PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14

MILI
24th February 2009, 11:42
На обикновенна фурна.
Като си на диета всичко ти е вкусно :lol:
Това е малко като количство и ще изхабиш бая ток за една шепа хляб, но ако имаш воля можеш да си направиш повечко за повечко дни, Аз нямам толкова голяма воля и за това си го правя ден за ден :lol: :2014:

bibi_82
24th February 2009, 11:49
Може ли някой да сподели рецепта за някакъв "пастет" с извара. Четох на едно място че става вкусно със стрити маслини но още не съм пробвала, чудех се и за някакви други варианти :roll:

tirra
24th February 2009, 13:21
Биби, от къде се сдоби с моя снимка :lol:

kaija
24th February 2009, 13:26
хелоу, момичета!

големи перипетии тези дни. "загубих" си кантара, помолих да бъде скрит от мен за дълго. обаче сантиметъра ми е в дамската чанта заедно с таблицата ми с намаляваща графика. вчера се изкуших да си премеря обиколките и от най-съществените места съм свалила по 1 см. :P вечерта обаче бях на руско парти с водка и мазни блювочи, въздържах се от водката и от гъбите със сметана и 5 килограма масло, въздържах се от мазната херинга и варените картофи и куп други такива, хапнах няколко парчета домати, малко сирене, а за основно ядох малко мазна пуйка със зехтин и орехи. нямаше нищо диетично и полезно на масата, и това ми се видя най-ставащо за моя режим. накрая ми навряха парче сметанова торта / :evil: :girl_cry2: / и след продъжителни обвинения в потенциална анорексия, вманиаченост и прочее пълни глупости насила ме накараха да го изям, докато ми следяха хапките и се смееха като лоши герои от филма на ужасите. толкова криво ми стана, чувствах се толкова грешна и виновна след това.... веднага хукнах към тоалетната да го повърна това нещо, но приятеля ми се усети и ме спря. насаме ми прочете една дълга лекция.... не ми се разправя. съответно не можах да спя, съвестта ми ме побъркваше, и дори смятах тази сутрин да направя по-дълга тренировка, но ми дойде цикъла... и така ме боли стомаха, че не мога да мръдна. ще оставя фитнеса или за довечера, ако съм по-добре, или за утре.
не мога да разбера защо хората си врат носа в чуждата работа- от завист ли, че аз имам силна воля и желание за по-добър живот, или просто наистина смятат че да вечеряш мазни количества ама количества лоша храна в 10 вечерта пред телевизора, е нещо в границите на нормалното... уморих се да споря, да слушам! омръзна ми хората да ми казват че съм кльощава, само защото са 5 пъти по-тежки от мен. не ме оставят на мира, а това ме вбесява и не мога да се разправям повече всеки път едно и също да обяснявам. гледат ме като извънземно! успокоявам се само, че лятото тия злостници ще си варят и пекат тлъстите задници в дънки и панталони, а аз ще се фръцкам с къси поли и гащи :lol:

bibi_82
24th February 2009, 13:41
Биби, от къде се сдоби с моя снимка :lol:

Е нали аз те снимах, забрай ли :1242: Сега да не сложиш моите за отмъщение само :1241:

bibi_82
24th February 2009, 14:04
накрая ми навряха парче сметанова торта / :evil: :girl_cry2: / и след продъжителни обвинения в потенциална анорексия, вманиаченост и прочее пълни глупости насила ме накараха да го изям, докато ми следяха хапките и се смееха като лоши герои от филма на ужасите.

Извинявай мила ама четох четох и нещо недоумявам :roll: Как някой ще те накара НАСИЛА да изядеш нещо което не искаш :shock: Няма как да стане - ти си го изяла САМА, от неудобство или незнам от какво, но нещо не мога да си предствя че ще ми завре някой муцуната на сила в чинията. :roll:

tirra
24th February 2009, 14:08
Биби, от къде се сдоби с моя снимка :lol:

Е нали аз те снимах, забрай ли :1242: Сега да не сложиш моите за отмъщение само :1241:

няма обещавам...
:lol:

kaija
24th February 2009, 14:31
Извинявай мила ама четох четох и нещо недоумявам :roll: Как някой ще те накара НАСИЛА да изядеш нещо което не искаш :shock: Няма как да стане - ти си го изяла САМА, от неудобство или незнам от какво, но нещо не мога да си предствя че ще ми завре някой муцуната на сила в чинията. :roll:

понякога обстоятелствата са по-трудни, отколкото човек може да предположи. всички, които ме познават, са свидетели, че най-голямото хранително изкушение за мен е тортата. 1 седмица се борих с 2 торти, наистина устоях, което за мен е меко казано геройство, но снощи ми я навряха под носа след дълги разговори за диети /които ми бяха ужасно неприятни, но поради честите ми откази да си сложа в чинията куп неща, нямаше как да се размине/. човек съм и направих грешка, за която съжалих веднага след това. надявам се да ти е станало ясно. винаги има ситуации, и не винаги успяваме да се справим.

bibi_82
24th February 2009, 14:48
Ок, хубаво - значи все пак решението е било твое независимо под какъв натиск е взето...Попитах защото първия ти пост така прозвуча все едно са ти наврели муцуната в чинията едва ли не :roll:

kaija
24th February 2009, 15:12
благодаря ти, че ме съдиш, но в така не ми става по-добре

SummerBaby=)
24th February 2009, 15:44
kaija не я мисли тая торта, ако продължаваш с режима стриктно, знаеш ли кога ще е следващата ... поне като си я изяла да е било с кеф. От 1 парче на никой нищо не му е станало, щом не ядеш торта всеки ден - здраве да е, по гадното е да изпитваш вина и угризения после,а не че си изяла 500 калории
Най-важното е какъвто и избор да направим да не се ядосваме после, всичко е опит, другия път ще постъпиш по-правилно :D

brumbrum
24th February 2009, 15:57
Здравейте :) Чудя се дали да остана в тази тема или да почна да си поствам менютата в Дюканската.. Засега оставам тук :) Ето и днешното:
Закуска: Кисело мляко 0,1%+3 с.л. овесени трици
В училище: мляко с нес
Обяд:200 гр пилешки пържоли
След обяд: мляко с нес
Сега хапвам натрошено 1 варено яйце в 200 гр извара, а за вечеря протеин на прах :wink:

monita_g
24th February 2009, 16:18
kaija, я не се хаби за едно парче торта...не бива така и какви са тези крайности за хукването до тоалетната, за да се отървеш от хапнатото...недей така, че ме притесни.... :roll: Моля ти се, нищо особено не е станало, че да го мислиш толкова.... приятелят ти с право ти е чел лекция :)

Хайде успех с режима и по-ведро :)

monita_g
24th February 2009, 16:20
MILI, мерси за своевременния отговор... определено ще опитам да си сготвя... :)

MILI
24th February 2009, 16:50
MILI, мерси за своевременния отговор... определено ще опитам да си сготвя... :)

Успех :wink: Дано ти хареса :lol:

bibi_82
24th February 2009, 17:05
От 1 парче на никой нищо не му е станало, щом не ядеш торта всеки ден - здраве да е, по гадното е да изпитваш вина и угризения после,а не че си изяла 500 калории
Най-важното е какъвто и избор да направим да не се ядосваме после...

Точно така :D Както и да не обвиняваме другите за избора който НИЕ сме направили по една или друга причина :wink:


благодаря ти, че ме съдиш, но в така не ми става по-добре

Изобщо не те съдя, нямам нито правото, нито желанието. Самър го е казала много добре. Писах просто защото ми прозвуча странно това което си написала - най- вече факта че обвиняваш другите за това което ти си направила. Иначе тортата сама по себе си не е никакъв проблем :D

Leshli
24th February 2009, 17:56
успокоявам се само, че лятото тия злостници ще си варят и пекат тлъстите задници в дънки и панталони, а аз ще се фръцкам с къси поли и гащи :lol:

Малко е злобно това коментарче - в смисъл такъв, НЕ защитавам тези, които постоянно изкушават диетуващите с всякакви сладости, но съм сигурна, че никой от тези хора не го е направил със злоба :)
Мисля, че щом си се поддала на изкушението, по-добре да му се насладиш като награда за положения труд, и да продължиш стриктно режима, знаейки, че скоро си се отклонявала и няма да можеш да си го позволиш в идващите дни.
Това с повръщането също ми се струва малко пресилена мярка :?
Нали идеята е човек да отслабва, като същевременно се грижи за здравето си :) :) Пожелавам ти да не се изкушаваш скоро.

Аз вчера закусих с диетична сусамка и парче от тортата ми, спаначена супа и 200 гр. пушено пуешко за обяд и микс сурови ядки за вечеря (много били вкусни).

Днес закуската беше кисело мляко и корни, на обяд направих гаф - умирах от глад, нямаше наоколо какво да ям и обядвах картоф с шунка :(
За вечеря мисля зелена салата с риба тон, много ми се е дояла.

Кафетата с мляко вече направо не ги броя за ястие, но пия по 2-3 ежедневно.

Бтв тортата имаше страхотен успех, момчетата я гледаха малко накриво, но момичетата й се нахвърлиха, дори ми взеха рецептата :)

kaija
24th February 2009, 18:07
Leshli, злобно, ама и вярно! не познаваш тия хора. а и това със свалянето на кила си е чиста война във моя случай, когато единствените ми съюзници са приятеля ми и вие от форума, а обкръжението ми никак не ме подкрепя, че ми и пречи /днес пък същите хора ми донесоха палачинки и вече ме изби на смях, по какъв ли начин не се опитват да ме спрат :D /
между другото ще се осмеля да "открадна" рецептата ти, защото ми допада и на мен, любителката на тортите! но това ще стане за 8 ми март. сега ще седна да си запиша рецептата ти ;)

kaija
24th February 2009, 18:16
summerbaby, наистина я изядох с кеф! добре ми дойде, но скоро няма да се повтори. следващия път- на 8ми март с рецептата на Leshli!

monita_g, мерси за подкрепата! минало- заминало. не съм спряла с режима си. днес си хапнах традиционните овесени ядки с кисело мляко за закуска, за обяд 1 консерва риба тон в собствен сос и половин червена чушка, вечерята ще я изпусна, че снощи си взех дажбата с тотричката :)

goldish
24th February 2009, 22:07
Аз искам да се оплача. И днес нямах време да ям и само на вечеря карам вори ден. Стана ми толкова тежко. Чак имах киселини- което ми се случва наистина рядко. Знам, че съм си аз виновна. Утре взимам сериозни мерки. Колко дни след началото на цикъла ще ми покаже по-добро и по-малко число?

hatred
24th February 2009, 23:10
успокоявам се само, че лятото тия злостници ще си варят и пекат тлъстите задници в дънки и панталони, а аз ще се фръцкам с къси поли и гащи :lol:

Малко е злобно това коментарче - в смисъл такъв, НЕ защитавам тези, които постоянно изкушават диетуващите с всякакви сладости, но съм сигурна, че никой от тези хора не го е направил със злоба :)


Злобно, но точно на място според мен. По себе си разбирам, че изразът "злобна анорексичка" е изключително състоятелен. Аз изпитвам едно презрение към тъпчещите се с мазнотии, което не мога да контролирам. Понякога се улавям, че даже не мога да го прикривам. Не ме разбирайте погрешно - далеч не съм чак толкова слаба, просто усещам, че начинът ми на хранене ме настройва срещу тези, които го смятат за смешен и смахнат, а същевременно тежат два пъти повече от мен. Предполагам, че ще остана разбрана неправилно, може би не се изразявам удачно ...

Но мисля, че разбирам kaija изключително добре ...

По - горе MILI каза нещо адски точно :
Като си на диета всичко ти е вкусно Laughing

Така си е. Аз от около три години се придържам без отклонения към режима си и мога да кажа, че вече ми се струват страхотно вкусни неща, които преди нямаше и да опитам даже.

goldish, що се отнася до задържаните течности - на третия ден от цикъла вече са изхвърлени. Но все пак има елемент на индивидуалност, както във всичко, свързано с цикъла :)

bibi_82, един - единствен път съм си правила пастет от извара. Не го повторих, защото това нещо се оказа неблагоразумно вкусно и го погълнах на два пъти :lol: Смесих с блендер извара ( много е важно изварата да е качествена - да не е кисела и да не е водниста ), настъргани маслини ( желателно е част от тях да са от тип натурални ), босилек, риган, малко зехтин. Пак повтарям - става неморално вкусно :)

monita_g
25th February 2009, 09:19
Може ли някой да сподели рецепта за някакъв "пастет" с извара. Четох на едно място че става вкусно със стрити маслини но още не съм пробвала, чудех се и за някакви други варианти :roll:

Биби, аз си правя един много вкусен, поне за мен де :), ще ти кажа и на теб рецептата, ако ти допадне си го направи и ти :). Изварата я закъркваш с малко кисело мляко и добавяш пресен копър...става....мннноооогго о вкусно. Другият вариант е малко по- калоричен, защото се прибавя и малко майонеза (предолагам, че няма да се възползваш от това предложение, но все пак да кажа). Също така вместо копър може да объркаш изварата с червен пипер, също става доста вкусничко. Хайде успех и лек ден :2043:

monita_g
25th February 2009, 09:31
Хора, като чета какво пишете и много се чудя....защо злобеете към другите хора, това според мен не е правилно....първо се хабите вие самите, а и пръскате негативни емоции около себе си. Всички хора са различни, всеки избира как да живее, с какво да се храни и т.н. Вие сте избрали един начин на живот и никой няма право да ви се бърка, просто си отстоявайте своя избор, без да "злобееете". Бъдете позитивни и толерантни към останалите, няма смисъл от противното....

Хайде, моля ви, не превръщайте начина си на живот във вид секта :) Прегръщам ви и дерзайте :) :2020:

Izabo
25th February 2009, 09:48
...Хайде, моля ви, не превръщайте начина си на живот във вид секта :) ....
:bravo:
bibi_82, ако обичаш чесън, можеш да добавиш към изварата (и когато е с копър, и когато е с червен пипер).
Аз съм смесвала извара с пасирано яйце, кисели краставички на ситно, малко кисело мляко и черен пипер.

goldish
25th February 2009, 10:20
Идейките за пастет с извара са супер. Аз бих предловила да се размеси с нарязана на ситно печена чушка и малко мляко, за да стане по-гладка.
Ние не злобеем срещу дебелите. Не знам защо се е наслоило мнението, че по-слабичките (все пак тук не сме анорексички) са злобни и хапливи. Може именно те да са по-шрокоскроени, защото нямат никакви комплекси за малоценност и не избиват нерви с ядене. Може би поне не токова често или се контролират по-добре. Всъщност мисля повечето хора си мислят, че щом някой е пълничък, значи е добродушен и мил. Всъщност това изобщо не е така. Виждала съм как такива на пръв поглед мили дебеланковци гледат всяка хапка, която сложиш в устата си. Има още нещо, което мен лично ме притеснява. Имам приятелки, които непрестанно се опитват да ми докажат, че не ядат нищо, а не отслабват. Хора, няма нужда да доказвате на никого защо сте по-пълнички. Бъдете себе си и не бъдете толкова подозрителни към другите.

Izabo
25th February 2009, 10:57
Дайте да не задълбаваме с категоризациите и обобщенията за това каква точно е връзка м/у килограмите и добродушието на един човек, че ще стане дебела и въоще не добродушна работата :lol:
Факт е, че килограмите (както наличие, така и липса) влияят по определен начин на самочувствието и оттам на отношението на хората към тях самите и към околните, но ... решаващ в случая (с отношението и поведението :lol: ) е умственият багаж, затова нека не опростяваме наивно нещата.
Предлагам и аз да се привържаме към темата, а да не изразяваме отвращение от това и онова, че кат' се почне, не е ясно къде ще спре... :lol:

bibi_82
25th February 2009, 11:22
Благодаря ви момичета за хубавите идеи за пастет с извара. hatred, monita_g, Izabo :2020: - за всяка от вас. И чесънче обичам и кисели краставички и копърче...мммм рецептите звучат страхотно и съвсем скоро ще се възползвам. hatred, не ме притеснява факта че ще излапам "пастета" защото както съм споменавал и преди нямам проблеми с количествата. По-скоро искам да имам такъв пастет за екстремни случаи - например когато нямам време да приготвям храна и трябва да хапна нещо набързо :D Предполагам една филийка препечен пълнозърнест хляб с малко количество от вкусния пастет ще свърши работа :D

Engel
25th February 2009, 12:11
Добро утро момичета :D Във вихъра на рецептите ето една и за бисквитки, който могат да се хапват с кисело мляко :P
1 яйце
1-1.5 лъжица извара
2-3 лъжици овесени ЯДКИ
шарена сол и червен пипер
Всичко се бърка и се слага на хартия за печени във формата на малки кръгчета в предварително загрята фурна на 180-200градуса за 15 минути :D
Поздрави и успех! Аз си направих и сега ще си ги носа на работа с едно кисело мляко да си хапвам за обяд :D Утре сутрин ще се тегля и ще отчета резултати!

kaija
25th February 2009, 14:00
приключвам темата за така наречената "злоба", тъй като тя се породи заради мой пост и смятам за коректно да поема инициативата да завърша ненужния спор
аз споменах само един от изключително многото ми случаи по време на спазване на диета. не съм злобна, може би и те не са такива. споделих всичко това с малка доза негативи, защото аз не съм казала на пенка или гошо, че с това безразборно ядене на мазни и хиперкалорични храни обикновено след 10 вечерта, всеки ден, със промишлени количества ракия и газирано, ще си навредят на здравето или майната му ще станат още по-дебели. никога не съм го споменавала дори. аз също не съм безобразно слаба, точно затова внимателно подбирам храната си. та, за да не се отклонявам повече, както аз не се бъркам в живота /храненето/ на другите, ми се иска и те да не ми четат досадни лекции за ползата от голямото ядене и вредите от избраното ядене. аз не съм на моркови и ябълки. хапвам си почти от всичко. почти... това е един частен случай, в който не съм преувеличила изобщо. цялата ми идея бе това- не ми досаждайте и не ме спирайте да спазвам режим- обръщение към реалните мни познати, не към вас. от вас приемам всякакви :D

сега, кой е злобен повече- дебелия или слабия- вече си е до човек и много от вас го казаха.

излкючително щастлива съм от няколко факта!
вчера си изпуснах вечерята, което ми се струва доста голям напредък и другото- тази сутрин пак мерих обиколките и съм стопила още по 1 см отвсякъде. талията и коленцата ми не са били по-слаби, откакто си водя таблицата с мерките!!! да не говорим, че днес си сложих един стар панталон, който 3 пъти съм го стеснявала и вече няма накъде повече да се стеснява, защото почти съм събрала джобовете отзад- и той ми е като шалвар!!! МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА! УРА!
днес пък нямах кисело мляко и пропуснах овесените. закусих само половин литър прясно изцеден лимонов сок с вода. а и кафето с мляко.

за обяд си пасирах /заради пустите зъби/ 145 гр. сварено чисто пилешко с малко копър. стана чуден пастет.

идеята ви за извара ми се струва нечовешки вкусна /мразя тази дума :) / но засега ще се въздържа. не че има нещо вредно, но съм си напазарувала вече продуктите за месеца и хранителния ми план е готов засега.

MILI
25th February 2009, 15:42
Аз пък имам един въпрос?!
Много ми се е припило какао :lol:
Някой специалист по въпросите с какаото?
Най- диетичното възможно какао.И правят ли въобще такова чудо :lol:

bibi_82
25th February 2009, 15:49
е това дето е на прах не върши ли работа? :roll:

Izabo
25th February 2009, 15:50
Какаото е супер полезно. И аз мислех да търся нискомаслено или нещо подобно, ако има. Някой ползва ли конкретна марка?

kaija
25th February 2009, 15:58
:) току що пих обезмаслено мляко /някаква немска измишльотина с 0.3 % масленост/ и една чаена лъжица какао на прах. то е в кафява опаковка, не знам марката, но пише че е 100% натурално, в което не се съмнявам, защото горчи, а доколкото знам истинското како трябва да е горчиво. аз от време навреме си пийвам какао и не смятам да е в противоречие с какъвто и да е режим, защото е много полезно. само не трябва да е гранулирано и сладко.

kaija
25th February 2009, 16:01
а по този повод, на линдт ли беше истинския натурален шоколад с най-висок % какао?

