PDA

View Full Version : Дневник на отслабващите 3


Страници : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14

Leshli
12th March 2009, 01:06
Предпочитам като ме гложди жесток глад за сладко да прегрешавам с Корни, отколкото с друго :)

hatred ами и аз не знам, но на този пише, че е 100 % , без консерванти и "съдържа естествената захар на плодовете". Колкото до цената, предвид, че същата марка "обикновен" сок струва 1.70, а литър "100%" - 2,60 ... предполагам от там. А и има вкус на истински портокал - леко горчив, леко трапчив. Предполагам, наливат го с вода.

Иначе, пиша за да се похваля: вече кантара сочи 92 :Р

hatred
12th March 2009, 06:46
Предпочитам като ме гложди жесток глад за сладко да прегрешавам с Корни, отколкото с друго :)

hatred ами и аз не знам, но на този пише, че е 100 % , без консерванти и "съдържа естествената захар на плодовете". Колкото до цената, предвид, че същата марка "обикновен" сок струва 1.70, а литър "100%" - 2,60 ... предполагам от там. А и има вкус на истински портокал - леко горчив, леко трапчив. Предполагам, наливат го с вода.

Иначе, пиша за да се похваля: вече кантара сочи 92 :Р

Браво на теб :)
Продължавай в същия дух :2020:

marie_claire, мен ме е страх да си поръчвам в ресторант нещо, различно от салата. Обикновено плува в мазнина и го изхвърлям :roll:

goldish
12th March 2009, 08:04
Добро утро!
hatred, менютата ми са доби, но като изляза малко навън и пийвам по някоя чашка вино или концетрат. :oops: Положениоето снощи беше същото. Но в крайна сметка аз си знам къде греша , но май нещо не мога с това да се справя. Аз ще си продължавам твърдо режима и това е. Дано успея да се справя с предизвикателството на Engel. Иначе ще ме е срам. :1252:

Leshli , браво! Страхотно се справяш! Искам да те посъветвам нещо. Значи, когато ти се дояде нещо сладко и ти хапнеш подсладител или заместител, който не е толкова калоричен като захарта, гликемичния индекс ти се вдига все едно си яла захар и тялото ти има по-рязък спад после на инсулин и съответно пак глад за сладко. Това общо-взето е затворен кръг и аз избягвам вече подсладители.

marie_claire, сигурна съм, че много скоро ще си върнеш предишното тегло, но не измъчвай така организма си. Наистина последно качените килограми никога не са трайни.

Усмихнат ден,момичета!!!

hatred
12th March 2009, 10:15
Интересно, мен алкохолът никога не ме е привличал. Даже го мразя. Няма начин да ме вкара в изкушение :)

Engel
12th March 2009, 10:53
Скачам, защото искам да се постигне някакъв краен резултат. Неможе ти така да ми го кажеш и аз да почна да го правя каквото и да е. Нали трябва да е пригодено за мен, за моя режим, за мойте нужди?
Биби срещу никой нямам нищо против, всеки ден чакам с нетърпение да се разпишите и да ви четя. Изобщо няма да ти казвам, че те ценя и т.н., защото просто не ми е в природата. Имаш право да си мислиш каквото си искаш, че мисля за теб. Няма да те обеждавам в обратното. Пожелавам ти успех за понататъчното ти отслабване и поддържане на килограмите.
marie_claire: ОТСЛАБНАЛА СИ !!! :) Тези дни изобщо не съм пример за подръжание и нищо не спазвам. Незнам някой дали се е чувствал така месец преди рожденния си ден. Просто изпадам в някакви емоции постоянно, ту прекалено лоши ту прекалено добри и за секунди си сменям мнението и настроението. Ще почета сега повече за тази сатурнова дупка, защото луната вече спря да расте и този апетит трябва да спре :) Все пак ще продължавам да използвам рецептите на Дюканки, защото са диетични.
Leshli: Ти защо така се изгуби, а гледам и не си преместила линийката надолу ;( Придържай се към темичката и няма да има издънки, а и е по-лесно спазването на режима. Ако почнеш да задържаш ще трябва да изхвърлиш от менюто си натуралните сокове и корнитата. Почти нищо не си яла като махнеш тези корнита или аз може би ям много и така ми се струва. Продължавай в същия дух Лешли ще успеем ! Честито за -1кг. ;) Все пак тази тема няма да свърши докато всички не отслабнем!
goldish: Тя самата Engel няма да се справи с предизвикателството, ако не стане чудо, но ти да се справиш на 100% иначе паля колата и почвам да ви идвам на гости за да ви раздавам шамари :)
hatred: Ти си златната среда :D Тези дни гледаш да запазиш баланса в темата и съм ти благодарна ;)

Иначе добро утро :D Позволете да ви почерпя кафенце, предполагам, че вашите са свършили :wink: Днес кафенцето ще е чисто, за да изхвърлим водичката :lol:
http://www.friends.bg/files/blog/small/38f859918e25106f7ffc546c14bfb4bf.jpg

goldish
12th March 2009, 11:17
Мерси за кафенцето, Engel!
Днес май имам нужда от повечко. Ние ще продължаваме да си ядем правилно, а аз съм убедена, че ще дойдат и резултатите. Къде ще идат? :wink:

Engel
12th March 2009, 11:40
goldish: Надявам се !
Закуска: Бананов шейк - 250мл. мляко, 1 банан
Сега отивам да карам малко велото, че от няколко дена не съм и смятам да почна всеки ден поне до края на предизвикателството.
Да ви се похваля за 3 дена съм ходила 7 пъти до 00 :D ЗАВИЖДАЙТЕЕЕЕЕЕ :lol: :lol: :lol: /Това е сигурно, защото ям повече, но както и да е/ Обедих се, че метаболизма ми издържа и на високо-въглехидратен тест и си работи супер :P

MILI
12th March 2009, 12:30
Да ви се похваля за 3 дена съм ходила 7 пъти до 00 :D ЗАВИЖДАЙТЕЕЕЕЕЕ :lol: :lol: :lol: /
Божеее ми, че то вЕрно си е за завиждане! Аз на 3 дни, я един път да отина, я Не :lol:

bibi_82
12th March 2009, 17:35
Скачам, защото искам да се постигне някакъв краен резултат. Неможе ти така да ми го кажеш и аз да почна да го правя каквото и да е. Нали трябва да е пригодено за мен, за моя режим, за мойте нужди?


Engel, съвсем приятелски ти го казвам - да не вземеш пак да си помислиш че се заяждам или имам някакви мисли които нямам :D Мисленето ти е тотално грешно и може би трябва да помислиш над това сериозно - така смятам. Аз не ти казвам какво да правиш - нямам правото, просто ти давам идеи (както и всички останали) над които да помислиш.
Първата ти грешка според мен е че търсиш режим който да нагодиш според твоите нужди без да помислиш дали твоите нужди са правилната насока в които ще намериш резултат...Понякога (от опит ти казвам) е необходимо ти да се нагодиш към даден режим от гледна точка на това че е по правилно да го направиш отколкото да действаш като кон с капаци. Компромиси трябва да се правят в името на целите които си поставяш защото иначе няма да стане . Пример пак повод да се замислиш - каква полза че се храниш правилно когато приемаш най-голямо количество храна тогава когато най-малко трябва да го правиш и ти го правиш защото така си решила макар че явно организма ти не го приема. Помисли дали твоите нужди съвпадат с тези на организма ти, според мен - не оттам идва проблемът :wink:

marie_claire
12th March 2009, 21:33
Офф момичета, днес се изложих. Без явна причина днес бях в лошо настроение, почти целия ден си бях вкъщи и естествено ядох повече отколкото трябва. :( Ето менюто ми, чакам да ме линчувате:

Закуска: 200 гр.кисело мляко с мюсли
Обяд:1/2 филийка Местемахер с извара; салата от маруля и айсберг
Следобяд: 1 Bake Rolls; 1 протеиново блокче /85гр./
Вечеря: мислех да не ям, но отново си хапнах няколко лъжици мюсли :girl_cry2:
Спорт: 60 мин, крос-треанажор

Толкова ми е гадно, че се чудя дали утре да не си пропусна сутрешните лекции и да отида на фитнес най-накрая.

hatred
12th March 2009, 21:55
marie_claire, не смей да пропускаш лекциите, образованието над всичко :)

Не мисля, че е толкова страшно. Като изключим този bake rolls, разбира се :lol:

Как можете да траете три дни без 00 ?! Аз щях да се побъркам ! :roll:

Вижте обаче колко сме си близки, какви неща си споделяме, не е истина просто :) :1224:

bibi_82
12th March 2009, 22:19
Не мога да си спомня коя от двете - hatred или anik ме посъвтва за насипния зелен чай който продават в халите...Забравих да кажа че поръчах такъв с череша - наистина е страхотен много силен аромат и страхотен вкус. :D

hatred
12th March 2009, 22:25
Не мога да си спомня коя от двете - hatred или anik ме посъвтва за насипния зелен чай който продават в халите...Забравих да кажа че поръчах такъв с череша - наистина е страхотен много силен аромат и страхотен вкус. :D

bibi_82, ще да е била aniK. :lol:
Но и аз ще възприема идеята, и без това си търся разнообразие в чая :)
Между другото, има ли нещо друго здравословно и интересно в халите ? Не съм ходила в тази част на София от много време :roll:

marie_claire
12th March 2009, 22:32
hatred, наистина образованието е по-важно, но днес ме е обхванала някаква апатия, а една тренировка би ме извела от това положение. Освен това умирам от яд, че хладилника ми е пълен със зеленчуци, а аз ям Bake Rolls и протеинови вафли :wall:

hatred
12th March 2009, 22:35
И моят хладилник е пълен със зеленчуци и се чудя как да ги изям всичките наведнъж ако мога :)

Задоволих се тази вечер с карфиолче на пара, сурови тиквички и домати. Не че съм гладна, просто искам да опитам от всичко :) А, да и да е по много :girl_eat: :girl_eat: :girl_eat: :girl_eat:

marie_claire
12th March 2009, 22:43
Страхотна вечеря! И аз бях планирала зеленчуци на пара, но всичко провалих следобяда! Така ми се ще да ги премахна тези вредни навици, но явно няма да стане изведнъж.

Leshli
12th March 2009, 22:56
Я някой да сподели за тия протеинови вафли, от къде ги купувате, колко струват?

Споко, смених си линийката :D

Днес:
Закуска: кафе с мляко и бучка кафява захар
Обяд: спаначена супа
Следобед: Мляко с кафе х 2, половин чаша портокалов сок
Вечеря: резенче (макс. 50 гр. пушено месо) и парченце дюканско кексче (то не беше предвидено, но си приготвих едно за утре сутрин и се изкуших да го опитам :) ).

Днеска нещо въобще нямах апетит :?

marie_claire
12th March 2009, 23:04
Leshli, във всички магазини за спортни добавки, фитнес центрове, в големите вериги- Пикадили, Била, Кауфланд. Тези дето аз си взимам са по 2-2,50. Според мен спокойно може да си минеш и без такова нещо, иначе са вкусни.

marie_claire
12th March 2009, 23:07
Leshli, сега забелязах, че си отслабнала с 5 кг! Моите поздравления! Иска ми се и аз така бързо да свалям!

hatred
12th March 2009, 23:09
Я някой да сподели за тия протеинови вафли, от къде ги купувате, колко струват?

Споко, смених си линийката :D

Днес:
Закуска: кафе с мляко и бучка кафява захар
Обяд: спаначена супа
Следобед: Мляко с кафе х 2, половин чаша портокалов сок
Вечеря: резенче (макс. 50 гр. пушено месо) и парченце дюканско кексче (то не беше предвидено, но си приготвих едно за утре сутрин и се изкуших да го опитам :) ).

Днеска нещо въобще нямах апетит :?

Leshli, по - добре не питай за протеиновите вафли и не ги опитвай. После ще се чудиш как да изкорениш навика.

Аз така от любопитство започнах с протеина на прах и за нула време се сдобих с автоматизма да си правя половин доза, докато съм на работа. Все пак това не са "истински" храни, едва ли всичко, което съдържат е отразено на етикета ... А и половината от отразените неща не знаем какво точно означават :lol:

Само аз ли не мога да си направя дюканско кексче ? :roll: :roll: :roll:

Leshli
12th March 2009, 23:26
Само аз ли не мога да си направя дюканско кексче ? :roll: :roll: :roll:

А какво е приложението на въпросните вафлички? :)
Нека да отворя и една друга любопитна тема ... какво ще кажете за хранителните добавки, фат бърнърите и т.н. ?

За кексчето - аз от тук взех рецептата, вече няколко си правя и са ми много вкусни :) Хапвам ги, като ги топя в топло мляко.

Приготвям ги с 3 л. смес от овесени и пшеничени трици, 3 л. кисело мляко, 1 яйце, няколко капки подсладител, половин бакпулвер.

Накупих си от Пикадили разни есенции - бананова, ром, лимонена, портокалова. Слагам от тях за аромат.

Добавям и прахче канела, ванилия или какао - в зависимост каква есенция съм сложила.

Веднъж добавих и 25 гр. смляно сурово кашу - много добре се получи.

Пека го в купичка за мюсли за 5 мин. на макс в микровълновата.


Leshli, сега забелязах, че си отслабнала с 5 кг! Моите поздравления! Иска ми се и аз така бързо да свалям!

Благодаря! Но бързото сваляне го дължа според мен на прекомерните ми килца отгоре, ако имах твоята фигура, съмнявам се, че щях да имам толкова бърз успех :) За съжаление, свалям само от бедрата и дупето (там никога не съм била прекомерно дебела, като съразмерност имам предвид), а така лелеяният корем си стои същия :( Но резултата ме кара да продължавам напред :) Дала съм си една година срок да изглеждам добре! :P

Engel
13th March 2009, 00:06
Ето ме и мен с моето меню за днес
Закуска: Бананов шейк /250мл. мляко + 1 банан/
Обяд: Печена сьомга 1 парче около 80-100гр.
Следобед: 1 банан + 1 ябълка
След 2-3 часа пак ядох банан и 50гр. бадеми
Вечеря: 1 печено яйце с 2-3 лъжици кисело мляко
Бананите са ми много. Опитвах да наблягам на плодове цял ден, но не ми се получи и хапвах други работи също.
Умирам от глад, но отивам да затискам глава във възглавницата :D Лека и отслабваща нощ на всички :P

aniK
13th March 2009, 07:14
Аз пак ви чета набързо, но не мога да не се въздържа да се изкажа:

marie_claire, сама си го написала - махай тоя Бейкролс и вафлите. Аз имах преиод преди години, когато бях пристрастена към Бейкролс със спанак :oops: УЖАС ПРОСТО!!! :shock:
Не знам защо се лъжете с тези протеинови вафли - за активнно трениращи са ОК, особено след тренировка, но не и за "отслабващи". В случай на глад за сладко може да се хапне настъргана ябълка с кисело мляко и канела примерно (много е вкусно, особено и с добавени счукани орехи, но аз не добавям, по обясними причини).
Engel, няма отслабване с бананите, повярвай ми! Не купувай просто, за да не те изкушават. Освен това запичат. Куи си портокали, мандарини, грейпфрути... Пък 50 гр бадеми... :? Хапни извара, ако си гладна, или морков, или зеле...
Натурален сок, протеин на прах - ХИМИЯ :twisted: (бързам, затова съм толкова лаконична, иначе не се карам :D

hatred
13th March 2009, 07:45
И според мен заместителите на сладкото от магазина са дълбоко съмнителни ...
Преди доста години с майка ми се бяхме вманиачили да ядем разни "диетични" сладкиши - имаше едни "Синеморец", Нестле свелтес ( май девизът им беше feel good, look good :lol: ), шоколад "Елегант", разни канелени меденки, уж без захар, бисквити Stop, халва, подсладена с фруктоза ... Ужас, като си спомня и ме е адски срам. Но все пак съм била девети клас, може би е нормално да съм била толкова глупава :)

За резултата едва ли е необходимо да говоря - не само че не отслабнахме, ами се уплътнихме в някои ключови зони :)

Но поне тогава си взех поука - нищо сладко. освен плодове и домашно приготвени бъркочи от плодове, извара, мляко, канела и т.н. :)

bibi_82
13th March 2009, 10:08
Тъй като скоро идва сезона на черешите и ягодите съм много щастлива че ще мога да си приготвям едно простичко десертче отвреме на време което мисля да хапвам за закуска - та съдържанието е кисело млекце, желатин малко мед и цели ягодки или черешки - после в хладилника за час и става мммммм :girl_eat: получих слюнкоотделяне :D

marie_claire
13th March 2009, 10:09
aniK, спирам вече да си купувам протеинови вафли! Край! А за Bake Rolls-a, докато бях ученичка бях наистина пристрастена. Купувах си по 1-2 всеки ден, точно от този със спанак. Сега рядко ям, но вчера намерих един в шкафа, даже не помня кога съм го купила.
Днес смятам да бъда основно на плодове и фреш и някаква салата довечера.


