PDA

View Full Version : Анатомичните импланти - прилики и разлики


Beauty
8th November 2008, 01:45
Всяка от вас, която се е интересувала от анатомични импланти и е имала възможността да разгледа и докосне различните марки, е видяла, че въпреки общото им наименование "анатомични", те имат доста разлики.
Степен на напълване (твърдост на тялото на импланта), обвивка, поведение на импланта във вертикална позиция (някои марки запазват повече формата си, поставени в изправена позиция за разлика от други, които се "набръчкват"), проекция на долен и горен полюс (някои са с по-изразена по отношение на профила горна част, при други- в горния полюс прехода е по-плавен) - всяка марка има своята специфика в тези показатели.
Модел 410 ("Матрицата") на МакГан определено блести по отношение на сантиметрови параметри- голямо разнообразие от варианти за размери на вертикалните и хоризонталните страни на имплантите, както и за профилите.
Но аз искам да разгледаме другите разлики, за които споменах по-горе.
Лично за мен специално при анатомичните, за да се очаква по-секси визия, паралелно с високия профил е много важно и те да не се огъват и да запазват формата си, независимо в каква позиция им се налага да застанат, тоест, да са по-твърди и пълни. Това намалява драстично и риска от риплинг!
Най-доближаващ се до тези показатели е Евросиликон и неговите анатомични варианти, според мен и според това, което съм виждала..(но вие говорите страховити неща за тях.. :lol: )
А като споменах модел 410 на МакГан, преди години, когато ми показаха такъв имплант, останах с впечатлението, че този модел има слабост по отношение на формата- в определени позиции се огъва, нарушава частично капковидната си форма, не стои плътен и твърд. Незнам как е при свръхвисокия им вариант, но при стандартните видях това.
Имам спомен, че импланта от "Матрицата", който разглеждах, в горния полюс беше твърде "сплескан" и нестабилен като форма, и ако пациентката няма собствени данни, а ще се разчита само на него, не би дал никаква проекция в тази горна част.
Може и да греша за някои детайли при този модел...доста време мина..
Но пък е перфектен за дами, които не търсят агресивна визия !
Излишно е да казваме, че всичко е индивидуално, според спецификата на пациентката ( бля-бля..това изречение не ви ли писна :lol: ), но пък и не трябва да подценяваме ролята на характеристиките на имплантите!
Те определят до голяма степен резултата във визуално отношение!
Споделете своя опит в тази тема, ако желаете, мисля, че ще е полезно за много момичета, търсещи идеалната форма за себе си! :D


Защо не могат да се слагат картинки в този форум...свикнала съм да показвам нагледно какво имам предвид.. :D

te_dda
8th November 2008, 12:28
може да се слагат изображения, ето -виж
http://www.theonion.com/content/files/images/Silicon-Breast-C.jpg

karamela
8th November 2008, 12:55
аз съм с vertex...на този етап съм доволна....на 4 месеца съм...но ги усещам доста твърди...смяташ ли ,4е са подходящи за подмускулния метод...
след вси4ките изпищяли от тези импланти и аз о4аквам скорошен апокалипсис...нека моми4ета с вертекс споделят впе4етленията си от тях...

Excel
8th November 2008, 13:02
Beauty , знаеш при кой лекар съм , сега е минал на кръгли и твърди , че с тях се получава по естествена визия в сравнение на Евросиликона - капковидните . А и според мен - формата им винаги личи , и са много дървени . Мое би над тях трябва да имаш " мръвка " да ги позаглади . Говоря за 100% козехитет .

Beauty
8th November 2008, 14:38
karamela, виждам притеснението ти, на мен между другото така и не ми стана ясно какъв е точно проблема с капките на Евросиликон... :roll:
Тук се насади някакъв страх от тях, но без особени аргументи..
Аз по-скоро оставам с впечатление, че проблемите, за които се говори тук са в следствие на лоша хирургическа изработка на ложите, а не некачественост на Евросиликон.
Поправете ме, ако греша...наистина не ми стана ясно на каква база е насаден страха от анатомичните импланти на тази марка.
Никъде не прочетох аргументирано и конкретно мнение по въпроса.
Трябва да се изясни това, защото виждам, че има момичета, които започват да живеят в страх, заради форумни мнения! Абсолютно убедена съм и, че има и такива, които само четат тук, без да пишат, и също изпадат в паника от някои твърдения.
Нека да го изясним аргументирано, за да има яснота по въпроса, а не предположения, които биха довели до вземане на грешни решения и насаждане на излишен стрес! :D
Може и да са лоши анатомичните импланти на Евросиликон и аз ще го приема за факт, но само след като прочета обосновано и подкрепено с доказателства мнение!
karamela, ако се чувстваш добре и харесваш гърдите си, не се притеснявай и не се тревожи излишно! :D
Бъди щастлива с гърдите си и мисли позитивно!
Ти самата най-добре усещаш дали си здрава или има проблем! Форумите не трябва да те карат да се разколебаваш и да си насаждаш страхове! :D :D
Преди 2 години, когато много се влияех от мненията тук и нямах сегашните си познания, направих няколко грешки за метода и за имплантите, за които дълбоко съжалявам!
Но обвинявам единствено себе си, защото аз позволих да приема за мое, нечие друго мнение , а не се доверих на собствените си очи, желание и интуиция. Разбира се, отчитам и до каква степен и мнението на първия ми хирург ме постави в ситуация без право на избор..затова не трябва да изслушваме само едно лекарско мнение!
Често обаче, форумните мнения имат силата и на лекарско мнение, като психологическа насока за вземане на решение.
Това го виждате всички!
Казвала съм го на някои момичета тук, искам да го кажа и сега- този раздел е медицински и паралелно с това, че е място за запълване на свободното ни време, това място е малко по-различно по отношение на това какво точно да пишем тук!
С всеки свой пост ние, които даваме съвети за бъдещите операции, носим отговорност,
така че, момичета, нека много добре да обмисляме какви точно съвети даваме и до колко и ние самите сме сигурни в тезите си! :D :D Понякога чета "назубрени мнения", които всъщност са думи на някой лекар, и които някои дами цитират, без дори да ги разбират, но ги цитират с огромна увереност. Да не забравяме, че не винаги ние пресъздаваме думите на лекарите ни с точност. Не винаги ние самите разбираме на 100% какво всъщност е казал лекаря, а и ако лекаря има особеност в изказа, то тогава положението става още по-хаотично и подвеждащо...
Ще се радвам Ди да подкрепи това което казвам, като медицинско лице тя е наблюдавала неведнъж подобен синдром "развален телефон" в комуникацията лекар-пациент.
Новите момичета ни вярват и именно наш съвет би могъл да им донесе сериозен негатив, ако ги подведем по некомпетентен начин! :D
Нека да говорим аргументирано и да бъдем отговорни!:D
Пиша всичко това абсолютно добронамерено и се надявам да ме разберете правилно!:D
Та така, де, пак се отплеснах :lol: , ще ми бъде интересно да разбера какво точно е "страшното" при капковидните импланти на Евросиликон.

