ме е страх дали би имало ограничения след операцията за спортове. Летене със самолет, ходене на сауна- не инфраред за нея прочетох вече, че е забранена, но нормалната сауна поне. гмуркане предполагам също е забранено. ако карам ски и падна има ли риск за импланта ми? Вярно ли е, че е забранено слагането на колан при возене в автомобил? Усещат ли се при пипане самите импланти? Бих искала максимално естествено изглеждащи гърди . Изобщо доволни ли сте ? По време на секс има ли ограничения? за пипане, мачкане/не че обичам да ми ги мачкат де, сега не давам особено за да не се развалят...ама ако има риск да стане нещо, това би ми попречило да се отпусна по време на секс. Не съм раждала, но и да родя не мисля да кърмя със или без импланти, така, че това не ми е проблем. Актът на кърмене ми е фобия по принцип. Благодаря на всички.

doll
4th August 2008, 15:41
Ами това е операция все пак.Трябва да се пазиш,но тук във форума има мацки,които също много обичат ски,плуване и т.н. и са със силикон,дано се включи някои и ти отговори.
Аз обаче не съм си сложила силикон ,защото е модерно или сега е хит,а поради друга причина.Ти ако искаш само заради едната мода,какво ще правиш ако след една година вече не са модерни???

bimbi
4th August 2008, 15:53
според мен няма никакви ограничения - нито летене със самолет, нито шофиране с колан, нито ски, нито плуване /освен самолета другото съм го правила/. за инфрареда доколкото знам от лекар, е забранено само ако с уреда, излъчващ ИЧЛ се минава непосредствено върху гърдите.
за усещане...моите импланти се усещат само при пипане отдолу, и то при определена поза. иначе са си съвсем като истински, и на пипане, и на вид. и при секса ограничения няма.
единственото ограничение при мен е, че трябва да спя със сутиен, тъй като след операцията отслабнах и една нощ ми се беше завъртял импланта /тъй като си позволявам да спя и по корем/.

gwendoline
4th August 2008, 17:25
Ограниченията са, че не си купувам вече баничка от 6, за да съумявам да си плащам вноските по кредита :wink: :cool:

Vio
4th August 2008, 20:43
haha това за баничката ме разсмя. Аз поначало си спя със сутиен - безшевен. Много сте готини, мерси. Дано наистина няма ограничения за любимите неща.
кукло, тук никой не си е сложил силикон за да се харесва повече на мъжете или защото е модерно, ами заради себе си и за да се харесва на себе си, за собствено самочувствие.
Е, аз съм по-елементарна и себе си се харесвам заради други неща. Красотата на тялото ми е само заради околните/от мъжки пол/. Само заради себе си и косите сутрин не бих си ресала :cool:

doll
4th August 2008, 22:01
Цитат:
Сега поставянето на импланти е голям хит и се позамислям.




Ето за това така ти отговорих,ако не съм разбрала,моля те извини ме :oops:

ro_ni_ka
5th August 2008, 15:25
Според мен ограничения няма... Има непрепоръчителни неща, но и те са под въпрос...
Когато зададох на моя лекар подобен въпрос той ми каза следното: Да има съобразяване с някои неща... ти сама ще ги усетиш и ще прецениш дали са допустими или не...Ако отидеш на зъболекар и си направиш металокерамични коронки би ли трошила кашу след това със зъби?
Та мисля, че и с гърдите теорията е аналогична... Познавам мацки дето спортуват активно, гмуркат се и карат ски и са със силикон и нямат оплаквания...
Дано съм била полезна и ти желая скоро да вземеш решение за промяната... Аз много си се харесвам, но след корекцията на гърдите сякаш добавих нещо, което ме радва и ме прави мъничко по-уверена като жена... а именно да се съблека пред огледалото и да се погледна доволно!!!