Izabo
25th February 2009, 16:08
Е да де :D , за горчиво на прах все говорим, ама май съм чувала дори и за нискомаслено такова. Вкусът му е истински, дори и да не съм на диета, пия такова със захар, а не от подсладените.
Може и други фирми да имат шоколади с висок процент какао, но за Линдт е сигурно. Не съм го опитвала, но този с 99% какао (http://www.chocolat.com/browseproducts/Lindt-Excellence-Dark--99--Cocoa-Cacao.HTML) направо не се ядял :lol:
Предполагам, че е почти като да ближеш горчивото какао на прах... :D

MILI
25th February 2009, 16:29
Предполагам, че е почти като да ближеш горчивото какао на прах...
_ :lol:
В което няма лошо :girl_haha:
Значи да гледам (за какаото) да е 100 % натурално и това е?!
Ми, че то лесно бе......само дано го има в супермаркетите :lol:

п.п Искам да се оплача от Т Маркет :2033: нямат 0,1 % извара, нито мляко, сирене и т.н. мУхльовци само ми лазят по нервите! А на ви е сега... сигурно сега и какаоцето ми няма да имат :2010:

Руми_
25th February 2009, 18:01
Здравейте момичета,от доста време не съм писала,но често влизах да видя как сте и до къде сте стигнали.Преди няколко дни имаше и спор кое хранене излиза по-евтино и за мое съжаление в моя случай аз подкрепям MILI.Няма да зечеквам пак темата,защото точно поради тази причина се отказах да пиша тогава.Само ще изкажа мнение,че аз като семейна жена с две деца ми е адски трудно и ми излиза доста скъпичко да се храня така,както искам,а именно здравословно.Голямото ми дете обожава плодове и колкото и да купя за 2-3 дни всичко е свършило,а естествено пазарът ми в магазина не свършва само с плодовете.Един път трябва да купя това,което аз харесвам и искам да ям,в следващия момент се пазаруват още хиляди неща за деца и мъж.......Дълга и широка е и се опитвам да се обобщя в няколко реда,което предполага,че може и да не съм разбрана правилно,но както казах просто изказвам мнение,без да искам да се влиза пак в дискусия за това нещо.
Засега се опитвам да пазя някакъв режим,макар и с някои нарушения,имах моменти когато ми идваше всичко да пратя по дяволите,но някакси като влезнех във форума и ви прочета се надъхвах още повече.Интеревсното в случая е,че преди 2 дни кантарът ми показа,че съм смъкнала всичко около 3 кг.(от 79 на 76кг.),а тази сутрин ми показа 78кг :shock: Не мога да разбера кантарът ли се е скапал или тялото ми си прави каквото си иска :roll: Като цяло обаче съм стопила талията с 3 см. за 10-на дни :1211:

И след дълго словоизлияние да обобщя за днес менюто ми:

закуска-2 кафета с мляко фитнес и една ябълка
обяд-купичка боб
следобяд-вафла :oops:
за вечеря свинска пържола и салата зеле

goldish
25th February 2009, 18:48
Руми_, ако си прд цикъл или си яла нещо по-соленичко тялото ти задържа вода. Подкрепяме те в здравословното ти хранене. Продължавай все така.
MILI, аз имам едно какао с 12% масленост. Когато ходих да си купувам диетично какао, това беше с най-малка масленост. Като прах си и не е инстантно със захар. Интересното в случая е, че като го смеся с мляко не се разтваря много. остава си като утайка, но е приятно.
Искам да си напиша менюто, че отдавна не съм писала:
закуска- дюканско кексче с кисело мляко и мляко с нес
обяд- омлет от три яйца и 3 супени лъжици извара
капучино
вечеря- сварено пилешко месо, 3 супени лъжици извара, и още кисело мляко
Сигурно ще огладнея до довечера, но може да пийна чайче :)

hatred
25th February 2009, 21:38
goldish, искрени възхищения за дисциплината и неотклонното спазване на този доста труден ( според мен ) режим :2020:

MILI, и аз си купих някакво нискомаслено диетично какао, но останах разочарована. Запалих се, водена от масовата истерия по здравословните качества на натуралното какао, но така и не съм се възползвала от тях :) Може би, защото и без това никак не обичам шоколадов вкус, знам ли :roll: В Т-Маркет действително са големи мърльовци. Имаш късмет, че не е имало извара и мляко - щяха да са вкиснали :) Единственото, което заслужават, е да им крада зрънца от гроздето и само по тази причина ходя там :)

kaija, поздравления за резултатите :)

А по темата за злобата - знам, че не е хубаво, но аз упорито си злобея ако някой драстично по - дебел от мен се подиграва на хранителните ми навици или се опитва да ме отклони от тях :( Не се гордея с което ...

Ох, какъв проблем ми се стовари на главата, не е истина просто ... Добре поне, че не ме избива на ядене, даже нямам никакъв апетит ...

goldish
25th February 2009, 22:15
hatred, дано се оправиш много бързо и много лесно. Иначе аз като ходя на университет така или иначе се храня горе долу така. Но ми липсват плодовете, но не чак толкова. Очаквах, че не мога да изкарам без тях. Именно затова мисля, че можем спокойно да се храним и без всички вредни храни.

Leshli
25th February 2009, 22:27
Аз понеже също се включих в нападките анти-злобеене, да се уточня :)

Мен ме дразни, когато се злобее / гледа се отвисоко / не се приемат по принцип дебелите хора. Не казвам, че вие сте такива, казвам, че съм попадала на мацки, които се грижат за хранителния си режим на ниво фанатизъм и са се държали кофти с мен, само защото не съм в тяхната форма, та поста го написах по-скоро като съвет да не залитнете по тая плоскост :)

Сега, когато си говорим за хора, които умишлено се бъркат във вашия живот, разбираемо е да не сте добронамерени към тях, но това няма нищо общо с килограмите им. Аз не бих си позволила да казвам на някого как да си живее живота, с изключение на моментите, когато видя, че някой пада в много дълбока дупка, без да се усети. (моя приятелка например, заради любовна драма и тежка раздяла се разболя от анорексия, накрая лежа по болници даже, течеше й кръв отвсякъде, аз й обяснявах, че не трябва така, а тя ми се нацупи и не ми говореше с месеци).
Обаче това е много краен случай. Както се дразня, когато на мен някой ми обяснява, че съм дебела / отпусната или каквото и да било, така не си позволявам да го говоря и на другите.

Толкова по темата, днес:
Сутринта ядох някакво диетично кремче на Ну-Ну с лешници, подарено ми от колежка, която ползва AND Diet и й носят подобни бълвочи. Не знам само защо си дава парите, като никога не ги яде :D Поне аз се възползвах.

Обяд: Спаначена супа и "опушено" свинско филе (100 гр. )

Вечеря: Салата с риба тон (и снощи това вечерях, не знам дали го писах, много е вкусна тая пуста салата)

i'm_so_fat
26th February 2009, 09:10
Здравейте и аз имам голямо желание да отслабна,но просто не мога да спра да ям.Днес уж нямаше да ям,но ето 4е вече си чакам закуската :oops: Така че днес ще съм на 200 гр шунка :cry: Не мога да отслабна просто

Engel
26th February 2009, 09:57
Здравей, i'm_so_fat мисля, че първо трябва да си промениш нагласата за да отслабнеш. Ти още не си почнал/а и се отказваш :? Първо можеш да смениш името си във форума с нещо по-хубавко, след това можеш да напишеш менютата си за няколко дена назад и ще ти дам съвети до колкото мога. До 12ч. съм тук и ще ти помогна :P
Шунката за закуска как си я приготвяш? Можеш да прибавиш към нея 1 варено яйце, чаша чай, краставичка и доматче. Хапвай повече, но хубави и разрешени храни :D Пожелавам ти успех. Пиши в темата и ще оправим менюто, повярвай, че можеш да успееш и ние ще те подкрепяме до края :2035: Ще се радвам да споделиш информация за себе си като кг/ръст/години за да са по-конкретни съветите ни :2043: :2020:

i'm_so_fat
26th February 2009, 10:20
Ha 17 с ъм,тежа 59 кг на 162см.Спазвам диети от октомври и съм свалила 4 кг от тогава. Преди бях станала 55 кг и сега не ми стават дрехите.Диетата съм я започнала от понеделник,но съм качила още 400 гр :( Имам правило-не повече от 300 калории на ден,при тренировка 400. Май ще трябва да намаля калориите и да увелича тренироките :?

bibi_82
26th February 2009, 10:27
Имам правило-не повече от 300 калории на ден,при тренировка 400. Май ще трябва да намаля калориите и да увелича тренироките :?

:shock: Ми как ще отслабнеш, това което правиш си е лудост...Вземи се образовай малко на тема хранене - виж как се хранят другите от темата, какво ядят и ЗАЩО и после сравни с твоето хранене. С тия 300 калории тялото ти минава на режим - складиране, изтощаваш си организма и колко време ще я караш така - седмица две? после ще си го наваксаш за цялото изгладувано време и ще се върнеш в нулева позиция, а вероятно дори ще качиш отгоре

Engel
26th February 2009, 10:36
Трябва да увеличиш калорийте на 1200-1300 :shock: Какво тренираш?
Има калкулатори по който можеш да сметнеш колко калорий трябва да приемаш на ден и колко изгаряш. Ядеш малко затова не сваляш момиче! Метаболизма ти се е забавил до краен предел. 300 калорий ги ям само на закуска :)
1. Започни да се храниш
2. Започни да пиеш вода
3. Тренирай нещо леко, което да не изхабява толкова калорий докато се оправиш с храненето
4. Храни се по 3-4 пъти на ден
5. Закусвай задължително.
Сега ще ти дам няколко линка,който трябва да прочетеш задължително и те моля да ми напишеш менютата си и каква е целта ти? Благодаря.
Ето линковете:
http://spidersport.com/weight-control.php
http://spidersport.com/15-nutrition-tips.php
http://spidersport.com/eat-and-feed.php
http://spidersport.com/calories.php
Калкулатор:
http://kalorii.tialoto.bg/

Някой ако знае друг калкулатор да добави ако може :P
Успех i'm_so_fat !

i'm_so_fat
26th February 2009, 10:41
Аз се храня така доста месеци и не виждам какво лошо има-аз съм предразположена към пълнеене :!: 2 седмици се отпуснах да ям по 800-900 калории и ето,че качих 4 кг.Тялото ми е свикнало с малко калории още от дете,така че няма да има проблем ако не ям 5 дни,но дали ще има резултат :?:

Izabo
26th February 2009, 10:44
....Имам правило-не повече от 300 калории на ден,при тренировка 400. Май ще трябва да намаля калориите и да увелича тренироките :?
Шок и ужас..... :shock: :shock: :shock: !!!!
Затова не отслабваш, няма и да отслабнеш, ако продължаваш така...
Очевидно е, че не си чела никоя от темите във форума, за да си мислиш, че с глад ще отслабнеш.. Съветвам те да отделиш малко време на четене, за да си спестиш доста разочарования от неразумни режими.
Накратко какво трябва да спазваш:
1. Не бива да гладуваш - ако го правиш, организмът изпада в шок, чувства се заплашен от изчезване :lol: (смешно, ама факт) и преминава на икономичен режим, т.е. хаби по-малко енергия от обичайното, складира всичко поето (обяснението на това, че гладуваме и дебелеем :)) и т.н... Прочети това (http://gotvarstvo.georgievi.net/a/dieti_vyprosi) :)
Да не вземеш да пропуснеш тази част:
Как да разбера колко калории трябва да поемам на ден?

Вземете теглото си в килограми, умножете го по 22 и после умножете полученото число по 1.3 - ако водите неактивен живот или по 1.5 - ако сте по-активни. Например жена, която тежи 60 кг. и прави редовно упражнения, се нуждае от 60 x 22 x 1.5 = 1 980 калории на ден, за да поддържа теглото си. Ако обаче иска да отслабва бавно, трябва да изключи от менюто си около 500 калории и следователно трябва да поема около 1 480 калории.
Още малко формулки (http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=705) :).
2. Задължително трябва да закусваш
3. Яж поне по 5 пъти на ден - 3 основни хранения и 2 междинни
4. Примерен и особено предпочитан във форума режим :) - Ниско въглехидратна диета (НВД) (http://www.bb-team.org/articles/907/)
5. Спортувай
6. Пий поне 6-8 чаши вода на ден

Хубавата новина е, че се отслабва с ядене :)!

П.П. You're so NOT fat :lol: ...

MILI
26th February 2009, 10:47
Може би се е объркала, и не знае как се изчисляват 300кал.
Веднъж казва, че яде много, а другия път , че приема 300 кал. :roll:
i'm_so_fat Имаш пропуски в културата си на хранене и по- специално в диетуването си! Обърни внимание, на многото статии за диети, менюта, здравословно хранене. Мисля, че ако прочетеш повечко неща и ги разбереш, няма да имаш проблеми, дори ще си смениш нагласата. Първо чети, а постепенно с времето ще разбереш какво трябва да правиш, какво е добро и какво не при диетата.Общо взето нещата са едни и същи и се повтарят, важното е да разбереш смисъла им!успех :wink:

п.п. Сега видях.Виж колко изчерпателна е Изабо :lol: БравоЗ :wink:

Engel
26th February 2009, 11:11
Доста работа има :shock:

i'm_so_fat
26th February 2009, 11:19
На диетолози съм била-полза никаква,метаболизмът винаги ми е бил бавен .Ходя на кардио-комбо 2 пъти в седмицата.Вчера изядох 2 кисели млека култура.Днес няма да ям повече-не мога просто-няма за кога.В у-ще няма нищо,което аз ям,а и ме е срам да ям пред слабите ми приятелки,които се тъпчат като прасета :? глупаво е знам,но просто не мога :( Вечерта се връщам към 8 и е много късно

bibi_82
26th February 2009, 11:24
На диетолози съм била-полза никаква,метаболизмът винаги ми е бил бавен .Ходя на кардио-комбо 2 пъти в седмицата.Вчера изядох 2 кисели млека култура.Днес няма да ям повече-не мога просто-няма за кога.В у-ще няма нищо,което аз ям,а и ме е срам да ям пред слабите ми приятелки,които се тъпчат като прасета :? глупаво е знам,но просто не мога :( Вечерта се връщам към 8 и е много късно

Ох колко ми е познато това - все едно съм го писала аз преди 10 години :D Метаболизма ти е такъв защото ти си го причинила - трябва да го разбереш. Ще се оправи само като започнеш да се храниш нормално но диетично и само след месец ще видиш как ще започнат да се регулират нещата. Едва ли сега разбираш какво си причиняваш, но след време ще разбереш. Надявам се да е по-скоро, за твое добро :roll:

Izabo
26th February 2009, 11:26
Да го напишем черно на бяло :).
Трябва да сметнеш доколко да намалиш приема на калории... За гладуване се счита, ако приемаш по-малко калории от необходимите на организма за осъществяване на основните процеси в него, т.е. енергията, която е необходима на организма да функционира нормално в покой.

Т.е., никога не падай под тези стойности:

1.Изчисли своя основен обмен на вещеставата.
Съществуват няколко формули, определящи разхода на енергия за осъществяване на основния обмен(ОО)

- най-лесната формула на изчисляване по А. Бин:
18-30 години (телесно тегло Х 14,7) + 496 = ОО
31-60 години (телесно тегло Х 8,7) + 829 = ОО

- Формулата на Харис-Бенедикт:
За мъже ЕОО=660 + [13,7 х телесна маса (кг)] + [5 х височина (см)] - [6,8 х възраст (години)]
За жени ЕОО=655 + [9,6 х телесна маса (кг)] + [1,8 х височина (см)] - [4,7 х възраст (години)]

- Формулата на Дрейер:
ЕОО=W1/2 / (K*A0.1333)
където, W е телесната маса в грамове (!),
A-възраст на човека в години,
K-константа, равна на
0,1015 - за мъжете,
0,1129 - за жените.

В противен случай ще забавиш страшно много метаболизма, оттам ще попречиш на отслабването.

П.П. Не съм видяла последните две мнения... Нямам какво повече да кажа обаче... Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш...

MILI
26th February 2009, 11:27
Нали разбираш, че ако ядеш по 2 кисели млека Култура метаболизма ще ти става все по- бавен и ще качваш от все по- малко калории :lol:
А щом си била на диетолог и не си отслабнала, значи не си била постоянна и не си разбрала какво ти обяснява (то зависи и от диетолога де)! Колко време се пидържа към неговия режим?Отказала си се лесно :lol:

aniK
26th February 2009, 11:54
i'm_so_fat, толкова глупаво ми се струва това, което пишеш, че направо си мисля, че някой се е регистрирал да се бъзика с нас :roll:
Или се вслушай в това, което ти пишат момичетата, или не пиши изобщо!!!
Такива от сорта "знам,че е грешно, но не мога" и т.н. няма защо да се пишат! Какво очакваш да ти каже някоя от нас??????????? С 2 млека на ден, на 17 години, ще си докараш проблеми, за които не ми се говори просто. Сестра ми от такава глупост на същата възраст изкара 2 години в болница. Не ти го пожелавам!!!
Ако продължиш в духа, "знам, но не мога", отиди на психоаналитик, не пиши тук! Ако искаш да промениш нещо, започни да мислиш по-зряло!
Ей сега ако искате набедете мен за "злобна".

MILI
26th February 2009, 12:02
aniK не си злобна.Даже най- много от нас ти пука за това момиче, за това се палиш и му се нервираш, и има защо....
Въпреки,че мисля че и това няма да помогне....ще мине и ще си замине през този форум за един ден :1246:

kaija
26th February 2009, 14:47
здравейте и от мен, дружки по диета!
след лек застой /боже какви нерви бяха/ започвам скорострелно да вървя към по-малкия номер дрехи.

този режим ми е най-успешен от всички проведени досега. макар да го правя на своя глава, придобих някои много ценни навици. научих тялото си да се контролира, да се храни, когато трябва и да се оформя, както аз го желая.

вчера вечерях в 18.30- зеленчуци на пара с малко обезмаслено сирене. най-ранното ми вечеряне досега. сутринта се събудих свежа и лекичка, преди си хапвах все към 7.30- 8.00 вечерта и след това пак огладнявах, и се м,ъчех да си лягам рано, защото не мога да стоя пред тв без да ям нещо. сега обаче хич не ми прави впечатление.

тази сутрин си закусих ядките, сложих и канела, от вас го научих, голяма вкусотия.

за обяд хапнах пак пасираното пиле от вчера с копър.

за довечера съм измислила- 2 пълнени чушки с извара и яйца. много ми се яде такова нещо. запеченки, а вместо олио мисля да капна малко сметана за готвене. май hatred го беше измислила /ето виждате ли колко сте полезни за другите в тая тема/

добре дошла казвам на i'm so fat ! попаднала си на точното място при точните хора. хубави съвети са ти дали момичетата, аз няма да ги повтарям. успех в начинанието, стой с нас / и ще полудееш/ и ведро те приветствам :wellcome:

SummerBaby=)
26th February 2009, 15:04
i'm_so_fat,

как очакваш резултати с 300 калории - намали ги до 50- 100 и тогава да видиш колко скоро ще стигнеш там, на където си тръгнала ... Ще има болници, лекари, мед сестри, изплашени близки.. ще бъде супер! Няма даже да ти пука, че си дебела! Това ще е нааай-малкият ти проблем. Продължавай още така и сама ще се убедиш..за по сигурно даже не с 2 млека култура, а по 1 само :idea:


Момиче, постовете ти са безумни, осъзнай се докато е време.
"Помогни си сам, за да ти помогне и друг!"

С най-добри пожелания : )

aniK , и аз смятам, че някой се шегува с нас и по-добре да е така :roll:

kaija
26th February 2009, 16:11
i'm_so_fat,
препрочетох ти менията още веднъж и не мога просто да не ти кажа нещо. по повод 300-те калории, миналата година правих лечебния глад на емилова, който всъщност е на ковачева, абе няма значение, та правих го 4-5 пъти. със сегашното си мислене, което считам за напълно променено в това отношение- трябва да съм била ОТКАЧЕНА!! и аз като теб- не повече от 300-400 калории на ден и здраво във фитнеса. може би съм отслабнала, то няма как да не отслабнеш като намалиш яденето, но най-малкото след това съм качила 2 пъти повече. и после- ох, какво да правя... божееее, не свалям... помисли си само за това- и аз съм правила подобни щуротии, но явно не съм постигнала желаното тегло, щом още съм тук и споделям за новия си режим. моят съвет е да вземеш и да се преориентираш. има толкова мнго подходящи диети тук. но наистина трябва да си избиеш от главата тази щуротия. виж колко много хора ти го казват. никой няма намерение да те лъже или да те напада без причина. хората се изнервят на такива коментари, защото са безумни. единственото, което можеш да си причиниш е да хванеш някоя сериозна болест. малко ли ти се струва? ако все пак си решила да я караш така, поне не ги пиши тези неща, защото никой няма да ги одобри, а просто си гладувай колкото си искаш и после сама ще се убедиш колко е грешно това. жалко, че изисква време, аз го осъзнах доста след това, но все пак съм го осъзнала и сега свалям килограми, докато си хапвам нормално и просто следвам простите правила.
знам, че се чувстваш дебела, това всичко е на психическа основа. и аз съм била дебела, и много други тук са били така. прочети малко, обогати се с информация, тук има много полезни неща, които трябва да научиш. недей да правиш глупости!

brumbrum
26th February 2009, 16:29
200 грама шунка са доста над 300 калории :)

goldish
26th February 2009, 20:43
Момичета, моля ви да порастнете най-накрая! Прочетете нещо и престанете с детските глупости.
Искам да се похваля, че съм минус още един килограм с ядене!

daliq
26th February 2009, 20:52
здравейте момичета ,
налага ми се да съм на диета , не е от суета бавен метаболизъм и от там си знаете последващите по сериозни проблеми
открих това в нета ......... хареса ми и го започнах http://www.rivalbg.com/C4/dieta.htm имате ли наблюдения - 90 дни диета

brumbrum
26th February 2009, 20:54
С пица и сладкиши според мен не се отслабва :wink:

Leshli
26th February 2009, 21:07
ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.



