PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

bibi_82
18th January 2009, 11:40
Engel, явно нещо не правиш както трябва и затова няма резултат, поне така мисля аз...От това което пишеш не ти трябва друг режим, а малко повече да се стегнеш по отношение на този...ако го направиш - ще има резултат, сигурна съм - на първо време гледай поне вднъж на ден да имаш към яденето някаква салата, хапвай повече плодове но самостоятелно, а не след вечеря примерно, за бейк ролса ти казвам да забравиш категорично както и за бялото вино....сигурно има и още но това се сещам в момента...Та идеята ми е да си малко по-стриктна към режима и ще има резултат...не се отказвай -това е най-лесното. Успех от мен!
Моето меню за вчера -
закуска - 1 банан
обяд - салата от цвекло и моркови с малко зехтин, 2 пилешки кренвирша
следобедна закуска - 1 банан (вчера ми се ядяха банани)
вечеря - 1 купичка таратор и 2 препечени филийки с кашкавал
Сама си правя забележка че трябваше да разменя обяда и вечерята но ще си взема поука :D иначе днес ми е разтоварващ ден който чаках с нетърпение :D резултата ми до момента е 2 кг надолу или по 1 кг на седмица - доволна съм засега

Engel
18th January 2009, 12:26
Не искам повече да спазвам никви режими. Отказвам се. Ще си стоя дебела цял живот и гаджето ми ще е по-слабо от мен :2040:
Пък и bibi_82 ти ми правиш забележка за тези салати, но погледни някой дни ям салати, някой не ям, някой ям плодове - някой не. Просто се опитвам да си разнообраза режима. Може ли всеки ден закуска: плодове, обяд - салата с месо, вечеря - салата с месо и това една година или цял живот примерно? :shock:

bibi_82
18th January 2009, 13:44
Може ли всеки ден закуска: плодове, обяд - салата с месо, вечеря - салата с месо и това една година или цял живот примерно? :shock:

Може и трябва което не значи че цял живот трябва да я караш така, но след като си свалиш излишните кг е хубаво поне да пазиш основните принципи за да ги задържиш :wink: За съжаление когато си решил да отслабваш трябва да се примириш че храненето не е много разнообразно но това е положението...Както има един лаф - не може и хем х..я докрая, хем душата в рая :D малко е грубичко но е така :D Аз салата ям на всяко хранене но това го правя защото аз така съм решила, а месо ям веднъж на ден - и да искам не мога повече, не го обичам особено...на другото хранене включвам нещо различно от месо - например яйца или по обилна салатка със сиренце и филийка препечен хляб, таратор с нещо си ей такива неща...а плодовете просто ги обичам, дори ги ограничавам в момент на режими...преди време когато свалих първите 10 кг срещам една позната и тя почва леле колко си отслабнала и т.н пита как и аз обяснявам - и тя почва - ми аз не ям салати, плодове не обичам не мога да го спазвам тоя режим...отговора ми беше - и аз много неща не обичам но не може да си хем слаб хем да не правиш никакви компромиси със себе си...та това е което ще кажа и на теб Engel - извинявам се ако съм била малко груба но се надявам да не се откажеш, просто го направи на инат - като мен :D други му викат воля :D

Engel
18th January 2009, 14:35
bibi ние с теб говорим за предпочитания на режимите, те са ни горе долу еднакви.. все пак знаем основните неща. Но кажи ми според теб мислиш ли, че много воля ми е останала като се има в предвит, че НИКОГА не съм била слаба, виж ми регистрацията в този форум и си направи сметка от кога съм на диети и когато почнах да чета тук бях 73кг. смъкнах с много зор за месеци до 63 лятото 08 и сега като съм 67кг. имам чувството, че няма бог. Дори не съм се виждала слаба, че да имам стимул, а съм на 20г. От както се помня съм на диети. Знам, че ще кажеш, че има много по-трагични случай, но това си е моят случай и за мен той си е трагичен много. Извинявай, че и аз бях малко груба, но ти не си длъжна да ми отговаряш както аз на теб, а относно за лафа ти.. ще кажа, че съм на ясно, че с ядене на вафли и кроасани няма да отслабвам.
Може да се каже, че не съм се отказала, защото според мен ВЕЧЕ отказването не е повод да ограбваш магазина за сладки. Днешното ми меню е:
1. Ябълка, портокал
2. Омлет /2 белтъка, 1 жълтък/ + 50гр. извара + 2 мариновани чушки

Успех на всички!

aniK
18th January 2009, 15:55
Engel, от 13годишна съм "на диета", т.е. внимавам какво ям и напълно съм изключила някои неща. Менютата ми са голяма салата (здължително целулозна - зеле, зелена и т.н.) + месо или млечни.
Спортувам всеки ден без събота и неделя от 6-7 години насам. Прекъсвала съм само през последните месеци на бременността, по медицински прични. ПОсле кърмех на 3 часа, недоспивах, но спортувах. Сега ставам всеки ден в 6ч., за да спортувам.
Кача ли килограм, спирам млечните, прекъсвам яденето преди да съм се нахранила и увеличавам кардиото.
Станало ми е начин на живот.

Опитвам се да те нахъся...

bibi_82
18th January 2009, 16:03
Engel, и аз никога не съм се видяла в мечтаните 47,48 кг - ...най-малко съм била 53, на които изглеждам прилично но все пак....сега се целя към мечтаните кг но да не казвам голяма дума, първо да стигна до 53 отново(слава богу малко остана)...според мен успеха на волята е да си поставяш краткосрочни цели а не да се тръшкаш всеки ден колко много имаш да отслабваш...постави си за цел да свалиш 2-3 а после като ги свалиш още 2-3 и така...мислиш ли всеки ден че имаш да сваляш 10 няма да стане - отсега ти казвам. И не забравяй че хората са различни - някои започват да остлабват още в началото, а задържат после, други пък точно в началото свалят трудно. Ти явно си от втория тип, което поставя и волята ти на изпитание.
Аз преди години от 53 по една или друга причина(тогава се оправдавах с хормионалната терапия, защото си беше удобно оправдание)допуснах да стана 68 - представи си какво е това, при положение че аз съм 160 см и дотогава си поддържах кг без проблем...Разбрах че няма да се справя сама и отидох на диетолог и с негова помощ научих много за здравословното хранене, за волята и за всичко останало. Свалих 10кг първоначално за около 4-5 месеца, задържах ги около година след което свалих още 5 за няколко месеца..стигнах си старите кг -53 и години ги задържах успешно...В последствие аз самата прочетох много неща за хранането и може би сега знам повече от преди, затова мога вече да се справя и сама...Това което тогава научих обаче е че невъзможни неща няма - стига да си го поставиш за цел, да проявиш малко повече инат и да направиш малко компромиси със себе си. Дюканките например отслабват на принципа на верижната реакция - защото са видяли добри резултати при съседката, приятелката, фризьорката, никой не се замисля дали е здравословна тази диета но все пак резултатите на другите ги стимулират - ограничават се много и не се замислят че ако със същата упоритост спазват по-здравословен режим резултат пак ще има...аз се стимулирам от собсвените си резултати защото знам че мога, постигнала съм го в миналото и знам че ще го постигна и сега. Не е лесно, но не е невъзможно...бъди по-упорита и ти, помисли къде бъркаш, защото явно бъркш някъде щом толкова години се бориш...стана дълго но накрая да кажа че се радвам че не си се отказала, иначе щях да си водя монолози в тая тема :D

Miss_Murderer
18th January 2009, 16:38
Здравейте! Ето моя отчет за вчера, очаквам мнения:
закуска: 2 филии с крема сирене, кафе с мляко
обяд: 4 чушки с извара и яйце, 200 гр. печена тиква
следобяд: 2 портокала, протеин
вечеря: 2 принцеси с кашкавал, 1 домат, 2 моркова, 300 гр. тиква

Engel
18th January 2009, 16:49
Предлагам да не задълбочаваме темата "На каква цена отслабваме", защото ще стане страшно. Ще има вълна от "кой от какво се е отказал" и депресий. Всеки изминава много дълъг път. Просто неска не ми е ден. Съжалявам :roll: Ясното е, че нямам избор и трябва да продължа напред, защото просто искам да се харесвам в огледалото и да хода със самочувствие през лятото на плажа.

Miss_Murderer
19th January 2009, 15:59
Здравейте! Ето моя отчет за вчера, моля ви за съвети и коментари, в никакъв случай не ме притеснявате и не ви се сърдя, напротив.
закуска: 2 варени яйца, 1 домат, кафе с мляко
обяд: около 150 гр. печено свинско с картофи
следобяд: 2 портокала, протеин
вечеря: ориз със зеленчуци, около 300-400 гр. тиква, към 100 гр. извара
Лек и успешен ден!

goldish
19th January 2009, 18:33
Аз днес май ядох повечко, но нищо :roll:
Като няма какво да правя и ям. Забелязала съм, че като нямам питателен обяд или закуска и постоянно се нямира нещо да дъвча.
Закуска- мюсли с мляко, ябълка
Обяд ябълка, солети, малко крем на доктор Йоткер, соя (печена)
после бейк ролс и мляко с нес
сега ще гледам вечерята да е пилешка пържола със салатка

Engel
20th January 2009, 08:50
Добро утро дами :D Аз мислих тази нощ относно мойте проблеми със свалянето. Реших тотално да си променя режима и да спра млечните абсолютно с изключение на варените яйца, защото си ги прибавям към салатата. Вие какво мислите? Дали ще има промяна? Поздрави и успешен ден!!

П.п. Miss_Murderer: Много ми хареса последното меню, което си постнала. Ориентирай ни до къде стигна с качването на килограми? Кога смяташ да почнеш да задържаш? Успех!

П.п.2 goldish: В теб ми беше стимула, че си най-примерна. Поне и на теб да правят забележки за бейк ролса :lol:

bibi_82: Къде сии?? :roll:

goldish
20th January 2009, 11:16
Engel, аз съм солидарна :wink:
Между другото и аз имам някои съмнения за млеката от звестно време и все се каня да ви птам по колко ядете вие и на коя марка?
Значи аз си взимам пълномаслено 3.6% прясно и кисело мляко, но четох някои статии, че лактозата, която съдържат млеката била едва ли не видите ли по-зле и от самата захароза. Покачвала гликемичен индекси т.н. Аз сутрин обикновено ям мляко с мюсли, което е около 300мл, 2 пчти кафе с мляко- значи още ги кажи 150мл и по една кофичка кисело мляко. Не би трябвало да е много, но ако се замислиш, че има нишесте. Мисля вече да пробвам с йод!!!
А до сега си ядох мюслито за закуска и гледах Часът на мама (моля ви не ми се смейте, както всички приятели) и там обсъждаха колко са полезни крем-супите. Та те ме наведоха на мисълта да измисля нещо за вечеря.
Приятен и усмихнат ден, сладурани!!! :) :) :)

bibi_82
20th January 2009, 11:17
Тук съм - не съм отслабнала дотолкова че да изчезна :lachen:
По повод бейк ролса - веднага си взимам поука и правя забележка и на другата провинила се :lachen:
Engel, добре си решила да спреш млечните според мен, но недей съвсем....може да е през ден но хапвай по малко кисело мляко, сиренце или някое яйчице без да наблягаш на тях естествено...
Иначе моя режим върви добре, млечните не ми пречат засега и в момента се боря с третия кг, надявам се до края на седмицата да съм го свалила...
Успешен ден на всички! :girl_in_love:

bibi_82
20th January 2009, 13:03
goldish, сега видях какво си написала - голям съм заплес :D
Ако питаш мен не се вманиачавай толкова за млеката, щото ако ги гледаме под лупа трябва и тях да откажем :roll: Сигурно има и хубави ама явно не съм попадала...Иначе аз си купувам или с 2% или с 3,6% масленост - не ме плашат тия мазнини пък и не искам да ги изключвам напълно...Иначе ако някой от отслабващите знаят подходяща марка без нишесте да свиркат :D

Engel
20th January 2009, 14:59
bibi_82: Искам да ги спра напълно /без яйцата както казах/, за да видя какво ще стане. До сега менюто ми се е крепяло основно на млечни. Очаквам обрат до седмица в килограмите ми :lol: Надявам се да почна да свалям :D Тази седмица я почнах с нови сили!
Относно млеката, аз по принцип на ден си имам задължително 1 кисело мляко в последно време Верея 0.1%, преди това си взимах Елена 2%. Прясно мляко си взимам 1.5% на Фибела за кафето и чат пат вечер някоя чаша пия като чувствам глад.
bibi: Ти от колко време си на режима. Радвам се, че бориш 3ти кг. вече :P Успех!

П.П. Забравих си менюто.
1. 3 Сухара с 1/2 домат + банан
2. 3 Сухара с 1/2 домат :lol: + круша
3. Очаква се към 6ч. Салата марули с домати + риба тон в растително олио
Обещавам да не наблягам толкова на сухарите утре, но тази сутрин така ми се осладиха направо :girl_eat:

bibi_82
20th January 2009, 15:19
Ми трета седмица почнах вчера - равносметката е по 1 кг на седмица, но в края на втората седмица си направих разтоварващ ден по примера на старата ми диета - тоест хапвам си всичко, по което съм точила лиги през другото време и отсега нататък всеки 7-ми ден ми е такъв. Освен че ти раздвижва метаболизма един такъв ден седмично ти увеличава и мотивацията да продължиш - иначе е трудно, признавам :D
Иначе за менюто ти Engel, струва ми се много оскъдно първо и второ ако приемаш съвети - гледай да не повтаряш това което ядеш освен ако не става въпрос за плодове и зеленчуци :D Смисъл - ако днес си изяла 1 препечена филийка = 2 сухара утре недей да ги включваш в менюто си, а още по-малко на следващото ядене. :wink: Толкоз от мен засега - ще помагам с квото знам, за да има резултат и при вас :2020:

goldish
20th January 2009, 18:49
Споменавам си менюто за днес:
закуска- мляко с мюсли
обяд- пържола със салатка
по-късно мляко с нес
следобедна закуска- портокал и ябълка и ядки
вечеря- спаначена супа с мляко и сирене
Ако огладнея по-късно, ще мисля на място :wink:

aniK
20th January 2009, 20:23
Ей, goldish, много ми харесва менюто ти. Никакви солети и подсладени кремове...
Браво!

marie_claire
20th January 2009, 23:30
Здравейте момичета! Не съм писала от 20 дни. Върнах се от новогодишната почивка. За 16 дни си хапвах горе- долу каквото ми се ядеше и резултатът е +1кг, което е добре. Сега смятам да мина на плодове за няколко дни, след което ще включа и други полезни храни. И така, днешното ми меню:

Обяд: 1 банан
Сл. закуска: 2 малки нара
Вечеря: 1 банан

Engel,, много внимателно прегледах менютата ти и мисля да ти отправя малко добронамерена критика. Забелязах, че в своята диета си включила следните храни: кюфтета, телешка луканка и други филета, маслини, фъстъци, слънчоглед, принцеси, кашкавал и бабек. Последното незнам какво е, но със сигурност не е нещо здравословно. Не е фатално човек да си позволи нещо такова от време на време, но няма как да свалиш килограми с тези храни. Дори и бананът идва доста калоричен при положение, че хапваш и доста други неща. Струва ми се, че обичаш месо, но мисля, че за да постигнеш някакъв резултат е добре да го ограничиш до бяло пилешко месо без кожа и риба /напр. риба тон в собствен сос и без зехтин/. Телешкото е подходящо за изграждане на мускулна маса, което едва ли ти е цел. Тези кюфтета и филета са направо без коментар. Фъстъците и слънчогледа може да замениш с бадеми, сурови и не повече от 10- 15 на ден. И то не всеки ден. Всъщност не казвам нищо ново, това е НВД, която е ефективна, ако спазваш точно препоръките. Кашкавалът е нещо мноого вкусно, но също пречи на отслабването. Бих ти предложила с малко воля поне за няколко дни да направиш малко по-строга диета, просто защото ще видиш резултат и това ще ти даде стимул. Например 5-6 дни само плодове и салати без сосове. Няма начин това да не подейства! Желая ти успех и да не се отчайваш! Ще постигнеш резултат, ако се въоръжиш с воля и търпение!

Engel
20th January 2009, 23:49
Без коментар... :2040:

bibi_82
21st January 2009, 10:43
marie_claire поста ти и мен обърка :2005: Говориш откъслечно за различни диети според мен. А да караш няколко дни на плодове е ок за пречистване, но не и за трайно намаляне на кг :wink: Иначе за храните съм съгласна, че трябва да се подбират по-внимателно в зависимост от това какъв режим се спазва, но ти определено смеси различни режими на хранене в съветите които си дала.
Аз мисля че банана хич не е вреден ако се хапва самостоятелно..а това за телешкото няма да го коментирам изобщо защото е абсурдно като твърдение :wink:

Engel
21st January 2009, 11:31
Е момичето се е погрижило да ми изкара всички кирливи ризи от 2-3 месеца назад и така го е изложила все едно ям само принцеси, фъстъци и слънчоглед => за това немога да отслабна :shock: Признавам си малко ми стана неприятно от този пост, макар, че предполагам не се е искало да се постигне точно това. И да си кажа моето мнение: Нямам нищо против пилешките филета, маслините, телешката луканка /Дюкан нали с нея отслабват/, кашкавала в разумни количества. Знам, че бабек /което е нещо подобно на луканка/ трябва да се изключи и телешката луканка да се яде от дъжд на вятър както и правя. Поне телешката луканка ми стой от 6ти Януари в хладилника и не съм изяла от нея и 1/4. Както и да е. Не искам този пост да звучи като оправдания или така нататък. Просто исках да кажа, че това са някакви "прегрешения" вече като не издържаш вече и така. Няма да се отклонявам от истинската цел - ОТСЛАБВАНЕТО.
Може вече да съм станала смешна с безбройните ми опити да отслабна, но явно още немога да намеря своя режим или поне да се задържа на него и да разбера, че е моя :lol:
Почвам днескашния ден на плодове, незнам колко ще издържа, но се надявам само вечерята да ми се състои от нещо друго.

Благодаря ви момичета отново. Имам чувството, че само с мен се занимават хората :roll: Пожелавам ви успешен днескашен ден и отслабващ bibi_82 :D

goldish
21st January 2009, 11:41
Аз лично също от време на рвеме правя такива издънки, но определено не исля, че са нещо фатално. Просто може би е израз на налаганите психо-ограничения.
И пак не е чак така. Дори да не ми се яде, като го видя на масата или в хладилника и отивам и го изяждам. Това е интересно човешко поведение. Така че се опитвам да намаля купуването на нездравословни храни. Момичета, прятен и хубав ден!

bibi_82
21st January 2009, 11:50
Точно затова си правя веднъж седмично разтоварващ ден :D Събирам слюнки цяла седмица, но знам че има 1 ден когато мога да си позволя да хапна от всичко забранено. Така освен че издържам по-лесно, се придържам и по-стрикно към режима през другото време, а за 1 ден колкото и да изядеш(макар че и да искаш не можеш да е много) не можеш да качиш трайно кг - това е сигурно. За мен лично е по-добре така отколкото да се "отпускам" с по нещо забранено всеки ден :D
Явно и при мен е малко различно защото когато съм на режим нищо не е в състояие да ме изкуши да посегна към нещо забранено дори да е пред очите ми. Дояжда ми се разбира се - но търпеливо си изчаквам "почивния ден"....Преди време си спомням един колега как сладко си похапваше лютеница докато бях на режима, но не се поддадох на изкушението. За сметка на това през почивния ден отидох до магазина след като си бях изпила кафето кюпих си лютеничка и блаженно си хапнах една филия обилно намазана с лютеница :D

Engel
21st January 2009, 12:00
Момичета какво ще кажете за този режим?