еМ ДжИ
6th August 2008, 09:52
Имам хубави, но средно/малки гърди - чашка Б, върху голям гръден кош.
Защо ще се оперираш, щом сама казваш, че имаш хубави гърди? Това е операция - режат те със скалпел под пълна упойка... Сериозна работа е.
Сега поставянето на импланти е голям хит и се позамислям.
Това изречение е много не на място. Замисли се защо?!?
Обаче, съм много спортна натура и ме е страх дали би имало ограничения след операцията за спортове.
Има доста ограничения. Като начало трябва да спиш месеци наред само по гръб, което е ужасно. И само със спортен сутиен, което също е ужасно. Месец задължително нищо не се спортува, може само леко краката да развижваш, но бягане, скачане - забранени са. Плуване може. Скачане на въже - не :roll:
Aз много искам да отида на аквапарка тези дни, но не бих се решила преди да е минала година от операцията, така че прави сметка. За всичко трябва да се внимава оттук нататък. Пример - паднах с кънките и първото, което погледнах беше под потника, да видя всичко ли е ОК. Със сигурност се ограничаваш. Ако не ми се налагаше, никога нямаше да си сложа. И като не са ти проблемни - така де - увиснали много или да нямаш абсолютно никакви, не виждам причина да се подлагаш на операция.
На колко си години? Мислиш ли, че е добре за организма за щяло и нещяло да се ляга на операционната маса?
Вярно ли е, че е забранено слагането на колан при возене в автомобил?
Глупости. Забранено е да не си слагаш колан.
Усещат ли се при пипане самите импланти?
Да. По-твърди са от естесвените гърди на пипане.
Бих искала максимално естествено изглеждащи гърди .
И аз. Но след операцията вече никога няма да си както преди. Дано да са по-хубави, но никой не дава 100% гаранция.
По време на секс има ли ограничения? за пипане, мачкане
Ами .. незнам. не ти се мятат насам-натам като те опъват на задна.

lady85
6th August 2008, 10:29
еМ ДжИ защо да трябва да ''спи месеци наред само по гръб''?Аз започнах да се обръщам насрани след 2-рата седмица да не говорим,че има момечета които и по-рано???

еМ ДжИ
6th August 2008, 11:54
Да, но има и такива, които са спали 1 месец по гръб. Аз спах 1,5 месец по гръб и т.н. Не се знае каква ще е ситуацията, нали? Трябва да се каже, че има и такъв вариант. Все пак темата е за лошите страни, не за добрите ;)

lady85
6th August 2008, 12:30
Може би е по правилно да се каже ''има вероятност'' а не ''трябва'' да спиш ...........Просто някои може да се подведе и да разбере,че задължително месеци наред трябва да се спи по гръб,което в повечето случай не е така........

еМ ДжИ
6th August 2008, 12:43
OK, просто не смятам, че човек трявба да се подлага ненужно на каквато и да е операция. Трябва да е наясно с всички рискове и вероятности и ограничения. Всеки си мисли - е, не, на мен няма да се случи, ама не става така. Затова се опитах да разубедя момичето, защото изречения от рода "било много модерно" ме надъхват много да разубеждавам. Не може да си играеш със здравето, за пустата мода.
"В повечето случаи" - това означава, че има и случаи, в които ТРЯБВА да се спи по гръб месеци наред. Ако нейният случай се окаже такъв, ще каже - е, вие ме подведохте, казахте, че нищо особено няма, че няма да имам ограничения , а сега си патя. Много по-добре е, да се преувеличава в тази насока, а не в обратната "не се притеснявай, няма да боли". Е, да, ама боли. Това искам да й кажа, и да я предупредя, че не е особено приятна интервенция и че доста се страда... Но всеки си решава за себе си.

lady85
6th August 2008, 13:41
Разбира се че всеки трябва да има впредвид,че има риск,че може и да има усложнения и да не е доволен от резултата ,не отричам че има и такива случаи......Далече съм от мисълта да убеждавам или разубеждавам някои да си прави или не каквото и да било......всеки сам си преценява да,но не мисля че трябва да се ''преувеличава.....''

karilka
6th August 2008, 14:40
Какво ми трябваше да чета ...след като утре съм на операционната маса.
В крайна сметка, който го е страх от мечки да не ходи в гората. КОла да караш е доста по-рисковано от това да претърпиш операция от такъв род.
Особено страшно ми прозвуча тази фраза: "Всеки си мисли - е, не, на мен няма да се случи, ама не става така. " Иначе те разбирам какво искаш да кажеш.

aniK
6th August 2008, 14:43
На мен ми липсва спокойното спане по корем. Около месец след операцията не тренирах, после вкарах само долна част, а от скоро (8 месеца) си позволявам да тичам със спортен сутиен. Гръб и гърди не тренирам.
Ареолите ми са доста високо и нося сутиен, з'то ми се струва, че сърната ми стоят неестествно чучнати върху гърдите. Нося сутиен и по друга причина - да не ми виснат импланите (малко са ми ниско). Абе "жертвите" си струват, поне за мен :)

karilka
6th August 2008, 15:12
Аз не схващам, веднъж ,след като се образува капсула около импланта, която съответно го придържа към мускул и жлеза\ при надмускулно\ какъв е проблема при спане по корем. Сърби ли, боли ли..търни ли.. :roll: ама ще схвана де :D

Crazy_girl
6th August 2008, 15:32
И мен ме интеpесува този въпpос защото от сега съм се замислила как ще спя тъй като спя предимно по корем :roll:

aniK
6th August 2008, 16:05
Aми на мен лично ми е малко притеснено, з'то като лягам по корем, те отиват настрани към подмишниците или пък трябва да лежа точно върху тях. И в двата случая ме е страх от деформация.

lady85
6th August 2008, 17:04
Aз лично нямам никакви проблеми при спане по корем,даже ми е доста удобно.Мисля че физически няма проблем да спиш както си искаш(поне аз не съм чувала за деформация или за възникнал проблем с имплантите при спане така)въпроса е дали ти е удобно

gwendoline
7th August 2008, 18:06
Както си ми беше удобно преди - така и сега си спя - а аз си обичам разнообразието в позите - по корем, или странично - еднакво добре ми е като по гръб :cool:

doll
7th August 2008, 23:23
И аз вече си спя както си искам,но в началото не можех

Crazy_girl
7th August 2008, 23:31
А дали има значение ако имплантът е под или надмускулно? Не говоря за анатомични или други ами за стандартните кръгли импланти. Дали ако са надмускулно е по-неудобно след това?

doll
7th August 2008, 23:36
Не мога с точност да ти отговоря,само ще ти кажа ,че при ПОД е по-трудно възстановяването

lady69
25th August 2008, 16:00
Здравейте, момичета!girl_haha:
Току що се регистрирах и това е първото ми писане във форума. Досега съм прочела доста неща, но не всичко, разбира се. Нямам това време... На 39 години съм. Имам две деца. И ходя на работа. Много искам за 40-ия си рожден ден да си подаря нови гърди. Но освен всичко друго ме вълнува и въпросът как ще спя после - досега съм спала предимно по корем. Колко време приблизително трябва да се спи по корем, ако имплантите са поставени подмускулно? Според д-р Н.Георгиев /писа ми по e-mail/ нямало пречки да се спи по корем като преминат болките.

dedektiv_p
26th August 2008, 22:08
Аз още не съм спала по корем но на плажа си легах и така за по 20-30 мин. Не ме болеше особенно след това, но приятелката ми казваше че леко са сплескани след това. Не че ми пукаше особенно от думите й! Така и не съм си направила труда да проверя вярно ли е де!

lady69
27th August 2008, 12:52
Dedektiv_p, а ти преди колко време си направи операцията?
И как така ще се сплескат - ти нали си подмускулно?
Не би трябвало да се сплескват - това да не е пластелин!
По-скоро докато лежеше върху тях не те ли убиваше или ги чувстваш като част от теб?
Иначе казано - удобно ли е да се спи по корем като минат всички болки, разбира се, или усещането е неприятно?

