PDA

View Full Version : На 17год - силикон


ChoCoLaTe_GiRL
9th January 2009, 18:08
Здравейте на всички пишещи във форума...Регистрирах се тук преди месеци...Знам, че ще има много които ще ме критикуват..поради избора ми...но все пак това си е мое решение...
Казвам се Анелия и съм на 17г. от гр.Пловдив...Висока съм 165см и тежа 55кг...Бих казала, че съм нормално момиче...не съм нито слаба...нито дебела...(може 2-3кг отгоре..но тва е др. тема
:roll: ) Още от години имам огромен комплекс заради гърдите...Аз съм буквално плоска..имам само две връхчета...и може би това ми влиае непрекъснато на психиката и бих казала, че страдам от липсата на самочувствие.... Твърдо съм решила да си сложа силикон тази година - над мускулно, с разрез през ареола,кръгли...Тъй като съм на 17г ще са нужни документи за съгласието на наще за операцията....Това не е проблем...както и парите за операцията...Родителите ми ме разбират, виждаг, че постоянно се притеснявам от това...всичките ми блузи са поло...Така,че те ще платят операцията изцяло...
.....Прочела съм много от темите по които се пише тук ...и съм решила, че ще се оперирам при д-р Н.Георгиев...
Искам само да попитам, тъй като съм решила,че ще се оперирам юни месец...Кога трябва да ида за да си насроча дата за операцията...консултаций...и зследвания...?Искам да кажа, колко време преди операцията трябва да направя тези неща?! :wink: :wink:

gwendoline
9th January 2009, 18:16
Мило момиче, почакай тялото ти да приключи с развитието си, а идеята - да узрее... Още си толкова млада да мислиш за силикон :? :roll: Има толкова други хубави неща, които предстоят да ти се случат... щом си чела - трябва да си запозната с рисковете от подобна интервенция на толкова крехка възраст :idea: Не искам да звуча като злобна стара мома, но... моето мнение, че ти е рано. Нямаш дори 18... Забрави за д-р Н. Георгиев - даже със съгласието на ваште никога не би се навил да сложи импланти на момиче на 17; дори и да беше по-голяма обаче - за достъп през ареолата и надмускулно е утопия да го направи!

ChoCoLaTe_GiRL
9th January 2009, 18:23
Една моя приятелка миналата година завърши...Имаше същия проблем...Беше на 17г. и половина...За абитюренския и бал и сложиха силикон при д-р Николай Георгиев... :roll: ..Следователно щом на нея са и сложили, значи и на мен може... :D

ChoCoLaTe_GiRL
9th January 2009, 18:25
Сори...малко се обърках горе..
тази моя приятелка я оперира д-р И. Стоянов

Divinemouse
9th January 2009, 19:27
Една моя приятелка миналата година завърши...Имаше същия проблем...Беше на 17г. и половина...За абитюренския и бал и сложиха силикон при д-р Николай Георгиев... :roll: ..Следователно щом на нея са и сложили, значи и на мен може... :D


Ще ти сложи но надмускулно едва ли....и Стоянов няма да ти сложи надмускулно...Ако твърдо си решена да сложиш потърси някой който работи сама над мускулно..

Beauty
10th January 2009, 02:03
:2009: :2009: :2009: Кажете ми, че това е сън...наистина ли се води подобен разговор...

Excel
10th January 2009, 07:35
Да , сън е , парола за събуждане - подмускулно поставяне .

Excel
10th January 2009, 07:51
А относно годините , ако на 17 - са само връхчета , на 18- пирамидки може и да не станат . Но това лекар може да каже . Но консултация с пластичен хирург , естествено накрая .
П.П. пластичната хирургия е точно за такива случаи . Другото са капризи .

stiuardka
10th January 2009, 07:55
ChoCoLaTe_GiRL защо бързаш толкова?Защото наближава бала ли?ВИнаги можеш да ги показваш като имаш силикон,можеш да бъдеш много красива и без него.Не е той критерият за красива абитуриентка.Изчакай една година да завърши тялото ти развитието си,та да ти е мирна главата,за да не стане нещо накрая.Консултирай се с лекар щоми искаш ама не избързвай.А и ако балат ти е този май..мисля че няма смисъл..Работата не е само слагат ти и край..Помисли добре :2003:

petiarad
10th January 2009, 10:24
Ето и моето мнение: Първо: както ти казват момичетата от форума- не бързай.! Изчакай поне още една година.Второ: НАДмускулния вариант крие по-големи рискове/аз лично съм една от изпатилите с надмускулно/..и трето: според мен решението за операция през лятото е голяма грешка.Много от лекарите не правят операции през лятото.Пък и не си мисли,че като ти поставят имплантите ще можеш веднага да тръгнеш с потничета...Не знам какво ще решиш, но аз споделям само моето лично мнение.УСПЕХ!!

rea
10th January 2009, 11:16
Щом положението е толкова зле, както го описваш според мен трябва да отидеш на консултация с пластичен. За една година не вярвам бюстът ти да порасне. Мисля, че едни 250-300 кубика биха били идеален вариант за теб като се има предвид, че сега нямаш нищичко.
Би ли пуснала снимка. Ако искаш на лични.

danas
10th January 2009, 11:21
момичетата тук са много разумни и са те посъветвали правилно да изкакаш със силикона,не е редно мила да бързаш,знам,че едва ли ти се слушат подобни съвети щом си го решила вече.
до колкото знам тялото ти трябва да приключи процеса на разтеж за да се намесваш с подобен род интервенция.

fani_83s
10th January 2009, 13:50
щом положението е толкова критично, както го описва Chocolate girl, а и вече има комплекс, родителите й са съгласни, не виждам причина да не го направи, съмнявам се, че за една-две години гърдите ще претърпят някаква особена промяна. смятам, че само хирург може да предложи най-доброто, и аз не смятам, че надмускулно поставените импланти са най-добрия избор, но това може да си го каже само професионалист :D

Benti
10th January 2009, 16:54
Бях в стая в клиниката на д-р Георгиев с момиче, току що навършило 18. Когато е правила консултациите е била на 17 и докторът й бил казал, че приципно не прави операции на момичета под 18, но случаят й бил такъв, че ще направи компромис. Така че годините няма да са проблем. Въпросното момиче също каза, че е била плоска, кубиците й бяха 330 или 360, нещо от сорта. Сутринта като ни махнаха бинтовете си спомням, че каза "аа ама много са малки :roll: " а всъщност имаше много добре оформени гърди. Имплантите бяха анатомични.
Единственото, за което не би се съгласил доктора е начина на поставяне да е надмускулно.

П.С. Ако въпросното момиче чете, нека ми пише на л.с. (Дата на операцията - 19.12) :lol:

Excel
10th January 2009, 18:10
Ако е била плоска повече от 250 не би могла да поеме . И ако наистина е била плоска , всичко би й се видяло голямо . Така че аз не вярвам . :wink:

joliy
10th January 2009, 19:04
ChoCoLaTe_GiRL, ти защо си решила да си слагаш импланти надмускулно и то с разрез през ареолата? Предполагам още не си била на консултация... а трябва първо с това да почнеш. Горният вариант ми сеструва най-неподходящия за младо, нераждало момиче.
Най-малкото щом нямаш никакви гърди, ако си сложиш имплантите надмускулно риплингът ти е неизбежен. Освен това с годините кожата се отпуска и съответно надмускулните имплантите ще ти поувиснат повече от подмусклуно поставените (все пак си само на 17 и тепърва гравитацията ще си оказва влияние). Предполагам знаеш, че с разрез през ареолата възможността да кърмиш се намалява значително, както има и вероятност дори и временно да се намали чувствителността на гърдите (все пак тази зона е богата на много нервни окончания).
Така, че единственото, което бих те посъветвала е да се замислиш за начина на поставяне на имплантите. Успех в избора на метода и на хирурга и както са те посъветвали другите момичета - не бързай!

ChoCoLaTe_GiRL
10th January 2009, 20:20
Първо искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички писали по темата!

Въпреки съветите да не бързам, че имам време....съвети които съм ги слушала достатъчно дълго време - аз съм решила твърдо, че ще си сложа силикон...

ПП...Преди 1год...си стоях в къщи и от случайното сменяне на каналите попаднах на едно интервю с д-р Н.Георгиев..В което той каза, че принципно гърдите растът до 17г. възраст и след това спират (забавят) растежа си...

stiuardka не слагам силикон само заради бала..(бала ми е догодина)...Все пак това е само една вечер....Да от части може да се каже, че и за това....обаче...както казах имам ОГРОМЕН комплекс от това, че нямам гърди...

Супер много се кефя на мацки с хубав бюст (каквито са повечето от момичетата във форума) ...Колко от вас са си сложили силикон за да повдигнат самочувствието си.?!..Не заради някой друг...А заради самите себе си...Е, аз съм една от тези.... Омръзна ми да гледам момичета, сложили изрязани блузки...А аз нося само поло...и немога да сложа нещо друго защото нямам какво да покажа....И не съм си сложила силикон до сега поради простата причина, че нямах дори 17г...не поради парична причина...

Регистрирах се тук за да рзбера повече за операцията, ЗаШоТо ТвЪрДо СъМ рЕшИлА дА гО нАпРавЯ и абсолютно никой не е в състояние да ме разобеди!


rea не!Нямам такива снимки...!...но дори и да имах не бих ги пуснала...!...Не разбирате ли-- срамувам се от факта, че съм плоска!

joliy изключително много държа да е през ареолата!

Написах темата само за да получа информация -
,,Искам само да попитам, тъй като съм решила,че ще се оперирам юни месец...Кога трябва да ида за да си насроча дата за операцията...консултаций...и зследвания...?Искам да кажа, колко време преди операцията трябва да направя тези неща?!"
...а не за критики...Напълно ми беше ясно, че ще има и негативни мнения по темата...Но все пак това си е мой личен избор...така, че каквото и да кажете - НЯМА да променя решението си..!

Благодаря отново на всички! :wink: :wink: :wink:

ChoCoLaTe_GiRL
10th January 2009, 20:36
Пропуснах да кажа- знам за плюсовете и минусите и на двата вида поставяне - под и над мускулно...
При всеки човек е различно..всеки организъм е различен...На някои като се получават минусите на дадения вид....Не значи , че и на другите ще се получи същото...
Както казах по горе - до организъм е ! :wink:

demili 1
10th January 2009, 21:00
Пропуснах да кажа- знам за плюсовете и минусите и на двата вида поставяне - под и над мускулно...
При всеки човек е различно..всеки организъм е различен...На някои като се получават минусите на дадения вид....Не значи , че и на другите ще се получи същото...
Както казах по горе - до организъм е ! :wink:

И до доктор :wink:

yoli
10th January 2009, 23:25
ChoCoLaTe_GiRL след като си писала тук трябваше да очакваш много повече отрицателни мнения точно по твоя въпрос,защото повечето от нас са доста по голями от теб,раждали и т.нЗнаем как тялото и кожата с времето търпят много промени.Всички ния знаем какво е да нямаш хубави или никакви гърди,та нали и ние сме си сложили силикон точно по тази причина и сме се чуствали точно като теб.Ние с нашите мнения по никакъв начин неискаме да те обиждаме и укоряваме,а по някакъв начин малко или много да ти кажем за всички плюсове и минуси.Не ни се сърди за това
:lol: В краина сметка не е важно какво казваме и какво мислим ние,решението си го взимаш ти и от все сърце ти пожелавам то да е най-доброто за теб миличка.
Беше писала по горе че искаш да се оперираш при Н.Георгиев,но аз лично мисля че той няма да се съгласи да ти сложи надмускула и през ареолата :lol:
Късмет!!!

yoli
10th January 2009, 23:36
A oтносно консултациите можеш да отидеш още сега на няколко и ако категорично се спреш на доктор иточна дата за операцията можеш да си запишеш.За изследванията аз лично ги направих 2 дни преди моята операция.Още един път късмет :lol:

Divinemouse
11th January 2009, 00:15
Аз ти желая късмет но искам да ти кажа че повечето от нас са на по 30години и отгоре ,раждали с по 1-2 деца... и ни сме очакваи гърдите да се развиват повече а и годините и кърменето си казват своята дума...
На 17 години бях със огромни гърди и това пък на мен ми беше комплекс и ходех прегърбена защото ме беше срам че всички ме гледаха там...няма да забрава една случка(6 клас ) на един лагер във Камчия ми намериха сутиените в багажа и падна голям смях а на мен ми идваше да потъна в земята от срам...

Та навремето имахме комплекси че имаме гърди а сега момичетата имат комплекси че нямат ...Ей няма угодия :wink:

Успех и дано получиш желаните гърди и ходиш горда със изрязани блузи по улицата :wink:

боряна христова
11th January 2009, 10:05
Сега с моето коментар ще има много негативни мнения...Аз бях същата като теб,от 17годишна исках цици ,и маика все ме лъжеше...другата година,другата година..Казваше ми изчакаи още малко да се развие тялото ти-гърдите ти...и така се минаха годинките докато не станах на 20г.Разбира се промяна нямаше в гърдите ми,бяха си пак толкова малки и пак бях с малък комплекс за гърдите си...така че само с чакането си останах....Но маика ми някак си тогава се презастраховаше или незная как да ви обясня че см още малка за това..Така че мацка ..щом искаш слагаи си СЕГА не чакаи нищо и никого,само премисли хубаво каде,колко и как ...Усшех мила,и щом си решила деистваи,щом имаш и подкрепата на родителите ти-няма нищо по хубаво...Целувам те...

danas
11th January 2009, 10:43
виждали сте вие кофти гърди на 16,17 години,а тези жени на, които бебета им са измукали циците кво да кажат :D както каза Thomi,"кърменето си казват своята дума...."
аз преди също съм нямала кой знае колко големи на 17г.,но едва когато родих започнах да мисля за силикон а винаги съм била много суетна :roll:

ChoCoLaTe_GiRL-Желая ти все пак много късмет,и да си щастлива от това което правиш.
успех

mmmmmmm
11th January 2009, 11:50
Подкрепям те напълно- сложи си силикон! Щом гърдите ти са ти порастнали досега, не очаквай развитие. Това е огромен комплекс и в твоя случай слагането на силикон няма да е глезотия и прищявка, а от нужда. Много се радвам, че родителите ти те подкрепят и разбират. Аз имах същия проблем като теб- нямах абсолютно никакви гърди! Както казваш ти- само връхчета. По принцип бях на 17год., когато аз и родителите ми решихме да предприемем тази стъпка, но докато се осъществи операцията (имах здравословни проблеми) станах на 18. Докторът не ми сложи голям размер- само 250кубика, подмускулно, но кожата ми не позволяваше повече. Много съм щастлива, че родителите ми ме подкрепиха, защото те виждаха колко зле се чувствам, че нямам гърди и веднага предприеха нещо. Не мога да ти опиша колко щастлива бях, когато ми сложиха силикона! Вече наистина се чувствах момиче, имах огромно самочувствие, бях невероятно щастлива... Забравих да ти кажа, че се бях консултирала с доста доктори (не само хирурзи) относно растежа на гърдите ми и всички бяха категорични: щом досега не са порастнали, няма да има развитие. Това, че растат до 20 годишна вързаст са пълни глупости! Затова- направи го! Недей да се страхуваш и притесняваш от самата интервенция! Ще видиш след това каква голяма разлика има и колко щастлива ще бъдеш. Успех!

Benti
11th January 2009, 15:20
Ако е била плоска повече от 250 не би могла да поеме . И ако наистина е била плоска , всичко би й се видяло голямо . Така че аз не вярвам . :wink:

Това прозвуча все едно аз лъжа..а да кажем, че не аз лъжа, ами ме е излъгало момичето, което беше с мен. До тук добре.

Ама имам близка приятелка, която също беше плоска. Сложи при д-р Георгиев 350. След операцията си говорехме и думите й бяха "докторът ми обясни нещо от сорта, че е отлепял кожа до корема чак, за да ги побере" Та, побират се, ама боли :lol: Сега има страхотни гърди, подмускулно поставени!

Аз встрани от темата само да кажа, че ако на 17г. бях поискала силикон нашите със сигурност щяха да си помислят, че се шегувам. А за да постигна съгласие и подкрепа сигурно щеше да се наложи да ги дрогирам, след това упоя, приспя и да им помогна спейки да се подпишат на договора за съгласие. :lachen:

Divinemouse
11th January 2009, 16:19
Ако наискита отлепя кожа от корема вече ми е ясно защо повечето резултати са такива...За първи път чувам такова нещо :roll:

karamela
11th January 2009, 16:56
от това ,което съм виждала около себе си бих казала,че бюста около 15 16 годишнината на девойката ако не е пораснал......а на днешните момичета и по рано няма на къде повече. да се развива...напротив дори започва да се смалява...освен някоя девойка на 15 години да е 50 кг....и след 5 години е качила 15 отгоре...може и да се случи такова'' чудо''
ако наистина на някой това му създава комплекс трябва ли да чака да роди 2 деца....ами това може и да стане след 10 години а до тогава?Тя никога няма да намери хармония със себе си....няма да се харесва и да се чуства пълноценна жена...
Но говоря за вариянта наистина липса на мастна тъкан в жлезите...защото ако е само някаъв си каприз и желание да се конкурира с чалга вълната аз бих я нашляпкала хубавичко...

ChoCoLaTe_GiRL
11th January 2009, 19:28
Благодаря на всички за мненията!
Виждам, че има и хора, които са били в моето положение и ме разбират...
Както каза karamela трябва ли да чакам да родя 2 деца и тогава да си сложа силикон... :? :? А, до тогава....ще се прикривам с поло......ще се чувствам не конфортно...ще си страдам вътрешно...като знам, че имам финансови средства...имам подкрепата на родителите си...а трябва да чакам...до като родя 2 деца?!... :twisted: ...не мисля, че бих го понесла....
karamela не искам да го направя за да се ,,конкурирам,, с чалга певиците...Аз ако имах гърди....дори малки...нямаше да си помислям за опрация....
Единственото нещо което искам е да имам хубави гърди (както повечето от вас тук) ...Не ме интересува, че ще боли след операцията...Готова съм да понеса всичко....заради крайния резултат...Мисълтта, че ще се събудя с ,,чисто нов,, бюст...ми дава сили, смелост и решителност за тази крачка!
Mischa, боряна христова - искрено благодаря за подкрепата...Виждам, че сте били в моето положение....и ме разбирате по-добре от всички други!

:roll: :roll:

yoli благодаря за мнението...и информацията която търсех...

Благодаря онтово и на всички останали! :idea:

gwendoline
11th January 2009, 20:15
Както каза karamela трябва ли да чакам да родя 2 деца и тогава да си сложа силикон... :? :?
Само дето никой не спомена щом на 17 правиш пластична до 40 од възраст с колко пластични ще си... Първо ще си сложиш някакви, (но при някой, който слага през ареолата, щото Георгиев не слага),после ще ти малеят и ще ги смениш, после след раждането ще се наложи пак, ако има второ - още веднъж (четвърти път); не дай си боже и корекция да се наложи.... и ако не се запалиш по пласт. операции - в най-добрия случай - дотогава ще имаш поне пет вероятно...Щото никой не го мисли това, ама то така става в един момент :idea: Все ще иа кожи за разпъване и попълване... :wink: Ако на 17 си с 1 операция - на 50 може да си с доста повече... :2044: Хората се увличат.. има снимки, публикувани в нета.... :shock: :lol: Не е казано, че така ще стане, но то просто става така :wink: Само че на 17 никой немисли за това, щото мислите, че на 40 няма да ви пука как изглеждате. Да, ама не... :idea: :cool:

ChoCoLaTe_GiRL
11th January 2009, 20:37
Както каза karamela трябва ли да чакам да родя 2 деца и тогава да си сложа силикон... :? :?
Само дето никой не спомена щом на 17 правиш пластична до 40 од възраст с колко пластични ще си... Първо ще си сложиш някакви, (но при някой, който слага през ареолата, щото Георгиев не слага),после ще ти малеят и ще ги смениш, после след раждането ще се наложи пак, ако има второ - още веднъж (четвърти път); не дай си боже и корекция да се наложи.... и ако не се запалиш по пласт. операции - в най-добрия случай - дотогава ще имаш поне пет вероятно...Щото никой не го мисли това, ама то така става в един момент :idea: Все ще иа кожи за разпъване и попълване... :wink: Ако на 17 си с 1 операция - на 50 може да си с доста повече... :2044: Хората се увличат.. има снимки, публикувани в нета.... :shock: :lol: Не е казано, че така ще стане, но то просто става така :wink: Само че на 17 никой немисли за това, щото мислите, че на 40 няма да ви пука как изглеждате. Да, ама не... :idea: :cool:

Sorry!..обаче...Ако всички хора мислеха като теб...нямаше да си слагат силикон....И ако ти мислиш как ще изглеждаш когато станеш на 50г и колко операции ще си направиш до тогава...то аз не мисля...Живота е пред мен...Мисля за следващите 2 години ....През 2010г. ме чакат огромни промени в живота (бал,кандидатстване) ...
Как си мислиш, че ще се чувствам на бала си....каква рокля ще облека...Не мога ли и аз да се чувствам пълноценна, нормална....Защо винаги този комплекс е заставал между мен и останалите....Аз немога да имам една сериозна връзка с момче...защото се срамувам от факта, че нямам гърди...Как мислите, че това ми се отразява...
Какво друго да кажа- освен, че не ме разбирате...Каквото и да говора ще бъде безмислено...Вие по скоро упреквате, критикувате.....Дори не четете...Темата не беше ,,да си сложа или не" ....Написах темата с цел ,,информация,, ....Но виждам, че тук май няма да я получа....Всеки се опитвате се си наложи своето мнение и да се изкара много компетентен...
Извинявам се, ако съм прозвучала грубо...Но с такова впечатление останах!

Excel
11th January 2009, 20:55
За втори път в тази тема ще кажа , че пластичната хирургия е за такъв тип случаи , останалото са капризи .
Gwendoline , не всеки се заразява от твоята болест . И ако човек наистина има нужда от такава операция , той осъзнава резултата си и си влиза в нормалния живот . Него втори път не можеш да го видиш при пластичен хирург . И колко момичета от форума с кубици 245-290 си ги подмениха за по-големи , и колко от 350-390 скочиха на 500 ?
Ако ChoCoLaTe_GiRL няма нужда и ни е подвела с описанието си , само Георгиев и Стоянов биха я оперирали . Другите биха й показали вратата .

gwendoline
11th January 2009, 21:44
Съжалявам,че така съм прозвучала - все едно че налагам мнението си; няма как да го налагам; просто показах един аспект, върху който много ора сигурно не биха се замислили... Разбира се, че ще си направиш каквото си си решила; просто изказах мнението си и не искам да обидя никой с това. Желая ти успех и не си мисли, че не съм те разбрала... :idea: :cool: По-скоро ти не ме разбра :idea:
Дива, моята болест, каквато и да ти се струва ме е хванала след 35 и комплексите на това момиче са ми до болка познати; даже положението ми беше плачевно; корециите ми не са били плод на страстта ми към хирургията и определено възстановителите процеси не бяа сред най-прекрасните ми моменти. Именно затова си позволих да кажа мнение, от другата страна на "хубавите" страни на цялата тази работа...

gwendoline
11th January 2009, 21:48
И колко момичета от форума с кубици 245-290 си ги подмениха за по-големи , и колко от 350-390 скочиха на 500 ?
.
Доста. Останалите го дообмислят.. :wink: :cool:

Excel
11th January 2009, 22:00
Просто смешно .

Excel
11th January 2009, 22:04
знаейки корекциите ти .

gwendoline
11th January 2009, 22:10
знаейки корекциите ти .
Ако бях така като се опитваш да ме изкараш - трябваше да я подкрепя с две ръце, не мислиш ли... :cool: Ама се иска малко да се замислиш; нещо, което ...ти е убягнало май.

Excel
11th January 2009, 22:24
Ама се иска малко да се замислиш; нещо, което ...ти е убягнало май.
за да не излеза аз безмозъчната - личният ми отговор към теб го публикувам и тук - само корекцията на бюста ти я признавам за необходимост , с останалите си в графата - капризни . Спестявала съм коментари в форума , за да не те злепоставям и съм споделяла мнението си на лични .
П.П. Преставам да се включвам в темата .

gwendoline
11th January 2009, 22:27
за да не излеза аз безмозъчната - личният ми отговор към теб го публикувам и тук - само корекцията на бюста ти я признавам за необходимост , с останалите си в графата - капризни . .
Виж, Дива, пишеш ми вее мнеията си по два пъти... на лични не беше нужно да се повтаряш...разбирам и от веднъж :wink: Пак ще ти повтора, защото сигурно и изискваш отговорите по два пъти - "моята болест", както ти го нарече, все пак ме е хванала на 35, а не на 17. Ако беше така, обаче - сигурно вече щях да съм заприличала на карикатура :idea: :1242:

Excel
11th January 2009, 22:41
И защо товариш хората тук ? Остави ги да четат за това , за което са влезнали в форума . Някои са наистина да се забавляват , но забавлението е в общи приказки , не тук .
Гледай си часовете на лични и съобщения , ще ти е от полза . И малко хвърляй поглед върху това което си написала . Веднъж вече ти бяха направили забележка . Вея ли , не вея ли . Вече ли , не вече ли .........

te_dda
11th January 2009, 22:41
За втори път в тази тема ще кажа , че пластичната хирургия е за такъв тип случаи , останалото са капризи .
Gwendoline , не всеки се заразява от твоята болест . И ако човек наистина има нужда от такава операция , той осъзнава резултата си и си влиза в нормалния живот . Него втори път не можеш да го видиш при пластичен хирург . И колко момичета от форума с кубици 245-290 си ги подмениха за по-големи , и колко от 350-390 скочиха на 500 ?
Ако ChoCoLaTe_GiRL няма нужда и ни е подвела с описанието си , само Георгиев и Стоянов биха я оперирали . Другите биха й показали вратата .

значи за мене въпросът изобщо не опира до това дали някой ще се пристрасти или не.
за мен проблемът е,че на 17 години се чувстваш "голям" за много неща, за които всъщност с годините установяваш,че не си бил и оценяваш,че действията ти са били неразумни по детински.
това,че можеш сам да излизаш по дискотеки, да пушиш, да правиш секс, да пиеш и т. дейности,които извършват големите за разлика от децата, съвсем не значи,че си голям. Голям дотолкова,че разумно да взимаш важни решения..и реално да можеш да направиш равносметката минуси- плюсове, сегашно и бъдеще време. защото най-характерното за тази възраст е,че не мислиш,че някога и ти ще станеш на 40 , че тея на 40 са дърти и нищо не им трябва и нищо не знаят и т.н..
мамопластиката е една сериозна стъпка и не е като да си купиш една скъпа дрешка от витрината :!: :!: И не е проблемът колко са й узряли гърдите, а колко и е узряло сивото вещество, за да оцени наистина ли трябва да поеме рисковете и ТОчНо сега ли е моментът...
а пък ако трябва да засегна и моментът,че всички на тази възраст са обсебени от чалга певиците, плейбой и изобщо това пошло масово популяризиране на кукленския вид...... ...аб немам думи :!: :roll: :roll:

gwendoline
11th January 2009, 22:44
И защо товариш хората тук ? Остави ги да четат за това , за което са влезнали в форума . .........Казала съм просто мнението си, ти си тази, която се заяждаш под път и над път. И, моля те, не ми казвай какво да правя и какво не. Благодаря за съвета, все пак.

Excel
11th January 2009, 22:49
Te_dda , виждала съм жена на 25г. с такъв проблем - винаги е била само с майка си . Не зная защо не си е слагала поне сутиен с пълнеж . А и не всеки има и финансовата възможност за операция . За някои наистина е по-добре да рискуват , те трябва да си преценят факта - могат ли да живеят само с белезите , ако тялото им ги отхвърли . Радвам се , че съм попадала на стойностни хора и не съм изпадала в положението на 25-годишната жена .

te_dda
11th January 2009, 22:52
ето това е въпросът!!!!!! доколко на 17 можеш да прецениш реално такова сериозно нещо!!!!!

ChoCoLaTe_GiRL
11th January 2009, 23:09
ето това е въпросът!!!!!! доколко на 17 можеш да прецениш реално такова сериозно нещо!!!!!

Защо определяте всичко по годините..?.!
Познавам хора по на 29-30г. и се държат като деца... и такова мислене притежават...
Не съм казала, че на 17 се чувствам голяма...Искате да чакам до 25-26г. когато ще съм в същото положение...само където ще съм се комплексирала още повече...
Немога да разбера какво толко сте се заяли, че годините са проблем...От едн страна ,, сивото вещество,, от друга още един куп глупости...
Решила съм, че ще си сложа силикон и точка..Семейството ме подкрепя...(а щом ме подкрепят значи ми е ,,узряло,, сивото вещество :? (за информация на някои от форума) :? )..виждат, че не съм щастлива по този начин...че имам комплекс...а не просто прищявка...Както по горе е писано ,че всички на тази възраст сме ,, обсебени от чалга певиците " -- емии....кво да Ви кажа...Явно аз съм едно от изключенията...не съм обсебена от тях.....Не мога да разбера какво лошо виждате в тва, че съм на 17г. и искам силиконов бюст...?..

te_dda
11th January 2009, 23:16
ама естесвено, направи си!!! никой от нас няма да те върже да не си направиш!

но не се сърди,че някой( да не кажа почти всички) имат мнение, по-различно от твоето.
а това дали след 10 или 15 години ще си по-умна - никой не може да каже, има и такива дето си остават кухи лейки докат господ им е дал дни за живеене. но със сигурност няма да си по-глупава, отколкото сега :lol: :lol: ( тука ве4е ми е смешно, сори, не мога да се въздържа).

пс: НЯКОИ не, но повечето тука си имаме имена, можеш да ги използваш без да се притесняваш...имаш разрешение :lol: :lol:

Divinemouse
11th January 2009, 23:39
ChoCoLaTe_GiRL,искам да те попитам нещо ако живееше във времето преди 15 години когато аз бях абитурентка и нямаше пластични операций не ми казвай че нямаше да отидеш на бал...или :roll:
Аз също съм имала съученички и познати които също не са имали никакъв бюст и по никакъв начин не са се чувствали зли..
Съфорумките са прави че ти не си помислила последствията от една неуспешна операция...реоперация и тн....Ако сложиш 250 точно след месец ще пожелаеш 350 и от тук натам няма да има спиране...
това си е твое право но добре помислии прочети този форум ,има какво да се научи от тук има и доста снимки на момичета...А най-глупавото е че искаш поставяне през ареолата а още не си родила...аз имам едно дете и не посмях да се режа от там а ти на 17 :roll:

adinka
12th January 2009, 00:37
Chokolate girl, признавам че си малко малка, но както ти самата казваш възрастта не е критерий за това дали си узряла или не.Подаръкът за моят бал беше операция на носа,бях на 18.Година по-късно реших да си сложа силикон,признавам че беше от каприз.Имах малки гърди,но исках малко по-големички и така с подкрепата на семейството ми ги направих,точно защото и аз като теб някога искам и се надявам да имам поне 2 деца и не исках да чакам 5-6 години това да се случи.И през тези години всяка сутрин и всеки път поглеждайки се в огледалото да си мисля че искам по-голям бюст.Прочетох доста информация във форума,за което благодаря на всички.И така сега съм с малки 310 cc надмускулно сложени импланти с разрез под гърдата (както вече писаха по-горе за разреза през ареолата за проблемите които могат да се получат при нераждали жени- добре е да се позамислиш над това),и се чувствам повече от добре вече година и малко.След няколко дни е и втората ми операция на носа,признавам пак от каприз малко или много...но знам и напълно те разбирам за желанието ти,а оюе повече че сега нямаш гърди.Пука ли ти или не за мненията няма значение,просто знай че от мен имаш едно голямо ЗА.

Марулка
12th January 2009, 09:15
ето това е въпросът!!!!!! доколко на 17 можеш да прецениш реално такова сериозно нещо!!!!!

:2043: само да ви кажа че аз на тази възраст си мечтаех за НАМАЛЯВАНЕ на бюста :idea: вие си преценете дали сега щях да се чувствам щастлива и до колко преценката ми е била-"реална" :!: :!:

aniK
12th January 2009, 09:49
Ох, няколко пъти пиша по темата и не го поствам - много е спорно.

Аз цял живот съм била "ребро с пъпка". Не знам, ако преди 15 год. съм имала финансова възможност и пл.хирургия беше толкова популярна, дали и аз нямаше още тогава да се оперирам :? Мисля, че доста от нас 30-35 годишните не сме го направили "като деца", з'то тогава май само за Сердев се чуваше и то ужасни неща.
При всички положения сега, "от мъдростта" на 32-те ми години и едно раждане, бих ти казала, че се радвам, че чак сега го направих.
По принцип много харесвам малки младежки гърдички и стила Miss Sixty. Понеже се обличам горе-долу така, понякога си мисля, че на никаквите гърди от преди операцията някои топове щяха да ми стоят по-добре :D "Младите" май не разбирате, че младостта и естествеността ви краси :D
Прецени си добре! Обмисли го пак! Отиди на консултация при различни лекари. Мисля, че няма да ти сложат през ареолата, з'то нямаш никаква жлеза. Поне на мен Ильо Стоянов ми каза, че този метод няма да стане при моето положение. Има големи рискове, свързани с тази интервенция. За съжаление всички ние, обсебени от мисълта за увеличаването, пропускаме негативната операция. Всяка си мисли - това на мен няма да ми се случи. ИНФОРМИРАЙ СЕ МНОГО!!!!

aniK
12th January 2009, 09:51
"пропускаме негативната операция" да се чете "пропускаме негативната информация" :oops:

mmmmmmm
12th January 2009, 11:29
Оставете момичето на мира- какво сте я нападнали така! Това са пълни глупости, че ако си направи операция на 17, ще се пристрасти и до 50 вече ще има безброй операции! В нейния случай става въпрос за НУЖДА, не за каприз! Та тя казва, че не може да има сериозна връзка с момче, защото се притеснява от гърдите си! Ами да, нормално е- едва ли би се чувствала добре да се съблече пред някой мъж и да има същия размер гърди като неговите :roll: Аз си направих операцията на 18 години (тъкмо ги бях навършила). Фактът, че нямах никакви гърди ме подтискаше и комплексираше, нямах пълноценен живот, да не говорим, че детския ми акъл роди на 16 годишна възраст, че след като нямам гърди, значи ще отслабна адски много (преди това бях нормална), за да бъда поне малко съразмерна. И какво- комплексът от гърдите ме тласна да спазвам невероятни диети и да стана 45кг (в момента съм 55кг, 171см). Започнах да имам здравословни проблеми и упорито отказвах да ям, защото мнението ми беше, че след като нямам гърди, ще бъда много слаба. Родителите ми се стреснаха, даже много се уплашиха, видяха,че проблема е на дълбоко психологическо ниво и сами ми предложиха да се подложа на операция. И какво стана- сложих силикон и оттогава съм толкова благодарна за гърдите, които имам, че въобще не ми е минавало през акъла да си слагам по- големи! Вече съм добре, нямам комплекси от такова естество и дори не ми минава през акъла за корекции или нещо подобно! Затова- нека го направи момичето! Липсата на гърди може да я травмира много дълбоко и да й попречи да има нормален социален живот! Освен това има подкрепата на родителите си, което е най- важното

joliy
12th January 2009, 12:00
Всъщност, доколкото си спомням, преди няколко години сестрата на една моя позната си сложи силокон - тогава тя беше на 18 и гърдите и бяха подарък от майка и за завършването. /подмускулно поставени, неголеми кубици, т.е. около 250 / нямаше възстановителни проблеми след това, надявам се, че и сега е добре.
Така, че възрастта е много относително нещо! Аз бях на 22г. като си направих операцията (щях и по-рано, но поради финансови причини малко забавихме нещата) Имах пълната подкрепа на майка ми, която доколкото си спомням ми каза, че ако са правили такива операции/т.е. те са правили, но не е било толкова разпространено/, когато е била на моите години, вероятно и тя е щяла да си сложи. Подкрепата на родителите е много важно нещо и е хубаво, че ти ЧоцОлАтЕ_ГИрЛ я имаш, както и финансовата възможност.
Но пак бих те посъветвала да се замислиш за начина на поставяне - на мен док ми каза, че може /въпреки, че не е желателно/ и надмускулно, защото имах малко жлеза, но при липсата на такава е изключено - просто резултатите не са задоволителни, както и поставянето на големи кубици, което ти предполагам знаеш.
И все пак не мисля, че искаш голееееми гърди, а прости нормални, красиви гърди. Поне това исках аз и съм много благодарна на хирурга ми, че крайния резултат отговори на очакванията ми - 310cc подмускул ми стоят съвсем естествено /дори исках и по-малко, колкото и странно да звучи/ и нямам никакво намерение да ги сменям с по-големи! И още повече се радвам, че разрезите ми са под мишниците, защото нямам белези на гърдите, да не говорим, че тези под мишницата са избледнели и изобщо не се виждат.
А ти защо държиш да си надмусклу и то с разрез през ареолата? Наистина много ми е чудно, защото ми се струва най-неблагоприятния вариант..

joliy
12th January 2009, 12:09
Сега прочетох поста на Миша - при мен нещата протекоха точно по обратния начин - когато понапълнявах малко и гърдите ми леко поувеличаваха обема си, и обратното - малко като поотслабвах и веднага се стопяваше и малкото, което имах...та трябваше да избирам или дебела с малко гърди или силикон и нормално тегло. И наистина след като си сложих гърди, почуствах такова облекчение, можех спокойно да си отслабна, без да се притеснявам, че гърдите ми ще се стопят :)

aniK
12th January 2009, 13:06
И наистина след като си сложих гърди, почуствах такова облекчение, можех спокойно да си отслабна, без да се притеснявам, че гърдите ми ще се стопят :)

Малко офф-топик, но аз сега много се радвам от този факт.
BTW май доста от момичетата в Мамопластика са младички (да не казвам "мънички"), но не винаги става ясно. Има доста никове с "88", "89" и т.н.

misheto7
12th January 2009, 13:47
В нейния случай става въпрос за НУЖДА, не за каприз! Та тя казва, че не може да има сериозна връзка с момче, защото се притеснява от гърдите си! Ами да, нормално е- едва ли би се чувствала добре да се съблече пред някой мъж и да има същия размер гърди като неговите :roll

По принцип не се намесвам в подобни теми но това което прочетох ме изуми.Проблема е каква рокля ще сложи на бала.Ами каквато си хареса.Не можела да се съблече пред мъж .Еми извинявай ама размера на циците не е определящ за да те харесат като жена.Кеит Мос няма цици ,но не и пречи да е супермодел.Има и още такива като нея.Всичко е в главата на човек и силикона не променя нещата.Лично мнение продиктувано от личен опит.Нямам голям бюст ма досега никoй не се е оплакал и не ме е върнал:lol: .За мен силикон на 17 години си е чиста глезотия ,а не нужда :roll:

Марулка
12th January 2009, 13:59
В нейния случай става въпрос за НУЖДА, не за каприз! Та тя казва, че не може да има сериозна връзка с момче, защото се притеснява от гърдите си! Ами да, нормално е- едва ли би се чувствала добре да се съблече пред някой мъж и да има същия размер гърди като неговите :roll

По принцип не се намесвам в подобни теми но това което прочетох ме изуми.Проблема е каква рокля ще сложи на бала.Ами каквато си хареса.Не можела да се съблече пред мъж .Еми извинявай ама размера на циците не е определящ за да те харесат като жена.Кеит Мос няма цици ,но не и пречи да е супермодел.Има и още такива като нея.Всичко е в главата на човек и силикона не променя нещата.Лично мнение продиктувано от личен опит.Нямам голям бюст ма досега никoй не се е оплакал и не ме е върнал:lol: .За мен силикон на 17 години си е чиста глезотия ,а не нужда :roll:

Браво Мише.... :2003: Точно така мисля и аз.......но от нашата уста все заяждане им се струва....... :roll:

karamela
12th January 2009, 15:47
не мисля ,че Кейт мос на 17 е била съвсем без нищо и когато говорим за момичета,без никакви жлези....и мисля,че говорим наистина за патология а не за каприз...

Crazy_girl
12th January 2009, 15:57
И моят съвет е въобще да не чака.Аз чаках до 21 та дано ми порастнат гърдите, ама такива филми няма. Както казаха преди мен aniK i joly, и мен единственото което ме спираше да си ги направя по-рано е че парите са много. Но в първият удобен момент, не се разколебах нито за миг. Иначе подкрепям изборът ти на надмускулни импланти (макар че тук 90% са с подмускулни и отричат другият вариант) но през ареолата не ти препоръчвам. Ако искаш да нямаш проблеми с кърменето пък и по принцип. Успех от мен

Марулка
12th January 2009, 16:02
Вие направо ме изумявате :shock: :shock: :shock: Аз на дъщеря ми на 17 не бих и позволила....... :!: Да ги даде/или аз-то тя от къде ще ги има/ за образование :!: :!: :!: А не за цици .....Направо не мога да повярвам че сте толкова пък широко скроени и я поощрявате :idea: :shock:

misheto7
12th January 2009, 16:05
не мисля ,че Кейт мос на 17 е била съвсем без нищо и когато говорим за момичета,без никакви жлези....и мисля,че говорим наистина за патология а не за каприз...

Мхм на 17 е имала 500 кубика ,ама след това са изчезнали.Без коментар просто.:2014:

Ей за това не пиша в тия теми.Чужд акъл в чужда глава не влиза.Като иска цици да си слага.Макар че не знам вие откъде знаете дали е патология или каприз приположение че няма снимки

fani_83s
12th January 2009, 17:30
Chocolate Girl търсеше информация май :lol: ами ако прецени нека прати снимки. Мисля си върху нещо друго - в момента силиконовите гърди са нещо почти естествено - и много разпространено явление. когато нямаш гърди и независимо на колко години си, и около теб едва ли не всички слагат силикон, нормално е да видиш операцията като разрешение на твоя проблем, каприз, или каквото и да е. Аз принципно съм "за", не за друго, ами защото момичето наистина е обяснило, че това е КОМПЛЕКС, и аз й вярвам, още повече не мисля, че родителите й биха се съгласили, ако е каприз, не знам, поне така смятам аз.... :roll:

karamela
12th January 2009, 18:00
никой не е казал ,че Мос е имала 500сс,но не била и със 50сс...а и примера ти с нея не бе съвсем удачен Естественно,че сексапила не идва от едни цици...той е енергия,която малко жени притежават спред мен :D Но е и полов белег ,който ни различава от мъжете...склонни сме да вярваме ,че това не е каприз а ако е каприз си е за нейна сметка...говориме съвсем хипотетично има и такива случаи предполагам и то не малко...трябва ли да чака 10 години за да направи тази крачка...

mucka_84
12th January 2009, 19:24
ChoCoLaTe_GiRL
аз те подкрепям напълно :wink:
Аз имах друг проблем като бях на твоите години - имах си гърди ама увиснали, ако имах финансите и парите и аз щях да го коригирам тогава. После след кърмене пък ми се смалиха до такава степен, че минах от чашка Д на Б. Ама сега вече съм доволна след операцията най-накрая :D
Който, каквото ще да ти приказва в крайна сметка живееш един живот.
Пожелавам ти успех и дано да избереш правилния доктор и метод.
Късмет

Divinemouse
12th January 2009, 20:55
Вие направо ме изумявате :shock: :shock: :shock: Аз на дъщеря ми на 17 не бих и позволила....... :!: Да ги даде/или аз-то тя от къде ще ги има/ за образование :!: :!: :!: А не за цици .....Направо не мога да повярвам че сте толкова пък широко скроени и я поощрявате :idea: :shock:

Маяцка,ние сме стари със тебе за тази тема и мненията са ни много различни ...Дай да си ходим в Трета възраст защото каквото и да кажем не сме прави...Аз навремето мислих какво ще уча а не как ще ми седи роклята или каква да я избера..чак ми става смешно ,извинявам се ама всички които са бели абитуриентки знаят за какво говоря....

Excel
12th January 2009, 21:12
В случая май родителите имат финансовата възможност и за двете неща . А преди години хирург е правил демонстративна операция за уеднаквяване на бюст на дъщеря си , 18-годишна . Само че за името трябва да питате своите хирурзи , все ще го знаят .

Beauty
13th January 2009, 13:26
Тази тема е нещо като огледало на ситуацията във форума...

На чужд гръб и 100 тояги са малко!
Когато поощрявате нещо такова, се замислете дали бихте позволили това на собственото си дете...
Ако, да, то тогава е безмислено и безнадеждно да се води какъвто и да е диалог ...
Ясно е, че момичето е взело решение и нищо няма да я спре, и това е нейно право!
Но замислете се, наше право ли е да я поощряваме?
Това важно решение трябва да се вземе в нейното семейство, а не във форум с намесата на непознати, които след минути или часове ще забравят за съществуването му...
Защото когато утре, недай Боже, се случат някакви усложнения или неочаквани проблеми, нейната майка ще плаче, а не някоя от поощряващите...
Все забравяме, че с всеки наш пост тук, ние носим отговорност пред всички, които четат...защото това не е раздел общи приказки, все пак... :roll:

karamela
13th January 2009, 17:24
Момичето е взело решение и то с родителска подкрепа и без нашето поощряване ако тя е решила ще го направи/а и тя няколко пъти подчерта,че не иска нашето РАЗРЕШЕНИЕ/...каква ще е разликата ако го направи след 5 години...и попадне на някой некадърник или самия организъм си каже своето ''мнение'' аз ли ще съм отговорна...има къде къде по страшни неща ,които вършат 13 годишните почти всяко 10 от тях е пробвало вид наркотик или има тайното желание да пробва...нима тези неща не рушат прихика и тяло...
Предполагам,че родителите и ще чакат да навърши пълнолетие поне... :)
И казвам подкрепям момиче на,което това е наистина комплекс а не каприз...защото ако нейната енергия е насочена в това да се самосъжелява и е затворена в неин си омагьосан кръг...ще пропусне години които никой няма да и върне...и съм сигурна,че когато получи свободата да решава сама....и 700сс ще са и малко...защото подтискан такъв комплекс ще избие със страшна сила...
ако трябваше да иска разрешение от мен не бих и дала преди да навърши 21...Но ако помислим реално сигурно някои от вас са родили на 20 или по малки ако не те то тяхна близка или позната...На 18 не си дете ти вече си жена,която трябва да има редовен полов живот а не при мисълта за ласка да и текват сълзите...да не може да се съблече пред мъж....да не се харесва и обича...нима повечето от нас не са направили тази корекция именно заради това...

gwendoline
13th January 2009, 17:30
На 18 не си дете ти вече си жена,която трябва да има редовен полов живот .. :2009:

Divinemouse
13th January 2009, 17:34
Карамела ,по твоята логика дебелите момичета които имат целулит или наднормено тегло или някакви други дефекти не си лягат с мъже ли... :roll: смятам че и те имат доста комплекси ....но пак по някакъв начин ги превъзмогват нали...Едно е да имаш комплекс на 25 години и идно е да имаш комплекс за едни Цици на 17 години...Извинявай ама това си е чиста прищявка...а не комплекс...
Ами тези пълните момичета за които споменах по нагоре ,нямат финансова възможност или подкрепата на родители те си ,какво трябва да направят може би да се гръмнат или :twisted: И какво означава да я подкрепят ,в такъв момент подкрепят такива родители кйто не са си лишавнали детето от нищо и то щом тропне с крак мама и тати дават всичко...100% съм сигурна че случая е такъв :twisted:

Темата взе много да се разводнява ....-да си сложи момичето гърди и да мирясат всички тук ....

karamela
13th January 2009, 17:34
дбре де девойка :oops: ...но не си ДЕТЕ...аз на 18 не бях дете...

Divinemouse
13th January 2009, 17:38
дбре де девойка :oops: ...но не си ДЕТЕ...аз на 18 не бях дете...

девойка не а жена ,на 18 всички си мислят че всичко могат и са велики...въобще и идея си нямат от живота..

karamela
13th January 2009, 17:38
ако е глезла и е прищявка да си я мъкнат на гърба цял живот,не ме...Е
...но съм сигурна че има и такива момичета...сигурна съм...

Divinemouse
13th January 2009, 17:41
ако е глезла и е прищявка да си я мъкнат на гърба цял живот,не ме...Е
...но съм сигурна че има и такива момичета...сигурна съм...

Ако си на 18 може и да си сигурна :wink:

karamela
13th January 2009, 17:49
ами там някъде съм :wink: ...

karamela
13th January 2009, 18:38
от както е пусната темата не спирам да мисля за нея...а току що я изчетох отново цялата...ПОздравявам те шоколатче ,че спря да пишеш...мисля,че те разбирам напълно...и чуй съвета на една от съфорумките обърни се към пластичен хирург,твърде си малка...Успех и дано мнимия морал и загриженост на някои от момичетата не са те озлобили...прости им...

Excel
13th January 2009, 18:49
Ако беше влезнала в форума с думите - оперирах се , имам тези и тези кубици , същите тези щяха да ръкопляскат и подскачат от радост от новото попълнение . И щеше да има поздравления 25 листа .

боряна христова
13th January 2009, 18:59
Моето уважение към всички по големи от мен-понеже сигрно има и такива от вас които са наборки на мамчето...НО,ако питате мен вие по-големите не можете да превъзмогнете факта че 18г момиче взима същото решение като вас когато сте били на 30 примерно,и че ще бъде също като вас тунингована и с хубави цици.Как сега едно 18г момиче ще е с красиви и изкуствени цици,ама това е неморално..Казвам ви го защото една злобна лелка в дискотеката ми ми го каза..как сега може и тя и аз да сме направени,че аз съм още малка за такива неща...Как сега едно 18г момиче ще е напред с материала колкото и лелката..Не искам да обидя никои но това е мето мнение...

боряна христова
13th January 2009, 19:01
Ако беше влезнала в форума с думите - оперирах се , имам тези и тези кубици , същите тези щяха да ръкопляскат и подскачат от радост от новото попълнение . И щеше да има поздравления 25 листа . за това си многоооо многооо права...

diastemma
13th January 2009, 19:05
Познавам момичета, които имат импланти от малки. Да кажем, че от медицинска гледна точка нанесените върху гърдите поражения далеч не са колосални. Проблемът за мен е психологически, момичетата си мислят, че това ги прави красиви, желани и им дава шанс за добър старт и успех в живота. Приемат го като комплекс, избавянето от който ще им повиши самочувствието. Това просто е признак за неувереност. Именно затова е по-добре да се оперираш в по-късна възраст, когато приемаш нещата по друг начин...

gwendoline
13th January 2009, 19:09
.Как сега едно 18г момиче ще е с красиви и изкуствени цици,ама това е неморално..Казвам ви го защото една злобна лелка в дискотеката ми ми го каза..как сега може и тя и аз да сме направени,че аз съм още малка за такива неща....
Изобщо не е ставало въпрос за това, тя нали си е взела решението... Злобна лелка или не - това си е твое право да го мислиш, разбира се. Опитах се да покажа вероятен бъдещ сюжет, но ясно, че на 17 никой не би се вслушал. Единствено това окачествявам като своя грешка, която подцених, а не мненията си по-горе. Иначе Дива е права в случая - просто когато не знаем предисторията, бързаме да сипем комплименти и овации. Така е.

Divinemouse
13th January 2009, 19:26
Моето уважение към всички по големи от мен-понеже сигрно има и такива от вас които са наборки на мамчето...НО,ако питате мен вие по-големите не можете да превъзмогнете факта че 18г момиче взима същото решение като вас когато сте били на 30 примерно,и че ще бъде също като вас тунингована и с хубави цици.Как сега едно 18г момиче ще е с красиви и изкуствени цици,ама това е неморално..Казвам ви го защото една злобна лелка в дискотеката ми ми го каза..как сега може и тя и аз да сме направени,че аз съм още малка за такива неща...Как сега едно 18г момиче ще е напред с материала колкото и лелката..Не искам да обидя никои но това е мето мнение...

Боряна извинявай но това е пълна глупост което си написала...
Как ли пък не неможем да превъзмогнем факта че 18 годишни имат гърди като нашите...тук има жени които са на по 35 и изглеждат акато на 18...

karamela
13th January 2009, 19:30
и мен мнението на Борянка ме издразни...не принзявай мила така нещата...

Beauty
13th January 2009, 19:57
Ако беше влезнала в форума с думите - оперирах се , имам тези и тези кубици , същите тези щяха да ръкопляскат и подскачат от радост от новото попълнение . И щеше да има поздравления 25 листа .

Аз комплименти не раздавам, нито подскачам от радост от новите попълнения...лесно може да се провери...
Особено пък, ако става въпрос за 17 годишни...
Пак казвам, решението трябва да си е на момичето и нейното семейство! Както и отговорността...

боряна христова
13th January 2009, 20:01
и мен мнението на Борянка ме издразни...не принзявай мила така нещата...Мила обясни ми защо си се издразнила? Нещо лошо ли казах,ако е така ми прости моля те..

Beauty
13th January 2009, 20:37
На 30 години една жена лелка ли е? :roll:

white_snake
13th January 2009, 21:08
ако момичето е на 17,то нормално над 30 да е лелка :lol: за мен не е обидно...
много ми беше интересна темата,постарах се да изчета всички позии... някак всеки е прав за себе си....Аз например винаги съм страдала от комплекс заради носа си,ако съм имала позволението на родителите си,щях да си направя ринопластика още на 17.А не да карам с комлексите си години,години наред,да ме е срам да се снимам и да внимавам като пия вода да не ми цопне клюна в чашата!И определено ме е яд,че не съм настоявала тогава,за да подобря самочувствието си.Та аз и сега,въпреки че ги имам годинките, незнам искам или не искам да си сложа цици например,затова и не съм го направила.Възрастта не е критерий кога е съзрял даден човек.Днес искаш едно,утре друго....Аз на 21 вече бях съпруга и майка ,всичко зависи кой и доколко се чувства готов да поема отговорности.
От чисто физиологична гледна точка може би не е добре един незрял организъм(въпреки че сега съзряват на 12 :lol: ) да си поставя силикон,не съм наясно с рисковете и не съм компетентна.
Имам дъщеря и АКО някой ден видя ,че тя наистина има комплекс(но и достатъчно акъл!!!),ще я подкрепя и ще искам да се чувства пълноценна млада жена.

Beauty
13th January 2009, 21:16
ако момичето е на 17,то нормално над 30 да е лелка :lol: .

Ужас....значи вече съм лелка... :lol:
На младини аз бях по-тактична, наричах 30 годишните жени "каки"... :D

Divinemouse
13th January 2009, 22:19
ако момичето е на 17,то нормално над 30 да е лелка :lol: .

Ужас....значи вече съм лелка... :lol:
На младини аз бях по-тактична, наричах 30 годишните жени "каки"... :D

Спокойно Бюти то повечто в тази тема сме лелки и затова така расъждаваме...
лелка ,баба не ми пука и не се чувствам на толкова ...

yoli
13th January 2009, 22:23
...не съм наясно с рисковете.. .

Точно там им е грешката на тези родители,че въобще ама въобще не са явно на ясно с с РИСКОВЕТЕ,а те хич не са малко :roll:
Аз лично на моята дъщеричка на тази възраст не бих й позволила.

te_dda
13th January 2009, 22:25
Моето уважение към всички по големи от мен-понеже сигрно има и такива от вас които са наборки на мамчето...НО,ако питате мен вие по-големите не можете да превъзмогнете факта че 18г момиче взима същото решение като вас когато сте били на 30 примерно,и че ще бъде също като вас тунингована и с хубави цици.Как сега едно 18г момиче ще е с красиви и изкуствени цици,ама това е неморално..Казвам ви го защото една злобна лелка в дискотеката ми ми го каза..как сега може и тя и аз да сме направени,че аз съм още малка за такива неща...Как сега едно 18г момиче ще е напред с материала колкото и лелката..Не искам да обидя никои но това е мето мнение...
бобе, извинявай, но и аз ще бъда откровенна - изказването ти може да подразни някой на твоята възраст, а за нашата "лелкинска"възраст е смешно ( не в лошия смисъл) по простата причина,че е тъй типично като размисли точно за твоята възраст:)т. е звучи доста детско.....

te_dda
13th January 2009, 22:25
ако момичето е на 17,то нормално над 30 да е лелка :lol: .

Ужас....значи вече съм лелка... :lol:
На младини аз бях по-тактична, наричах 30 годишните жени "каки"... :D

Спокойно Бюти то повечто в тази тема сме лелки и затова така расъждаваме...
лелка ,баба не ми пука и не се чувствам на толкова ...
аз също :)

боряна христова
13th January 2009, 23:45
Моето уважение към всички по големи от мен-понеже сигрно има и такива от вас които са наборки на мамчето...НО,ако питате мен вие по-големите не можете да превъзмогнете факта че 18г момиче взима същото решение като вас когато сте били на 30 примерно,и че ще бъде също като вас тунингована и с хубави цици.Как сега едно 18г момиче ще е с красиви и изкуствени цици,ама това е неморално..Казвам ви го защото една злобна лелка в дискотеката ми ми го каза..как сега може и тя и аз да сме направени,че аз съм още малка за такива неща...Как сега едно 18г момиче ще е напред с материала колкото и лелката..Не искам да обидя никои но това е мето мнение...
бобе, извинявай, но и аз ще бъда откровенна - изказването ти може да подразни някой на твоята възраст, а за нашата "лелкинска"възраст е смешно ( не в лошия смисъл) по простата причина,че е тъй типично като размисли точно за твоята възраст:)т. е звучи доста детско.....Първо искам да кажа кои ви е наричал лели?И от каде разбрахте за какви години говорих като казах леля? Ставаше пъпрос за над 40те ,маика ми е на толкова..И не мисля че съм дете понеже след малко повече от месец на 23г.Ако за теб съм детенце,ок.И пак казвам че не съм искала да обидя никои,защо се обиждате незная?

Марулка
14th January 2009, 09:19
И баба-Дорка да се включи:що за комплекс трябва да са цици,нос,или килограми на 17-18 годишни момичета :shock: Техен комплекс би трябвало да са че не учат достатъчно(не всички разбира се-само тези който си мислят за циците си). :shock: И защо са им на тази възраст -перфектни цици-??Явно сексът е на най-важното стъпало като приоритет :idea: Пак казвам на момичетата който още не са майки:помислете,ама добре помислете-Ако вашата щерка-за която си мислите че на 17 -си мисли само как да стане добър човек с престижна работа и образование-ви заяви че иска цици :shock: :shock: Ей.......... :evil: главата си режа,че не бихте я подкрепили в такова нещо :idea: :arrow: Ние лелките го правим-защото след като станем такива и сме родили поне по едно а и повече деца и циците са ни стигнали до пъпа :!: А и да предположим-че парите сме си ги изкарали вече сами(а не мама и тати) :!: Имаме някакво образование-и сме "ОЗРЯЛИ" да вземем това решение-като необходимост за поне малкото повдигане на самочувствието ни на тази ни преклонна възраст. :arrow:

Inkaaa
14th January 2009, 09:34
Операцията крие риск без значение на 17 или на 35 години и колко деца е родила жената.Ако момичето не беше казало на колко години е убедена съм, че всички щяха да кажат да го направи вез да отлага, щом има нужда.Аз я разбирам, защото и при мен беше така.Колкото и добре да изглежда една жена, колкото и умна да е малките гърди винаги са комплекс и само , който е бил в това положение го разбира.Аз съм изтърпяла много подигравки в училище, всички знаем колко са жестоки децата днес!И съм си мислила много пъти, че ако моята дъщеря има нужда от тази операция ще я подкрепя, защото моите родители не знаят и не бяха до мен и не е приятно да криеш такова нещо, с което по- принцип искаш да се похвалиш!И съм убедена, че на това момиче проблема не му е каква рокля ще облече на бала, а нещата са много по дълбоки.Ужасно е да се притесняваш от тялото си, все пак гърдите са нещо , което всяка жена би трябвало да има и като ги няма е доста неприятно!
В сексуално отношение също е проблем, колкото и да е толерантен мъжа, жената пак се притеснява какво ще си помисли той.И все пак сексът е важен, тя е на 17 години, не на 12 нормално е да иска да има връзка!
Chocolate_girl аз ти пожелавам успех и щом имаш подкрепата на най-близките си и те те разбират не се страхувай.Просто помисли за избора на д-р и метод на поставяне, не прибързвай с надмускулното!

Марулка
14th January 2009, 09:45
Операцията крие риск без значение на 17 или на 35 години и колко деца е родила жената.Ако момичето не беше казало на колко години е убедена съм, че всички щяха да кажат да го направи вез да отлага, щом има нужда.Аз я разбирам, защото и при мен беше така.Колкото и добре да изглежда една жена, колкото и умна да е малките гърди винаги са комплекс и само , който е бил в това положение го разбира.Аз съм изтърпяла много подигравки в училище, всички знаем колко са жестоки децата днес!И съм си мислила много пъти, че ако моята дъщеря има нужда от тази операция ще я подкрепя, защото моите родители не знаят и не бяха до мен и не е приятно да криеш такова нещо, с което по- принцип искаш да се похвалиш!И съм убедена, че на това момиче проблема не му е каква рокля ще облече на бала, а нещата са много по дълбоки.Ужасно е да се притесняваш от тялото си, все пак гърдите са нещо , което всяка жена би трябвало да има и като ги няма е доста неприятно!
В сексуално отношение също е проблем, колкото и да е толерантен мъжа, жената пак се притеснява какво ще си помисли той.И все пак сексът е важен, тя е на 17 години, не на 12 нормално е да иска да има връзка!
Chocolate_girl аз ти пожелавам успех и щом имаш подкрепата на най-близките си и те те разбират не се страхувай.Просто помисли за избора на д-р и метод на поставяне, не прибързвай с надмускулното!

Инка.......обичам те много но не съм съгласна с теб :roll: И аз на 17 имах-комплекси: с тегло и цици,но и за миг не ми е дошло на ума за пластична операция :!: Дори и с тези ми несъвършенства не се оплаквам от липса на гаджета а и след време дори се намери и кой да се омъжи за мен :!: Гледаш нещата от друг ъгъл........ :idea: ще си говорим след години когато имаш дете-повярвай ми приоритетите ти като родител,ще са много по-далечни и големи от тези наречени:пластична хирургия :arrow: върху детето ти :!:
И не виждам в крайна сметка липсата на гърди-какво пречи на пълноценна връзка :roll: Те мъжете ако само за това ще бъдат с нея-по-добре без тях :idea: Историята познава много случай в които мъжете напускат жените си(с цици) и отиват при такива -без-но с много други по-ценни качества :idea: :idea: :idea:

Inkaaa
14th January 2009, 10:02
И аз те обичкам, Дори и си права, че не знам какво е да си родител, но знам колко и е гадно на момичето.И аз не съм имала проблемис гаджетата, той проблема си беше в моята глава!Просто е гадно да нямаш нещо, което по принцип всички други имат.Мислиш си защо на мен, защо не съм и аз като всички.Килограмите се коригират с диета или спорт,а това никак!И операцията ти е единствения шанс да се почувстваш като другите нормални жени и да имаш хармонично и пропорционално тяло!
За жените да нямат бюст е като за мъжа да му е малък ч....а, гадно си е!

white_snake
14th January 2009, 10:04
е да,ама ние не сме във времето на днешните 17 - годишни.И ако нас не ни е вълнувало дали ще имаш цици на бала си,то тях ги вълнува.Нека не забравяме,че искаш - неискаш,за добро или лошо - времената се променят!И за какво дете на 17 год говорим???Щом се връщате назад и говорите за вашите( и моя разбира се) балове,ми дайте да се върнем по времето на нашите прабаби и дядовци,дето на 17 вече са имали по 1-2 деца :D сега трябва и тях ли да линчуваме за избора си и за времето ,в което са живели?
И въпросното момиче как го определихте,че не мисли за учение,за реализация итн?Да не говорим,че поставянето на цици в Щатите далеч не е някаква химера,нещо недостижимо,а напротив - там го правят точно от тази възраст.....
Много се отплеснах,но мога да пиша,пиша,до утре.... И не на последно място,слагането на цици не го считам за нчкакъв каприз,та дори и на 17год.девойка.Ако моето дете някой ден поиска,защото има комплекс - ще я подкрепя!И не за друго,а защото май забравяте,че рискове има не само физически( при операцията итн).Риск съществува и от психологическата травма,нанесена от комплексите на това момиче...

Марулка
14th January 2009, 10:16
[quote="white_snake" каприз,та дори и на 17год.[/quote]

При всички случай си е такова :arrow: В този форум знам само за ЕДНО момиче при което е по медицински нужди :!:

white_snake
14th January 2009, 10:23
[quote="white_snake" каприз,та дори и на 17год.

При всички случай си е такова :arrow: В този форум знам само за ЕДНО момиче при което е по медицински нужди :!:[/quote]
аз не говоря за момичето от конкретния случай, по простата причина ,че от 2-3 поста немога да го преценя дали му е каприз или необходимост. :wink:

Inkaaa
14th January 2009, 10:24
Нали се казва Естетична хирургия, не Спешна помощ.Като има нужда от естетична гледна точка, значи не е каприз!

SweetShark
14th January 2009, 10:37
Каприз е да взимаш решения с парите на мама и тати (това е равносилно на "харесвам Порше, другите в класа ми карат Поршета, мама и тати могат да ми купят Порше, значи ТРЯБВА да ми купят Порше...").

Не ви ли направи впечатление колко детски пише момичето? За каква зрялост говорим, тя нито в главата си е зряла, нито физически. Има зрели психически и физически момичета на 17, ама те са под 0.1% от населението (а малцинствата изобщо не ги броим...).


Всички в тоя форум сме страдали от комплекс за гърдите си, за да се оперираме. Ама решенията сме си ги взимали сами и сме си плащали операциите със собствени средства (семейни, а не на богатите ни родители).

И може би това е разликата - ние сме си взимали решения и носели отговорностите, а не утре да има усложнения операцията и тогава кой според вас ще е виновен - МАМА!

Вие, сега по на 30-40, като погледнете назад, нямате ли моменти за които да кажете - ЗАЩО НЯМАШЕ КОЙ ДА СЕ ОПИТА ДА МЕ СПРЕ? Или за всичко винаги сте били прави и сте взимали най-верните решения?

Баба ви Акулата...

Inkaaa
14th January 2009, 10:46
И да не са парите на мама и тати пак ще намери от друго място!

SweetShark
14th January 2009, 10:50
Има огромна разлика - тогава решението и отговорността за него ще са си само нейни.

white_snake
14th January 2009, 10:51
Каприз е да взимаш решения с парите на мама и тати (това е равносилно на "харесвам Порше, другите в класа ми карат Поршета, мама и тати могат да ми купят Порше, значи ТРЯБВА да ми купят Порше...").

Не ви ли направи впечатление колко детски пише момичето? За каква зрялост говорим, тя нито в главата си е зряла, нито физически. Има зрели психически и физически момичета на 17, ама те са под 0.1% от населението (а малцинствата изобщо не ги броим...).


Всички в тоя форум сме страдали от комплекс за гърдите си, за да се оперираме. Ама решенията сме си ги взимали сами и сме си плащали операциите със собствени средства (семейни, а не на богатите ни родители).

И може би това е разликата - ние сме си взимали решения и носели отговорностите, а не утре да има усложнения операцията и тогава кой според вас ще е виновен - МАМА!

Вие, сега по на 30-40, като погледнете назад, нямате ли моменти за които да кажете - ЗАЩО НЯМАШЕ КОЙ ДА СЕ ОПИТА ДА МЕ СПРЕ? Или за всичко винаги сте били прави и сте взимали най-верните решения?

Баба ви Акулата...
Мила ,именно!Ти сама го каза.... Ами ако не са мама и тати( :!: не всички мами и татковци са богати,както го каза)..та ако не са мама и тати,то девойката като стане на 18-19 ще си хване някой богат чичко,който и цици ще й сложи,и уста ще й направи и кола ще й купи!ИЛи тогава не е каприз?Щото аз съм се нагледала на мои познати на по 40-45,които просто се излагат с такива момичета....
В случая момичето се уповава на родителите си и в тях търси подкрепа.Какво лошо има в това?
относно това кой ще е виновен в утрешния ден/ - МАМА...?Ми тя мама по принцип си е виновна за всичко,за това че пуска 17 год. си дете на дискотека,затова че видиш е пропуснала,че детето й вече има 20-на бройки зад гърба си,затова че детето катастрофирало,щото ходило на вила с приятели,или пък е пропуснала че взима наркотици...ПАЗИ БОЖЕ!!!!!!!!! Давам тези примери с единствената цел да спомена,че риск има дори в тези ситуации,дори когато ти оперират детето от апендицит,или пък отиде на екскурзия с класа си....Майката си е майка и тя винаги поема тежестта и вината върху себе си.Друг е въпроса кой и доколко е готов да я поеме....

Inkaaa
14th January 2009, 10:52
Пак отговорността си е нейна , тя го иска!Не майка и да я кара!

white_snake
14th January 2009, 10:56
Има огромна разлика - тогава решението и отговорността за него ще са си само нейни.
майката си е майка на детето си ако ще да е на 10,на 20 ,на 30 и на 50 год.И каквото и да се случва с детето й,недай Боже нещо лошо,тя винаги търси частица вина в себе си.... :!:

blueeye83
14th January 2009, 10:57
Изчетох темата с голям интерес!И точно с последното мнение на sweetshark до голяма степен се припокрива и моето.
И аз това се чудих-родителите ти ще ти платят операцията,но недай боже се окаже неуспешна-кого ще обвиниш?
Мисля,че това е стъпка,която човек трябва да предприеме,когато е пълнолетен и със свои собствени доходи.Вярно,сега времената са други,родителите правят "подаръци" на своите деца за завършването им под формата на пластични операции,явно това е модерно.И съм сигурна,че има доста тийнейджъри,които казват "Мамо,а пък на еди коя си ще й подарят цици,и аз искам"
И аз вече имам една пластична операция (на носа),но за това не съм ангажирала никой да ми я плаща,нито съм си я правила на възраст,в която психически не бих била убедена как ще понеса последствията,ако не се получи това,което искам.
Също така мога да кажа,че и аз нямам почти никакъв бюст,но това никога не е пречило на връзките,които съм имала,защото не бих искала някой да ме харесва единствено заради това,което имам в деколтето,а заради много други мои качества.И ако някой си е казвал "Виж я тази колко е плоска" това ще е доказателство,че той не е за мен.Вярно е,че с хубав бюст всяка една жена със сигурност би имала много по-голямо самочувствие,но лично за мен то не се изчерпва само с това.Който не ме приема каквато съм,негов проблем.Ако аз реша да променя нещо в себе си,то би било лично заради мен,а не защото така ще ме е срам да се съблека пред мъж напр.или защото ми е проблем какво мислят околните.

fani_83s
14th January 2009, 10:58
Каприз е да взимаш решения с парите на мама и тати (това е равносилно на "харесвам Порше, другите в класа ми карат Поршета, мама и тати могат да ми купят Порше, значи ТРЯБВА да ми купят Порше...").

Не ви ли направи впечатление колко детски пише момичето? За каква зрялост говорим, тя нито в главата си е зряла, нито физически. Има зрели психически и физически момичета на 17, ама те са под 0.1% от населението (а малцинствата изобщо не ги броим...).


Всички в тоя форум сме страдали от комплекс за гърдите си, за да се оперираме. Ама решенията сме си ги взимали сами и сме си плащали операциите със собствени средства (семейни, а не на богатите ни родители).

И може би това е разликата - ние сме си взимали решения и носели отговорностите, а не утре да има усложнения операцията и тогава кой според вас ще е виновен - МАМА!

Вие, сега по на 30-40, като погледнете назад, нямате ли моменти за които да кажете - ЗАЩО НЯМАШЕ КОЙ ДА СЕ ОПИТА ДА МЕ СПРЕ? Или за всичко винаги сте били прави и сте взимали най-верните решения?

Баба ви Акулата...

Мисля, че нещата тук излизат доста крайни. Тя е на 17, нормално е да разчита за средствата за операцията на "мама и тати". Ако имаш в предвид, че не си е изкарала парите сама - може и да си права. Но аз смятам, че това решение го е взела така или иначе. Просто зависи от времето, кога ще се осъществи - в момента има тяхната подкрепа, случва се сега, ако я нямаше вероятно щеше да се затвори в своя комплекс още години, докато няма сама възможността, например. И не мисля, че непременно родителите ти трябва да са "богати", за да платят такава операция. Въобще не знаем как стоят нещата ,за да се правят такива крайни изказвания. Аз също не съм богата, но си платих операцията сама, тук съм сигурна, че има още много като мен.
А и времената се менят, както беше писано по-нагоре!

SweetShark
14th January 2009, 11:02
Ами сигурно много ще ви разсърдя с мнението си за какво служат родителите, но моето мнение е - най-важното, на което са длъжни родителите да научат децата си е да се справят сами (разбирай САМОСТОЯТЕЛНО) с живота. Ако това не си постигнал с детето си, всичко друго е бошлаф работа.

Аз мога да купя Порше и цици на дъщеря ми ама НИКОГА няма да го направя. Щото нито ще цени достатъчно Поршето, нито ще си плаща сама бензина, нито ще го поддържа както трябва (защото има НЯКОЙ ДРУГ /разбирай будала/ дето да я свърши тая работа...)

Като си изработи сама парите за Поршето, тогава всичко ще й е различно.

И да подчертая - говоря за Порше, не за Ярис например.. схващате разликата...

С циците е същото. Докато е малка, да си ходи с подплънки в сутиена. Всички сме ходили. Като й узрее главата, да се оперира (аз съм се оперирала...). Ама не преди това.

SweetShark
14th January 2009, 11:10
И с риск да ви ядосам още повече, мисля че това дете трябва да обърне повече внимание на килограмите си, а не на циците си...А килограмите на тая възраст може да ги свали без операция, само да се постарае....

Аз съм била плоска до 39 г възраст, и това не ме е разбило психически. Така че да не преекспонираме важността на циците когато си на 17. На 17 и глезените са проблем, и носа, и пъпките, и луфта между краката, и талията, и дупето или липсата му....ако мама има пари, да се борим с проблемите на пубертета със средствата на пластичната хирургия ли?

franchi
14th January 2009, 11:11
Абсолютно същото щях да напиша, съгласна съм със Суитшарк, така съм възпитавана аз, така ще възпитам и децата си.
Когато си изкарат парите сами да си купуват каквото си искат...
:shock:
И смятам че на 17г. е малко раничко да си пораснал толкова, че да си позволиш хирургическа намеса без да имаш здравословна причина. Сори ама не ми обяснявайте колко сте били пораснали на 18г.
:twisted:

white_snake
14th January 2009, 11:30
Абсолютно същото щях да напиша, съгласна съм със Суитшарк, така съм възпитавана аз, така ще възпитам и децата си.
Когато си изкарат парите сами да си купуват каквото си искат...
:shock:
И смятам че на 17г. е малко раничко да си пораснал толкова, че да си позволиш хирургическа намеса без да имаш здравословна причина. Сори ама не ми обяснявайте колко сте били пораснали на 18г.
:twisted:
:2014: :roll: сори,ама на 10 им идва цикъла вече...

SweetShark
14th January 2009, 11:37
Хихихи, и от кога цикъла им е свързан с мозъка?

franchi
14th January 2009, 11:39
Хихихи, и от кога цикъла им е свързан с мозъка?
абсолютно!!! :shock:
И не ми обяснявайте на колко им идва и аз имам дъщеря на 10г и не и е дошло...
Това няма нищо общо с циците и операциите по собствено желание!!!

white_snake
14th January 2009, 11:46
Хихихи, и от кога цикъла им е свързан с мозъка? ами моето дете на 6 год знае какво е файл и хард диск,едва ли ти си знаела какво е на тази възраст,по простата причинаа,че тогава не е съществувал компютъра!Неможеш да живееш във времето на 80-те и да караш децата си да живеят в твоето време.Определено считам ,че децата съзряват по-рано както умствено и интелекстуално,така и физически!

боряна христова
14th January 2009, 11:49
Пак отговорността си е нейна , тя го иска!Не майка и да я кара! Съгласна с теб Инкаа ! Но аз не мога да разбера защо само за лош резултат на опарацията мислите?Нека тя да си мисли че всичко ще мине добре и то ще мине добре :!: Ако вземем да се ваикаме за всяко едно нещо,то тогава ...

боряна христова
14th January 2009, 11:52
Хихихи, и от кога цикъла им е свързан с мозъка? ами моето дете на 6 год знае какво е файл и хард диск,едва ли ти си знаела какво е на тази възраст,по простата причинаа,че тогава не е съществувал компютъра!Неможеш да живееш във времето на 80-те и да караш децата си да живеят в твоето време.Определено считам ,че децата съзряват по-рано както умствено и интелекстуално,така и физически! Точно така ... :girl_dance:

franchi
14th January 2009, 11:53
До някъде мога.
Може и да съзряват по-рано, но финансово не съзряват толкова рано, а пък аз не съм длъжна да им подсигурявам прищявките.
И нямам намерение да споря повече...
:1201:

боряна христова
14th January 2009, 11:55
До някъде мога.
Може и да съзряват по-рано, но финансово не съзряват толкова рано, а пък аз не съм длъжна да им подсигурявам прищявките.
И нямам намерение да споря повече...
:1201: Осигуряването на прищявките е въпрос на личен избор от страна на родителите..

SweetShark
14th January 2009, 11:56
Ами в това е разликата между възрастния и детето - детето няма достатъчно информация и знания, за да вземе правилно решение, затова ние родителите се грижим, разбирай, носим отговорност за децата си.

white_snake
14th January 2009, 12:05
и аз нямам намерение да споря. :wink: Заставам от позицията на родител,но съм и достатъчно широко скроена,за да разбера (поне до някаква степен) развитието на човека във всичките му аспекти,просто неможеш да избягаш от времето,в което живееш - нито аз,като родител,нито детето ми - като дете и млад човек.

Марулка
14th January 2009, 12:13
Аз викам още от родилното да им слагат цици :arrow:

franchi
14th January 2009, 12:15
Аз викам още от родилното да им слагат цици :arrow:
:lachen: :yako:

white_snake
14th January 2009, 12:21
Аз викам още от родилното да им слагат цици :arrow:
познавам такива,които имат толкова мозък,че ако пластичната хирургия беше позната нам преди 30-на год,и ако имаха физическата възможност да говорят(щом са пеленачета) - щяха още тогава да си сложат цици,а не да чакат преклонна възраст! :!:

gwendoline
14th January 2009, 12:38
Доколкото мога да преценя от предишните постове на шоколаденото момиче, проблемът май опира не просто до бюст, а до бюста на Андреа и Галена, до някаква определена визия, така че... май става дума за малко по-различен комплекс. Но няма значение - това си е решение на родителите й и нейно, не е важно ние, бабо Дорке и стринке Шарк какво сме се опитали да кажем:idea: :1242:

apoklistika
14th January 2009, 12:43
Хихихи, и от кога цикъла им е свързан с мозъка? ами моето дете на 6 год знае какво е файл и хард диск,едва ли ти си знаела какво е на тази възраст,по простата причинаа,че тогава не е съществувал компютъра!Неможеш да живееш във времето на 80-те и да караш децата си да живеят в твоето време.Определено считам ,че децата съзряват по-рано както умствено и интелекстуално,така и физически!
Уайт снейк- именно, ако по време на нашето детство компютрите се използваха толкова масово, и ние щяхме на 6 да знаем какво е файл и хард диск. Но това прави ги (децата) готови за живота и емоционално зрели... :roll: едва ли...

didolinka
14th January 2009, 13:18
Първо искам да споделя, че нямам операция на гърдите. Виждам ,че всички съфорумки, които са твърдо против исканата от 17 годишната девойка хирургичната намеса имат аватари, показващи тяхната гордост -а именно новият бюст!Тогава не мога да разбера какво против имате интервенцията на младата жена.Напълно съм съгласна с мнението на уайт снейк, че времената се менят-така е ....и ние лелките, винаги трябва да съумяваме да сме в крак с новостите и да подкрепяме децата си, за да не изпадаме в ситуации, при които децата се отказват изцяло от мнението на родителите си и на 17 изобщо не ти споменава ,за операция а идва с чисто нови гърди.(купени от някой чичко или с пари, които не ни се иска да знаем от къде са).Желая успех на младата дама и да се радва, че има родители които я подкрепят -Те са истински приятели

gwendoline
14th January 2009, 13:27
Виждам ,че всички съфорумки, които са твърдо против исканата от 17 годишната девойка хирургичната намеса имат аватари, показващи тяхната гордост -а именно новият бюст!Тогава не мога да разбера какво против имате интервенцията на младата жена.
Явно си чела между редовете - нямам нищо против и всеки да си прави каквото иска. Аз каквото имах го изложих като довод. Успех - дотук бях с коментарите. :idea: Може да съм лелка, но и папагал едновременно да съм ще ми дойде в повече на тази възраст.

Марулка
14th January 2009, 13:29
Виждам ,че всички съфорумки, които са твърдо против исканата от 17 годишната девойка хирургичната намеса имат аватари, показващи тяхната гордост -а именно новият бюст!Тогава не мога да разбера какво против

Ние нашата гордост си я показваме ......ама с разликата ,че повечето сме над 30год.-не на 17........
И тя не е млада жена-а е още почти дете :!: :!: Ей за тва имаме против-в смисъл щом е решила-да си слага циците-и ако си мисли,че това ще и направи живота :pinkglasses: жестока се лъже.Дори си спомням че на едната ми консултация пласт. доктор ме ПРЕДУПРЕДИ че в повечето случай такава интервенция има по-скоро НЕгативни последици/луда ревност от партньора,всички мъже започват да те гледат като парче месо...........и т.н/...........та аз съм никоя да я съветвам,но НИКОГА не бих насърчавала(както направихте повечето-О......давай,ама само така) подобно нещо :idea: :!:

princesavm
14th January 2009, 13:41
Успех - дотук бях с коментарите. :idea: Може да съм лелка, но и папагал едновременно да съм ще ми дойде в повече на тази възраст.[/quote]

:2055: Гуен,това беше много яко :)

Така ,да се включа и аз като една 27 годишна лелка. Ходя си с този комплекс ,откакто се помня.Винаги съм си мечтала за ГОЛЕМИ цици. Но в крайна сметка предприех реални действия едва преди 4 месеца,при това сложих само 290 кубика,защото съм наясно,че няма да се размина само с тази операция и то не по мое желание ,а защото в 90 % от случаите след някоя друга година се налага.Не ми се мисли,ако бях си ги сложила преди 10 години и предвид как раждането и кърменето ми съсипа циците окончателно ... сега гаранция щях да съм под скалпела. И аз имам дъщеря и ако тя няма цици отлично ще разбирам комплекса и ,НО определено на 17 години ще изкарам от пиле мляко,за да предотвратя интервенция на тази възраст. Това не значи,че в по-късен етап няма да я подкрепя,но на 17 ... :shock:

Divinemouse
14th January 2009, 13:50
И леля Тhomiда се включи .....вие нещо не разбрахте че за момичето на 18 години е най важен сексуалният живат ....ние на 18 године скачахме на ластик ...и това е огромната разлика ..когато си лягах с приятеля ми не съм си мислила нито за гърдите ми нито как изглеждам...
Сега поколението е много различно и хич не ги брига какво ще стане след това ,важното е на бала да има гърди и да си избере изрязана рокля...и сексуалният живот да върви добре...Милите те незнаят с извинение дали им си пи.. или им се е.. :twisted:

SweetShark
14th January 2009, 13:55
Мдааа (да изцитираме Слави :lol: )

Забелязвате ли, че ние вдигаме тука пушек до небето, а инициаторката на темата изобщо не рачи да се включи (значи изобщо не я интересува какво мислим).

Мисля, че си имаме пряка среща от "третия" вид с поколението на Сладуланка. Онова, дето знае на 6 г. какво е хард диск, а какво друго знае си правете сами извода по Сладуланка и постовете й...Не всички 17 и 19 г. са Шоколадка и Сладуланка и ние, силиконовите баби, на това се надяваме. И аз спирам да споря - на Сладуланките даването на акъл не им е от полза, по-скоро се обиждат какви сме такива нахални да им се месим.

didolinka
14th January 2009, 13:55
Ние нашата гордост си я показваме ......ама с разликата ,че повечето сме над 30год.-не на 17........
И тя не е млада жена-а е още почти дете :!: :!: Ей за тва имаме против-в смисъл щом е решила-да си слага циците-и ако си мисли,че това ще и направи живота :pinkglasses: жестока се лъже.Дори си спомням че на едната ми консултация пласт. доктор ме ПРЕДУПРЕДИ че в повечето случай такава интервенция има по-скоро НЕгативни последици/луда ревност от партньора,всички мъже започват да те гледат като парче месо...........и т.н/...........та аз съм никоя да я съветвам,но НИКОГА не бих насърчавала(както направихте повечето-О......давай,ама само така) подобно нещо :idea: :!:[/quote]




Точно така Доротея, ние не сме хората, които можем да променим решението на младата жена(отново наблягам на "жена", защото както по-горе една съфорумка каза нашите баби на тази възраст са имали деца и това е било напълно естествено)И извинявам се много...като ти споделиха лекарите "тези негативи"-ревност от партньора,всички мъже започват да те гледат като парче месо-защо се подложи на операция....Предполагам не си искала това нали :D ....или доводът е защото съм над 30 и за това при мен е задължително :lol:

princesavm
14th January 2009, 14:01
Дидолинка ,тя баба ти като е родила на 16-17 и е била "жена" ,времената са били такива -ок ,ама защо не отчетеш,че тогава тя не е мислила за университет, собствена реализация и т.н. Много е лесно да се гледа от едната страна на монетата ... 100% съм сигурна,че си под 20 години,нали? Да поясня,че не се заяждам, просто подкрепям лелките Гуен,Томи,Доротея,Shark ... :1242:

Марулка
14th January 2009, 14:04
Тзапочват да те гледат като парче месо-защо се подложи на операция....Предполагам не си искала това нали :D ....или доводът е защото съм над 30 и за това при мен е задължително :lol:

Отговарям ти веднагически:заради мен :!: А и аз съм омъжена.няма как да пърхам и да изкушавам другите/в частност да търся връзки с мъже и да остана излъгана че не ме харесват заради мен самата а заради цицките ми/........и ДА :wink: доводът че съм над 30 е основателен.......мисля :wink: :!:

yoli
14th January 2009, 14:05
И аз мисля че didolnka е някъде на 17г. съдейки по разсъжденията й :roll:

adinka
14th January 2009, 14:19
А тези от вас които са родили на 17 или 18,19 (не казвам бабите ви) мислите ли че сте били достатъчно пораснали жени,за да отгледате и да възпитате едно дете,когато вие самите сте все още деца?Но щом сте го направили,значи до някаква степен сте имали подкрепата поне на мъжа до вас,а също до някаква степен е важна и подкрепата на майка ви.Е,тя има подкрепата на майка си,което в нейния случай е най-важно.Според мен е по-добре да има силикон на 17,отклкото бебе.И какво значение има кой дава парите?Никакво.Дали са мама и тате или сами си ги плащаме важното е да се харесваме и да нямаме проблеми след това.В днешно време е по-страшно да пресечеш улицата,отколкото да се сложиш цици.Тези които не я подкрепяте,а знаете колко години примерно сте имали комплекс преди да го коригирате(било то заради промяната на времената или каквато и да било причина) бихте ли искали вашето дете в продължение на години да се чувства по този начин.Мисле че не.

princesavm
14th January 2009, 14:26
А тези от вас които са родили на 17 или 18,19 (не казвам бабите ви) мислите ли че сте били достатъчно пораснали жени,за да отгледате и да възпитате едно дете,когато вие самите сте все още деца?Но щом сте го направили,значи до някаква степен сте имали подкрепата поне на мъжа до вас,а също до някаква степен е важна и подкрепата на майка ви.Е,тя има подкрепата на майка си,което в нейния случай е най-важно.Според мен е по-добре да има силикон на 17,отклкото бебе.И какво значение има кой дава парите?Никакво.Дали са мама и тате или сами си ги плащаме важното е да се харесваме и да нямаме проблеми след това.В днешно време е по-страшно да пресечеш улицата,отколкото да се сложиш цици.Тези които не я подкрепяте,а знаете колко години примерно сте имали комплекс преди да го коригирате(било то заради промяната на времената или каквато и да било причина) бихте ли искали вашето дете в продължение на години да се чувства по този начин.Мисле че не.

Как можеш да сравняваш силикона с бебе? Разбирам,че е образно казано и все пак :shock: Майчинството е най-естественото нещо и то ти "идва отвътре" . И ако родиш бебе на 17 тялото ти няма да пострада,но ако си сложиш силикон ,задължително ще минеш през още няколко операции ,ще си съсипеш гърдите ,защото след раждане и 600 кубика няма да те оправят,ако преди това си сложила 350 на плоски гърди ... Спора е безмислен ... не става въпрос момичето да чака да роди ,но на 17 години не могат да се взимат трезви решения ... Ще си говорим с някои от вас след 10 години ,живот и здраве ....

princesavm
14th January 2009, 14:31
И аз на 17 години си мислех,че като налапам цигарата и съм най-важна на света ,и пак на тази възраст си мислех,че трябва да се гримирам с 3 пласта и съм първа хубавица и че трябва да се боядисам от русо до черно в рамките на 3 месеца ... но сега ме е яд,че не съм се грижила за кожата и косата си и здравето си като цяло ... ама го осъзнавам от позицията на времето ... ясно е,че си мислите,че сте супер големи :dirty_dance: ,но за съжаление на 17 години в каквито и времена да живееш,пак си оставаш на 17 ...

white_snake
14th January 2009, 14:50
Да поясня,че не се заяждам, просто подкрепям лелките Гуен,Томи,Доротея,Shark ... :1242:
извинявам се,но ми се струва леко смешно,сами да се изтъквате,че сте лелки,пък и да се сърдите за това. :lol: ,само защото едно момиче по-горе беше написало,че Лелка!( без да споменава възраст!) направила злобен коментар по нейн адрес в някакво заведение....

princesavm
14th January 2009, 14:53
Да поясня,че не се заяждам, просто подкрепям лелките Гуен,Томи,Доротея,Shark ... :1242:
извинявам се,но ми се струва леко смешно,сами да се изтъквате,че сте лелки,пък и да се сърдите за това. :lol: ,само защото едно момиче по-горе беше написало,че Лелка!( без да споменава възраст!) направила злобен коментар по нейн адрес в някакво заведение....

Не мисля,че някоя се сърди и че се взима толкова насериозно,че да се "изтъква". И не това е най-смешното в тази тема,за съжаление ....

SweetShark
14th January 2009, 14:53
Ама и ти разбираш от ирония...

SweetShark
14th January 2009, 14:55
Имах предвид Уайтснейк

didolinka
14th January 2009, 14:56
Мили "тунинг" дами, нямам представа как се чувставате-"ЛЕЛИ", "БАБИ", "СТРИНКИ"....-това си е ваш проблем, а моите године...НЕ.Тъй като има много нападки към мен, ще се опитам да отговоря на всички вас:
1.PRINCESAVM-Моята баба е родила на 17, завършила е Софийския университет и е преподавател по биология.Не смятам ,че "циците", "децата", могат да спрат развитието на един човек....стига обаче той да има поне малко капацитет.
2. doroteia01-Промени размера на чашката , а си против една 17г жена да го направи, защо.....страхувап се че тя е по-млада:):).....и ти си все още млада, не изпадай от сега в такива кризи.

Марулка
14th January 2009, 14:58
2. doroteia01-Промени размера на чашката , а си против една 17г жена да го направи, защо.....страхувап се че тя е по-млада:):).....и ти си все още млада, не изпадай от сега в такива кризи.

Аз казах защо съм против:само заради годините и :!: :idea: По-долу не те разбирам в какъв аспект го пишеш :?: :!:

white_snake
14th January 2009, 14:59
Ама и ти разбираш от ирония...
ами не,не иронизирам никого,защото и аз влизам в категорията,в която вие сами се слагате,а не в категорията,за която момичето описва случката си.Но това постоянно натякване - ние сме лелки,ние сме по-големи,по-зрели итн,не ми се струва много.......

princesavm
14th January 2009, 15:03
Ама и ти разбираш от ирония...
ами не,не иронизирам никого,защото и аз влизам в категорията,в която вие сами се слагате,а не в категорията,за която момичето описва случката си.Но това постоянно натякване - ние сме лелки,ние сме по-големи,по-зрели итн,не ми се струва много.......

Ами нали все пак точно възрастта е проблема в тази тема,не самото слагане на силикон,затова се натяква,а не защото някой има комплекс от възрастта си... :shock:

karamela
14th January 2009, 15:19
Добре е малко Момичетата,лелките или каквито се индентифицират там да попрочетат малко един не до там безобиден философ Фройд...И тогава можем да поговорим за сексуалноста във всичките и измерения...
и се питам защо е толкова важно кой плаща...ами ако това бе една не до там скъпа интервенция за какво щяхте да се хванете.../и излиза ,че е по добре на 22 някой чичко да ти купи тези цици а не майка ти.../
Аз съм против на момиче което не е раждало да се слага силикон...даже съм го и писала преди време...Но винаги има и изключения...
И защо едно момиче на 18 да не може да иска да има бюст/говорим при вариант тотална липса/...защо... :?:

karamela
14th January 2009, 15:30
някой може и да ме убори ,че нарекох Фройд ФИЛОСОФ... :)

Марулка
14th January 2009, 15:31
някой може и да ме убори ,че нарекох Фройд ФИЛОСОФ... :)

Каква връзка има той със силикона :?: :idea: на 17 :!: :!: не знам да е писал нещо по този въпрос :!:

karamela
14th January 2009, 15:33
Той на младия човек му стига да прочете какви ги бълват в общи приказки... :wink:

karamela
14th January 2009, 15:34
проблема в случая не е силикона...ама както и да е...

white_snake
14th January 2009, 15:37
Още от години имам огромен комплекс заради гърдите...Аз съм буквално плоска..имам само две връхчета...и може би това ми влиае непрекъснато на психиката и бих казала, че страдам от липсата на самочувствие....Тъй като съм на 17г ще са нужни документи за съгласието на наще за операцията....Това не е проблем...както и парите за операцията...Родителите ми ме разбират, виждаг, че постоянно се притеснявам от това...всичките ми блузи са поло...Така,че те ще платят операцията изцяло...
Искам само да попитам, тъй като съм решила,че ще се оперирам юни месец...Кога трябва да ида за да си насроча дата за операцията...консултаций...и зследвания...?Искам да кажа, колко време преди операцията трябва да направя тези неща?! :wink: :wink:
Вие май забравихте откъде тръгна всичко!! :shock: :idea:
някъде момичето да Ви е питало дали му давате разрешението си да си сложи цици?Това е приоритет на родителите й,а не на Минка,Станка или бай ти Уайт Снейк.
Мило момиче,кака ти Змия е ПРОТИВ слагането на чуждо тяло в организма по принцип,без значение дали си на 15,25,55.Но ти не ме слушай мен,а слушай родителите си! :!: Както аз бих искала някой ден детето ми не да споделя това по форумите,а с мен. :wink:

rea
14th January 2009, 15:45
В момента съм на 30 години, така че и аз влизам в отбора на лелките , но съм с по-различно мнение:lol: .
Когато бях на 17 имах неголеми, но стегнати и красиви гърди. В класа ни имаше и момиче без никакви гърди. Плоска като дъска, никакъв сутиен не можеше да се сложи на нея, просто няма такъв номер. Сега ако при мен е било каприз да искам силикон, то при нея в никакъв случай не е било. Напълно разбирам такива момичета. Едно е да си със спортни цицки, друго е да си мъжки, нали?
В този смисъл разбирам момичето. Ако имах момиче, вместо сегашния младеж, бих я подкрепила в такова начинание. Не бих допуснала да се гледа в огледалото и да вижда там само две зърна или асиметрични гърди.
17 или 18 разликата не е голяма. Щом това ще и даде самочувствието, което няма, защо не. Освен това ако при някои хора рискът от увличане по операции е голям (например Шер) и в рамките на една година се сдобиват с по 4-5 и изцяло правят реглаж на предна и задна броня то не значи, че всички са така, нали?
Много ме изкефи постът на Боряна, за лелката от дискотеката. Ами да има и такива. Лелките са изтърпели сто кила мъка за да станат по-хубави и по-секси от 18годишните и изведнъж - дрънннн. :lol: Но пък не всички лелки са такива кухи лейки:wink:
Моят съвет е да се вслушаш в лекаря си, да не прекаляваш с кубиците, защото колкото повече, толкова и проблемите са повече. И ако всичко е правилно преценено и направено и твоята самооценка е правилна, то може би ще ти се наложи да го подмениш след раждане и евентуално още веднъж ако след години поувиснат.
Шоколадово момиче, успех и помни, че комплексът ти са гърдите :wink: Да не станат после устните, носът, дупето, колената без да има видима причина, а просто от мания за промяна. Знай, че най-големият ти коз е младостта :wink:

fani_83s
14th January 2009, 15:48
Много ми хареса този пост! :1223:

Mycka
14th January 2009, 15:53
Много ми хареса този пост! :1223:

:2003:

karamela
14th January 2009, 15:58
поста на Борянка е много хубав,но за общи приказки в темата"" оплачи се" или "похвали се"...знам ли аз коя ,зависи от гледната точка :wink:
Тук се закопа тлкова на дълбоко а според някои млади излиза,че лелките се дразнят на хубави цици...

fani_83s
14th January 2009, 16:08
имах в предвид поста на rea

Mycka
14th January 2009, 16:11
и мен мнението на Борянка ме издразни...не принзявай мила така нещата...

не ми се стори принизяване!
момичето даде пример,а вие взехте,че се откихте в очите на лелката :roll:

момиче (до авторката де),наистина щях да кажа,че си малка за това,но когато погледнах и другата страна на медала в мненията на други,имали твоя "проблем" те разбирам http://www.pic4ever.com/images/icare.gif
ти не го искаш за да приличаш на някоя фолкаджийка или да си начешеш крастата за някаква си грандоманска мания все пак...

е така е ,живота се развива бързо!сега вече и изкуствени кичури си слагат децата и секс правят още на по 13...
от къде да е знаел човек преди,че като натисне копчето и лампата ще светне :roll:

karamela
14th January 2009, 16:15
Реа синтезира донякъде мнението на двата обособили се лагера...Гуен през цялото време се опитваше да обясни тезата за възможноста от подхлъзване и попадането в един кръг на пристрастеност... да започнеш на такава млада възраст с това е доста рисковано...Аз лично ако имах пари не бих излезнала от кабинета на пластичния хирург :wink:

karamela
14th January 2009, 16:20
Ех тия лелкииии...отново принезихте нещата...

fani_83s
14th January 2009, 16:22
това за пристрастяването е вярно и няма как да го разбере човек, който не си е правил пластична операция. Особено ако тя е минала добре - почваш да ставаш безстрашен :D Мене лично не ме притеснява да направя друга....просто разумът ме спира. Засега :lol: :lol:

SweetShark
14th January 2009, 17:13
Това, дето е питала девойката (кога и какви изследвания), може и е длъжен да й го каже всеки пластичен хирург, а не ние от форума.

Ние затова сме форум (социална мрежа), за да дискутираме какви са възможните последици от подобно събитие на тази възраст. Не че виждам дискусия, по-скоро се разделихме на два лагера по възраст...

gwendoline
14th January 2009, 19:33
... когато погледнах и другата страна на медала в мненията на други,имали твоя "проблем" те разбирам http://www.pic4ever.com/images/icare.gif
ти не го искаш за да приличаш на някоя фолкаджийка

Няма спор.
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=402984&highlight=#402984
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=358247&highlight=#358247

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 19:35
И баба-Дорка да се включи:що за комплекс трябва да са цици,нос,или килограми на 17-18 годишни момичета :shock: Техен комплекс би трябвало да са че не учат достатъчно(не всички разбира се-само тези който си мислят за циците си). :shock: И защо са им на тази възраст -перфектни цици-??Явно сексът е на най-важното стъпало като приоритет :idea: Пак казвам на момичетата който още не са майки:помислете,ама добре помислете-Ако вашата щерка-за която си мислите че на 17 -си мисли само как да стане добър човек с престижна работа и образование-ви заяви че иска цици :shock: :shock: Ей.......... :evil: главата си режа,че не бихте я подкрепили в такова нещо :idea: :arrow: Ние лелките го правим-защото след като станем такива и сме родили поне по едно а и повече деца и циците са ни стигнали до пъпа :!: А и да предположим-че парите сме си ги изкарали вече сами(а не мама и тати) :!: Имаме някакво образование-и сме "ОЗРЯЛИ" да вземем това решение-като необходимост за поне малкото повдигане на самочувствието ни на тази ни преклонна възраст. :arrow:

Колкото повече ти чета мнението все повече се учудвам
:shock: :shock: Ти дори не ме познаваш...как можеш да говориш... :shock: От къде знаеш, че не уча...Че секса е по важен... :shock:
И как можеш да твърдиш такива неща... :shock: Майка ми е уникален човек....Писнало и е да ме вижда как все повече се затварям в себе си....Не излизам...Лятото не ходя на плаж с приятели...
Как мислиш, че тя се чувства от факта, че гледа дъщеря и не е щастлива...през най-хубавите години от живота и....

Ами...да ти кажа...живот и здраве...ако имам дъщеря...И тя стане на моите години...Бих я подкрепила...Защото знам какво е...да нямяш гърди...И как се затваряш в себе си заради това.... :shock:

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 19:42
И не виждам в крайна сметка липсата на гърди-какво пречи на пълноценна връзка :roll: Те мъжете ако само за това ще бъдат с нея-по-добре без тях :idea: Историята познава много случай в които мъжете напускат жените си(с цици) и отиват при такива -без-но с много други по-ценни качества :idea: :idea: :idea:

Не става въпрос за това...До сега не съм чула момче да зареже момиче защото тя няма гърди...
Аз не мога да имам пълноценна връзка..защото аз самата не се чувствам пълноценна....Не става въпрос дали има момчета които ме харесват и т.н..
Става въпрос, че аз не съм готова...Не се харесвам така.....Толкова ли е трудно да го приемеш?! :wink:

SweetShark
14th January 2009, 19:46
Ехо, момиче, иди на психотерапевт, а не на пластичен хирург...Не може от липсата на цици да се затваряш в себе си (говори ти го човек, който е нямал цици 39 години, така че знае много добре какво е...)...Един психолог ще ти помогне много повече.

Има сутиени с водни подплънки...има подвижни силиконови подплънки, които можеш да сложиш вътре в нормален сутиен...ние едно време сме тъпкали чорапи :-) и пак сме оцелявали, и дрехите са ни стояли добре...

Почакай още малко да пораснеш - още поне 1-2 години и чак тогава се оперирай.

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 19:56
Каприз е да взимаш решения с парите на мама и тати (това е равносилно на "харесвам Порше, другите в класа ми карат Поршета, мама и тати могат да ми купят Порше, значи ТРЯБВА да ми купят Порше...").

Не ви ли направи впечатление колко детски пише момичето? За каква зрялост говорим, тя нито в главата си е зряла, нито физически. Има зрели психически и физически момичета на 17, ама те са под 0.1% от населението (а малцинствата изобщо не ги броим...).


Всички в тоя форум сме страдали от комплекс за гърдите си, за да се оперираме. Ама решенията сме си ги взимали сами и сме си плащали операциите със собствени средства (семейни, а не на богатите ни родители).

И може би това е разликата - ние сме си взимали решения и носели отговорностите, а не утре да има усложнения операцията и тогава кой според вас ще е виновен - МАМА!

Вие, сега по на 30-40, като погледнете назад, нямате ли моменти за които да кажете - ЗАЩО НЯМАШЕ КОЙ ДА СЕ ОПИТА ДА МЕ СПРЕ? Или за всичко винаги сте били прави и сте взимали най-верните решения?

Баба ви Акулата...

Порше все още не съм поискала...за твое сведение!
Нямам свои финансови средства по простата причина, че мисля още да уча, а не да работя...Ама защо съм седнала да ти давам обяснения...
Ти изобщо не искаш да разбереш защо съм пуснала темата....
И друго....има толкова момичета на моята възраст със силикон...да не мислиш, че те са си е спестявали за да си сложат...Глупости...
Не виждам какво лошо...виждаш в това родителите ми да ме подкрепят и да платят операцията...?...Те са ми родители...за бога....Въпреки, че не те засяга тва в крайна сметка...Парите не ги даваш ти...!!!!
РаЗберетЕ! и ти...и другите...Не ми трябват вашите хапливи коментари....Вия си имате силиконови гърди...имате си самочувствие...и като чуете за някой на моята възраст, че иска да си сложи силикон...и край...Не можете ли да приемете, че и аз съм човек...И дори на 17г. имам своя комплекс...И всички които сте имали комплекс би трябвало да знаете какво е....било то да сте били на 30-35...е аз съм на 17...и е време да го приемете!

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 20:15
И леля Тhomiда се включи .....вие нещо не разбрахте че за момичето на 18 години е най важен сексуалният живат ....ние на 18 године скачахме на ластик ...и това е огромната разлика ..когато си лягах с приятеля ми не съм си мислила нито за гърдите ми нито как изглеждам...
Сега поколението е много различно и хич не ги брига какво ще стане след това ,важното е на бала да има гърди и да си избере изрязана рокля...и сексуалният живот да върви добре...Милите те незнаят с извинение дали им си пи.. или им се е.. :twisted:

След като не ме познаваш...незнаеш нищо за моя живот....НЕ КОМЕНТИРАЙ!
:shock:
Играта ти на догатки....само дразни... :idea: .....но всъщност..повечето тук...само на това играете...ДОГАТКИ... :!: :!:
Леля..баба...там квито искате се пишете.....Приемете вече...че вашия комплекс...проблем...който сте го осъзнали преди 3-4-5г.... аз го имам вече...и съм на 17г...дете...жена...дама...както искате го приемаите тоя факт!

Писна ми вече да обяснявам като на ,,малоумни,, хора!
Бях се обещала, че няма да пиша по темата...Обаче вие прекалявате...Незнаете нищо за моя живот...а коментирате......Не разбрахте ли - ваще мнения не ме интересуват!....Това какво ще позволите на децата си и какво не - си е лично ваш проблем!!!!!!

SweetShark
14th January 2009, 20:20
Именно за тази липса за зрялост говоря - ти претендираш за интелект и зрялост при взимане на решение, а не можеш да направиш разлика какво е метафора (за примера с Поршето говоря...). В къщи с дъщеря ми и мъжа ми си поговорихме и един от съветите беше, че вместо примера с Поршето е трябвало да ти дадем пример с венерически болести - "Ако всички девойки в класа имат вече венерически болести, значи и аз трябва да имам ..."

И предлагам изцяло да прекратим темата - обиколи пластичните хирурзи, и после имаме една молба - честно да ни напишеш какво са ти казали и Н. Георгиев, и Ил. Стоянов, и Тепавичарова...ама честно.

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 20:23
Льофи, заключи моля те тази тема :cool:

Аз също имам същата молба :!: Мисля че се дават много грешни насоки и съвети на подрастващото поколение :!:

Или не можеш да приемеш, че има различни мнения от твоето :wink: ....(друг е въпроса , че не си съгласна) .. :wink:

Не виждам причина, защо темата да бъде заключена... :wink: Ако те дразни нещо...просто не пиши... :wink:

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 20:28
... когато погледнах и другата страна на медала в мненията на други,имали твоя "проблем" те разбирам http://www.pic4ever.com/images/icare.gif
ти не го искаш за да приличаш на някоя фолкаджийка

Няма спор.
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=402984&highlight=#402984
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?p=358247&highlight=#358247

Пуснал съм темите заради гърдите..... :!: :!: :!: :!: :!: :!: Някъде да съм споменала нещо за певиците.... :!: Не изопъчавай нещата по свой си начин! :evil:

blueeye83
14th January 2009, 20:28
Според мен този комплекс го имат голяма част от подрастващите,защото се сравняват с поп фолк певиците,с други свои връстници,на които родителите са им угодили и се опитват да им подражават,и то не само за бюст,а за цялостна визия.И вероятно не са те виновни,а обществото,в което живеем,и това,че насажда фалшиви ценности.
Направило ми е впечатление как майка угажда на детето си, за всичко,защото не искала да го лишава от нищо и съответно това води до много лоши последици.
И ми се струва,че прекаленото разглезване води точно до такива последици.Момичето си наумява,че иска нещо и се стреми да го получи на всяка цена (с цупене,правене на инати).В момента не искам да обидя никой,не познавам момичето,което е пуснало темата,но ми звучи сякаш иска на всяка цена да получи "мечтаната си играчка".
И аз никога не съм си харесвала бюста (или по-скоро липсата на такъв),но не съм изпадала в депресии или в някакви крайни състояния.
Дано не прозвучах много крайно,Chocolate girl,просто това е виждането ми по въпроса като цяло,не визирам само теб,а и съдя само от някои твои мнения (вероятно много други момичета на твоята възраст също си мечтаят да приличат на Андреа или някоя друга певица) :roll:

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 20:34
Ехо, момиче, иди на психотерапевт, а не на пластичен хирург...Не може от липсата на цици да се затваряш в себе си (говори ти го човек, който е нямал цици 39 години, така че знае много добре какво е...)...Един психолог ще ти помогне много повече.

Има сутиени с водни подплънки...има подвижни силиконови подплънки, които можеш да сложиш вътре в нормален сутиен...ние едно време сме тъпкали чорапи :-) и пак сме оцелявали, и дрехите са ни стояли добре...

Почакай още малко да пораснеш - още поне 1-2 години и чак тогава се оперирай.

Това, че ти си нямала 39г цици.....не значи , че и аз искам да нямам толкова време....Ако на теб психолога ти е решил проблема, на мен не мисля, че ще го реши....И ако ти си мушиш подплънки...чорапи...и такива неща...Това си е твой личен избор....
Съвета ти да почакам....Какво ще се промени....Да не мислиш, че ще си променя мнението...!....За 1-2г. ще завърша училище...Но гърдите ми няма да пораснат и слет 1-2г. ще съм отново в същото положение! :!:

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 20:37
Именно за тази липса за зрялост говоря - ти претендираш за интелект и зрялост при взимане на решение, а не можеш да направиш разлика какво е метафора (за примера с Поршето говоря...). В къщи с дъщеря ми и мъжа ми си поговорихме и един от съветите беше, че вместо примера с Поршето е трябвало да ти дадем пример с венерически болести - "Ако всички девойки в класа имат вече венерически болести, значи и аз трябва да имам ..."

И предлагам изцяло да прекратим темата - обиколи пластичните хирурзи, и после имаме една молба - честно да ни напишеш какво са ти казали и Н. Георгиев, и Ил. Стоянов, и Тепавичарова...ама честно.

Ще напиша...разбира се!Много скоро...И дано тогава вече млъкнете всички!

ChoCoLaTe_GiRL
14th January 2009, 20:41
Според мен този комплекс го имат голяма част от подрастващите,защото се сравняват с поп фолк певиците,с други свои връстници,на които родителите са им угодили и се опитват да им подражават,и то не само за бюст,а за цялостна визия.И вероятно не са те виновни,а обществото,в което живеем,и това,че насажда фалшиви ценности.
Направило ми е впечатление как майка угажда на детето си, за всичко,защото не искала да го лишава от нищо и съответно това води до много лоши последици.
И ми се струва,че прекаленото разглезване води точно до такива последици.Момичето си наумява,че иска нещо и се стреми да го получи на всяка цена (с цупене,правене на инати).В момента не искам да обидя никой,не познавам момичето,което е пуснало темата,но ми звучи сякаш иска на всяка цена да получи "мечтаната си играчка".
И аз никога не съм си харесвала бюста (или по-скоро липсата на такъв),но не съм изпадала в депресии или в някакви крайни състояния.
Дано не прозвучах много крайно,Chocolate girl,просто това е виждането ми по въпроса като цяло,не визирам само теб,а и съдя само от някои твои мнения (вероятно много други момичета на твоята възраст също си мечтаят да приличат на Андреа или някоя друга певица) :roll:

Мога да ти кажа само, че не искам да приличам нито на Андреа, нито на Галена....
Гърдите им ми харесват....Горе доло искам така да изглеждат и моите и точно поради тази причина пуснах другите две теми...Не виждам нищо лошо в това! :wink:

white_snake
14th January 2009, 21:52
вместо примера с Поршето е трябвало да ти дадем пример с венерически болести - "Ако всички девойки в класа имат вече венерически болести, значи и аз трябва да имам ..."

:2014: :1301: ей това беше адската глупост!Кой би искал да има венерическо заболяване и що за пример е това?
По същата тема,аз пък разговарях тази вечер с моето семейство,като включа и мнението на поколението на нашите родители - разбирай хора към 60-те.Забележи,всички бяха на мнение,че ако момичето е плоско и има комлекс за това,няма лошо да го направи!
и по тоя повод - камъка го прави попчето! :arrow:

valeto
14th January 2009, 22:14
:shock: Леле, изчетох всички постове и това, което са изложи като факт да не си слага момичето силикон е само ... възрастта. Че кога стана възрастта показател за пластична намеса? И ако вместо силикон в гърдите пише за операция на носа или ушите, защото са й големи например и това я комплексира, пак ли така ще й се отговори - да не го прави, защото е на 17. Моля ви! :roll:
Шоколадово момиче, ако наистина малките гърди те комплексират, ако си наясно, че като всяка друга операция и тази крие рискове, ако са наясно родителите ти и най-вече, ако има лекар, който да ти направи операцията ... аз проблем да го направиш не виждам :wink:

Excel
14th January 2009, 22:17
Браво Вале , ти ни разби . Вкара нов поглед в темата . Само за нослето май ще има наистина ограничение за възрастта .

Benti
14th January 2009, 22:17
Идиотско е авторката да трябва да се БОРИ с всяка една от нас.
Аз я намирам за достатъчно интелигентна за годините й и затова смятам, че осъзнава сериозността на решението си.

Също не съм съгласна, че трябва да ходи на психотерапевт, за да реши проблема с комплекса си. Ами то тогава нямаше да се гримираме, нямаше да спортуваме и да се обличаме добре. Щяхме масово да ходим по психолози, за да се харесваме естествени и с косъмчета по брадата. :?:

Тя може по същия начин да посъветва родилите да отидат да им втълпят, че увисналия бюст е признак на женственост - все пак цяло дете си родила, как да не се гордееш с бюста, хранил го еди колко си време. Е, извинявайте, ама..точно в тези години този номер не минава. И да, новата, заобикаляща ни среда ни насажда комплекси ден след ден. Изобретяването на фотошопа е накарало множество момичета да се чувстват дебели, грозни и неспособни да се доближат до изяществото на мацката от корицата. НО, докато не се превърнем в някаква висша раса, готова да се погледне в огледалото гола голеничка, естествена и след всичко това да кимне одобрително с глава..е та, до тогава ще пълним гушите и на пластичните хирурзи и на Л'ореал.

diastemma
15th January 2009, 10:03
Chocolate girl, наблюденията ми върху жени с импланти и други естетични операции ми показаха, че отношението на другите хора, животът и съдбата им не се променят по никакъв начин, което им действа разочароващо (един вид много усилия за нищо).

Ти би ли се оперирала, ако след това никой не забележи промяната в теб, един вид само заради себе си?

Марулка
15th January 2009, 10:12
Chocolate girl, наблюденията ми върху жени с импланти и други естетични операции ми показаха, че отношението на другите хора, животът и съдбата им не се променят по никакъв начин, което им действа разочароващо (един вид много усилия за нищо).

Ти би ли се оперирала, ако след това никой не забележи промяната в теб, един вид само заради себе си?

Само да поясня пред милото момиче-Chocolate girl,че diastemma е един много уважаван потребител от нас в този форум....и ако нашата дума не значи нищо за нея,нека се замисли върху това което diastemma казва.
Преди няколко поста и аз намекнах за същото! :!:

white_snake
15th January 2009, 10:22
както момичето многократно каза:правя го заради собствения си комплекс,нито да подобрявам сексуалния си живот,нито за някой друг.Правя го единствено заради себе си! :idea:
Ей,не спряхте да го дъвчете момичето ,наистина....

rea
15th January 2009, 11:09
Разбира се, че отношението на другите хора няма да се промени. Е всъщност не съвсем. Нали има вече тема във форума за това и там е писано друго :wink:
Другото, което се предъвквам тук е желанието на момичето да прилича на фолкаджийка. Та нали и ние обсъждаме гърдите на известни и неизвестни жени, които харесваме в отделна тема. Там може да се видят снимки на фолкаджийки, на порнозвезди и т.н. Така че не виждам разлика между това, което иска тя и това , което сте искали и вие.
Искала била да изглежда секси по модела, който налага съвременното общество. А ние защо си прикачихме гърди. Убедена съм , че повечето можехме да си ходим с нашите. Нали пишем , че сме били със сутиен 75 В , е повечето айде. Това е един много добър размер за много жени лишени от всякакъв бюст. Обаче след раждането поувиснали. Е добре де баба ми ще каже "Там е чарът на кърмилата жена :lol: " Освен това на повечето гърдите им не са били грозни и слагането на импланти не е било наложително, а наистина каприз да добавим още малко блясък към визията си пък бил той изкуствен. А ако това момиче и А чашка не може да сложи. Не съм съгласна да слага чорапи в сутиена. Защо вие като сте слагали чорапи, после сте сложили и силикон? Нали има подплънки и прочее хитрости. Явно 40 години е трудно да се живее с комплекс. Защо това девойче да живее така? Да има пари и смелост, но ей така от мазохизъм да си дреме в черупка. :roll:
Че е малка малка е, но има само 1 година до пълнолетие. Не е на 14 -15. Пък и всичко е индивидуално. Разбирам, че искате да я предпазите от болката, от евентуално разочарование (недай боже), но по-добре е да и се даде съвет, а не само порицание. Сякаш е забременяла от случаен или е надрусана.
И наистина темата загуби смисъл. Пък тя девойката ще стане на 18, докато предъвкваме :lol: :lol: :lol:

SweetShark
15th January 2009, 11:26
Rea, аз предлагам да спрем да даваме съвети и да коментираме мотивите на детето и да оставим специалистите (пластичните хирурзи) да си кажат думата. Което девойката може да постигне дори и само с няколко обаждания по телефона, без да плаща за прегледи по 30на лева.

А на Лиофи предлагам да направи отделна рубрика "До 18" или "Sweet Teens", и там тинейджърите да си общуват свободно на техния си език (и където всички 16-17 годишни със силикон ще си дават съвети една на друга). Тогава няма да има обидени.

rea
15th January 2009, 11:32
Права си. И аз това повтарям в постовете си. Консултация с пластичен. Но не мисля, че трябва да се делим на тийнове и зрели жени. Може би, защото нямам проблем в общуването с малките. Трябва да търсим общ език и да ги разбираме. Все пак не сме чак толкова различни. В тоя форум си приличаме по едно- стремежът към красота :wink:

white_snake
15th January 2009, 11:36
Rea, аз предлагам да спрем да даваме съвети и да коментираме мотивите на детето и да оставим специалистите (пластичните хирурзи) да си кажат думата. Което девойката може да постигне дори и само с няколко обаждания по телефона, без да плаща за прегледи по 30на лева.

В такъв случай се оказва ,че и форума е излишен.Тя не е 1-вата,която задава подобни въпроси,нали?Или тук се отговаря и действа избирателно и по симпатичност. :lol:
А иначе - много жалко,че не разбираш езика на тийнейджъра....
...хмм,....не съм чувала някой да е споменавал досега за възрастови граници?по тая логика дай да направим рубрика - пенсионер? :lol:

Nelina_02
15th January 2009, 16:19
Мила Анелия, като жена разбирам комплекса ти, но като майка, не мога да не напиша и моето мнение, въпреки, че осъзнавам, че не искаш съвети, но просто бих искала да те помоля да помислиш върху следното нещо.
Отговори сама на себе си, не ми отговаряй тук.Осъзнаваш ли, че това е операция и като такава крие доста рискове.Осъзнаваш ли, че това е решение, което ще промени живота ти до самият му край, недай боже, пак казвам недай боже, да се случат усложнения, отхвърляне на импланти и какво ли не.Осъзнаваш ли рисковете, които се крият и които нито един лекар не би поел, осъзнаваш ли, че поне 2 пъти ще ти се наложи смяна на импланти, било то поради забременяване или друга причина ами ако е свързано с разочарования, осъзнаваш ли, че медала има две страни и първоначалят интусиазъм, надежда и желание за промяна може да имат друг обрат.Казваш, че родителитите те разбират, това е много добре, но говорите ли за рисковете от такава интервенция.Прочети внимателно отново темите с пострадалите момичета, техните сълзи и разочарования и ако въпреки всичко това не си промениш решението, ти желая успех, но седни преди това и хубаво си помисли дали си заслужава наистина.Помисли хубаво за плюсовете и минусите.Не се сърди на съ- форумките, тези, които са против, просто се изказват от гледната точка на майки, загрижени за децата си, понякога, просто, ние жените сме по-емоционални и темите се 'разгорещяват'.Успех отново и дано наистина трезво осъзнаваш какво правиш.

Марулка
15th January 2009, 16:24
Много силна тема:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=5798
прочети я и пак помисли.Повярвай ми че и аз бях на крачка да се откажа.

Limoni-Johni
15th January 2009, 17:03
Ох, изчетох на един дъх цялата тема.
Както в началото бях безкрайно изпълнена със съчувствие към момичето, така накрая вече тази девойка (не жена) ми звучеше наистина като истерично хлапе, което иска на всяка цена нова играчка... /видях такова в един от хипермаркетите - целия магазин го чу как истерясва, ама то беше на не повече от 4-5 годинки :lol: /
Та, Шоколадово момиче, ясно е, че никой от нас не може да те спре. Но на много от нас ни пука за безотговорните деца! И се опитваме да ви предпазим от неразумни постъпки!

P.S. И си виж правописа, преди да ми обясниш колко голяма и зряла си.

danas
15th January 2009, 19:33
МНОГО загрубя тази тема,хайде охладете страстите вече :!:

боряна христова
15th January 2009, 21:33
Да поясня,че не се заяждам, просто подкрепям лелките Гуен,Томи,Доротея,Shark ... :1242:
извинявам се,но ми се струва леко смешно,сами да се изтъквате,че сте лелки,пък и да се сърдите за това. :lol: ,само защото едно момиче по-горе беше написало,че Лелка!( без да споменава възраст!) направила злобен коментар по нейн адрес в някакво заведение.... Аз бях написла по горе поста за лелките ...и аз не можах да разбера защо изведнъж всички взеха да виждат лелки..Лелки ,ама като Ви гледам цицките хич не ми приличат на цици на лелка(понеже повечето сте с такива снимки в форума)Така че стига сте се виждали изведнъж всички лелки МОЛЯ ВИ . Добре знаете че по горе не ставаше въпрос за вас и от това се дразня че взехте изведнъж всички иронично да се наричате лелки.. Целувки за всички..

Mirami
15th January 2009, 22:47
Леле, каква весела темичка се е заформила :lol:

Ще взема и аз да посъветвам нещо момичето: след като си сложиш цици, вземи и си оперирай граматиката, защото куца здраво :twisted:

demili 1
15th January 2009, 22:58
Леле, каква весела темичка се е заформила :lol:

Ще взема и аз да посъветвам нещо момичето: след като си сложиш цици, вземи и си оперирай граматиката, защото куца здраво :twisted:

Много си груба :( ! Не знаех, че този форум е само за висшисти. :roll:

Mirami
15th January 2009, 23:17
И аз не знаех, че приоритетите на 17-годишните са 1. цици 2. граматика.

Всъщност се съмнявам, че изобщо граматиката й влиза в приоритетите :wink:

Между другото, граматиката не се учи в университетите, стигат ти учебниците до седми клас.

ChoCoLaTe_GiRL
16th January 2009, 00:01
Chocolate girl, наблюденията ми върху жени с импланти и други естетични операции ми показаха, че отношението на другите хора, животът и съдбата им не се променят по никакъв начин, което им действа разочароващо (един вид много усилия за нищо).

Ти би ли се оперирала, ако след това никой не забележи промяната в теб, един вид само заради себе си?

Както казах по горе...
Правя го заради себе си... :wink:

Beauty
16th January 2009, 00:08
Темата наистина придоби махленски нюанси...
Наистина не виждам смисъл този "дебат" да продължи, защото момичето така или инъче ще направи това, което е решило, и така или инъче всяка от нас вече си каза мнението...
Разговорът започна да се върти в кръг и от около 2-3 страници насам единствените различни неща, които се казват, са само цветни "епитети", саркасични афоризми, егоистични психоанализи и прочие мъдрости... :2045:
И аз в тоя ред на крилати мисли и сентенции, да се опитам да разведря малко обстановката.. :D
Бюстът безспорно е важен за една жена, но да не забравяме, че по циците посрещат, ама по ума изпращат... :pinkglasses:

ChoCoLaTe_GiRL
16th January 2009, 00:15
И аз не знаех, че приоритетите на 17-годишните са 1. цици 2. граматика.

Всъщност се съмнявам, че изобщо граматиката й влиза в приоритетите :wink:

Между другото, граматиката не се учи в университетите, стигат ти учебниците до седми клас.

Ти нали си с перфектна граматика......Какво толкова си се загрижила за моята! :wink:

ChoCoLaTe_GiRL
16th January 2009, 00:39
Здравейте на всички! Може, би за последен път пиша тук...Поради простата причина, че има коментари с които много ме нападате...и все пак аз не се чувствам длъжна за да ви давам обяснения.....Не съм искала да обидя никой!Извинявам се, ако съм го направила....!
Напълно съм съгласна,че всеки има право на мнение.....Все пак всички сме различни и не може всички да имаме еднакво мнение по въпроса.....
Изчела съм всички мнения, които сте писали по темата....Знам, че има много жени във форума, които са ,,доста,, по-големи от мен и коментарите които ги писаха, разбирам, че са били с цел да ме посъветват и да взема правилното решение...(за мое добро)....а не да съжалявам един ден....за този т.нар. от вас ,,каприз" на 17г.!
Момичетата, които ме подкрепиха ги разбирам напълно....Били са в моето положение и знаят как се чувствам!
Не смятам да продължавам да пиша....(с цел да се повтарям)...Написах достатъчно неща....за мен....за това как се чувствам...
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Прочела съм много от темите тук...Запозната съм с рисковете от една такава операция....и въпреки това...аз съм твърдо решила да направя тази крачка!
Вече съм взела решение, че ще се оперирам...Заради мен самата...не заради някой друг...За да се почувствам пълноценна, щастлива, женствена....За да се почувствам ЖЕНА.....(дама,момиче и т.н...както искате го разбирайте) !Както аз, така и моите родители са запознати с рисковете на операцията...! :wink:

Успехи и целувки на всички!
:girl_kiss2: :girl_kiss2: :girl_kiss2: :girl_kiss2: :girl_kiss2:

еМ ДжИ
16th January 2009, 11:04
Искам и аз да напиша нещо.
Да се чувстваш жена - това идва от мислите ти, от самочувствието ти, от УМА, акъла, умствения багаж и т.н. Ако ще и самолет да си имплантираш, нова психика, няма как да имплантираш.
Ако си умна, забавна, чувстваш се добре и се забавляваш, винаги усмихната, винаги весела, добра, не-депресирана, тогава и хората около теб ще те приемат такава - ще те приемат красива. Но трябва да го осъзнаеш, въпреки,ч е тези неща не се получават самоцелно, трябва да ти идват отвътре.
Аз прекарах 2 години с една гърда и самочувствието ми не се е понижило никога, за този период се преместих сама на квартира, започнах хубва работа, зарязах си "серизния" приятел, намерих човека за мен (с когото сме си заедно) и въобще само хубави неща. Да, не твърдя, че ми е било хубаво да не мога да си облека банския в съблекалнята на басеина или да не нося изрязани блузки, но това не е било никога на преден план, живяла съм си живота и съм гледала напред.
Ясно ми е, че твоя случай се касае за нещо, което няма да имаш до края на живота си, ако не се подложиш на операцията, но все пак ми се струва, че влагаш всичките си мисли и усилия и амбиции за това нещо, което съвсем не е толкова важно. На света има къде-къде по-важни неща, на които трябва да обърнеш внимание. КАто образование, приятели, както и да мислиш за здравето си.
Ако сега си с ниско самочувствие, заради това, че нямаш цици, след операцията ще си с ниско самочувствие за нещо друго, че носът ти не е идеално прав, примерно. Самочувствието се гради с мозък, всичко идва от главата и моят съвет е да си направиш сериозни планове за живота, да обърнеш внимание на хората около теб (защото ми се струва, че само в огледалаото се гледаш - изпускаш хубави моменти, които едни цици няма да заменят). Неудовлетвореността от себе си няма да оправиш с една операция. Трябва да навириш носа, да си знаеш цената и най-важното да имаш покритие на самочувствието, което се постига с успехи зад гърба.
Когато се изградиш като личност, когато наистина знаеш, какво искаш, тогава прави стъпки, при които са свързани с рязане и шиене на кожа. Защото не забравяй, че сега ИМАШ ИЗБОР, но след една неуспешна операция (не дай си Боже) няма да имаш избор ...

Limoni-Johni
16th January 2009, 11:15
еМ ДжИ, шапка ти свалям!!! :bravo:

Марулка
16th January 2009, 11:32
:bravo: Ем Джи.......преди няколко поста визирах точно теб-че си единствената от нас.....оперирана по мед. причини :idea: Всичко друго е каприз и суета :!:

demili 1
16th January 2009, 11:40
:bravo: , но се натъжих....

pticasprujina
16th January 2009, 14:40
Доста мислих преди да пиша в темата, но счетох че би било от полза на Шоколадовото момиче ако научи историята на моите гърди. :) Не искам да Ви подвеждам - нямам силиконови гърди, нито имам намерение някога да си слагам, просто при мен нещата си се развиха от самосебе си. Докато забременея имах съвсем малки гърди - бяха като лисичи муцунки, нямаше сутиен за мен или имаше някакъв размер, който беше размер 0. Никога не мие липсвало самочувствие, или интерес от мъжка страна. Когато забременях, въпреки, че не качих много килограми - 14, гърдите ми ужасно се уголемиха (поне тогава така си помислих). След 2 раждания и ок. 15 отгоре си имах едни съразмерни за тялото ми гърди. Естествено поувиснали, но с подходящ сутиен си изглежт перфектно. Да, ама то е заради качените килограми, ще кажат някои. Ми не е точно така - миналата година свалих 8 килограма, намалението в гръдната ми обиколка беше всичко на всичко 2 см - от 104 на 102.
Мило момиче, не знам ако си сложиш импланти сега и в последствие нещата се развият както при мен, дали няма да съжаляваш?

боряна христова
17th January 2009, 14:48
Искам и аз да напиша нещо.
Да се чувстваш жена - това идва от мислите ти, от самочувствието ти, от УМА, акъла, умствения багаж и т.н. Ако ще и самолет да си имплантираш, нова психика, няма как да имплантираш.
Ако си умна, забавна, чувстваш се добре и се забавляваш, винаги усмихната, винаги весела, добра, не-депресирана, тогава и хората около теб ще те приемат такава - ще те приемат красива. Но трябва да го осъзнаеш, въпреки,ч е тези неща не се получават самоцелно, трябва да ти идват отвътре.
Аз прекарах 2 години с една гърда и самочувствието ми не се е понижило никога, за този период се преместих сама на квартира, започнах хубва работа, зарязах си "серизния" приятел, намерих човека за мен (с когото сме си заедно) и въобще само хубави неща. Да, не твърдя, че ми е било хубаво да не мога да си облека банския в съблекалнята на басеина или да не нося изрязани блузки, но това не е било никога на преден план, живяла съм си живота и съм гледала напред.
Ясно ми е, че твоя случай се касае за нещо, което няма да имаш до края на живота си, ако не се подложиш на операцията, но все пак ми се струва, че влагаш всичките си мисли и усилия и амбиции за това нещо, което съвсем не е толкова важно. На света има къде-къде по-важни неща, на които трябва да обърнеш внимание. КАто образование, приятели, както и да мислиш за здравето си.
Ако сега си с ниско самочувствие, заради това, че нямаш цици, след операцията ще си с ниско самочувствие за нещо друго, че носът ти не е идеално прав, примерно. Самочувствието се гради с мозък, всичко идва от главата и моят съвет е да си направиш сериозни планове за живота, да обърнеш внимание на хората около теб (защото ми се струва, че само в огледалаото се гледаш - изпускаш хубави моменти, които едни цици няма да заменят). Неудовлетвореността от себе си няма да оправиш с една операция. Трябва да навириш носа, да си знаеш цената и най-важното да имаш покритие на самочувствието, което се постига с успехи зад гърба.
Когато се изградиш като личност, когато наистина знаеш, какво искаш, тогава прави стъпки, при които са свързани с рязане и шиене на кожа. Защото не забравяй, че сега ИМАШ ИЗБОР, но след една неуспешна операция (не дай си Боже) няма да имаш избор ...Мила зная че сигурно няма да ти се говори но какво се е случило с теб?Може и да си разказвала но аз нямам спомен?

Divinemouse
17th January 2009, 14:53
По добре не питай .....
Ем Джи ,свалям ти шапка за свежия дух след всичкото преживяно...

еМ ДжИ
18th January 2009, 11:38
Мерси, мили момичета! Много сте готени, жалко само, че момичето може би няма да прочете мнението ми (малко позакъснях).
Боряна, оперирана съм от рак на гърдата. Писала съм някъде затова, но забравих къде. :)
Айде, със здраве и дано да го е прочела ...

yoli
18th January 2009, 16:30
И аз страшно много ти се възхищавам еМ ДжИ!!!

aniK
18th January 2009, 16:40
Аааа, и аз да кажа, че ти свалям шапка еМ ДжИ :girl_in_love:

milena127
20th January 2009, 18:18
Ах, колко жалко сега виждам темата.
Относно решението да се оперираш в момента няма да ми стигне времето да коментирам, но искам да помоля авторката да сподели защо точно надмускулно с разрез през аеролата е решила да се оперира?

От личен опит, като човек, който също е бил с "две пъпки" и в момента е точно с надмускулно през аеролата искам да я посъветвам ако държи да се оперира да проучи много добре методите и да прецени какво иска да си сложи.
Аз наскоро родих и в момента кърмя. Определено вида на гърдите ми се промени, а за да успея да кърмя положих ЗВЕРСКИ усилия. Въпреки тях гърдите ми не успяват да произведат достатъчно кърма заради притискането на жлезите от импланта. Мило момиче, в момента това може да ти е мнооого далечен проблем, но добре си направи преценката дали някой ден няма да се окаже важно.
Ако ми остане малко повече време довечера ще напиша по-подробно какво точно се промени и какви са възможните проблеми с този метод.

joliy
20th January 2009, 19:07
milena127, честито бебче! :1223: :2020: Да е живо и здраво и много радост да ти носи (момченце или момиченце е?) Вероятно си писала, но не влизам редовно. ще ми е интересно да разкажеш за промените с гърдите, когато можеш, разбира се, бебчо сигурно ти изяжда времето...:)

Mycka
20th January 2009, 20:11
Всичко друго е каприз и суета :!:

а така!аз от самото начало го приказвам това ама ... :2022:

но въпреки всичко има една приказка-харесай първо себе си,за да се харесаш на останалите
има доста хора,които не харесват тялото си по ред причини и сега с напредването на медецината има възможност да се корегира нашите "малки"дефекти

всеки с разбиранията си
аз лично имам няколко големи видими белега по тялото,но не бих ги премахнала с пластична операция,но не всеки,който има белег би се сгласил със същото

хора всякакви-рядко се среща някой да те приема такава,каквато си!радвам се за ЕмДжи и че е успяла да намери такъв човек до нея :!: наистина е рядкост!

не е казано,че ако си сложи човек силикон например и умствения му багаж ще намалее.просто аз лично по себе си съдя,че като се погледна в огледалото не винаги се харесвам ако не внеса малко "помощ",но не съм се оставила да бъда смачкана от масата и заради някого!ако например ще си слагам силикон бих го направила за собствено удоволствие,а не да бъда мечта на някой чекиджия
ще го направя,защото ще съм преценила,че има нужда и за да се харесам сама себе си

Babri
20th January 2009, 20:23
ако например ще си слагам силикон бих го направила за собствено удоволствие,а не да бъда мечта на някой чекиджия
ще го направя,защото ще съм преценила,че има нужда и за да се харесам сама себе си

Браво,браво,сега вече разбираш защо ние сме си сложили силикон,нали? :P

Mirami
20th January 2009, 20:28
но въпреки всичко има една приказка-харесай първо себе си,за да се харесаш на останалите
има доста хора,които не харесват тялото си по ред причини и сега с напредването на медецината има възможност да се корегира нашите "малки"дефекти


Муцка, не мога да не ти направя Евалла.... Невероятна промяна има в теб, радвам се, че се прости с някои твои предразсъдъци!
Чест ти прави това!

Crazy_girl
20th January 2009, 22:53
Здравей Милена! Радвам се че отново се реши да пишеш. Много ще ми интересно мнението ти сега когато вече си имаш бебче. Съжаляваш ли за метода на поставяне на импланта или просто за това че разрезут е през ареолата и сега имаш проблеми да кърмиш? Как по-точно се промениха гърдите ти? Всичко което се сетиш, пиши, ще е от полза.

боряна христова
21st January 2009, 02:56
Здравей Милена! Радвам се че отново се реши да пишеш. Много ще ми интересно мнението ти сега когато вече си имаш бебче. Съжаляваш ли за метода на поставяне на импланта или просто за това че разрезут е през ареолата и сега имаш проблеми да кърмиш? Как по-точно се промениха гърдите ти? Всичко което се сетиш, пиши, ще е от полза. Офф мила и аз искам да разбера същите неща,и аз оперирана през ореолата,надмускулно..Наис ина ще е много полезна информация..

Mycka
21st January 2009, 08:16
Муцка, не мога да не ти направя Евалла.... Невероятна промяна има в теб...

ами... не мисля,че съвсем сте ме разбрали,но в общи линии...
както и да е
всеки си е "господар" на тялото,така че взима решенията,които прецени,че са най-добри за него
ако реши да си откъсне ръката само защото си мисли,че ще изглежда добре - си е негово решение ;)

бъдете щастливи :2003:

rea
21st January 2009, 16:46
Здравей Милена! Радвам се че отново се реши да пишеш. Много ще ми интересно мнението ти сега когато вече си имаш бебче. Съжаляваш ли за метода на поставяне на импланта или просто за това че разрезут е през ареолата и сега имаш проблеми да кърмиш? Как по-точно се промениха гърдите ти? Всичко което се сетиш, пиши, ще е от полза.

:arrow: Бързам да отговоря, за да не стане късно.
:!: :!: Не съгласявай на метода през ареолата :!: :!: Прерязват се много млечни каналчета и след време ще имаш проблеми при бременност и кърмене. Това е нещо, което всеки добър лекар предупреждава. За теб най-добрият вариант е разрез под гърдата и предвид това, че нямаш никакви гърди под мускула. Белезите са съвсем малки и почти не личат, а и не вярвам да криеш от бъдещите си приятели, че си силикон. Това е нещо , което не може да се скрие :wink:

И аз чакам Милена да разкаже повече, че се замислям за второ дете :lol:

Crazy_girl
21st January 2009, 19:44
Благодаря за информацията, но моята операция беше преди 5 месеца вече.Интересува ме миленка да каже, понеже и аз съм надмускулно, но не щях и да чуя за през ареолата,макар че доктора така препоръча и си ги сложих с разрез под гърдата. Интересува ме да сподели и как са са променили гърдите и след разйдането и кърменето.

rea
22nd January 2009, 10:24
Oф, обърках те с Chokolate girl :lol: :lol: :lol:

боряна христова
22nd January 2009, 13:40
Явно Миленка е заета доста с бебока..Но я чакаме с голямо нетърпение де..

milena127
29th January 2009, 12:46
Леле, извинявайте момичета, наистина от този калпазанин не ми остава време да пиша.

Така, значи първо да уточня, че аз родих повече от 2 години след операцията. Това се оказа важно, понеже както се оказва каналите имат способността да се възстановяват поне донякъде с течение на времето. Та при мен все пак е имало време да се възстановят донакъде.
Иначе гърдите ми НЕ порастнаха особено по време на бременността. Това е индивидуално нещо и може да не се случи при всички. Има жени, на които доста им нараства бюста. При това положение, противно на написаното в един друг подфорум моите гърди почти не се промениха през бременността (ако беше станало това може би доста неприятно щях да се окажа в графата "топки в чорап"). Обаче определено гърдите ми (и по-точно зърната, поувиснаха от кърменето. Според мен няма начин при това дърпане толкова време да не се получи подобно нещо. За щастие аз съм с капковидни и освен това харесвам естествено изглеждащите гърди, така че при мен резултата е всъщност един съвсем нормален средно голям бюст в момента. НО знам, че има доста момичета тук, които определено харесват изпъкналите тип "видим силикон" гърди, така че имайте едно наум, че едва ли ще останат такива.
С горепосоченото ИЗОБЩО не искам да кажа да не кърмите - напротив, след мноооого прочетена информация за импланти, кърмене и прочее категорично искам да кажа, че кърменето поне в началото се оказва един ключ към здравето на детето ви, не сам докато е бебе, но и за бъдещето. Така че аз твърдо реших да кърмя.
Разреза през аеролата наистина е прекъснал малка част от каналите, но освен него имплантите, които са над жлезата също притискат каналите и ограничават производството на мляко. Поне при мен това е резултата. Въпреки това не се отчайвайте, вече няколко месеца успешно си кърмя детето (давам и добавка, но задължително и се кърмим), така че вие пак ще можете с малко повече упоритост да дадете здравословната кърма на детето си, просто в началото докато се отпушат каналите ще трябва да сте малко по-настойчиви, да кърмите по-често и да се изцеждате по-често, за да стимулирате производството.
В крайна сметка няма нищо фатално, всичко е въпрос и на голямо желание. Но ми се струва, че за млади, нераждали момичета, които тепърва ще избират метода, подмускулното поставяне вероятно е по-удачно.
Само да кажа, че естествено имам и едно голямо предимство - белезите преди да забременея не се виждаха много, но през бременността заради увеличението на аеролите съвсем изчезнаха.
Много дълго стана, дано ви е полезно :D

Бобето
29th January 2009, 14:15
Благодарим ти от все сърце за полезната информация.
Живо и здраво да е бебчето.

stiuardka
29th January 2009, 19:46
milena127
благодарим,определено ни беше полезна.Всичко хубаво :)

Мария Василева
30th January 2009, 02:23
С горепосоченото ИЗОБЩО не искам да кажа да не кърмите - напротив, след мноооого прочетена информация за импланти, кърмене и прочее категорично искам да кажа, че кърменето поне в началото се оказва един ключ към здравето на детето ви, не сам докато е бебе, но и за бъдещето. Така че аз твърдо реших да кърмя.
Миленке, Браво на тебе! :1223: :2020:

Divinemouse
7th February 2009, 23:21
http://www.dnes.bg/article.php?cat=5&id=65522

Бобето
7th February 2009, 23:58
http://www.dnes.bg/article.php?cat=5&id=65522


Така трябва!!!

В Dubai, САЩ, Brazil е забранено под 21 да се слага силикон, и затова слагат физ р-р.

bittersweet^symphony
9th February 2009, 22:15
Направо се втрещих :shock: . Според мен момичето наистина има нужда от психотерапевтична помощ, преди да прибегне до пластичната хирургия. Последната може и да реши "успешно" комплексите ѝ по повод гърдите (за които все пак не сме сигурни доколко са основателни, предвид, че иска да се хвърля на такива гърди като на фолк-певиците... По мое мнение ако момичето нямаше хептен никакви, по-скоро щеше да си "мечтае" за едни гърди с по-естествен вид и размер от тези на съответните певачки...). И все пак, ако още отсега си "направи" такива гърди, къде ще му излезе краят след 15-20 години? Това, което всъщност ме изуми, е изкривеният ѝ фокус върху следващите 2-3 години и пълният отказ да се замисли за времето след това... Нима след 10-15 години няма да има нуждата да се чувства красива и желана? Нима животът свършва с бала и кандидатстването? Ами за сватбата какво ще прави?

И моите гърди не са големи, но си ги харесвам такива. И само заради идеята за по-големи не бих поела подобни рискове, камо ли пък да отъждествявам женствеността с размера на гърдите си... Не мисля, че по-големите гърди биха ми помогнали да се чувствам повече жена. Че то по тази логика след тях ще има и още нещо, чрез което сигурно би следвало да стана още по-женствена, и така до безкрай... А това да пречи на социалния ти живот вече е направо страшно и има нужда от по-специално внимание от страна на компетентен специалист.

Що се отнася до родителите, мисля, че в една подобна ситуация е много по-трудно за тях да останат обективни. Защото виждаш как детето ти се тормози заради такива проблеми и ти се иска да спреш тази му болка. Но не всички родители биха имали смелостта да признаят, че всъщност проблемът на момичето е много по-дълбок от размера на чашката на сутиена. Още повече, смея да предположа, че ако момичето по природа има наистина "никакви" гърди, то това твърде вероятно е наследено и ми се струва съвсем нормално майка ѝ по-първа да рипне с подобно желание...

За протокола, не съм лелка, стринка или каквото там. Но ми се ще някой ден да стана и ми дреме как бих изглеждала тогава. И съвсем определено и отговорно не бих си проиграла всички карти сега, за да може за момента да изглеждам умопомрачително, а след 5-10 годинки да злобея, че изглеждам състарена и да не мога да се отърва от пластичната хирургия, даже и при най-добра воля... И защо? За да може към днешна дата на 9 от 10 мъже да им текат лигите по мен, вместо на 4-5, а утре да няма и 1-2... Нуждата от подобно одобрение вече ми се вижда болнава, ама айде, спирам дотук... Че сигурно и заради това ще ме изядат някои с парцалите :roll:

SweetShark
10th February 2009, 10:53
Както може би си забелязала, девойчето все още не ни е светнало какво са й казалаи самите пластични хирурзи...Щото нашето мнение отразява единствено степента ни на разум (мъдрост), докато докторите най-точно могат да кажат какво може и какво не може и какви са възможните последствия от такава интервенциа на тази възраст.

Dana10
10th February 2009, 21:22
Здравейте, не съм писала досега във форума, но ви чета от известно време, тъй като и на мен ми предстои скоро /на 2 март/ операция за повдигане и уголемяване ... та, изчитайки тази тема реших и аз да се включа. Не искам да давам акъл на който и да е, но след като някой иска мнение и пише във форум, би трябвало да може да приема и различни мнения. А ако целта на тази тема е само да се разбере колко време предварително трябва да се запише час за операция /както твърди девойката/ - има и по-лесни начини, например човек да се обади в съответните клиники и да пита.
А конкретно за поставянето през ареолите, само ще кажа, че въпреки че ще ми се прави повдигане и изрязване на кожа точно около тях и че аз предпочитах да ми се сложи и имплантът от там, за да нямам много белези, пластичният ми хирург не ми го препоръчва, ако смятам да раждам, тъй като винаги има риск впоследствие при кърмене, може да се получи мастит, ако се прекъснат някои каналчета и кърмата не може да преминава както трябва и т.н.... За протокола - на 35 г съм и съм раждала. Така че, ако ще си слага импланти, поне нека да избере най-подходящия за нея метод. Това е от мен, много дълго стана ... Поздрави на всички!

боряна христова
11th February 2009, 03:02
Лелеее ама аз явно бая съм "разлала кучетата" :1228: с това за лелката което Ви бях споделила...Всеки държи да каже...лелка ли е,баба ли е...а моято цел беше тогава съвсем друга,малко хора обаче я разбраха :!: Като се замисля :roll: преди време пластичната хирургия беше само за заможните ,а сега не е чак така.. а защо и да не кажем че вече много по малки момичета прибягват към тези операции,защо и тя да не е една от тях..Защо някак си е внедрена мисълта че само по възрастни жени ,трябва да си слагат? Времената се променят,поколението се изроди..вече на 11 г имат менструация..за какво да говорим изобщо :?:

mickey_82
11th February 2009, 05:53
Бобе може на 11 да имат менструация,но това не ги прави жени,нали...Вярно е,че поколенията се променят и в последните години момичетата правят нещата от по рано,от по-малки.Но много от тях все още не са дорастли за това..и подчертавам-много,не всички(разбира се има и изключения).
Просто важни решения като това е хубаво да се взимат поне над 20 годишна възраст,за да си минал през повече неща от живота и да можеш да преценяваш по-реално...
Разбира се ако живота ти е протекъл така,че на 17 да се издържаш,гледаш сама и да можеш да поемаш отговорност за действията си това вече е друго...Всичко опира до това колко си израсъл...

боряна христова
12th February 2009, 05:00
Бобе може на 11 да имат менструация,но това не ги прави жени,нали...Вярно е,че поколенията се променят и в последните години момичетата правят нещата от по рано,от по-малки.Но много от тях все още не са дорастли за това..и подчертавам-много,не всички(разбира се има и изключения).
Просто важни решения като това е хубаво да се взимат поне над 20 годишна възраст,за да си минал през повече неща от живота и да можеш да преценяваш по-реално...
Разбира се ако живота ти е протекъл така,че на 17 да се издържаш,гледаш сама и да можеш да поемаш отговорност за действията си това вече е друго...Всичко опира до това колко си израсъл... Съгласна съм с теб на 100% :girl_kiss2:

ледено_sЪrце
31st May 2009, 13:51
Един съвет от мен- нарадвай се сега на тялото ти такова, каквото е.
Имаш цял живот, за да правиш трансформации по него.
Големите гърди също ще ти омръзнат в един момент, защо си мислиш, че това е върхът на сладоледа?
Аз също на много пъти съм била на ръба на това да предприема крачка към операция- но какво, отидох си на бала с малък бюст, изглеждах нормално, а не пошло за възрастта си.
Ще ти кажа какво ме спря- аз бях започнала работа (защото нямах възможност за операция, едва ли родителите ми биха ме подкрепили финансово за такава прищявка) заплатата ми беше 550лв. за 15 дни в месеца- щях да имам възможност да работя и докато уча и вече щях да съм с нов бюст...просто срещнах мъж, който ме обожава такава каквато съм и започнах самата аз да се приемам такава.
А и реших, че е по-добре да поизчакам малко, защото не мисля, че съм готова да рискувам да си направя операция преди да родя- след раждането ми майка ми от малко B е отишла на D (не знам дали не е и по-драстична промяната, просто не зная реално измеренията на размерите и образно представям нещата) -бих пуснала снимки, но е малко некоректно да изтипосвам тук друг човек- та мисълта ми беше, че ако и при мен се наблюдава такова нарастване- просто не ми се мисли за какви корекции и обирания ще става дума...
Знаеш ли, май и с това е като с боядисването на косата- в един момент в пубертета ни писва от естественото и решаваме да се правим на какички с боядисани коси...после настъпва момент, в който ти се иска да си естествена, но няма как да си, защото почваш да побеляваш. :wink:
Аз си мисля, че доста от жените тук биха заменили имплантите си, за да се върнат във времето, когато са имали стегнати и естествени гърди- просто приеми, че всяко нещо идва по реда и с времето си.
Цял живот ще имаш възможност да си зряла- да се коригираш, да бъдеш с голям бюст и т.н. , радвай се, че сега имаш възможността да си естествена и да се гордееш сама, защото в един момент самият живот ще го отнеме от теб- не го прави ти първа. :wink:

te_dda
31st May 2009, 19:47
ооо, тази девойка едва ли влиза вече тук....

yoli
31st May 2009, 19:58
И най вероятно е вече с две гърди напред :roll:

te_dda
31st May 2009, 20:00
да търсиме заподозрени сред новооперираните с нови регистрации:!: :!: :lachen: :lachen: :lachen:

боряна христова
31st May 2009, 21:32
Каде е найстина шоколадовото момиче,каде се изгуби?

SweetShark
1st June 2009, 08:37
Аз ще си повторя горния пост - девойката така и не ни каза какво са я посъветвали докторите...

ChoCoLaTe_GiRL
1st June 2009, 18:13
Привет на всички!
Виждам, че все още се пишат коментари по темата която пуснах преди време...и има малко любопитни които се чудят дали влизам тук.. - Е, да влизам...но не пиша...По простата причина, че не смятам да давам обяснения за живота си, тъй като много от нещата които бях казала за себе си се разтълкуваха по различен начин...Но всеки има различна гледна точка на нещата...Въпреки това, на всеки които се е поинтересувал и ми е писал на ЛС съм му отговорила...
По повод на мненията, че силикон не трябва да се слага под 18г. - това си е лично ваше мнение...Явно хирурзите не мислят така..защото никой не ми посочи вратата....(както се пишеше в някои от мненията)..
Искате да знете какво е станало?Дали имам силикон?- Колкото и да е странно за някои от вас...Да на 17г. спагат силикон..и ДА имам силикон....Въпреки, че моят случай не беше от глезотия...искам да ви кажа, че никой хирург не го интересува защо ги слагаш дали от глезотия или от комплекс...Ти отиваш, плащаш и ти слагат...Правиш го за себе си...При положение, че човек има възможност не виждам причина защо да не го направи...А да, забравих, че според вас трябва да има навършени 21год....Но вашето мнение не съвпада с тяхното, така, че няма кои да ви послуша...И както казахте - ,,докторите най-точно могат да кажат какво може и какво не може..."...
Не съм първата която си слага силикон на 17г. няма и да съм последната...Така, че не виждам защо се разгорещиха нещата в тази тема...
На момичетата които искат да си сложат силикон..бих казала, че ако имат желание, наистина го искат и имат възможността да си го позволят и нищо не ги спира, независимо дали от комлекс, глезотия и т.н. (защото никои друг освен вас самите не трябва да го интересува защо го слагате, по простата причина, че живота си е ваш, тялото също) - не виждам никаква причина да не го направят...Независимо какво казват регистрираните тук...Те не решават какво да става и какво не..!!
Сори ако прозвучи грубо,но...Нито парите ги давате вие...нито сте лекари за да решавате, кой, кога и на каква възраст да го направи...Излишните коментари не могат да променят мнението на човек, които и твърдо решен на тази крачка...

Това е от мен!Не смятам да пиша в повече в темата поради горе посочените причини....Който има въпроси да ми пише на ЛС и ще отговоря!
Поздрави!
:) :) :) :) :)