:? На мен в нережимен ден ще ми стане тежко от това ...

hatred
26th February 2009, 21:44
i'm_so_fat, толкова глупаво ми се струва това, което пишеш, че направо си мисля, че някой се е регистрирал да се бъзика с нас :roll:


Точно поради тази причина се въздържах от коментар ...

Днес едно момиче в университета много ме озадачи - не знам защо реши, че ще бъда търпелив слушател ( какъвто, естествено не се оказах :) ) и започна да ми обяснява на каква тежка диета се подлага от години ... И това докато ядеше от тези ужасни форнети ... :2005: Мога да се закълна, че не виждаше нищо смущаващо в това.

goldish, честито, бях уверена, че ще успееш :) Нищо чудно даже да си "преизпълниш" плана за отслабване :) :2020:

Аз в последно време съм зациклила, ям три вида храна и усилено търся разнообразие. Или ще е зелена салата с обезмаслено сирене, или зелева салата със сьомга или зелен фасул на пара с извара ... Ужас, сега като се чета установявам, че на всичкото отгоре всичките три менюта са зелени :lol:

bibi_82
26th February 2009, 21:47
Да ви кажа за мен също е необяснимо но моя приятелка пази тази 90 дневна диета месец и половина и сваля по-бързо от мен. Вече е 9 кг минус а има да сваля 15. Аз като чух в началото особено за тортата за вечеря и задължителните 3 блокчета шоколад след това се изсмях. И за мен е необяснимо как точно действа тази диета но има ефект :roll: И приятелката ми не е от хората които някога са се хранели безразборно с много храна, дори напротив и точно затова резултатите ме очудват още повече :roll:

aniK
26th February 2009, 21:56
Погледнах отгоре-отгоре, но ми прилича на разделното хранене. То е доста смислено и нищо чудно да доведе до положителен резултат.

hatred
26th February 2009, 22:10
В интерес на истината, въпросната диета е доста популярна в средите на bg - mamma :lol: Сега остава да преценя дали това говори по - скоро добре, или по - скоро зле за нея :2045:

В цикличния тип хранене има логика, но според мен някои от конкретните предложени храни са несериозни ... И с чук да ме удряте по главата, пак няма да се съглася, че точно с пица и торта може да се отслабне, освен ако не са в някакво миниатюрно количество. Да, диетата може да е ефективна при някои хора, но едва ли точно при този избор на храни за въглехидратния ден :)

А и ми се струва голяма играчка - човек трябва да се занимава само със собственото си хранене ... Не е за работещи момичета :)

alica
26th February 2009, 23:22
залага на стреса ..... ядеш нисковълехидратно и в един момент организма свиква. въглехидратен шок и сваляш .....старо като света- като не ям не свалям, ям и свалям. порочен кръг. не бих се захванала с това. :?

Engel
26th February 2009, 23:24
goldish: Честит резултат мила, много добре се справяш. Ние обаче с теб май сваляме с еднаква бързина. И аз днес тъкмо отбелязах минус :D
Само едно момиче ме поздрави на ЛС на което съм много благодарна :girl_kiss2: Явно е наша скрита фенка, която следи темата :2035: Не трябва да се излагаме :2010:
bibi: За свалянето на килограми много роля играе и психическата нагласа :wink:

Leshli
27th February 2009, 00:23
Браво, мацки :)

Аз да се похваля - утре съм на диетолог :) Дано не ме изгони :lol:

hatred
27th February 2009, 06:56
Engel, честито. Поздравления за куража и пожелания за още по - прогресивен и бърз резултат :)

Leshli, успех :) После да споделиш челен опит :wink:

SummerBaby=)
27th February 2009, 08:58
Момичета изядох наведнъж 60г шоколад на линд 85%.
:1241:
Като му чета съставките, бих изяла и 1 кило без угризения :girl_dance:

Щях да се чувствам супер, но ме заболя корема :lol: явно организмът ми доста бързо се ориентира какво иска и какво не - и ми казва :1259:

Смешното е, че изобщо не ми се ядеше нещо сладко, нито ме съблазни, а просто реших, че днес ще се поглезя с нещо хубаво и избрах шоколад. Другия път ще си знам, че вече не мога да се глезя с храна, защото ми е по-кеф да ям "разрешените" неща :2013:

aniK
27th February 2009, 09:30
Аз по съвет от една друга тема изядох на гладно преди тренировка 1 лъжичка мед (обаче близнах и го разтворих в хладка вода, з'то мисля, че меда дразни лигавицата на стомаха).
Не мисля, че ще ми стане навик :roll:
Engel, зорко следя лентичката ти, да знаеш !!! Не се отпускай, дерзай :girl_in_love:
Leshli, :2043:

Engel
27th February 2009, 10:15
Добро утро :) От мен е кафето днес http://www.chocolatesareus.co.nz/coffee.jpg
aniK: Няма да се отпускам!!! Имам точно 26 дни да сваля още 2-3кг. Стискайте ми палци да успея. Много се старая :angel: Днес отбелязвам още -100кг. :party05: , но няма да ги пиша на лентата, защото съм пред цикъл и сигурно ще се загубят някъде :1231:
Leshli: Чакаме те да ни светнеш и нас какво ти е казал диетолога :D И аз съм ходила преди години ама тази нищо не ми каза :? Само ме претегли да види колко килограма съм и ми даде диетата със ЗЕЛЕВАТА СУПА :evil: Представятели си? Сега като се сещам и не ми го побива акъла каква е била тази диетоложка при която ме заведоха :lol:
Също честито -3кг. Leshli :2004:

bibi_82
27th February 2009, 10:54
Имам точно 26 дни да сваля още 2-3кг. Стискайте ми палци да успея. Много се старая :angel:

Engel, честито и от мен за постигнатите резултати до момента :D Едно малко съветче си позволявам да ти отправя - не си поставяй такива цели, не се бори да сваляш за време защото може да не успееш и това да те разочарова, което ще предизвика емоционален глад...Когато стане - тогава, а ако стане за 26 дни - супер...Надявам се разбираш какво искам да кажа :wink:
Аз този месец например не мога да се похваля с още свалени кг - на 5-ти отбелязах 4-ти свален кг и дотам, макар че не съм се отклонявала от режима. Вероятно задържам по една или друга причина - хубавото е че дрехите са ми по-широки отколкото доскоро бяха, но кантара не отчита разлики. Така или иначе няма отказване - упорито магаре съм :D

monita_g
27th February 2009, 11:02
Здравейте :) виждам, че се разпространяват нови и хубави новини за съформките :2020: :bravo: само това да се чува... Аз имам също с какво да се похваля - вече от началото на седмицата закусвам с плодове и се чувствам наистина супер....

Продължавайте все така... приятни почивни и здравословни дни... прегръщам ви... :) Надявам се и аз скоро да се похваля, че с ядене съм свалила килца :)

На новото девойче i'm_so_fat ще кажа само да внимава... килограмите за сваляне не са и толкова много и с един здравословен и премерен режим на хранене може да постигне чудеса :) Дерзай!!!!!!

Engel
27th February 2009, 11:22
bibi_82: Мечтая си да сваля толкова и ще се постарая, но колкото и да съм свалила няма значение, защото тогава имам рожден ден и деня ще е наситен с положителни емоций и ще се чувствам като модел на Victoria Secret така, че не ме интересува дали ще съм ги свалила, но се надявам :D Надявам се и ти да си ме разбрала :lol:
monita_g: Поздравления ! Ти не си ли на диетата на Дюкан? :D

kaija
27th February 2009, 11:51
момичета, браво на всички ви за усилията и успехите! толкова съм щастлива да вляза сутрин и да ви прочета как сте, как вървите! давате ми голям стимул всичките!!!!!

днес ми казаха нещо, което ми оправи настроението след снощното преяждане :roll:

казаха ми, че никога не съм била по-слаба! :girl_dance: :3000: :1203: и за първи път го видях това нещо в огледалото!!!! не знам колко съм свалила, защото спрях да се меря, но по дрехите и без тях взе да личи мноооого много! :2013:

нямам търпение да стане събота и да видя как са килата, защото сантиметрите са доста намалели вече...

вчера ядох. повечко от колкото трабва. не ми се говори, 4 чушки вместо 2 и 3 бонбона. направих след това една дълга нощна разходка- час и нещо, да изгоря поне бонбоните. тази сутрин се самобичувах, станах по-рано и отидох на фитнес, но този път си увеличих кардиото на 60 мин, скачах и на въже, направих си всички видове упражнения, които понякога исзпускам. надявам се да съм изкупила греха си... :D

bibi_82
27th February 2009, 11:54
Надявам се и ти да си ме разбрала :lol:


Ами не съм, но ако го прочета още няколко пъти може и да успея :roll:
Приключвам с коментарите на каквото и да е вече - явно някои хора са доста обидчиви :roll: Ако имам въпроси ще питам, ще пиша и за резултатите си отвреме на време и общо взето ще гледам да се огранича до моята особа :D Хубав ден на всички :D

Engel
27th February 2009, 12:04
kaija: Бравоооооо! Достигна ли целта си най-после? Радвам се, че се харесваш, нали това е най-важното? Продължавай да ходиш на фитнес и спирай да слабееш :D
bibi_82:Стига вече! Защо трябва да си тровим животите? Давайте го по-весело бе хора, света не свършва утре :roll: Защо са всички тези цупни и злобееници. И аз не подкрепям някой работи, но си замълчах и си улесних живота :P
Успех на всички и ви пожелавам много минусчета утре. Аз отивам да се труда над косите на хората :D

bibi_82
27th February 2009, 12:13
Защо са всички тези цупни и злобееници. И аз не подкрепям някой работи, но си замълчах и си улесних живота :P


Злобеене? Нещо си в грешка но няма да си правя труда да обяснявам, няма смисъл. :D Само ще кажа че е добре когато човек отправя критики, да може и да понася такива а не да се държи като ущипан всеки път когато някой иска да го посъветва нещо и то съвсем добронамерено. Аз приемам такива защото съм наясно че има още мнооого какво да уча, иначе нямаше да съм тук :wink: Ми дай сега всички да млъкнем и всеки да кара както може, тогава ще обезмислим и съществуването на темата изобщо....
Айде със здраве, слава богу има хора тук, чииито мнения уважавам и от които съм научила много и затова ще продължавам да следя какво се пише

kaija
27th February 2009, 12:29
биби, недей така, няма смисъл да се сърдим. понякога мненията ни са различни, но точно в това се състои смисъла. иначе няма да е интересно! чети си, пиши си, коментирай, давай своето мнение. всеки има какво да даде тук, всеки има своя горчив или сладък опит.

Engel , ти фризьорка ли си? ама че хубаво, като малка си мечтаех да стана фризьорка и да се занимавам с женски неща, но уви, животът ми се разви в съвсем друга насока! по отношение на целта, мисля че съм много близо, но още не съм я постигнала точно. много е грешно да се самоопределяме в тази насока с килограми, по-важно е мерките, как се чувстваме, как изглеждаме. но като започнем диета няма как да не си определим някаква граница- искам да стана еди коко си кила и спирам. ще видим като ги стигна на кантар как ще изглеждам и дали ще съм доволна... от много време не съм се мерила и сигурно ще има големи изненади утре. не знам!

goldish
27th February 2009, 12:45
Момичета, здравейте!!!
Вчера нямах много време за писане и затова минах само да се похваля.
Engel, kaija, Leshli, СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ!!!

:2018: :2018: :2018: :2020: :2020: :2020:

Много ме радвате. Engel, май наистина с теб сваляме с едно темпо, а и май целите ни за още 2-3 килограма за около 20 дни са също еднакви. Мила, подкрепяме се и продължаваме. Аз си свалих Тае бо, но, признавам си, още не съм го пускала още. Грешка, кочто скоро се надявам да поправя.
hatred, снощи като прочетох, че чакаш идейки за по-разнообразно меню, се замислих и сега знаеш ли и на мен какво ми се е дояло и какво ще си сготвя за евчеря? Гювече. Моята рецепта- слагаш на дъното на йенска тенджера извара или сирене, после върху тях зеленчуци всякакви- тиквички, чушки, домати..... и после аз чукам 3 яйца и пека във фурна. За любителите на месото- понякога добавям пилешко. На мен лично ми е много вкусно.
aniK, защо не си харесала идеята за пиеш мед с вода. В интерес на истината май това наистина си е класика за забързване на метаболизма. Чувала съм, че е като душ за стомашно-чревния тракт и добре изчиствало.
Усмихнат и ползотворен ден и чакаме добри новини!!! :girl_dance:

bibi_82
27th February 2009, 12:46
биби, недей така, няма смисъл да се сърдим. понякога мненията ни са различни, но точно в това се състои смисъла. иначе няма да е интересно! чети си, пиши си, коментирай, давай своето мнение. всеки има какво да даде тук, всеки има своя горчив или сладък опит.


кайа, аз приемам чуждото мнение, в много от случаите даже различното мнение е ставало и мое. И мисля че така трябва да бъде, защото не се смятам за най-най. Затова много "уважавам" хора които умират да критикуват, но скачат веднага ако им се каже нещо без дори да се замислят над казаното и особено ако не е казано злонамерено. Винаги се опитвам да поддържам добър тон дори когато критикувам, защото знам че хората са различни и никога не съм искала да обидя някой съзнателно или не - но да ми се казва че злобея??? Това вече премина всякакви граници. Не се сърдя - давам това поянсение защото съм наясно че може и така да изглежда отсрани - никой не е длъжен да ме познава за да го знае и затова го казвам. Спирам вече защото съмнаясно че почна да става досадно за всички, включително и за мен

MILI
27th February 2009, 13:17
Аре стига вече :buttslap:
Много ясно, че от време на време ще има ситуации, в които нямя да сте се доразбрали и дори няма да сте на едно мнение.Още повече, че това е форум и живия контакт липсва. Т.е. понякога не можеш да усетиш добрия тон на събеседника, или леката шеговита усмивка...много е различно....емотиконките не помагат чак толкова......
Най- лесно е да се хванеме за една дума "злобея"- например :lol: , и да твърдим, че човека те е лошо настроен към теб.
Аз съм сигурна, че и двете си четете мненията с интерес, уважавате се, и се радвате на успехия на другия......
Когато човек държи на някой, той "критикува"(това значи, че иска да му помогне)...
Уважавайте мненията си, защитавайте ги пред другия, ако смятате че той греши, а не се сърдете, защото най- лесния начин е това- да се сърдиш! :wink:

aniK
27th February 2009, 14:37
..... Гювече. ......aniK, защо не си харесала идеята за пиеш мед с вода. В интерес на истината май това наистина си е класика за забързване на метаболизма. Чувала съм, че е като душ за стомашно-чревния тракт и добре изчиствало.
.....


Аз преди два дни правих гювечета :lol:
За меда - не като душ, а като торнадо мина през стомаха ми. По принцип нямам проблеми с бързината на метаболизма си, даже напротив :oops: Сутрин като стана изпивам една чаша хладка вода и отивам да тренирам. До вчера пиех и по 1 капсула ябълков оцет (подсети ме темата за него, че не съм го пила от преди бремнността). Вчера ми свърши яб.оцет и сутринта си викам - абе Иванин много положително се изказа за меда сутрин, преди тренировка и т.н., чакай да лапна (в миналото съм го правила). Оооох, цял ден ми куркат червата :? Мисля, че няма да повторя :D
Engel, bibi_82, мисля, че стана някакво недоразумение в постовете. MILI го е казала за писмената комуникация, често се случват такива неща. Bibi винаги дава много смислени съвети. Моля те да не спираш да пишеш, критикуваш и т.н. На мен не ми се стори, че ангелчето се е обидила нещо :roll:

kaija
27th February 2009, 15:23
Goldish, обичам те! и аз като вас все се чудя какво да ям. понеже съм лекинко ограничена с финансите за около 2 месеца, изготвих бюджета и предварително отидох в метро да си купя касетка с кисело мляко, трици, риба тон и пр. храни за режима ни. храня се по някакъв съставен план, но вече ми писна да ям почти едно и също всеки ден. тук давате чудни идейки, една от които за гювеча. опитвам се да редувам пресни зеленчуци и готвено, не искам да прекалявам нито само с едното, нито само с другото. не знам колко е правилно, но на мен така ми се струва.
тази вечер менюто е избрано- домати с малко извара, но утре ще направя този гювеч, защото звучи много вкусно и подходящо за моята диета.
днес пак ядох за закуска млякото с овесените ядки и канела, на обяд пак ядох чистото пиле, добре че свърши, че вече ми се гади от него. преди малко изядох 2 кивита, много добре ми дойдоха. за вечеря- казах.
аз защо така съм се заблудила, че утре е 1ви март? изобщо не съм добре с времето. значи ще се тегля в неделя. така или иначе не ми е свършило и сигурно съм балон с течности, колкото и да ги ограничавам в тоя период.
това за меда съм го чула преди, но само като средство подпомагащо "голямото веце". пробвах веднъж, резултата трябваше да е моментален, но не ми подейства както сутрешното кафе.

aniK
27th February 2009, 15:33
така или иначе не ми е свършило и сигурно съм балон с течности, колкото и да ги ограничавам в тоя период.


ГРУБА ГРЕШКА!!! За да не задържаш течности, трябва да пиеш много!!! Водата спасява от задържането на течности!!!

Ето какво си забърках аз на обяд (като сме започнали с манджите) - нарязано за салата зеле, малко настъргано или намачкано сирене, едно яйце на кубчета и сос от кисело мляко с малко горчица. УНИКАТ стана !!! Мислех да добавя и маслини, но ме домърза да ги режа :D

bibi_82
27th February 2009, 15:59
Между другото забравих да кажа че снощи си направих пастета с извара....сложих малко извара, кисела краставичка 2 лъжици кисело мляко, копър, чесън и сол на вкус и стана трепач пастет...За следващия път обмислям да сложа и малко нарязани печени чушки :D

kaija
27th February 2009, 17:05
ГРУБА ГРЕШКА!!! За да не задържаш течности, трябва да пиеш много!!! Водата спасява от задържането на течности!!!


сигурна ли си, че по време на цикъл трябва да се пият много течности, защото аз четох преди време точно обратното- да се намалят, иначе се задържат в организма и съответно от близо 2 литра на ден преполовявам?

kaija
27th February 2009, 17:12
Между другото забравих да кажа че снощи си направих пастета с извара....сложих малко извара, кисела краставичка 2 лъжици кисело мляко, копър, чесън и сол на вкус и стана трепач пастет...За следващия път обмислям да сложа и малко нарязани печени чушки :D

биби, това ми звучи ужасно вкусно, но като знам колко обичам извара, сигурно ще изям 1 кило, така че довечера ще си я ям чиста. като казах извара, се сещам последните седмици колко се изприказва качеството на млечните продукти в българия, направо не знам вече какви да си купувам. трябва да се разровя из форума да видя какви скъпи сирена са режимни, защото в българия не стига че започнаха да произвеждат такива боклуци, а и цените са едни... по добре ако ще давам между 10 и 15 лв за килограм сирене, то да бъде вносно.

bibi_82
27th February 2009, 17:14
Кайа моята рецепта за успех е като си приготвя малко количество...дори да ми се услади - няма повече :D

Engel
27th February 2009, 17:23
Биби: Не съм казала, че ти злобееш :? Нещо найстина не се разбрахме. Нали в предишните страници ставаше въпрос за някаква злоба и за това така казах, говорих общо. Недей да реагираш така остро. Нормално е някой да се разсърди като е направил грешка и не го устройва това което му казват и го критикуват. Друго е, че има хора, който я разбират и я взимат в предвид за следващият път. Хора много.Найстина не съм се разсърдила, ако имаш в предвид, че аз не съм понесла критиката, просто се опитах да ти обясня, че това ми е целта, но всъщност не е важна, защото аз вече съм стигнала доста напред и това си е постижение за мен. Дано вече си ме разбрала.
+ Това не съм казала, че всеки трябва да си мълчи. Просто има моменти в който найстина е по-добре да си замълчиш и всичко да мине от това да разпалваш огъня. Замълчах си, защото реагирахте остро на случката с kaija, която изобщо не е за подценяване, а си е едно много сериозно нещо. Според мен не трябваше да й се скараме така, а да й прочетем един морал от който тя да се замисли и да осъзнае грешката и да разбере за себе си, че това не е добре и че явно има проблем. Разбира се стига се до болници и такива работи, всеки има близък, роднина или познат, който е минал през някакво такова събитие и му е болна тема, но проблема не се решава с викане /писане с удивителни/. Съжалявам много, че си казах мнението, защото 100% някой няма да ме е разбрал и ще предизвикам много негативни постове по мой адрес.

kaija:Да, фризьорка съм и вече 6 месеца работя като такава. 4 години преди това учих Дамско фризьорство и сега продължавам да уча Предприемачество и Мениджмънт на фризьорството и козметиката :D Горда съм със себе си общо взето! :D

goldish: Благодаря за специалните поздрави, но искам да те разочаровам, че при мен няма да са само 2-3-4кг. още само. Това ми е първоначалната цел, а след това ще се опитам да сваля още 2-3кг. живот и здраве :2035:

Tessa
27th February 2009, 17:24
Здравейте, момичета!
Надявам се да приемате и нови членове във вашата тема. :2020: Да си призначая, чета ви от известно време и реших да се включа. Сигурно няма нужда да казвам, че и аз се стремя към по-добра фигура и по-голямо самочувствие. Особено напоследък усещам, че не се справям както трябва с храненето и мисля, че ще ми е по-лесно с малко подкрепа :oops: .
Преди няколко дни си извадих някои летни дънки и за мои ужас установих, че съм ги поопънала. Никога не съм била толкова тежка, колкото в момента и се чувствам доста подтисната!
Вашите успехи много ме мотивират да се стегна и да направя нещо по въпроса :) . Не очаквам скоростни резултати, а се надявам по-скоро на едно бавно, но трайно сваляне!
Ето и малко инфо за мен: на 18 години, 180/65кг. Знам, че килограмите ми не са много, но са наистина наобичайни за мен. Не съм била повече от 62, а нормално съм към 60(което впрочем е и целта ми). Спортувам към 3-4 пъти седмично в домашни условия (със свалени от нета фитнес филмчета). Проблемът май ми е наи-вече в яденето. Въпреки че през по-голяма част от времето е наред, има моменти, в които се храня доста нездравословно. Сега съм много нахъсана да се отърва от вредните навици и мисля, че форумът ще ми помогне! :)

Желая хубав ден на всички и много усмивки!!! :)

Engel
27th February 2009, 17:27
kaija:Обедила съм се, че колкото повече вода пиеш, толкова повече течности изхвърляш от тези, който си издържала. Пример - вчера се чувствах като гумено мече, но изпих 2.5л. вода и др. течности и всичко си дойде на мястото на другия ден, но още следобед се чувстваше разликата :P

kaija
27th February 2009, 17:47
Момичета, казвам ви сбогом и ви желая успех във свалянето на килограмите! Беше ми приятно да си комуникирам с вас, дори с някои бих могла да бъда приятелка в живота, ако ви познавах лично! Това е последното ми мнение във този форум, повече няма да пиша тук.

Чао!

goldish
27th February 2009, 17:56
Между другото забравих да кажа че снощи си направих пастета с извара....сложих малко извара, кисела краставичка 2 лъжици кисело мляко, копър, чесън и сол на вкус и стана трепач пастет...За следващия път обмислям да сложа и малко нарязани печени чушки :D

Току-що изядох една купичка такава салатка. Беше много вкусна, но обикновено и аз си я правя една порция, за да не се прекалява. Да се оплача обаче изядох преди това кюфте и половина, които бяха пъжени. Знам си аз, че остана ли гладна и ги налапах набързо....
Engel, всяка голяма победа започва с малка крачка. Като свалиш първите килограми, после ще мислим нататък :) :) :)

Engel
27th February 2009, 17:58
Момичета, казвам ви сбогом и ви желая успех във свалянето на килограмите! Беше ми приятно да си комуникирам с вас, дори с някои бих могла да бъда приятелка в живота, ако ви познавах лично! Това е последното ми мнение във този форум, повече няма да пиша тук.

Чао!
Заради това което казах ли?

hatred
27th February 2009, 18:04
Момичета, казвам ви сбогом и ви желая успех във свалянето на килограмите! Беше ми приятно да си комуникирам с вас, дори с някои бих могла да бъда приятелка в живота, ако ви познавах лично! Това е последното ми мнение във този форум, повече няма да пиша тук.

Чао!

kaija, недей така :(
Мъчно ми стане, казвам го съвсем искрено ...
Съжалявам, ако аз съм те засегнала с нещо - по принцип съм чепата и говоря твърде много.
Много бих се радвала, ако се отметнеш от това решение, мненията ти ме нахъсваха много.

daliq
27th February 2009, 20:41
здравейте мацки,
изчетох всичко , което сте писали и, мненията за сладкото и пицата го чувам и от приятелките ми , а и самата аз го мисля ! Искам да ви кажа , че работата , която работя е доста отговорна , и няма място за разконцентриране , защото това може да ми струва доста скъпо.От тази диета се чувствам много добре , НЕ СЪМ ГЛАДНА , и чакам с нетърпение другия ден , защото тогава ще хапна примерно шопска салата , или портокали ....... не ми е лошо , не ми се вие свят , и най важното , не ми се подува стомаха дори през бобовия ден......да видим сега дали ще регулира метаболизма....... много ли искам знам , но се надявам , а за мен това е разковничето! А ако отслабна не с 8 килограма аз сега съм 60 при височина 1,62 , ще я патентовам хахаха

MILI
27th February 2009, 22:09
Момичета, казвам ви сбогом и ви желая успех във свалянето на килограмите! Беше ми приятно да си комуникирам с вас, дори с някои бих могла да бъда приятелка в живота, ако ви познавах лично! Това е последното ми мнение във този форум, повече няма да пиша тук.

Чао!

kaija, недей така :(
Мъчно ми стане, казвам го съвсем искрено ...
Съжалявам, ако аз съм те засегнала с нещо - по принцип съм чепата и говоря твърде много.
Много бих се радвала, ако се отметнеш от това решение, мненията ти ме нахъсваха много.
Мисля че причината се крие в ето тази тема: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=11291
А на kaija мога да кажа само, да не обръща внимание на едно мнение, а на всички останали!Плюс това Иванин си е е така- джаста праста! Дава добри съвети, чувството за хумор му е различно, понякога засяга хората, но не мисля че е умишлено, просто има малко по- голямо самУчувствие от колкото е необходимо!
И Аз съм имала спорове с него, когато напише нещо такова, не значи че е прав или, че го мисли.....

Engel
27th February 2009, 22:39
Поне да си пише в нашата тема :?
Момичета така се наядох преди около час, че немога да дишам. Ядох порция бяло месо от пиле на грил и много марулена салата, ама много салата и за капак едно крем карамелче /с мляко 0.1% и подсладител/, и направо както съм задържала вода заради цикъла имам чувството, че ще се пръсна :roll:

hatred
27th February 2009, 22:42
Поне да си пише в нашата тема :?
Момичета така се наядох преди около час, че немога да дишам. Ядох порция бяло месо от пиле на грил и много марулена салата, ама много салата и за капак едно крем карамелче /с мляко 0.1% и подсладител/, и направо както съм задържала вода заради цикъла имам чувството, че ще се пръсна :roll:

И аз тая вечер преядох със салата от марулки :) Но в моята имаше и домати. Хапнах я с доста извара :(

Engel, то май това крем-карамелче не се брои, не го мисли :wink:

bibi_82
28th February 2009, 11:09
Кайа дано четеш все още :roll: Ако наистина напускаш заради Иванин, недей...аз самата съм имала толкова спорове с него че сигурно ако ми е бил пред очите щях и да го набия(нали съм му кака) :girl_haha: Хора различни сме в тоя форум - мисля че и ти го каза и е нормално да не харесваме всички, но какво от това - то и в живота е така :roll: Помисли си пак и те чакаме да пишеш пак - знам че като помосилиш трезво ще се върнеш, а ние те чакаме и да знаеш че те ценим много :2020:

goldish
28th February 2009, 18:19
Здравейте, нещо и днес ми се е преяло сладко. Ядох едно плодово кисело мляко и сега ще си правя крем карамел. До сега не съм яла без захар и ще видим какъв ще е резултата.

Engel
28th February 2009, 19:22
goldish: Сложи си подсладител и става уникално :girl_eat: Аз одеве си хапнах едно :D
Момичета да ви кажа, че снощното ядене на корем не е било напразно, защото днес ми дойде цикъла. Явно си е имало причина :wink: Единствената радостна новина от това, че ми дойде е, че след 4тия ден ще се тегля и ще отчета точни резултати, който няма да са закрити от задържана вода :D Много се кефя!

Leshli
28th February 2009, 22:15
Здравейте, мацки :)

Първо да поздравя успелите и да кажа добре дошла на новата мацка :)

Вчера бях на диетолог, говорихме си, през повечето време по-скоро ми обясняваше за принципите на здравословното хранене, кое е хубаво да се яде и защо, все неща, които ги чета и тук :)

След което, каза, че най-добрия вариант при моето "критично" състояние е да съм на строга диета около четири месеца (за които казва, че ако продължа да ходя и на фитнес, ще отслабна с около 24 кг. ), като под строга диета означава, че 2 седмици ще съм на една диета, следващите 2 - на друга. Засега имам само първата, защото искала да види как ще ми подейства, за да прецени какво следва нататък.

Каза, че била една от най-популярните диети общо взето.

Яде се по 6 пъти на ден,

1 закуска - плод + чай
2 закуска - същия плод + млечен продукт (чаша мляко или парче сирене и т.н.)
3 закуска - чай + същия плод
1 обяд - чай + зеленчук
2 обяд - Пилешко, телешко, риба, 2 яйца или млечен продукт + същия зеленчук, по възможност салата от него.
следобедна закуска - чай + плода от закуска
Вечеря: зеленчуци на воля, по какъвто и да е начин приготвени (без пържени) - имам списък с позволените

Това е менюто.

Има и пречистващо: 1.5 кг плодове (задължително еднакви) - разпределени в 5 порции.

2 дни меню, 1 ден пречистване, 3 дни меню, 1 ден пречистване.

В дните между всяко пречистване плодовете и зеленчуците в менюто трябва да са еднакви. След следващото, може да се сменят.

Позволено е плодовете от закуска да се сменят със зеленчук.
Позволено е да се пие кафе, заедно с чая (но не вместо!), позволено е чая да се заменя с вода.
Никаква захар и в двете, но може да се подсладява с Huxol или фруктоза (в малки количества)

Дори и в пречистващи дни, чувството на глад е забранено.
В такива случай е позволена филийка Бонус, намазана с обезмаслена извара / сирене или лютеница без захар, или плода от закуската, или в пречистващ ден - допълнителни плодове от същия вид.

Това е в общи линии, мисля другата седмица да почвам :)

Engel
28th February 2009, 23:08
Leshli: Хубави неща ти е казала, но неможе да е сигурна, че ще свалиш толкова. Аз си мисля, че ако минеш на месни, млечни и зеленчуци до скъсване пак ще отслабнеш супер много. Ще си ядеш когато, каквото и колкото искаш и ще има резултат. На мен ми идва много строга тази диета. Аз в момента съм на тази, която ти предложих и си ям като луда, защото съм решила да ям без ограничение, но ниско-мазнинни храни и си отслабвам.. бавно, но факт. Имай в предвид, че при мен са по-малко килограмите. Ти си решаваш, но не си мисли, че щом е диетолог ще бъде сполучлива диетата при теб :D Харесва ми, че има много хранения :P Успех в това, което решиш :) Хубаво е, че ти е обяснила, ЗАЩО се хапват определени неща, а не да знаеш, че това трябва да го ядеш без причината.

hatred
1st March 2009, 06:51
Здравейте, мацки :)

Първо да поздравя успелите и да кажа добре дошла на новата мацка :)

Вчера бях на диетолог, говорихме си, през повечето време по-скоро ми обясняваше за принципите на здравословното хранене, кое е хубаво да се яде и защо, все неща, които ги чета и тук :)

След което, каза, че най-добрия вариант при моето "критично" състояние е да съм на строга диета около четири месеца (за които казва, че ако продължа да ходя и на фитнес, ще отслабна с около 24 кг. ), като под строга диета означава, че 2 седмици ще съм на една диета, следващите 2 - на друга. Засега имам само първата, защото искала да види как ще ми подейства, за да прецени какво следва нататък.

Каза, че била една от най-популярните диети общо взето.

Яде се по 6 пъти на ден,

1 закуска - плод + чай
2 закуска - същия плод + млечен продукт (чаша мляко или парче сирене и т.н.)
3 закуска - чай + същия плод
1 обяд - чай + зеленчук
2 обяд - Пилешко, телешко, риба, 2 яйца или млечен продукт + същия зеленчук, по възможност салата от него.
следобедна закуска - чай + плода от закуска
Вечеря: зеленчуци на воля, по какъвто и да е начин приготвени (без пържени) - имам списък с позволените

Това е менюто.

Има и пречистващо: 1.5 кг плодове (задължително еднакви) - разпределени в 5 порции.

2 дни меню, 1 ден пречистване, 3 дни меню, 1 ден пречистване.

В дните между всяко пречистване плодовете и зеленчуците в менюто трябва да са еднакви. След следващото, може да се сменят.

...

Дори и в пречистващи дни, чувството на глад е забранено.
В такива случай е позволена филийка Бонус, намазана с обезмаслена извара / сирене или лютеница без захар, или плода от закуската, или в пречистващ ден - допълнителни плодове от същия вид.

Това е в общи линии, мисля другата седмица да почвам :)

Leshli, успех :)
Хм, още една диетоложка, която не знае, че Бонус вече няма :) Явно самата тя не го консумира :)
Тя конкретизира ли какви млечни продукти са разрешени ?
Винаги ми е било любопитно защо разрешават само един вид плодове в рамките на определен интервал от време :roll:
Engel, и според мен диетата е малко по - сторга от поносимото, аз лично бих обезумяла от глад. Особено с тези чести прочистващи дни ...

monita_g
1st March 2009, 09:43
Здравейте :) Честита Баба Марта... да сте бели и червени и много здрави и окрилени...:) Прегръщам ви...

Много транформации за тези дни има ... не съм влизала и писала 2 дена, а има и напуснали и обидени....Е, я по-ведро...Горе-главата всички :)

Ох, тез дни се поотпуснах малко незнам защо... :( нещо не съм на кеф и ме избиха нервите за ядене :( :oops: Дано ми мине скоро, чееее... Хайде, приятни почивни дни на тези, които почиват ... :)

Engel
1st March 2009, 11:00
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ! Пожелавам ви всичко най-хубаво и много успехи :D
hatred: Мисля, че по-лесно се усвоява от организма за това :P Може пък като са еднакви и да не се дига толкова кръвната захар. Ако греша някой да ме поправи.
monita_g:Стягай се мила! Да ни прочетеш и пак да пишеш, а относно яденето.. предлагам ти да си направиш няколко диетични сладкиша и да си ги хапваш като имаш апетит. В същото време няма да се притесняваш толкова за калорийте :) Сигурно ще ти идва! Лек ден от мен до после! :P

MILI
1st March 2009, 11:02
Leshli: Хубави неща ти е казала, но неможе да е сигурна, че ще свалиш толкова. Аз си мисля, че ако минеш на месни, млечни и зеленчуци до скъсване пак ще отслабнеш супер много. Ще си ядеш когато, каквото и колкото искаш и ще има резултат. На мен ми идва много строга тази диета. Аз в момента съм на тази, която ти предложих и си ям като луда, защото съм решила да ям без ограничение, но ниско-мазнинни храни и си отслабвам.. бавно, но факт. Имай в предвид, че при мен са по-малко килограмите. Ти си решаваш, но не си мисли, че щом е диетолог ще бъде сполучлива диетата при теб :D Харесва ми, че има много хранения :P Успех в това, което решиш :) Хубаво е, че ти е обяснила, ЗАЩО се хапват определени неща, а не да знаеш, че това трябва да го ядеш без причината.
Мисля, че така само я объркваш, а не и помагаш?!
:kiss_me:
За да е успешна една диета, първо трябва да повярваш в нея, второ след като и повярваш вече можеш да я спазваш, което е в следствие от първото, ако се колебаеш за нещо в твоята диета значи пиши я обречена, човешката психика е такава....
Ако влизаш в 100 хиляди форуми и всеки ти казва спазвай такава или онакава диета, няма никакъв шанс за успех.Тя има много килограми за сваляне, а това ще отнеме доста време. И много ама много воля. Трябва да вярва в това което прави. И да бъде подкрепяна много.Leshli щом си била на дитолог наистина се надъхай на 100 % да спазваш режима, ако пък вече сме ти размътили мозъка надъхай се на друг режим :cry: . Ако всички ние, започнем да и "споделяме" какво точно не ни "кефи" от режима : " аз лично бих обезумяла от глад." или Аз си мисля, че ако минеш на месни, млечни и зеленчуци до скъсване пак ще отслабнеш супер много. Ще си ядеш когато, каквото и колкото искаш и ще има резултат. На мен ми идва много строга тази диета няма да е на хубаво :?
Утре ще влезе в друг форум, там някое момиче ще и предложи друг режим, ще изкритикува нещо и става една въртележка...... :roll:
Това са добронамерени съветчета с прекрасна идея, но........
В тази тема има 20 момичета, които отслабват успешно и няма една с една с един и същи режим, а всичките отслабваме :2016:

Leshli
1st March 2009, 12:05
Честита Баба Марта на всички и мерси за подкрепата.

На мнение съм, че универсална диета няма. Огромното количество диети, които съществуват са резултат на огромното количество различни начини, по който различните организми отслабват. И тъй като аз не зная как моят организъм отслабва, ще трябва да правя опити. Да, може някои от тях да не са успешни, но това е :)

Engel, идеята на тази диета е точно строгост :) След 2 седмици ще мога да бъда на една по-разпусната диета. Надявам се :lol:

hatred да, имам примерни продукти и грамажи, но в момента нямам техническото време да ги препиша, довечера - обещавам :)

goldish
1st March 2009, 13:21
Честита Баба Мара!
Да сте живи и здрави!
Много жестоко се излагам от снощи вечерта. Само торта още не съм яла, но като се познавам в такива моменти, скоро и това чакам. Как може да съм такава лигла-лакомница. :cry:

monita_g
1st March 2009, 14:20
Честита Баба Мара!
Да сте живи и здрави!
Много жестоко се излагам от снощи вечерта. Само торта още не съм яла, но като се познавам в такива моменти, скоро и това чакам. Как може да съм такава лигла-лакомница. :cry:

:) По моя път ли си тръгнала??? :) хаха, недей така..., да се стягаме..

Аз да си кажа менюто, че от доста дълго не съм споделяла - сутринта - плодове - банан, портокал - през около час ги ядох. - за обед - салата от зеле, домати и маслини и рибка... за сега това :) Чакам, ако имате забележки...

До скоро

monita_g
1st March 2009, 14:22
monita_g:Стягай се мила! Да ни прочетеш и пак да пишеш, а относно яденето.. предлагам ти да си направиш няколко диетични сладкиша и да си ги хапваш като имаш апетит. В същото време няма да се притесняваш толкова за калорийте :) Сигурно ще ти идва! Лек ден от мен до после! :P

:oops: хаха вече добре се знаем :)

Engel
1st March 2009, 14:24
Честита Баба Марта на всички и мерси за подкрепата.

Engel, идеята на тази диета е точно строгост :) След 2 седмици ще мога да бъда на една по-разпусната диета. Надявам се :lol:

Да така е :wink: Има строгост, може би точно това ще те държи изкъсо. Пробвай и ще видим. Найстина човек незнае с какво отслабва и е по-добре да пробваш под лекарско наблюдение. Надявам се да откриеш продуктите с който отслабваш и с който ще можеш да си поддържаш фигурата след време живот и здраве. Пожелавам ти успех с диетата и всичко да върви по мед и масло /дано на някой не му се е преяло :lol: / Ще чакаме да се похвалиш! Каквото и да стане, ние ще сме с теб и ще те подкрепяме така, че те съветвам да пишеш доста по често! За всякакви неща, който те интересуват, а ние ще се постараем да ти отговаряме бързо и ефективно.
MILI: Права си :cool: Подкрепям те на 100% в мнението ти и се извинявам :wink:
goldish: Не се излагай мила, ти си една от най-стриктните тук :) Направи си диетично нещо и яж до насита :D :girl_eat:

Аз сега си направих лимонов сладкиш с есенция ром, едно малко кюфтенце с морковче и кисела краставица, което се пече и също си правя един кекс с трици за утре :girl_eat: Сладкиша няма да го ям на 1 път, защото ще получа някоя алергия от яйцата :lol:
Лек и отслабващ ден ви пожелавам! Много усмивки също :P

daliq
1st March 2009, 16:01
Честита баба Марта момичета ,
вчера беше най кошмарният ден в живота ми само на плодове , няма да ви кажа за какъв глад си говорим човек спокойно може да мръдне така , гледам гардероба ми от бамбук и ми се въртят само китайски манджи в главата , нооооооо издържах , на 4 банана и 3 портокала , а днес ми е супер леко. Leshli не смесвай плодовете и можеш да ги ядеш през два часа в плодовия ден , въпреки че към пет часа ще ти се иска да е 22 и да спиш отдавна :lol: успех

Any
1st March 2009, 18:53
Здравейте момичета и Честита Баба Марта на всички, да сте румени и бели и винаги засмени :D
аз се загубих малко, но изкарах много дълъг работен месец Февруари и нямах време за нищо :( , вкл. и по-здравословно хранене, в резултат продължавам да се боря с моите си 2-3кг от Коледа, но твърдо съм решила да влизам в норма, може и с 4-5кг ама поне тези първите да си махна, пък после ще видим. Поздрави и успех! Ще се включа след празниците понеже заминавам малко на почивкааа :)

hatred
1st March 2009, 20:31
MILI, абсолютно си права.
Ужас, не мога да се отърва от този гаден навик да си налагам мнението ...

goldish, ако те гони въглехидратен глад, можеш да го заситиш с плодчета или нещо друго по - диетично :)

Leshli, благодаря, че споделяш информацията от диетоложката. :2020:

Tessa
1st March 2009, 20:49
Здравейте момичета! Честита Баба Марта и от мен!!!

Аз реших няколко дни да записвам менютата си и после да ги напиша заедно, за да изкажете мнение.

Междувременно имам един въпрос, свързан с калорийте. Следите ли ги и ако да, по колко приемате на ден? Напоследък се заинтересувах от темата и прочетох толкова противоречиви неща, че тотално се изгубих... :dizzy: Първо, някаква си група учени някъде си стигнали до заключението, че може да се яде всичко, без значение на съотношение мазнини, въглехидрати и белтъчини, стига да се примат с 500 по-малко калорий на ден от тези, нужни за поддържане. Други пък са убедени, че е важна най-вече вида храна, както, доколкото разбрах, при високо мазнинната и високо белтъчната диета. Аз малко се пообърках и ви питам за съвет и може би личен опит.
Хайде, лека вечер от мен :lips:

hatred
1st March 2009, 22:33
Здравейте момичета! Честита Баба Марта и от мен!!!

Аз реших няколко дни да записвам менютата си и после да ги напиша заедно, за да изкажете мнение.

Междувременно имам един въпрос, свързан с калорийте. Следите ли ги и ако да, по колко приемате на ден? Напоследък се заинтересувах от темата и прочетох толкова противоречиви неща, че тотално се изгубих... :dizzy: Първо, някаква си група учени някъде си стигнали до заключението, че може да се яде всичко, без значение на съотношение мазнини, въглехидрати и белтъчини, стига да се примат с 500 по-малко калорий на ден от тези, нужни за поддържане. Други пък са убедени, че е важна най-вече вида храна, както, доколкото разбрах, при високо мазнинната и високо белтъчната диета. Аз малко се пообърках и ви питам за съвет и може би личен опит.
Хайде, лека вечер от мен :lips:

За да отслабнеш, при всички случаи трябва да реализираш някакъв калориен дефицит. Качеството на храната обаче в никакъв случай не е без значение - от него зависят темповете на отслабване, здравословното състояние на организма ти, нормалното протичане на метаболитните процеси и какво ли още не :lol:

Иначе казано, ако ядеш само по един шоколад на ден, би трябвало да отслабваш, защото той не покрива дневните ти нужди от енергия. Но това ще си проличи не само по отслабването :lol:

Предпочитай пълноценни и качествени храни, но контролирай количествата им.

didddie
2nd March 2009, 14:58
Здравейте момичета! От август съм на диета, придружна със спорт. Преди месец и нещо се контузих и май още дълго ще съм извън строя. Както и да е... лошото е,че като не ходя на тренировки забих на едни килограми и от тогава кантара си покава едно и също :(
Прочетох доста из форума,но честно казано само се обърках... ако някоя е преживявала подобно нещо, моля да ми помогне! Въпреки че до сега съм свалила 20кг все още теглото ми е наднормено, а и ме е страх да не си върна предишните килограми. Благодаря ви предварително!

marie_claire
2nd March 2009, 23:11
Здравейте милички :girl_in_love: Не съм се включвала отдавна, защото бях при роднини в Италия за 10 дни. Много ми липсваха контактите с вас, но там нямах интернет. През първите дни се придържах основно към плодове и салати, но после включих бонбонки Baci, кроасани и др. подобни нещица. Резултатът е, че сега съм 53,5 кг, тоест съм почти в изходно положение. От утре отново съм на диета и ще споделям менюто си с вас. Честито на Engel и goldish за постигнатите резултати! Leshli, струва ми се, че диетата, която ти е дал диетологът е доста добра и ще даде добри резултати, ако я спазваш.

goldish
3rd March 2009, 11:34
Честит Национален празник!
Повече чест и достойнстео, с които да сломяваме трудностите!
Впрочем, в такива се вкарвам аз самата в момента :lol: :lol: :lol:
Вече и тортичка ядох, а до края на деня има още време. Знам, че е адски глупаво, но просто многото роднини някак предполагат това.

Leshli
3rd March 2009, 14:46
Честит празник и от мен! :)

Аз нещо не мога да се наканя да си почна диетата :(

Като ви чета, забелязвам, че се оплаквате, че ви е трудно да не ядете, докато сте си вкъщи, при мен е точно обратното, ако вися цял ден в нас изобщо нямам апетит, стъпя ли в офиса съм гладна през 2 часа. Днес например още нищо не съм яла, ужас. А не съм и гладна.

Искам да споделя някои напитки, които пробвам напоследък, за да престане да ми липсва проклетата кола. От водата се подувам, става ми гадно, колкото и да се старая да пия повече.
- новите минерални води на Девин, едното е ягода и гуава, другото е портокал и киви. Леко газирани са, прозрачни и имат само аромат на въпросните плодове.
- Капи премиум 100 % портокал. Внимавайте, защото има Капи Класик 100 % портокал, който е със захар, а премиума е без.
- IsoTon горска ягода (негазирана напирка за тонус уж)
- Активия за пиене (за да избегна нишестето)
- Веднъж пих и Shark Lite.

та така :) сега си накупих един тон плодове и смятам да хапна нещо, въпреки, че нямам апетит.

Engel
3rd March 2009, 16:29
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ и от мен :D
goldish: Не се излагай момиче! Какво са ти виновни роднините? Защо се опитваш да залъгваш себе си? Виждането с роднините не зависи от това колко храна си изял с тях, а колко моменти си изживял с тях в приказки за детството, купони и почивки. Замисли се! И повече да не си се изложила днес, защото ще се налага да те бия!
Leshli:Хубаво правиш, но по-добре не пий натурални сокове, а прясно изцедени :D Хем са по-хубави хем по-здравословни. Цеди ги на сокоизтисквачка и това е :) Така както си хванала темата за напитките, кажете някакви рецепти за блендер, че ми писна да пия един и същ шейк :D
ДОБРЕ ДОШЛА marie_claire :girl_in_love: Липсваше ни! Стягай се и отново в редиците :D УСПЕХ! Реално погледнато неможеш да качиш толкова кг. за 10 дни. Невярвам малкото ти стомахче да побере повече от 2000-3000 калорий на ден :?

lqlqlqlq
3rd March 2009, 16:37
От утре почвам и аз малко прочистване, че имам едно 15 кила сланина дет не ми понася :lol: Изготвила съм си хранителен режим (НВД), ще си карам велото у нас, а като се позатопли ще почна и фитнес...дано се похваля с резултати след месец :lol:

jolifille
3rd March 2009, 17:08
От утре почвам и аз малко прочистване, че имам едно 15 кила сланина дет не ми понася :lol: Изготвила съм си хранителен режим (НВД), ще си карам велото у нас, а като се позатопли ще почна и фитнес...дано се похваля с резултати след месец :lol: Успех и аз съм на хранителен режим и се трудия в фитнеса :wink: не е лесно ама се виждат първите резултати :)

ioni
3rd March 2009, 17:14
Здравейте момичета. Първо честит празник :D Реших се да пише тук (просто не знам къде другаде), защото имам нужда от помощ и подкрепа. Установих, че имам огромен проблем - емоционалното хранене. И напоследък ( имам някои проблеми) не мога да го контролирам. Надявах се, че ще ми да дете съвет, ще ме подкрепите и може би ако си пиша менютата ще имам по-голям стимул да се преборя с проблема. Ужасно е когато търсиш в храната нещо, което тя не може да ти даде - спокойтвие, сила, щастие. :cry: Изяждам огромни количества храна без да има смисъл. Чувствам се сита, но продължавам да се тъпча и преяждам. Не знам дали някоя от вас има подобен проблем, но много се надявам да ми помогнете да направя нещо по въпроса. По принцип се стремя да се храня здравословно, открила съм своя режим на хранене, но това емоционално нещо направо ме проваля. Извинявам се, че пиша тук, но просто не знаех къде да потърся помощ.

hatred
3rd March 2009, 18:10
goldish, знам, че няма да ти хареса това, което ще ти кажа, но по - добре се овладей, защото ще пропилееш постигнатото и после ще ти е по - трудно да възстановиш хубавия резултат.

marie_claire, добре дошла отново :)

ioni, и при мен емоционалното хранене се проявява, когато съм в криза. За да се спася от него, в такива случаи просто не държа около себе си храна в неконтролирани количества :) Колкото и да е елементарно това средство, мога да кажа, че помага.

alica
3rd March 2009, 21:32
имам емоционално нехранене .... :roll: от нерви отслабвам...

maika
4th March 2009, 00:37
Здравейте момичета. Първо честит празник :D Реших се да пише тук (просто не знам къде другаде), защото имам нужда от помощ и подкрепа. Установих, че имам огромен проблем - емоционалното хранене. И напоследък ( имам някои проблеми) не мога да го контролирам. Надявах се, че ще ми да дете съвет, ще ме подкрепите и може би ако си пиша менютата ще имам по-голям стимул да се преборя с проблема. Ужасно е когато търсиш в храната нещо, което тя не може да ти даде - спокойтвие, сила, щастие. :cry: Изяждам огромни количества храна без да има смисъл. Чувствам се сита, но продължавам да се тъпча и преяждам. Не знам дали някоя от вас има подобен проблем, но много се надявам да ми помогнете да направя нещо по въпроса. По принцип се стремя да се храня здравословно, открила съм своя режим на хранене, но това емоционално нещо направо ме проваля. Извинявам се, че пиша тук, но просто не знаех къде да потърся помощ.
Това може да помогне http://together-ed.org/

Engel
4th March 2009, 11:38
Добро утро дами! Хайде събуждайте се! Ето ви едно кафенце да пийнете http://mm.denik.cz/1/6c/kava_kafe_denik-galerie.jpg
goldish: Пълен отчет искам за вчера и да не се криеш! :2001:
marie_claire: Разказвай как беше там, каква храна имат :D
hatred: Губиш ми се нещо.. не си много активна :?
MILI: Като малка имах една приятелка на която не й се хапваше когато беше ядосана и аз така благородно й завиждах :1246:
Лек и отслабващ ден ви пожелавам! :dirty_dance:

bibi_82
4th March 2009, 12:35
Да се оплача аз - в цикъл съм, гадно ми е боли ме корема непрекъснато и не ми се яде изобщо :( последните няколко дни по цял ден карам на някакви плодове и вечер хапвам нещо си със салатка и то със 100 зора, не защото съм гладна или ми се хапва а щото трябва...и то го изяждам пряко воля, сили и квото се сетите - пълен ужас...ето днес за работа си взех обяд от къщи както винаги + плодове но изядох ябълката другото просто не ми се поглежда...Трябва да се вкарам в релси че не ми харесва тази работа изобщо :(

marie_claire
4th March 2009, 12:35
Engel, съвсем нормално е, че съм напълняла, защото напоследък много занемарих режима, още преди да замина за Италия. Незнам до колко е уместно да разказвам за храната там, може това да склони някой към прегрешения. :) Както сигурно знаете, за италианците е много характерна пастата приготвена във всевъзможни комбинации, пиците им са страхотни- с тънко и хрупкаво тесто. И изобщо всичко им е много качествено. Най-калоричните неща, които си похапвах бяха тези бонбони Baci, за които споменах, продават ги и в Бг. Друго- сирене пармезан, ям го в неограничени количества, без нищо, кроасани /страхотни са/ и т.н. Изобщо зарязах всякакви диети, но било каквото било, сега си продължавам диетата. Жалко е, обаче че бях отслабнала с 4 кг, а сега... :oops: Резултатът от постоянното вариране на теглото ми е, че вкъщи съм събрала дънки от най-различни размери- от 25 до 28/ сега нося 27/.
Вчера не ми остана време да се отчета, затова ще го направя сега. Менюто ми за вчера:

Обяд: 1 фреш от грейпфрут
Следобяд: 1 Bake Rolls
Вечеря: печена чушка със сирене ; задушени броколи със синьо сирене; 50 гр. препечена тортила /хляб/

Относно емоционалното хранене- аз понякога ям и от скука. Например, ако съм цял ден вкъщи и нямам какво да правя. Ужасно е, но се случва от време на време и незнам как да го избегна.

ioni
4th March 2009, 14:34
Здравейте момичета. :D Благодаря за бързите отговори. Аз днес съм по-добре, но вчера бях изпаднала в някаква дупка. Ужасен ден. Реших, че при следващия такъв пристъп ще се насиля да тренирам нещо, вместо да се тъпча. Днес менюто ми е добро и балансирано. :D Поздрави на всички и отново ви благодаря. Успех. :D

hatred
4th March 2009, 18:14
Engel, в последно време съм в лошо настроение и се старая да не пиша много във форума, за да не си го изкарвам на невинни хора :)

Иначе вчера си сварих калмари, а днес разбрах, че и те не са полезни... Ужас, поредната храна, която трябва да зачеркна от менюто си.

:girl_cry2:

aniK
4th March 2009, 18:22
Иначе вчера си сварих калмари, а днес разбрах, че и те не са полезни...
:girl_cry2:

Какво им е неполезното :?
Аз пък съм на мнение, че всичко е полезно! Особено, ако е създадено от прородата :lol:

hatred
4th March 2009, 18:36
Иначе вчера си сварих калмари, а днес разбрах, че и те не са полезни...
:girl_cry2:

Какво им е неполезното :?
Аз пък съм на мнение, че всичко е полезно! Особено, ако е създадено от прородата :lol:

Съдържат повечко "лош" холестерол от желателното ... Не го подозирах, винаги съм асоциирала холестерола с разни мазни храни, но очевидно е било наивно :)

goldish
4th March 2009, 19:28
Момичета, здравейте и от мен!
Вчера свърши деня с торта. Интересното е, че след като в една сладкарница ядох после с мама вкъщи продължихме.
След това признание дано не ме съвсем изключите от клуба. :wink:
От днес започвам 5 дни протеини и след това ще се потегля да видим резултата. Каквото било било, сега съм сериозна.
hatred,мисля, че ако са ти вкусни калмарите, можеш да си ги позволяваш чистосърдечно. Аз не ям никакви морски дарове, почти никаква риба, което мисля е по-голяма грешка. Плюс това съм 100% сигурна, че имаш нормален холестерол, така че няма да има проблем да хапнеш и тях.
Мисля, че зиамта ни идва вече повечко, но скоро ще има повече слънце и зеленинка, което ще ни зареди поизхарчените батерии.
marie_claire, Engel с вас съм и силно ви подкрепям. Дайте да ги борим тези килограми :lol: :lol: :lol:

hatred
4th March 2009, 19:37
Мисля, че зиамта ни идва вече повечко, но скоро ще има повече слънце и зеленинка, което ще ни зареди поизхарчените батерии.


И аз чакам слънцето и пролетта с такова нетърпение ...
Искам да е топло, дните да са дълги, да мирише на люляк и липа, да има хубави зелени салати и евтини ягодки и череши ...
goldish, успех с режима :2020:

goldish
4th March 2009, 19:53
hatred , мила, направо мв накара да се размечтая. Да се разхождаме до късно навън. А като се сетя за всички плодове. Просто е крайно наложително до тогава да съм свалила проблемните килограми. :2008: :2008: :2008: :2008:
:2039: :2039:

aniK
4th March 2009, 20:53
hatred , мила, направо мв накара да се размечтая. Да се разхождаме до късно навън. А като се сетя за всички плодове. Просто е крайно наложително до тогава да съм свалила проблемните килограми. :2008: :2008: :2008: :2008:
:2039: :2039:

Ами роклички, потничета, леки якенца.... трябва да сме във форма :!:

От калмари не бих се лишила, колкото и да им е лош холестерола :lol: По-скоро съм леко традиционалист и рядко си купувам такива "изчекни".
hatred, на твоето тревоядство, морките ще ти се отразят добре :D

Engel
4th March 2009, 20:59
goldish: 5 дни протеинче и още минус 1кг. ти пожелавам и почти ще си на финала :D
hatred: Да ти кажа, като не съм в настроение и аз не пиша. Найстина когато се оправи времето и ние ще се оправим.
marie_claire: Благодаря ти за информацията, предполагах, че ще кажеш нещо такова, но поне си била в Италия и си хапвала от тяхните храни :) Там нямаше ли някакви диетични? На мен щеше да ми е интересно да ги разгледам и да си купя една торба от тяхните :lol: Предполагам, че те са много по-напред от към диетични заведения. Мечтая си и в България към менюто по заведенията да пишат калорийте и друга информация. Между другото в Пловдив има заведение, което си има меню на Дюкан - евала им правя на собствениците, сигурно имат много клиентела. Изобретателни са :P
Вчера влезнах в един магазин за "Диетични, Диабетични и Био храни" и направо "оплакнах" окото :lol: Купих си само една протеинова вафла, защото нямах време да разглеждам много пък и ми беше неодобно от продавачката.
Да ви кажа и аз за моето меню.. съвсем съм го объркала. 10-12 дни не съм яла плодове и смятам сега да ги огранича до 2 пъти седмично за закуска,а отделно да си хапвам зеленчуци и нискомаслени млечни. Ще видим каква ще я свърша.
goldish: Тези протеинови дни викаш вършат работа? Чудя се дали да не си правя 1 седмично за пречистване и освежаване. Все пак нали се чувстваме по-леки като отслабваме :lol:
Хайде стига толкова от мен. Ще чакам тази вечер да пишете малко :wink:

goldish
4th March 2009, 21:08
Engel, за пречистване не мога да кажа, но панталонът ми е станал усезаемо по-широк. Може би ми помага смяната на режима. Аз преди ядях доста плодове, така че може би всяка промяна подпомага отслабването. Всъщност всяка диета е хубаво да се сменя на 2 седмици. Опитвам се да навлезна в дебрите на диетологията.

Engel
4th March 2009, 21:32
Че ние сме си на половина диетолози :lol:
Смятам да го пробвам и след 1 седмица ще пиша дали има ефект :P
Чуда се сега дали ще е много грешно да си направя един ябълков шейк ? :roll:

Any
4th March 2009, 22:01
Здравейте, да си споделя менюто за днес, ставам сериозна, но има още какво да се желае.
закуска: филийка с 1 сварено яйце
обяд: порция свинско джоланче с картофено пюре и чаша вино
вечеря: салата от китайско зеле и филийка с кайма (принцеса)
и около 2 л вода.

hatred
4th March 2009, 22:19
Че ние сме си на половина диетолози :lol:
...
Чуда се сега дали ще е много грешно да си направя един ябълков шейк ? :roll:

Engel, тъкмо бях написала, ябълковият шейк е много далеч от всякакви грехове и се замислих, че не знам какво точно представлява :roll: Никога не съм пила плодови шейкове ( предпочитам плодовете с целулозата ) и явно даже нямам културата да ги познавам ...

Много си права за това, че сме половин диетолози. Още повече - мъжът ми се жалва, че и той покрай мен е станал 1/4 диетолог :) Аз постоянно му мърморя нещо за диети и храни, но той все пак го предпочита пред разговорите за математика :lol:

goldish, "стресирай" сега организма си с протеинови дни и след няколко седмици като излязат черешките ( :1203: :1242: :1211: :1259: ) ще го стресираш и с плодчета и така отслабващият ефект ще е двоен :) Много си права, че смяната на режима е ефективно средство. Аз обаче се чувствам толкова дълбоко свързана със своя режим, че нямам нагласата да го променям ...

aniK, права си май за калмарите ... Няма да развия ателосклероза от 200 грама варени калмари пет пъти в годината :)

В последно време съм почнала много да се вманиачавам ... В понеделник спахме при майката на мъжа ми, за закуска тя ни изстиска фреш от розов грейпфрут и аз се чудих къде да го излея, за да избегна този гликемичен удар ... И мърморех защо грейпфрутът не е жълт :?

Engel
4th March 2009, 23:03
hatred: По принцип шейковете се правят с много работи. Пример - бананов шейк - 1/2 банан или цял, 1 топка сладолед, 200мл. прясно мляко, 1-2 лъжици мед, лед и след това се слага отгоре сметана :shock:
Аз си го правя само с млякото и плодовете, чат пат 2-3 капки течен подсладител :D
Лека и отслабваща нощ иии простете ми съфорумки, че съгреших тази вечер с "няма-да-ви-кажа-какво-за-да-не-точите-лиги" :lol: :lol: :lol:

hatred
4th March 2009, 23:13
hatred: По принцип шейковете се правят с много работи. Пример - бананов шейк - 1/2 банан или цял, 1 топка сладолед, 200мл. прясно мляко, 1-2 лъжици мед, лед и след това се слага отгоре сметана :shock:
Аз си го правя само с млякото и плодовете, чат пат 2-3 капки течен подсладител :D
Лека и отслабваща нощ иии простете ми съфорумки, че съгреших тази вечер с "няма-да-ви-кажа-какво-за-да-не-точите-лиги" :lol: :lol: :lol:

Engel, много ми допада, че "съгрешаването" не те хвърля в депресия и не те напада чувство за вина :) Така е редно - като си доставиш удоволствие, поне да му се нарадваш, да не го помрачиш моментално с диетична маниакалност :2005: ( както правя аз; искам да изкореня този ужасен навик да изпадам в паника дори от чепка грозде или 200 грама извара ).

