PDA

View Full Version : стягане и сваляне


curious_f
20th October 2005, 00:38
Здравейте!
Искам да сваля 2-3 кг и да се стегна. Прочетох статиите за храненето и упражненията за целулита, но не разбрах как ще действа при мен... Висока съм 166 см и тежа 58 кг. Проблема ми е основно в долната част на тялото, нямам голям корем. Не искам да свалям повече килограми, защото до сега съм сваляла и качвала много пъти и бюста ми се смали...не мога да си позволя да свалям повече. Има ли начин да се стегна без да се отрази на бюста?? По колко калории горе долу трябва да ям на ден за да има ефект? Посъветвайте ме какво да правя във фитнес залата:)

valeto
20th October 2005, 20:51
Ами ако искаш да свалиш само толкова килограми не прави диети. Почни тренировки.
За корема знаеш - коремните преси са най-доброто средство. А относно програма и фитнес - хубаво е да отидеш в някоя фитнес зала и там инструктура ще ти препоръча упражнения, които ще са най-подходящи за теб. :wink:

Gavr1
21st October 2005, 12:00
Наистина не е хубаво за някакви си 3-4 килца да се прави диета.Обаче за корема коремните преси правят само плочки, а ако искаш да отслабнеш там, а да не правиш плочки се храни здравословно и не преяжвдаи!

curious_f
21st October 2005, 22:51
Защо всички си мислят, че имам голям корем?? Като казах точно обратното...Нямам проблеми с корема:)) Проблема е по-надолу:) Въпроса ми беше как да се стегна..в смисъл как да имам повече мускули без да отслабвам. Какви серии трябва да правя и защо? Ще ходя на фитнес, обаче нямам много доверие на инструкторите. Затова искам да чуя повече мнения. Преди ходих на фитнес и всички правиха едни и същи неща..аз си правих само каквото знам, но тогава исках да отслабвам. Просто съм чувала много абсурдни неща от инструкторите. За мъжете може да разбират, ама за жените...Още не съм решила къде да ходя...

Gavr1
22nd October 2005, 07:58
За мен решението са велоаргометър, бягаща пътека и коремни преси! :P

curious_f
27th October 2005, 21:08
Благодаря ти Gavr1, но не мисля, че с това ще постигна каквото искам. Бягала съм ...а бягането е идеалното средство за отслабване, като започва да се отслабва винаги от местата с по-малко натрупани мазнини в горната част на тялото.

Просто искам, ако е възможно, някой от този форум да ми обясни тази програма за целулита при кои хора има ефект- с какви кг, какво процентно съдържание на мазнини и мускулна маса.......тоест искам да знам дали работи само при слаби хора. http://www.tialoto.bg/programi/uprajnenie.php?id=10

ИЛИ.......Каква програма би била подходяща за мен.....все пак този форум е Женски Фитнес.......някой разбира ли от такъв фитнес??? Или може би понеже искам да направя малко мускули, които да заменят натрупаните мазнини трябваше да пиша в мъжкия форум... Може би жените тук искат само да отслабват и не се интересуват от мускули. Съжалявам ако е прозвучало малко грубо, но явно никой тук не ме е разбрал или просто не иска да ми отговори, а темата е видяна толкова много пъти......
Ще съм много благодарна на този, който ми отговори!!!

valeto
28th October 2005, 18:11
Sorry, че не съм те разбрала правилно. "Да се стегна" и "Да направя мускули" обаче за мен са различни неща. Не знаех, че търсиш чак такъв ефект. Но съгласи се, че в крайна сметка най-подходящата програма за теб би я направил някой фитнес инструктор, защото те най-много разбират от това. Ти искаш строго индивидуален съвет, а инфото за теб не е много. И след като няма отговор, толкова директен и точен, който да те удоволетвори, значи няма кой да ти помогне в този форум!
Съжалявам, ако е прозвучало грубо. :? 8)

vesi1
3rd November 2005, 16:15
Почни с базови упражнения, клекове, вертикален скрипец, напади, странична преса, военна преса, мъртва тяга.
Няма мъжки и женски фитнес, има разлика в тежестите :)
Ето няколко упражнения (http://spidersport.com/side-press.php)
Не се предоверявай на фитнес-инструктурите.
Рови се в нет-а, чети и действай :D

che
23rd November 2005, 06:14
VESI1.....kakvo shte reche voenna presa i murtva tyaga...........

Петко К
23rd November 2005, 15:24
Sorry, че не съм те разбрала правилно. "Да се стегна" и "Да направя мускули" обаче за мен са различни неща. Не знаех, че търсиш чак такъв ефект. Но съгласи се, че в крайна сметка най-подходящата програма за теб би я направил някой фитнес инструктор, защото те най-много разбират от това. Ти искаш строго индивидуален съвет, а инфото за теб не е много. И след като няма отговор, толкова директен и точен, който да те удоволетвори, значи няма кой да ти помогне в този форум!
Съжалявам, ако е прозвучало грубо. :? 8)

Честно казано, не са различни неща. За да се стегнеш (досещам се какво разбираш под това, макар че ти едва ли можеш да ми обясниш какво значи стягане), трябва да направиш мускули, малко или много ;) Иначе какво ще те "стегне"- кожата, кокалите или сланината?
vesi1 е дала някои съвети, които са полезни ;)

riddicko
23rd November 2005, 18:47
Здравей,
истината е, че е лесно да постигнеш 3-4кг. по малко само с по рационално хранене и основни упражнения, които работят точно върху определен мускул за дадена част на тялото. Колкото и да обиждате фитнес инструкторите, винаги има неща които може да научите от тях, всъщност за това им се плаща, за да са компетентни.

Макар и аз да съм един от тях, колкото и да Ви е неприятно, ако забележите, че се правят едни и същи упражнения, то те са основни без които един мускул не може да се изгради цялостно.

Проблемите с които стъпват момичетат във фитнес залата са предимно дупе, крака и корем.

Специално за curious_f, при всеки всичко е индивидуално, от пътечката и др. подобни уреди наистина бюста спада поради това, че е изграден от мастна тъкан, която при диета или интензивно мастно изгаряне намалява, както и навсякаде в тялото. Единственият уред който съсредоточава горенето на мазнини, само в коремната област и талията е велоаргуметъра и наистина не влияе чак толкова на бюста, болезнената тема.

vesi1
24th November 2005, 16:29
Здравей,
Колкото и да обиждате фитнес инструкторите, винаги има неща които може да научите от тях, всъщност за това им се плаща, за да са компетентни.

Не смятам, че съм обидила някого. Просто човек не трябва да се предоверява на когото и да е. А наличието на некомпетентни инструктури е безспорно, въпреки, че им се заплаща :?
мъртва тяга (http://spidersport.com/dead-lift.php)
военна преса/military press (http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html)