нищо сладко. освен плодове и домашно приготвени бъркочи от плодове, извара, мляко, канела и т.н. :)
Е такова съвършенство никога няма да постигна!

hatred
13th March 2009, 10:19
bibi_82, и на мен ми причиняваш слюноотделяне :) Какъв желатин ползваш ? И аз проявявам интерес към разни плодово-млечни кремчета, но съм чувала лоши неща за желатина. Струва ми се, че в зависимост от произхода си може да бъде много нездравословен, но може би греша :?: :roll:

marie_claire , а аз никога няма да достигна до съвършеството да поглъщам по - малко от един килограм храна на ден :cry:

bibi_82
13th March 2009, 10:31
hatred ползвам на Йоткер. Да ти кажа нямам идея какво съдържа но покрай една торта на майка ми установихме че с този се получава най-добре. Иначе незнам доколко е здравословен наистина, но аз лично не задълбавам толкова, защото така или иначе не го употребявам всеки ден :D Все пак сега ме нави да проверя :D

Engel
13th March 2009, 10:40
Добро утро и от мен :1207: Току що си направих шейк с ябълка, кисело мляко и канела. Реших да го кръстя 'healthy' by aniK :D
Купих си 2 ябълки и 1 портокал за днес и приключвам с плодовете.
aniK: Премахвам бананите, но 1-2 пъти седмично мисля, че не са проблем /с тях стават най-хубавите шейкове :lol: / + това нека не забравяме, че щом е плод => си заслужава.
* бързо задоволяват нуждата от глад;
* осигуряват на организма ежедневните нужди от няколко витамина и минерала;
* при следене на теглото или при спазване на правилен режим на хранене, те са най-подходящата храна за включване в ежедневното меню. Не изискват специална преработка преди консумация или съхранение;
* по време на усилени тренировки или други физически натоварвания, организмът губи важни витамини като С и В6, както и минерали (особено калий, който както е известно, е необходим за нормалната работа на мускулите, сърцето, черния дроб, мозъка, костите и зъбите). Бананът спомага за тяхното им възстановяване;
* доставят енергията, необходима в напрегнатото ежедневие;
* не съдържат холестерол и натрий;
* среден гликемичен индекс (41-53) - препоръчителна храна за следтренировъчно зареждане


Какво мислите за 10те бадема? hatred: Виждам, че са изчезнали от менюто ти? Кога е най-добре да се хапват? Малко тема за размисъл :lol:

marie_claire: И аз се дърпам пак към плодовете. Ще взема да редувам 3 дни плодове и т.н., 3 дни протеинчета само пък организма може да се стресне и да отслабне :lol:

Къде е brumbrum? :roll:

hatred
13th March 2009, 10:48
Какво мислите за 10те бадема? hatred: Виждам, че са изчезнали от менюто ти? Кога е най-добре да се хапват? Малко тема за размисъл


Engel, не са изчезнали, там са си. Просто менютата ми са изчезнали от форума, много са дълги, за да ги пиша :) Придържам си се към обичайното.


bibi_82 , за желатина знам, че в рецептите на Дюкан се използва безконтролно, но там така или иначе акцентът е не пада върху здравословното, а върху нискокалоричното, така че не се доверявам лековерно :) И аз ще потърся информация и ще споделя :)

marie_claire
13th March 2009, 13:31
За желатина съмс чела, че не се вписва във вегетарианското хранене, т.к. се приготвя от животински кости, кожа и сухожилия. Незнам дали е вредно, но на мен ми звучи доста гадно.
Engel, бананите имат много качества /както и ти си изброила/, но 3 на ден+ друга храна са много за режим с който се цели отслабване.

goldish
13th March 2009, 18:12
Moмичета, здравейте и от мен. Вчера имах гости, но това не пречеше да ги гостя само с режимни вкусотийки. Все пак мисля, че вечерята ми дойде в повече. Споделям менюто за вчера:
закуска- Дюкански кекс с мляко (цяла кофичка)
две кафета с мляко
обяд- салата от пилешко варено месо, кисели краставички и лютеница
мляко с нес
вечеря- пилешка пържола, салата- маруля, домати, краставици и крам карамел с подсладител.
За съжаление последният беше изяден доста късничко. :oops:
Иначе се получи добре на микровълнова с изключение на факта, че отдели водата, която очевидно е добавена в прясното мляко.

Днес наблягам на зеленчуците. Просто така се получи. По-късно ще си напиша менюто, защото още се чудя да излизам ли довечера, защото утре е работен ден.

bibi_82
13th March 2009, 22:09
goldish, и аз имам подобен проблем с крем карамела и много се дразня - винаги се отделя по 2-3 пръста вода на дъното :evil: иначе е вкусен ама ква полза като плува във вода. Затова съм решила вече да си купувам мляко от една жена която продава домашно мляко близо до нас...дори да го разрежда няма да е толкова разредено като това в магазина :evil: Чудя се тая масленост как я определят - на база добавената вода ли :lachen:

goldish
13th March 2009, 22:15
Ето ми отчета за деня:
мляко с нес
100гр карфиол в микровълнова
Дюкански кекс с цяла кофичка кисело мляко
3 корнишона
100гр карфиол в микровълнова
голяма салата от маруля, домат и краставица
Определено наблегнах на зеленчуците днес.
Взех си извара Пършевица и много ми хареса.

hatred
13th March 2009, 22:37
...
Взех си извара Пършевица и много ми хареса.

Много е хубава, но само когато е твърда :)

:lol:

И аз днес наблегнах на зеленчуците - вечерях броколи на пара с две сурови тиквички и домати. Беше прекрасно. Сега се чувствам умерено преяла и възнамерявам бавно да се отправя към леглото :)

Пробвах и нещо много вкусно - нарязах връзка магданоз и добавих безсолна извара и лъжичка кисело мляко. Мммммм ... :girl_eat:

aniK
14th March 2009, 09:43
Момичета, нали знаете, че микровълновата е вредна :? Не, че и аз не я ползвам за претопляне, но за други неща я избягвам. Много е дуобна, но... :?

hatred
14th March 2009, 10:00
Момичета, нали знаете, че микровълновата е вредна :? Не, че и аз не я ползвам за претопляне, но за други неща я избягвам. Много е дуобна, но... :?

Аз нямам микровълнова и така нямам проблеми с нея :) :dirty_dance:

В последно време съм се пристрастила към храната, приготвена в уреда на пара - преоткривам качествата на разни позабравени зеленчуци :)

goldish
14th March 2009, 14:49
Момичета, нали знаете, че микровълновата е вредна :? Не, че и аз не я ползвам за претопляне, но за други неща я избягвам. Много е дуобна, но... :?

За микровълновата съм чувала много неща, но си я ползвам. Сигурно си права, но за сега ми е наистина много удобна и не мисля да я спирам. Все пак около нас има толкова антени, излъчващи всякакви вредни вълни, така че малко микровълнови в повече...
Обще-взето не мисля да я спирам.

brumbrum
14th March 2009, 15:19
Здравейте :) бръмбръм е тук и ви чете :Р менютата последните дни са ми доста еднообразни (пилешки пържоли, яйца и млечни) и затова не ги пиша :) иначе съм 52,500 кг :) Вчера имах проблеми с корема и ми правиха изследвания.. Поскара ми се лекаря за диетата и за един чай, който пия (Сание) и ми каза да го спра. Предписа ми ХУСК - мнения? Поздрави!

aniK
14th March 2009, 15:31
Защо го пиеш този Сание? Той е вреден за лигавицата на стомаха, особено ако се взима по-продължително време. Ако имаш проблем с WC, потърси друг начин. Той дава резултат в началото, после организмът свиква и не действа. Ако го пиеш, след като преядеш... не е хубава тази работа. Пък какви стомашни спазми предизвиква... не е истина :?
Не знам нищо за ХУСК :oops:
goldish, и аз продължавам да ползвам МВ за претопляне и размразяване, но не знам как се готви на нея. Не искам и да се научавам, з'то ако ми се стори бързо и лесно, може да започна да го правя :lol:
hatred, забелязах, че "на пара" присъства много често в постовете ти :D Аз ги гледах тези уреди, но нямам място за още една такава вещ, иначе са суперски. Има едни кошнички, които се слагат в тенджера и се готви на пара, но все не намирам време да си потърся :oops:

brumbrum
14th March 2009, 18:21
Ами покрай Дюкан ми се получават малко проблеми с вц-то.. пих го около 2 седмици, но след вчера повече няма :wink:

hatred
14th March 2009, 19:47
brumbrum, доколкото знам ХУСК са овесени трици, само че на двойна цена.

white_snake
14th March 2009, 20:20
ХУСК не са овесени трици,а обвивките на семената на белия жиловляк :wink: Много са полезни,твърдя го и от собствен опит...налагаше ми се да го пия заради стомашни проблеми :roll: а като го спрях се оказа,че съм с 5кила по-малко...това мисля беше най-големия плюс :lol:

aniK
14th March 2009, 21:25
Ами покрай Дюкан ми се получават малко проблеми с вц-то...

Оф, този търгаш Дюкан :twisted: Сигурно му плащат да пропагнадира Кола Лайт, Степчета, течен парафин и т.н. :twisted:

Пробвай го този ХУСК, пий много вода, яж зеленолистни зеленчуци (когато Дюкан "позволява" :twisted: )...

Leshli
14th March 2009, 23:04
Държа да отбележа, че организмът ми тотално откачи.

Днес много се изложих, цял ден нагъвам глупости - корни-та, вафлички без захар, кафета, пиле с кожата, че даже и парче шоколад ...

Чувствах се ужасно гузна, и като се прибрах, реших да се премеря. И о, богове, кантара сочи 90,6 :shock: :shock: :shock: :shock:

Какво се случва :lol:


Като стана дума за Кола Лайт ... аз като фен на колата, искам с чиста съвест да заявя, че по-гадна напитка от Кола Лайт не съм пила. Е, освен ginger ale, но слава Богу в бг го нямаме.

Engel
15th March 2009, 00:03
brumbrum: Хапни една ябълка с кората след протеинов ден и няма да имаш никакъв проблем с тоалетната. На мен ми се случи да хода даже по 2 пъти на ден :D
Leshli: Ами да са ти честити тогава новите килограми! Още малко и ще видиш 8 на кантара :) Виж какъв хубав резултат имаш, а се излагаш с тези вафли и шоколади. Мотивацията ти не трябва да отслабва от прекрасният резултат, а да се засилва. Замисли се хубаво! Само ще си забавиш резултатите и ще почнеш да задържаш :? Ти не искаш да ги ядеш тези неща... това е просто навик.

Лека и отслабваща нощ на всички :)

marie_claire
15th March 2009, 11:42
Здравейте момичета! Тези дни почти не си бях вкъщи и затова не съм се включвала. Вчера и аз се поизложих- ходих на кино и хапнах пуканки. :oops: Много гаден навик! Вкъщи, когато гледам TV не изпитвам потребност да ям, обаче отида ли на кино, задължително си взимам пуканки /поне не пия Кола :D /. Хубавото е, че поне бях на фитнес. Направих двучасова тренировка и се чувствам чудесно. Днес отново ще тренирам. Ето менюто ми за вчера:

Обяд: 2 препечени филийки със сирене, домат и патладжан; фреш
Следобяд: фреш
Вечеря: салата от домати и моцарела; пуканки :popcorn_girl:

Leshli, не искам да те оправдавам, но почти всеки има и някакви моменти, в които волята му изневерява. Важното е след това да не се отказваш, а да си продължиш диетата. Аз, например, когато имам ден с прегрешения, на следващия минавам основно на плодове.

allie
15th March 2009, 16:06
Надявам се все още да приемате нови писателки в тази тема :) Стори ми се походящо място, където да мога да споделям.
Казвам се Александра, на 24.
Ситуацията при мен е следната: Никога не съм можела да пазя диети, просто не бих се отказала от любимите ми храни. Нямам и склонност да пълнея кой знае колко много, но последните години (най-вече студентските) нещо се поотпуснах и качих за 4 години 8 килца. Лека полека. Станах 64 (ръст 164). Бая си е.
Преди около половин година покрай разни хубави емоционални преживявания някак си ми се изпари апетита и реших да се възползвам. Престанах да ям тестени неща, паста с 4 сирена (по много), шоколади и бонбони без ограничение и всякакви такива неща, както и преустанових яденето след 7 вечерта (преди лягане може ябълка, мляко, бонбон). И така за 6 месеца си свалих 8-9 кг. Сега варирам - 54-55 и се чувствам много добре. Чувала съм, че колкото по-бано се свалят килограмите, толкова по-добре. Позволявам си и глезотийки. Почти всяка сутрин хапвам парче шоколад или някакво шоколадово нещо, или пък варен геврек, на обяд зеленчуци, пилешка пържола или риба, пълнозърнесто чесново хлебче , печени картофи, вечер салати с царевица, зеле, маруля, риба тон, каквото се сетя. ТА въпросът ми към вас като един вид професионалисти в тази област е: Как ви се струва този режим? Много ме е страх, че започвам прекалено много да мисля за това и ме е страх да не се поддам на изкушението. До момента практиката показва, че удържам фронта. На няколко пъти съм си хапвала доволно торти, домажните сладки на баба (жестоки са), баничка и т.н, но на другия ден си продължавам с нормалното хранене и всичко е наред. Но наистина това премисляне на менюто ми понякога ме убива. А съм доста заета, работя, уча, имам страхотни хора до себе си, с които се забавлявам... и все пак прекарвам прекалено много време в мислене... Все пак възнамерявам да разгледам какви рецептички предлагате из темите, може би това ще помогне :)
Е това беше моята изповед, ще се радвам на обратна връзка. Поздрави и успех на слабеещите !

Leshli
15th March 2009, 16:23
allie, добре дошла!

Поздравления за постигнатия резултат!

Има много по-големи спецове в областта от мен в тази тема,
но само ми направи впечатление, че от мацките тук научих, че не е хубаво да се ядат плодове преди лягане.

Аз, като огладнея вечер, си засищам глада с чаша мляко, винаги помага.

На твоя етап, предполагам, че прегрешенията не са категорично забранени, при положение, че не се прекалява, тъй че браво. Ще оставя професионалистките да ти коментират режима :)

Колкото до моето прегрешение,
на мен ми е супер гузно, зная, че не бива, и зная, че колкото по-често прегрешавам, толкова повече се отдалечава денят, в който ще кажа "постигнах желания резултат". От друга страна, ако много ми се прияде нещо, не го ли хапна, почвам само за това да мисля, докато накрая не се пречупя.
Хапна ли го обаче, всичко се успокоява и успявам следващите дни да ям по-малко, защото ми е гузно и знам, че трябва да си изкупя греховете.
Ставаше въпрос, че след неконтролираното ядене онзи ден, кантарът сочеше килограм и половина по-малко, което ме фрапира.
Сега не смея още да се измеря, предполагам е било нещо моментно и отново ще видя 92, просто защото е невъзможно за един ден да съм свалила килограм и половина, и да съм се тъпкала.

Иначе до тоалетна си ходя супер редовно, но за целта пия доста сена и се чувствам добре.
Днес закусвах 2 чаши мляко с кафе, в момента обядвам пушена херинга със задушени зеленчуци (150 гр. порция общо).

allie
15th March 2009, 16:44
Много благодаря за бързия отговор. Ще се опитам да внимавам с плодовете вечер, дано постигна резултат.
А колкото до прегрешенията > и аз съм забелязала, че щом си хапна нещо, което много ми се яде, в следващите дни се успокоявам и ям по-малко и мисля по-малко за вкусотийки.

Leshli
15th March 2009, 20:17
Минавам само да се отчета, че завърших млечно - рибения ден с 200 гр. 0.1 % кисело мляко с плодове на Ehrmann следобед и 150 гр. риба тон без нищо току що. След малко ще се меря, но не ми пука, чувствам се идеално :)

goldish
15th March 2009, 20:20
Здравейте, момичета!
Днес беше много хубав ден! Цял следобед прекарах по магазините и по кафетата. Като ида някъде на кафе, обикновено си взимам мляко с нес или бяло фрапе, като винаги предупреждавам без захар. Второ бяло фрапе, което изпих днес обаче май беше със захар. :roll:

allie, като цяло мисля, че менютата ти са добри. Споделяй всеки ден какво похапваш и така ще можем да преценим какво и дали изобщо има нужда от корекция. Интересно е обикновено и сам разбираш къде грешиш, когато си го запишеш.
Leshli, сигурна съм, че малко по малко ще намалиш изкушенията и ще свикнеш без тях.
marie_claire, много ти се радвам за спортни устрем, който имаш. Браво!!! Спортът е изключително важен за здравословния начин на живот. Продължавай все така!

Ето и моето меню за днес:
закуска- Дюкански кекс и кисело мляко
мляко с нес
обяд- две пилешки пържоли
2 бели фрапета
вечеря- омлет от две яйца, извара и малко мляко (продуктите ги ядох отделно :wink: )

Engel
15th March 2009, 21:13
allie: Добре дошла :D Момичетата са казали каквото трябва, пиши си менютата и ще решим проблема, защото предполагам си започнала да задържаш килограми вече и свалянето е супер трудно. Успех!
Leshli: Мила, може да си била задържала вода и това да е прикрило добрият резултат, който си постигнала. Качи се на кантара след няколко дни, когато ще си затвърдила резултата и ще почувстваш облекчение и радост :P
goldish: Много добре се движиш! Поздравления :wink:

Аз днес също цял ден скитосвам.. до 12ч. на обяд до ей сега, цели 9 часа на ляво на дясно и след това за капак се "разходихме" и изкачихме едно от най-големите тепета в Пловдив. Говоря за 3-4 километра в посока и направо се чувствам гроги, като имаш в предвид, че цял ден съм на плодове и салати :roll: Сега хапнах едно пилешко бутче с 1 домат и съм си приготвила един портокал, а всъщност така ме изкушават едни сладки, който майка е купила, защото имаме гости :? Надявам се да им устоя! Поздрави на всички!

aniK
15th March 2009, 21:20
Като ида някъде на кафе, обикновено си взимам мляко с нес или бяло фрапе, като винаги предупреждавам без захар. Второ бяло фрапе, което изпих днес обаче май беше със захар. :roll:


Винаги НАБЛЯГАМ на това да бъде без захар и ако ми го донесат със, директно го връщам :twisted:

goldish
15th March 2009, 21:31
Като ида някъде на кафе, обикновено си взимам мляко с нес или бяло фрапе, като винаги предупреждавам без захар. Второ бяло фрапе, което изпих днес обаче май беше със захар. :roll:


Винаги НАБЛЯГАМ на това да бъде без захар и ако ми го донесат със, директно го връщам :twisted:

Само някога се притеснявам дали наистина няма захар, а аз да съм излишно подозрителна. Иначе и аз съм мислила да им го върна, защото някога съм виждала кристалчетата върху пяната. :2009:
Защо не слушат какво им говориш тези сервитьорки?

marie_claire
16th March 2009, 00:07
allie, добре дошла и от мен! Браво за свалените кг, успех и в свалянето на последните няколко! Ще се радваме да споделяш менюто си с нас.
marie_claire, много ти се радвам за спортни устрем, който имаш. Браво!!! Спортът е изключително важен за здравословния начин на живот. Продължавай все така!
Най-важното е, че спорта ми доставя и голямо удоволствие. Решила съм да ходя 4 пъти седмично + 2 дни вкъщи на тренажора. Лошото е, че ми отнема страшно много време: 2ч тренировка, отиване,връшане, къпане и преобличане- още 2 ч. Няма да имам време за социален живот. :(

Ето днешното меню:
Закуска: Корни-50гр; 1 ябълка
Обяд: корнфлейкс без мляко
Вечеря: маруля със сос синьо сирене; 2 белтъка; филийка Местемахер с Philadelphia
Спорт: 2ч. фитнес

Engel
16th March 2009, 10:13
Добро утро от мен :computer_coffee: Как сте днес дами?
marie_claire: Ако ходиш 2 пъти седмично на фитнес и 2 пъти в къщи мисля, че е по-добрият вариант. Не забравяй, че мускулите трябва да се възстановяват, за това им давай почивка. Яж повече протеини, липсват ти на цяло в менюто :( Вкарай едно кисело мляко следобед и сутрин можеш да хапваш печени яйца вместо корнито :roll: Поздрави, и успех :2020:
Аз да ви се оплача така съм задържала вода, незнам от какво, но кантара започва да вдига стрелката и това изобщо не ми харесва. Днес започвам деня с чисто дълго кафе и 300мл. вода.. трябва малко да се пречистя :roll:

aniK
16th March 2009, 12:38
marie_claire: Ако ходиш 2 пъти седмично на фитнес и 2 пъти в къщи мисля, че е по-добрият вариант.