За режима накратко :

През деня се ядат само свежи плодове и зеленчуци. Вечерята е основното хранене и може да хапвате каквото поискате, но в следната посведователност:

1.Голяма салата по избор / най - добре от зеленолистни зеленчуци/.

2.Протеини/белтъчини/ - месо, яйца, мляко и млечни продукти.

3.Ако още сте гладни - въглехидрати.

През деня могат да се пият фрешове, чай и кафе без захар. Желателно е приемането на много вода - поне 1.5л - 2л. на денонощие. При глад през деня може да се изяде 1 сварено яйце или малко кисело мляко.

Накратко - ако обичате плодове и зеленчуци и ако по една или друга причина вашето основно хранене е вечерта - това е вашият режим .

bibi_82
21st January 2009, 12:15
Мисля че няма да издържиш дълго така :wink: Имаш ЛС :D

marie_claire
21st January 2009, 12:44
Engel,, съжалявам щом последният ми пост те е накарал да се почувстваш негативно. Наистина не това ми беше целта, просто изказах моето мнение защо не можеш да отслабнеш. С тези храни сигурно би могла да поддържаш определено тегло, но когато искаш да отслабнеш трябва малко повече ограничения. Това е моето мнение, не искам да те ангажирам с него. А за последната диета, която предложи, аз съм за :2003:
Според bibi_82 това, което съм казала за телешкото е глупост, но който и фитнес инструктор да попитате ще ви каже същото. В никакъв случай не съм казала, че бананът е вреден :lol: Казах, че не е хубаво да се съчетава с друга храна / особено пък мляко/, на едно хранене.

bibi_82
21st January 2009, 12:48
Според bibi_82 това, което съм казала за телешкото е глупост, но който и фитнес инструктор да попитате ще ви каже същото.

Точно това ми беше идеята - без подходящи упражнения ще ядеш телешко и ще натрупаш мускули ама друг път :D
А тази диета на Engel няма да й помогне особено защото тя явно сваля трудно, а в споменатата диета е наблегнато на вечерното хапване, което пък изобщо няма да й помогне да свали...Явно тя и сега има проблем да се въздържа от изкушения след вечеря и вижда че не става а като й е позволено от режима какво ще постигне - същото - пак няма да сваля, но вече ще е позволено и после да се чуди що си пази режима стриктно пък не сваля...да хапваш повечко вечер за сметка на храненията през деня е много вредно, а като добавим това и че са позволени въглехидрати - ако още сме гладни за кво говорим :roll:

didi84
21st January 2009, 13:01
Точно затова си правя веднъж седмично разтоварващ ден :D Събирам слюнки цяла седмица, но знам че има 1 ден когато мога да си позволя да хапна от всичко забранено. Така освен че издържам по-лесно, се придържам и по-стрикно към режима през другото време, а за 1 ден колкото и да изядеш(макар че и да искаш не можеш да е много) не можеш да качиш трайно кг - това е сигурно. За мен лично е по-добре така отколкото да се "отпускам" с по нещо забранено всеки ден :D
Явно и при мен е малко различно защото когато съм на режим нищо не е в състояие да ме изкуши да посегна към нещо забранено дори да е пред очите ми. Дояжда ми се разбира се - но търпеливо си изчаквам "почивния ден"....Преди време си спомням един колега как сладко си похапваше лютеница докато бях на режима, но не се поддадох на изкушението. За сметка на това през почивния ден отидох до магазина след като си бях изпила кафето кюпих си лютеничка и блаженно си хапнах една филия обилно намазана с лютеница :D

Много съм съгласна с теб :) Като приключа с диетата на Байкова, която съм започнала, за захранване ще се пробвам по този начин. Наистина човек като знае, че един ден в седмицата може да си позволи нещата, които обича и които през останалото време са му забранени, има стимул да издържи на режима си цяла седмица. Все едно получаваш награда за проявените упоритост и воля ;)

marie_claire
21st January 2009, 13:13
Наистина след зеленчукова салата + протеини, въглехидратите не са желателни, особено за вечеря.

bibi_82
21st January 2009, 14:00
Диетата на Engel е по-подходяща за хора които са по - активни вечер...Може и да бъркам, но мисля че тя не е от тях :wink:

hatred
21st January 2009, 15:27
Момичета какво ще кажете за този режим?


За режима накратко :

През деня се ядат само свежи плодове и зеленчуци. Вечерята е основното хранене и може да хапвате каквото поискате, но в следната посведователност:

1.Голяма салата по избор / най - добре от зеленолистни зеленчуци/.

2.Протеини/белтъчини/ - месо, яйца, мляко и млечни продукти.

3.Ако още сте гладни - въглехидрати.

През деня могат да се пият фрешове, чай и кафе без захар. Желателно е приемането на много вода - поне 1.5л - 2л. на денонощие. При глад през деня може да се изяде 1 сварено яйце или малко кисело мляко.

Накратко - ако обичате плодове и зеленчуци и ако по една или друга причина вашето основно хранене е вечерта - това е вашият режим .

Engel, доколкото си спомням я наричат the warrior diet. Срещала съм много хора, доволни от нея. Казват, че била ефективна.

А и според мен е много подходяща за ангажирани хора, защото денем спокойно можеш да занесеш на работа плодчета или някакви зеленчуци.

Успех !

aniK
21st January 2009, 16:03
И освен това, Engel, кометираме товят режим на хранене, з'то ти го описваш. Няма да се впрягаш!!! :1219: Аз си трайкам, не казвам какво ям. Напоследък даже само чета тук, з'то не съм "отслабваща", а поддържаща :D Пък и какво да давам акъли - всеки сам ще намери кое е най-добро за него.
Аз толкова отдавна внимавам с храненето, че е станало начин на живот.

С теб сме, не се отказвай и стига си се теглила, забрави за кантара поне 2 седмици!!! Стъпи на него, като се почувстваш по-лека :2003:

Miss_Murderer
21st January 2009, 16:18
Не че точно аз съм тази, която трябва много да коментира, но според мен Engel се справя доста добре и критиките са й малко преувеличени. Пак казвам, че това си е само мое мнение, лично аз я поздравявам и й желая успех! Ето и моето меню за вчера, очаквам вашите препоръки:
закуска: попара, чай с мед
обяд: мусака
следобяд: 1 грейпфрут, 50 гр. шоколад, кафе с мляко
вечеря: 150 гр. пилешко, 1 домат, 2 моркова, 400 гр. тиква
Това е от мен! Лек ден!

natalei
21st January 2009, 16:45
Не че точно аз съм тази, която трябва много да коментира, но според мен Engel се справя доста добре и критиките са й малко преувеличени. Пак казвам, че това си е само мое мнение, лично аз я поздравявам и й желая успех! Ето и моето меню за вчера, очаквам вашите препоръки:
закуска: попара, чай с мед
обяд: мусака
следобяд: 1 грейпфрут, 50 гр. шоколад, кафе с мляко
вечеря: 150 гр. пилешко, 1 домат, 2 моркова, 400 гр. тиква
Това е от мен! Лек ден!
е тва е диета!!!
бих искала и аз такава, ама имам да свалям още 4кг :roll:

bibi_82
21st January 2009, 17:00
Аз мисля че сме тук, не само за да се подкрепяме на сляпо, а и да си помагаме с това което знаем :roll:

goldish
21st January 2009, 18:57
Менюто ми за днес:
закуска- мююсли с мляко и мляко с нес
по-късно ябълка
обяд- супа от боб
за следобедна закуска- дюканско кексче с мляко
ядки (в последно време наистина май съм почнала да прекалявам с тях), а и още едно мляко с нес
вечеря- пържола и салатка
За диетата на Engel бях чела в един друг форум, че била доста ефективна. В интерес на истината д-р Бакалова мисля тръбеше навсякъде, че всяка диета е ефективна 2 седмици, така че не е лошо да се сменя коренно режима. Успех на всички и докладвайте много хубави резултати!!!

marie_claire
21st January 2009, 19:29
Ето и моето меню за днес /втори ден/:

5 портокала
800 гр. пъпеш
2 чая и 1 кафе

ох, и 50гр. царевица, изложих се :oops:

Engel
21st January 2009, 22:41
Момичета, от една страна се радвам, че се разбъбрихте и темата живна, но от друга страна не е хубаво да спорим. marie_claire: Извинявай. :?
Мога да ви зарадвам с една новина, от утре почвам режим, благодарение на Биби и ще докладвам след 14 дни да видим какъв е резултата. Пак ще си поствам менютата и найстина вече ще дам всичко от силите сиииии направо полудявам в това тяло. Не се чувствам окей! Благодаря ви за подкрепата и утешенията, поне едно е сигурно, че винаги имам сили да продължа напред. Подкрепям поговорката, че утрото е "по-умно" от вечерта.
Лека и приятна вечер, аз почвам да чертая планове и календарчета, за да мога да задрасквам дните от утре до целта!!! :P

bibi_82
21st January 2009, 22:47
Стискам палци, Engel :2003:

aniK
22nd January 2009, 08:22
Добро утро :D
Аз съм си забелязала нещо - когато най-много се мъча да не ям или да отслабна, най-много ми се яде. Ако не се замислям, по-лесно свалям :D

Руми_
22nd January 2009, 09:03
Здравейте момичета,бих искала да се присъединя към вас,за да имам стимул да се придържам към някакъв режим,тъй като много лесно се изкушавам :?
Ето моето меню от вчера:сутринта две кафета с мляко и една филийка с луканка,на обяд една супичка боб,следобяд едно кафе с мляко и едно кремче от Д-р Йоткер :oops: ,вечерта две чаши червено вино сирене и тракийска салата.

Как ви се струва,имам ли много нарушения?

bibi_82
22nd January 2009, 10:22
Руми ако се опитваш да задържаш кг менюто е ок(или поне за мен би било), но за сваляне прегрешенията са доста :D Но щом питаш значи и сама си разбрала че си прегрешила тук -там :D Успех ти желая
Хубав ден и на всички отслабващи и задържащи кг момичета :girl_in_love:

Engel
22nd January 2009, 10:28
Добро утро и от мен дами!
aniK: То като оплескаш работите и няма как да не мислиш за това. Аз примерно мога да спра да мисля, чак след първата втората седмица. Тогава гледам с други очи на нещата :pinkglasses:

Руми_
22nd January 2009, 10:28
Не ми трябва задържане,имам да свалям 9 килограма :oops:

Engel
22nd January 2009, 10:31
Не ми трябва задържане,имам да свалям 9 килограма :oops:
Добре дошла :wellcome: И аз имам да свалям точно толкова 9-10кг. Ще се радвам да си пишем менютата и да ти давам съвети и да се подкрепяме. Успех! :1231:

П.П. Колко си висока и колко тежиш? :wink:

Engel
22nd January 2009, 10:34
Биби: дали мога да си пия кафето с мляко? :?

goldish
22nd January 2009, 10:46
Добро утро, момичета и от мен
Аз до сега си пих кафето с мляко иотивам да си изям мюслито.
Engel, успех с новия режим. Много съм любопитна какъв е. Може да го споделиш. Мисля, че диетуването вече ми е станало хоби :roll:
Руми, мисля, че определено има какво да се иска от менюто ти, но вярвам, че скоро с наша помощ и твое желание всичко ще стане като по учебник по здравословно хранене.
Трябва ти стабилна и питателна закуска.
Обядът ти ми хареса.
За междинно хранене- ядки или плод, или нещо друго по-лекичко- мляко например.
Алкохол- силно ограничен поне докато сваляш. Знам и аз все с това си нарушавам диетите. Казват, че пиенето на алкохол води до задържане на килограми, въпреки че съм чела и противоречащи стати.
Вечерята от салатка е хубава, но гледай да не ядеш много големи количества сирене, защото си е доста мазничко.
Ако нямаш нищо против, сподели колко килограма си в момента, колко си всока и най-вазното целата ти.
Аз лично днес много се изкушавах да се потегля, но съм решила да се тегля след цикъла ми (точно около месец след като почнах диетата). При мен мисля доста влияе хормоналния баланс на апетита.

bibi_82
22nd January 2009, 10:56
Биби: дали мога да си пия кафето с мляко? :?

Капвай си по малко млекце спокойно :D Забравих да кажа и че там където имаш сирене можеш да го заместваш спокойно с кисело мляко - на тараторче или да си го хапваш с лъжичка - няма значение :D

Руми_
22nd January 2009, 11:02
Висока съм 174см и в момента съм 79 кг :D Родих преди 6 месеца и сега трябва да вляза във форма,а много трудно свалям.
За алкохола,чела съм,че по чаша вино може да се пийва,та затова,иначе преди правех компания на съпружеството с ракийка.
А за хйормоналния дисбаланс и аз мис;ля,че съм така.Такъв апетит ме гони,че няма да ви казвам,а сега се опитвам и цигарите да откажа и е нещо страшно....

Аз млякото,което слагам в кафето е Фитнес на My day,но тъй като не мога да пия горчиво,слагам и захаринче.

Engel
22nd January 2009, 11:12
Биби: дали мога да си пия кафето с мляко? :?

Капвай си по малко млекце спокойно :D Забравих да кажа и че там където имаш сирене можеш да го заместваш спокойно с кисело мляко - на тараторче или да си го хапваш с лъжичка - няма значение :D
Благодаря ти милостиви боже :lol: Майтапя се, не беше болка за умиране. Със сигурност ще се възползвам от кисело мляко! А да кажа сега заминавам да си купувам всичките витамини, че закъснявам с половин час за закуската :? Успешен ден на всички!

Деничка
22nd January 2009, 13:48
Включвам се и аз :) 162 см,50 кг :)(в последната 1 година и половина качих около 7-8 килограма в резултат на стрес и пиене на Ясмин). Та,започнах от вчера:1 ден Сряда-Закуска Кафе и Ябълка,Обяд Омлет(1 яйце,парче сирене,1 домат)+препечена филийка пълнозърнест хляб,следобяд парче суха луканка(20-30 грама),вечеря 1 чаша чай с мед+ябълка+парче зеле. Днес 2-ри ден четвъртък:Закуска Кафе и Ябълка,Предиобяд парче суха луканка(20-ина грама),Обяд-Омлет(пак 1 яйце,парче сирене,домат и 1 филийка)..Това е за сега :) Само да добавя,че кафето го пия с 1 ч.л.захар и 2 ч.л. сухо мляко :)Освен това ще се опитам да пия на ден по 1,5 вода,да правя по 40-50 мин гимнастика :)ще включа пилешко месо и риба 3 пъти седмично :)Кисело мляко,зеленчуци(моркови,зе е,домати,краставици),плодо е и зелен чай с по малко мед :)

Miss_Murderer
22nd January 2009, 16:40
Здравейте, момичета! Ето и моя отчет:
закуска: 2 филии с топено сирене
обяд: кренвирш с кашкавал
следобяд: 1 грейпфрут, кафе с мляко, 2 парчета кекс
вечеря: 150 гр. пилешко, 2 моркова, лютеница, 2 големи ябълки
Как е според вас? Лек и ползотворен ден!

bubu_123
22nd January 2009, 16:45
Здравейте! И аз като повечето от доста време чета, но без да взимам участие. Сега мисля на кратко да се представя. Винаги е трябвало да си следя килограмите и горе-долу успявах допреди година и половина - две. Започнах да пия противозачатъчни, спрях цигарите, студентка съм на две места и работя. т.е. винаги се яде нещо на крак, нещо мазничко, нещо бързичко :girl_hysteric: Трудно ми е да си нося храна от вкъщи, защото повечето пъти ме няма за по 13-14 часа от вкъщи и ще трябва да нося сак с храна в кутийки за изпът :lol: Миналата година (някъде септември - октомври) си пробих езика и доста заслабнах и най-хубавото е че задържах сваленото, но Нова година реши да дойде и аз пак съм си рунтавко. Сега съм решила, че жива - умряла това лято ще достигна предишните си 49-50кг (163 съм висока, на 20 год), допълнително ме стимулира бъдещата сватба на една колежка :girl_haha: Ясно ми е, че първоначално ще има доста забележки относно менюто ми (щом аз самата имам), ама добре ще ми се отрази някой да ме понапъне малко.
Закуска: мюсли + кис. мляко "Култура"
Следобедна закуска:мандарина
Обяд:пълнена чушка с кис.мляко + филия"Фреш"
Следобедна закуска: мляко с какао и мед
Вода пия много, определено това не е проблем, а за тренировки съм се нахъсала да почвам след като свърши сесията, т.е към средата на февруари, но засега ходя веднъж седмично на аеробиака в университета.
Оф стига толкова, че се отнесох доста :oops:

bibi_82
22nd January 2009, 16:47
Като цяло менюто ти ми харесва, Деничка...Може би само вечерното хранене е добре да подсилиш малко с пиленце или рибка - нещо такова :D Аз лично само с туй зеле ще умра от глад :D
Моето меню днес:
Закуска - банан и мандарина
Обяд - 2 пилешки кренвирша + салата от ряпа и моркови с малко зехтин
Сл.закуска - 2 мандарини
За вечеря мисля да хапна една по-обилна салатка със сиренце и 2 варени яйца

Sun_Shine
22nd January 2009, 21:24
Много се чудих и реших и аз да се включа. Всеки ден чета, но не пиша, защото не се подлагам на кой знае какви режими. Сега обаче почнах уж серизно, защото както всички, и аз по празниците се освиних. Също така съм абитуриентка май месец и искам да се чувствам добре в кожата си. Не съм пълна, но имам излишно по себе си. Сигурно не съм се теглила от половин година :D но и нямам намерение да го правя сега... по-важното е да почувствам, че слабея оттук, оттам. Та... менюто... През деня мога да контролирам какво ям, но вечер се готви вкъщи и там нямам думата. Затова донякъде съм ограничена в избора на вечеря. Днес мога да напиша какво хапнах:
Закуска: чай с лъжичка мед, филийка с кашкавал(има един хляб Вита, от него);
Междинно:ябълка;
Обяд:пил. шишче и малко овчарска салата(ядох навън по време на един свободен час :P );
Вечеря: картофена яхнийка и малко зелева салата;
Вечерите са ми прегрешенията... картофи, ориз... Но... ще ги видим и тях. Това е от мен за сега :)

Руми_
22nd January 2009, 22:04
Ето го и моето меню от днес
Сутринта-един сандвич ссъс салам и кашкавал(не успях да устоя,мъж ми ме изкуши),2 кафета с млеко.На обяд-една супичка боб.Следобяд едно кафе и една ябълка с една мандарина.За вечеря 2 кюфтета с тракийска салата.
Сега как е момичета,като изключим закуската(за утре съм си купила мюсли :D )?

goldish
22nd January 2009, 22:07
Нека си споделя менюто:
закуска- мляко с мюсли и мляко с нес
обяд- спаначена супа с мляко и сирене
после 2 ябълки, портокал, мляко с нес и може би 50гр ядки, които май вече наистина ми дойдоха в повече, а и замалко да забравя 1 кофичка мляко с едно дюканско кексче
вечеря- ябълка


:wellcome: на новите момичета!!!
Пожелавам ви бързо и приятно отслабване!