doll
8th November 2008, 23:52
Наистина,много полезна тема

Кари Брадшоу
9th November 2008, 05:14
ще следя темата с интерес :D моята операция е в сряда и аз вече не мога да спя от притеснение :roll: интересно че се притеснявам много за болката и от това че трябва да свикна с чуждо тяло в мен,дали ще се справя :cry:

Beauty
9th November 2008, 14:06
Очаквам дамите, твърдящи, че капковидните импланти на Евросиликон не са хубави и дават усложнения, да се включат в темата и да го обяснят, подкрепено с доказателства. :D
За мен ще е интересно и полезно да науча всяка сериозна подробност, тъй като се интересувам именно от тази марка и тази форма импланти. :D
Страха от тези импланти е очевиден и моля тези, които имат информация и са писали по въпроса преди, да се включат и тук.
В противен случай за мен ще е налице факта, че Евросиликон не са по-лоши от всички останали марки, а всички момичета, които се чувстват обезокоени и разтревожени, се надявам да се успокоят и да се почувстват уверени! :D

Марулка
9th November 2008, 14:11
Ето аз ще кажа-бях с Вертекс.......и умирах от болки в едната гърда.В изправено положение не толкова ,но в легнало.......... :evil: .Оказа се че имам срастване........Доказателств а и аргументи не зная какви да дам... :roll: но факт е че сега след смяната на инпланти-болка няма никаква-родих се направо...............А преди не давах на никой да ме докосне.Остана ми още този тик :!:
Между другото още едно момиче тук-Дедективчето-има такива оплаквания,и си мислехме двете ..........дали не е по същата причина :?:

Beauty
9th November 2008, 15:20
Сега не си ли пак с Евросиликон?

Марулка
9th November 2008, 15:22
да ............но не са Вертекс........а са кръгли-ти ще ми подскажеш- :roll: едните бяха грапави а другите гладки.............Вертекса ли бяха грапавите? :roll:

Beauty
9th November 2008, 15:42
:roll: Объркваш ме...
Да не искаш да кажеш, че Георгиев ти е поставил кръгли импланти с гладка повърхност, а не текстурирани? :roll:
Не вярвам..
Знаеш ли си модела какъв номер е... би трябвало да го знаеш...
ES 80, ES 801, ES 802, ES 81, ES 811, ES 812- това са текстурираните кръгли.
ES 26, ES 261, ES 28, ES 281- това са гладките кръгли.
Кой модел е твоя?

Марулка
9th November 2008, 15:47
ЕS-81..........са -висок профил.......... :cool: мисълта ми беше-те с каква повърхност бяха............и Вертекса съответно............. :roll:
Дали там в повърхността не е разковничето........... :1246:

franchi
9th November 2008, 15:52
Здравейте, това е първото ми мнение, съвсем нова съм!
Оперирана съм на 17.09.2008г...ама това в друга тема и снимки :oops:
Да кажа, че аз съм с Евросиликон импланти, анатомични подмускулно, за сега оплаквания нямам, нядавам се и да нямам, ама вие тука ми събирате очите направо :(
добре че не съм чела форумите преди да се оперирам...

Beauty
9th November 2008, 15:58
И Вертекс, и твоите E -81 са с PARAGEL текстурирана повърхност. Разликата в описанието на обвивките е, че при твоите е добавено като пояснението нещо от типа на "висока непромокаемост" и разликата в обвивките е 600 microns при твоите, а при анатомичните- 800 microns.

franchi
9th November 2008, 16:17
Извинявайте, ама сте много информирани... :!: От къде знаете толкова много, никога не съм питала за моите вертекс с такива подробности.

Beauty
9th November 2008, 16:24
Учим, четем...

Марулка
9th November 2008, 19:03
И Вертекс, и твоите E -81 са с PARAGEL текстурирана повърхност. Разликата в описанието на обвивките е, че при твоите е добавено като пояснението нещо от типа на "висока непромокаемост" и разликата в обвивките е 600 microns при твоите, а при анатомичните- 800 microns.

Общо казано:са с различна повърхност.... :roll: Това според теб дали може да влияе:в смисъл-с едните да сме по-застрашени от сраствания а от другите-не.......... :1246:

Beauty
9th November 2008, 19:56
Незнам, не ми се струва чак толкова драстична и определяща разликата...като химичен състав са еднакви, съдейки по описанието в сайтовете.
Колко човека тук се оплакват от сраствания и за какви сраствания става въпрос?
Наистина не съм следила случаите на всички и незнам.
Срастванията, образуването на капсулата и КК до голяма степен зависят от реакцията на нашето собствено тяло.
Не е задължително имплантите да са виновни на всяка цена за подобни усложнения.
Относно срастванията, ето инфо относно "желан" ефект на срастване на тъканите с обвивката, с цел избягване на ротацията: http://www.mcghan.ru/about/info/?ID=888
Забележете и в какви параметри на микроните е и обвивката на МакГан.
Но да се върнем към вашите случаи.
Какви сраствания, какви обяснения дадоха хирурзите ви?
Дори, ти сама знаеш, че двама-трима души не са показател за цялостна оценка на модела.
Подобни генерални изводи е редно да се направят след мащабна световна статистика, а не въз основа на един форум.
Капковидните импланти на Евросиликон датират като модел на пазара отдавна и мисля, че ако наистина те носят вина за чести и сериозни усложнения, производителя щеше да е сезиран отдавна.
Аз например имах усложнения, когато бях с МакГан, риплинга ми беше повече при подмускулното с тях, отколкото е сега с ПИП надмускулно, да не говорим, че когато ми ги извадиха при втората операция, всички се убедихме с очите си колко са деформирани като форма.
Но това не означава, че кръглите имланти на МакГан не струват!
Това, че аз имам оплаквания от тях и не съм доволна от визуалния ефект, който ми дадоха, не ми дава право да ги класифицирам като некачествени и никога не съм го направила!
За други това са най-хубавите импланти на света.
И това, че аз не съм доволна от тях, не прави кръглите импланти на МакГан лоши и даващи усложнения.
Точно тази разлика между единични оплаквания и общи и доказани компликационни реакции на Евросиликон-капки искам да установим.
Има много доволни от марката и модела, но не са се включили в темата...