Ще си позволя да не се съглася. Когато тренировката е аеробна (кардио с цел отслабване), колкото повече и по-често, толкова по-добре. При силовите тренировки е нужна почивка за отделните мускулни групи.
marie_claire:, какво точно правиш във фитнеса? Ако тренираш 2 часа е супер много. По кое време на деня тренираш? Иначе моето мнение за храната е, че на вечеря приемаш най-много храна и то калорична. Аз също ям най-много на вечеря (така съм свикнала), но не закусвам, а и тренирам сутрин. Така организът ми успява да изгори поетите на вечеря калории.

marie_claire
16th March 2009, 14:41
Engel, права си за хранителния ми режим. Вчера например, съм поела доста въглехидрати- и Корни, и корнфлейкс. Необходимите белтъчини ще си набавям с поне 2 белтъка дневно, извара, купих си и соя.
aniK, имам намерение да правя 4 тренировки седмично- 2 пъти за горната част на тялото /ръце, рамене,малко за гърба/+ корем и 2 пъти за долната част на тялото+ корем. Тренировката ми протича по следния начин: 10-15 мин кардио с ниска интензивност, упражнения за различните мускулни групи по 3-4 серии и накрая- 45-50 мин кардио с висока интензивност /бягане, например/. Все още незнам по кое време ще тренирам. Знам, че сутрин на гладно е най-добре, а и по това време няма много хора във фитнеса, но ще трябва да се съобразя с лекциите в университета. Някой път ще тренирам сутрин, друг път-вечер. Правилно си отбелязала, че ям най-много вечер, и аз така съм свикнала. Просто ще гледам да огранича малко калориите. Хайде, до довечера! :)

ranier80
16th March 2009, 17:13
Спряла съм хлебни, тестени и макаронини изделия даже и солетите избягвам засега няма разлика но мисля да продължа от 1 седмица съм така обаче наблягам на количеството как мислите ще има ли полза

aniK
16th March 2009, 21:18
marie_claire, точно така си представях тренировката ти. Много правилна, но отнема много време заради кардиото. Ако тренираш 2 пъти в седмицата крака, има опасност да станеш доста набита.
Аз по принцип понеделник, сряда и петък тренирам отделни мускулни групи с малко кардио (едната ми тренировка е за крака), а вторник и четвъртък правя само кардио. Корем правя във всичките 5 дни. Уикенда почивам. КОгато съм си в къщи, тренирам сутрин рано. Когато съм в друг град тренирам към 17.30-18ч. Тренировките ми траят 50-60 мин, но не се размотавам, тренирам интензивно.
Момичета, извинявам се, ако оспамихме темата :oops: Малко съм фанатизирана... като hatred със здравословното хранене :P

ranier80, на кое количество наблягаш? Напиши малко повече и по-разбрано, моля!!!

goldish
16th March 2009, 21:37
aniK, marie_claire, вие направо ме разбихте. Много се засрамих :oops: :oops: :oops:
Аз нищо не тренирам. Страшен мързел съм.
Момичета, продължавайте все така!

Engel
16th March 2009, 22:28
И аз ще засилвам тренировките, но слагам КРАЙ НА ДИЕТИТЕ. Писна ми. Ще видя как ще се развие всичко, надявам се да не е нагоре :? Пожелайте ми успех, ще имам огромна нужда от него.

allie
16th March 2009, 22:37
Момичета, страхотни сте! :) Много ми е приятно да чета този форум, наистина човек среща подкрепа ...
Та доволна съм от днешното си меню. За закуска сандвич с домат, Филаделфия 12 % (май така се казваше), малко филе от сьомга, после на обяд зеленчукова крем супа и за вечеря около 6 часа зеленчукова салата (маруля, зеле, моркови) и 2/3 пълнозърнесто хлебче ( аз доста често това вечерям, т.е. салата с хлебче и явно не ми пречи хлебчето на диетата .. знам ли...) Сега си хапнх ябълка, не мога да заспя без плод ...
Другият проблем: карам ски, а зимата си отива ... май трябва да си пропомня тениса.
Пожелавам на всички успешна седмица, по-малко изкушения и много поводи за широооооки усмивки!

hatred
16th March 2009, 23:30
Спряла съм хлебни, тестени и макаронини изделия даже и солетите избягвам засега няма разлика но мисля да продължа от 1 седмица съм така обаче наблягам на количеството как мислите ще има ли полза

ranier80, както го описваш, на мен ми звучи като пиршество, а не като диета. Не че описанието ти е подробно де, но ако си мислиш, че отказването на хляб, макарони и солети е голяма жертва, значи си назад с материала :) Или пък аз съм много изкривена, което не е изключено.

Това с "наблягам на количеството" доста ме озадачи :2045: Лично аз не вярвам, че съществува отслабване чрез преяждане с храна, каквато и да е тя. По този пункт не вярвам нито на Дюкан, нито на catabolic diet. Най - малкото, преднамереното прекаляване с храна е признак за нездраво отношение към нея ( казвам го, съзнавайки, че самата аз съм сколнна в състояние на криза да прекалявам с храни от типа на сурово зеле, т.е. този проблем не ми е непознат ).

marie_claire
16th March 2009, 23:32
marie_claire, точно така си представях тренировката ти. Много правилна, но отнема много време заради кардиото. Ако тренираш 2 пъти в седмицата крака, има опасност да станеш доста набита.
aniK, засега смятам да си тренирам по 2 пъти в седмицата крака /и особено дупе :lol: /, пък ако видя, че нещата не отиват на добре, ще променя програмата. Преди време точно със същата програма само за 2-3 месеца бях постигнала удивителен резултат. Тогава спазвах и НВД и наистина изглеждах доста добре. Сега съм си поставила за цел до към юни да си върна предишната форма.
Тази вечер във фитнеса беше същинска лудница- в съблекалнята едва си стигнах до гардеробчето. Вече ще избягвам да ходя вечер. От друга страна пък гледката на толкова много хора полагащи усилия да изглеждат добре, действа много стимулиращо.
goldish, най-трудното е да започнеш да спортуваш. Влезеш ли веднъж в залата вече няма да те мързи толкова. Поне аз съм така.
Engel,мисля, че не е добре да спираш диетата си, иначе няма да може да отслабнеш. Това и инструкторът ми го е казвал- тренировките са важни, но без диета нищо не може да се постигне.

Ето мненюто ми за днес:
Обяд: салата- маруля, 2 белтъка, сос синьо сирене;
1/2 филийка Местемахер с извара, домат и босилек
Следобяд: фреш от грейпфрут и мандарина
Вечеря: карфиол и брюкселско зеле на пара, върху тях извара и яйце на тефлонов тиган

hatred
16th March 2009, 23:39
aniK, marie_claire, вие направо ме разбихте. Много се засрамих :oops: :oops: :oops:
Аз нищо не тренирам. Страшен мързел съм.
Момичета, продължавайте все така!

goldish, мила, и аз се засрамих :) На фона на усърдието на marie_claire и aniK, моето изкачване на стълби е нещо, заради което си заслужава да се закопая от срам :2014: Ужас, пълна мизерия :oops:

Engel, мила, как така ще спираш с диетите :?: :!: :?: Акцентирай на спорта, но в никакъв случай не преустановявай диетичния режим, тялото ти е свикнало с него и резултатът няма да ти хареса. Кураж ! Не се отказвай, ще съжаляваш, ще се върнеш на началната позиция - знаеш го. Не допускай да се завъртиш в омагьосан кръг ! Спортът, съчетан с диетата, е пътят към изхода от този кръг ! Успех и пак много, много кураж ! И искрена подкрепа, но не за да се откажеш, а за да продължиш напред.

allie, :wellcome: ( Обичам я тази емот-иконка, хем е показател за нов човек в темичката, хем се открива много лесно :) ). Менюто ти ми звучи отлично, като изключим хлебчето. Въпреки че казваш, че не пречи на режима ти, две трети все пак ми звучи много, колкото и миниатюрна да е разфасовката.

Engel
16th March 2009, 23:57
Няма смисъл да ме обеждавате. Решила съм тотално да приключа вече с това постоянно мислене и тормозене с диети. Вече ще казвам, че не съм на диета. Пък за резултата можем само да гадаем какъв ще е. Аз съм си в омагьосън кръг от както се помня.. от 2005 съм регистрирана във форума, преди това колко още съм се мъчила и за толкова години не съм успяла да се въведа в ред. Вече психически не издържам. Ще си ям каквото обичам и ще видим как ще се ориентирам. Това незначи, че утре си купувам 2 кофи течен шоколад и сядам да се самосъжалявам. Успех на всички останали със спорта и диетите. Евала на тези който успяват да постигнат нещо. Не искам това да звучи като поредното ми изпадане в криза, защото май само аз си позволявам да изпадам така публично. Вярвайте ми найстина се старая ама явно не е достатъчно. Лека вечер!

marie_claire
17th March 2009, 00:09
Скъпа Engel, не е възможно да обичаш само вредни и калорични неща! Просто трябва да си съставиш режим, в който да има достатъчно неща, които харесваш. Какво толкова ти се е прияло, че "не може да издържиш" и то по-съблазнително ли е от една секси фигура? Незнам какво друго да ти кажа, но ще ти напомня, че това как изглеждаш зависи само от теб. Ако наистина искаш да си слаба, можеш да го постигнеш.

allie
17th March 2009, 10:01
hatred подскачашите човечета са страшни :)
За хлебчето знам, че може би щеше да има по-добри резултати, но не мога да се откажа от такива неща, просто съвсем ще се побъркам. А така или иначе съм доволна от резултатите за момента, дори и да не сваля повече, ще си продължа сегашния режим, за да си задържа килограмите. А се страхувам, че ако се откажа от хлебчето, ще се изкушавам много по-често с някакви други неща. А все пак пълнозърнесто хлебче е къде къде по-добре от баницата на баба ми, която е превъзходна.
Днес съм на едно капучино и парченце 80% какао шоколад до момента. За обяд може би супа или нещо пилешко. Вечерта ще излизам и мисля някаква салата с маруля, риба тон, домат, сирене ...

Engel
17th March 2009, 10:11
Добро утро :) Идвам да сипя кафето и да се залавяме в сладки приказки :2035:
http://www.vsekiden.com/imgs/life/coffee.jpg
marie_claire: Благодаря ти за милите думи, оценявам го :1231: Искам просто да се пробвам да се храня нормално, но да намаля храната, която по принцип приемам и да спра да мисля само за това :(
Найстина не обичам вредни и калорични храни, това си е до психика. Свързвам прегрешението с шоколад и торти, също така и наградата и това изобщо не трябва да е така. Ще поствам менютата си, моля бъдете снизходителни към мен :roll: В последствие ще вкарам ефекта разделно хранене за да има някакъв шанс за отслабване :D
Нека се наслаждаваме на кафенцето :2020:

daliq
17th March 2009, 14:43
Мацки аз успях , стигнах до заветните 52 килограма , днес сутринта когато очите ми видяха това и не можах да повярвам , стомаха ми по скоро е залепнал за гърба , но краката ми се отпуснаха доста , чудя се с какво да се захвана , може би степ аеробика , тае бо ,
Ако искам да сваля още малко трябва да почна да тренирам , защото от тук нататък , да "повръщам цяла седмица" , без да ям повече няма да мръдна надолу , но ме е страх да не кача .......

allie
17th March 2009, 16:59
Engel, и на мен ми минават подобни мисли през главата да престана и да си хапрам каквото ми се яде без да прекалявам, но аз реално това правя, явно просто съм си променила вкуса полека лека .. и не си представям как ще изям цяла пица или сандвич от Mc Donalds, което ми се случваше ежедневно преди.

goldish
17th March 2009, 17:41
Engel, на мен ми се струва, че на теб ти трябва по-скоро режим, който да не те ограничава в количествата. Ние ще те подкрепим, каквото и да решиш. Знай, че килограмите са последното, което те определя като човек. Поредният съвет- хапвай си плодове, ястия, които ти си приготвяш и на които се наслаждаваш максимално. Просто без да се прекалява.
Споделяла съм, че бях 74кг в един етап от живота ми и бавно ги преодолях. Правила съм някакви краткотрайни диети от две седмици, но се дюкан е първата сериозна диета, която цялостно правя. С изключение на иначе здравословното хранене от миналата година. Постепенно просто изключвам някои храни, включвам други. Пак си пийвам алкохол или ям пържени хапки, като излизам. И не ги смятам като адското прегрешение.
Мен ме плашат лозунги като за цял живот, никога.... и т.н. Сладки в живота са прегрешенията, но ако има на чий фон да ги оцениш. Ако се тъпчеш всеки ден с дюнери, едва ли ще оценищ истински вкусния сандвич?
Успех!

Engel
17th March 2009, 18:36
goldish: Незнаех, че си била 74кг. Мислех, че винаги си била слабичка :roll: Да знаеш, че се радвам за теб. Пожелавам ти да запазиш постигнатото за цял живот и да го оценяваш както трябва като полагаш грижи винаги.
Днес продължавам да се обеждавам, че психиката е голямо нещо. Цял ден си повтарям мога да ям каквото искам, въпроса е дали го искам? Забелязвам и друго, след като съм освободила душата си от оковите на диетите /макар, че не е много сигурно още, защото незнам как ще се развие този експеримент/, изчезна този постоянен глад, който чувствах. Ето днешното ми меню, съставено изцяло от храни, който харесвам и хапвам с желание и се наслаждавам на вкусът им.
Закуска: 50гр. лешници
Обяд: Кисело мляко с банан
Следобед: 1 ябълка
Вечеря: Сега си правя гювече /извара, белен домат, пилешко филе, яйце/ . Чувствам се супер, даже после ще повърта и малко колело. Много съм щастлива :girl_dance:

daliq: Захващай се здраво със спорта, за да задържиш и подобриш резултата. Успех!
allie: Ти така или иначе си си изградила, начин на хранене. Решението е твое. Каквото и да решиш ще те подкрепим както каза и goldish.

Sabrina
17th March 2009, 19:51
Момичета здравейте,чета форума редовно,но рядко пиша .Изчислих си дневния прием калории 1650,идва лято и аз на диета да вдигна самочувствието малко..Мечтата е 48кг:)да ви кажа дневнето ми меню и да ми кажете като по опитни може би колко калории са това и дали греша някаде,а и вече втори ден пия Карбо слим
закуска: Нестле фитнес 3с.л. с прясно мляко да кажем 100мл
11ч. кисело мляко 4-5 лъжици
14ч. 170гр пилешко филе на скара
след обяда най голямата грешка че изпих един сок от кайсия 1 литър срам ме е ужас:)
и 19ч пастърва на фурна с половин краставица и това е приключих за днес

goldish
17th March 2009, 20:10
Sabrina, имаш много хубаво меню! Само може да заместиш Нестлето сутринта с мюсли и сокчето с плодове.

daliq, просто страхотно!
Много се радвам за теб! Сега 3 месеца се задържа и тялото ти ги помни като крайни килограми. После да знаеш, че не се вдига лесно :wink:

Engel, важното е, че си щастлива и се чувстваш добре.

Мезюто ми за днес е:
закуска- Дюканско кексче с половин кофичка кисело мляко
две мляко с нес
обяд (беше да кажем към 4 часа :oops: )- супа от пилешко месо, застроена с яйце и две лъжици кисело мляко
вечеря- другата половина кисело мляко и пилешка пържола на грил тигана с много подправки
Нещо ми се изтегля към вечерта яденето, но за обяд не мога да смогна. От утре започвам пак с протеини и зеленчуци.
Лека вечер!

marie_claire
17th March 2009, 22:26
Engel, радвам се, че се чувстваш добре, защото когато човек е подтиснат е най-склонен да прекалява с храната.
Sabrina, не мога да кажа със сигурност колко калории съдържа менюто ти, но мисля че е добре с изключение на сока.
Моето меню:
Закуска: 1 ябълка
Обяд: маруля със сос синьо сирене, 2 белтъка; Corny /50гр./
Вечеря:1 филийка Местемахер с извара, домат и босилек; 10 фурми
Спорт:2ч. фитнес
Определено можех да мина и без тези фурми. Уж да си взема 2-3, но се поувлякох.

goldish, честит свален килограм! И аз утре ще се меря.

hatred
17th March 2009, 23:04
allie, страхотно е, че си успяла да установиш собствен режим, в който се чувстваш комфортно и благодарение на който си постигнала такива хубави резултати. Това е наистина много ценно.

goldish, и аз имах един срамен период, през който тежах доста повече, отколкото сега. Не беше продължителен, но се чувствах адски депресирана и непълноценна. Толкова е хубаво да погледнеш назад, да отчетеш пътя, който си изминал, промените, които си постигнал, всичко, което си срещнал по него ... А най - хубавото е резултатът :2013: :1211: :dirty_dance: Отново искрени поздравления за твоя :)

marie_claire, не ги мисли тези фурми, след като тренираш усилено, едва ли са проблем.

Sabrina, менюто ти е супер. За сока си знаеш :)

Engel, менюто ти ми звучи отлично. Явно не съм те разбрала правилно, когато спомена, че спираш с диетите :) Извинявам се за което. Струва ми се, че разделното хранене ще ти приляга :) Ти имаш толкова опит, че с какъв акъл ти давам съвети, и аз не знам :)

Engel
18th March 2009, 10:58
Аз май ставам най-рано .. :D Все се набутвам да слагам кафета :lol:
http://photo-zona.net/images/user61813/album15151/preview/1220905963_upcc1151_goreshtata.JPG
Пожелавам на всички такива тела, дори и по-хубави :D Мен това ме устроива :pinkglasses:
marie_claire: Честито свалено половин килограмче, виждам, че напредваш много добре. Само така до края!!!
Вие с goldish направо супер много ме радвате, толкова сте упорити :P
hatred: Имам опит, но нещо ми куца прилагането на каквито и да е начини на отслабване. Винаги ще се радвам да споделяш мнението ти, макар, че аз нали съм си Овенче и не приемам всичко и все вървя с рогата напред :wink: Незнам дали найстина ще се получи това, което съм си намислила, найстина чувствам, че съм много обременена с това хранене. Искам да ям механично без да мисля, за това, а дали ще успея ? ;) Резултат смятам, че ще се покаже до 2-3 седмици и ще разбера дали съм избрала най-после правилният път.

bibi_82
18th March 2009, 11:23
Това с диетите и храненето е въпрос на психика според мен. Затова и толкова много хора са "на диета" само когато се налага и малцина са тези които успяват да постигнат целите си...всичко е воля и психика а думичката "диета" определено подтиска...Аз преодолях "диетата" след първия месец, после свикнах да се храня правилно и факта че изобщо не ми пречи вече колко бавно свалям мисля че е показателен...Преди време щях да се побърквам от мисълта и сигурно да се откажа, сега мисля за храненето си по друг начин :D
Пожелавам на всички които имат желанието да го постигнат защото няма нищо по хубао от това да се храниш както трябва и да се чувстваш добре от самия факт че го правиш, а кг-те които се свалят просто да са един бонус :D

goldish
18th March 2009, 12:00
bibi_82, абсолютно съм съгласна с теб!
Има обаче и друга крайност, в която аз понякога изпадам. Чувствам се щастлива, когато съм на диета. Когато имам някакви ограничения в храненето, някак само тогава се чувствам лека и слабичка. А не трябва да е така. Трябва да мога да се храня балансирано, без да се чувствам дебела и после пак всичко наново.
Усмихнат ден!


Engel, може би ти си тъкмо напът да постигнеш този баланс от нормално и правилно хранене и добро самочувствие. Споделяй си менютата и не изпадай в никакви крайности и ще намериш златната среда.

marie_claire
18th March 2009, 12:01
Aa Engel, аз доста рано станах тази сутрин, просто не съм минала да ви почерпя по кафенце. Знам, че ти ще го направиш. :wink:

marie_claire: Честито свалено половин килограмче, виждам, че напредваш много добре. Само така до края!!!
Вие с goldish направо супер много ме радвате, толкова сте упорити :P
Ами резултати само с постоянство се постигат. И аз, обаче не съм от най-постоянните: бях стигнала 51,5 кг още преди месец, после качих 2 кг за 2 седмици... Сега си продължавам сериозно със спорта и се надявам, че ще постигна по-трайна промяна. Съгласна съм с теб, че мисълта за диета може да е обременяваща. Мисля, че трябва за около месец да положиш усилие да пазиш диета, след което подбирането на подходящи храни ще ти стане навик /hatred е такъв пример/.
Приятен ден на всички, довечера отново съм тук. :)

Engel
18th March 2009, 12:05
Приключих с диетите, днес съм хапнала Дюканска палачинка за закуска.
Приготвила съм си за после 1/2 кисело мляко с 1/2 банан и се надявам и салатка да успея да вкарам в днешното си меню. Много ми се ядат марули :D Успех на всички днес, пожелавам ви много усмихнат и отслабващ ден :P

Engel
18th March 2009, 20:39
1. Дюканска палачинка
2. 5-6 сухара /от тази марка, която ям в едни червени опаковки има и някакви диетични, който ще пробвам следващият път, когато ми се прияде/
3. 1/2 кисело мляко с 1/2 банан
4. 1 Ябълка
5. Марулена салата с яйце + 1 портокал

Надявам се да приключа с яденето за тази вечер вече :2035:

Sabrina
18th March 2009, 20:56
Здравейте,да споделя менюто си ядох муцарела и ми стана съвестно нещо,какво ви е мнението
закуска 2 кивита
обяд 1 домат около 100гр. сирене мисля че беше по малко дори но...и кисело мляко1/3 от кофичката
след обяда1 портокал и 1 грейпфрут
кам 5 пилешко филе на фурна няма и 100 гр.
салата от маруля с един домат малко грах и 70гр. муцарела струва ми се че много ям какво ще кажете

goldish
18th March 2009, 21:11
Ето моето меню:
закуска- Дюкански кес с мляко
мляко с нес
обяд- спанак с кисело мляко
вечеря- риба и салата от маруля, домати и краставици

hatred
18th March 2009, 22:37
Здравейте,да споделя менюто си ядох муцарела и ми стана съвестно нещо,какво ви е мнението
закуска 2 кивита
обяд 1 домат около 100гр. сирене мисля че беше по малко дори но...и кисело мляко1/3 от кофичката
след обяда1 портокал и 1 грейпфрут
кам 5 пилешко филе на фурна няма и 100 гр.
салата от маруля с един домат малко грах и 70гр. муцарела струва ми се че много ям какво ще кажете

Не е много :2003:
Моцарелата не е кой знае каква беда, съдържа сравнително малко въглехидрати. В диетичните видове доминират протеините. Или поне така пише, знае ли човек как стоят нещата в действителност :)

marie_claire
18th March 2009, 22:54
Ето и моето меню:

Обяд: 2 пъдпъдъчи яйца; салата- моркови,червено цвекло, 1/3 ябълка, орехи, 2 с.л. стафиди
Вечеря:1 филийка Местемахер с извара,домат и босилек; 1/2 тиквичка на пара; 7 фурми
Спорт:2ч. фитнес

Engel
19th March 2009, 10:39
Добро утро :computer_coffee: Ето и кафето...
http://ww-success.com/blog/wp-includes/images/Coffee.jpg
Sabrina: Не си яла много, даже може и повече :D Киселото мляко можеш да го увеличиш. Можеш да си хапваш до 1-2 кофички дневно кисело мляко с нисък процент. Относно сиренето мисля, че трябва да се ориентираш кое колко грама е, защото 100гр. сирене ми изглежда много. Пробвай да си намериш някакво диетично, мисля, че Маджаров имаше такова и си избирай такова без много сол, защото от солта се задържа вода и едно, че ще се чувстваш като плондер, а и резултатите на кантара няма да ти харесват.
Другото, предлагам да избягваш точно на вечеря такива високо-въглехидратни зеленчуци като град. Постарай се през първата част на деня да ядеш въглехидратите, а вечерта да ги чистиш от менюто си.
Не се плаши, лека по-лека ще вкараш всичко в ред :wink: Най-доброто ти решение е за всичко в което не си сигурна да задаваш въпроси във форума. Няма смисъл да правим нещо грешно и да си губим времето, като стоим пълнички, вместо да се радваме на прекрасно тяло :D
goldish: Супер ти е менюто :D :2004:
marie_claire: Сигурно фитнеса компенсира стафидите и фурмите :wink: Супер се справяш, но отдай почит на закуската, ако не за друго поне да си забързаш метаболизма :P Успех!

goldish
19th March 2009, 11:59
Здравейте, мацки!
Минавам да ви пожелая успешен ден!
Чакам с нетърпение пролетта да дойде най-накрая, че вече ми омръзнаха тези палта.

allie
19th March 2009, 12:00
Здравейте всички :Friday:
Вчера мина добре, доста натоварен ден, надуха ме вятъра, хапвах вкусни и полезни нещица, до към 6 бях приклщючила, преди да легна замених ябълката с чаша мляко (My Day Fitness) по ваш съвет и хем се сгрях, хем ме позасити доста добре.
Имам въпрос за сиренето: хапвам си понякога за вечеря (1-2 пъти седмично) 100-тина грама на микровълнова или в гюведже, ама май 100 грама е доста? Има и едно обезмаслено свежо сирене, имате ли инфо за него?

Engel
19th March 2009, 12:12
По-хубаво започни да ядеш извара.

goldish
19th March 2009, 12:15
Аз си направих Дюканско сирене- извара, прясно мляко и желатин, а и сол. Стана доста хубаво. Не е точно като сирене, но е по-различно от чистата извара.

allie
19th March 2009, 16:31
Engel, аз си папкам обезмаслена извара понякога, малко е гадничка, ама ще я редувам с Маджаров.
Goldish, знаеш ли някоя рецептичка за диетичен сладкиш или нещо подобно? Със сигурност има някъде из темите, обаче не знам къде да гледам ... да препоръчаш нещо изпитано и вкусно?

brumbrum
19th March 2009, 16:55
allie, не съм goldish, но заповядай-> http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8-%D0%BF/

allie
19th March 2009, 17:01
мерси brumbrum, тези неща изглеждат зашеметяващо вкусни, ще се пробвам, не ме бива в готвенето, но с упоритост може и да започне на ме бива :)

Engel
19th March 2009, 18:52
Менюто ми за днес:
1. Ябълка
2. Дюканска палачинка
3. Кисело мляко Култура 1% с ябълка
4. Свинска пържола с 1/2 домат и 3 лъжици сметана /сладка за десерт/ :roll:

Sabrina
19th March 2009, 21:09
менюто ми за днес:
закуска:3с.л. мюсли на Nestle с пр. мляко 1,5%-незнам дали е добър избор кажете си мнението вие какви хапвате ако не са добре тези
междинно след около 2 часа 1 портокал
обяд 2 домата с моцарела(доядох я най-после няма да купувам повече:)
кам17ч.половин кофичка кисело мляко Хипноза 2%
вечеря 2 моркова настъргани и 150 гр. пилешко бонфиле на фурна

goldish
19th March 2009, 22:04
Хубави менюта много, Sabrina, Engel.
allie, и аз използвам този сайт. Аз си правя най-вече дюканско кексче без подсладител обаче. И крем карамел съм си правла.

Моето меню за днес:
закуска- Дюканско кексче с кисело мляко
мляко с нес
обяд- спанак с кисело мляко и мое дюканско сирене и две мариновани чушки
мляко с нес
вечеря- шопска салата с голям айран
Имам известни прегрешения, за които много не съжалявам. Изпих току-що половин чаша прясно мляко и шопската салата беше със сирене. В крайна сметка май не е толкова зле :roll:

Engel
19th March 2009, 22:05
Менюто ти е добре. Не съм чувала добри отзиви за Нестле, ако искаш можеш да смениш мюслито с овесени ядки или трици.

marie_claire
20th March 2009, 00:24
allie, мисля, че 100 гр. сирене 1-2 в седмицата не е много, но и аз съм на мнение, че изварата е за предпочитане. Освен това спокойно можеш да си ядеш от нея всеки ден.
Engel , менюто ти е ОК. За сметаната си знаеш, ама нали си глезана, ще спестя конското :)
Sabrina, мюслите на Nestle май съдържат захар и заради това не са подходящи. Не, че ще напълнееш от тези 3 лъжици, обаче е по-добре да потърсиш някакви по-натурални мюсли. Аз дори смятам повече да не си купувам мюсли, а овесени и пшеничени трици към които може да се добавят стафиди, бадеми,кой каквото обича.

Дойде момента, в който и аз трябва да се отчета за днес. Отново ядох протеинова вафла, но цял ден не си бях вкъщи, а нямах и време да ям нещо по-свястно. Освен това пропуснах фитнеса, направих само 30 мин на тренажора вкъщи. Менюто:

Обяд: протеинова вафла
Вечеря: салата- кълнове, броколи и скариди; фреш от киви; орехи и стафиди /и аз реших да се поглезя/

Утре ставам сутринта и- право във фитнеса!

brumbrum
20th March 2009, 07:50
Добро утро момичета! Как сте? Аз туко що си глътнах кафенцето :)

marie_claire, сигурно си писала вече, но колко си висока?

goldish, аз доста често си надхвърлям дажбата от 250мл прясно мляко и не мисля, че е фатално :wink: А за сиренето - ако е било по-солено може да задържиш вода.

Engel, давай в същия дух :P само смени местата на обяда и вечерята и недиетата ти ще е екстра според мен :)

hatred
20th March 2009, 09:18
marie_claire, дай малко инфо за скаридите :cool: Полезност, начини на приготвяне, вкусови качества, калории ... Абе всичко :lol:

aniK
20th March 2009, 09:58
marie_claire, аз пък да те подсетя, че когато тренираш е възможно да не падаш на килограми, а само на мерки. Сигурно го знаеш, но да не се притесниш нещо, че кантара не мърда :D По принцип се задържа вода в мускулите, а и мускулът тежи повече от сланината, но е по-малко обемен. Аз давам 2 кг разлика надолу в дните на М, когато не тренирам.
Аз съм твърдо против мюсли и корн-флейкс на Нестле, НО нямам нищо против моцарелата и сиренето (особено Light) :lol:

Engel
20th March 2009, 10:01
Добро утро и от мен :1231:
http://images.ibox.bg/2008/06/12/77779/519x300.jpg
marie_claire: Ама ти нищо не ядеш, чесно ... аз до сега да съм припаднала с това ядене :? Миличка имай в предвид, че гориш много калорий във фитнеса, трябват ти силички за да ходиш в залата => хапвай повече :wink:
Тази сутрин изхвърлих флакона със сметана, бях го взела за моя приятел ама,.. изгоря :lol:
brumbrum: И ти давай във същия дух! Ще се пробвам да сменя обяда, ама.. още не съм си носила пържоли във фризьорския салон :roll:
Чудя се днес какво да ям.. ? Някакви предложения?
goldish: Не си го слагай много на сърцето, пий повече водичка, за да изхвърлиш каквото си задържала :wink: Вярвам, че ако не си свикнала на повече прясно мляко си задържала :?
Внимавайте, че и тричките на 25ти ще ви тегля :D Успех!
hatred: Похвали се нещо? Вчера какво хапна? Дай някакви предложения? Благодаря предварително :girl_kiss2:

hatred
20th March 2009, 10:38
Engel, мила, аз имам хубава новина, тъп въпрос и един куп ненужни съвети за споделяне :)

Новината - вчера се премерих и съм твърдо 54 кг :dirty_dance: Даже малко надолу, но това е щрих :) Но дори да се върна на 55 кг, не възнамерявам да страдам много :) Все пак, не може все да се върви надолу. ( Няма безкрайно намаляваща редица от естествени числа:cool: . )

Тъпият въпрос: каква е опасността да стана набита от трениране ? Как да се предпазя от това ? Кои видове упражнения пораждат такъв риск ? :oops:

Съветчетата за хранене ... Знам ли, може би нямаш моя вкус. Аз например обожавам салата от зелен фасул, броколи и карфиол на пара с много лук и чесън и маслинки. Направи си спаначе с мляко, сирене и извара. Много вкусни са и броколите, първо леко запарени, после запечени с яйце и извара (аз слагам само белтъците на яйцето, за да се предпазя от пъпчивост :lol: ). Сега се сещам и за салата табули - оригиналната рецепта е с пшеничен булгур или нахут, но аз я предпочитам с елда. Другите съставки ги знаеш - две връзки магданоз, една копър, малко домати и зехтин. Мммммм ... :1224: :girl_eat: Нещо друго много свежо - безсолна извара, в която е нарязана връзка магданоз. Увлякох се ... :?

aniK
20th March 2009, 10:53
Как точно правите спанак с кисело мляко?
Аз купувам замразен сега, но на листа, не онзи смления и навит на топчета.

hatred
20th March 2009, 11:01
Как точно правите спанак с кисело мляко?
Аз купувам заразен сега, но на листа, не онзи смления и навит на топчета.

aniK, аз го сварявам на пара, след това добавям зелен лук, настърган белтък от варено яйце, малко извара и кисело мляко. Може да се сложи и лъжичка заквасена сметана за разкош :). Върви и със соев сос ( намерих си един без натриев глутамат :1259:, но и с него съм предпазлива ) . Лично аз не обичам много типично готвените манджи, предпочитам зеленчуците да са в максимално суров вид, така съхраняват вкуса си :) Ако ги превариш и удавиш в олио, няма да разбереш спанак ли ядеш, или зеле :)

P.S. На теб разчитах за съвет как да се предпазя от набитост на краката :oops:

aniK
20th March 2009, 11:08
P.S. На теб разчитах за съвет как да се предпазя от набитост на краката :oops:

Въздържах се от изказване, з'то за жените това е малко болна тема :D
По принцип няма да станеш набита, ако не тренираш специално крака и то с големи тежести. Още повече ти си висока и дългокрака, нямаш даденост за набитост :D . Предполагам, че спортът ти ще се изразява в повече кардиодейности - колело, пътека, скрос-тренажор. От тях няма да се набият карката, само ще се стегнат и оформят :P
Мислех да ям само извара, но сега ще я збъркам със спанака и киселото мляко ;)

Engel
20th March 2009, 11:09
hatred: Благодаря ти за съветите, ще си опека 2 яйца и ще си направя моркови на пара за закуска. За 2ра закуска ще си направя Дюканска палачинка и ще си я сложа в чантата за по-късно. Днес да ви кажа гладна карах колело по съвета на aniK за изгаряне на вечерята от предишния ден :lol:

marie_claire
20th March 2009, 11:11
Добро утро, момичета! Не почвам деня добре- имах намерение днес да тренирам на гладно, обаче току-що излапах няколко лъжици мюсли докато четях постовете ви. След малко стягам сакчето и отивам на фитнес, ще гледам да направя поне час кардио заради тия мюсли. Поне знам, че другото ми ядене ще е не по-рано от 16ч.
hatred, комплексираш ни с твоите килограми, скоро ще стигнеш моето тегло. Аз също ще се радвам, ако от време на време споделяш менюто си, т.к. може да взема някоя идея. Иначе и аз много харесвам броколи с извара и яйце. Скардидките имат прекрасни вкусови качества. Могат да се пекат, да се пържат, вероятно и на пара стават, но още не съм пробвала. Съдържание в 100 гр: 107 кал, 0 въглехидрати, 22,6 протеини и 1,8 мазнини. Относно тренировките- трябва да правиш упражнения с повече повторения и по-малки тежести и няма опасност да станеш набита. Няма да вдигаш щанги, така че няма от какво да се притесняваш.
brumbrum, висока съм 168 см.
aniK, това за теглото и тренировките го знам, но въпреки това, ако не мърда кантарчето, ще се разочаровам.
Engel, не ям толкова малко! Аз когато не съм си вкъщи, почти не ям, а не изпитвам и глад. Вечерта, обаче наваксвам. Снощи салатата си ме засити на вечеря, а пък от орехите и стафидите си хапнах доста, така че като калории, не ям малко.

goldish
20th March 2009, 15:24
Здравейте, момичета!
Аз страшно много обичам спанак. А за коприва да не говорим. Но тя е май доста деликатесен продукт напоследък при мен. Може да сварите спанака и после да му чукнете яйца, за да се забулят в спанака. между другото сега си го купувам на листа и така го има по магазините.
brumbrum, благодаря за успокоението!
Engel, успех в тренировките. Браво за спортния устрем.
hatred, а ти с какви тренировки си се заела?
Май само аз мързелувам. Срам, срам, срам.....