Деничка
22nd January 2009, 22:29
Bibi_82 мисля,че си права :) То от глад сън не те лови :lol: Тази вечер хапнах печено пилешко месце :P Утре пак ще се отчитам :)Успех на всички! :girl_dance:

Engel
22nd January 2009, 22:54
Добър вечер момичета! Добре дошли на Деничка и Sun_Shine предполагам сте си казали.. "тая Engel неможе да отслабне цяла година, дай поне ние да ослабнем" :lol: :lol: :lol: Майтапя се много ясно, пожелавам ви успех.. нека видим кой ще отслабне първи :lol: Това мое преповдигнато настроение май се дължи на витамините, който пих днес.. BB, ти си виновна :D
Та.. моето меню за днес е:
Ранна закуска: Портокал, Ябълка
Обяд: Салата домати и краставици и 1 филия пълнозърнест хляб забравих как му беше името
Следобедна закуска: 2 мандарини
Вечеря: Салата марули, домат и маслини + пилешко месо към салатата за украса /смених шунката BB надявам се няма проблем, найстина мисля, че бялото печено месо е по-добре/ :D

Поздрави момичета :wink:
П.П. BB = bibi_82 :P

marie_claire
23rd January 2009, 01:12
Engel, браво, последното меню е :2043:
Аз пък бях на рожден ден и естествено, провалих си диетата. От утре, обаче продължавам! Ето днешното меню:

14:30ч: 1 кафе; 1 банан
17:30ч: 1 фреш от грейпфрут
19:30ч: 1 нар
и внимание- вечерята:
4 парчета сирене/малки/;20-тина бадема; парче торта и 2 шоколадови бонбона

и сега ми е тежко, чувствам се ужасно

bibi_82
23rd January 2009, 10:09
Хе хе имам си нов ник :1207: Предпочитам само Биби, но не се сърдя, ако така ти е по-лесно :D
Радвам се че нашата скромна групичка се увеличава, а другите там дето само още четете, почвайте да пишете :2010: :D
Engel, разбира се, че можеш да заместиш месото с друго, което предпочиташ повече. Менюто е просто примерно и е важно да се съобразяваш дотолкова че да свикнеш с храните и последователността на приемане, другото са подробности...След време дори няма да имаш нужда от него, защото ще знаеш какво да правиш. Продължавай така и скоро ще има резултати :D
marie_claire не се обвинявай за прегрешенията, случва се на всеки - няма начин. Един ден прегрешение не е от такова значение за кг или диетата ако през другото време спазваш стриктно режима си.
Аз все още се боря с третия кг, но нещо се задържа свалянето. Предполагам че и ПМС-то има връзка. Хич не го мисля обаче и продължавам да се боря тъпо и упорито :D По-важното е че се чувствам добре.
Успешен ден на всички :2020:

Engel
23rd January 2009, 10:41
Добро утро и от мен :1207:
Първо да светна, че на Английски BB се чете Биби нали? Аз просто го видях това BB в един филм където на героя му викаха също Биби, обаче в телефоните си го бяха записали BB и супер много ми хареса :D
Второ.. момичета ..marie_claire: Препоръчвам закупването на Cosmopolitan, Коса и стил, Story и пиене на разхлабващ зелен чай.. мисля, че 1 пакетче ще ти стигне да се почувстваш отново във форма :lol: Карай си на плодове днес, пий един зелен чай да се прочистиш още повече и мисля, че ще се почувстваш по-добре и физически и психически :D
А Биби аз пък мога да ти кажа, че ти също можеш да го пробваш това със зеления чай, но не от разхлабващия /пък може и от него :wink: /, нали препоръчват употребата на зелен чай по 3 чаши дневно, по време на диета :P 100% съм сигурна, че това задържане се дължи на МЦ и след седмица като се претеглиш може да си свалила даже и 4тия килограм :) Дай боже!!!
Ето малко и за мен .. моето меню за днес:
Закуска: Нескафе с малко мляко + 1 филия черен хляб + парче сирене
Обяд: Пилешка пържола на скара, салата домати и краставици
Следобедна закуска: 2 мандарини
Вечеря: 2 средно големи варени картофа, 1 малко парче сирене. /Даже мисля да изям 1 картоф ама ще видим колко ще съм гладна/

Поздрави на всички и отслабващ ден!
П.П. goldish Супер се справяш отново мила!!! :girl_kiss2:

bibi_82
23rd January 2009, 11:02
Мерси за съвета Engel, пийвам зелено чайче от време на време - харесва ми вкуса му. Купила съм си на Picwick с лимон...То покрай диетите наблягаме повече на чайчета, кафета и вода, защото друго не може така или иначе :D
Наричай ме както ти харесва :D

aniK
23rd January 2009, 11:11
Аз пия много зелен чай и досега най-много харесвам Tetley (има с дъх на горски плод и лайка) и Dilmah с жасмин. Има насипни в Халите с различни аромати, но за тях трябва специална каничка.
За съжаление най-често срещани са Пикуик и Twinings :?

bibi_82
23rd January 2009, 11:14
Аник насипния пробвала ли си го? Звучи ми добре, а и каничка за чай имам.

Деничка
23rd January 2009, 11:16
Добро утро :) Днес аз пропуснах кафето :) Правих 30 мин гимнастика,имам ужасна мускулна треска от вчера :lol: Изкъпах се и преди малко изядох 1 ябълка :)За обяд не съм решила още колебая се,но довечера ще ви се отчета :P Лек и доходен :wink:

MILI
23rd January 2009, 11:20
Радвам се че нашата скромна групичка се увеличава, а другите там дето само още четете, почвайте да пишете :2010: :D
Успешен ден на всички :2020:
Слушам и изпълнявам :1242:
Менюто ми за вчера!
Понеже не го знам все още за днес, даже ви се чудя от де знаете какво ще хапвате за вечеря :lol:

Та менюто:
закуска: една ябълка
обяд: една ябълка + кофичка кис. мляко
след обяд: ябълка :roll:
вечеря: гръцка салата + пилешка пържола
3 чаши чай, 2 кафета (всичко без захар) и 2 литра вода (не минерална!!! :lol: )

А и 7-8 бадема след вечеря :2014:

bibi_82
23rd January 2009, 11:30
Браво Мили, знаех че си добро дете :1242:

goldish
23rd January 2009, 11:34
Engel, я кажи какви са тези витамини, които пиеш. Аз наистина съм любител на витамините. Режимът е много добър. :bravo: Най-важното е, че ти носи радост. Аз също се чувствам щастлива и доволна, когато знам, че правя нещо за себе си. Чак се кефя като видя как някой нагъва мазна баница.
Мисля да ида да си направя едно зелено чайче- вие ме подсетихте, че стои в шкафа от не помня кога. Трябва да си взема нов.
Усмихнат ден!

bibi_82
23rd January 2009, 11:38
Engel, я кажи какви са тези витамини, които пиеш.

Вит.С, Вит.А и Е, Б- комплекс, Мултивитамини с минерали

aniK
23rd January 2009, 11:42
Аник насипния пробвала ли си го? Звучи ми добре, а и каничка за чай имам.

Ами в едно от заведенията, в които ходя сутрин специално заради чая, сервират точно такъв и наистина е хубав (някой повече, друг - по малко в зависимост от аромата, който са купили в момента).

new_lady
23rd January 2009, 12:37
Здравейте! Тъкмо бях решила да започна отново да се отнасям сериозно с форума и пак спрях да пиша :( Сега обаче ще се опитам да поправя грешката си :) Само да припомня: спазвам хранителен режим от 05.01 тази година (при който миналата свалих 14кг).

Менюто ми за вчера:
закуска: овесени ядки с кисело мляко + 1 мандаринка
обяд: домати, сирене, яйца
след обяд: 2-3 парчета луканка, 1 домат с малко сирене
вечеря: зеле с месо (на фурна) и 1 портокал

Днес: овесени ядки с мляко, но какво друго още незнам

Искам да се похваля че не съм яла нищо ама нищо сладко вече 18 дни (на мен проблемите ми идват именно от сладкото), никога не съм издържала толкова време и съм изключително горда със себе си.

хм, май много писах... Успешен ден на всички и хубави резултати по кантарите :))))

Engel
23rd January 2009, 15:15
Здравейте отново :)
goldish: Вече си информирана :)
new_lady: Радвам се, че отново си с нас. Моят съвет е да се опиташ да изключиш колбасите и луканките :? Успех!

Руми_
23rd January 2009, 15:56
Привет момичета,аз днес съм на мюсли с кисело мляко,2 кафета и пак бобец(най-сетне свърши :lol: ),за вечеря съм приготвила скумрия за скарата и салатка.

Да ви кажа,откакто съм сред вас се чувствам мноого лека :girl_haha: ,днес ис обух едни дънки,които преди не можех да закопчавам.викам на съпружеството "Сигурно съм отслабнала,щом ги обух",а той ми разби всички илюзий като каза,че си въобразявам :2047:

bibi_82
23rd January 2009, 16:12
Тез мъже хич ги няма :2045: пък и не са толкова наблюдателни като нас, които и грамовете си виждаме в огледалото вече :girl_haha: особено като сме ги изгладували тия грамове :D
Айде престанете малко с тоя боб че о....хте форума :2055:

bubu_123
23rd January 2009, 17:47
Нека и аз споделя менюто си за днес, нищо, че не е от най-примерните. :?
Закуска: мюсли + кис. мляко "Култура"
Следобедна закуска: липсва
Обяд: хот-дог, кафе + суха сметана
Следобедна закуска: мляко с нес + едно захарче

За да изкупя греха си с хот-дога доста се разходих днес пеша. Дайте идея какво мога да ям в университета, което сравнително да става за ядене. Околко него продават само дюнери, сандвичи, баници и тем подобни. Дори плод и зеленчук няма наоколо.

new_lady
23rd January 2009, 18:17
Плод, сурови ядки или кисело мляко (всичко което го няма около университета можеш да си го купуваш предварително и да си го носиш). Аз в университета не ям, но лекциите ми са така разпределени че се прибирам да се храня вкъщи и не гладувам. Ако има стол наблизо можеш да хапваш и нещо готвенко, или супа в някой ресторант...

bubu_123
23rd January 2009, 18:22
Плод, сурови ядки или кисело мляко (всичко което го няма около университета можеш да си го купуваш предварително и да си го носиш). Аз в университета не ям, но лекциите ми са така разпределени че се прибирам да се храня вкъщи и не гладувам. Ако има стол наблизо можеш да хапваш и нещо готвенко, или супа в някой ресторант...

Единствено за ядките мога да помисля, но както писах в вчера повечето пъти ме няма по 12, 13, та понякога и 14 часа вкъщи. На стол много обичам да ходя, но повечето пъти тичам за работа. А няма как да влача из цяла София манджа за 3 хранения. Аз за тва откакто съм студентка позатлъстях, не влияе добре определено :lol: Иначе преди 2 пъти седмично тренирах и здравословно си ядях, ама....
Нищо де, сега ще се отям на ядки :lol:

Engel
23rd January 2009, 18:37
Нескафето със сметана не е хранене. Носи си плодове в дамската чанта какво толкова. И мен на работата ме базикат, че "пак носа 1 торба ядене". Ама аз им казвам, че за мен е важно какво ям, а и прави добро впечатление. Носи си няколко плода, сутринта закусвай обилно у вас, а след като пребереш вечеряй обилно. Мисля, че много добре ще ти се отрази на фигурата цял ден да си на плодове :)

Engel
23rd January 2009, 18:43
...

bubu_123
23rd January 2009, 18:45
А за срам, не ме срам въобще даже от това да си нося ядене в работата. Просто мога да нося примерно 1-2 ябълки или мандаринки, или нещо от сорта, а честно казано ми е трудно да карам само на тях цял ден, доста ме присвива стомаха. А като се прибера 21.30 вече е късно за вечера. Ма ще го мислим някак си.
Имам един много хубав бял панталон, който като си го взех ми стоеше много добре, сега не мога и да си помисля да влезна в него :evil: .Взех го зедно с едно потниче, което също е много хубаво, но очертава всико излишно по тялото. Но съм решила, че това лято ще ми седят по-добре дори и отпреди, така че.... ще дерзая.

goldish
23rd January 2009, 19:07
И аз имам подобен проблем в университета. Взимам си някакви бисквитки на житен дар с фибри или Hogarenas- много рядко. Там ям мляко Активиа, солети, марети- за съжаление друго не ям. А сега скоро видях някакви пакети Сладка пауза, които са готвено ядене- трябва да ги пробваме. А сега се сетих в кафетата продават и едни течни супо-бюльони, които лично никога не съм пробвала.
Иначе менюто ми за днес е:
закуска- мляко с мюсли
по-късно ябълка
обяд- 2 сварени яйца, мляко, сирене
следобедна закуска- ябълка, портокал и ядки
вечеря- гъбена супа (за съжаление е готова)
Момичета, продължавайте с хубавите режими и хубава петък вечер. :) :) :) :) :) :)

bubu_123
23rd January 2009, 19:13
Благодаря за предложенията. По-лесно е когато някой ти помага в мисленето (руса съм и наистина не ми се отдава лесно) :lol:

Engel
23rd January 2009, 19:13
Трябва да прецениш на какво си готова за да отслабнeш.

new_lady
23rd January 2009, 19:21
като се сетя че и аз все с това се оправдавах; "няма как университета, работата" :) когато има желание има и начин, разбира се оправдания много, но помислете дали си заслужава да лъжете себе си :)

bubu_123
23rd January 2009, 19:33
Не, не, май не ме разбрахте. Просто като бях в училище бях намерила оптималния за мен вариант, имах си режим, спазвах си го, тренирах си редовно. Просто сега той стана неприложим. И определено е по-лесно когато ти дадат съвет как да процедираш. Както видях имало е и други със съответните проблеми и ми дадоха идеи, няма сега да преоткриваме топлата вода. Отпуснах му края миналата година, време е да поправим стореното. :lol:

bibi_82
23rd January 2009, 19:36
като се сетя че и аз все с това се оправдавах; "няма как университета, работата" :) когато има желание има и начин, разбира се оправдания много, но помислете дали си заслужава да лъжете себе си :)

Взе ми думите от клавиатурата :girl_haha: Същото мислех да кажа и аз :2003:

Nevena_Mareva
23rd January 2009, 19:54
Аз имам въпрос към всички,които ядат мюсли на закуска.Има ли добавена захар?Какво точно ядете?Натурално или такова с добавени плодове?От мн време обмислям дали да не закусвам с това,но не ми изглежда диетично :? Засища ли?Стоях днес 15 мин в магазина и нищо не избрах...,има толкова мн видове...

bibi_82
23rd January 2009, 20:05
Много зависи на какъв режим си...но какъвто ида е режима общо взето овесените ядки (или мюслито) са си калорични и доста богати на въглехидрати така че не трябва да се прекалява с тях. Иначе че са полезни, спор няма - това е основно заради фибрите но фибри има и в плодовете и зеленчуците :wink:
Аз най-много ги обичам овесените ядки с прясно млекце, мед и сушени плодове но то си става жива калориийна бомба. Най-удачния вариант за диета е с кисело мляко, евентуално малко мед, но пак не трябва да се прекалява.

marie_claire
23rd January 2009, 21:17
Аз имам въпрос към всички,които ядат мюсли на закуска.Има ли добавена захар?Какво точно ядете?Натурално или такова с добавени плодове?От мн време обмислям дали да не закусвам с това,но не ми изглежда диетично :? Засища ли?Стоях днес 15 мин в магазина и нищо не избрах...,има толкова мн видове...

Натуралното е с най- малко калории, но аз предпочитам мюсли със сушени плодове (най- често стафиди). Мисля, че е калорично удоволствие, но ако си слагаш по 1-2 лъжички в обезмаслено мляко е здравословна и засищаща закуска. Аз ги консумирам и по обяд, особено ако ми се яде нещо сладко.

Менюто ми за днес:
Закуска- чай
Обяд- 1 банан
Сл. закуска- 2 портокала
Преди вечеря- 1/2 Bake Rolls :oops:
Вечеря- 1 сухар, консерва риба тон в собствен сос, листа айсберг

Деничка
23rd January 2009, 21:18
Та..щях да се разпиша и аз :) Закуска:1 ябълка,Междинно:чаша Зелен чай с 1 ч.л мед,Обяд:печена рибка(Скумрия около 100-150 гр)+малко прегрешение 1 шоколадов бонбон :wink: ,Вечеря:варен ориз(40-ина грама без подправки)+малко прегрешение..малка ракийка 50 гр... :oops: сега часът е 21:17 и ако ме напъне глад(тъй като лягам по принцип към 1-2 през нощта)ще пийна чай с мед и ще изям 1 ябълка :) лека вечер на всички :girl_dance:

Any
23rd January 2009, 21:25
Да се запиша и аз, че само си чета а не споделям :) напоследък само се придържам в някакви рамки около режим ама не точно, уж се мъча да е до колкото може здравословно :) , но имам да сваля още 1 кг за да се върна на киограмите преди празниците и ми се иска още поне 2-3 кг да сваля

закуска: 40гр кашкавал и една мандарина
обяд: руло стефани с картофено пюре и чаша червено вино
следобедна закуска: 1/2 кофичка кисело мляко Култура
вечеря филийка пълнозърнест хляб, кренвирш и малко зелева салата
вода: около 1.5л

и имам едно прегрешение: изядох едно сникърсче

поздрави и успех на всички :)

Sun_Shine
23rd January 2009, 21:48
Ето ме и мен. Менюто днес:
Закуска към 9: елда с банан и настъргана ябълка(много вкусно беше :P натъпках се)
Предиобедно: слънчогледови семки си чокнах;
Обяд-следобед(хапвам в училище към 4): филийка Вита с масло и кашкавал;
Вечеря(калорична бомба :D ): Пържена риба и по малко от 2 вида салати;
Този уикенд ще се мъча да не съгреша с много храна... когато хората ядат покрай мен е доста трудно.
Иначе, за носенето на храна, почнах сега да си нося сандвич в училище и всички много се радват :D . Те са по-щастливи дори... :) В началото е малко конфузно, но се свиква, а и хората свикват да те виждат така.
Лека вечер от мен. :)

hatred
23rd January 2009, 22:09
Стана дума за мюслите ...

Не споделям мнението, че са чак такава "калорийна бомба", съвсем нормално и пълноценно за закуска.

Най - добрият вариант е човек да си ги приготвя сам - овесени ядки, стафиди, сурови бадеми и лешници в подходящата пропорция. Аз ги хапвам с канела и мляко - страхотни са. Днес си купих пакетирани овесени ядки с плодове и горчиво съжалих - половин час ги почиствах от някакъв захаросан кокос, бананов чипс и съмнителен флейкс.

