PDA

View Full Version : SMS - тероризъм


Шоки
16th February 2009, 14:57
Здравейте, една моя приятелка от няколко месеца получава анонимни SMS - и от интернет със закани и обиди. Има ли начин да се разкрие регистрацията на човека, който стои зад това. Обаждах се на оператор, но попаднах на човек, който не беше на ясно.

Mirami
16th February 2009, 15:03
Не зная може ли да се разкрие, но почти всички модели имат опцията за недопускане на обаждания от анонимен номер.

Глей ква съм патка, ти говориш за смс, извинявай....Ще разпитам за подобна опция със смс-та...

barrуwhite
16th February 2009, 15:06
принципно смс-ите в мтел не са съвсем анонимни*, обаче тая информация могат да я поискат властите ако приятелката ти внесе жалба.

* регистрацията изисква мтел номер и някви имена - имената може и да са измислени, номера може да е на предплатена услуга

Мария Василева
16th February 2009, 15:06
На страницата на МТел за изпращане на безплатни съобщения пише:"Внимение, тази услуга не е анонимна!", така че трябва да може.
Начина е тромави - подава се жалба в полицията, но при положение, че продължава този тормаз, това е начина.
Предполагам, че и от операторите ще чакат документ от полицията, та колкото и да е бавна процедурата за момента мисля, чее единствената и по-добре да я стартира приятелката ти без да се губи повече време. :1246:

NESCAFE
16th February 2009, 15:07
Не може да няма начин да бъде открит зложелателят.
Даже се сетих за един случай с една наша худ. гимнастичка от националния ни отбор , която също бе получила такъв заплашителен смс точно преди състезанието с цел да повлияе на представянето и.
За няколко часа изпращачът беше открит.

Nastiya
16th February 2009, 15:15
От опит да споделя каква е процедурата при нежелани обаждания или смс -и.Подава се жалба в съответния полицейски участък и те там по вътрешен ред се свързват с централата на дадения оператор, който предоставя вече информация. Честно казано на мен дискретно ми казаха да не си губя времето в опити да открия кой ми звъни... И понеже спряха да ми се обаждат аз се и отказах. Има още един вариант - чрез някой познат в системата на оператора - тихо - мълком да се извърши проверката

Шоки
16th February 2009, 15:17
Много ви благодаря, и аз прочетох на страницата на м-тел, че услугата не е анонимна, но не пише как да се разкрие самоличността на човек, който злоупотребява. Знам също, че имената в регистрацията може да са измислени, но няма значение ако разберем подробната регистрация която е направена и да е под чуждо име може да има неща които да ни подскажат кой стои зад това. За всеки случай по съдържанието на тези съобщения знаем, че човека познава приятелката ми и е общувал с нея.

NESCAFE
16th February 2009, 15:21
И аз преди 2 години получавах смс -и , но от предплатена карта на Вивател.
Ходих до офиса на моя оператор , но ми казаха,освен да си изключа опцията за получаване на всякакви смс-и , друг избор нямам.
Но тук става въпрос за смс-и от комп. ,така че би трябвало да се хване.
Но пък, ако е от интернет клуб :roll: ,незнам как ще стане?

Мария Василева
16th February 2009, 15:27
И от интернет клуб са ги хващали, само да искат... забравих точно на кой политик някой беше пратил така заплашителен смс от клуб - и за нула време го хванаха.

Редовите граждани не могат да разчитат на такава скорост естествено и сигурно ще бъдат посъветвани да си търпят ..... но аз не бих се отказала.

NESCAFE
16th February 2009, 15:31
Така е, М.В. , обикновените хора сме прецакани отвсякъде.

svetlin4u
16th February 2009, 15:46
Kуче което лае - не хапе! :bubblegum:

Бобето
16th February 2009, 16:00
Един мой приятел е полицаи, и ми е разказвал за че има доста оплаквания от този вид, но имат късмет само онези , които имат връзки в упрвлението или съответният оператор. :cry:

Reason
16th February 2009, 16:15
Аз пък ще ти кажа да забравиш, че можеш да откриеш човека колкото и връзки да изкараш, стига разбира се пича да си е направил нещата както трябва:
Влиза през анонимно прокси в интернет (дори може и от някоя интернет зала без значение), регистрира си анонимна поща с фалшиви данни, регистрира се в мтел и почва да си праща колкото си иска, колкото му е кеф.Ако ще и 200 регистрации може да си направи така, стига да му се занимава и никой, ама никой не може да го хване.Така, че най-добрия съвет, който давам в подобни случаи е човека да си смени номера и да внимава следващия път на кой си го дава! ;)

svetlin4u
16th February 2009, 16:16
бе направо да си маха телефона

кой ги измисли тия звънящи притеснителни техники... :twisted: :lol:

did666
17th February 2009, 21:02
Ох,това е ужасно мен лятото така ме тормозише някакъв,представяше ми се за отчаян от живота затворник,който търси някой с който да си говори и случайно ми е намерил номера и всяка вече посред нощите ми звънеше и като си изключа телефона почваше да ми праща разни брутални смс-и.
Звъннах на оператор и помолих да му блокират номера ... и да не може да ми звъни!
Добре де,ама той почна да ми звъни от стационарен телефон .. абе ужас някакъв малко ми оставаше да си сменя номера

Най-добре звънни отново на оператор и дано попаднеш на някой по кадърен,такава опция със сигурност има!

Тайна
18th February 2009, 01:48
Добре, че приятелката ти не живее в Сащ, тук се плаща и за съобщенията които получаваш :shock: голяма простотия.Дано да успеете да намерите начин да го блокирате.

Mycka
20th February 2009, 08:57
кофти наистина...ако много я притесняват тия неприятни тия смс-и да подаде там жалба

иначе както каза крушката-светлинчо-куче,което лае не хапе

лелее аз като се сетя къв терор му хвърлям понякога с тия смс-и...май директно ще ме затворят в панделата :roll:

bibi_82
20th February 2009, 11:07
Ух за тоз тероризъм много мога да разказвам :D Веднъж една група деца ме тормози сигурно 6 месеца - излизам от банята и виждам неприето повикване от непознат номер - звъня да видя кой е - казвам че имат грешка и се почва - звънене по всяко време на денонощието - имала съм по 30 неприети повиквания за няколко часа и кофтито беше че звъняха от 3-4 различни номера. Колкото повече не обръщах внимание толкова по-упорити бяха :roll: Накрая престанаха за около 1 месец и тъкмо се зарадвах че съм се отървала и пак почнаха...Цялата работа доста се проточи но в крайна сметка се отказаха...
Наскоро пък имах баси случая - хем ми беше смешно хем се изцъклих :shock: Звъни тел към 1.30 посреднощ - аз спя ествествено и вдигам в просъница - чувам нещо аз съм еди кой си, приятел на твоя авер вчера се видяхме...даже не го изслушах - измърморих нещо незнам за какво говорите и затворих, изключих и звука на тел....на сутринта имах 3 неприети повиквания и смс - аз съм еди кой си, вчера се видяхме в момента съм с такси еди къде си( в софия някъде беше) ще мина да те взема само кажи че искаш и накрая - не се страхувай, не съм ченге :shock: Понастоява пича и на другия ден но накрая му обясних че нещо се е объркал жестоко и явно ми повярва, защото повече не е звънял. Имам и още интересни случки но и без това стана дълго та стига толкоз. :D

Шоки
20th February 2009, 11:47
С тези съобщения е ужас някакъв, съмняваме се вече в една наша приятелка, въпреки че не може да повярваме че може да е тя, но за всеки случай от тези съобщения приятелката ми има сериозни семейни проблеми. И за това е важно да разберем виновника за тая работа.