dedektiv_p
28th August 2008, 08:25
Това деформиране е за малко а и да не забравяме че ми го повтаряше жена ....звучеше ми повече като завистлива забележка :wink: Гърдите са мекички и ако не ме боляха мисля че е по скоро удобно отколкото неприятно да лежиш по корем! Гърдите са ми на 5 месеца вече!

lady69
28th August 2008, 09:10
Искаш да кажеш, че след 5 месеца все още те болят и затова не спиш по корем?! Или не съм те разбрала.. Аз мислех, че за месец болката преминава.

myrti6a
28th August 2008, 11:22
при мен премина за месец и отдавна си спя по корем.нямам абсолутно никакав проблем.малко е странно в началото но вече не ми прави аблолютно никакво впечатление.от моята операция са минали 8 месеца.

dedektiv_p
28th August 2008, 17:06
За да не се повтарям виж в други мои по стари постове :(

junglegirl
29th August 2008, 10:50
На мен ми обиват,когато спя по корем и то доста :( Така си беше от самото начало,и сега год. и 9месеца след операцията ми обиват по същия начин.Точно както Аник каза-отиват настрани.
Даже съм се събуждала от болка в тъканите отстрани,които се разтягат от натиска на имплантите.Аз лично,определено бих казала,че има неща,с които се съобразявам...даааам :roll:

junglegirl
29th August 2008, 11:09
имах предвид 'убиват',разбира се.... :oops:

lady69
29th August 2008, 15:04
[quote="junglegirl"]На мен ми обиват,когато спя по корем и то доста :( Така си беше от самото начало,и сега год. и 9месеца след операцията ми обиват по същия начин.Точно както Аник каза-отиват настрани.
Даже съм се събуждала от болка в тъканите отстрани,които се разтягат от натиска на имплантите.Аз лично,определено бих казала,че има неща,с които се съобразявам...даааа

Дали има определящо значение начина на поставяне и големината на имплантите? Дали ако са по-малки усещането за изместване към мишниците ще е по-малко? Или зависи от широчината на джоба, който е направил хирурга? Как мислите момичета? Защото ако няма да мога да спя по корем /поне малко, ако не през цялата нощ/ то май няма да се реша на операция... Много искам да си увелича бюста, но едва ли ще мога да се науча да спя по гръб. Не може да няма някакво решение на въпроса.

aniK
29th August 2008, 15:22
Ехеее, като знам колко бях навита за операция, въобще не съм се замисляла за такива неща :D Бях готова на всичко :D :D Жертвах джогинга и тренировки за гърди (, което за мен си е голяма жертва). Един приятел скоро ми каза "за какво ти е да тренираш гърди, нали си направи" :D
По-вероятно е да нямаш проблем да спиш по корем, отколкото да имаш.

Crazy_girl
29th August 2008, 15:42
Здравейте!!!! Ето ме и мен :1203:

По въпроса за спането...аз до преди 4 дни също спях нон стоп по корем,и сега усещането не е приятно, но пък се надявам да си заслужава. Изкореняването на комплекс е безценно :wink: /не че след време няма да се пробвам да спя по корем :lol: /

sweety_L
29th August 2008, 16:05
Много искам да си увелича бюста, но едва ли ще мога да се науча да спя по гръб. Не може да няма някакво решение на въпроса.

lady69, аз съм оперирана преди 6 месеца, а спя по корем от 2.
Не чувствам никакъв дискомфорт.
Имплантите ми не са от най-малките - 450 cc и едва ли това е от значение.

fani_83s
29th August 2008, 17:25
на мен докторът вчера ми каза, че мога да спя по корем - точно 2 месеца след операцията, но още не съм пробвала :roll:

dedektiv_p
29th August 2008, 21:01
Здравейте!!!! Ето ме и мен :1203:

По въпроса за спането...аз до преди 4 дни също спях нон стоп по корем,и сега усещането не е приятно, но пък се надявам да си заслужава. Изкореняването на комплекс е безценно :wink: /не че след време няма да се пробвам да спя по корем :lol: /

Точно така мила! С времето човек се нагажда как да спи и в друти пози като се стигне до това!