Sun_Shine, идеята за елдата с плодове много ми хареса. Задължително ще я опитам.

goldish, Engel, менютата ви звучат много стимулиращо.

Понеже от днес съм в сесия, възнамерявам и аз да започна да пиша менютата си. Не че искам да отслабвам, но така ще съм по - дисциплинирана. По принцип ям много, не се стряскайте :)

За днес:

овесени ядки със стафиди, канела и мляко
ябълка
извара и салата от настъргани моркови и целина
две ябълки и 10 сурови бадема
малко варена елда с извара
зелена салата с доматки, зелен фасул на пара и 40 - 50 гр. сирене light
портокал и грейфрут
ленено брашно и овесени трици с кисело мляко
и освен това бях на пазар в Пикадили и си откраднах няколко зърна грозде :lol:

marie_claire
23rd January 2009, 23:05
harted, къде се изгуби? Много се радвам, че отново се включваш във форума. Струва ми се, че със твоите познания много ще ни помагаш. Освен това си човек със стабилни навици за правилен хранителен режим, а на нас точно такъв ни трябва- за да се срамуваме от прегрешенията си. След няколко дни и аз ще съм в сесия, но това няма да ми попречи на диетата, дори скоро мисля да си подновя посещенията във фитнеса.
Между другото и аз си слагам канела в млякото, става чудесно! А казах, че са калорични именно заради добавките, които слагат- кокос, банан, и т.н.

Деничка
23rd January 2009, 23:20
Аз също обожавам канела и от край време знам за нея това!!!:
Щипка канела в ястието помагат за по-бързото разграждане на глюкозата и намаляват нивото на кръвната захар.
Една от тайните на главните готвачи е, че слагат канела в ястия, за които не сте си и помисляли, че се подправят по този начин- ориз, месо и какво ли още не. :wink: :wink: :wink:

hatred
23rd January 2009, 23:21
harted, къде се изгуби? Много се радвам, че отново се включваш във форума. Струва ми се, че със твоите познания много ще ни помагаш. Освен това си човек със стабилни навици за правилен хранителен режим, а на нас точно такъв ни трябва- за да се срамуваме от прегрешенията си. След няколко дни и аз ще съм в сесия, но това няма да ми попречи на диетата, дори скоро мисля да си подновя посещенията във фитнеса.
Между другото и аз си слагам канела в млякото, става чудесно! А казах, че са калорични именно заради добавките, които слагат- кокос, банан, и т.н.

marie_claire, права си, добавките са опасни. Но самите овесени ядки, гарнирани с малки количества сушени плодове ( стига да не са захаросани ) и ядки ( стига да са сурови ), са идеална закуска :)

А аз на последък почвам да се съмнявам в добрите си хранителни навици - забелязвам , че съм изключила напълно храните, набедени за калорични. Вманиачавам се - онзи ден си купих пакетче от 250 гр. кашкавал Маджаров light и си го разделих на осем равни парченца, за да съм сигурна, че няма да хапвам по повече от 30 грама на ден. Картофи не съм опитвала от миналата зима, банани - от повече от година ... Това все пак не са чак толкова страшни храни, трябва да ги включвам в менюто си.

А същевременно съм в състояние да изям половин килограм сурово зеле на салата :) Нещо не ми е съвсем в ред :lol:

marie_claire, поздравления, че издържаш на плодовия режим. Забелязала съм, че плодовете действат много добре по време на сесия ...

Engel
23rd January 2009, 23:34
Охо добър вечер момичета, гледам, че до късно "лющите" мухабет .. та и аз да се включа :D Да кажа за канелата, че си я слагам по принцип в нискомаслено кисело мляко с резанчета банан и ябълка за закуска. Става невероятно :P
hatred: Добре дошла отново! Липсваше ми :? Даже завиждах, че се подвизаваш по другите теми и не пишеш тук :? Вкарай 1-2 банана да се оправи менюто какво го мислиш толкова. При положение, че си спазваш определени ЗДРАВОСЛОВНИ навици, не се плаши, че можеш да изядеш половин килограм зеле на салата. Не си ПОВРЕДЕНА :lol:
Относно мюслито аз си взимам със сурови лешници, стафиди и овесени ядки. Някакво такова беше. Аз също стоях около 20 минути в Метро пред щанда за мюсли и си избирах най-ниско калоричното :P
Деничка, Sun_Shine, Any: Вие сте наща гордост! Само така продължавайте, всеки ден да виждам менюта тук, защото ще ви търса по отделно да се отчитате :P :P

marie_claire
23rd January 2009, 23:42
Е, май не издържах толкова много на плодове този път. Прияжда ми се и по нещо солено, затова започвам да си включвам и други храни. Например през деня плодове, вечер- салата. А пък аз мога и без банан, но когато ям само плодове го консумирам, защото засища. Картофите са ми слабост. Особено ги харесвам запечени с кашкавал- калорична комбинация. А ориз направо обожавам! Засега, обаче ги ограничавам...
P.S. Ще ми се и аз да се "повредя" като теб, harted, обаче не мога

hatred
23rd January 2009, 23:45
Engel, и аз се заседях дълго пред мюслито в магазина. Накрая ме спаси универсалният критерий за храна, който съм възприела - взех най - нискокалоричното ( явно критерият не е само мой :lol: ). Ако го нямаше, не знам колко още време щях да избирам.

Гадното с готовото мюсли е, че според мен и производителят му не може да каже колко калории съдържа. Предполагам, че блъскат вътре изостанали сушени плодове и флейкс, без да следят дали са захаросани и т.н.

А мляко с канела, банан и ябълка звучи супер ...

goldish
24th January 2009, 09:10
Аз обожавам да закусвам и сега като съм в сесия ям с удоволствие всяка сутрин мюсли- 3 супени лъжици с прясно мляко (не е нискомаслено- споменавала съм защо). Наистина смятам, че е една много добр закуска особено ако млякото ти е истинско- но май се размечтах. Аз лично не обичам стафиди, но пък ми харесва нещо да ми сладее и гледам да има по-разнообразни сушени плодове- ябълки, круши. Понякога има едни малки, които киселеят и страшно ми харесват.
По-принцип и аз ям доста. Гледам да са от 'моите' храни просто. Имам колежки, които по цял ден нищо не ядат и даже се хвалят с това. Като се приберат вкъщи, измитат по 2-3 мазни пинцеси с кашкавал и каквото още се сетите. Според мен оптималният хранителен режим е честичко, но по по-малко и по-свястна храна.
Иначе, момичета, мисля, че режимите ви ви вървят. Нямам забележки.
Мисля, че има някои недотам изкусорени хапвания, но вие си виждате грешчиците, нали :wink:
Хубав ден на всички! Аз отивам да уча, че остана още малко от моята сесия :?

new_lady
24th January 2009, 11:53
Не си спомням в коя тема, но някъде четох че овсените ядки не са чак толкова полезни и ниско калорични. На мен закуската винаги ми е била проблем и сега тъкмо си мислех че съм открила топлата вода (в лицето на овесените ядки) ама пак взех да се разочаровам. Та въпросът ми е полезни ли са или не, калорични или не и мюсли или овесени ядки?
П.С. Толкова свикнах че вече чак ми се струват вкусни :Д

bibi_82
24th January 2009, 12:15
Полезни са заради фибрите, но са калорични и много въглехидратни!
Аз също ги обичам, но ям не повече от веднъж седмично.

new_lady
24th January 2009, 12:21
:shock: ужас!!! Аз ям всеки ден вече от месец насам....оооох започвам тогава с редовния въпрос какво да ям за закуска? :evil:

ioni
24th January 2009, 12:33
Здравейте момичета. :D Аз както винаги си ви чета редовно. Мисля да се включа с малко съвети.

new_lady - докато бях на режим закусвах всяка сутрин мюсли (от тези на нестле дето го има в 3 опаковки - оранжева, зелена и синя). След като приключих режима пак закусвам всяка сутрин мюсли - те са чудесна закуска. Не са чак толкова калорични и ако си спазваш режим спокойно ще си отслабнеш с тях като закуска.

Успех на всички в борбата с килограмите. Виждам, че напоследък темата се оживи, менютата ви са добри. Поздрави на всички. :D Ще се радвам, ако мога да ви бъда полезна с нещо.

Деничка
24th January 2009, 12:41
Добро утро :)Овесените ядки са калорични,но именно заради това се препоръчва да се хапват сутрин само и по 3 супени лъжици :) не половин пакет :D Така че според мен няма проблем :) Иначе на мен не са ми любими (предпочитам корнфлейкс),но преди съм си хапвала с кисело мляко :lol: Ето и малко инфо за тях: Овесените ядки са пълноценна зърнена закуска, богата на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерални соли. Регулират обмяната на веществата, повишават жизнения тонус на организма, подсилват имунната система. Те притежават висока хранителна стойност и са лесно усвоими.Отличават се с високо съдържание на хранителни влакнини – фибри, поради което понижават нивото на холестерол в кръвта. Подходящи са за всяка възраст и допринасят за здравословното хранене.

bibi_82
24th January 2009, 12:42
Нямам намерение да споря с никой - има достатъчно информация в нета и за фибрите и за овесените ядки. Който го интересува - да потърси...Всяка сутрин да се закусва с овесени ядки по мое мнение е прекалено, особено за хората които нямат много движение :roll: Те дават много енергия която ако не се използва се трупа - това предполагам е ясно на всички. Та овесени ядки+тренировка е ок но овесени ядки + стола на работа хич не е добре Помислете и за конете колко са силни и здрави, но в никакъв случай слаби когато се хранят с овес...Толкова от мен по този въпрос.

Деничка
24th January 2009, 13:22
И на мен не ми се спори,но искам да изкажа мнение :)Когато хапваш една и съща храна всеки ден(както в случая овесени ядки за закуска)организма свиква с нея и я разработва по-лесно,нещо като принципа на разделното хранене :)Иначе според мен е хубаво човек да си разнообразява,да сменя закуската :)Относно конете те хапват овес,но не по 3 супени лъжици и определено не са на диета :lol: все пак това са животни,не хора... :wink: Така,че аз съм ЗА овесените ядки за закуска в умерено количество,и съм ЗА по-разнообразно меню т.е. понякога да се заместват овесените ядки с препечена филийка черен хляб и сиренце например :)

new_lady
24th January 2009, 14:41
Нямах намерение да пораждам спор, а и не искам да ви ядосвам само искам мнения и благодаря на всички които се отзоваха независимо дали ЗА или ПРОТИВ.
Аз ям малко количество (в никакъв случай половин пакет:)), така че извода, който си направих е че ще продължавам да си ги ям, но не всеки ден ами ще разнообразявамс нещо друго (не че ми идва на идея какво). Благодаря ви и успех!

aniK
24th January 2009, 14:56
Овсените ядки са калорични, но съдържат т.нар.сложни въглехидрати. Добре е приемът да бъде преди обяд. Аз не закусвам и съм НВД-йка, така че изобщо не ям, но ако ядях, бих ги яла със сирене, с прясно или кисело млкяо. Добавката на стафиди, ядки, мед увеличава калорийната им стойност.
Добра храна са за неотслабващи. Аз се опитвам да науча сина си на тях, засега безуспешно :( А като бебе много хубавичко хапваше от фините :?
Все пак който не може без закуска, може да ги хапва в неголеми количетсва и да ги разнообразява с филийка черен хляб с филе или нискомаслено сирене...
hatred, снощи след дълго въздържание, изядох не един, а 2 банана :oops: И сурови ядки ядох... Явно съм имала въглехидратна нужда, направо се освиних и днес цял ден ми е криво :(

Деничка
24th January 2009, 15:02
new_lady,Радвам се,че мислиш така :D Искам да ти кажа,че преди около 5 години пазих диета при която,ако не всеки то почти всеки ден закуската ми беше малко овесени ядки или корнфлейкс с прясно или кисело мляко,та дори и по малко мед им слагах :lol: Отслабнах 14 кг тогава :lol: Така че успех и само напред :P :wink:
И да не забравя да се отчитам...Днес нямах особен апетит сутринта за тва си пийнах само кафенце,но с 1 ч.л. мед и 1 чаша зелен чай :) И преди малко обядвах:варено яйце,парче сирене и 1 с.л.лютеница :)Междинно мисля да хапна ябълка и за вечеря планирам кисело мляко и някаква салатка,но ще видим :wink:

new_lady
24th January 2009, 15:12
Все пак който не може без закуска, може да ги хапва в неголеми количетсва и да ги разнообразява с филийка черен хляб с филе или нискомаслено сирене...

Аз спокойно мога без, ама нали навсякъде се повтаря че е най-важна и за това се мъча...

Деничка, и аз миналата година свалих 14 кг, а най-странното е че всяка сутрин закусвах Нестле фитнес, за което също в последствие ми казаха че е боклук... а бе незнам винаги ме е затруднявала тази закуска.

hatred
24th January 2009, 15:22
По въпроса са овесените ядки ...

Само не намесвайте конете, крайно неуместно е :) Те и кравите се хранят само с трева, а вижте какви са дебели. Все пак различните организми разграждат по различен начин хранителните вещества - ние, хората, не усвояваме целулозата, но за много други видове ( в това число конете и кравите ) тя е основен източник.

Аз хапвам по три супени лъжици овесени ядки за закуска с малко прясно мляко и канела. Едно пакетче от 500 гр. ми стига за две седмици, което означава, че поемам по по - малко от 30 гр. овесени ядки на ден. Това прави около 120 ккал. от ядките плюс още 50 - 60 от млякото - пряко сили 200 ккал. за цялата закуска.

Ако хапнеш 70-80 грама черен хляб с топено сирене или някакво месо, калориите едва ли ще са по - малко.

А това, което е най - важното - хранителната ценност на овесените ядки като закуска, не е за подценяване.

И аз съм отслабвала, закусвайки с овесени ядки, закусвам ги всяка сутрин от три години насам и нищо не ми е станало :)

Деничка
24th January 2009, 16:04
"Те и кравите се хранят само с трева, а вижте какви са дебели." Хахаха много ми хареса това сравнение :girl_haha: Иначе Hatred много си права,че калориите са си същите и в никакъв случай 200 калории не са много за закуска :wink:

Sun_Shine
24th January 2009, 16:15
Мога да се запиша за днес:
Закуската ми беше мюсли с прясно мляко и лъжичка мед.
Оттогава до сега съм хапнала малко фъстъци и една ябълка... нямам голям апетит. За вечеря ще има печено пиле и домашна руска салата, маслини... ще хапна по малко от всичко, защото не мога да мина без руската салата :D . Днес времето е срахотно и ходих на разходка в гората... божествено е! Лек и слънчев ден!

Miss_Murderer
24th January 2009, 16:41
Привет и от мен! Хайде и аз да се отчета, пък после очаквам съвети и коментари, моля ви!
закуска: 2 печени филии, към 50 гр. кашкавал
обяд: грах, филия хляб
слядобяд: 1/2 буркан компот, кафе с мляко
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, туршия, 2 големи ябълки
Лек и спорен ден!

marie_claire
24th January 2009, 16:42
Нека и аз да дам мнение по въпроса за мюслите, въпреки, че и вчера ги коментирахме. По 1-2 с.л. с мляко на закуска е ок. Опасно е, ако много ви се усладят (като на мен, например) и започнете да ги хапвате в по- големи количества. Аз също отслабвам с такава закуска.
Иначе new_lady, защо не хапваш плодове за закуска? Освен това, ако не си толкова гладна няма защо да се насилваш. Не разбирам защо човек трябва да яде, ако не изпитва глад.

Miss_Murderer, аз никога не съм имала такъв проблем като твоя, но мисля че менюто ти е съвсем умерено- нито много, нито малко.

hatred
24th January 2009, 16:52
Привет и от мен! Хайде и аз да се отчета, пък после очаквам съвети и коментари, моля ви!
закуска: 2 печени филии, към 50 гр. кашкавал
обяд: грах, филия хляб
слядобяд: 1/2 буркан компот, кафе с мляко
вечеря: 150 гр. пилешко, филия хляб, туршия, 2 големи ябълки
Лек и спорен ден!

Miss_Murderer, щом толкова държиш на коментари, да отбележа , че според мен менюто ти е супер. Единственото, което не разбирам е консумирането на компот ( който предполагам е със захар ) при наличието на изобилие от сурови плодове. Но това е просто щрих и все пак е въпрос на вкус. Не можем да преценяваме всяка хапка.

Деничка
24th January 2009, 17:19
Miss_Murderer,значи на мен ми се струва доста хляба(при това не уточняваш какъв е бял,пълозърнест,ръжен...)-2 филии сутрин,1 филия на обяд,1 филия вечер=4 филии хляб(за мен при диета е най-добре 2 филии пълнозърнест хляб на ден).Но пък не знам каква е целта ти-колко килограма искаш да свалиш и за какъв период от време ?И вместо този компот(дето е блъскан със захар)пий фреш или яж пресни плодове :) Например при вечеря 150 гр пилешко,туршия,хляб и 2 ябълки...По-добре 150 гр пилешко с някаква салата(домати и краставици,зеле и моркови,маруля и репички),малко туршийка и 2 ябълки,ако ти се ядат

Engel
24th January 2009, 17:55
Деничка:, Miss_Murderer не иска да сваля, а да си създаде начин да се храни здравословно и да си поддържа фигурата. Тя трябва да се храни, просто иска здравословен начин на живот, което хич не е лесно. Ние много си я подкрепяме и менютата й стават все по-добри :D
Miss_Murderer: Продължавай все така! :cool:
Та.. да кажа здравейте и от мен. Ще ме карате да си прекарвам нет във фризьорския салон за да не изпускам споровете :lol: В крайна сметка пак се стигна до извода за златната среда. Подкрепям мнението на hatred /както винаги/, но също и на bibi, защото тя е права, че трябва да има разнообразно хранене. Може да се редуват кисело мляко или прясно с мюсли, кисело мляко с плодове или дори само плодове. Това според мен са доста добри закуски :D
Ето и моето меню за днес:
Закуска: Портокал
Обяд: Салата от 1 домат и 1/2 краставица + 2 ф. черен хляб на Мио Органик /очаквам съвети за него.. много е вкусен :girl_eat /
За вечеря ще си правя салата марула с домати и краставици + печено пилешко месо в плик със подправки :P
Това ще е моето меню, искам само да задам 1 въпрос. От близо 2 седмици пия Detralex, което е лекарство за лечение на заболявания на венозната система (отичане, умора, болки в краката), поради наследственост на разширени вени и като имате предвид, че съм фризьорка и стоя права горе долу по цял ден и просто това става невероятна комбинация. Та въпроса ми е дали това може да попречи по някакъв начин на отслабването, защото найстина съм останала с наблюдението, че нямам никакво раздвижване в теглото от както ги пия. Незнам какво да си мисля, а трябва да ги пия още 2 седмици :? Моля за съвети. Благодаря предварително :wink:

Деничка
24th January 2009, 18:03
Ами прибързала съм значи ;) Но все пак темата е "Дневник на отслабващите",та реших,че всички сме на диета тук :P За поддръжка на тегло е добро менюто значи,но за сваляне на килца не :wink:

goldish
24th January 2009, 18:17
Така, тъй като ям и пиша и си изтрих целия пост. Сега ще кажа накратко какво бях писала. Яжте питателна закуска и се движете повече, за да се ускори метаболизма. Единственият сигурен начин за трайно отслабване е да имаме по-бърз метаболизъм. Мюслито според мен е много добра и диетична закуска особено за хора, които искат да си създадат трайни здравословни навици.