Този твой шейк е съвсем семпъл, няма какво да го мислиш :)

Ох, доядоха ми се ягодки в кисело мляко :girl_flirt:

marie_claire
4th March 2009, 23:14
hatred, евала за здравословният хранителен режим, но наистина мисля, че малко повече се вманиачаваш. Честно казано незнаех, че калмарите съдържат "лош" холестерол, но и без това тези дни по телевизията слушах, че храните съдържащи холестерол не били вредни за хората, чиито организъм е здрав. Нещо такова. Така де, няма да ядем само леща и спанак! А пък фрешът от грейпфрут ми е любимата закуска!
Engel, това с дюканското меню в ресторанта е много находчива идея. С тази мания по Дюкан, нищо чудно да направят и ресторант " При д-р Дюкан" :lol:
Аз днес цял ден бях на лекции, после пък имах малко работа в центъра, което отново не ми се отрази добре на режима- не успях да си направя тренировката /умирам от яд/ и вечерях много късно-преди час. Ето днешното ми меню:

Обяд: 1 филийка Местемахер с извара; 2 малки сварени яйца
Следобяд: фреш от мандарина и портокал
Вечеря: 1 протеиново блокче /85гр./;1 филийка Местемахер с извара; малко царевичен корнфлейкс

Малко остана до пролетното обновяване на гардероба, така че трябва да сме сериозни. Утре пак цял ден ще съм навън /което означава 1-2 хранения и недостатъчно плодове/, но поне съм решила да стана рано сутринта да тренирам! Поздрави на всички и лека нощ от мен.

Engel
4th March 2009, 23:54
Какво невероятно съвпадение marie_claire .. и аз съм решила да тренирам утре сутрин, защото не съм го правила от 2 седмици :roll:
А за заведенията .. няма да е лошо да направят и за здравословно хранене :D
hatred: До преди няколко месеца и аз бях така, даже имам още случай да съм така. Мисля, че малко или много се научих как да се справям. Когато искам да ям нещо с което не трябва да се злоупотребява :lol: .. добре се замислям и решавам какво ще е то, после се замислям пак и започвам да се чудя дали найстина ми се яде или мога да изчакам до утре и така.. ако минат два дни пак хубаво :lol: След това си режа парче /примерно/, изяждам го, след това още едно, защото лакомията няма спирачки и чак тогава се успокоявам :roll: Много е важно да решиш какво точно ти се яде и да се наслаждаваш на вкуса му :oops: :D

hatred
5th March 2009, 07:00
... Много е важно да решиш какво точно ти се яде и да се наслаждаваш на вкуса му :oops: :D

Ядат ми се череши. Ама няма :girl_cry2:

aniK
5th March 2009, 09:55
hatred, заради теб си направих труда да пиша и даже да отворя допълнителните емотикони (,а много бързам и ви чета отгоре-отгоре) и да ти сложа ето този: :buttslap: Това с грейпфрута ме изуми, а мислех, че аз съм маниачка.
ВИНАГИ си купувам розов грейпфрут и ако случайно попадна на жълт такъв, много ме е яд :evil:
Хайде, после ще чета по-задълбочено :girl_in_love:

goldish
5th March 2009, 10:07
Добро утро! И аз днес се опитах да правя някаква гимнастика, но не мога да преценя как се справям. Някой дали не е свалил нещо от интернет?
А защо розовият грейпфрут е по-добър от жълтия?
Усмихнат ден!

hatred
5th March 2009, 10:09
Добро утро! И аз днес се опитах да правя някаква гимнастика, но не мога да преценя как се справям. Някой дали не е свалил нещо от интернет?
А защо розовият грейпфрут е по-добър от жълтия?
Усмихнат ден!

Жълтият е по - добър от гледна точка на диетични свойства :)

Engel
5th March 2009, 10:17
Добро утро и от мен отслабващи дами :D Видяхте ли каква щура идея ми дойде снощи като си легнах, май съм се побъркала с това отслабване :2005:
goldish: Свали си пилатес !!! Много е добре, аз като го практикувах редовно много добре се чувствах :dirty_dance:
Аз нещо не обичам грейпфрут, само на фрешове :roll:
Момичета от снощното ми прегрешение още ми е тежко на корема .. УЖАССССссс и съм задържала вода отврат, но няма да си променям линийката вече, че ми писна. За една вода няма смисъл :lol:

maika
5th March 2009, 13:44
Добро утро! И аз днес се опитах да правя някаква гимнастика, но не мога да преценя как се справям. Някой дали не е свалил нещо от интернет?
А защо розовият грейпфрут е по-добър от жълтия?
Усмихнат ден!

Жълтият е по - добър от гледна точка на диетични свойства :)
Това не е съвсем така. Потърси инфо и ще се увериш. И аз бях в такава заблуда, защото уж е по-кисел.

Деничка
5th March 2009, 14:35
Опалянкааа :girl_in_love: Не съм се включвала скоро :wink: Хранех си се нормално през това време и си поддържам килцата(нито нагоре нито надолу) :D
Успех! :2046: и до скоро :P

Leshli
5th March 2009, 15:42
Днес е прекрасен ден.

Кантарът отново бе благосклонен :D

lqlqlqlq
5th March 2009, 16:50
Днес е прекрасен ден.

Кантарът отново бе благосклонен :D

Даааа и при мен! Вече съм едно надолу :1203: Да продължава все така, че остават още доста :lol:

Engel
5th March 2009, 17:42
Поздравления Leshli и lqlqlq :2004: Все така да ни радвате с отлични резултати :D
Деничка: Добре дошла :)
Ето моето меню за днес, боже от кога не го бях писала :2005:
Закуска:Тричава палачинка с пилешко филе и кисели краставички
Закуска 2: 2 кафета :lol:
Обяд: Ябълка и портокал
Следобед: 2 печени яйца на фурна с 1 лъжица кисело мляко и малко сирене
Вечеря: - за сега :D

Имам чувството, че следобедната закуска и обяда трябва да се разменят малко ама няма начин вече :lol:

marie_claire
5th March 2009, 21:02
Момичета, днес съм доволна от себе си. Тренирах час и 40 мин вкъщи на крос-тренажора.:2006: Вероятно от следващата седмица ще тръгна и на фитнес поне 1-2 пъти седмично. Ето менюто ми за днес:
Обяд: филийка Местемахер с извара; 2 варени яйца
Вечеря:1 ябълка; 1 протеиново блокче /85гр./; царевичен корнфлейкс
Проблемът е, че утре приятелят ми има рожден ден и незнам как ще удържа положението. Даже аз избирах тортата. Ще празнуваме с компания за 2 дни извън София. Обещавам да тренирам, ако има фитнес в хотела!
Leshli, честит свален килограм!

goldish
5th March 2009, 21:49
Leshli, lqlqlq, поздравления за свалените килограми. Гордеем се с вас. Да си впиша менюто:
закуска: Дюкански кекс с мляко и мляко с нес
Обяд: пилешка пържола+ кафе
мляко с нес
вечеря: 2 яйца на тефлонов тиган, 50гр извара и остатъка от кофичката кисело мляко

Engel
5th March 2009, 22:09
marie_claire: И на мен много ми харесват протеиновите блокчета, а ти какви хапваш? Аз хапнах един с 4гр. захар, 18гр. въглехидрати и 36гр. протеин, л-карнитин и таурин с вкус на млечен шоколад - страшни са. Ям го на 3 пъти след всяко хранене за десерт, но много рядко си купувам.
Относно тортата, можеше да вземеш рецептата на Leshli и да направиш диетична и да ядеш до скъсване :lol:

hatred
5th March 2009, 22:49
Първо, поздравления за Leshli и lqlqlq !

goldish, не те ли гони глад :roll:

marie_claire, дано си изкарате страхотно :) Ако изживяването е наистина хубаво, няма да ти остане време да мислиш за торти :) :2020:

goldish
5th March 2009, 23:28
hatred, аз никак не съм лакома. А протеините много засищат. Обикновено ям не защото съм гладна, а защото няма какво да правя. Чак сега май го осъзнах.........
Според мен , ако от по-малък си свикнал да ядеш здравословно, тези храни са ти вкусни и си свикнал само тях да си ядеш. Те си те засищат и са ти добре. Оня ден от купешката торта наистина ме заболя главата. Да не говорим, че много мазното и тестяно веднага причинява коремни болки.

hatred
5th March 2009, 23:31
hatred, аз никак не съм лакома. А протеините много засищат. Обикновено ям не защото съм гладна, а защото няма какво да правя. Чак сега май го осъзнах.........
Според мен , ако от по-малък си свикнал да ядеш здравословно, тези храни са ти вкусни и си свикнал само тях да си ядеш. Те си те засищат и са ти добре. Оня ден от купешката торта наистина ме заболя главата. Да не говорим, че много мазното и тестяно веднага причинява коремни болки.

Права си, че протеините засищат.

В последно време си мисля за няколко дни да мина само на протеини, просто за проба, но не мога да се отърва от навика за овесените ядки сутрин и ябълките ... Явно съм голям традиционалист :)

А че се яде от скука е факт.

monita_g
6th March 2009, 10:01
Привет и от мен :2020:

Като гледам е започнала Пролетната -стрес-кампания.... много се радвам, защото и аз неотлъчно ви следвам :) Тъй като постя, тези два дни си хапвам плод-ябълки; ориз с праз с един домат и малко маслинки. Това го ядох два дни... има малко от същото меню и за днес... :) Тъй като нямам възможност да се тегля всеки ден, преценям по дрехите си дали нещата са потръгнали - Е, да се похваля потръгнали са.... :1241:

А аз тези птотеини ги мисляяяяяя, мале мила ...от много време и все не се захващам....Вие от кои точно си взимате ще може ли да споделите :) Мерси предварително...

Ах, а временцето колко е хубавоооо ... хайде прекрасни гушкам ви ... :2046:

monita_g
6th March 2009, 10:05
goldish, браво, менюто ти е точно пролетно :) смятам, че е доста добре... Дано има резултати скоро :)

marie_claire,, много хубаво изкарване ( не ти пожелавам прекарване) и умната, но най-важно е да се забавляваш :)

Leshli, lqlqlq браво, девойки, само така, продължавайте в същия дух ... :)

А емоциаоналното хранене за нас жените, поне по моие мнение е неизбежно, поне веднъж в месеца със сигрност го имаме :) :oops:

aniK
6th March 2009, 10:06
Ей, мацки, как ще се лишите от удоволствието на храненето :shock: За мен всяко хранене е ритуал - толкова много си го уважавам. Никога не бих го заменила с някакъв си прах :evil: Не ям само, за да се засищам, ами и да вкуся различни неща, които обичам, а също така и да доставя на организма си разнообразни вещества. Храненето е също радост и за сетивата, за душата...Това ми едно от удоволствията за деня :oops:
Хм, ще бягам аз от тази тема май :lol:

bibi_82
6th March 2009, 12:36
Искам да се гръмна :2040: Не стига че цял месец нито грам надолу ми накрая и 1/2 кило отгоре. Кажете ми нещо моля ви - че задържам вода че ми е пораснал мозъка и тежи повече или квото и да е щото съм пред самоубийство :wall:

MILI
6th March 2009, 14:04
Пораснал ти е бюста :shock: , не си ходила до тоалетна :lol: , сложила си кантара на криво, забравила си да махнеш пазарската си чанта от рамото когато си се мерила, носиш едно кило накити (дай боже злато)......... :girl_haha:
Моля те не се самоубивай, моля :girl_cry:

п.п. Онзи ден като се мерих не можах да повярвам бях качила 1 кг. за един ден , при условие, че не съм си нарушавала диетата! Днес го няма този килограм- просто ми дойде ц.... :wink: :shock: Ако това е успокоение, причини колкото искаш.......няма да мрем сЯ.......

bibi_82
6th March 2009, 14:09
Мерси Мили :2024: Посмях се от сърце на примерите

Не се отчайвам лесно и няма да се откажа но явно днес не ми е ден :2045: Отивам да се поразходя и да се набъкам с достатъчно количество вит. Д за добро настроение :D

Engel
6th March 2009, 19:08
Bibi_82: Мисля, че организма ти привикна с диетата ти и няма резултат. Според мен трябва да я смениш малко. Goldish спомена редуване на 2 диети за по 2 седмици и мисля, че ще има резултат, защото аз самата изключих плодовете за две седмици и почнах да слабея, а сега пак ги включих да видя какво ще стане :D Успех ти пожелавам! Ти найстина много се бориш и си отслабваща за ПРИМЕР!

Аз обаче ще си напиша пак менюто, защото никой друг не иска.. нали ще съм примерна 20 дни :lol:
Закуска: Тричава палачинка
Закуска 2: 1/2 Ябълка + 1 чаша прясно мляко
Обяд: 1 кофичка Култура + 1 ябълка
Следобед: 1 бейк ролс... :oops:
Сега ТРЕНИРАХ /37 минути :lol: / :2004: :2006:
След час ще вечерям печена сьомга, а по-късно пак рибка, ако огладнея.

Какво мислите? Издънила ли съм се много с бейк ролса? Дано съм си го изразходила с тренировката .. :1231:

bibi_82
6th March 2009, 22:20
Мерси за съвета Engel :D По принцип този път бях подготвена от самото начало на режима че нещата ще се случват по-бавно заради мазнините които за пръв път не изключвам (друг път винаги ги махам и свалям доста бързо) Ще мине този период :D Просто малко търпение ми трябва :D Засега не искам да прибягвам към драстични методи - предпочитам да се придържам към по-балансирано хранене и да отслабвам здравословно пък макар и бавно, разнообразявам и храненето доколкото мога, за да не привиква организма ми към еднотипна храна...
Ще станат нещата, няма начин - по упорита съм от тъпите кг :D
Благодаря за хубавите думи Engel...радвам се че и при теб вървят нещата :D

hatred
6th March 2009, 22:48
bibi_82, поздравления за търпението и зрелия избор !

Прекрасно е, че си възприела стратегия за отслабване чрез балансирано хранене - сега резултатът ще дойде по - бавно, но пък успехът ти ще е гарантиран в най - трудната част - задържането на килограмите.

Повечето диети се провалят именно там ...

А аз днес се изложих завършено. Бях решила да хапна риба, защото от около две седмици съм все на зелена салата, извара и плодове ( като изключим едни 150 грама варени калмари, за които май писах повече време, отколкото ми отне да ги изям :) ). Но, правих каквото правих - и днес същото: марулка, доматче и извара. При това към 450 - 500 грама :( Определено не сме в нормални отношения с храната в последно време :(

Engel
6th March 2009, 22:49
Биби сигурна съм, че ще се справиш :2035: А при мен незнам дали върви след като излапах одеве една тавичка крем карамел от моя диетичния. Така става, когато родителите ми, който трябва да ме насърчават /макар, че вече съм голяма/ да се храня според това както съм решила, си купуват по 2-3 вафлички и по 1 сникерс на човек, защото им се прияло малко сладко.. :2022: И разбира се на мен ми се прияде та.. си правих крем карамел и бях твърдо решена, че ще го изям целия.. и успях на 3 пъти :lol:
Хайде лека вечер от мен.. няма да се излагам повече :lol:

hatred
6th March 2009, 23:11
Биби сигурна съм, че ще се справиш :2035: А при мен незнам дали върви след като излапах одеве една тавичка крем карамел от моя диетичния. Така става, когато родителите ми, който трябва да ме насърчават /макар, че вече съм голяма/ да се храня според това както съм решила, си купуват по 2-3 вафлички и по 1 сникерс на човек, защото им се прияло малко сладко.. :2022: И разбира се на мен ми се прияде та.. си правих крем карамел и бях твърдо решена, че ще го изям целия.. и успях на 3 пъти :lol:
Хайде лека вечер от мен.. няма да се излагам повече :lol:

Engel, мила, покажи характер и ги строй всички до един на диета :)

daliq
6th March 2009, 23:14
:D :D :D :D :D невероятно , но факт ....... 90 дневната диета дава резултати
днес ден 12 от диетата аз съм на минус 5 килограма , хватката при нея е вечеря се с това , което се обядва и нито хапка нещо различно ....... пример обядвате боб яхния с хилия , вечеряте половин купичка боб яхния с половин филия , ужасен ден е плодовия голям глад е в началото , но има ефект , не отричайте и този режим...

Engel
7th March 2009, 09:11
Здравейте и добро утро :computer_coffee:
hatred: Показах им!!! :lol:
daliq: Всичко има ефект стига да е продължително време спазвано, но за сметка на какво?!! Не разбираш ли, че тази диета е на принципа на разделното хранене, а и ако караш 6 дни в месеца на плодове ще има ефект. Радвам се, че си намерила своя път към отслабването и отслабваш, това найстина е хубаво, но не ни казвай да не отричаме торти и пасти. Защо трябва да свързваме наградата със сладкиш? - Тема за размисъл през уикенда :2043: Лек и отслабващ!

hatred
7th March 2009, 09:59
...
hatred: Показах им!!! :lol:
...

А така :)

Отслабващ и на теб :)

goldish
7th March 2009, 14:11
Хубавите ми момочета, здравейте!
Аз снощи се поизложих- а алкохол. Значи така е тъпо като го написах, но да си прозная май е по-добре. Сега ще си гледаме резултата и това е. Приятен ден!

marie_claire
8th March 2009, 01:37
marie_claire, дано си изкарате страхотно :) Ако изживяването е наистина хубаво, няма да ти остане време да мислиш за торти :) :2020:

Мерси, hatred :2008: Наистина хубаво си изкарах, но и тортата не я подминах.
Вчера празнувахме до късно, затова не съм се отчела. Хапнах от тортичката, но това е от любов към гаджето, все пак беше неговият рожден ден :D Към алкохола, обаче бях непреклонна. Менюто ми за вчера:

Обяд: протеиново блокче /85гр./; фреш от грейпфрут
Вечеря: 200 гр.ципура на скара с броколи като гарнитура; 1 парче торта; няколко солени бадема

Engel, взимам си точно от тези протеинови блокчета, които ти описа. На същата марка има едни от 60гр. /269кал./,тях също много харесвам. Аз обаче ги изяждам наведнъж и вместо едно хранене. Това много ме улеснява, когато не съм вкъщи и няма какво друго да ям. Освен това са страшно вкусни.

Днес направих много интензивна тренировка във фитнеса на хотела- 60 мин на пътеката /бягане и бързо ходене по висок наклон/. :2019: Чак получих поздравления от инструктора!
Иначе тази вечер отново имаше торта, т.к.приятелите на рожденника също бяха донесли. Не я докоснах, но аз и без това не си падам по сладкиши, само шоколад в чист вид. Ето и днешното ми меню:

Обяд: протеиново блокче /85гр./; фреш от грейпфрут
Вечеря:домати с моцарела; 1 варено яйце; 100гр.печен боб

marie_claire
8th March 2009, 01:49
А, то станало 8-ми март :2014: Момичета, честит празник! Желая ви да сте много щастливи и обичани! :2020: :2024:

hatred
8th March 2009, 06:42
Честит осми март и от мен :)
Мислих, че като ставам за работа в тези ранни зори, ще съм първата, което ще отчете празника във форума, но marie_claire си ляга в късна доба :)

Желая ви ( а и на себе си ) винаги да олицетворяваме думичката "жена" в цялата й пълнота, с красотата, силата, деликатността, дързостта, умереността ... изобщо във всичките й очарователни противоречия. Нека бъдем обичани и ценени :) А, да, и слаби !!!

goldish
8th March 2009, 09:36
Честит Осми март! :2020: :2020: :2020: :2020: :2020:

Да сте красиви и много обичани! Винаги с чест и гордост да се справяте с нелеката задача, да бъдете истинкски жени!!!

Днес мислех първо да правя гимнастика, а после закуска, но бях много гладна и затова вече си хапнах Дюканското кексче. Искам да питам дали нямаше правило един час след упражнения да не се яде.

Слагайте празничните дрешки и още по-празничните усмивки и весело изкарване на празника :2046:

monita_g
8th March 2009, 09:59
Хайде и в тази темичка да се отбележа :)
Честит 8 март!!! :2020: Да сте живички, здравички, хубавки и слабички :) Приятен ден и приятно изкарване на празника :) Прегръщам ви :)

monita_g
8th March 2009, 10:07
Искам да поздравя daliq за постигнатите резултати и marie_claire за волята и приятното изкарване ;) ... само така милички :)

Engel
8th March 2009, 18:21
Честит празник дами отново :girl_dance:
marie_claire: Поздравление! Поне хубавото на тортата /освен тя/ е, че не си обидила гаджето :2035: Радвам се, че хубаво си прекарала и си намерила време да тренираш.
От утре и аз се зареждам с блокчета и протеини, и почвам да правя едно 5 дневно прочистване :3000: Пожелайте ми успех!!!

daliq
8th March 2009, 19:55
Честит празник момичета,
Пожелавам ви да сте много здрави , усмихнати и позитивно настроени , защото няма нищо по хубаво от усмихната и уверена в себе си жена ........ у успех във всички мънички лишения в името на перфектната фигура :2024: :2024: :2024: :2024:

Leshli
8th March 2009, 20:00
Честит празник, прекрасни създания :)

От толкоз празнуване така ми се дояде праз :lol:

Engel
8th March 2009, 20:07
Благодариммм за прекрасните пожелания daliq и Leshli
На някой му се налага да прави малки лешения, на други -големииии :roll:
Момичета сега ходих до метро и там нямаше протеинови вафли и съм страшно разочарована :? Реших тази вечер да творя и да си направя самичка.. :roll: Вие какво ще кажете? Ще станат или не? :D

marie_claire
8th March 2009, 20:24
Engel, потърси протеиновите блокчета в някоя друга верига, не е възможно да не намериш. Даже май и Пикадили си имате вече в Пловдив. Аз с готварските умения съм доста зле, но ми се струва, че дори и умел кулинар трудно ще приготви нещо подобно в домашни условия.
Днешното ми меню:

Обяд: 1 протеиново блокче /Engel, :d015: /
Следобяд: 3 портокала
Вечеря: 2 филийки хляб"Вита" намазани с Philadelphia Balance;2 варени яйца; поция карфиол и брюкселско зеле на пара
Спорт: 60 мин. :2019:

Engel
8th March 2009, 20:36
marie_claire: :1302:
Инструктирала съм утре приятелят ми да ми купи от едно място. Отворих сайта на фирмата и видях къде го предлагат и е близо до работата му. Така.. аз ви оставям и си лягам. Тази сутрин рано станах и съм уморена. Лека и отслабваща вечер дами :2020:

monita_g
9th March 2009, 06:55
Добро утро, милички.... аз от мерак да отслабвам и да ви пиша... много рано ставам :) Кафенце ви черпя за да започне денят и седмицата успешно и отслабващо :) Хайде до скоро ...ще се отбележа с някое и друго меню.. :)


http://www.weirdomatic.com/wp-content/pictures/coffeeart/coffee_art_60.jpg

Engel
9th March 2009, 10:18
Добро утро пак :gamer:
Искам да ви почерпя едно кафенце с мляко и канела, та да се размърдате.. вече 10ч. стана :1203:
http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/1829694/2/istockphoto_1829694_cup_of_coffee_and_flowers.jpg
Момичета искам да ви пожелая една отслабваща и приятна седмица. На тези който са предизвикани, нека тази седмица им донесе -1кг. както и на мен също.

bibi_82
9th March 2009, 11:03
Честит празник на всички дами с малко закъснение :2020: Нека бъдем красиви, обичани и желани всеки ден и 8-ми март да е просто поредната дата в календара :D

MILI
9th March 2009, 11:10
Добро утро и от мен!
Хайде и Аз да ви чИстИтя празника (с малко закъснение), въпреки че не го уважААм много много, но :2020: за всички дами.

marie_claire
9th March 2009, 23:11
Хей момичета, защо никой не се е отчел днес? Страшно се изпразни темичката, в последните 2-3 дни не виждам никакви менюта! Както и да е, аз ще се отчета. Менюто ми за днес:

Закуска- 4 мини-вафлички
Следобяд-1/2 филийка Местемахер с извара; 1 домат
Вечеря- 3 филийки хляб "Вита" с извара; малка порция брюкселско зеле и карфиол на пара

Спорт- 60 мин. кростренажор

hatred
9th March 2009, 23:35
Хей момичета, защо никой не се е отчел днес? Страшно се изпразни темичката, в последните 2-3 дни не виждам никакви менюта! Както и да е, аз ще се отчета. Менюто ми за днес:

Закуска- 4 мини-вафлички
Следобяд-1/2 филийка Местемахер с извара; 1 домат
Вечеря- 3 филийки хляб "Вита" с извара; малка порция брюкселско зеле и карфиол на пара

Спорт- 60 мин. кростренажор

marie_claire, каква извара ползваш ?

Engel
9th March 2009, 23:47
Закуска: 1/2 кисело мляко с 3 с.л. овесени трици
Обяд: 1 пилешко бутче
Следобед: 50гр. бадеми + 1 портокал
По следобед: 2 печени яйца с 2 лъжици кисело мляко
Вечеря: 1 протеинова вафла + 1/2 ябълка

Май днес бая съм яла :roll:

marie_claire
10th March 2009, 00:37
hatred, изварата е "Мистър Пикс" от Пикадили. Скоро не бях си купувала извара, така че не мога да направя сравнение с други марки, но тази ми харесва на вкус.
Engel, не мисля, че си яла твърде много. Може би само бадемите са малко повече при положение, че следобяд си яла и яйца. Щом целта ти е да отслабваш бавно, менюто не е лошо.

Engel
10th March 2009, 09:54
Найстина бадемите за излишни, но този въглехидратен глад го туширах точно с тях :? А и денят ми беше по-дълъг от колкото обикновенно и имам 1 ядене повече. Днес ще поправя като се подготвя от сутринта за целият ден.
marie_claire:Снощи бях във фитнеса в който тренирах преди, за да си търся протеинова вафла на Нутрим, обаче рецепционистката, която е доста добре изглеждаща и с оформена мускулатура /но не бих искала да имам толкова големи и оформени мускули/ ми дава вафла NUTREND някой ако ги е чувал - да пише :roll: . Когато аз я попитах дали няма други, на Нутрим тя ми се изсмя едва ли не, защото Нутрим били слагали брашно във вафлите и съм щяла да си разваля протеиновата диета /незнам как реши, че съм на такава :D / и ми препоръча да си взимам от тези на NUTREND/ кокос, ягода, шоколад/ или май на някакви SG не съм много сигурна за марката, защото може да не съм чула добре.
Другото, което каза за Нутрим е, че съдържанието на си отговаряло на това което пише на опаковката.
Вижте съдържанието на новата вафла:
Глюкоза,соев протеин изолат, инвертна захар, глазура /захар, втвърдено растително масло, сухо мляко, суха суроватка, натурално идентичен аромат - карамел/, - тази глазура сигурно е за вафла карамел. В листчето със състава има общия състав и отделно глазурата на всяка различна вафла от какво се състой.
Аз обаче ядох шоколад и сигурно ще е това:
Натурални и натуларно идентични аромати /шоколад - пропилен гликол/ , Л-карнитин - база, гама линолеинова киселина, премикс от мултивитамини / витамини - Е, Ф, В1, В6, В2, В12, В3, В5, H, C, и фолиева киселина/, консервант - сорбитова киселина, екстракт от соя с изофлавоноиди.

Ако някой разпознава нещо нередно да пише моля, за да знаем дали тази вафла е окей. Със сигурност поне има по-подробно съдържание от Нутримската макар, че е по-малка на грамаж и с 20ст. по-скъпа, ако си заслужава и няма брашно ще се прежаля :D

iloina
10th March 2009, 11:35
Ето ме и мен една, активно отслабваща :)Може би е редно, първо с няколко думички да се представя-на 23г.(скоро ще са 24) :), 161см. висока, преди година бях 85кг., сега съм 68.Малко по малко с времето преминах към НВД, като се инаформирах и изключвах все по нещо.Спортувам 8,почти 9 месеца доста активно, във фитнеса.Тренирам 3 дена под ред и на 4-я почивам,продължавам да спазвам НВД, и се надявам да стана поне 60, предполагам че след това ще искам още и още:)но и в момента си се харесвам, честно казано :oops: просто тези 8кг,мисля че ще ми донесат една мн добра фигура и форма със фитнеса.Това е от мен, от днес (надявам се края) съм на пости, менюто е следното
1.Закуска- в 8:30-1 грейпфру
2.Закуска-в 10:15-1 ябълка
3.Обяд-парче варена тиква+половин салатка зеле
4.Следобедна закуска-в 15:30-другата половина салата зеле
5.Вечеря- не я зная точно кога ще е и какво, но предполагам салатка-домати и краставици.
Това е от мен:)Engel, ти каза че ще ме следиш :) за храненето, и аз веднага се втурнах да пиша :)

monita_g
10th March 2009, 16:46
Хайде да се впиша с меню :) ябълка за закуска, но чак в 10 часа....но пак цял ден не съм хапнала :( :oops: сега ще вечерям гъбена супичка и хлебче "Вита".
Вчера менюто ми беше ориз с праз, малко туршиика и филиика със сладко от ягоди :oops: май това ми беше прегрешението
Чакам критики, ако имате :)

SummerBaby=)
10th March 2009, 17:17
Глюкоза,соев протеин изолат, инвертна захар, глазура /захар, втвърдено растително масло, сухо мляко, суха суроватка, натурално идентичен аромат - карамел/, - тази глазура сигурно е за вафла карамел.

Натурални и натуларно идентични аромати /шоколад - пропилен гликол/ , Л-карнитин - база, гама линолеинова киселина, премикс от мултивитамини / витамини - Е, Ф, В1, В6, В2, В12, В3, В5, H, C, и фолиева киселина/, консервант - сорбитова киселина, екстракт от соя с изофлавоноиди.

:2045: :2005: :2022:

Engel-че за какво са ти тия пусти протеинови вафли? Тялото ти не отчита само калории, то знае кога храната му е от природата и кога от хим.завод и отразява това в начина по който се чувстваш и по който изглеждаш :2035:
Аз лично съм на 100% убедена, че при еднакви калории и еднакво количество протеини, въглехидрати и мазнини много по-бързо се отслабва, ако ядем натурални продукти, отколкото ако ядем изкуствени.

Engel
10th March 2009, 18:51
SummerBaby=): Мила, става въпрос за заместване на хранене 1-2 пъти седмично, защото и без това немога да си позволя всеки ден да давам по 3лв. за някаква си 60 грамова протеинова вафла. Просто ми харесват и стават за разнообразяване на храненето. Аз иначе си имам протеин, който много рядко пия и се чуда на какви шейкове да си го правя, защото кутията ми е голяма. Искам да знам какво съдържат и дали стават изобщо. Поне нямат захар, а алтернатива и много витамини, също и протеин, който е много чист и се усвоява много повече от организма.
monita_g: Менюто ти е малко странно :roll: Хапвай повече храни за сметка на качеството. Качеството на храната ти е под критика и предполагам, че така ще удължиш периода на отслабването. Поздрави!

marie_claire
10th March 2009, 19:23
monita_g,ясно е, че критиката ще бъде насочена към сладкото. Оризът пък съдържа много въглехидрати, но ако е малко количеството, не е проблем.
Engel, съществуват десетки видове протеинови вафли. Във всеки фитнес продават различни марки и е нормално да изтъкват предимствата на своите продукти. Не съм толкова компетентна и незнам кои са най-добрите, но не съм и чаак толкова вманиачена, тъй че и тези на Нутрим вършат работа. По въпроса за мускулте- не ми харесват както отпуснати женски тела, така и такива с големи и изявени мускули. Според мен и двете крайности са неестетични.

Ето менюто ми за днес:
Закуска:200 гр.кисело мляко с корнфлейкс
Вечеря: броколи на пара с извара и 2 варени яйца :girl_eat: фреш от грейпфрут; кронфлейкс /без мляко/

Спорт: 60 мин. крос-тренажор

Преди малко вечерях и попрекалих с корнфлейкса, но след ранната закуска не бях яла нищо и се прибрах доста гладна. А, и още нещо- тази сутрин се измерих и съм с половин кг надолу. Не е много, но все пак е нещо.

goldish
10th March 2009, 19:23
Момичета, здравейте!
Аз току-що ядох. НЕка се отчета за днес ( само ще изброя, че не съм яла на опбяд)
Дюканско кексче с половин кофичка кисело мляко
айран
печени чушки със сиене и яйца- доста;
салата от останалото кисело мляко, яйце, кисела краставиици, печени чушки и извара
Сега напрадвам с водата, че имам към 1л, което наистина е малко. Всъщност май заради това бях толкова гладна, когато се прибрах.

hatred
10th March 2009, 22:17
Момичета, малко е странно според мен да избягвате плодове, а да хапвате протеинови вафли с глюкоза :roll: Тя има много по - висок гликемичен индекс от фруктозата.

Но за изкуствените храни и аз нямам много - много право да се изказвам, защото не съм изоставила напълно протеина на прах :)

Днес си взех ягоди, тази година са страхотни. По - вкусни са, отколкото обикновено са дори в активния сезон. Или поне на мен ми се струват такива :)

Want2StayWithYou
10th March 2009, 22:43
Здравейте, отново... :oops: Тази година съм абитуриентка и се опитвам от 2 3 месеца да сваля гадните 2/3кг отгоре заради Коледа. В момента съм 57кг - перфектното ми тегло е 55кг - 175см съм висока. Тези кг звучат страшно наистина за толкова високо момиче, но просто се чувствам добре в кожата си тогава, а в момента даже ме е срам да се гледам гола, заради мазнинките около бедрата. 3 килограма, са си 3 килограма...а и тези паласки...
Целта ми е до 1 Май тези килограми да са минало за мен и да съм най-красива на бала. :oops:
Ходя само пеша. Автобуси, коли, таксита по принцип не ползвам само специални случаи или ако съм болна.
Ще се отчитам всеки ден какво консумирам.В момента не съм на диета...но се подготвям психически.

Успех на всички момичета! и не забравяйте утре - 11.03 НИКАКВО ЯДЕНЕ ! Пълнолуние е ! :!:

Забравих.... на 18 години съм.

hatred
10th March 2009, 23:25
.....
Успех на всички момичета! и не забравяйте утре - 11.03 НИКАКВО ЯДЕНЕ ! Пълнолуние е ! :!:

Забравих.... на 18 години съм.[/b]


:shock:

Сакън, щях да изпусна шанса да погладувам ...

marie_claire
11th March 2009, 00:26
hatredза себе си мога да кажа, че в никакъв случай на избягвам съзнателно плодовете. Просто така се случи тези дни, че консумирах по-малко, но фрешове пия почти всеки ден. Смятам, че плодовете са изключително полезни и никой не би ме убедил да ги избягвам. Дори смятам някой от следващите дни да изкарам на фрешове. Може би си права, че протеиновите вафли не са най-доброто, но са много удобни, когато не съм си вкъщи, съдържат 270-300кал и мисля, че не е фатално от време на време да заменям едно хранене с тях :)
Want2StayWithYou. на същото мнение съм, че идеалното тегло е горе-долу ръстът минус 120. Точно към това се стремя и аз.

hatred
11th March 2009, 07:52
hatredза себе си мога да кажа, че в никакъв случай на избягвам съзнателно плодовете. Просто така се случи тези дни, че консумирах по-малко, но фрешове пия почти всеки ден. Смятам, че плодовете са изключително полезни и никой не би ме убедил да ги избягвам. Дори смятам някой от следващите дни да изкарам на фрешове. Може би си права, че протеиновите вафли не са най-доброто, но са много удобни, когато не съм си вкъщи, съдържат 270-300кал и мисля, че не е фатално от време на време да заменям едно хранене с тях :)
Want2StayWithYou. на същото мнение съм, че идеалното тегло е горе-долу ръстът минус 120. Точно към това се стремя и аз.

Напълно съм съгласна :)
Още повече, че, предполагам, удовлетворяват желанието за нещо сладко. Защо пък да не си ги позволяваме чат - пат :)

aniK
11th March 2009, 08:50
Дори на НВД, аз не съм изключила плодовете и не смятам да го правя. Просото не ям килограми от тях, както правх и гледам сладките да са преди обяд, киселите - след обяд.
marie_claire, мисля, че и hatred беше писала, а и аз съм така - ям плода, не го изтсиквам. Рядко "унищожавам" плодовете за фреш.

hatred
11th March 2009, 08:56
Момичета, водена от вашите съвети и аз започнах да консумирам плодовете основно до ранния следобед. Евентуално понякога вечер ям само грейпфрут. И определено така се чувствам по - добре. Не съм намалявала количествата им, просто ги изместих в по - ранните части на деня.

Освен това в последно време съм много по - активна физически. Сега нямам време да се занимавам сериозно с покупки на уреди, но приех няколко нововъведения :)

До сега основното ми натоварване беше ходене пеша. Сега към него добавих упражнения в домашни условия, изкачване на стълби ( живея на 12-ти етаж и се старая да се изкачвам 4 - 5 пъти дневно, надявам се не е незначително ), както и тичане, когато времето ( както метеорологичното, така и моето лично ) го позволява.

Резултатът е, че килограмите ми са същите, но краката ми се стегнаха осезаемо, в панталоните ми се появиха едни празноти на ключови места, които ги нямаше дори когато тежах колкото две торби цимент :) Доволна съм :)

Знам, че звучи много лаическо, но всеки е започнал от някъде :)

maika
11th March 2009, 09:16
Ето ме и мен една, активно отслабваща :)Може би е редно, първо с няколко думички да се представя-на 23г.(скоро ще са 24) :), 161см. висока, преди година бях 85кг., сега съм 68.Малко по малко с времето преминах към НВД, като се инаформирах и изключвах все по нещо.Спортувам 8,почти 9 месеца доста активно, във фитнеса.Тренирам 3 дена под ред и на 4-я почивам,продължавам да спазвам НВД, и се надявам да стана поне 60, предполагам че след това ще искам още и още:)но и в момента си се харесвам, честно казано :oops: просто тези 8кг,мисля че ще ми донесат една мн добра фигура и форма със фитнеса.Това е от мен, от днес (надявам се края) съм на пости, менюто е следното
1.Закуска- в 8:30-1 грейпфру
2.Закуска-в 10:15-1 ябълка
3.Обяд-парче варена тиква+половин салатка зеле
4.Следобедна закуска-в 15:30-другата половина салата зеле
5.Вечеря- не я зная точно кога ще е и какво, но предполагам салатка-домати и краставици.
Това е от мен:)Engel, ти каза че ще ме следиш :) за храненето, и аз веднага се втурнах да пиша :)
Аз не се отчитам тук, но ще ти дам съвет. Независимо че постиш без белтък в храната не само че няма да отслабнеш, но е възможно да качиш/щом си била на НВД преди това/
Просто добави малко растителен белтък към салатките. Фасул, леща, соеви продукти, ядки, леблебия, нахут и т.н

hatred
11th March 2009, 09:23
Ето ме и мен една, активно отслабваща :)Може би е редно, първо с няколко думички да се представя-на 23г.(скоро ще са 24) :), 161см. висока, преди година бях 85кг., сега съм 68.Малко по малко с времето преминах към НВД, като се инаформирах и изключвах все по нещо.Спортувам 8,почти 9 месеца доста активно, във фитнеса.Тренирам 3 дена под ред и на 4-я почивам,продължавам да спазвам НВД, и се надявам да стана поне 60, предполагам че след това ще искам още и още:)но и в момента си се харесвам, честно казано :oops: просто тези 8кг,мисля че ще ми донесат една мн добра фигура и форма със фитнеса.Това е от мен, от днес (надявам се края) съм на пости, менюто е следното
1.Закуска- в 8:30-1 грейпфру
2.Закуска-в 10:15-1 ябълка
3.Обяд-парче варена тиква+половин салатка зеле
4.Следобедна закуска-в 15:30-другата половина салата зеле
5.Вечеря- не я зная точно кога ще е и какво, но предполагам салатка-домати и краставици.
Това е от мен:)Engel, ти каза че ще ме следиш :) за храненето, и аз веднага се втурнах да пиша :)
Аз не се отчитам тук, но ще ти дам съвет. Независимо че постиш без белтък в храната не само че няма да отслабнеш, но е възможно да качиш/щом си била на НВД преди това/
Просто добави малко растителен белтък към салатките. Фасул, леща, соеви продукти, ядки, леблебия, нахут и т.н

И аз подкрепям maika в мнението й, че белтъкът не трябва да се изключва дори в условията на пост.
Само един щрих - внимавай със соевите продукти. В България голяма част от тях съдържат твърде много мазнини. Въздържай се от соева майонеза и соев пастет - мазнините в тях са поне 25 - 30 % и предполагам са от маргарин или палмово масло. Масовите кренвирши, шунки и т.н. също са с много мазнини. Чисти са сухите заместители на месото и повечето видове тофу.

maika
11th March 2009, 09:35
[quote="maika"][quote=iloina]]

И аз подкрепям maika в мнението й, че белтъкът не трябва да се изключва дори в условията на пост.
Само един щрих - внимавай със соевите продукти. В България голяма част от тях съдържат твърде много мазнини. Въздържай се от соева майонеза и соев пастет - мазнините в тях са поне 25 - 30 % и предполагам са от маргарин или палмово масло. Масовите кренвирши, шунки и т.н. също са с много мазнини. Чисти са сухите заместители на месото и повечето видове тофу.
Да Хатред, кофти са някои от соевите продукти. Аз по-скоро имах предвид соеви зърна приготвени по всякакви начини, както и тофуто. Даже и соева кайма може да си прави вкъщи от варена и пасирана соя. На готовите кубчета и кайми нямам доверие. Със сигурност имат маргарин.
А без белтък девойката ще си стопи мускулната и тъканна маса и ще изглежда разплута, пък и други последствия има.
Била съм вегетарианка доста време и изглеждах доста зле на килограмите които съм в момента. От години съм на НВД и разликата е огромна.

goldish
11th March 2009, 09:44
Добро утро, момичета!
Белтъчините освен това са доста засищащи. Препоръчват се на всяко хранене да има нещо белтъчно, за да засилва метаболизма. iloina, просто трябва да бъдеш по-изобретателна по време на пост.
Усмихнат ден!

hatred
11th March 2009, 09:52
Да Хатред, кофти са някои от соевите продукти. Аз по-скоро имах предвид соеви зърна приготвени по всякакви начини, както и тофуто. Даже и соева кайма може да си прави вкъщи от варена и пасирана соя. На готовите кубчета и кайми нямам доверие. Със сигурност имат маргарин.
А без белтък девойката ще си стопи мускулната и тъканна маса и ще изглежда разплута, пък и други последствия има.
Била съм вегетарианка доста време и изглеждах доста зле на килограмите които съм в момента. От години съм на НВД и разликата е огромна.

maika, и аз в началото на вегетарианстването си се лишавах от белтъци. Не беше преднамерено, просто не бях информирана за качествата им, а повечето храни, богати на протеини, не са сред любимите ми.

На практика, едва след като включих повече риба, варени айца, извара ( сега и протеин на прах ), фигурата ми се доближи до желаната :)

Ти докато беше вегетарианка набавяше ли си достатъчни количества протеин ?

Не мисля, че проблемът в отпуснатото и нехармонично, леко мършаво тяло е във вегетарианството само по себе си, по - скоро в липсата на белтъчини ... Но това, че не ядеш месо, не пречи да си ги набавяш от други източници.

iloina
11th March 2009, 10:42
[quote=maika][quote=iloina]]

И аз подкрепям maika в мнението й, че белтъкът не трябва да се изключва дори в условията на пост.
Само един щрих - внимавай със соевите продукти. В България голяма част от тях съдържат твърде много мазнини. Въздържай се от соева майонеза и соев пастет - мазнините в тях са поне 25 - 30 % и предполагам са от маргарин или палмово масло. Масовите кренвирши, шунки и т.н. също са с много мазнини. Чисти са сухите заместители на месото и повечето видове тофу.
Да Хатред, кофти са някои от соевите продукти. Аз по-скоро имах предвид соеви зърна приготвени по всякакви начини, както и тофуто. Даже и соева кайма може да си прави вкъщи от варена и пасирана соя. На готовите кубчета и кайми нямам доверие. Със сигурност имат маргарин.
А без белтък девойката ще си стопи мускулната и тъканна маса и ще изглежда разплута, пък и други последствия има.
Била съм вегетарианка доста време и изглеждах доста зле на килограмите които съм в момента. От години съм на НВД и разликата е огромна.

Здравейте, загрижихте се за мен исигурно сте прави, в критиката си.Надявам се да не изглеждам разплута по време на пости, ще видя как се движат нещата, то аз го написах де, ако не вървят добре нещата, ще спра поста.Докато ви пиша си хапвам-печен лешник,сурови фъстъчки и сурови орехи, така че спокойно.Ще си хапвам и малко бобови и ориз на обяд през ден-два, а за закуска плодове и междинни ядки.Засега се чувствам добре, и имам сили да тренирам, не гладувам и не постя главно за отслабването, и не ми е за първи път да съм на пост,аз миналта година издържах целия пост и се чувствах добре, не искам всички да ме разбирате грешно, че постя за да отслабвам и т.н. много добре разграничавам НВД от пост и идеите на двете.Това за мускулната тъкан, се надявам да не се случи, както и да не напълнея.Лично аз виждам много положителни неща в поста, дори и за здравето ми, че ще приемам плодове и повече зеленчуци и други храни от които досега съм се лишавала.Хайде хубав ден от мен на всички :)ехххх току що ме почерпиха с шоколадови бонбонки на Сушард, но аз съм желязна, дори не ги доконсах ще почерпя колегите с тех:)

bibi_82
11th March 2009, 10:57
на същото мнение съм, че идеалното тегло е горе-долу ръстът минус 120. Точно към това се стремя и аз.

Мисля че това зависи и от височината и от структурата. Аз например съм 160 см ако стана 40 кила ще изгелждам като анорексичка :roll: За пример - когато съм 53 кила влизам в 28 номер дънки, и не мога да си представя колко номера надолу ще сляза на 40 кила...За мен идеалното тегло е около 48 кг - тоест височината минус 112. Така че предлагам да не се изказваме толкова крайно :D

marie_claire
11th March 2009, 11:24
Добро утро, момичета! Тази сутрин съм с още половин кг надолу. Предполагам, че тренировките имат голяма заслуга- винаги когато тренирам отслабвам по-лесно /логично :) /. Страшно ми се ходи и на фитнес, много ме разтоварва психически, но все не мога да намеря време и си тренирам вкъщи на тренажора. Евентуално в събота, неделя може да си доставя това удоволствие. hatred, поздравления за физическите усилия! Важното е да има движение, макар и в домашни условия.
За фрешовете сте прави-по-добре да се консумира целия плод, отколкото само сока, но когато съм на заведение, нямам голям избор в напитките. Освен това скоро ми подариха цитрус-преса и й се радвам в момента. Днес мисля да направя едно разтоварване с фрешове от грейпфрут и портокал. Довечера ще ви кажа дали съм успяла.
bibi_82, абсолютно си права, че идеалното тегло зависи от структурата и е индивидуално за всеки човек. Просто трябваше да уточня, че това е идеалното тегло за мен. Имам по-дребна костна структура и с 47-48 кг при ръст от 168 се чувствам най-добре.

Engel
11th March 2009, 11:33
marie_claire: БРАВООООО :D Поздравления! Слагай линийката, да не ти раздавам шамарите :P Хубаво е да се тренира и аз снощи си въртях колелцето, голяма слабост ми е.
hatred: Ти си нашата гордост :P Едва ли някой от нас мързеланките би изкачвал стълбите до 12тия етаж по 4-5 пъти на ден :D На нас, когато ни е развален асансьора гледам да излезна сутринта и да се прибера възможно най-късно вечерта за да не ми се налага да излизам после :D

Момичета намерих си една пролетна диета в розалито и си я модифицирах според мойте желания и нужди и вижте какво излезе. Очаквам мнения, може и без критики :lol: майтапя се :P

Понеделник
Закуска: 1 салата от сезонни плодове с нискомаслено кисело мляко и мед
Втора закуска: 1 тричава палачинка, намазана с извара
Обяд: 1 салата от сезонни зеленчуци
Следобедна закуска: 1 чаша нискомаслено кисело мляко, 1 ябълка
Вечеря: 1 варено яйце, 100 г извара, 1 чаша зелен чай

Вторник
Закуска: 1 чаша кафе, 1 тричава палачинка намазана с извара
Втора закуска: 1 чаша нискомаслено кисело мляко с лъжичка мед
Обяд: 1 салата от сезонни зеленчуци,
Следобедна закуска: 1 чаша зелен чай
Вечеря: 300 г печено телешко месо, 200 г задушени зеленчуци

Сряда
Закуска: 1 чаша кафе, 1 тричава палачинка
Втора закуска: 1 варено яйце
Обяд: 1 таратор, пилешки шишчета
Следобедна закуска: 1 салата от сезонни плодове с нискомаслено кисело мляко и мед
Вечеря: 1 салата от сезонни зеленчуци, 1 чаша портокалов сок

Четвъртък
Закуска: 1 салата от сезонни плодове с нискомаслено кисело мляко и мед
Втора закуска: 1 чаша нискомаслено кисело мляко, тричава палачинка
Обяд: 1 салата от сезонни зеленчуци, 1 варено яйце
Следобедна закуска: 1 чаша зелен чай
Вечеря: 300 г печена риба, 1 чаша ябълков сок

Петък
Закуска: 1 чаша кафе, 1 тричава палачинка намазана с извара
Втора закуска: 2 портокала
Обяд: 1 салата от сезонни зеленчуци
Следобедна закуска: 30 г ядки по избор
Вечеря: 200 г печено пилешко месо

Събота
Закуска: 1 чаша кафе, тричава палачинка
Втора закуска: 1 чаша зелен чай
Обяд: 1 салата от сезонни плодове с нискомаслено кисело мляко и мед
Следобедна закуска: 2 ябълки
Вечеря: 100 г задушени зеленчуци, риба неограничено

Неделя
Закуска: 1 чаша кафе, 1 тричава палачинка намазана с извара
Втора закуска: 2 портокала
Обяд: 300 г печено телешко месо, 1 варено яйце
Следобедна закуска: 1 чаша кафе, 1 чаша сок от грейпфрут
Вечеря: 1 салата от сезонни плодове с нискомаслено кисело мляко и мед

bibi_82
11th March 2009, 11:51
Engel, диетата не е лоша но мисля че за теб не е много подходяща заради вечерята...Прави ми впечатление че ти се храниш по 2 пъти вечер - причините ти няма да коментирам, но просто мисля че тази диета ще те доведе до повече прегрешения вечер ако решиш да я спазваш.

brumbrum
11th March 2009, 12:01
Engel, защо не пробваш Дюкан?

Engel
11th March 2009, 12:08
Engel,Прави ми впечатление че ти се храниш по 2 пъти вечер - причините ти няма да коментирам
Недей да ги коментираш. Запази ги за себе си. Мисля, че е нормално да вечерям 2 пъти, защото ям в 6ч като се прибера от работа, а си лягам в 12-1ч.
brumbrum: Незнам :? Вече съм готова на всичко. Пробвам последно тази диета пролетната и ще пробвам Дюкан.

bibi_82
11th March 2009, 12:21
Недей да ги коментираш. Запази ги за себе си. Мисля, че е нормално да вечерям 2 пъти, защото ям в 6ч като се прибера от работа, а си лягам в 12-1ч.


А що не пробваш да разредиш часовете на хранене през деня и да вечеряш към 7-8. ако имаш 4 хранения през 3 1/2 - 4 часа ще се получи. Аз също вечерям към 7 вечер и си лягам в 12 но не вечерям още веднъж. Явно нещата са до нагласата :wink: И наистина повече няма да коментирам мненията ти, ще ги пазя за себе си :wink:

Engel
11th March 2009, 12:25
Както решиш. Ако искаш коментирай, ако искаш не. Ако ми коментираш мненията няма да отслабна, ако не - пак.

bibi_82
11th March 2009, 12:44
Идеята на коментара ( а може би бъркам :roll: ) е човек да се замисля над казаното от другите, а не да скача да се защитава всеки път когато някой каже нещо и пак да си прави каквото знае. За себе си мога да кажа че много неща научих от хората тук, но явно имам желанието да науча, защото не съм всезнаеща. Явно ти нямаш нужда от коментарите ми и затова ще си ги спестявам в бъдеще. Моля да бъда извинена сега че дръзнах да се намеся в личното ти пространтство. За последно е. Отказвам да се боря с вятърни мелници :D Желая ти да постигнеш резултатите си бързо, но отказвам да занимавам хората тук с твоята явна непоносимост към мен и затова просто няма да коментирам мненията ти повече :D

hatred
11th March 2009, 16:18
Честно казано, на мен лично са ми най - полезни тези мнения и препоръки, които влизат в остро противоречие с моите навици и виждания. Само нещо много драстично е в състояние да ме изкара от инерцията на навиците, които съм възприела като непоклатими в режима си ...
В този ред на мисли, искрено ми липсва Ivanin ... Въпреки конфликтните диалози, които съм водила с него, от мненията му съм научила доста, въпреки ( или може би точно заради ) тяхната крайност и категоричност.
Така че, момичета, карайте ми се, кириткувайте ме, дори да не се съглася, дори да избеснея в конкретния момент, в последствие ще имам полза :)
В крайна сметка, тук сме се събрали хора, които в една или друга степен имат порблеми с килограмите. За да ги имаме, значи нещо в режима ни не работи...
Благодарение на вас аз открих, че в моя режим не е работело нещо, към което бях много привързана - консумирането на огромни количества плодове. Отначало считах за истинско светотатство идеята да ги намаля, сега вече промених някои неща и вече се наслаждавам на хубавите резултати :)

aniK
11th March 2009, 16:26
Аз като леко страничен наблюдател (тъй като не се включвам да коментирам в подробности менютата, а се изказвам само, к'т нещо ме развълнува, както е в случая), бих казала, че bibi_82 винаги дава смислени съвети и реакцията и към Engel е много основателна. Engel, ти не трябва да исе сърдиш за това, з'то най-малкото си прави труда да ти казва какво мисли. Аз го мисля същото, но хич не се хабя да го пиша. Сори, че съм толкова директна, но и в други теми, като видя, че някой "не вдява", даже спирам да го чета.
Например тия протеинови вафли - ядеш сладко и като са 'протеинови", си мислиш, че са диетични. Виж само колко калории имат, колко добавки и т.н. Това е като хората, дето ядат мюсли в неограничени количества (било диетично) и се чудят защо не отслабват... :?
Ох, сори, за мъмренето! Дано не се разсърдиш, но при положение, че всики сме на едно и също мнение, а ти ни споделяш, за да имаме мнение, значи нещо наистина не е както трябва.

maika
11th March 2009, 17:52
[quote=maika]
Ти докато беше вегетарианка набавяше ли си достатъчни количества протеин ?

Не мисля, че проблемът в отпуснатото и нехармонично, леко мършаво тяло е във вегетарианството само по себе си, по - скоро в липсата на белтъчини ... Но това, че не ядеш месо, не пречи да си ги набавяш от други източници.
Хапвах доста бобови, но все пак животинския и рибен белтък са съвсем друго нещо. Оформиха ми мускулатурата. но оттогава червено месо не проядох, гадно ми е

Engel
11th March 2009, 17:52
aniK: Виж аз съм съгласна с Биби, за диетата. Всъщност найстина споделям мнението и на hatred за оспорване на мненията. В този случай биби направо се отказа и каза, че повече няма да ме коментира. А в същия случай аз не се инфектирах от коментара и за диетата, а от това, че съм ядяла по 2 пъти на вечер, което нямало да коментира. Аз това го разбрах като един вид, че ям много, а пък искам да отслабвам и че тя не го правила и аз съм трябвало да правя като нея. Не искам изобщо да споря за това, само исках да кажа, че не се инфектирах от мнението, което исках, а от коментарчето за 2рата вечеря. Аз казах, че немога да гладувам и не смятам, че трябва да си лягам гладна. Както и да е. Накрая аз ще се откажа да пиша в тази тема, защото явно всички заради мен се отказват след като си мислят, че се сърдя и че ги обиждам.

hatred
11th March 2009, 18:14
maika, мерси за информацията :2020:
Аз месо едва ли ще проям отново :( Но сега съм доволна, че не се отказах от рибата и морските дарове ...

Иначе най - много научаваме от критиците си, човек трудно може да се погледне сам отстрани. Приятно ми е да слушам ласкателства за режима си, но най - ефективно ми действат критиките. Не всички са основателни, разбира се ...

Engel, ти си сред ветераните на форума и темата, не можем да изгубим такъв член на екипа :2020:

Момичета, въпреки всичко ние сме един екип и независимо от това, че не се познаваме, имаме адски много общо по между си и сме много близки.

Което ми напомня, че ние имахме идея за среща :)

goldish
11th March 2009, 18:34
Искам да си напиша менюто, защото най-накрая обядвах:
закуска- Дюкански кес с кисело мляко
мляко с нес
обяд- пилешка пържола със зелена салата
мляко с нес
вечеря- спаначена супа с кисело мляко

По-късно излизам и сигурно още салата ще ям. Нямам представа защо, но съм много щастлива, че днес имам повече ядене.

За срещата- чакам само да кажете кога. И преди бях споменала, че надвечер ми е ок.

bibi_82
11th March 2009, 18:41
Виж Engel, проблема е там че ти винаги скачаш срещу мненията и съветите които давам (когато го правя). Ако си обсонована ок - готова съм винаги за диалог (може и аз да греша все пак) но ти просто скачаш и макар да няма директен диалог и да има риск от неразбиране поради липса на жив контакт просто си личи, че изпитваш някаква нетърпимост към мен. И двете знаем че е така, така че няма нужда сега да ми казваш колко ме цениш и т.н. Някои неща дори в чат и форум се виждат и усещат ясно. Незнам какви са причините ти - ти си знаеш, не можем да харесваме всички - логично е...но за да няма в бъдеще такива спорове аз няма да коментирам повече менютата ти, диетите ти или квото и и да било - има достатъчно хора тук които ще ти отговорят дори доста по-компетентно от мен. А какво съм искала да кажа с двете вечери пак няма да коментирам - това ти изказване за поредн път ме убеждава че просто си предубедена към мен :D

marie_claire
11th March 2009, 19:42
Engel, аз също мисля, че bibi не е искала да те засегне, така че престанете с тези конфликти. Мисля, че това, че някой има мнение, което не съвпада с твоето, не е повод да спреш да пишеш в темата. Според мен пък не ти трябва да изпробваш най-различни диети като Дюкан, плодови, протеинови или незнам си какви. Това, което ти трябва на теб /а и на всички нас/ е да спазваш принципите на здравословното хранене, да се мотивираш и да проявиш воля, защото трябва не само да отслабнеш, но и да поддържаш новите кг, което не е никак лесно.

В крайна сметка, тук сме се събрали хора, които в една или друга степен имат порблеми с килограмите. За да ги имаме, значи нещо в режима ни не работи... Абе hatred, ти пък какви проблеми с теглото имаш?

Leshli
11th March 2009, 19:51
Девойки, я по-позитивно :)

Явно настъпващата пролет и дългите режими ви правят малко по-докачливи, но според мен колкото по-оптимистично и добронамерено сме настроени, толкова по-лесно нещата ще се случват :)

Аз понеже съм пропуснала известно време да си пиша менютата, днес пак ще почна.

Закуска: 1 кафе ( :oops: )
Обяд: Салата с риба тон
След няколко часа: кисело млекце с плодове (0.1 % мазнини, без захар), парче (около 50-70 гр. ) пушено месо
Следобедна закуска: Корни, кафе с мляко, 100 % сок от портокал без захар.
Вечеря: 80 гр. риба тон в собствен сос, корни.

Имам да работя, така че предполагам ще огладнея по-късно, приготвила съм си 1 киви и 100 % сок мултивитамин без захар. Надявам се да изкарам само със сока, но ако не стане - ще влезе и плода в програмата :)

marie_claire
11th March 2009, 20:14
Аз месо едва ли ще проям отново :( Но сега съм доволна, че не се отказах от рибата и морските дарове ...

hatred, и аз съм по същия начин. Някак си постепенно се отказах от месото. Преди обичах патешко месо, но ето, че вече няколко месеца не съм яла друго освен риба. Засега не мисля да се отказвам от рибата и морските дарове.

Leshli, какво Corny ядеш?

Leshli
11th March 2009, 20:48
Big Free, без захар

marie_claire
11th March 2009, 22:13
Leshli, и аз това предочитам.
Менюто ми за днес:
2 фреша от грейпфрут и портокал; 1 ябълка
Спорт: 40 мин. кростренажор

Leshli
11th March 2009, 22:36
Много е вкусничко. Подгони ли ме глад за сладко, веднага към него посягам, направо не мога да повярвам, че е сравнително диетично.

Плюс това, често посягах миналата седмица към шоколада на майка ми, който е диабетичен с лешници. Мммм :)

Между другото, открих, че като горе-долу спазвам някаква монотонност в дневното меню, много ми е добре. Ето, като днес - риба тон на обяд, риба тон за вечеря, Корни следобед, Корни вечеря ...

Сега се запътвам към банята и ще се премеря. Взависимост от резултата, ще пиша по-късно или утре :lol:

hatred
11th March 2009, 22:37
Leshli, и аз това предочитам.
Менюто ми за днес:
2 фреша от грейпфрут и портокал; 1 ябълка
Спорт: 40 мин. кростренажор

marie_claire, ти си знаеш най - добре, но с тази храна не си покрила и една трета от изразходеното по време на тренировката, да не говорим за всички останали нужди на организма ти ... :roll:

Май вкусовете ни по отношение на морските дарове се покриват. Кои от тях предпочиташ и как ги хапваш ? Големият им недостатък е, че трябва да притежаваш определени готварски умения, за да се оправяш с тях. А на мен такива ми липсват :lol:

Leshli, внимавай със соковете. Предполагам, че наистина нямат добавена захар. Но това не отговаря на въпроса какво им добавят в такъв случай, за да нагласят тази цена, че и печалба да имат :)
А и човек не се усеща как изпива един литър, което са си 500 ккал примерно ( забравила съм вече колко точно ).

goldish, аз днес отбелязах, че от насърченията във форума има много по - малка полза, отколкото от критиките. Но няма за какво да те критикувам, мисля, че менюто ти е идеално :) :2020:

iloina
11th March 2009, 23:11
Здравейте, все пак и аз ще споделя моето меню за днес:)
8.30-ябълка+кафе
10.00-ядки-лешници(печени),сурови фъстъци и орехи-общо около 70гр. + грейпфрут
13.00-варен зелен фасул,печена тиква с подсладител и канела +кафе
15.30-морков, 2 резена лимон+малко от същите ядки
20.00-2 лъжици сварен ориз,готвено зеле,няколко бадема и зелена салатка с няколко маслинки, от всичко в умерени количества
Утре може пак да се включа, въпреки че ще е подобно менюто :)

marie_claire
12th March 2009, 00:16
hatred, това ми беше целта- да си поизмъча организма. :D Четох, че когато човек пости, дори и да е за един ден, организмът започва да се освобождава от токсините. В този смисъл мисля, че не е лошо един ден в седмицата да съм на такъв режим.
А за морските дарове- не се сещам за нещо, което не ям. Харесвам миди, скариди, октопод и калмари на плоча. Калмарът съм го пробвала и пълнен със синьо сирене, но за съжаление в този вариант става много калоричен. Както вече съм споменавала, нямам добри кулинарни умения и затова тези неща ги ям предимно на ресторант. От рибите харесвам сьомга, ципура, пъстърва, сом...само по-костеливите не харесвам.

Leshli, включването на Corny в диетата от време на време не е престъпление, обаче ако са 2 Corny-та и то по 50 гр, ми се струва много. Аз си взимам от тези, които са по 25 гр.