ПП. Между другото Инамед прави разпродажба на импланти.
Еха, как ще намаже моя любимец... :lol: ...Взема ги още по-тънко, а си ги продава пак на своите ХАЙ-ВИП цени... :wink:
:arrow: http://www.mcghan.ru/products/?ID=878

Beauty
9th November 2008, 20:50
И още един въпрос- в този форум само Доротея и Дедективчето ли имат проблем с капковидните импланти на Евросиликон?

te_dda
9th November 2008, 23:58
аз имам приятелка с вертекс при НГ от май месец и засега няма никакви проблеми...аз също имам колебания какво да избера - евросиликон или макган. като колебанията ми са свързани точно с твърдостта на имплантите и тяхната повърхност. смятате ли,че повърхността на макган е "по-качествена", т.е носеща по-малко риск от нежелани реакции, каот контрактури и сраствания? от друга страна ми харесва твърдостта на евросиликон ,особено на високия профил с 80 % кохезитет мисля,че ще ми допадне много добре. не знам обаче макган дали имат такава твърдост.

сори,че съм малко офтопик по темата, обаче ако някой има впечатления по въпроса бих се радвала да ми отговори..

Beauty
10th November 2008, 02:45
смятате ли,че повърхността на макган е "по-качествена", т.е носеща по-малко риск от нежелани реакции, каот контрактури и сраствания? .

Това няма кой да ти го каже със 100% сигурност. :wink:
МакГан твърдят, че тяхната обвивка е най-уникалната и съвършенната, патентовали са си я.
Ако питаш Стоянов или друг лекар, работещ предимно с МакГан, той също ще ти каже, че МакГановата обвивка е Мерцедес, а на останалите марки са скапан двутактов автомобил...
Евросиликон ще ти изтъкнат пък преимуществата на тяхната обвивка, ще използват сложни термини, за да звучи по-внушително иновациооното преимущество на тяхната обвивка...
Другите марки са пак така. Ментор се определят като най-здравите импланти с отново революционна обвивка.
ПИП си хвалят микротекстурата като единствена и неповторима..
Лекар, който работи предимно с дадена марка, ще ти каже, или че въпросната обвивка е перфектна, или че всички импланти са еднакви.
Чисто визуално ще ти кажа каква е разликата- моя МакГан беше с дебела, но кадифена обвивка, сякаш беше като финно обработен нежен велур, а имплантите на Евросиликон, които разгледах бяха пак с дебела обвивка, но текстурата стоеше малко по-грубо на допир като грапавина. Микротексурата на ПИП е нежна и много финна , обвивката ми се стори по-тънка от другите. Сега съм с ПИП и нямам никакви проблеми с нея, но пък друг може и да има.
Ментор - отново твърда и груба текстура, плътна обвивка.
На мен МакГановата ми харесва най-много на допир, но какво от това, няма да си ги пипам като са имплантирани в тялото я.:-))
А пък такъв риплинг ми правеше именно МакГан, че приятната им на допир обвивка, няма шанс да е решаваща да ги избера пак...
Не е важно кое ми е приятно на допир, а кое ще накара организма ми да реагира положително...но как да знам кое е то...никой не знае...
Трябва да се намерят някакви сравнителни статистики за всички марки за дадените усложнения в следствие на обвивката, но доколко те ще са обективни, мога само да гадая...
Как ще реагира тялото ти, само Господ знае!
Ти от това какво би разбрала и до какъв извод би стигнала? :roll:
Ако имаше точен, конкретен и доказано най-перфектен модел, отдавна щях да го знам кой е...ама няма..
Всяка марка за мен си има своите "за" и "против", които разколебават щом се спра на него като вариант...
Истината е да установиш каква визия търсиш, какви размери позволява гръдния ти кош и от там се започва избора на импланти по метода на изключването.
Аз поне така правя... :D
Всичко на всичко са 4 марки утвърдени импланти.
Експерименти с не толкова утвърдени марки не бих си направила.
Гледаш да ти пасва на очакванията във визуално отношение и избираш най-малкото зло... :D

Нека обаче да не се отклоняваме и да говорим по темата, която направих! :D
Важно е , защото наистина насадения страх не е никак малък... трябва да знаем дали е основателен или е просто в следствие на неприятно съвпадение...

Марулка
10th November 2008, 08:43
Beauty.........и за други съм чувала(момичето от което го зная ако иска може пак да каже-тя скоро го написа) но истината е че си ПРАВА.Това че при мен........и при още няколко момичета се е получило-нищо не означава.Други пък примерно могат да се изкажат,че от еди кой си кръгли се получава по-често-кк..........и това пак не значи-че това е някаква закономерност.Никой и с нищо и никога не е застрахован. :cry:
А иначе Вертекса-като за анатомичен инплант мене ако ме питате стои много красиво.......... :cool:

franchi
10th November 2008, 10:39
Не знам дали е така, ама това си е мое лично мнение, но си мисля, че Евросиликон анатомичен подмускулно има по-кръгла форма от РIР анатомичен, поне това виждам от снимките.

Марулка
10th November 2008, 10:42
Не знам дали е така, ама това си е мое лично мнение, но си мисля, че Евросиликон анатомичен подмускулно има по-кръгла форма от РIР анатомичен, поне това виждам от снимките.

От кой снимки? :roll:

franchi
10th November 2008, 10:45
Ето тук...каквото видях
http://www.breastinfobg.com/

Марулка
10th November 2008, 10:47
Ето тук...каквото видях
http://www.breastinfobg.com/

Само не показвай снимки тук :!: :!:
Какво искаше да видим от там :?:

franchi
10th November 2008, 10:53
Аз все още нямам качени снимки, скоро и това ще стане.
Има две момичета, които са със РIР и като чели са по изтеглени на долу.

franchi
10th November 2008, 10:54
Мисля, че едната е на последната страница последната :!:

karamela
10th November 2008, 12:52
аз не мога да дам категоричен отговор на въпроса дали съм доволна от вертекса...4исто визуално се полу4и доста естествена форма и мисля,4е не прихванах синдрома ВИМЕ...е първият месец имах някакви симптоми,но отшумяха...това е нормално импланта е все още на мн. високо...
по ме притеснява болката изтръпването и нечуствителноста на едното зърно...но според мен не е от вида имплант...защото го имам от мига в който се събудих от упойка...отдавам го на бързината с която Н.Г извършва операциите и как не та след мен имаше още две,трябва да се изпълнява план...колкото и добър да си.... бързаш ли стават грешки...

karamela
10th November 2008, 13:05
да поясня,4е изтръпването го имам от момента на събуждане от упойка...

aniK
10th November 2008, 13:24
karamela, не е за тази тема, но да ти кажа, че това изтръпване и липса на чувствителност е нормално и може да продължи няколко месеца. Постепенно би трябвало да премине и чувствителността да се възвърне. Поне при мен беше така. Лявата понякога ми изтръпва все още.

karamela
10th November 2008, 13:28
така казват вси4ки...ще се заредя с търпение :( ...занам,4е не бе за тази тема,но аз запо4нах с анатомичните импланти и стигнах до болката...

franchi
10th November 2008, 14:10
Мисля, че едната е на последната страница последната :!:
Голяма грешка, но като напишеш PIP излизат...

Beauty
10th November 2008, 15:00
Дори, а това, третото момиче с оплаквания от Вертекс при кого е оперирана, кой е лекаря й?