Усмихнат ден и приятна петък вечер въпреки малко лошото време!

Sabrina
20th March 2009, 20:27
Ще сменя мюслите,щом са гадни само тези ги дояждам едва ли е толкова фатално дори не ги ям всеки ден.
Менюто за днес:
закуска 5-6 лъжици кисело мляко
обяд 100гр. пилешко филе на скара
след обяда 1 портокал,към 150гр. ананас и 2-3 лъжици кисело мляко
вечеря пъстърва на фурна с половин краставица и 2-3 лъжички грах знам че не му е сега времето ,но много ми се дояде:)

Engel
20th March 2009, 22:50
Браво Sabrina ;)
Ето и моето:
1. 2 печени яйца с 2 лъжици кисело мляко и 1 извара
2. 50гр. бадеми :roll:
3. Дюканска палачинка + 1/2 Ябълка
4. Салата марули, риба тон и домат
5. 2 парчета бабек :?

hatred
20th March 2009, 22:57
hatred, а ти с какви тренировки си се заела?


Тренировки - силно казано :) За сега тичам сутрин по около 30 мин., изкачвам стълби с тичане, коремни преси и някои други тривиални упражнения, осъществими в домашни условия.

Стягането на ключови зони от тялото е видимо, въпреки че са минали едва десетина дни, откакто се активизирах в двигателно отношение :) Но най - ценното е тонусът - през целия ден се чувствам страхотно, много по - работоспособна, с отлично самочувствие.

В момента усилено си търся кростренажор. Но нещо не мога да намеря :roll:

Вариантът фитнес при мен е немислим, защото съм ангажирана с работа и/или лекции всеки ден ( включително уикенда ) от около 7:30 - 8:00 до към 19:00. И сега ми се налага да ставам в 5:45, за да имам време да се раздвижа. Но денонощието буквално няма да ми стигне, ако трябва да се тътрузя в двете посоки до някоя фитнес зала :)

Като гледам какъв сняг вали, май утре ще съм принудена да пропусна тичането :(

marie_claire
21st March 2009, 01:04
Sabrina, Еngel, хубави менюта. Само този бабек не разбрах какво представлява.
Моето меню за днес е повече от ужасно:
Закуска: няколко лъжици мюсли
Следобяд:3 филийки ръжен хляб с Philadelphia; 2 Корнита- общо 100гр.
Вечеря: фреш от грейпфрут; няколко печени бадема; 1 пакетче мини-кроасани
Спорт: 2ч. фитнес
Толкова ми стана гадно след кроасаните, че върнах поръчката /с извинение/. Имах много много напрегнат и изнервен ден, което се дължеше най-вече на първия пролетен сняг и километричните задръствания на изхода от София. Гадната вечеря си я взех от една бензиностанция. Единственото хубаво нещо днес беше, че успях да си направя тренировката във фитнеса. Тези дни съм си вкъщи, ще си почивам, а утре определено ще направя плодово-разтоварващ ден.
hatred, друго си е човек да тренира в залата, обаче смятам, че и това, което правиш ти не е малко. Освен това нямаш нужда да отслабваш, а просто да си поддържаш формата. Фитнеса отнема много време. Аз съм се примирила с мисълта, че може и да си поразваля успеха в университета, но прецених, че не трябва да подценявам грижата за външния си вид. Ако обаче ми се налагаше и да работя, със сигурност не бих намерила време за фитнес.

daliq
21st March 2009, 01:11
ето и моето меню
1 закуска - кафе
2обяд
кисело мляко с портокал
3вечеря
кисело мляко с киви
идея за нормален спорт още нямам , само скачане на въже по 40 минути на ден, давайте идеи за спорт , ще стягам крака и дупе

monita_g
21st March 2009, 09:36
Добро утро мили дами :) Желая Ви приятни почивни дни :) Аз да отбележа, че не съм пропуснала ден, в който да не се старая ... засега май успявам :) През седмицата изкарах ден само на плодове, после един ден само на супички ... карах ги така таматично... доволна съм, макар и да не съм видяла с очите си кантара...

Това е накратко от мен...прочетох предишните ви постове...доста интересни теми сте засегнали :) имаше полезни неща...хайде ще се постарая да пиша по-често, но понякога времето ме претиска ...Извинена съм, нали? :)

hatred
21st March 2009, 09:51
monita_g, извинена си, разбира се :) Само че от време на време споделяй и ти съветите си, няма само да прихващаш акъл, я :lol:

marie_claire, аз и да искам няма как да направя компромиси в университета, защото ще кандидатствам за една докторантура, а мястото е единствено.

Не мога да си представя как бих вместила в графика си посещение на фитнес - абсурд :) Но, живот и здраве, скоро се местя в жилището на мъжа ми - за сега възнамерявам детската стая да я обзаведа с уредчета за фитнес :1259: :2019: :2006:

daliq, без притеснение ще кажа, че храната ти е крайно недостатъчна: няма кой да оспори това мнение. Внимавай много да не се завъртиш в порочен кръг :!:

Engel
21st March 2009, 12:42
Здравейте и от мен, изпуснах сутришното кафе, но се налагаше да си преинсталирвам windows :D Слагам едно кафенце, за тези който са се събудили по-късно :P
http://kafe.freebg.eu/wp-content/plugins/random-image-widget/kafe//4.jpg
marie_claire: Бабека е като луканка :? Не се отчаивай мила заради менюто ти , пожелавам ти успех с плодовият ден. Просто не навеждай нос, чувствай се добре и ще изглеждаш по-добре. Прати вчеращният ден заедно с лошите спомени за задръстването в някое отдалечено крайче на мозъчето си и дерзай :girl_kiss2:
monita_g: Минавай по-често ей!!! Да минеш скоро да се отчетеш с резултати :wink:
hatred: И аз така съм намислила фитнес стая ;) Имам един апартамент, който в момента се строй и ще е готов след 2 години, но и аз съм си намислила фитнес стайчка, като гледах архитектурните планове :lol: Смятам скоро да си купя степер :P
:
Днес менюто ми стартира с ябълка, кафенце.
За обяд имам печено пиле на грил :girl_eat:
Приятен и ослабващ ден момичета!

marie_claire
21st March 2009, 12:49
Engel, кафенцето изглежда чудесно, но май има сметанка. :)
Вчерашният ден го забравям, без някоя издънка от време на време не може. За днес още не съм яла нищо, но след малко отивам да си накупя плодове, и без това от няколко дни много ми се ядат. Може би ще изкарам на плодове и днес, и утре.
Приятна събота на всички и да не забравите за отчета довечера. :)

Engel
21st March 2009, 12:57
Кафенцето е с нискомаслено мляко специално за диетуващи :D
Изкарай си на плодове, хем ще се почувстваш по-добре, хем и ефект ще има :)

Leshli
21st March 2009, 16:39
Мен нещо ме тресе отсега пролетната умора ... тия дни постоянно съм отпаднала и само ми се яде :(

daliq
21st March 2009, 17:05
здвавейте мацки , менюто ми за днес
1 кисело мляко с киви
2банан
3 кисело мляко с овесени ядки
и за вечеря предстои голяма салата - от пластмасовите домати и красавици
Днес си купих нов панталон , защото нещо бях без настроение , и реших да го пооправя , влизам в 27 ми размер
Engel не си купувай степер аз имам , два часа на това нещо и даже няма да се изпотиш като хората , за какво минах на въженце , откачам от скука на това нещо и нямаш си на идея как ти стяга краката в долната част , а тоя крак като го качиш на токче после , няма да се получи красиво , аз няма да ползвам моя
целувки и успех на всички[/b]

aniK
21st March 2009, 18:00
Умишлено не споменах степера, когато изброявах на hatred кардио-дейностите. Аеробно не натоварва достатъчно, а пък товари много мускулите на краката и има опасност от заякване. И аз не съм му фен.
В къщи детската стая беше фитнес докато не се наложи да се ползва по предназначение. Сега фитнес е едно студио, което беше за живеене, но вече е за трениране :P То е на приземен етаж, слизам в него сутрин в 6ч.и температурата е около 10С :D

goldish
21st March 2009, 18:00
Здравейте, красиви момичета!
Снощи се събирахме у една колежка и нямате представа кое предизвика най-голям фурор у всички. Това, че аз отидох и си купих мляко и зелена салата от магазина. Сега виждам, че имало начин да се справя и с това. За сетен път се убеждавам, че желанието за здравословно хранене е най-важното. Лошото е, че после останах да спя у колежката и целият ми режим на хранене се разбърка. Чак към 5 ядох едно Дюканско кексче. :oops:
Момичета, спортувайте! Браво! Радвам ви се и призовавам за упоритост и кой с каквото може да се раздвижва.
Приятна вечер.

marie_claire
21st March 2009, 20:20
Степер и аз имам вкъщи и изобщо не го използвам- не мога да се изпотя, сякаш повече е за мускули, отколкото за изгаряне на мазнини, както каза aniK.
Leshli, да се стягаш!
daliq, и на мен ми се иска да си напазарувам, но изчаквам да отслабна с още поне 3 кг. Омръзна ми да купувам дрехи, които ту ми стават големи, ту ми отесняват. Както вече съм споменавала- имам дънки от всички размери между 25 и 28. Амбицията ми е отново да вляза в 25 и да не напълнявам повече. Преди 20тина дни си купих едни страхотни дънки на Miss Sixty, 27 номер, а сега са ми толкова широки, че едва ги нося.
Менюто ми за днес:
1 круша, 2 кивита, 2 малки портокала, 300 гр. ягоди

aniK
21st March 2009, 21:42
Преди 20тина дни си купих едни страхотни дънки на Miss Sixty, 27 номер, а сега са ми толкова широки, че едва ги нося.


Дано не са скини-модел. Иначе сега нали boyfriends jeans са на мода ;) Аз даже се уредих с едни страхотни G-star от една приятелка - на нея тесни, на мен 2 номера по-големи :D

Engel
22nd March 2009, 00:10
Е аз освен степера имам и колело.. мечтата ми е за бягаща пътечка :pinkglasses:
Менюто:
1. Ябълка
2. 2 пилешки бутчета
3. Селска салата/ краставици, домати, сирене, чушки/ + чеснов сос
+ печен кашкавал и половин варен картоф.
Направо бях умряла от глад. Не бях яла от 7 часа :roll: Мислите ли, че много съм прекалила с картофа? Знам, че можеше и без него, но нали не съм на диета :lol:

Engel
22nd March 2009, 09:59
Добро утро момичета :computer_coffee:
http://sc.standartnews.com/images/news/thumbnails_big/1173/kafe.jpg

Engel
22nd March 2009, 12:40
То се е видяло, че ще си пиша днес сама :lol:
Ето рецептата за кекса със ябълки, който си забърках сутринта:
1. 1/3 кисело мляко и в него 1с.л. бакпулвер и бъркаме, след това добавяме:
2. 2 яйца, 2 л. извара с връх
3. 3 с.л. овесени трици, 3с.л. пшенични трици смляни
Всичко се бърка, излива се половината в незалепващ съд за печене и се нарязва 1 ябълка отгоре на парчета дебели 1см. и дълги 4-5см. След това се изсипва и останалата част от 'бъркоча' и се пече на 200 градуса до хващане на коричка отгоре. Аз поръсих с канела и сложих 1/2 с.л. течен подсладител. Направо си облизах пръстите, вече 1/3 от кекса го няма :lol: Дано сте ме разбрали, защото не ме бива много по обясненията :roll:
:girl_eat:

Sabrina
22nd March 2009, 12:41
Здравейте момичета гледам че всички спортувате,аз за съжаление нищо не правя,като се постопли времето ще започна да ходя пеша на работа,иначе днес се мерих 55кг.:)доволна съм целта е 50 ще видим другата седмица като се премеря как е положението.Вчера се храних много хаотично бях на изпит след това на разходка и нямаше време да бъркам салати или да варвя и да ръфам ябълка:)ядох сутринта 2 кивита,към 5 50гр. пилешко филе на скара с 1 мини домат и малко краставица и вечерта гризвах от време на време ананас,мандарина ябълка едно такова разпокъсано изложих се вчера:)да не кажа че пих активиа с фибри

goldish
22nd March 2009, 13:25
Здравейте, мили момичета!
Днес на мен ми е изцяло разтоварващ ден. Нямам предвид относно храна. Просто днес си почивам и се глезя. Сега съм с маска и чакам да ми подейства, после баня- много дълга и после кафе с приятелки.
Менюто вчера ми беше следното:
мляко с нес
Дюкански кекс с кисело мляко
пилешка пържола с зелева салата и малко кислело зеле

Sabrina, стискаме палци. И аз имам дни, в които не че се храня много, а просто разпокъсано, което никак не е добре. Забавя метаболизма. Да не говорим за дните, в които нямаш време дори да си спомниш, че си огладняла.
За номерата дънки- според мен много зависи от марката. Значи имам 26, 27, 28. На мен лично ми харесва да са плътно по мен, което е постижимо първите две седмици, защото полсе се разширяват и ми стават свободни. Имам приятелки, които си взимат един номер по-малки, за да им са по мярка, когато се разширят. На мен обаче гледката на мацка с дънки, които я притискат като наденичка, направо ме побърква.

Leshli, за пролетна умора препоръчвам витамини- особено ефервесцентни, повече разходки на въздух и повечко смях.
Лично на мен много ми помага, когато излизам на кафе с позитивни хора с чувство за хумор.

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ, ХУБАВЕЛКИ! Ето малко пролетни цветя, които са ми любимите :2020: :2020: :2020:
Да сте оптимисти и много усмихнати! :girl_kiss2:

daliq
22nd March 2009, 13:54
Честита първа пролет и от мен момичета,
:good_luck: :: :good_luck: :good_luck: :good_luck: :good_luck: :good_luck: :good_luck: :2020: :2020: :2020: :2020: :2020:
за сега днешното меню е
1.закуска -кафе
2.обяд - кисело мляко с овесени трици- взех си понеже чета , че с ги хапвате доста ,
за вечеря смятам да съм на плодове само
marie_claire амии при мен е така с многото номера дънки и панталони , но като виждам резултат и ходенето по магазините ми е като награда , а дънките като ми станат широки ги мятам в пералнята на 50 градуса - особено светлите , и са с два номера по малки след прането
От понеделник , започвам войната с целулита , защото това е ужасно просто , от като свалих килцата съм останала само дупе и две очи , не знам при вас така ли е ........ изчетох купища писания за целулита , що е то и има ли почва у нас и сега съм твърдо решена ще изпробвам всичко , стискайте палци отивам да си купя вендузи , още не знам как се действа с тях , но имало полза.... :1203:

marie_claire
22nd March 2009, 15:08
Здравейте момичета, честита пролет и от мен :2020:
Снощи след отчета бях на ресторант. :oops: Не съм прегрешила много, но си развалих "плодовия ден". Ядох една зелена салата. Днес съм на смесен режим, но ще се отчета довечера.
Engel, рецептата за кекса ми хареса. Със сигурност ще го пробвам. Струва ми се, че въпреки скромните ми умения ще се справя.
aniK, дънките, за които стана въпрос вчера не са скини, прави са, но сега ми стоят сякаш са "boyfriend's". :lol: Иначе обожавам скини-моделите, но те стоят добре само на много слаби крака. Имам 2 такива модела №25, дано скоро се намърдам в тях.
goldish, аз също много мразя дънките, които след няколко носения стават 2 номера по-големи. Много съм доволна от тези на Miss Sixty и Killah. Естествено и материята има значение- избирам такива с повече еластан. Менюто ти за вчера ми се струва оскъдно, но аз мисля, че не е нужно човек да яде повече, ако не изпитва глад.

Engel
22nd March 2009, 16:03
marie_claire: Пробвай го лошо няма, нали за това написах рецептата :wink:
daliq: Пий много вода, спортувай и ще го пребориш с много постоянство :P Успех!
Ето и моето меню за сега:
1. Ябълка
2. Половината кекс
3. Пилешко месо с кисело селе /малко ми дойде мазничко, защото не си го бях правила аз, а майка ми / :roll:
За по-късно планирам кисело мляко с някакъв плод /сигурно ябълка :D /

JosephineDeBeauharnais
22nd March 2009, 16:04
защо се мъчите бе хора...не знаете ли, че отслабването насъпва, когато спреш с диетите?!

sesil23
22nd March 2009, 16:15
защо се мъчите бе хора...не знаете ли, че отслабването насъпва, когато спреш с диетите?!

:2045: как ли не сме се сетили до сега :lol:

Engel
22nd March 2009, 16:20
JosephineDeBeauharnais: Благодаря ти, че ни светна :2015:

JosephineDeBeauharnais
22nd March 2009, 16:27
You are welcome :wink:

daliq
22nd March 2009, 18:42
И аз така пробвах , спрях диетите , спрях цигарите , и реших че едни живот живея - резултата беше 62 килограма , пъпчасала , с целулит , подут стомах ,разстроен метаболизъм, някаква бактерия в стомаха , и като казах на лекаря с какво се храня , той ме пита това седмично ли го ядеш ......
влизам да кажа че реших да не вечерям , ако това зарази и вас ще съм много доволна :girl_in_love:

marie_claire
22nd March 2009, 18:59
защо се мъчите бе хора...не знаете ли, че отслабването насъпва, когато спреш с диетите?!

Диета означава не какво да е, а начин на хранене, така че не разбирам какво означава "да спрем с диетите". Ако обаче имаш някаква конкретна идея или някой новаторски подход за отслабване, може да го споделиш.

allie
22nd March 2009, 19:33
Здравейте, чесита ви пролет и от мен :) Все пак не мога да отрека, че снежецът ме радва, защото съм скиор и така ще мога да се порадвам още малко.
Вчера хапвах много здравословно, както обикновено - пълнозърнеста закуска, салати, рибка дъра бъра.
Днес обаче се насладих на едно голяяямо парче торта и въобще не ми е гузно. Даже се чувствам по-добре, защото сега съвсем не си мисля за разни вкусотии.
Пожелавам ви един лек понеделник и прекрасна седмица!

marie_claire
22nd March 2009, 19:56
влизам да кажа че реших да не вечерям , ако това зарази и вас ще съм много доволна :girl_in_love:

Аз пък днес ям за двама :? Може би защото съм си вкъщи цял ден и няма какво друго да правя.
Менюто ми за днес:
фреш от грейпфрут, 1 банан, 400 гр. ягоди
150 гр. фурми и шепа суров шам-фъстък
марули със 100 гр. скариди
2 филийки Местемахер с Philadelphia и пастет от маслини

истинско угояване, ужас!

goldish
22nd March 2009, 20:10
marie_claire, не ми се струва много наистина. А и са полезни според мен от време на време зареждащи дни. Активират метаболизма.
Engel, не знам защо, но ми се струва, че след като не си на диета и менютата ти са от добри по-добри. Давай все така, салдуранке. И нали си знаем, че ти и тренираш.
allie, малките прегрешения ни правят по-силни. Цаката е да спрем навреме.
daliq, убедена съм, че ще намериш правилното хранене за себе си. Нито прекалено малко, нито прекалено много. Тука не сме любители на крайностите.
Менюто ми за днес:
закуска- Дюканско кексче и кисело мляко
мляко с нес и още половин чаша прясно мляко
обяд- таратор и 3 -4 мариновани чушки с извара
мляко с нес
вечеря- малка пилешка пържола, две кисели краставички, млако лютеница, кисело зеле- може би 100гр (наистина много ми се ядат туршийки напоследък, а никога не съм обичала)
Приятна вечер на всички слабеещи момичета!

Engel
22nd March 2009, 20:25
goldish: И аз незнам.. ама днес май прекалявам с мазничкото. Ядох за вечеря яйца в доматен сос и още 1 парче от сутрешният кекс.
Утре почвам лекций и ако за един месец не отслабна, няма кога да е. Такова търчане е на задочното, че не е истина :? Сутрин нямам време да закусвам, а сме в почивка чак в 13-14ч. и после чак в 18ч. Надявам се да намирам време да хапвам за да не изпадам в крайности :roll: Стискайте ми палци!

daliq
22nd March 2009, 20:34
goldish ами и аз малко по трудничко се контролирах с хараната , докато не ми намериха кандида албиканс в стомаха , която се оказа причинител на част от проблемите ми, просто симптомите и са много и различни и трудничко се досетиха за това , ето за нея http://medical.bg/diet/57.html

Sabrina
22nd March 2009, 21:00
Аз днес също съм си вкъщи и се гордея съ себеси че не се наплюсках:)устоях на всички изкушение,въпреки че готжих на мъжа милинки и ябълков щрудел устоях на изкушението.Закусих мюсли 4 лъжици с прясно мляко и мандарина ,но не веднага след мюслите.На обяд пилешко филе на фурна,1 4ас след него 1морков и пробвах много вкусно домашно пресно сирене,след обяда грейпфрут и за вечеря голяма салата от 1 домат,1/2 марула и краставичка с зехтин и лимон и пил. филе доядох от обяд:),но усещам че тези дни и аз ще се поглезя с нещо ,но все още не е неотложно:)

JosephineDeBeauharnais
22nd March 2009, 22:07
Ами и аз преди бях, като вас-едно следене, едно вайкане , едно мъчение... Накрая осъзнах, че срещу природата е безсмислено да се върви и че трябва да се харесваме такива каквито сме.

За да не ми се подува корема, не се тъпча излишно. това е всьо

MILI
23rd March 2009, 11:18
Ами и аз преди бях, като вас-едно следене, едно вайкане , едно мъчение... Накрая осъзнах, че срещу природата е безсмислено да се върви и че трябва да се харесваме такива каквито сме.

За да не ми се подува корема, не се тъпча излишно. това е всьо
:shock: :shock: :shock: :lachen: :girl_haha:
Как може човек да напише такава глупост :2055:

goldish
23rd March 2009, 15:07
Момичета, здравейте и от мен!
Днес съм пак само на протеини до четвъртък. Дано успея да го смъкна този килограм, че вече ми се ядат плодчетаааааааа :apple:
Днес напимер изпитвам доста голям глад и може да е, защото си чакам цикъла. Дано не закаснее, за да мога да се претегля точно в сряда за предизвикателството на Engel, на която дано наистина се отрази отслабващо академичната дейност. Мила, има нещо такова, защото аз като съм на лекции и упражнения не огладнявам, Но май съм изградила някакъв условен рефлекс и в момента, в който се прибера вкъщи, започвам да ям.
JosephineDeBeauharnais, ще ти го кажа директно- не си права.

marie_claire
23rd March 2009, 15:24
Ами и аз преди бях, като вас-едно следене, едно вайкане , едно мъчение... Накрая осъзнах, че срещу природата е безсмислено да се върви и че трябва да се харесваме такива каквито сме.

За да не ми се подува корема, не се тъпча излишно. това е всьо

Случвало ли ви се е хора с наднормено тегло да ви съветват: "Слаба си, нямаш нужда от диети"? Точно на това ми прилича горният коментар. Често дебеланковците оправдават излишните килограми с това, че "природата ги е създала такива" :lol: . Да ме извиняват тези хора, но мисля,че мястото им е в някой друг форум.

Denimira
23rd March 2009, 17:26
Лично аз предпочитам да хапвам това, което ми се яде, но разделно. Необичам диетите, които те лишават от насладата. Много по-добре и по-полезно е да хапвате разделно. Повярвайте ми свалих за 1 месец 5кг.А баща ми свали 17 кг за 3 месеца ефикасно е и не ти пречи по никакъв начин. Не озверяваш от глад по никое време не ти става лошо и т.н. emoticon(':D')

Sabrina
23rd March 2009, 17:43
Само не разбирам защоJosephineDeBeauharnais влиза в този форум и чете щом се е примирила с природата си

Engel
23rd March 2009, 17:44
Дано не закаснее, за да мога да се претегля точно в сряда за предизвикателството на Engel, на която дано наистина се отрази отслабващо академичната дейност. Мила, има нещо такова, защото аз като съм на лекции и упражнения не огладнявам, Но май съм изградила някакъв условен рефлекс и в момента, в който се прибера вкъщи, започвам да ям.

Днес беше първият учебен ден и умрях от глад. Не закусих сутринта от бързане, обядвах чак в 13:30ч. и сега още не съм яла, но си печа яйца :wink: Реших, че довечера ще си направя бананов шейк за утре сутринта за да може да ме засити чак до 14ч. , когато отидем на обяд. Иначе днес съм хапнала 1 шопска салата и 2 кюфтата на скара :D Издържам да не ям, защото са интересни лекцийте, но мисля, че няма да ми се отрази добре.
За Сряда и аз бях решила да се тегля, но се очертава точно тогава да ми дойде и май ще пропусна, защото резултата хич няма да ме зарадва :? Успех на всички останали!
Не слушайте хората, който се опитват да излъжат себе си, че изглеждат добре.

Denimira
23rd March 2009, 17:51
Дано не закаснее, за да мога да се претегля точно в сряда за предизвикателството на Engel, на която дано наистина се отрази отслабващо академичната дейност. Мила, има нещо такова, защото аз като съм на лекции и упражнения не огладнявам, Но май съм изградила някакъв условен рефлекс и в момента, в който се прибера вкъщи, започвам да ям.

Днес беше първият учебен ден и умрях от глад. Не закусих сутринта от бързане, обядвах чак в 13:30ч. и сега още не съм яла, но си печа яйца :wink: Реших, че довечера ще си направя бананов шейк за утре сутринта за да може да ме засити чак до 14ч. , когато отидем на обяд. Иначе днес съм хапнала 1 шопска салата и 2 кюфтата на скара :D Издържам да не ям, защото са интересни лекцийте, но мисля, че няма да ми се отрази добре.
За Сряда и аз бях решила да се тегля, но се очертава точно тогава да ми дойде и май ще пропусна, защото резултата хич няма да ме зарадва :? Успех на всички останали!
Не слушайте хората, който се опитват да излъжат себе си, че изглеждат добре.
Само едно въпросче ако може? Кои са тези хора, които се опитват да излъжат себе си, че изглеждат добре?
То или е така или не е така. За съжаление огледалото не лъже, а и незнам дали има такъв човек, койте е с повече килца отколото трябва да бъде и да се чуства добре! Странно е не мислите ли?

Engel
23rd March 2009, 18:04
Denimira: Със сигурност нямах в предвид теб. Честито за постигнатите резултати с разделното хранене :P

Denimira
23rd March 2009, 18:08
Ок, аз просто попитах. Мерси за резултатите, ако имаш нужда от инфо по темата за разделното кажи. И не само готова съм за дискусии всякакви. (':D')

JosephineDeBeauharnais
23rd March 2009, 22:05
Само не разбирам защоJosephineDeBeauharnais влиза в този форум и чете щом се е примирила с природата си

Този форум да не би да е специално за хора, които си мразят телата или се борят с тях?
Освен диети и липосукции тук има и други неща Сабринке.

Писах ви в темата, защото ми дожаля за вас.
А за тези които си мислят, че съм наднормена дебеланка ,ще поясня че съм 167см - 54/55 кила, ако това ви се струва много, значи трябва да идете на психолог и да се прегледате за анорексия.

marie_claire
23rd March 2009, 22:15
Този форум да не би да е специално за хора, които си мразят телата или се борят с тях?
Освен диети и липосукции тук има и други неща Сабринке.

Писах ви в темата, защото ми дожаля за вас.
А за тези които си мислят, че съм наднормена дебеланка ,ще поясня че съм 167см - 54/55 кила, ако това ви се струва много, значи трябва да идете на психолог и да се прегледате за анорексия.

Явно нещо не можем да се разберем! Форумът е за хора, които обичат телата си, а опитите за правилен хранителен режим и спортуването само доказват това! Никой не те смятя за "дебеланка", най-малкото защото не те познаваме. Анорексията е сериозно заболяване и мисля, че е неуместно току-така да поставяш на хората такава диагноза.

hatred
23rd March 2009, 22:20
Този форум да не би да е специално за хора, които си мразят телата или се борят с тях?
...

Писах ви в темата, защото ми дожаля за вас.
А за тези които си мислят, че съм наднормена дебеланка ,ще поясня че съм 167см - 54/55 кила, ако това ви се струва много, значи трябва да идете на психолог и да се прегледате за анорексия.

JosephineDeBeauharnais, не мразим телата си, напротив, обичаме ги - точно за това искаме да ги усъвършенстваме и скулптурираме.

Реакцията на останалите момичета беше нормална, имайки предвид неаргументираното ти и несериозно изказване. Да твърдиш, че :

отслабването насъпва, когато спреш с диетите?!

е нелепо. Да, действително определен тип "диетуване" води до плавно качване на килограми, но не мисля, че някоя от нас е пример за него.

Поздравления за добрата форма и отличното самочувствие. Убедена съм, че и ти не се храниш хаотично, а спазваш някои правила и се въздържаш от някои храни - еми то това си е един вид диета.

marie_claire
23rd March 2009, 22:32
Браво, hatred! Много добре го каза - неаргументирано и несериозно изказване на предходната потребителка.
Моето меню за днес:
мюсли, 50 гр Корни
2 филийки Местемахер с Филаделфия баланс и пастет от маслини
1 киви
маруля със 150 гр. скариди

Engel
23rd March 2009, 22:55
hatred, marie_claire: :2043:
marie: Обясни ми кое е това корни, което хапваш?

marie_claire
23rd March 2009, 23:10
Engel-че, взимам си от Corny free /зелена опаковка, без захар/. Днес по изключение ядох това с шоколад и стафиди. Много ми се ядеше сладко. Може ли да се оправдая с ПМС?

JosephineDeBeauharnais
23rd March 2009, 23:12
А вие наясно ли сте, че като висите на кивита и сухари, не си храните балансирано мозъка и следователно мислите неадекватно?

marie_claire
23rd March 2009, 23:16
А вие наясно ли сте, че като висите на кивита и сухари, не си храните балансирано мозъка и следователно мислите неадекватно?

Ето това означава "да мислиш адекватно"

Engel
23rd March 2009, 23:25
А вие наясно ли сте, че като висите на кивита и сухари, не си храните балансирано мозъка и следователно мислите неадекватно?
Ще ядем каквото искаме. Никой не ни принуждава, дори и ние самите не се принуждаваме да ядем определени неща. Фенки сме на здравословното и балансирано хранене. Достатъчно въглехидрати си набавяме от плодовете и зеленчуците за да храним мозъците си. Хайде престани вече с тези забележки, гледай си твоето тяло и освен ако не искаш да помогнеш на някой със съвет те моля да запазиш другите коментари за себе си. Всеки сам решава какъв път да поеме.

marie_claire
23rd March 2009, 23:30
Engel, мисля, че достатъчно време изгубихме с разкодирането на този недобранамерен съвет, така че предлагам да не обръщаме повече внимание на такива специалисти.

JosephineDeBeauharnais
23rd March 2009, 23:40
Какво си мислиш бе Мари, че искам да те направя дебела ли :lol: ?
Като се сблъскаш още няколко пъти с йо-йо ефекта ще ти дойде акъла.
Приятно самообвиняване как сте вечеряли :1202: и педантично писане на грамажчетата от мюслито, чао!

Leshli
23rd March 2009, 23:45
Аз пък днес си направих един тон таратор и умрях от кеф :) Направо като се замисля, че идва лятото и нямам търпение, искам череши и сливи :(

JosephineDeBeauharnais а твоят пък проблем какъв е сега?

allie
23rd March 2009, 23:53
JosephineDeBeauharnais, ти май наистина искаш да споделиш нещо. Щом ти е такова отношението към хората, които обръщат внимание на хранителния си режим, какво правиш тук?
всеки е свободен да прави каквото си иска, в това число 'да виси на кивита и сухари'. а и ми звучиш като някой на когото много му се яде сладичко .. иначе не мога да си я обясня тая нападателност.

aniK
24th March 2009, 07:52
А вие наясно ли сте, че като висите на кивита и сухари, не си храните балансирано мозъка и следователно мислите неадекватно?

А ти попрочете ли в темата преди да направиш този извод :?:
Много ми е странно как някои хора се изказват само за да трупат брой мнения :evil:

goldish
24th March 2009, 08:20
Добро утро, момичета!
Снощи вече наистина попрекалих с яденето. Тези дни наистина съм доста изморена. Пия по три кафета на ден :2010:
Купих и си и от ефервесцентните витамини не че им вярвам, но за тонус. Сега да си споделя менюто за вчера. Както обикновено всичко започна добре сутринта, но вечерта нещо вече не можех да се контролирам:
закуска- Дюкански кекс и кисело мляко
мляко с нес- два пъти
обяд- 2 варени яйца с извара и кисело мляко
мляко с нес
пилешка пържола
вечеря- риба хек
чаша прясно мляко
кофичка кисело мляко

Всъщност млечните ми дойдоха повечко.
Приятен и слънчев ден ви пожлавам. :2018:

aniK
24th March 2009, 08:55
goldish, жените трябва да приемаме много калций като превенция срещу остеопорозата :D ;) Нищо ти няма на млечните (не всеки ден все пак), но кафето го намали!

Sabrina
24th March 2009, 09:32
Аз продължавам да мисля че ,ако се чувствах добре в кожата си и нямам нуйда от диета и ограничение нямаше да влизам в тези форуми щях да си ям каквото си ям и тва е....проста така са устоени някои хора хапват си и не качват и просто обичат да се хранят здравословно,аз не съм от тези хора затова съм тук да се преборя с тях не ми се ходи цял живот пухкавелка:)тук намирам подкрема и себеподобни,но ако нямах този проблем нямаше да бъда тук.И така менюто ми за вчера:закуска 2 кивита след 2 часа някаде 1 ябълка бях 1-ва смяна и нямам време особено,обяд омлет от 2 яйца и салата от марулка с един домат,вечеря салата от моркови с лимон и зехтин и след това пътувах до късно и като се прибрах направо заспах,и аз съм пред цикъл и се боря с един вълчи апетит,засега успявам да го задаволя с плодове

Engel
24th March 2009, 10:24
Добро утро :D
http://honeymoonphase.files.wordpress.com/2008/02/heart-coffee2.jpg
Това кафенце ме зарежда с много приятни емоций и любов :girl_in_love: Надявам се и при вас да е така :2035:
goldish, Sabrina, marie_claire: Май на всички ще ни идва по едно и също време а? На мен утре.. :roll: Бях забравила и се качин на кантара миналата ВЕЧЕР и си легнах стресирана :2005:
goldish: Не се притеснявай, че си прекалила с млечните. Между другото, ако почнеш да пиеш Нес кафе с мляко, а не мляко с нес кафе ще си спестяваш по 100-150мл. мляко на всяко кафе :1231:
Sabrina: Много добре се справяш :1223: Вече колко време мина? Седмица направи нали? Чувстваш ли резултати? Поздрави!
Leshli: Как върви кантара? Появявай се по-често, нещо менютата липсват :?
Аз с какво да се похваля,.. вчера ядох късно, чувствам се като балонче, довечера съм на фризьор за да съм готова за утрешният ден :D Успех на всички и отслабващ ден! Аз отивам на лекций :P
П.П. Радвайте се на слънчецето, нека то стимулира настроението ви и спомага диетата ви :girl_dance:

Sabrina
24th March 2009, 10:32
Engel мерси за подкрепата,от 4 март съм на диетка,3 седмици вече като се има предвид че не гладувам се 4увствам много добре по лека дрешките леко широки много съм абицирана:)а и като чета тук не ми и минава през ум да се откажа:)незнам дали споменах пия и Карбослим ще се премеря след цикъла и ще пиша резултати:)

Engel
24th March 2009, 10:36
Ъхъ.. не вярвам от него да е резултата. Менютата са ти супер :1231: Ще чакаме да се отчетеш в килограми и да кажеш колко остават до финиша :2035: След като всички отслабнем сме се заканили да се преместим в нова темичка :1259:

marie_claire
24th March 2009, 10:41
Здравейте момичета! Днес съм в прекрасно настроение въпреки застоя на кантара. Тази сутрин ме показа 52, което пък е нормално, т.к. от няколко дни не съм спортувала /не бях в СФ/, а и с тези мюслита и Корни...Днес ще изкарам само на плодове, а довечера съм на тренировка :1211: Утре е краят на предизвикателството и трябва да смъкна 1/2 кг. Това е почти невъзможно, но няма да се отчайвам, чакам следващото предизвикателство на Еngel.


goldish, Sabrina, marie_claire: Май на всички ще ни идва по едно и също време а? На мен утре.. :roll:

Някъде четох, че когато няколко жени живеят заедно по-дълго време, постепенно цикълът започва да им идва по едно и също време. Понеже дълго време сме заедно във форума може и при нас да е така /в кръга на шегата, разбира се/. :lachen:
goldish, не мисля, че си прекалила с храната, просто си голям фен на млякото :)
Sabrina, менюто ти е супер, продължавай все така!
Leshli, надяваме се да си редовна

Engel
24th March 2009, 10:44
goldish, Sabrina, marie_claire: Май на всички ще ни идва по едно и също време а? На мен утре.. :roll:

Някъде четох, че когато няколко жени живеят заедно по-дълго време, постепенно цикълът започва да им идва по едно и също време. Понеже дълго време сме заедно във форума може и при нас да е така /в кръга на шегата, разбира се/. :lachen:

Може и така да е :2045:
Относно кг. за предизвикателството, ти постигна много през тези 20 дни и за нас ти пак си победителка :2020: Пий едно разхлабително и -500гр. са долу :1228:

Sabrina
24th March 2009, 11:15
Момичета при мен не очаквайте адски резултати аз отслабвам адски бавно имам 5 кг. да свалям сигурно 5 месеца ми трябват незнам защо е така много ме дразни това и понякога е повод да съм на ръба да се откажа,но сега не е такъв момент:)за щастие

Sabrina
24th March 2009, 21:05
Какво става сама ли съм:)менюто ми за днес закуска мюсли с кис. мляко,междинно 1 ч. пр. мляко,обяд 1/2 скумрия на фурна +салата от моркови и краставица 1/2,след обяда 1/2 кис. мляко,1 протокал и 2 мандарини,и вечеря салата от моркови,домат и краставица и прясно домашно сиренце и след всичкото това ядене съм гладнааааа:)искам да заспивам

Any
24th March 2009, 21:39
Sabrina, да не си самичка и аз ще се запиша.
закуска: 1 банан и малка филийка с кашкавал
към 10: 1 ябълка
обяд: печена пържола свинска с пържени картофи
следобедна закуска: 1/2 банан
вечеря: купичка леща, 2 портокала и 2бр киви

Поздрави и лека нощ :2051:

goldish
24th March 2009, 21:58
goldish, Sabrina, marie_claire: Май на всички ще ни идва по едно и също време а?
Май наистина има нещо общо с живеенето заедно! С бившата ми съквартирантка много се бяхме синхронизирали в това отношение.

закуска: 1 банан и малка филийка с кашкавал
към 10: 1 ябълка
обяд: печена пържола свинска с пържени картофи
следобедна закуска: 1/2 банан
вечеря: купичка леща, 2 портокала и 2бр киви



Мила, честно да ти кажа мисля, че менюто ти не е много подходящо за диета. Ще ми припомниш ли каква ти беше целта?

Сега да си впиша и моето меню за днес:
закуска- Дюканско кексче с кисело мляко (половин кофичка)
мляко с нес
обяд- супа от пилешко месо със застройка от яйце и прясно мляко; добавих малко чесън на прах и подправка за пиле; стана много вкусно :girl_eat:
кафе със сметана
вечеря- омлет от две яйца и пилешка пържола

Момичета, лека вечер!
Дайте идея за някакво интересно ястие с месо :2005:

marie_claire
24th March 2009, 22:19
Ето ме и мен :1201: Днес издържах на плодове, направих си и тренировката, доволна съм! Менюто ми:
1 круша
1 ябълка
1 чай с мед
1 фреш от грейпфрут

2ч, фитнес

Any, независимо каква е целта ти, тези пържени картофи са доста вредна храна. Освен това банан,кашкавал- все калорични неща. :roll:

Engel
24th March 2009, 22:40
Браво marie_claire, goldish :) Аз днес съм нережимна и няма да си пиша менюто :?

hatred
24th March 2009, 22:42
Any, и аз съм малко озадачена от това меню :roll:

goldish, не искам да звуча като черна станция, но бъди предпазлива с готовите подправки ( за риба, пиле, зеленчуци и т.н. ). Да, правят храната превъзходна, но това в повечето случаи се дължи на натриевия глутамат в тях :2022: Адмирации, че се придържаш толкова усърдно към режима си :2043: :2003: Убедена съм, че резултатите ти ще са трайни.

marie_claire, ти си нашият герой :1203: :bravo: Как успяваш да ги издържаш тези плодови дни и то толкова често ... Мога само да се възхищавам :bowdowl:

marie_claire
24th March 2009, 22:46
hatred, скоро не съм правила плодов ден. Опитах, но се провалих вечерта с една зелена салата. Утре ще се въоръжа с ягоди и пъпеш и се надявам да издържа поне още ден-два. Изпитала съм го този режим, дава резултат.

hatred
24th March 2009, 23:13
Да, факт е, че плодовите дни водят до отслабване.

Но при мен специално не работят по най - добрия начин. Първо, увличам се в количествата - с по - малко от два кг. май не съм минавала :oops:

Истински лошото е, че след това трудно се връщам към нормален режим, обикновено започва да ме гони необуздан апетит. Но това е, защото съм злоупотребявала с плодовите диети в годините на лекомислена младост :lol: .

Много се радвам, че при теб са ефективни.

marie_claire
24th March 2009, 23:44
Права си, че е трудно да се контролира количеството, особено когато ядеш само плодове. Аз, обаче мисля, че тези дни няма да се задържам много вкъщи, за да имам възможност да преяждам. Ако издържа повече от 3-4 дни, задължително ще направя захранване. Ще опитам, пък ще видим дали имам воля. Лека нощ :go_to_sleep:

goldish
25th March 2009, 09:13
Engel, Честит рожден ден!
:1216:
:2020: :2020: :2020:
Да си жива и здрава, удовлетворена от живота и продължаваща да търси все нови предизвикателства. Искрено ти пожелавам да достигнеш желаните килограми и да откриеш нови измерения на щастието всеки ден! Весело парти довечера и прекрасно настроение през целия ден!
:2018: :wish: :2018:
Искаме много снимки- обещала си!

Engel
25th March 2009, 09:22
goldish: Благодаря ти за прекрасните пожелания, найстина се надявам този ден да си остане специален и да съм заредена с прекрасно настроение през целият ден :girl_dance:
Започвам да се снимам! :cool:

hatred
25th March 2009, 15:08
goldish, сега се сещам за нещо, което искам да те питам от много време.
Как е сестра ти ?
Извинявам се, ако въпросът ми е неуместен.

goldish
25th March 2009, 19:46
hatred, благодаря за загриженността. Открих психолог, който се занимава с проблеми в храненето и след известно обеждаване тя се съгласи да идем и имаме запазен час в петък. Стискайте палци да ни помогне и да се оправим. Мен ме притеснява и че не само слабее и яде само по порция плодове и солети, но не и се и излиза вече. Много е нервна. Получава някакви нервни кризи. Изобщо последните седмици бяхме всички много преитеснени вкъщи, но от понеделник като че ли се пооправи. Залагам много надежди на срещата с психолога. Нямам никакъв подобен опит, но съм решила да не насилвам много сестра ми, но да се опитам обективно да разкажа за проблема й. Ако може да ми дадете някакъв съвет, бих го приела мигновено.

Any
25th March 2009, 20:46
напоследък успявам само вечер да се вписвам. Да си кажа за вчерашното меню, че съм виновна с тези картофи ама малко отклонение защото ми се хапваха. Целта ми беше да си запазя килограмите и ако мога за смъкна 2-3 няма да е лошо, обаче напоследък не се справям особено успешно.
Днес съм на филийка с кашкавал за закуска, за обяд печено кюфте със зелена салата, следобед една ябълка и за вечеря гъбена супа. Това е за сега от мен

Leshli
25th March 2009, 21:11
Здрасти!

Редовна съм в режима, но не и тук ... просто напоследък съм се зарила от работа, и то все някакви срещи, за които се налага да хвърча по цял ден като финикиец и не мога да си седна на д-то, камо ли да пиша :)

Днес хапнах ... общо 4 чаши прясно мляко (с кафе :P ), половин пилешка пържола със задушени зеленчуци (обяд) и едно Корни (следобед) :)

Хубавата част е, че и за ядене нямам много време :lol: :lol:

hatred
25th March 2009, 21:20
goldish, нервното й поведение според мен показва, че мерките, които вземате, са необходими и тревогата ви не е неоснователна.

Успех !

aniK
25th March 2009, 21:31
goldish, и аз да допълня, че по това време на годината всички психически разстройства се задълбочават. Сега е периода на депресиите. Споменавала съм, че със сестра ми имахме подобни проблеми (нехранене, затвореност, подтистнатост...). Разговорът с психолог и някакви леки лекарства много и помогнаха. Това беше преди години.
Много силно стискам палци да се справите бързо!!!

hatred
25th March 2009, 22:16
Ох, като споменахте това за депресиите се замислям и за себе си.

Сутринта станах както обикновено, раздвижих се ( скромничко, 30 мин. тичане и коремни преси ), закусих и усетих, че не мога да продължа нататък с програмата.

Не отидох нито на работа, нито на лекции - беше ми първият почивен ден от 31 декември насам. Много странно се чувствах - през целия ден потънала в тревожни размисли, дъвчеща сурово зеле и чудеща се какво точно да прави.

Все едно днешния ден не съм го изживяла аз, а съм го гледала отстрани. Но може би е нормално да имаме такива моменти на срив. Знам ли ... :?

goldish
25th March 2009, 22:36
hatred, aniK, много ви благодаря за подкрепата. Наистина сме доста обезпокоени за сестра ми, защото наистина много се дистанцира в последно време. В крайна сметка взе да ми признава, че тя предпочита да се храни само с едни и същи храни, че не е склонна да изяде нищо, което си е втълпила, че е гадно и разни такива.

aniK, сестра ти се оправи нали. Някакви специални мерки да ме посъветваш да вземем. Чудя се дали да я насилвам да излезе навън, да яде, да се разходим.

Мисля, че аз имам повече неясности и повече питания от нея самата. Ще изчакам да мине петък и тогава вече ще видим какво ще правя.

Иначе и аз споменах, че ме е налегнала яко умората, но аз се опитвам да компенсирам с кафе. Днес при опит да намаля количеството кафе пих някакъв черен чай с мляко. Беше ужасно горчив и стипчив. Много странен вкус. По-странното обаче беше, че след него се чувствах като напушена- абсолютно ме беше замаяна главата. После като се замислих имаше някакъв странен вкус и мирис като на трева. Възможно ли е? :roll:

Ето и моето меню за днес:
закуска- Дюканско кексче с 1/2 кофичка кисело мляко
мляко с нес
обяд- омлет с две яйца и сос от извара, кисело мляко и чесън на прах
мляко с нес
вечеря- варено пилешко със соса от обяд (то не беше точно сос, а по-скоро разядка)
Лека вечер и дано утре всички вкупом сме по-заредени и усмихнати!

Engel
25th March 2009, 23:02
goldish: Успех в петък!

marie_claire
25th March 2009, 23:07
goldish, мисля, че решението да посетите психолог е правилно.Сигурна съм, че ще помогне и ви желая успех! Аз също изживях някаква депресия миналата година /беше породена от загубата на близки хора/. Не събрах смелост да посетя специалист и постепенно се справих сама, но наистина се чувствах много зле.
В тази връзка, фитнеса ми действа като истинска анти-стрес терапия. Освен това забелязах още един положителен ефект- след тренировка не ми се пуши. Незнам на какво се дължи и не вярвам, че ще спра цигарите, но все пак пуша по-малко. Ето менюто ми за днес:

3/4 пъпеш
2 ябълки
2ч. фитнес
Сигурно ви се струва малко, но двете ябълки ги ядох преди час и не изпитвам никакъв глад.

aniK
26th March 2009, 07:04
Добро утро, момичета! Още един студен ден и прогнозите обещават затопляне. С това всички умори и депресии би трябвало да ни напуснат!!!
goldish, това със сестра ми се случи преди около 15 години. Тя от малка си е малко проблемна, но тогава имаше ужасен период, съчетан и със зверско гладуване (беше стананал 38кг, и М и спря за около 2 години). Физически се оправи с хранене, а психически...с големи усилия - само един път е ходила при психолог, през останалото време се опитвахме ние да и помогнем. Насърчавайте сестра ти да се гласи, да излиза, да се занимава с нещо - работа, учене, курсове и... СПОРТ!!! Както казва marie _claire, спортът би могъл много да помогне. Аз не успях да убедя моята сестра в това, но за себе си съм убедена в благотворното му влияние върху психиката!!!
Ако тя ходи на фитнес, там ще се вижда с хора, ще започнат да имат общи интереси, ще обсъждат и правилното хранене... Просто тя трябва да заеме съзнанието си и с друго освен диетуване!!!
Когато ми е тъжно или съм ядосана, една хубава тренировка изпразва главата ми и накрая чувствам само сладостта от умората :D
hatred, нормални са такива моменти! Ще се изхабиш, не се претоварвай толкова!!! Пролетта е много коварна за организма, затова си давай малко почивка и хапни поне ядки (не ти казвам шоколад, въпреки полезните му свойства за такива моменти). Зелето няма да ти даде нужните витамини и минерали, за да се почувстваш по-свежа :D
Синът ми днес има имен ден. Направо се чудя какво да ви почерпя :D Ще оставя кафето за Engel, че тя е експерт, но днес и е простено и следобедно да го сервира :P Май това става ;)
http://www.ferris.edu/dining/mascar/images/salad.jpg

Engel
26th March 2009, 08:12
http://www.illy.dk/cache/image/espresso.jpg
Ето кафенце за всички :)
Аз отивам на лекций :?

goldish
26th March 2009, 08:32
Добро утро!
Engel, рано си станала :wake_up: Ученуето зове. Как мина снощи? Я разкажи? :2039:
aniK, ще се опитам да зарибя сестра ми понякакъв спорт. Да ти е живо и здраво момченцето, мноо игриво и да те радва! :2018: :2024:
Усмихнат ден и дано наистина да е последният студен ден!

hatred
26th March 2009, 08:59
Усмихнат ден и дано наистина да е последният студен ден!

Аз имам още по - смело пожелание: да е първият топъл ден :girl_dance:

Сутринта като излизах от нас беше доста ведро :)

aniK, честито за малкия :) Направи му нещо здравословно за именния ден :cool: Много прекрасни изживявания с него ти желая :1211: :2003: :2020:

marie_claire
26th March 2009, 10:14
Добро утро и от мен! Студено или не, аз се чувствам страхотно, защото вече съм 51 кг. Дори съм малко под 51, но кантарчето ми е механично и незнам точно с колко. Знам си аз, че от плодчетата много се отслабва!

aniK, да ти е жив и здрав именника! А кои имена празнуват днес? :2045:

Приятен и усмихнат ден!

Sabrina
26th March 2009, 11:35
Менюто ми за вчера:
закуска :мюсли с пр. мляко
обяд към 1-1 портокал и 1 круша
към4-салата от марулка и 1/2 домат и пр. домашно сирене
1 портокал
вечеря в 8(май е късно ,но така стана)салата от моркови и 150гр. пил. филе на скара:)това беше от мен

hatred
26th March 2009, 12:55
Менюто ми за вчера:
закуска :мюсли с пр. мляко
обяд към 1-1 портокал и 1 круша
към4-салата от марулка и 1/2 домат и пр. домашно сирене
1 портокал
вечеря в 8(май е късно ,но така стана)салата от моркови и 150гр. пил. филе на скара:)това беше от мен

Sabrina, на мен ми звучи супер :)

aniK
26th March 2009, 14:32
aniK, да ти е жив и здрав именника! А кои имена празнуват днес? :2045:


:D Габриел, Габриела, Гавраил... Не е популярен, но пък много хубав ден - арх.Гавраил е съобщил на Дева Мария благата вест за непорочното зачатие (вчера беше Благовец). ЧЕСТИТО за килограмите!!! Все така да вървиш до заветните 47 и там да заковеш (по-надолу ще е кльощавост)
Момичета, благодаря за поздравите !

Аз втора седмица не тренирам по здравословни причини, но от понеделник ще започна полека. Мислех 1 месец да "почивам", но ще ми дойде множко :?

Engel
26th March 2009, 16:24
marie_claire: Честито :D Писна ми да ти честитя :twisted: :girl_kiss2:
goldish: Супер беше, видях се с много хора. Най-якото беше сутринта когато ми дойдоха на гости бившите съученички с който така яко оправихме клюките и се смяхме и викахме, че не е истина :2005: :1228: :1259: Не съм го празнувала, излезнах, почерпих хората, който са важни за мен, за здраве и така :P Направих си и аз един подарък, купих си Samsung Omnia, много готин телефон с Touch Screen и 'убих коня' :lol: Скоро ще замисля и някой купон като ми свършат лекцийте, за да е всичко както подобава :wink: Получих хубави подаръци, много целувки и прегръдки. В 11ч. вече бях супер изморена и се прибрах и 'умрях' :roll: :D
Днес закусих омлет + таратор в халба :wink:
Сега пих 1 бананов шейк и хапнах 2-3 сухара, но още съм гладна :roll: :D
Това е от мен. До после :)

Ice Angel
26th March 2009, 19:01
Моето меню за днес беше много оскъдно,защото нямах време и само обядвах.
Обядът ми беше тиквички с кисело мляко,а сутринта пих само кола(light),но по-късно
ще хапна таратор,1 краставица и може би 4 печени чушки

goldish
26th March 2009, 19:53
Engel, радвам се, че си прекарала страхотно. :2018:
marie_claire, браво, миличка! Нашата гордост! :bravo: :2046: Явно наистина тези плодови дни са много действащи при теб.
hatred, чакаме първите слънчеви пролетни дни и предлагам да се съберем да им се полюбуваме заедно в някое приятно кафе.... :2039:
Sabrina, хубаво и балансирано меню.
Leshli, явно и ти си доста затрупана напоследък. Явно обаче и теб работата и задълженията те зареждат. И аз съм така. Направо се побърквам, ако нямам работа и трябва да си седя вкъщи- по цял ден ям. Като че ли съм свикнала само това да правя вкъщи. :2034:

Сега нека си споделя менюто:
закуска- Дюканско кексче и 1/2 кофичка кисело мляко
мляко с нес- два пъти :roll:
обяд- 1 кофичка кисело мляко
вечеря- омлет от две яйца и пилешко месо

Лека вечер, момичета.

Sabrina
26th March 2009, 21:10
Аз нямам депресия,но шефката много ме дразни и маи ще напуска не я понасям вече:)
менюто ми за днес:закуска 2 кивита с кисело мляко
обяд или нещо такова:1 коф. кис. мляко и лешници 8бр.
след обяда 2 портокала
към 7 една активия с мюсли
вечеря салата от марулка,1/2домат и 1/2 краставичка и риба тон 1 консерва

hatred
26th March 2009, 21:42
goldish, точно възнамерявах да пусна темичка във форума с предложение да се видим - вече се стопля и нямаме оправдание да отлагаме.:2042:

Аз в момента съм страшно натоварена покрай олимпиадите и състезанията, но от другата седмица учениците са във ваканция и съм отворена за предложения :)

Ще е обаче среща по женски предполагам, няма мъже в този наш форум.

И в тази връзка с чиста съвест ще кажа: момичета, открих една много вкусна рецепта и бързам да я споделя. "Рецепта" - силно казано, но за някой с моите скромни кулинарни умения си е голямо постижение. А и е много ефектно. Сварих гъби на пара ( използвах кралски печурки за по - наситен аромат ) и докато бяха още топли добавих малко горчица ( за протокола - ползвам една без мазнина, захар и консерванти ), босилек, черен пипер и мъничко чесън. Стана превъзходно, колкото и семпло да звучи. Да не повярва човек каква вкусутия ще се получи :) Утре възнамерявам да обогатя рецептата с малко зеле или може би грах.

bibi_82
26th March 2009, 22:24
Мммм така обичам гъбки :girl_eat: Hatred мисля да се възползвам от рецептата ти в събота :D
Аз да кажа тихичко на ушенце че кантара почна да мърда леко надолу и съм много щастлива

hatred
26th March 2009, 22:31
...
Аз да кажа тихичко на ушенце че кантара почна да мърда леко надолу и съм много щастлива


Аз да не пропусна да поздравя искрено, също много тихичко :wink:

marie_claire
26th March 2009, 22:47
Engel, aniK, goldish, мерси за честитките! Чак ми става вече неудобно :1252: Да видим кога ще се проваля! Засега, обаче удържам положението. Дори бях с брат ми на ресторант, но си пийвах само чайче. Ето менюто ми за днес:

1 парче пъпеш
500гр. ягоди
3 ябълки
2ч. фитнес

Sabrina, наистина менюто ти е много балансирано, браво!
bibi_82, защо вече не споделяш менюта?
goldish, hatred, пишете ме и мен за срещата /дано не се натрапвам/. Само искам да сваля още малко, че hatred ще ме комплексира.

hatred
26th March 2009, 22:52
marie_claire, тамън днес си мислех, че трябва да сваля някое килце по повод на срещата :)

Спокойно, няма как да те комплексирам, на думи звуча много по - слаба, отколкото съм в действителност :?

Между другото, ти ме запали с тези плодове, мисля да направя няколко дни само на ягоди. Като че ли по - скоро за удоволствие. Обожавам ги. Мммм ... :girl_eat: Само че на мен ще ми трябват поне две кила. :oops: Обмислям кога да го предприема това начинание :)

marie_claire
26th March 2009, 23:04
hatred,мисля, че за всеки е хубаво от време на време да си прави по един разтоварващ ден /само на плодове/. Особено пък, ако човек обича плодове не е никакъв проблем. Аз също обожавам ягоди и за да не се изкушавам си купувам точно по 500гр.

goldish
26th March 2009, 23:08
Всички, които дойдат, ще са добре дошли, разбира се. Колкото повече, толкова повече, както е казал един много мъдър мечок!
Иначе всички сте ми толкова хубавички, че нямате нужда от никакви довършителни диети. :2024: :2008:

Чакам с нетърпение!!!!!
Считам за почти уговорено априлската вакакнция!

brumbrum
27th March 2009, 07:08
Добро утро. Искам и аз на срещаа :)

hatred
27th March 2009, 07:25
Добро утро. Искам и аз на срещаа :)

brumbrum, защо ли имам предчувствието, че притежаваш секси деликатна фигура, която ще ме сдуха :evil:

brumbrum
27th March 2009, 07:27
Хах всеки има, на мене ми остават 3-4 кг да сваля и ще почна да си я нося :lol:

hatred
27th March 2009, 07:28
А, да, добро утро :wink:

Това прилича на първото пролетно утро. Вадя си късите панталонкиииииииииииииии :girl_dance: :1211: :1203: :1223: :1351: :2003: :1259: :dirty_dance: :pinkglasses:

aniK
27th March 2009, 08:08
Обмислям кога да го предприема това начинание :)

Моля те, направи го през май, з'то много ме притесняваш с тези пластмасови ягоди, които ядеш. Дори и сладки, няма как да не са бъкани с химия, за да ги има по това време на годината :?

hatred
27th March 2009, 09:35
Обмислям кога да го предприема това начинание :)

Моля те, направи го през май, з'то много ме притесняваш с тези пластмасови ягоди, които ядеш. Дори и сладки, няма как да не са бъкани с химия, за да ги има по това време на годината :?

Много си права.
На мен това ми е голям недостатък в начина на хранене - хапвам плодове и зеленчуци, без да отчитам нитратите в тях.

marie_claire
27th March 2009, 09:48
Добро утро момичета. Имам още 0,5 кг минусче :girl_dance: Още 3-4 кг надолу и отивам да си купя късите панталони.
Малко ме притеснява настъпващият уикенд, защото обикновено съм си вкъщи и ям повече. :evil:

хапвам плодове и зеленчуци, без да отчитам нитратите в тях.
Ами и аз съм така, обаче като ми се хапват ягодки...важното е да отслабвам

bibi_82
27th March 2009, 10:13
Добро утро в този прекрасен пролетен ден :D Желая на всички хубав и усмихнат ден и много положителни емоции :D
Незнам защо не споделям менюта вече - може би защото менюто ми не е толкова разнообразно - не съм токова изобретателна с храните като вас :D Все пак ще споделя менюто си от вчера
Закуска - 1 портокал
Обяд - омлет със сирене и 1 филийка препечена, купичка таратор с малко орехи
Вечеря - зелена салата с краставица и 30 г коняк :1252:
Не съм привърженик на алкохола ама вчера ми се допи :D
Напоследък съм заложила на по обилен обяд за сметка на следобедната закуска и по-лека вечеря. Чувствам се добре а и щом кантара се поразмърда значи има смисъл :D Все пак ако имате забележки ще ги приема
Днес закусих с 3 кивита
За обяд планирам да хапна печено пилешко бутче с домат
за следобяда може би 1 банан (не съм решила още дали да го ям, само ако съм гладна)
вечеря незнам - вероятно 1-2 купички таратор :D
Кафетата са по около 3 на ден с малко мляко и малко мед

marie_claire
27th March 2009, 10:22
bibi_82, радвам се, че те накарах да се върнеш! Между другото и аз закусих с 3 кивита. След малко отивам на фитнес да изразходя калориите. Приятен ден на всички :2020:

hatred
27th March 2009, 10:29
bibi_82, прекрасен е този принцип с акцента на обедното меню. Много ме е яд, че нямам шанс да го спазвам заради работата :wall:

...и аз закусих с 3 кивита. След малко отивам на фитнес да изразходя калориите

marie_claire, ще бъда много честна. Хем ме плашиш, хем ти завиждам. :?

Engel
27th March 2009, 11:32
... Малко мизерийки с постовете :D

Engel
27th March 2009, 11:35
Добро утро :P
Тя тази среща се очертава само за около 50 килограмови хора :? Аз ще разваля интериора :roll:
Ето кафенцето и от мен, аз се връщам от изпит и понеже имам голяма почивка реших да се прибера в къщи и после пак да ходя.
http://silencios.blogs.sapo.pt/arquivo/capuchino.jpg
Без Sugar-a отстрани :D
Направих си за закуска шейк от 1/2 кисело мляко и 1 банан. Печа си за по-късно Дюканска палачинка за да си свършат работа триците, защото от няколко дни не съм ги консумирала и ми се подува леко коремчето :roll: :wink:

bibi_82
27th March 2009, 11:38
Engel махни тази голяма картинка на предпоследния си пост, моля те защото отрязва половината написано - с голяма снимка или линк винаги така става :wink:
Иначе мерси за кафето :D Аз никога не отказвам....кафе :D

А направила си го вече, мерси :D

Engel
27th March 2009, 11:41
Да ти е сладко :D Не бях видяла, че снимката е толкова голяма.

allie
27th March 2009, 15:24
Здравейте :)
Поздравявам всички за хубавите резултати, забелязвам някаквно пролетно раздвижване, а и най-сетне заприлича на пролет.
Не съм споделяла меню от доста вреmе, та ето какво хапнах днес:
Закуска: 1 чаша крем супа (домашна), капучино
Обяд: неверочтно вкусен пълнозърнест сандвич (не много голям, стотина грама общо) със обезмаслено сирене и краставичка .. доооста краставичка и преди малко добавих една ябълка
Вечеря: ще бъда навън и мисля да е нещо като пилешко със задушени зеленчуци или пък рибка на скара.

Пожелавам ви прекрасен weekend!

PS: hatred това с гъбките много ме заинтригува, ще пробвам утре.

goldish
27th March 2009, 15:53
marie_claire, хубаво е, че сваляш бързо, но не изтощавай организма си много. Не го казвам, за да ти развалям удоволствието от свалените килограми, но тялото ни има нужда от доста вещества, за да функционира нормално.

bibi_82, много хубаво меню. Никак не се учудвам, че имаш резултати, които със сигурност ще са доста трайни и здравословно свалени.

Engel, Пловдив е толкова близо. Защо не дойдеш за едно кафенце и за една приятна компания. Иначе аз лично никога не съм била нито ще бъда предубедена към килограмите на другите. Взискателна съм като че ли само към себе си. Знаеш ли как харесвам закръглените си приятелки. Даже имам такива, на които наистина няма да и отива да са слаби.

Мен хубавото време много ме зарежда и само ми се яде нещо нережимно- ей така просто!! Много странно :wink:

Страхотен и усмихнат ден на всички!

hatred
27th March 2009, 18:34
goldish, ако се окажем от една порода ( както ми се струва ), може някой ден ние да си вдигнем задниците и да отидем до Пловдив. На мен много добре ще ми се отрази един слънчев следобед в този прекрасен град, който толкова малко познавам. Ако Engel ни иска, разбира се :) И ако не ви звучи твърде смело.

Engel, виж, аз ще съм най - тежката от всички, пък не съм се сдухала ( поне не много ). :lol:

allie, много хубаво меню :) Радвам се, че рецептата с гъбките ти е допаднала. Дано да не останеш разочарована, аз толкова я прехвалих. Да знаеш, не си спестявай босилека, като че ли ключът е в него.

Engel
27th March 2009, 19:08
Нямаш проблеми hatred, обаче имайте в предвид, че до 17ти по цял ден съм на лекций и на обяд мога да се измъкна примерно ако идвате за 1 ден. Ние имаме почивка по 1 час, мога да я направя 2 часа само кажете кога ще дойдете :D

Sabrina
27th March 2009, 21:16
Момичета здравейте,при мен нещата се закучиха нещо,в цикъл съм и имам чувството че грам не съм мръднала дрехите са ми по същия начин явно ям много.Менюто ми за днес
закуска:мюсли с прясно мляко
обяд:салата от домат и краставица и пресно сирене
вечеря салата от моркови с пил. филе на скара около 200 гр.(прекалих,но беше мн. вкусно)

hatred
27th March 2009, 22:45
Момичета здравейте,при мен нещата се закучиха нещо,в цикъл съм и имам чувството че грам не съм мръднала дрехите са ми по същия начин явно ям много.Менюто ми за днес
закуска:мюсли с прясно мляко
обяд:салата от домат и краставица и пресно сирене
вечеря салата от моркови с пил. филе на скара около 200 гр.(прекалих,но беше мн. вкусно)

Sabrina, изобщо не ядеш много. Не намалявай храната. Ако го направиш, ще отслабнеш бързо, но после ще се чудиш трева ли да ядеш, за да не напълнееш, или направо нищо за по - сигурно :lol:

Менютата ти са супер, дай време на тялото си, позволи му да си изживее спокойно М и после се наслаждавай на резултатите :girl_dance:

marie_claire
27th March 2009, 22:50
marie_claire, ще бъда много честна. Хем ме плашиш, хем ти завиждам. :?
Защо? :2016:

Sabrina, смятам че менюто ти е добро, така че няма начин да не свалиш. Имаш ли кантар вкъщи?
goldish, напълно си права за това, което ме посъветва. Засега, обаче не чувствам никакъв глад или изтощение. Ядат ми се много неща, но това не е от глад, а просто защото ми се хапват. Освен това от януари се опитвам да отслабна и вече направо губя търпение. Искам да се отърва от тези няколко килограма във възможно най-кратък срок. Страшно съм се амбицирала! Ще се опитам да изкарам 10 дни на плодове и 10 дни захранване. Мисля, че нищо няма да ми стане, засега се чувствам много добре.

Днешното ми плодово меню:
3 кивита
1 ябълка
1 ананас
2ч. фитнес

hatred
27th March 2009, 23:14
marie_claire, ще бъда много честна. Хем ме плашиш, хем ти завиждам. :?
Защо? :2016:



Просто откровение.
Завиждам ти, защото и аз тайничко искам да отслабна и знам, че ако събера смелост да предприема мерки, подобни на твоите, ще го постигна.

Но си спомням и последния път, когато предприех такива мерки до къде точно стигнах.

Все ми се струва, че при толкова активни тренировки не бива да гладуваш така.

Но не искам да натрапвам мнение. Извинявай за намесата. Беше добронамерена :2020:

hatred
27th March 2009, 23:15
marie_claire, само да вметна един шрих :) Опасявам се, че ако си уговорим среща, като те видя отстрани ще ме досрамее от дебелия ми задник и ще се скрия някъде :)

Engel
27th March 2009, 23:21
hatred: Ти не си добре :2005: Неможем да се сравняваме с всички, накрая ще се побъркаме. Ти си много по-висока от marie_claire, защо искаш да се мериш с нейните килограми? Ако ще се срещаме само за да се срамуваме една от друга мен ме отпишете. Лека и отслабваща вечер на всички отслабващи!

marie_claire
27th March 2009, 23:25
marie_claire, само да вметна един шрих :) Опасявам се, че ако си уговорим среща, като те видя отстрани ще ме досрамее от дебелия ми задник и ще се скрия някъде :)

:shock: глупости! Аз пък ще се почувствам ниска. Освен това с твоите мерки е смешно да си мислиш, че съм по-слаба от теб. Много добре разбирам, че съветът ти към мен е добронамерен. Все пак отдавна чета мненията ти във форума и знам, че си човек, който наистина умее да се храни здравословно и ти имам пълно доверие. В момента, в който почувствам някаква отпадналост или нещо такова, веднага ще премина към захранването, обещавам! :2008:

goldish
27th March 2009, 23:44
Момичета, хвана ме моята криза. Днес бях навън и се прибирам към 3. На обяд ядох яйца по панагюрски и си викам леле та те са пържени, а не забулени. Сега до края на деня ще разтоварвам. Връщам се вкъщи и изпих поне 3 чащи прясно мляко. После ядох около 150гр орехи, 2 бисквити, поне 4-5 тутку, няколко обикновени бисквити и една филия хляб. А за малко да забравя и туршии най-различни и 2 шепи печена леблебия. Сега не ми се спи, защото съответно се докарах до шок след цялото това ядене. Много съм зле наистина. Сега ме е страх, че продължавам да мисля само за тестени и сладки неща. Мисля, че съм трагичен случай. А сега накъде?
На срещата тази, която се търкаля очевидно ще съм аз.
Ох, и корем ме заболя. :wall:

marie_claire
27th March 2009, 23:51
goldish, и аз съм имала такива моменти. Разбирам колко гадно се чувстваш. Просто от утре си продължи диетата, това е.

bibi_82
27th March 2009, 23:54
Всеки има такива моменти, важното е да са достатъчно рядко и да не се чувстваме виновни от това :D
Аз миналата седмица на 2 пъти прекалих със слънчогледови семки ама кво да направя - ядяло ми се е, яла съм, няма да се гръмна я :D