Сега да си напиша менюто:
закуска- мляко с мюсли, мляко с нес и ябълка
обяд- елда със сирене и кисело мляко
следобедна закуска- плодова салата от ябълка и грейпфрут и мляко (тъкмо тя беше причината да си изтрия подробния пост :evil: )
за вечеря- някаква салата с мляко и извара мисля

goldish
24th January 2009, 18:23
Engel, значи щом е лекарство против разширени вени, би трябвало да дренира и да няма отрицателен ефект върху отслабването. Я прочети какво има точно да ти кажа със сигурност. Прочети на листовката какъв му е механизма на действие, за да сме сигурни все пак :wink: . Все пак всеки човек е различен и може да има различни ефекти всяко лекарство.

bibi_82
24th January 2009, 18:59
Правя едно последно уточнение и спирам наистина :D Някои хора са ме разбрали правилно, но други явно са чели между думите и вадят от контекста това което им е удобно.
Аз не съм против овесените ядки, напротив - обичам ги и смятам че са полезна и здравословна закуска, но с тях не бива да се прекалява когато сме на диета и особено ако нямаме много движение. Не съм за това да не се приемат, но смятам че да се закусва всеки ден с овесени ядки е прекалено. Аник е абсолютно права - описала е нещата доста изчерпателно :D Да не забравяме и още нещо - всеки трупа кг по различни причини. Не оспорвам факта че някои може да са отслабнали с всекидневен прием на овесени ядки ако по принцип си хапват по-обилно. Той и Ути обясняваше в една книга как е ядял по 10 кюфтета на ядене и после бил отслабнал като ги намалил на 3 - ами логично като е намалил приема. Но за мен за такива като мен които пълнеят не от количеството на храната а от качеството е немислимо да си хапваме овесени ядки всеки ден за закуска и да чакаме да слабеем - няма да стане - това е сигурно.

Engel
24th January 2009, 19:11
goldish: Това успях да намеря. Надявам се да помогне :) Благодаря!
Микронизирана и пречистена флавоноидна фракция.............500 mg.
Количество, съответстващо на :
Diosmin(90 %)...........................................'.... .............450 mg
Флавоноиди, представени като hesperidin ( 10 % )..................50 mg
Помощни вещества: натриев гликолат, микрокристална целулоза, желатин, магнезиев стеарат, талк, глицерол, хипромелоза, макрогол 6000, натриев лаурилсулфат, жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171).

Руми_
24th January 2009, 19:24
Момичета за мюслито и овесените ядки разбрах,а какво ви е мнението за овесените трици?При свекърва ми се продават и аз все се двоумя дали да си купя за закуска?

bibi_82
24th January 2009, 19:41
Имат ужасен вкус - точно трици :sick: На мен лично не ми харесват но пък - вкусове различни. Ако си решила да купуваш пробвай с някоя по-малка опаковка първо :D

bubu_123
24th January 2009, 19:48
Здравейте! И аз да се разпиша за днес.
Закуска: филийка с лютеница, малко сиренце и парче пил.филе
Следобедна закуска: 1 ябълка
Обяд:филийка с лютеница, малко сиренце и кренвирш +айран
Следобедна закуска: портокал
А за вечеря мисля да хапна лещичка.
А искам да попитам. Вече си пия кафето с мляко и мед вместо сметана и захар. Кое е по-добро мед или захаринче?

new_lady
24th January 2009, 19:57
bibi спокойно, аз питам-вие отговаряте-аз си правя изводите, всички много ми помогнахте, аз просто не бях никак наясно какво точно са овесените ядки като съдържание. Както казах ще продължавам да ги ям, но не всеки ден, благодаря за мненията ти.

Менюто ми за днес:
закуска: овесени ядки с прясно мляко, банан
обяд: 2 кюфтета на скара + 1 краставичка
следобяд: парче кашкавал и 1 ябълка
вечеря: супа+кисело мляко и 1 портокал

new_lady
24th January 2009, 19:59
А искам да попитам. Вече си пия кафето с мляко и мед вместо сметана и захар. Кое е по-добро мед или захаринче?

мед!!!

bubu_123
24th January 2009, 20:19
А искам да попитам. Вече си пия кафето с мляко и мед вместо сметана и захар. Кое е по-добро мед или захаринче?

мед!!!

И аз съм на това мнение, но все пак да попитам... Благодаря ти много!

hatred
24th January 2009, 20:46
bibi_82, и аз съм от тези, които пълнеят от качеството, а не от количеството на храната. Много точно го каза :)

Да се разпиша за днес:

овесени ядки със стафиди, канела и прясно мляко
ябълка
извара, белтъците на две сварени яйца, две ябълки и 10 сурови бадема
грейпфрут
елда с 30 гр. сирене light
спанак на пара с праз лук, магданоз, сурови тиквички, 4 маслини, мляко и соев сос
резенче ананас и портокал
ленено брашно с лъжичка овесени трици и мляко

goldish
24th January 2009, 21:06
Engel, според мен лекарството не би трябвало да ти пречи на отслабването. Поне няма никакви данни за това. Но прочетох доста хубави отзиви, така че си го изпий спокойно, а резултатите- спокойно, когато най-малко ги очакваш, ще дойдат. :) :) :)

marie_claire
24th January 2009, 21:24
Ето моето меню за днес:

Обяд: 1 фреш от грейпфрут
300гр.салата /маруля, рукола,50гр.моцарела, печени тиквички/

Вечеря:2 филийки пълнозърн.хляб намазани с Philadelphia Balance
1 домат
1 малко парче пъпеш

bibi_82
24th January 2009, 21:48
Моето меню днес
Закуска - 3 малки ябълки
Обяд - 2 препечени филийки типов хляб със сирене и печени чушки с малко зехтин, оцет и сол
Вечеря - 1 свинска пържолка и купичка таратор
Изпила съм 2 кафета с мед и малко мляко и 2 чайчета пак с мед.
Това е за днес, а утре ми е пирския ден :girl_eat:

Руми_
24th January 2009, 22:14
Какъв пирски ден?Пак ли нещо съм изпуснала Биби? :P

bibi_82
24th January 2009, 22:26
Незнам, вероятно си изпуснала :D Всеки 7-ми ден след 2-рата седмица от режима ми е почивен и мога да си хапвам всичко по което съм точила лиги цяла седмица.
Покрай темата днес ми се доядоха овесени ядки и мисля утре да закуся с тях, но без да са диетични :D :candy:

Деничка
24th January 2009, 22:37
"bibi_82, и аз съм от тези, които пълнеят от качеството, а не от количеството на храната."
Хм,при мен за щастие не е така :lol: И мисля,че при 90 % от хората е по същия начин т.е.винаги се пълнее от количеството! Дори да си на диета и да си хапнеш от най-голямото изкушение шоколад-2-3 парченца(блокчета) и то да ги хапваш всеки ден пак няма да ти попречи на диетата,но ако изядеш цял шоколад става лошо(тоест не качеството,ами количеството е по-важно)! :wink:

swe3tynka
24th January 2009, 22:46
Ето моето меню за днес:

Обяд: 1 фреш от грейпфрут
300гр.салата /маруля, рукола,50гр.моцарела, печени тиквички/

Вечеря:2 филийки пълнозърн.хляб намазани с Philadelphia Balance
1 домат
1 малко парче пъпеш


От къде намираш пъпеш? :shock:

marie_claire
24th January 2009, 22:52
Вносен е, има го в Била, Кауфланд,а май и Пикадили. И между другото злоупотребих- изядох още 1 парче.

Engel
24th January 2009, 23:44
Аз пък съм гладна в момента :?

UnknownGirl
25th January 2009, 10:54
Здравейте, милички!

Напоследък никак не ми остава време да чета, но хвърлям по едно око.
Успех на всички в темичката! :2024:
Ще се разпиша набързо и малко по-общо за моето положение.
От 5 януари абсолютно стриктна на Дюкан, от 12 съм на смесения етап. По време на ударния свалих 5 килограма, откакто съм на смесения съм свалила само 1, но в сантиметри е видимо, и то на най-болното ми място - дупе и бедра :1203:
За съжаление обаче все повече клоня към това да мина на захранващия :roll: Не съм месоядна, идва ми твърде много вече. Готвим разнообразни неща, менюто е ок, не втръсва, но започна да ми става лошо от месо. Вече почти не ям, което не е хубаво, карам на триците и зеленчуци в дните, в които мога.
За мен това са последни килограми, но просто няма да имам сили да продължа този режим. Ще мина на мой си. :girl_hysteric:
Сърдечни поздрави от мен! :2020:

bibi_82
25th January 2009, 11:20
Не съм съгласна че 2-3 блокчета шоколад, ако се хапват всеки ден няма да попречат на режима...1-2 пъти в седмицата го приемам - но пак зависи по кое време на деня се хапват :wink:Със сигурност няма да напълнеем от тях, но няма и да отлсабнем ако ги приемаме всекидневно. Много неща са неприемливи когато сме на диета и абсолютно здравословни и приемливи когато задържаме кг-те...Има огромна разлика обаче между двете :wink: Ако отслабвате с 2-3 блокчета шоколад всеки ден и овесени ядки през ден - супер, значи сте за завиждане, защото аз така няма да отслабна
:D

Engel, ако огладяваш вечерта можеш да си хапнеш някой плод, като естествено внимавай да са минали поне 3 часа от вечерята. Гледай да не го правиш системно обаче

Engel
25th January 2009, 11:50
bibi:: Снощи ядох 1 малка ябълка, но бяха минали 5 часа от вечерята и направо ми стържеше от глад :? А сега пак съм гладна и гледам, че за закуска имам 1 плод и 1 лъжица мед. До обяда сигучно ще издивея :1302: Хаха майтапя се 3 часа ще ги изкарам, защото всъщност ще хода да обядвам на ресторант с моя приятел. Той заминава 2 седмици командировка :( Като се върне може приятно да го изненадам, ако съм свалила 2-3 кг. :pinkglasses:
След като тръгне довечера смятам да пия нещо разхлабително, защото 4ти ден не съм ходила до WC, което не е нормално за мен, защото по принцип хода всеки ден, даже и по 2 пъти на ден. Нямам издуване на корема или някакво напрежение и си мисля, че това може да се дължи на храните, който ям и организма да обработва по-голямата част от тях, но това са плодове, зеленчуци - няма как да се обработат на 100%. Не вярвам да е така де, това е само теория :? Някой ако знае нещо да каже please :?
UnknownGirl: Браво мила за успехите! Вече колко тежиш и на каква височина си? Щом смяташ, че това са ти последните килограми, чувала съм, че в периода на поддържане/3-4та фаза не ги знам точно/ се свалят още 1-2кг. Ще се справиш! Успех ! :P

bibi_82
25th January 2009, 12:21
Engel, не се тревожи за запека...Аз го имах от дете, но с този начин на хранене нещата се регулираха много бързо. Предполагам че все още организма ти се адаптира но ще видиш как нещата ще си влязат в релси. Моят съвет е да не пиеш нищо разхлабително засега, просто наблегни на чайчетата. Ще се оправиш, сигурна съм :wink:

goldish
25th January 2009, 12:48
Съгласна съм с bibi_82 за шоколадовите бонбони и други такива дребни храни, които нарушават режима. Смятам, че такива малки количества храни са много коварни, защото по калоричност сигурно превъзхождат една ябълка, но едва ли ще те заситят така. Освен това разтройват процесите на горене на мазнини и съпровождащиия ги хормонален баланс.
Engel, имам съвет към теб относно късния глад, който приеми само ако решиш. Значи и аз снощи бях нещо гладна, защото ме домързя да си направя салатка и реших да пийна едно чайче. Много добре ми дойде и не се и сетих за вечеря. Но сутринта....
Бях много гладна и награбих един бейк ролс. :oops:
Мисълта ми е, че можеш да пропуснеш винаги едно хранене с някакво топло чайче, но внимавай да не наваксаш като мен на следващото ядене.
Усмихнат дес!

Engel
25th January 2009, 12:53
Оправих се :lol:

marie_claire
25th January 2009, 13:05
Engel, внимавай с ресторанта, само една салатка! Иначе и аз закусвам плодове /ако закусвам/. Най- често вечерям към 21ч. и затова не огладнявам. Момичета, казвайте от време на време какви са резултатите от диетата.В петък се мерих и бях 1 кг надолу. Сега ще се измеря във вторник, т.е. една седмица след началото на диетата. Така във всеки вторник ще отчитам резултата.

new_lady
25th January 2009, 14:44
Ето и моето меню днес:
Закуска: кашкавал (не мога да преценя колко грама), 2-3 парчета луканка, чаша мляко и ябълка (разнообразие от овсените ядки)
Обяд/Следобедна закуска/Вечеря (така ще се получи всичко да е на едно): Пържола на фурна и някакъв зеленчук
Утре мисля да направя един пречистващ глад през деня (само чайчета, фрешчета и вода).

Engel
25th January 2009, 17:38
Engel, внимавай с ресторанта, само една салатка! Иначе и аз закусвам плодове /ако закусвам/. Най- често вечерям към 21ч. и затова не огладнявам. Момичета, казвайте от време на време какви са резултатите от диетата.В петък се мерих и бях 1 кг надолу. Сега ще се измеря във вторник, т.е. една седмица след началото на диетата. Така във всеки вторник ще отчитам резултата.
marie_claire: На мен пък на ресторанта ми е най-лесно. Поръчах си пилешка пържола на скара от която изядох половината и мешана салата. За закуска изядох 1 ябълка. Сега в момента ми е следобедната закуска и хапнах 1 банан, че ми се ядеше много сладко :?
За резултатите аз смятам да се тегля другата неделя сутрин. От тогава ще са минали 10 дни /надявам се/ от режима и ще ми предстои ден за "каквото си искам" :lol:
Поздравления за килограма, колко остават още до финиша :?:

marie_claire
25th January 2009, 17:43
Ами, ако сваля 6-7 кг- перфектно, но и на по-малко съм доволна. Абе максимум 50 кг се чувствам добре /сега съм 54/.

ioni
25th January 2009, 18:18
Здравейте момичета. :D Виждам, че менютата ви стават все по-добри. Интересно ми е дали и какво спортувате, колко често и така нататък, защото виждам, че не сте споменавали. Успех на всички.

Engel
25th January 2009, 19:22
Момичета дайте някаква идея как да направя размяна на телефони с един човек от Бургас. Куриерските фирми не правят бартери :( Спешно ми трябва. Благодаря.

bubu_123
25th January 2009, 19:50
Момичета дайте някаква идея как да направя размяна на телефони с един човек от Бургас. Куриерските фирми не правят бартери :( Спешно ми трябва. Благодаря.

Еми малко е тъпо, но единственото което ми хрумна е пак с куриерска фирма, но с наложен платеж. С този човек, с който имате уговорка се договорете и за някаква цена.....Оф тъпо е, ана реших все пак да споделя.

Ако си сигурна в човека, с който ще правите бартер може пратките и по автобус да ги пратите.

bubu_123
25th January 2009, 20:15
Менюто ми за днес е:
закуска: мюсли с кис.мл., банан, кафе с мляко и мед
малко по- късно: портокал
обяд:бъргър "фитнес"
следобяд:банан
вечеря:леща, 2 филийки хляб и малко сиренце
Искам да попитам понеже обичам да хрупам нещо пред ТВ-то, а и приятеля ми само бе блазни с разни снаксове може ли да си хапвам орехи или тиквени семки например?

hatred
25th January 2009, 20:29
И аз да се отчета за днес:

овесени ядки със стафиди, канела и мляко
две ябълки и 10 сурови бадема
120 гр. варено филе от сьомга, голяма салата от зеле, моркови и ряпа с малко зехтин, половин филийка ръжен хляб на Мастермахер
овесени трици с ленено брашно и мляко
резен ананас, грейпфрут и портокал

bubu_123, орехите и тиквените семки са полезни, но са си калорични. Докато гледаш в телевизора няма да усетиш какво количество ще погълнеш.

marie_claire
25th January 2009, 20:34
bubu_123, каквото и да хрупаш пред тв-то не е хубаво, защото така се изяждат огромни количества. Какъв е този бъргър "фитнес"?
Срам ме е да призная за днешното си меню, но понеже съм честна пред себе си и останалите съфорумки, ето:

Закуска: 1 нар; 1 портокал
Обяд: кофичка обезмаслено мляко с 2 с.л. мюсли
Следобяд: поне 100 гр.мюсли без нищо, директно от пакета; 2 бонбона
Вечеря: шепа шам- фъстък

Обещавам утре да изкупя греховете с глад- мин. вода и чай

harted,желязна си! :bravo: Ти в момента отслабваш ли или поддържаш

goldish
25th January 2009, 21:14
Нека си споделя менюто за днес:
закуска- бейк ролс и мляко с нес
обяд- ръжени спагети с лютеница, сирене и кисели краставички
по-късно ябълка и мляко с нес
следобедна закуска- желирано кисело мляко с кокосови стърготини
вечеря- ябъллка и портокал и малко леблебия
marie_claire, според мен менюто ти не е мн лошо, но ми прави впечатление, че ти си доста стриктна, така че продължавай и не се наказвай много строго.
bubu_123, според мен ти е доста въглехи

bubu_123
25th January 2009, 21:18
Ми аз за да не прекаля с количеството първо определям него. Тоест слагам си в купичка малко и като свършат....ми да не съм ги яла толкова бързо :lol:
А бъргъра е от тия триъгълните сандвичи, които ги продават в кутийки. Този ми харесва понеже е с пил.филе, кис.краставички, маслини, соева майонеза, кашкавал (мисля, че и той беше соев), хляба е пълнозърнест. Те са по два в кутийка, затова единия споделих с колежка. :cool:
Искам да ви благодаря за коментарите и препоръките понеже допреди година нямах сериозни проблеми с теглото. Ако качях някое килце бързо го свалях, с много леки ограничения, но сега доста се занемарих. Преди се въртях около 50 кила, а миналата година октомври месец прекрачих границата с 62. Сега съм 58 и твърдо съм решила, че това няма да продължи дълго :P

hatred
25th January 2009, 21:44
bubu_123,
Срам ме е да призная за днешното си меню, но понеже съм честна пред себе си и останалите съфорумки, ето:

Закуска: 1 нар; 1 портокал
Обяд: кофичка обезмаслено мляко с 2 с.л. мюсли
Следобяд: поне 100 гр.мюсли без нищо, директно от пакета; 2 бонбона
Вечеря: шепа шам- фъстък

Обещавам утре да изкупя греховете с глад- мин. вода и чай

harted,желязна си! :bravo: Ти в момента отслабваш ли или поддържаш

marie_claire, не мисля, че си прегрешила много. "Прегрешението" е по отношение на качеството на храната, иначе като калории не мисля, че с надхвърлила дневния предел.

В момента поддържам, споделям менютата си най - вече защото съм в сесия, което предразполага към безразборно хранене :) Когато знам, че вечер ще трябва да се отчета, се самодисциплинирам.

hatred
25th January 2009, 21:58
Нещо за жалост никак не съм желязна. Не знам какво ми става, но съм почнала да ям твърде много салата :oops:

Днес си взех една зелка, действително, беше малка, но си я погълнах цялата :(

goldish, как се получиха ръжените макарони ?

Any
25th January 2009, 22:34
Да споделя и аз днес, прегрешенията:
закуска: нес кафе и кускус с малко сирене и захар.
обяд: 2 филийки хляб пълнозърнест Фреш с кашкавал и 2 мариновани краставички
вечеря: печено пилешко филе с картофена салата и салата от печени чупшки и едно варено яйце.
Вода: около 2 л

Engel
25th January 2009, 23:35
Ето и моето меню заедно с прегрешението.. нека всички сме в кюпа :evil:
Закуска: Ябълка
Обяд: Малка пилешка пържола на скара + салата краставици, домати и печени чушки
Следобед: 2 банана
Вечеря: 5 сухара :?

Остават 12 дни до следващата среща с моя приятел. Трябва да съм изрядна и отслабнала :cool: Много ви благодаря за подкрепата за сега надявам се да е така и за напред :D
marie_claire: Внимавай да не се изпуснеш, захранвай се постепенно. Успех!
hatred: Цяла зелка :roll:
bubu_123: Пробвай с плодова салата за пред телевизора и си взимай от време на време, не е задължително да се дъвчи неуморно :D
Any: Опитай се да ядеш въглехидрати до средата на деня иначе изглежда добре, макар, че кускуса със захар не ми вдъхва много доверие :lol:
Поздрави и лека и спокойна нощ :wink:

Деничка
26th January 2009, 00:09
Значи пак да отбележа,че казах,че според мен не качеството,а количеството на храната е най-важно! И никой не може да ме убеди в обратното.
Моето меню днес:
Закуска:1 Портокал
Обяд:свинско месо с картофи (около 200 грама)
Вечеря:2 с.л варен ориз и 2 пилешки хапки
Около 1 Литър вода :P

apoklistika
26th January 2009, 00:18
Деничка, така е, съвсем си права :lol:
Просто зависи от целите. За целящите да си докарат хранително разстройство, от най- голяма важност е количеството.
За целящите да ядат балансирано и да свалят качествено, без да се разболяват, важно е качеството.
Ядейки по една шепа храна на ден, най- много да си докараш липса на витамини с всичките му последици и измъчен организъм, който ще качва от всяка допълнителна хапка в стремежа си да си набави нужната му енергия. Но това са неща дъвкани и предъвквани по милион пъти из форума. Дето имаше една приказка, то и шоколад само да ядеш, пак ще отслабнеш :lol:
П.п. Един литър вода на ден е крайно недостатъчно.

Деничка
26th January 2009, 00:41
apoklistika,погрешно съм разбрана! Но въобще не ми се говори по тоя въпрос повече! :lol: Всеки да се оправя както си знае :lol:
А относно това,че 1 литър вода бил малко,съм съвсем наясно,че е така,но ми е трудно да се насилвам да пия течсности,когато въобще не ми се пият и усещам,че нямам нужда да се наливам с литри... :wink: Лека вечер на всички :D

bibi_82
26th January 2009, 10:09
Апо, ние говорихме за съвсем различно нещо :wink: Бях споменала по-назад че за мен хората пълнеят по две причини - едните прекаляват с количеството, а други не ядат много но пълнеят от "лоши" храни, тоест от качеството на храната. Аз казах че съм от втория тип а Деничка се опитва да ме убеди явно че не съм права :wink:
Деничка, позволи ми да познавам организма си по-добре от теб :wink: Не оспорвам факта, че ти може да пълнееш от количество, но това не означава че всички са като теб...Най-малкото аз не съм. Никога не съм била лакома и по принцип не се храня с големи количества храна, винаги знам кога да спра и не се тъпча до несвяст, преяждала съм 2 пъти в живота си и то преди мноооого години :wink: За това ти казвам че аз напълнявам когато прекаля с "лошите" храни - не са много но са прекалено въглехидратни да кажем.
Engel, не си прегрешила много - назад видях че се оправдаваш че си хапнала банан - можеш да си хапваш банан без приетснения но внимавай да не са 2 наведнъж - когато имаш 2 плода изяж само 1 банан + някакъв друг плод и следващия път когато имаш 2 плода - направи пак така ако обичаш банани - аз също ги обичам но избягвай да са 2 наведнъж. Другото което искам да ти кажа е че спокойно можеш да заместваш филията черен хляб с 2 сухара, но внимавай и с тях...иначе прегрешенията ти не са от най-фаталните, но внимавай повече :wink:
Успешен ден на всички желая :2020:

Engel
26th January 2009, 10:18
Добро утроо :1207: Хайде на кафенцето :D Оф тея комший ще ги убия.. с тяхният ремонт :x
Bibi: Ще се опитам за напред да спазвам съветите, първо ще гледам банана да го ям сутрин, а не следобед и с друг плод ясно :D Иначе май добре ми върви диетата с тези витамини.. да не се хваля много за да не я оплескам. Неска и ще тренирам :2006: :dirty_dance:
В режима да редувам ли и онова второто меню? Или то е за след 1 месец примерно :?:

bibi_82
26th January 2009, 10:28
Второто меню го остави за сега...Знам че те изкушава, но забрави за него на този етап :D
Мерси за кафенцето, приемам с удоволствие :computer_coffee:

Engel
26th January 2009, 10:40
Беше ми интересно за него, каква му е ролята? Ама така като гледам е захранваща леко и може да се продължи да се отслабва ако се спазва по-дълго време. Ще го видим, то просто има повече млечни аз нали уж ги спрях преди да почна диетата, изобщо не ми липсват много :D
Bibi: Ти пребори ли 3тия? Btw, много ти е фешън пуйката :lol:

Намерих една разтоварваща диета за marie_clаire, ако я иска ще и я пейстна. /намерих я в сайта на тялото/
Ето й направо линка: http://dieti-jeni.tialoto.bg/article.php?id=2141

bibi_82
26th January 2009, 11:00
Ролята на второто меню е като на първото но се започва когато свалиш вече някакви кг с първото меню и свалянето в един момент спре, тоест с второто меню активираш пак отслабващия процес с храни към които организма не е привикнал, като някои си остават същите -няма как :D

Още съм в ПМС - чакам да ми дойде цикъла всеки момент...третия кг още ми варира но знам че е временно :D
Мерси за пилето :D Като го видях и са Флюбих :1242:

marie_claire
26th January 2009, 11:57
Добро утро и от мен /малко късничко ставам :) /!
Engel, благодаря за диетата! Допада ми, само месото от вечерята бих заменила с риба. Днес ще се опитам да изкарам само на течности, пък от утре ще видя какво ще правя. Ще се меря утре сутрин и искам да се похваля с поне 1 кг разлика. Хайде, до отчета довечера!

MILI
26th January 2009, 12:12
И Аз днес съм само на течности 2 кафета, 4 чая, 2 литра вода :2005:
Вчера малко прекалих с хапването пих кола, изядох един чийзбургер и донът и пилешки хапки (панирани, от тези по заведенията):2014:
И днес ще се мъчим- няма как!

Kassy
26th January 2009, 12:24
Добро утро на всички,може ли да се присъединя към вас?От днес почвам диета и се надявам да се откажа и да имам воля. :) Успех на всички!

goldish
26th January 2009, 13:18
Engel и Bibi , я споделете тази толкова мистериозна диета. Нещо отслабвате скришум ми се струва :wink: :wink: :wink:
hatred, спагетите станаха много хубави. Имаха малко различен вкус от белите- по-хубав. Някак бяха по-ароматни. Аз умишлено споделям в подробности какво ям, за да може да си харесат и другите момичета нещо или да им дойдат някакви идейки. А за зелката- няма никакви калории. Но съм чувала, че количеството салата трябва да е колкото двете ти шепи, за да не разширяват стомахчето. Аз обаче на салати не мога да устоя и ям по много :oops: И сега да споделя за моята мъка- само много твърди зелки си купувам и не могат да станат хубава салатка. Сега ще си направя зелева супияка с поредната жилава зелка :roll: :roll: :roll:
Деничка, по твоята логика излиза, че ако изядеш 3 вафли от по 100 гр за е по-добре от кофичка кисело мляко 400гр? Всичко зависи според мен от хранителната стойност на ястията.
Усмихнат ден!!!

katya_den
26th January 2009, 14:02
Здравейте, момичета. Изгубих се по простата причина, че съм счети, а сега е годишното приключване и времето ми е адски ограничено. Днес прочетох "на диагонал" постовете за времето на моето отсъствие, видях много интересни неща, но кога ще ги прочета по-задълбочено... кой знае? Във всеки случай не и аз. :lol:
Тъкмо бях пооправила пораженията от Коледа и Нова година и шефът реши да води цялата фирма на Цигов чарк (язовир Батак). И отново ядене и пиене, а алкохолът предполага и по-калорична храна... Но вече мога да се похваля, че отново съм под 80 килограма. :1203:
В постовете прочетох спор на тема "за" и "против" овесените ядки. Лично аз също всяка сутрин закусвам с 2 с.л. овесени ядки + 2 с.л. овесени трици + 1/2 кофичка кисело мляко. Ще взема да ги спра, да видим какво ще се получи. Защото е вярно, че всеки пълнее по различен начин и от различни храни.
Тези дни отново прегледах НВД, към която основно се придържам. И се оказа, че съм забравила нещо много важно - че не само плодове се консумират най-късно до 15,00-16,00 часа, но и всички млечни и яйца. А аз честичко вечерях 1 варено яйце с 1/2 кофичка кисело мляко. :oops: Но се коригирах и нещата като че ли потръгнаха.

bibi_82
26th January 2009, 14:20
goldish нищо мистериозно й няма на диетата :D Набляга се на плодовете и зеленчуците като плодове се ядат 2 пъти дневно -сутрин и следобед а почти на всяко хранене има салата + нетлъсто месо(пилешко,пуешко, шунка), филия черен хляб малко сирене или кисело мляко(само едно от всичките)...Витамините се пият за да се стимулира отслабването и да се поддържа силна имунната система. Това е - нищо сложно и нищо, което не е известно - просто се спазват примерните менюта докато се свикне с храните и се научиш какво е позволено и какво не
katya_den при положение че пазиш НВД ми е малко чудно как закусваш с овесени ядки - те доста покачват дневния прием от въглехидрати и такава закуска предполага че нямаш почти никакъв прием на други въглехидрати до края на деня(поне аз като се интересувах за тази диета и като изчислявах видях че така се получава като се включат овесените ядки на закуска) Другото което знам е че млечните са напълно позволени при НВД. Успех от мен!

Забравих да се похваля че въпреки третото непреборено кило си закопчавам колана на дънките с 1 дупка навътре, което са си 3-4 см по-малко от талията :2013:

bubu_123
26th January 2009, 14:26
Здравейте и от мен. Искам и аз да се отчета за днес (малко отрано де)Днес сутринта се успах за изпит, та закуската малко я прескочихме :(
Затова започвам от обяда: леща (ех днес най-накрая свърши, че ми писна от нея :lol: )
Мисля малко по-късно да хапна зеле с моркови, че ми се яде такава салата от една седмица. Вечерята ще бъде солена торта (най-общо съдържа варени картофи, задушена кайма в зехтин, гъбки - и те задушени, и всичко това запечено на фурна)

carry
26th January 2009, 15:07
Здравейте,,

Аз днес:
капучино
капучино
супа-гъбена
бобена салата..:))
малко вода,ама следобяд ще се постарая повечко:)

Nirvana
26th January 2009, 15:31
Здравейте,

аз оглеждам вашите диети, защото все не мога да намеря правилната за мен. Бях се пробвала с тая прословута дюкянова, но на третия ден така ми се виеше свят, едвам станах от леглото, просто не ставам за месоядна и това е:)
bibi_82 видях, че ти правиш диета, която е с всички моите любими храни- плодове и зеленчуци, моля те сподели, какво си позволяваш различно от това? подправяш ли със зехтин салатите, ядки хапваш ли?
ти май някъде беше писала, че си позволяваш един ден в който всичко хапваш, това много ми хареса :wink:

Engel
26th January 2009, 15:36
Здравейте и от мен. Искам и аз да се отчета за днес (малко отрано де)Днес сутринта се успах за изпит, та закуската малко я прескочихме :(
Затова започвам от обяда: леща (ех днес най-накрая свърши, че ми писна от нея :lol: )
Мисля малко по-късно да хапна зеле с моркови, че ми се яде такава салата от една седмица. Вечерята ще бъде солена торта (най-общо съдържа варени картофи, задушена кайма в зехтин, гъбки - и те задушени, и всичко това запечено на фурна)
Колко кг. искаш да качиш? :shock:
carry: Не е важно следобед да се постараеш повече, а да се стараеш през целия ден за да има някакъв ефект. Аз няма да отслабна и грам с такова меню. Даже ще напълнея :( Успех!
goldish: Можеш да си препишеш предишните ми 4 менюта и менютата ми от днес и утре, и това е цялата диета просто си я почваш пак от първия ден :lol:
П.П.: Успех на MILI и marie_claire с тяхния воден ден :P Евала!
П.П. 2 Моето меню:
Закуска: Мандарина + Нескафе с мляко
Обяд: 2ф. пълнозърнест хляб + 1/2 домат + 1/2 краставица
Следобедна закуска: 1 Ябълка /току що/
Вечеря: Планирала съм салата зеле с домати и късчета печена риба без никаква мазнина. Поздрави!

Miss_Murderer
26th January 2009, 15:53
Ето и моето меню за вчера:
закуска: попара
обяд: свинска карантия(дроб, бъбрек, сърце и т.н.)- задушени, филия хляб
следобяд: портокал, кафе с мляко
вечеря: пак от карантията, 2 големи ябълки, салата зеле и моркови, филия хляб
Това е от мен!

Деничка
26th January 2009, 16:06
Пфф писна ми с тая глупава тема! Не стига,че сте ме разбрали неправилно,ами продължавате да я дъвчите!Въобще не ме занимавайте повече с това...
:1202:

Моето меню днес:Закуска(не бях гладна)! кафенце и 1 чай
На обяд: ябълка
Следобяд тоест сега към 16 часа:Омлет-от 1 яйце,сирене,парче шунка и домат
Вечерта:Мисля да си направя плодова салатка и ако не ми стигне ще хапна и кисело мляко :2035:

Miss_Murderer,как ги ядеш тея карантиййки :2016: ? Знам,че са много полезни,но аз не мога да ги ям :2044:

goldish
26th January 2009, 16:09
ОХ, момичета, да ви се оплача имам още 2 дни до последния изпит и са ме налегнали такива нерви. Просто не мога да си намеря място. Наистина се чувствам изморена и чакам да мине четвъртък и да се свърши най-накрая тая сесия. Цял ден ям само глупости. Нямам едно нормално хранене, новече нямам сили даже да се мъча да намеря нещо по-свястно. Дано само минава по-бързо времето....

MILI
26th January 2009, 16:18
Пфф писна ми с тая глупава тема! Не стига,че сте ме разбрали неправилно,ами продължавате да я дъвчите!Въобще не ме занимавайте повече с това...
Дишай и се успокой!
Ти можеш да си приключила каквато искаш тема,но това не значи че и другите са я приключили!
Най- "мразя" хора които казват: за мене е така или иначе, и край света свърша щом те така са казали! Сигурно защото са по-умни от останалите!:girl_haha:
Само, че тук е форум и когато има неясна тема ,нещо по което се спори, обикновенно това не е лошо, а напротив, хубаво е ! В крайна сметка в спора се ражда истината....обменяме опит..... мислим как е по-ефективно и как не е..........
Понякога езика се изостря, и това е нормално.....
Ако нямаш доводи за тезата ти, това вече е съвсем друг проблем :wink:

bibi_82
26th January 2009, 16:59
Nirvana по принцип към диетата мазнини не са позволени (нито зехтин нито мазни меса), но аз съм си ги включила в умерени количества този път :D Иначе освен плодове и зеленчуци в менюто е включено месо или риба (веднъж на ден което за мен е добре защото не го обичам особено), кисело мляко, сирене, черен хляб или сухари. Месото е добре да е варено или печено както и рибката. На всяко хранене има салата а сутрин и следобед -плодове. Диетката има резултат и то добър - и като резултат и като задържане на кг след това но трябва да се прави поне няколко месеца( то зависи и колко имаш да сваляш)...След 2-рата седмица всеки 7-ми ден е свободен от всякакви ограничения...това е

Engel
26th January 2009, 19:56
Добър вечер дами :D
Аз идвам да си кажа, че промених вечерята и вместо печена риба хапнах пилешко филе заедно със салатата. Оправдание - рибата беше дълбоко замръзена, а аз много гладна :lol:
От това зеле в салатата имах чувството, че много дъвках, а пък не се наядох. Чуда се какво да хапна.. вече си изчерпах яденетата от диетата, но още съм гладна :( Нещо май както ми вървеше и спира да ми върви и ми се яде нещо различно.
Bibi: Ти какво правиш в такъв момент?

yakitori
26th January 2009, 20:09
Здравейте, момичета! Може ли и аз да се включа към отслабващите_
:new_user:
Менюто ми за днес беше:
закуска- 250г извара, доматен сок
обяд- 250г извара, 1/2 марулка
вечеря - тон в сбств.сос, 1/2 марулка
вечеря 2- 250г кис.мляко
преди сън - (може малко кефир)
Приятна вечер на всички! :)

Engel
26th January 2009, 20:23
Е как да не може. Добре дошъл/ла :D Като за начинаещ/а менюто ти е доста добро. Можеш да си кажеш ако искаш параметрите, цели, време и т.н. Поздрави и успех!

Mena
26th January 2009, 20:30
yakitori, от къде намираш кефир?

yakitori
26th January 2009, 20:44
Engel, аз май съм горе-долу с твоите параметри:22год., 1.68/68 (е, ти сигурно вече си по-надолу с последната цифра:)) Главната ми цел е здравословно хранене, без преяждане и без глад. ако отслабна малко още по-хубаво, но не ми е фикс идея :D - а, това изречение ми е мн познато.. дано не съм го копнала несъзнателно от друг юзър.. но това ми е мотото вече.. :wink:

Mena, в момента съм в Германия и тука има и кефир и едно бутермилх. Кефирът определено е по-вкусен, а знам че може да се прави и в домашни условия - само трябва да си купиш гъбата, май я има в инет. Не знам само, колко време отнема.. звучи ми като голяма занимавка :roll:

marie_claire
26th January 2009, 20:59
Привет отново! Днес има толкова нови членове в нашия клуб, че направо се обърках. :wellcome:
Днес издържах цял ден само на вода и чай, както си бях обещала. Дори не изпитвам непреодолим глад! Преди малко се наградих с 10 бадема и това е за днес. Утре смятам да съм на плодове, и без това вкъщи имам доста плодове за изяждане. Иначе чаят и кафето няма да ги отчитам в менюто си, т.к. ги пия без никакви подсладители, тоест нямат калорийна стойност.
Engel, не се предавай, с меню като това от последните дни ще имаш добър резултат. :)
goldish, знам какво е да се в сесия и да си обсебена от изпити и учене. Не се отчайвай, щом свърши това напрежение ще влезеш във форма.
Деничка, по- добре е, че не ядеш свински вътрешности. Доколкото знам свинският дроб е вреден!

Sun_Shine
26th January 2009, 21:01
Здравейтееее :) . Вчера не остана време да се включа, но и без това имах прегрешение - баклава.
Та днес... бях много стриктна :D : За закуска - варено яйце, 2 резена кашкавал, ябълка и 1 с.л. руска салата от снощи беше останала. За обяд ядох супа маги в училище. За вечеря - малко ориз със зеленчуци + сл. семки за пред телевизора :) . Добре дошли на новите отслабващи :)

yakitori
26th January 2009, 21:06
Sun_Shine,marie_claire,Engel, благодаря за топлото посрещане! :D
Успех на всички и от мен!
и само да добавя, че в крайна сметка излапах цялата кофичка мляко и това ще е всичко за днес..

Mena
26th January 2009, 21:10
Mena, в момента съм в Германия и тука има и кефир и едно бутермилх. Кефирът определено е по-вкусен, а знам че може да се прави и в домашни условия - само трябва да си купиш гъбата, май я има в инет. Не знам само, колко време отнема.. звучи ми като голяма занимавка :roll:
Щастливка :lol:
Аз наистина имам кефирна гъба и сама си правя кефир, но наистина понякога ми е малко досадно, и затова все не губя надежда, че може да се появи и в България :D

Engel
26th January 2009, 21:12
yakitori:Ами да горе долу същите параметри. Аз преди да почна тази диета на която съм сега бях 67кг. само с 1 надолу, а са минали само 5 дни едва ли имам резултат.
marie_claire:: Не съм се предала. Не съм хапнала нищо още, но предвиждам за по-късно 1 ябълка, защото днес вечерях рано и съм гладна. Макар, че bibi ми каза, да не се повтаря. Няма как като ме удари към 11-12ч. един глад :? :roll:
Sun_Shine: Нямам думи за менюто :shock:

yakitori
26th January 2009, 21:25
Щастливка :lol:
Аз наистина имам кефирна гъба и сама си правя кефир, но наистина понякога ми е малко досадно, и затова все не губя надежда, че може да се появи и в България :D
Може и да може, само трябва да внесем повече руснаци :lol: Иначе в бг си има айранче.. тук пък е деликатес, доста по-скъпо!

Engel, аз съм решила да се тегля пак чак на 20.02. Ако се тегля често и не видя промяна, сигурно ще зарежа всичко. аз си падам пораженческа натура :?
а то и аз гледам да вечерям рано до към 6, но при нужда ще си хапвам пак, че вчера не съм спала от глад, а не бях напазарувала и нямах нищо в хладилника.. сутринта само чаках да отворят магазините.. трагично :oops:

bibi_82
26th January 2009, 21:55
Добре дошли на всички нови отслабващи дами :D
Engel, и преди бях забелязала че вечер ти е трудно да се придържаш стриктно към режимите си и хапваш по нещо странично :roll:
Съветвам те това, което казах и предния път - хапни някакъв плод(ако са минали 3 часа след вечерята) направи си чай или айрянче с малко сол, пийвай вода, в краен случай ако си много гладна изяж някоя малка салатка. Мисля че на теб проблема ти с вечерното хапване идва от това, че по това време на денонощието съзнанието и ума ти не са заети с други неща и мислиш повечко за храна...Опитвай се да мислиш, че скоро ще имаш почивен ден и ще можеш да си хапнеш всичко, което ти се яде в момента - само трябва да проявиш малко търпение. Приеми този ден като бъдеща награда за положените усилия сега :D

Колкото до това как аз се справям с тези ситуации - ами аз съм малко по особен случай - изобщо не ми се налага да се справям, защото такива моменти нямам. Трудно ми е докато се наканя да почна диета, но хвана ли се нищо и никой не може да ме отклони от режима и постигането на целта която съм си поставила - имам желязна воля. И най-странното е че дори не ми се прияжда. Вероятно и това е причината да съм малко по-строга спрямо вашите прегрешения. :D

marie_claire
26th January 2009, 22:02
Engel, и на мен също вечер най- много ми се прияжда нещо странично. Предполагам, че и при теб това не е от глад, а по- скоро ей така, хапва ти се. Ако е непреодолимо, плод е по- добре от нещо друго. Дори да не е добре, все пак е по- малкото зло. Друг вариант е някакъв зеленчук- малко краставица например.

hatred
26th January 2009, 22:24
Miss_Murderer, като прочетох това за свинската карантия щях да повърна. Дори да се абстрахирам от вегетарианството, пак е изключително вредна и неподходяща храна, независимо от целите на режима ти ...

goldish, скоро всичко ще е свършило. Помисли колко им е зле на хората, чиято сесия сега едва започва ( като мен например :lol: ). Всичко отминава, колкото и да е тривиално - прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Понякога и в клишетата има истина :)
Страхотно е, че споделяш в подробности менюто си - всички имаме нужда от разнообразие и нови идеи.
За салатките - знам правилото за двете шепи, но на мен толкова зеле ми е крайно недостатъчно :) Убийте ме с камъни.

Engel, поздравления за менюто, много респектиращо звучи.

Добре дошли на всички нови в темата. :wellcome: Дали тази навалица има нещо общо със запролетяването :)

Менюто ми за днес:
овесени ядки със стафиди, канела и мляко
кисело мляко с ленено брашно и овесени трици
две ябълки, 50 гр. извара и 10 сурови бадема
портокал и киви
белтъците на три яйца с малко извара и зелен лук на тиган без мазнина, зелена салата с домати и сурови тиквички с малко зехтин и 30 - 40 гр. сирене light, половин филийка Мастермахер
грейпфрут
Хм .... това е май . Като че ли ям най - много от всички :(

:roll:

bibi_82
26th January 2009, 22:29
Engel сега видях че стоиш до късничко и явно ако вечеряш рано - примерно към 18.00 - 18.30 а си лягаш в 12 ти се събират 6 часа - така че е нормално да огладняваш. Ако не можеш да разредиш храненията през деня така че да има 3 1/2 - 4 часа между тях то тогава си включи още едно малко хапване 3 часа след вечеря и поне 2 часа преди лягане, но се придържай към позволените храни. В крайна сметка идеята на диетата е не да се мъчиш, а да отслабваш, свиквайки да се храниш здравословно...Ако искаш пробвай така няколко дни да видим как ще се чувстваш :D

Engel
26th January 2009, 23:04
hatred:Няма лошо от навалицата, колкото повече - толкова повече /подкрепа и отслабнали/ :lol: Вие с goldish се стягайте да изкарате тези изпити и да си пишете менютата задължително. Вие ако ревнете, че сте надебеляли всички ще се откажем :D Вие сте нашият стимул :P
bibi: Найстина преди 12 не си лягам и като хапна примерно в 7-8ч. и направо изгладнявам преди да си легна. На мен също ми се е случвало да не спя от глад и да ставам сутрин, и веднага да бъркам в хладилника. Просто моето ежедневие е малко по-странно.. ставам в 10ч. и си лягам в 12-1-2ч. зависи от работата през деня и колко съм уморена :? Ще вкарам към менюто по 1 ябълка няколко часа след вечеря. Вярвайте ми найстина се придържам към позволените храни! Искам този път да се получи.. добре ми действа диетата и чакам неделя с нетърпение да ям разни работи :twisted:

hatred
26th January 2009, 23:17
Engel, едва ли мога да бъда стимул за някого. Виж ми менютата, ям повече от всички останали, чак се засрамих :(

Задължително трябва да адаптираш режима си според дневния си график, за да се чувстваш комфортно в него. След като лягаш по - късно е съвсем нормално последното ти хранене да не е преди сънчо :) Не се притеснявай за това - ако не превишаваш калорийната норма за деня и се придържаш към режимните храни, хапването около 9 вечерта няма да ти навреди.

yakitori
26th January 2009, 23:24
И според мен не е толкова голям проблем да се хапва нещо малко по-късно вечерта. нарушаването на съня е по-вредно. но може би е добре, да не е плод, а нещо белтъчно или зеленчук. НВД-уващите сигурно могат да обяснят защо точно. нз

Engel
27th January 2009, 00:23
Ще стана ли като мадамата на аватара ми ? :pinkglasses:

yakitori
27th January 2009, 00:28
Ще стана ли като мадамата на аватара ми ? :pinkglasses:
че къде ше идеш - много ясно! :2043:

aniK
27th January 2009, 08:29
Аз не съм против карантията!!! Не е вредна!!! Черният дроб съдържа толкова полезни неща, особено пък за Miss_Murd...

Sun_Shine
27th January 2009, 09:29
Sun_Shine: Нямам думи за менюто :shock:

Кажи какво имаш предвид.
Днес започвам с половин ябълка(някой беше изял другата част :D ) и елда със сирене и масълце. Лек ви ден!

Engel
27th January 2009, 09:44
Здравейтееее :) . Вчера не остана време да се включа, но и без това имах прегрешение - баклава.
Та днес... бях много стриктна :D : За закуска - варено яйце, 2 резена кашкавал, ябълка и 1 с.л. руска салата от снощи беше останала. За обяд ядох супа маги в училище. За вечеря - малко ориз със зеленчуци + сл. семки за пред телевизора :) . Добре дошли на новите отслабващи :)
Тези неща трябва да се изключат напълно от менюто ти, ако искаш да отслабваш. Да не говорим от солта на слънчогледовите семки, колко вода си задържала :?

Sun_Shine
27th January 2009, 09:56
Казах, че баклавата ми беше прегрешението за миналата седмица. Знам кое е подходящо и кое не за отслабване, но казах също така, че вечерята ми не зависи от мен. Това, което мога да направя е да ограничавам количествата. Миналата зима отслабнах доста, а положението с храните не беше по-различно. Просто спрях да ям сладко въобще, спрях хляба и газираните. Това беше. Сегашните ми "неща за сваляне" са от повечето сладки неща, които ядох лятото и след това. За супата... В училище няма вариант за добро хранене. Почнах да си нося филийка с кашкавал или с нещо друго, но не искам всеки ден да ям това. Днес ще имам свободен и сигурно ще отидем да хапнем по една салата. Утре филийка... и така. Искам да редувам. Супата е една чаша и не мисля, че при положение, че ще съм на нея цял обед и следобед, ще ми се отрази толкова пагубно. Семките знам, че имат сол... но както на вас ви се прияжда нещичко, така и на мен. Вместо да посягам към сладкото, което наще са купили... ям семки. Простете ми за което... :)

bibi_82
27th January 2009, 10:27
Аз не съм против карантията!!! Не е вредна!!! Черният дроб съдържа толкова полезни неща, особено пък за Miss_Murd...

И аз така мисля!
Успешен ден на всички :2020:

carry
27th January 2009, 10:38
:wink: ДОбруутро:))

аз започнах деня с 1 капучино с канела
след това една малка зелена кисела ябълка
за обяд смятам супа..
Слънчев ден:))

Engel
27th January 2009, 10:41
Е добре, щом ще ми се караш. На мен не ми се оправдавай, това оправдание си е за теб. Ти се лъжеш. Какво значи вечерята не зависи от мен? Ти си имала избор дали да изядеш този слънчоглед пред телевизора.. това не е част от вечерята ти. Можеш да си сложиш една определена малка порция ориз със зеленчуци и също към тях да нарежеш краставица.. става супер и е много вкусно, а и ориза става много по-малко.
Много ми е интересно как можеш да си носиш супа /която си е чиста химия/, а пък неможеш да си занесеш 2 плода примерно. Можеш да ядеш и ядки също. Какво значи искам да разнообразявам? Диетите са доста еднообразни, защото се свеждат до храни от 1 кръг и това е.
Защо не искаш да ни приемеш съветите, опитваме се да ти помогнем.

Engel
27th January 2009, 10:48
Успешен ден на всички :2020:
Благодаря ти Биби, успешен и на теб. Може ли само едно въпросче :roll: Днес ми е 6-ти ден от диетата, нали утре почвам пак от първия без никакви почивки и така още шест дни и след втората шестица имам свободен ден? :P Благодаря предварително за отговора.
Момичета аз забравих да ви се похваля снощи, че карах 30мин. велоергометъра :2006: и след това ходих на разходка /4км./ - супер ми се отрази :1203: Тази сутрин станах с такъв ентусиазъм, че направо се качих на колелото и направих 30 мин. :2004:
Сега пия кафенце и ви черпя по едно. Поздрави!

Sun_Shine
27th January 2009, 11:08
Аз не се карам.. хехе... имам чувството, че някой друг е станал с краката нагоре :) . Не си нося супа, купих си я оттам. Благодаря за съвета, който попринцип не съм искала. Ще го приема. Ще ги приемам и занапред.

Engel
27th January 2009, 11:15
Защо си тук като не искаш съвети?

bibi_82
27th January 2009, 11:18
Може ли само едно въпросче :roll: Днес ми е 6-ти ден от диетата, нали утре почвам пак от първия без никакви почивки и така още шест дни и след втората шестица имам свободен ден? :P

Точно така :D

Engel
27th January 2009, 11:30
Значи моят "разтоварващ" ден ще е Вторник :D

MILI
27th January 2009, 11:31
Благодаря за съвета, който попринцип не съм искала. Ще го приема. Ще ги приемам и занапред

Тук има двусмислие! :roll:


Аз пък днес започнах с кис. мляко + 3 с.л. Овесени трици :lol:
Познато ли ВИ е? :2055:

5 белтъчни дни няма да ми се отразят зле

Обяд: Кис. Мляко

Вечеря в 18.00 - пил. пържола + 2 яйца

Nirvana
27th January 2009, 11:34
Здравейте,
аз искам също да се включа, като ви напиша вчерашното си меню, за да кажете как ви се струва :lol:
закуска- 3-4 парчета суров ананас
обед- салатка- домати, краставици, зеле и половин варен картоф и половин кофичка кисело мляко
вечеря- малко салата морски дарове (ако се сещате, коя имам предвид)+ маслини и две парчета кашкавал
и за жалост една шепа някъде фастъци :?

Ами това беше горе долу

Engel
27th January 2009, 11:52
Аз пък днес започнах с кис. мляко + 3 с.л. Овесени трици :lol:
Познато ли ВИ е? :2055:

5 белтъчни дни няма да ми се отразят зле

Обяд: Кис. Мляко

Вечеря в 18.00 - пил. пържола + 2 яйца
5 дни на протеини е добре, но после можеш да продължиш на протеини и зеленчуци само /без да ги редуваш/ и мисля, че ще има добър ефект. Моят съвет е да не се подвеждаш по бързият резултат и да се опитваш да го направиш здравословно. Успех!!! :wink:

MILI
27th January 2009, 12:29
5 дни на протеини е добре, но после можеш да продължиш на протеини и зеленчуци само /без да ги редуваш/ и мисля, че ще има добър ефект.
Ххииххи се едно ми прочете мислите :2013:
Това възнамерявах да направя, просто ако ям 15 дни от 30 само протеини, ще се натоваря(организма де)!!!
А този протеинов четвъртък при Дюкян е станал при мен четвъртък на ябълки и кис. мляко! :wink:

goldish
27th January 2009, 12:41
Аз пък днес започнах с кис. мляко + 3 с.л. Овесени трици :lol:
Познато ли ВИ е? :2055:

5 белтъчни дни няма да ми се отразят зле

Обяд: Кис. Мляко

Вечеря в 18.00 - пил. пържола + 2 яйца
5 дни на протеини е добре, но после можеш да продължиш на протеини и зеленчуци само /без да ги редуваш/ и мисля, че ще има добър ефект. Моят съвет е да не се подвеждаш по бързият резултат и да се опитваш да го направиш здравословно. Успех!!! :wink:


Аз самата мислех да направя нещо такова. Да видим как ще ми се отрази. Въпреки че много обичам плодове. Но ако измислим някакъв компромисен вариант, за да заблудим метаболизма си и да го засилим :roll: :roll: :roll: Никак няма да е зле.
hatred, аз също ям много. Обяснявам си го, защото си стоя по цял ден вкъщи, а съм свикнала иначе , когато се прибера да ям. Мисля, че е някакъв условен рефлекс. Ако съм навън, изобщо не огладнявам. Даже не се сещам за ядене. Всъщност огладняването като цяло е доста на ниво самовнушение- не мислите ли?
Сега съм напрегната и дай да ям. Наистина настъпва едно успокоение и приспиване (защото съм яла въглехидрати току-що и кръвният ток се насочва към стомаха), но всъщност аз в никой от случаите не съм била наистина гладна. Който открие лек срещу яденето просто , за да има какво да правиш, определено ще получи нобелова награда. :cool: :cool: :cool:
Иначе се опитвам само да избутам още малко и от петък с нови сили и повече ентусиазъм да продължавам със здравословното хранене.
Менюто ще си го пиша довечера. За съжаление не съм такъв пример точно тези дни, Engel, но нищо не пречи на всяка от нас да стане!!!
Усмихнат ден :) :) :)

marie_claire
27th January 2009, 12:46
Здравейте момичета, малко ме разочарова тона от последните постове. Истината е, че колкото хора има тук, толкова са и различните мнения по даден въпрос. Не е необходимо да се пораждат такива спорове. Все пак никой никого не може да накара да се храни еди как си. Относно тази супа на Маги- ами да, химия е. Но също така и много други неща са химия. Например свинската карантийка /а и месото изобщо/, за която някой каза, че е полезна съдържа нитрати и консерванти прибавени, за да се заличи сиво- зеленият цвят на разлагащото се месо. Да не говорим за всичките антибиотици и хормони, които въпросното прасенце е приемало приживе. Тоест, за да не приемаме никаква химия трябва да се храним само с плодове, зеленчуци и ядки, което не само е трудно постижимо, но и пак няма гаранция с какво са обработвани последните.
Съжалявам, ако съм отегчила някой, или има несъгласни. Просто ми се струва глупаво да има такива нападки заради една супичка. Ако целта на момичето е да свали няколко кг не мисля, че менюто й е толкова лошо. Та тя е още ученичка, може да хапва и малко повече от това, което е написала.

Nirvana,, моето мнение за менюто е, че е добро, но внимавай с кашкавала /да не са много големи тези 2 парчета/ и маслините, които са полезни, но съдържат доста мазнини.

Иначе моят резултат е за една седмица с 2 кг по- надолу, въпреки, че не спортувам и режимът ми не беше идеален.
Поздрави на всички :)

bibi_82
27th January 2009, 13:08
Например свинската карантийка /а и месото изобщо/, за която някой каза, че е полезна съдържа нитрати и консерванти прибавени, за да се заличи сиво- зеленият цвят на разлагащото се месо. Да не говорим за всичките антибиотици и хормони, които въпросното прасенце е приемало приживе. Тоест, за да не приемаме никаква химия трябва да се храним само с плодове, зеленчуци и ядки

За да не ядем химия трябва да не ядем нищо :1228: Другия вариант е да си го произвждаме сами :D Като живеем в града и си купуваме нещата от магазните е ясно за всички, че храните които ядем без изключение са химия - къде повече къде по-малко. Има начин обаче да контролираме и ограничим поне вредните за отслабващия процес храни. В този смисъл за мен супичката Маги не е въпрос от такова значение, проблема е руската салата и семките от менюто на момичето. Никой не съдя - казвам че за мен това би било проблем, за нея явно не е - всеки има глава на раменете си в крайна сметка
:D

yakitori
27th January 2009, 14:53
Добър ден и от мен!
Днес станах късно и започвам направо с обяда: 1/2 марула+ 1 червена чушка+ 100г извара+ 100г свежо сирене.
За по нататък смятам чушки със сирене, салата с тон, кисело мляко.
Утре ще си взема и месце, че само с млечни ми омръзва вече.

По повод на карантиите.. и аз мн обичам.. обаче съм се тровила с дробчета от магазин.. хапвам само прясно изпечени от баба на село :wink:
Иначе, като хранителни стойности тел. дроб е най-дорбият източник на мед.

Момичета, вие в какви калорийни граници се движите? знам, че е индивидуално, но така само за справка..

Успех и приятен следобед на всички! :)

Miss_Murderer
27th January 2009, 16:44
Привет и от мен! Ето как се справих вчера, очаквам мнения(пак уточнявам, че моята цел не е отслабване, а точно обратното)
закуска: овесена каша
обяд: свинско(към 200 гр) с ориз
следобяд: 1 портокал, 40 гр. шоколад, кафе с мляко
вечеря: 2 парчета баница със сирене(150-200 гр.), 200 гр. кисело мляко, 1 портокал
Това е засега! Лек ден!

katya_den
27th January 2009, 17:21
И според мен не е толкова голям проблем да се хапва нещо малко по-късно вечерта. нарушаването на съня е по-вредно. но може би е добре, да не е плод, а нещо белтъчно или зеленчук. НВД-уващите сигурно могат да обяснят защо точно. нз

Защото плодовете съдържат въглехидрати (ама че новост ви казах :girl_haha: ), които ако тялото не изразходва веднага за енергия, се складират под формата на мазнини. Така че, според НВД най-добре е плодовете да се ограничат до минимум и ако изобщо се консумират, това да става преди физическо натоварване. Или най-късно до 15,00-16,00 часа. Аз ги обожавам, но от три месеца си позволявам 1-2 пъти седмично по една ябълка, портокал или мандарина.
Иначе менюто ми за днес:
Закуска - 2 с.л. овесени ядки + 2 с.л. овесени трици + 1 ч.л. канела и всичко това разбъркано с 1/2 кофичка кисело мляко
Обяд - пилешка пържола със салата от зеле и моркови без мазнина, само една идея сол и доста оцет
Вечерята ще е предимно зеленчуци с някакво месо (още не знам какво).
Вода - до сега малко над литър :oops: (зная, че е малко, ще се опитам да наваксам до преди да си легна).
Смятам изцяло да зарежа овесените ядки и да ги заместя само с трици, макар че са много гадни, за да огранича още повече въглехидратите. За утре планирам закуска от 10-12 сурови бадема и 1/2 малка ябълка.

hatred
27th January 2009, 17:45
Видях , че се е заформил спор около карантията.
Мнението, което изразих, е независимо от вегетарианството и даже не е мое, а на лекари. Просто вкъщи има много хронично болни хора и покрай лечението им съм научила доста от компетентните лица.

В карантията се натрупват много токсини и тя е сред основните причинители на ракови заболявания в храната. Специално за черния дроб - да, богат е на желязо, но в него са останали и всички отрови, които животното е поело. Изразявам се лаически, знам ...

Разбира се, всеки си решава. Не искам да натрапвам мнение :)

Sun_Shine
27th January 2009, 19:17
Ох, извинявайте, ако съм засегнала някого. Ако тона ми е звучал грубо, не съм искала. Ясно ми е, че менюто ми не е добро, но исках да кажа, че няма нужда да изпадаме в крайности заради едни семки. Поне аз мисля така :) . Ще се поправям, няма как без издънки.
Днес след закуската хапнах следното: 2-3 лъжици кис. мляко с едно киви, салата (краставица, домат, риба тон, малко пипер, настъргано сиренце) на заведение, не вкъщи. Сега за вечеря ще хапна бобена салата и пушено месо, гърди мисля. Какво мислите за пушените меса?

bubu_123
27th January 2009, 21:09
Добър вечер на всички. Да се отчета за днес!
Закуска:филия с лютеница и парче пил.филе, кафенце с мляко и мед
малко по-късно: ябълка (с големината на мандаринка)
обяд: солена торта (кайма, варени картофи, гъби, моркови, грах и царевица, запечени на фурна)
следобяд:портокал
вечера: зелева салата и таратор. Обаче да си призная чвстно май-прекалих малко с количеството таратор :oops:

bibi_82
27th January 2009, 21:45
Моето меню днес:
Закуска - 3 мандарини
Обяд - 2 домата, 150г пуешка шунка
Сл.закуска - 1 банан
Вечеря - Салата от домати, извара, чесън, малко зехтин и 2 препечени филийки пълнозърнест хляб
Освен това съм изпила 2 кафета с мед и 1 чай пак с малко мед.
Иначе вода не пия много, но гледам като ми се пие да пия колкото мога повече - тая вода винаги ми е била проблем :roll: Между другото вечер много ожаднявам :roll:

Engel
27th January 2009, 21:59
Иначе моят резултат е за една седмица с 2 кг по- надолу, въпреки, че не спортувам и режимът ми не беше идеален.
Поздрави на всички :)
Защо и аз немога да сваля за 1 седмица 2кг? Бях толкова стриктна тази седмица.Много бързо се разочаровам, но е факт, че не свалям.. от началото на Януари се мъча за 1кг. :cry: Направо ми идва да се застрелям.. писнало ми е от всичко. Поне да имаше някакъв резултат от това, че все гледам да ям хубави храни, харча се като луда всеки ден на работата за 1во, 2ро и 3то.. и накрая нищо не получавам. Аман.. избива на реввввввввв хем не ми се тъпчи с боклуци, хем ям смислени неща и не отслабвам. Абееее давам си почивка.. тея дни няма да се вясвам във форума..Лека вечер до скоро и успешни отслабващи дни ви пожелавам. Съжалявам за това излияние сигурно ви е писнало от мен :(

goldish
27th January 2009, 22:00
Момичета, готова съм с моята изповед за днес. Първо нека си кажа менюто и после, ако има какво да добавя в моя защита, ще го спомена.
закуска- мщсли с мляко и мляко с нес
по-късно- ябълка
обяд- пиле със зеле и малко около 15гр леблебия
следобедна закуска- кисело мляко с портокал и ябълка и мляко с нес
и внимание- един пакет фъстъци
Има още малко, де, но количесвото, което изядох, беше значително.
И сега историята: утре имам рожден ден и реших да купя тази традиционна за повода храна. После реших да ги опитам и ги изядох. Най-интересното е не че ме е яд, че днес опустоших толкова ядки и то печени, а че в момента ми е толкова лошо и тежко, че ме препотява. Ами, това свърших аз днес. Дано вие сте се справили по-добре.
Споделяйте менюта, резултати.....

goldish
27th January 2009, 22:08
Engel, ако все още четеш, искам само да ти кажа, че и днес аз меко казано се олях.
НЕ Е ВАЖНО ДА СПЕЧЕЛИМ ВСЯКА БИТКА, ВАЖНОТО Е ДА СПЕЧЕЛИМ ВОЙНАТА.
Прегрешенията са тези, които ни правят силни и ни карат да продължим да се самоусъвършенстваме. Да намираме, без да търсим нито е интересно, нито си заслужава.
Малко съм филосовски настроена, но, е защото окло РД-то човек си прави някакви изводи за живота.
Никога няма да се откажем- не и преди да сме постигнали целта си

bibi_82
27th January 2009, 22:25
Engel знам че е трудно ама да се стягаш бързо че да не идвам :2010:
Сега сериозно - няма да се отчайваш - хайде де още малко остана до почивния ден, недей така моля те....Погледанто реално и аз досега съм сваляла доста по-бързо отколкото сега. Винаги в началото съм сваляла най-лесно а сега по една или друга причина от 5-ти досега свалих 2 кг и не мърдам надолу засега - заради ПМС или нещо друго - но е факт... Но и през ума не ми минава да се откажа, моля те недей и ти - ще има резултат и при двете ни, ще видиш....само не се отказвай
Айде мила направи си едно чайче успокой малко нервата и не забравяй че като си дойде твоето момче от командировка трябва да го зарадваш ако не с някой свален кг то поне с усмивка и хубаво настроение, недей да се отчайваш, ще има резултат.

hatred
27th January 2009, 22:28
Днес май ни е ден за прегрешения

Аз закусих обичайните овесени ядки с мляко.
После две ябълки, белтъците на две варени яйца и десет сурови бадема.
Парченце ананас и портокал, овесени трици с ленено брашно и мляко.
За вечеря - 120 гр. варена сьомга, салата от зеле, моркови, ряпа, целина и копър с три маслинки, половин филийка Мастермахер.
Но после се изнервих и изядох и три домата и малко кисело мляко :(

goldish, напрежението в сесията оказва влияние. Надявам се скоро да ти олекне - ако имаш желание и воля, изкарай един разтоварващ ден на плодове или салатки, обикновено помага да се освежиш.

Engel, разбирам те, необходим ти е дори минимален резултат, за да почувстваш прилив на мотивация. И аз съм го преживявала и знам, че аз съм си виновна, че не отслабвам лесно - в следствие на диетите тялото ми се е автоматизирало да заема отбранителна позиция при всеки опит да му отнема от храната. Ще ти кажа как се справях с тези моменти - първо да предупредя, че не е правилно и не е разумно, просто споделям опит. Изкарвах два - три дни само на плодове, зеленчуци и вода. Така кантарът се раздвижваше и това ми даваше енергия да започна истински разумен и балансиран режим. Съзнавам, че може би разликата е била от загуба на вода, но когато кантарът покаже по - малко, това чисто психологически ме тонизира много.

bibi_82, много ми хареса идеята за салатката от домати, извара и чесън :) Май ще я пробвам утре.

bibi_82
27th January 2009, 22:42
bibi_82, много ми хареса идеята за салатката от домати, извара и чесън :) Май ще я пробвам утре.

Пробвай я, горещо ти я препоръчвам. Много в вкусна и чесънчето придава един такъв особен вкус...ммм направо е фантазия. И повечко извара се слага - така че като се разбърка със сосчето от доматите и зехтина става нещо като бял сос. Преди години бях пробвала домати(явно се забелязва че ги обичам) с малко майноза и сметана и стана страхотно, та това с изварата реших да го пробвам като диетичен вариант, а то взе че надмина очакванията ми :D

Ох незнам само аз ли съм таквоз говедо - понякога имам чувството че всичко човешко ми е чуждо по време на диета. Хората се стимулират от резултати, а аз се стимулирам от тях и двойно повече се нахъсвам като няма такива :twisted:

Деничка
27th January 2009, 23:54
MILI Не ме интересува кво мразиш и кво обичаш :lol: хаха :2055:
Такам...Днес нямам апетит,всъщност тези дни нямам-та 2 ябълки,чай с мед,50 гр корнфлейкс и парче сирене :wink:
Отминала е една седмица,а забелязвам как панталона ми,който ми стоеше супер прилепнал леко се е отпуснал,което ме радва :D
А,исках да питам вие на колко време се теглите и кога ще отчитаме резултати :)?

marie_claire
28th January 2009, 02:46
Engel, никой в тук не ти разрешава да се откажеш! Както вече няколко пъти ти казах, менюто ти е много по- добро от преди и няма начин да не видиш резултат! Защо си мислиш, че ако се откажеш и се наядеш с каквото си искаш, ще се почувстваш по- добре? Гарантирам ти, че ще съжалиш. Ако беше чак толкова лесно, всички щяха да са стройни и слаби. Без усилие и търпение не става. Мисля, че е по- добре да се храним здравословно и да се чувстваме добре, а не да бъдем роби на храната! Само посмей да кривнеш от правия път! :2001:

Ето и моето меню днес, което не е никак балансирано, но до известна степен нямам вина:

Закуска: парче пъпеш
Обяд: 1 мандарина; 3 сухара намазани с Philadelphia
Следобяд: 1 ябълка
Вечеря: 1 мандарина; 2 шепи фъстъци :girl_haha:

Мислех за вечеря да си правя някаква хубава салата, обаче гостуването у приятели провали всичко. Не можах да намеря нищо, което бих включила в диетата си, освен тази мандаринка и фъстъците, които не са никак подходящи, но бях доста гладна /докато другите хапваха тежки салати с майонеза, мазни пържолки, картофи, сладкиши/. Предполагах, че ще стане така, обаче тръгнах в 17:30 от нас- тоест беше много рано за вечеря.

Деничка, аз се меря веднъж на 4-5 дни резултатът го отчитам на линийката.

Лека нощ! :go_to_sleep:

Деничка
28th January 2009, 09:50
marie_claire,И аз ще се претегля днес,минали са 7 дни вече,но на кантара :) Иначе е хубаво и сантиметрите,но не съм ги измерила в началото,а и си усещам по дрехите аз :lol: Такам,резултатът е -1,5 кг-Доволна съм :P
Лек И Доходен! :wink:

Sun_Shine
28th January 2009, 09:55
Добрутру! Днес започвам с бъркани яйца( 2 яйца, сиренце, 2 резена от пушеното месо), зелен чай с мед, ябълка. Днес трябваше да съм на фитнес, но се оказа, че видиш ли, днес не работел. Утре следобед съм там. Лек ден!

karamela
28th January 2009, 14:54
Момичета основното в свалянето на килограми е не какво ядете а как изразходвате поетите калории....
според мен тази в този дневник трябва да обърнете внимание на движението и така няма да мислите само за храна...тя трябва да ви е най малкия проблем...
и аз съм се борила с килограми и знам,че колкото повече си правя сметка какво ям толкова повече ми липсва храната и се изкушавам от всичко около мен...когато спра да мисля за нея и се отдам на активен спорт резултатите са на лице... :)

Izabo
28th January 2009, 18:02
Момичета основното в свалянето на килограми е не какво ядете а как изразходвате поетите калории....

Основното е И какво ядем, И колко енергия изразходваме.

Аз пак започвам :)...

Закуска: чаша елда, сварена с канела и малко банан, поръсена с 1 с.л. смляно ленено семе
Късна закъска: 1 ябълка + десетина сурови бадема
Обяд: о/о 120 г. сварен зрял боб, домати и краставици
Следобедна закуска: 1 ябълка + няколко сурови бадема
Вечеря: Варено пиле и салата

bubu_123
28th January 2009, 18:41
Engel недей така :evil: Ти си една от редовните във форума, които дават много ценни съвети и най-важното ДОБЪР ЛИЧЕН ПРИМЕР и стимул на новите като мен в това начинание. Така че нямаш право да се откажеш сега. Ми ние тогава да не се морим ми да се отказваме отрано :cry: Няма така да правиш. Бързата работа срам за майстора. Някой беше написал по-горе, че е по-важно да спечелиш войната. Така си е! Така че продължавай да дерзаеш.

А сега менюто ми за днес:
закуска: филия с лютеница, кашкавал и пуешко филе
обяд:салата - зеле, мокови и кълнове от люцерна (наистина се превръщам в крава :1246: )
вечерята мисля да е един сварен кренвирш, 1 варено яйце, малко сирене и лютеничка и може би малко зеленце
През дена пих 2 кафета с мляко. Едното беше с мед, ама другото със захар :2022:
И между основните ядения ядох кашу. Случих някакво страшно солено (аз много не обичам сол), та се наложи да го мия - направо ми се насълзиха очите като го пробвах първо.
Искам до попитам колко грама горе-долу ядки биха били подходящи на ден?

Руми_
28th January 2009, 18:50
Здравейте момичета,аз не съм се включвала няколко дни,нямах време,а и имах малко прегрешения за мое съжаление :oops: Прегрешенията се състоят предимно за закуска,макар че днешното беше по-фрапиращо,а именно джоб с три салати(обожавам това нещо и ми много трудно да се откажа).Иначе на обяд съм на една пилешка супа и една мандарина.За вечеря крила пилешки и задушени зеленчуци.Крилата обаче все още се чудя на скара ли да ги правя или на фурна-приемам съвети.
Момичета,връщах се и назад,но никъде не открих мнението ви за картофите-варени,печени(за пържени ми е ясно..)

Engel,никакво отказване.На мен също ми е много трудно,защото по принцип винаги съм си яла каквото ми душа иска,обаче още от първото раждане не успях да си смъкна всички килограми.Сега целта ми 9 килограма,лишавам се от много неща,карам в къщи тренажор,правя упражнения,а ефект все още не виждам. :( Ноооо няма да се отказвам,чакам да видя поне 1кг на минус,сигурна съм,че и стимула ще ми по-голям :D Тъй че и ти с двата крака тук,на мен ми изключително приятно да контактувам с всички вас и сте ми голяма опора и много ме нахъсвате :D

Miss_Murderer
28th January 2009, 19:09
макар и малко по- късно, ето моя отчет за вчера:
закуска: 1 купичка грис с мляко
обяд: печена скумрия, филия хляб
следобяд: 2 портокала, кафе с мляко
вечеря: пак скумрия, лютеница, 2 ябълки, филия хляб

new_lady
28th January 2009, 19:24
Момичета,връщах се и назад,но никъде не открих мнението ви за картофите-варени,печени(за пържени ми е ясно..)


Моето мнение е никакви-гадни въглехидрати, особено вечер, но това си е мое мнение. Аз като диетувам не ям никакви картофи.

marie_claire
28th January 2009, 19:48
Руми, , за картофите съм на същото мнение като new lady- съдържат много въглехидрати и трябва да ги избягваш. За този "джоб" трябва да забравиш. Филийка пълнозърнест хляб и зеленчуци е по- вкусно и здравословно. А от пилешкото не е ли за предпочитане бялото месо? Знам, че кожата съдържа много мазнини.

bubu_123- с това кашу...няма как да отслабнеш с тези мазни и пресолени фъстъци. Вярно е, че и аз съгреших с фъстъци вчера, но при мен ситуацията беше такава, че нямаше какво друго да вечерям. Освен това бяха печени и без сол, а пържени и солени никога не бих си позволила. Кренвирша съшо не съдържа нищо полезно. Мляко,захар...тези кафета направо са равни на закуска.Надявам се да не сърдиш за мнението ми, просто ти давам съвет. Ако ти е неприятно повече няма да го правя.

Искам да изкажа и съгласието си с karamela, че спортът е много важен. С него може да се стегне и извае мускулатурата, което само с диета не става. В никакъв случай, обаче храната не е последна грижа. Без хранителен режим отслабването е невъзможно.

Ето менюто ми за днес:
Закуска: 400гр. обезмаслено кисело мляко с 3 с.л. мюсли и канела
Обяд: фреш от грейпфрут
Следобяд:1 портокал
Вечеря: салата от зеле и моркови овкусени с лимон; 1 малък домат;
1 варено яйце; 1/2 филийка Местемахер /harted , страхотен е този хляб, как не съм го открила по- рано :) /