Бобето
31st August 2008, 16:40
Аз съм на 4-ти ден и докторката ми каза че мога да спя настрани ако ми е удобно.
И леко си поспивам настрани за да несхващам гърба..

lady69
1st September 2008, 09:28
sweety_L, а как са поставени имплантите при теб - под или надмускулно? И ако не е тайна - при кой хирург? Явно уменията на хирурга имат огромно значение в случая.

dedektiv_p
1st September 2008, 10:34
Уменията на хирурга са най-важното нещо винаги! Дано се стараят много и не забравят че отиваме при тях за да се оттървем от даден психологически проблем в повечето случай а не просто от глезотия!

Mycka
2nd September 2008, 19:19
По време на секс има ли ограничения? за пипане, мачкане
Ами .. незнам. не ти се мятат насам-натам като те опъват на задна.
:lol: :lol: :lol:

lady69
3rd September 2008, 09:13
Ей, момичета, а по-добре ли е да се направи операцията през зимата или през лятото е по-лесно? Все пак темата е "ограничения след операцията". Та има ли значение за бързината на зарастване на белега и възстановяването дали времето е топло или студено? И с тези колани дето трябва де се слагат /в някои случаи/ - ако е лято те ще се виждат под леките дрехи.

Inkaaa
3rd September 2008, 09:30
Мисля, че лятото не е подходящо заради жегата и защото сутиена и лентата ще се виждат под летните дрехи!Иначе не смятам ,че има значение сезона за бързината на въстановаване!

sinia
3rd September 2008, 09:41
Определено зимата! :)

еМ ДжИ
3rd September 2008, 10:45
Ей, момичета, а по-добре ли е да се направи операцията през зимата или през лятото е по-лесно? Все пак темата е "ограничения след операцията". Та има ли значение за бързината на зарастване на белега и възстановяването дали времето е топло или студено? И с тези колани дето трябва де се слагат /в някои случаи/ - ако е лято те ще се виждат под леките дрехи.
От юли до края на август избягват да оперират хирурзите, защото шансът за инфекция е по-голям. От високите температури има много повече вируси, потим се повече и т.н. Затова операции се правят само по спешност. Та от тази гледна точка е по-добре, когато е студено. Най-добре есента, за да може до лятото да си се възстановила напълно. Иначе периодът на зарастване е един и същ.

Бобето
3rd September 2008, 10:48
sweety_L, а как са поставени имплантите при теб - под или надмускулно? И ако не е тайна - при кой хирург? Явно уменията на хирурга имат огромно значение в случая.


ПОДмускулно, при д-р Заякова!

Бобето
3rd September 2008, 10:51
Opsssss извинявам се помислих че мен ме попита lady69.

sweety_L
3rd September 2008, 10:53
sweety_L, а как са поставени имплантите при теб - под или надмускулно? И ако не е тайна - при кой хирург? Явно уменията на хирурга имат огромно значение в случая.


ПОДмускулно, при д-р Заякова!

Мдааа, Бобето ти е дала точния отговор!
Определено съм доволна от резултата. :wink:

lady69
3rd September 2008, 12:58
Opsssss извинявам се помислих че мен ме попита lady69.

Не трябва да се извиняваш! Явно д-р Заякова работи много добре. Ако беше в София сигурно щях да се оперирам при нея. Но Варна е много далеч... А в София не знам още на кого да се доверя.. Може би д-р Н.Георгиев..Не знам..

feri 68
3rd September 2008, 13:20
Ако не държах толкова много разрезите ми да са под мишниците, сигурно и аз щях да избера д-р Заякова. На bobeto 83 съм и специален фен, чела съм всичките и постове / Привет Боби и ЧЕСТИТО !!!/.
По отношение на спането по корем - то ми е любимо, но бих го жертвала хиляди пъти за едни хубави гърди :girl_dance:

danas
4th September 2008, 09:02
и аз обичам да си спя по корем,ама как бързо се свиква на обратното,като знаеш,че можеш да навредиш на твоите прелести :naked: