PDA

View Full Version : Храненето след тренировка!!!


ilina
19th October 2005, 19:16
Здравейте на всички!!!
Аз искам да помоля за съветче. По принцип режима ми на хранене изисква последия ми прием на храна за деня да е в 19ч. Искам ако някой може да ми каже колко време преди и след тренировка мога да ям. Аз съм чувала, че трябва да ям каквото и да е поне 2 часа след тренировка, за да има ефект( в смисъл отслабване), но незнам дали е така. Благодаря предварително.

Gavr1
19th October 2005, 19:40
Ами виж сега по принцип не е хубаво да ядеш преди тренировка, защото ще те свие корема.А за това, че е хубаво да ядеш 2 часа след тренировка незвам, но недей да ядеш веднага след тренировка.Изчакай около 30 минути след тренировка и хапни!

44DE8
19th October 2005, 21:01
Храненето преди и след тренировка изключително много зависи от вида на тренировката и желаните резултати. Но и двете хапвания са супер важни, затова им обърни внимание.
Хапването е минимум 2 часа преди тренировка. Гледай да не приемаш много въглехидрати с него щом гониш отслабване. Разбира се не трябва да ги спираш, но ако се натъпчеш с въглехидрати по-трудно ще преминеш към разграждане на мазнини.
След тренировка не трябва да оставаш гладна. Това е времето, в което тялото ти се възстановява. Мъничко прости въглехидрати и качествена белтъчна храна 15-30-40 минути след тренировка според мен е добре.

44DE8
30th October 2005, 21:45
точно така, преди тренировка 1 хапка, след тренировка нищо, а довечера като се прибереш се насвини. blaga, нишо чудно че не можеш да свалиш килограми.

ilina
30th October 2005, 21:56
А и това: "Не яж след тренировка е много неконкретно." Аз немога нищо да не ям. Аз смятам 15 мин. след тренировка малко мед, а малко по късно белтъчно ядене. Мисля, че не е зле.

mariapilates
31st October 2005, 12:33
Няма проблем да се храниш след тренировка. Когато организма е загрял е засилено кръвообръщението, следователно и храносмилането, т.е изгаряш много бързо. Преди самата тренировка, може да хапнеш нещо малко сладко - много бързо се храносмила и дава моментална енергия.
Иначе по-основни хранения минимум 2 часа преди тренировка. На мен дори толкова не са ми достатъчни. Дано съм ти била от полза : ))

ilina
31st October 2005, 13:51
Благодаря! Аз сладко гледам да не ям, защото ограничавам жъглехидратите до минимум.

vesi1
3rd November 2005, 16:09
Зависи как тренираш и какво ядеш.
Аз тренирам по обяд, с тежести. Пробвах да тренирам само като съм закусила - не стана, нямам сила. Обядвам и след половин час отивам и съм аквафреш.
Също съм на НВД и свалям. Намери формулата за себе си.

ilina
3rd November 2005, 16:32
:D Благодаря ти Веси. Просто некадърни фитнес инстуктори по път и над път. Преди година като трнирах тае-бо инстукторката ми беше казала, че за да свалям трябва 2 часа преди и след тренировка да не слагам НИЩО в устата си, освен вода и като вклучим 1 час тренировка, става 5-6 часа без никакво хранене.. Представяш ли си? :shock:

lady_godiva
8th November 2005, 20:20
инстукторката ми беше казала, че за да свалям трябва 2 часа преди и след тренировка да не слагам НИЩО в устата си, освен вода

По-абсурдно нещо не съм чувала! На тази инструкторка колко ли ученици и припадат насред тренировка??? :!:

Не съм експерт по хранене, но знам че е добре след тренировка да се хапне някакъв плод--ябълките и портокалите са супер за такива случаи--за да сй възстанови организма по-бързо и да няма много мускулна треска.