Марулка
10th November 2008, 15:01
Дори, а това, третото момиче с оплаквания от Вертекс при кого е оперирана, кой е лекаря й?

Не зная........ :roll: Само знам,че след две реоперации са и ги извадили-надмускулно.......... :roll:

Марулка
10th November 2008, 15:12
Зная го от Гуени.........а тя го написа ето тук:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=383241&highlight=#383241

Beauty
10th November 2008, 15:12
Извадили са й ги надмускулно, в смисъл, преместили са й ги от по в надмускулна опзиция или са й били надмускулно и са й ги махнали напълно?
Тя пише ли във форума, за да я питам?

Марулка
10th November 2008, 15:16
От подмускулно след 2 реоперации ......и ги местят-над мускула..... :roll:

Beauty
10th November 2008, 15:22
Ясно, благодаря ти, Дори! :D
Точно като моя случай е значи-2 подмускулни и накрая риплейсмънт в надмускулна позиция.
При мен това беше с МакГан...но аз много добре знам, че проблема не беше от имплантите ми, а от "майстора"...
Да не би и при нея това да се е случило...това искам да разбера.
Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед, затова искам да съм наясно!

gwendoline
11th November 2008, 13:16
При мен това беше с МакГан...но аз много добре знам, че проблема не беше от имплантите ми, а от "майстора"...
Да не би и при нея това да се е случило...това искам да разбера.

Жената, за която говорите ми е много близка приятелка и чете често тук, но не е така на "ти" с клавиатурата, затова и рядко пише... Тя ако реши да сподели историята си - може би да бъде полезна на някой, но оставям на нея това право, защото и вторият "майстор", който я реоперира се оказа, че изкарал само единия имплант над мускула, другият му се сторил добре и така - подмускулно... Естествено гърдите имат разлика във всеки един аспект и ще се наложи реоперация при първия или при трети "майстор"... :? Но аз продължавам да считам, че Вертекса е по-подходящ за надмускулно поставяне, тъй като наистина има доста приплакали момичета, а в чуждустранните сайтове разни авторитети твърдят, че той е създаден изцяло за над мускулно поставяне... :roll: :idea:

Inkaaa
11th November 2008, 13:30
Аз ли не съм добре или.... как може единия имплант да е надмускула ,а другия под!????Това е нелепо!Представям си как изглежда! кой д-р ще го направи така!!!!!! :? :?:

te_dda
11th November 2008, 13:53
бюти, благодаря ти за отговора,маар и въпросът ми да не бе точно по темата- за анатомичните импланти.но го написах тук, защото темата малко или много е свързана с оплаквания или похвали на определен вид импланти. истината е,че тук се опитваме сами да правим някакви проучвания,които незнам до колко обективни резултати биха довели.
без да претендирам, че съм компетентна по твоята тема ,моето мнение е,че вертекса като материали, изработка,качество, от които да има съотвено положителен/отрицателен резултат при поставяне, не са по-различни от кръглите импланти на евросиликон. не ми се струва обективно едната форма да има разлики от другата форма( по въпросса, който обсъждаме) , като изключим самата форма :wink: :lol: .

gwendoline
11th November 2008, 14:10
Чисто визуално ще ти кажа каква е разликата- моя МакГан беше с дебела, но кадифена обвивка, сякаш беше като финно обработен нежен велур, а имплантите на Евросиликон, които разгледах бяха пак с дебела обвивка, но текстурата стоеше малко по-грубо на допир като грапавина. Микротексурата на ПИП е нежна и много финна , обвивката ми се стори по-тънка от другите. Сега съм с ПИП и нямам никакви проблеми с нея, но пък друг може и да има.
Ментор - отново твърда и груба текстура, плътна обвивка.

Бюти го е казала много точно - поздравления отново, миличка :bravo: :2020: Изключително уважавам информираните хора, а ти си уникална в тази сфера :girl_in_love:

Теда, не е само във визията - вертекса има малко по-плътна и грапава повърхност от кръглите импланти на Евросиликон; сравянвала съм ги двата, пък и е отчетена технически разликата им в микроните... Това с по-грапавата повърхност е логично направено, за да се минимизира риска от ротация... :cool:

Марулка
11th November 2008, 14:29
Теда, не е само във визията - вертекса има малко по-плътна и грапава повърхност от кръглите импланти на Евросиликон; сравянвала съм ги двата, пък и е отчетена технически разликата им в микроните... Това с по-грапавата повърхност е логично направено, за да се минимизира риска от ротация... :cool:

Ето това имах предвид с по-предишните си постове.........Дали грапавата повърхност при вертекса,не е до някаква степен причина за проблемите ни................. :roll:

Beauty
11th November 2008, 14:43
Гуен, благодаря за добрите думи! :D
Много ще се радвам, ако твоята приятелка реши да сподели историята си с нас, ще бъде полезно и ще можем по-обективно да преценим "виновника" за неприятната ситуация при нея.
Защото на този етап, аз лично, оставам с впечатлението, че вината не е в имплантите, а в майстора... както е и при мен, де... :roll:

А защо смятате, че анатомичните на Евросиликон причиняват нежелами сраствания в подмускулна позиция, а в надмускулна са добри? :roll:
Каква е логиката, върху която някой (лекар или статия от нета) твърди това?

Марулка
11th November 2008, 14:55
А в тази връзка-има ли момичета със сраствания от друг вид инпланти....... :roll: То при над мускулното поставяне-наблюдават ли се сраствания Бюти? :roll:

Beauty
11th November 2008, 15:10
Аз вече ви попитах за какви сраствания говорите точно, но никой не ми отговори...

Марулка
11th November 2008, 15:17
Аз вече ви попитах за какви сраствания говорите точно, но никой не ми отговори...

Сега.........аз едва ли ще го обясня по начина по който го правиш ти........ :roll: но до колкото разбрах-инпланта се е срастнал със моята собствена тъкан...........и съпротивлението което се получава,че той не може да се движи изобщо ...........и от там идва болката..........ти можеш повече да ни обясниш за срастването........сигурна съм........
Дано не съм бълнала някоя световна глупост........ :roll:

karamela
11th November 2008, 15:45
не можах да разбера дали проблема е в майстора или в импланта...и в двата случая съм прецекана... :!: :?: :girl_cry2: :(

gwendoline
11th November 2008, 16:03
Защото на този етап, аз лично, оставам с впечатлението, че вината не е в имплантите, а в майстора... както е и при мен, де... :roll:
И аз мисля като теб, Бюти... смятам,че за това е необходима по-прецизна техника на подмускулно поставяне и оттам идват проблемите... :?
А защо смятате, че анатомичните на Евросиликон причиняват нежелами сраствания в подмускулна позиция, а в надмускулна са добри? :roll:

Значи аз не мога да бъда изобщо категорична в нещо подобно; все пак съм просто лаик и не твърдя изобщо, че е така...Просто по лични мои си някакви набрюдения, далеч не така аргументирани, смятам, че такива импланти като Вертекс могат да създадат известен дискомфорт, спрямо другите, които не са с така груба повърхност... Когато една тъкан е травмирана - би могло да се получи такова "сцепление" между нея и импланта - но това си е моя някаква представа, която може и да не е така... Но поне с това си обяснявам такива "сраствания", кото след реоперация си наблюдават при някои момичета...
Пак казвам, не разбирам и не налагам мнение - просто си разсъждавам "на глас", така да се каже... :cool:
Ето тук има интересна (поне за мен статистика) :cool:
http://resources.metapress.com/pdf-preview.axd?code=e22w05972t63k461&size=large

Марулка
11th November 2008, 16:22
А англоговорящата ще преведе ли на неукото Доренце............. :girl_haha: :1246:

gwendoline
11th November 2008, 16:37
А англоговорящата ще преведе ли на неукото Доренце............. :girl_haha: :1246:
аааааааа...край...взимам пари вече за тая работа :lamer: :2055:
най-общо нещо от сорта, че пет години (средно)след имплантиране на анатом. импланти върху 80 жени - (40 с Вертекс и 40 с Макган)...20 процента усещат гърдите си доста твърди, от 64 пациентки - 24 %били с сравнително меки гърди, 53 % били усещали гърдите си леко по-твърди и 23 % - твърди. При 5 % от случаите се наблюдавала ротация.Иначе като цяло съществени различия между двата модела нямало, освен това, че по-голям процент от пациантките с Вертекс усещали гърдите си по-твърди, "отколкото са очаквали".Мен ме впечатли това, че пише, че пациантките трябвада бъдат предупредени, че е възможно да имат понижена чувствителност а зърната и кожата на гърдите...Това е в общи линии, не е кой знае какво... :cool:

karamela
11th November 2008, 18:00
и аз съм от неуките,но поне годините познавам...е ,4е за 10 години нищо ли не се е променило?....нали се говори за това,4е непрестанно се усъвършенстват тези пусти импланти...
4е ги усещам твърди...усещам ги...но се надявам до година да поумекнат...

Beauty
11th November 2008, 18:48
И до какъв извод стигаме, ако се позоваваме на статията- че Вертекс не е по-лош от МакГан и усложненията му не са доказано по-чести...
Твърдостта на гърдите, заради имплантите , не е усложнение, а козметична подробност!
Затова пациентката предварително трябва да подчертае, че много държи на максимално възможната мекота, за да се подберат правилните за целта импланти.
Аз например не държа на мекотата, напротив, желанието ми е за по-стегнати и твърди импланти, защото моите тъкани вече при три операции образуват прекалено меко "покритие " върху имплантите, гърдите ми стават прекалено меки и не ми се получава така желаната от мен релефна и контурирана форма.
Друга дама пък ще иска именно като моите- меки и с много плавни преходи...кой каквото си няма май... :-)))
Затова съществуват толкова кохезитети и степени на напълване- за да се реализира максимално желания от пациентката като козметични параметри резултат. В комбинация с наличието на собствени тъкани, могат да се направят различни варианти за възможна мекота.
Ако лекарят не е обърнал внимание на това по време на консултацията, не говори добре за него и е сигнал за неперфекционизъм в естетично отношение от негова страна.
Аз вече знам за себе си- трябват ми твърди и пълни... :D

Марулка
11th November 2008, 18:50
Аз вече знам за себе си- трябват ми твърди и пълни... :D

Точно и по моят вкус............ :lol:

gwendoline
11th November 2008, 18:58
Дамммм...като цяло на ни казва кой знае колко тази статия, но от трите чифта вертекси, дето съм пипала на мои познати - и на трите са им доста по-твърди гърдите, в сравнение с предишните ми кръгли среден профил импланти на Евросиликон... Но пък ти си права, Бюти, че много жени ще предпочетат такива...така че наистина ако сме добре информирани - може донякъде да "предвидим" или поне да знаем какво да очакваме...За съжаление такава детайлна информация - не съм запозната някъде някой хирург да предложи... :roll:И често представите ни не се покриват с очакванията...Пък и го има и елемента - "майсторлък", който хич не е за пренебрегване... :? :roll:

Beauty
11th November 2008, 19:03
Майсторлъка е ясен...аз повече от две години си патя, заради липсата на такъв....
Аз визирах мекотата и релефа в горния си пост... :D

Beauty
11th November 2008, 19:07
Нещо последно искам да попитам, за да съм наясно със ситуацията. :D
В този форум, освен Дорето и Дедектив и освен познатата на Гуен, има ли други с оплаквания от Вертекс за усложнения, свързани с обвивката (не заради мекота на гърдите) ?

Divinemouse
11th November 2008, 19:15
Нещо последно искам да попитам, за да съм наясно със ситуацията. :D
В този форум, освен Дорето и Дедектив и освен познатата на Гуен, има ли други с оплаквания от Вертекс за усложнения, свързани с обвивката (не заради мекота на гърдите) ?

Дорето има оплаквания :roll:
Доре какво се е случило...

Марулка
11th November 2008, 19:41
Thomi............говорехме за предишните ми........ :roll: оплакванията вече са минало............. :cool:

diastemma
11th November 2008, 20:04
Каква хубава темичка сте си заформили:)
Едно малко уточненийце, имплантите реално не срастват с тъканите. Ако повърхността им е грапава (защото има и гладки импланти), клетките на тялото плъзват повсяка неравност като мъх по скала (и за да бъде сравнението правилно - мъховете нямат корени и не врастват във скалата).
Срастванията, за които говорите, реално се явяват капсулна контрактура. "Капсулата" реално е реакция на тялото спрямо импланта. То се стреми да изгради защитна стена от фиброзна тъкан, която ако е яка и дебела, обвива плътно импланта и го прави по-слабо подвижен, а може да доведе и до болка. Най-често това се случва след инфекция, изкървяване или набиране на течност в джоба.

Марулка
11th November 2008, 20:09
Срастванията, за които говорите, реално се явяват капсулна контрактура. "Капсулата" реално е реакция на тялото спрямо импланта. То се стреми да изгради защитна стена от фиброзна тъкан, която ако е яка и дебела, обвива плътно импланта и го прави по-слабо подвижен, а може да доведе и до болка. Най-често това се случва след инфекция, изкървяване или набиране на течност в джоба.

Хмммммммм.......интересно..... :1246: (с нетърпение чаках твоето включване).
Значи ли това,че срастване=на к.к........ :roll: едно и също ли е?
И още нещо.....какво значи-изкървяване или набиране на течност в джоба :idea:
И в какъв етап се получава(сигурно по всяко време....... :1246: ) и би ли влияла обвивката и грапавостта на инпланта за спомагането на това :явление:(в кавички).......... :roll:

diastemma
11th November 2008, 20:18
Трите неща се случват рано след операцията, и са свързани с :
- инфекция - стерилна работа на екипа при операция и превръзки, хигиена в клиниката, собствен имунитет на пациента
- изкървяване (отваряне на прерязан кръвоносен съд) - недостатъчно спиране на кървенето от хирурга, или случайно отваряне на прерязан съд след операцията (което е с стандартния риск и за него никой не е виновен)
- набиране на течност - оставяне на дренажите за недостатъчно (кратко) време
Има и други причини за КК като възпалени мастопатични възли, травма на гърдата, мастит и подобни.
Изследване за пряка връзка на вида импланти с повишена честота от КК не съм срещала, но не съм и търсила специално.

diastemma
11th November 2008, 20:18
А понякога никой не може да намери причината за КК...

Beauty
11th November 2008, 20:29
Аз затова сто пъти питах за това срастване... :roll:
И за мен беше ново усложнение, та си викам, може и да съм го пропуснала... :wink:
Надявам се след това своеобразно "разследване", което си позволих да направя, паниката в този форум да намалее..
Това беше целта на тази тема! :D

Beauty
11th November 2008, 21:16
Моля, ако някой попадне на снимка на анатомичен имплант на МакГан (не на жена с такива импланти, а на самия имплант), да я сложи в темата! :D

Beauty
11th November 2008, 21:30
Намерих. :D
http://stlcosmeticsurgery.com/pages/default.asp?NavID=254

doll
12th November 2008, 00:44
И аз мога да ти снимам старите ми импланти ако искаш
:photo:

Beauty
12th November 2008, 00:46
Можеш ли да направиш това за мен? :D :D
Интресува ме точния ти модел и как изглеждат във верикална и хоризонтална позиция, както и странично (в профил).
Ще съм ти много задължена и благодарна! :D :D

doll
12th November 2008, 00:58
ок

Beauty
12th November 2008, 01:03
:girl_kiss2: Ще чакам с нетърпение снимките, благодаря ти предварително! :D
Искам да сравня капките на Евросиликон и на МакГан, затова са ми нужни. :D
Как ти се струват като степен на напълване и мекота твоите МакГан-ки?

doll
12th November 2008, 01:06
Ще ти пусна снимките на меила,а относно мекотата,мисля,че са много мекички.За плътността,за съжаление никога не съм пипала други марки импланти,за да мога да сравня,не искам да дам некомпетентен отговор!!

Beauty
12th November 2008, 01:37
Мекички...значи няма да ми допаднат, но ще ми е интересно да ги видя. :D
Коя точно разновидност на Матрицата са, Дол?

doll
12th November 2008, 02:16
МХ-ултра високият профил

Beauty
12th November 2008, 02:24
Както ти писах вече, първо, благодаря ти много за помощта! :D
Капките на МакГан са едно към едно като кръглите на същата марка, с които бях...не са моите импланти...
Значи и МакГан отпада.... :roll:
По метода на изключването вече елиминирах ПИП и МакГан.
Остават Евросиликон и Ментор....абе, все си мисля, че накрая ще е Евросиликон, но да не бързам от сега с извода... :D

doll
12th November 2008, 02:58
Иска ми се да чуя коментари за Ментор!!!Моля ако някои има впечатления да сподели



Beauty, благодаря ти за тази темичка-супер полезна е!!!

боряна христова
12th November 2008, 04:11
Аз вече знам за себе си- трябват ми твърди и пълни... :D

Точно и по моят вкус............ :lol: Хубава темичка браво.И аз искам точно такива-твърди,пълни и ГОЛЕМИ и кръгли.Само че разбрах че пип нямали различни видове твърдост и пак ще трябва да слагам толкова твърди импланти колкото съм в момента.Аз май единствено зная какво е едната ти гърда да е по-мека от другата и имам възможноста да си избирам кое ми харесва повече за следващата ми операция.Незная на какво се дължи различната твърдост на гърдите ми но е факт ,че по голямата ми е по -твърда от по-малката. :!: Някои ако има някакви предложения нека сподели...

Марулка
12th November 2008, 09:10
A при К.К гърдите не са ли -твърди........ :roll: защото моята(проблемната) НЕ БЕШЕ..........а и докт.каза,че определено нямам -К.К........
и сега съвсем се обърках............ :roll:

junglegirl
12th November 2008, 11:26
....Има и други причини за КК като възпалени мастопатични възли, травма на гърдата, мастит и подобни....
Ди,след отстраняване на възпален мастопатичен възел може ли да се получи КК :?: И ако мястото става твърдо на пипане,това симптом на КК ли е?

боряна христова
12th November 2008, 19:16
До колкото аз някаде бях чела че задължително трябвало да имаш болка,парене за да имаш К.К. :!: Колко е вярно незная,трянвало също проблемната гърда да е деформирана :!: А аз нямам такива проблеми.Моля няки да разясни проблема...

Beauty
13th November 2008, 13:26
Има ли някой с Аптекс?
Засега се коментира само Вертекс варианта на Евросиликно, защо препоръчват предимно него?
Предложиха ли ви и Аптекс?

Марулка
13th November 2008, 13:29
Сега е голям "шамар на модата" на повечето нови момичета желаещи анатомични се препоръчва............ :roll:
Както беше преди и с Вертекса

karamela
13th November 2008, 13:38
другият пъткато ида на консултация,ще обарам вси4ки импланти на маси4ката на доктора...и ще си водя записки... :wink:

Beauty
13th November 2008, 13:43
Серозно, това ли е последния писък на модата?
И кой е дизайнера, налагащ го? :D
Да позная ли? :lol: :lol:
Не бе, сериозно, кажете ми, ако имате впечатления, имам дилема между Аптекс и Вертекс... :D
Еднакви са като обвивка, но имат разлика в горния полюс и в съотношението вертикални и хоризонтални страни спрямо Вертекс.
Има ли други разлики, които се изтъкват сега, налагайки го като модна тенденция? :D

karamela
13th November 2008, 13:55
самия ВЕРТЕКС има два модела 102,102N...eдиния е по мек от другия...разликата между В и Аптекс е,4е А има по кръгла форма погледнат отгоре...и вероятноста от ротация може би е по голяма и за това няшият лекар не иска да рискува...
размишлявам на глас...

Beauty
13th November 2008, 13:56
Защо да е по-голям риска от ротация?

karamela
13th November 2008, 13:57
докато съм търсила буквите и мислите Бю ме е изпреварила...

Марулка
13th November 2008, 13:58
И с кои не иска да рискува? :roll:

karamela
13th November 2008, 14:01
аз сигурно съм най големият лаик тук.,опитвам се да търся логика...мисля си ,4е кръглиие импланти могат да си се вартият докато още не се е образувала капсула и един анатоми4ен с неправилана кръгла форма има по голям риск от завъртване

karamela
13th November 2008, 14:03
грешка до грешка в правописа... :oops:

Марулка
13th November 2008, 14:04
аз сигурно съм най големият лаик тук.,опитвам се да търся логика...мисля си ,4е кръглиие импланти могат да си се вартият докато още не се е образувала капсула и един анатоми4ен с неправилана кръгла форма има по голям риск от завъртване

Нищо не разбрах..... :roll:

karamela
13th November 2008, 14:05
не знам дали Н.Г слага А просто говоря хипотети4но...

Марулка
13th November 2008, 14:06
За кои анатомиченс неправилна кръгла форма говориш....... :roll:

karamela
13th November 2008, 14:06
трудно ми е да пиша ...това е.... разгледайте добре двата модела и се надявам да ме разберете...

karamela
13th November 2008, 14:09
като погледнеш Аптекса отгоре имаш усещане ,4е е кръгал...но не е...

karamela
13th November 2008, 14:12
и следователно има по голям риск от завъртане от Вертекса...

karamela
13th November 2008, 14:13
спирам явно само приказвам глупости... :oops:

Beauty
13th November 2008, 14:21
Дори, НГ предлага Аптекс сега, нали?:-))
Какви са му доводите сега този модел да е предпочитания от него- останали бройки, които трябва да се оползотворят или реално изтъква някакви логични доводи за неговото преимущество?
Винаги повече ми е харесвал горния полюс на Аптекс и наистина искам да разбера всякакви подробости и за него като вариант, освен за Вертекс.. :D

Марулка
13th November 2008, 14:29
Бю..... Н.Г ги предлага.....но... :roll: никога не съм се интересувала и не съм го разпитвала,защото и аз заради пустия горен полюс не се вълнувам от анатомичните инпланти...........А принципно си мисля(както и много момичета го отчитат като факт) че като се появят нови инпланти ,докторите започват да агитират усилено за тях.Дали от медицинска или по бизнес причина ........не мога да ти кажа..... :roll:
За този модел аз нищичко не знам........ :roll: и не мога да се включа с мнение..... :roll:

Beauty
13th November 2008, 15:22
Благодаря ти, Дори! :D
Ама, те не са нови, бе мила... :roll:

А твоя анатомичен резултат не беше никак лош, не ги подценявай.. :D

gwendoline
13th November 2008, 15:23
Ама, те не са нови, бе мила... :roll:


Даже са по-стари като модел от Вертекса...

Марулка
13th November 2008, 15:26
Може......... :roll: ти знаеш по-добре....... :roll:
Аз знам,че Н.Г ги предлага от скоро........ :roll: За другите не съм в час..
Да и аз си ги харесвах-между другото.....като за анатомични,де......но и аз като :arrow: търсех обратният ефект на анатомичните.........

Beauty
13th November 2008, 15:31
Ок. :D
Гуен, ти сравнявала ли си "на живо" Вертекс и Аптекс?

Ох, как ме е страх да не сгреша с избора си... :roll:

gwendoline
13th November 2008, 15:43
Ок. :D
Гуен, ти сравнявала ли си "на живо" Вертекс и Аптекс?

Ох, как ме е страх да не сгреша с избора си... :roll:Не, Бюти... не съм, защото се отказах от първоначалната си идея за анатомични импланти.... Единствено поглед върху Вертекса имам и кръглите на Eurosilicone и PIP.... :roll:

Beauty
13th November 2008, 15:45
Кажи ми за Вертекс тогава какво мислиш, моля те - твърдост, обвивка, огъва ли се много, слухове и истини, които си чувала за модела...всичко ме интересува... всякакви мнения ще са ми полезни..:D

gwendoline
13th November 2008, 15:51
Кажи ми за Вертекс тогава какво мислиш, моля те - твърдост, обвивка, огъва ли се много, слухове и истини, които си чувала за модела...всичко ме интересува... всякакви мнения ще са ми полезни..:D
Бюти... мнението ми за Вертекса май го знаеш... За мен е подходящ за НАДмускулно поставяне, защото дава някои проблеми при подмускулното, макар да немога научно обосновано да обясня защо се получава така... :roll: Но такова е наблюдението ми... Те са твърдички и с много добър профил - който харесва твърди гърди, щото аз съм привърженичка на по-меки и с плавен преход... Докато Вереткса са малко плътнички като обвивка и гел за моя вкус - точно затова обаче мисла, че биха паснали на теб...
Бюти, незнам дали ще ми повярваш, но най-красивите гърди, които съм виждала, са с асиметрични импланти на PIP - те са с по-ниска височина от анатомичните, но с по-висока от кръглите и са нещо средно между кръгли и анатомични импланти - имат много добър профил в сравнение с кръглите и анатомичните и въобще...нямам забележки....

te_dda
13th November 2008, 15:54
Ако може и аз да се намеся, макар и некомпетентно...
:oops: :oops: , за което моля да бъда извинена..

понеже горе долу знам защо искаш анатомичните и каква визия искаш, не си ли си мислила за ментор, кръгли и високи ? едната моя приятелка е с такива при тепавичарова, и тя й беше обяснила,че работи с ментор, защото най-добре запазвали формата си поради твърдостта на самия имплант и обвивката. незнам обаче като става въпрос за надмускулно дали няма прекалено да се открояват..но както разбирам при теб имплантите,които се открояват при другите при надмускулно, не стоят така. така,че не е изключено при теб за надмускулно да стоят добре едни импланти, които по принцип са по-подходящи за подмукулно..

gwendoline
13th November 2008, 16:08
допълвам горния си пост...
http://www.asymetricimplants.com/images/Images/ProductSheet_Asymm._Back_GB.jpg

Beauty
13th November 2008, 16:10
Благодаря, Гуен, твоите думи само потвърждават и моето мнение- че капките на Евросиликон са моите импланти! :D
Единственото, което за мен е необяснимо е защо при подмускулно имат повече компликации, според теб и според други, спрямо кръглите...
Както вече стана ясно, проблемите, за които съобщавате са един вид КК..
Логиката е точно обратната- при подмускулно да се проявяват по-малко тези оплаквания..
Както и да е, ще проучвам този въпрос, защото лично за мен все още е отворен..
ПИП дават красив резултат наистина, но според вижданията за красота, които ти си посочила.
Моите виждания за естетика нали знаеш, че са малко по-изкривени.. :lol: :lol:

Тедда, всички импланти на Ментор, които опипвах навремето ме разочароваха...е, няма такава картонена обвивка и огъващи се тела, единствено ниския профил беше пошпълен, високия на крълите направо си е с празен връх... Капките също не ме очароваха...може би трябва да разгледам цялата им гама, но съдейки по едни други подробности, които скоро видях, надали ще имат съществена разлика като стабилност на тялото на импланта...
Относно обвивката- за мен не е важно обвивката да е твърда, колкото това пълнежа на импланта да е твърд, неогъващ се и стабилен.
А това, което видях не беше така...
Риплинга не ми мърда...още повече, че вече имам наблюдения как реагират различни импланти в тялото ми...
Ментор описват гела си като МемориГел, тоест гел с памет, възвръщащ първоначалната си форма, но пропускат факта, че всички съвременни поколения кохезивни импланти са такива...
Нищо ново под слънчето по отношение на гела... :D

Beauty
13th November 2008, 16:15
..пошпълен
...слънчето

..По-пълен
и
...слънцето
исках да кажа.... :lol: :lol: :lol:

боряна христова
14th November 2008, 13:27
Хайде помогнете ми...искам съвет :!: Какви импланти трябва да си сложа за да ми се приближат малко гърдите? Искам пак да са кръгли и да са надмускулно :?:

te_dda
14th November 2008, 13:30
Незнам дали видя и поста ми, в който написах, че ще си избера имплант с дълга височина (вертикалната страна), за да компенсирам и голямото разстояние от ключицата до ареолата ми. Аз съм с дълъг и слаб торс и заради неправилната позиция на имплантите ми, гърдите ми визуално изглеждат още по-ниско, заради дългото ми тяло...

Сега убедих ли те, че съм за капки? :D :D

явно съм го пропуснала..въпреки че уж чета старателно всичко :lol: :lol:

убеди ме :lol: :lol:
снощи и аз покрай тебе взех да ровя за тоя ментор, видях ги всички капки,които хич не са малко като основни модели, имаше един друг модел,който ми се стори с по-агресивна долна част, този,който ти си избрала като че ли е най-съразмерната капка, ако мога така да се изразя.
исках да прочета,но никъде не намерих , на какво отговарят степените за кохезитет 1, 2 и 3, т. е на каква степен пълнеж. тая 3-ка дали е 100%-ва?

Beauty
14th November 2008, 13:31
Приближаването на гърдите зависи най-вече от джобовете.
Каквито и импланти да ти сложат, ако ложите са направени по-латерално, няма как да се приближат.

Beauty
14th November 2008, 13:34
исках да прочета,но никъде не намерих , на какво отговарят степените за кохезитет 1, 2 и 3, т. е на каква степен пълнеж. тая 3-ка дали е 100%-ва?


1-най-меки
2-средни
3-най-твърди

Всички капки на Ментор са 3. Даже и самата им серия капковидни се води 300 Family.
Второто и третото число на всяка една разновидност на капките показват профила и проекцията на вертикалната страна. :D

Тедда, колко сме зле в Бг...направо ми се реве като чета...хората такива като мен ги лекуват без проблем в Америка.... :( :(

te_dda
14th November 2008, 13:47
знам,че 3 е най-твърдо, но не прочетох никъде на какъв процент напълненост отговарят степените.

за съжаление бг действителността е Очеизвадна...аз за какаво не смея още категорично да се реша...щото ми е ясно,че недай боже да има някакъв по-сериозен проблем ше се вида в приключения, най-малката подробност от които е финансовата..(хм, ....ако може изобщо да се нарече малка...)

Beauty
14th November 2008, 13:51
Незнам на какъв процент отговарят...виждала съм само един вариант на капките им преди време и не ми хареса много....


Не ми се говори направо....днес съм в много особено състояние...по принцип трудно се отчайвам, но усещам нещо подобно в момента...

Гледай, чети, ако имаш време...

http://www.southfloridaplasticsurgery.com/procedures/breast_surgery/breast_augmentation/breastaugmentationrevision.htm

http://www.justbreastimplants.com/forum/complications/

te_dda
14th November 2008, 14:25
попрочетох сайта на доктора с ревизиите...за снимките с поправките нямам думи...невероятно, но факт! наистина потресаващата истина е,че много хора могат да сложат импланти, но малко хора могат да оправят кашите на многото..явно и там е така, не само тук. разликата според мен е,че там все пак се намират хора,които да са посветени в това"изкуство' напълно..и доколкото е възможно,разбира се...
не се отчайвай, мила! най нормалното нещо ,когато имаш проблем, е да мислиш за него, другото си е чисто безхаберие..радвай се, че си здрава, макар и с някакъв естетичен проблем, който в момента те тормози, защото си съсредоточила всичките си сли, за да го оправиш и съм сигурна,че ще се радваш на по-добри резултати... мен по ме плашат имунните състояния в резултат на имплантите.. те са нещо, което е непоправимо, докато не извадиш ипланта, че и след това ти държат влага на задника...добре,че са доста редки..но аз лично скоро попаднах на един сайт на едно момиче с такъв проблем и останах задълго като тресната с лопата по главата...
така,че приеми твоят проблем като нещо, за което ИМА какво да направиш...и Има решение... и не се отчайвай!!!

Beauty
14th November 2008, 14:32
радвай се, че си здрава, макар и с някакъв естетичен проблем, който в момента те тормози


Благодаря ти за подкрепата, Теди!
Най-лошото е обаче, че проблема ми не е само естетичен...ако беше така, нямаше да съм толкова отчаяна...може да съм суетна, но не съм неразумна и капризна...именно здравословния проблем не ми дава мира...

ves_ves77
14th November 2008, 15:01
Zdraveite i to men :)
Moqta operaciq 6te e na 25.11 pri Zayakova (varna), izbrah si anatomichni na Mentor, nqkoi moje li da izkaje mnenie? ne ste gi spomenavali nikade....6te vi bada mnooogo blagodarna :) :) :)

junglegirl
14th November 2008, 15:08
И защо си избра анатомични на Ментор?! :roll:
Произвеждат се само с 3 степен кохезия на гела,което /гарантирам ти!/ е равносилно на усещането за "камъни".Не вярвам да ти хареса.... :roll:

ves_ves77
14th November 2008, 15:10
sega namerih kade ste pisali za mentor- nqkoi gi haresavt, nqkoi ne... nadqvam se da sam vzela pravilnoto re6enie i da se haresam :(

junglegirl
14th November 2008, 15:16
С импланти 1-ва степен кохезия може и да се харесаш,но с 3-та не вярвам... :roll:
П.П.При всички положения ти го пожелавам от сърце! :2020:
ПП.ПП.Под или надмускулно ще си?

te_dda
14th November 2008, 17:30
да не би да бъркаш и да става въпрос за макган? заякова не съм чула с ментор да работи..

боряна христова
16th November 2008, 23:00
Приближаването на гърдите зависи най-вече от джобовете.
Каквито и импланти да ти сложат, ако ложите са направени по-латерално, няма как да се приближат.оофф мила не разбрах нищо..какво означава по-латериално :?:

Beauty
16th November 2008, 23:07
Латерално -странично, в посока към подмишниците. :D

боряна христова
17th November 2008, 03:07
Латерално -странично, в посока към подмишниците. :D Добре де как става номера,някои знае ли ? При положение че в момента имам импланти,изваждат се и какво ? Старите джобове се зашиват или какво :?: