PDA

View Full Version : намаляване на ареолите?


salzica
1st March 2009, 16:26
Здравейте, мили момичета!
Имам следния проблем, който бих искала да споделя с вас и да чуя мнението и саветите ви. На 25 години съм. Имам добре оформени, големи гърди, но ареолите ми са много голями и направо мира не ми дават. Много бих искала да ги намаля, но повечето снимки на намалени гърди с намалени ареоли, които съм виждала са ужасни. Някак много неестествено крагли и изрязани седат. Чувала съм че има два метода за намаляване. Един чрез изрязване на периферията на ареолата - точно той седи мнгого неестествено. Другия метод е за изрязване на ареолата между зърното и периферията, като периферията остава и било по естествено. Поне така четох. Моля ви, ако някой се е зблъсквал с моя проблем, или си е правил операция да сподели.Много ще съм ви благодарна :roll:

Марулка
1st March 2009, 18:02
Вторият метод......лично на мен ми е много странен...... :roll:
Нещо не мога да си представя как ще станат нещата........ :roll: И всъщност тя външната страна ще е със същият диаметър.... :roll:

salzica
1st March 2009, 18:13
Ето това прочетох, в един английски сайт за тази процедура:

Surgical Reduction of Enlarged Areola

All reductions begin with a doctor examination to determine the available options to achieve the desired results. Areolar Reduction is done by removing some of the pigmented areola, either by an incision around the outside of the areola or by an incision around the base of the nipple. Very large areolas may require a lollypop-shaped closure. This is where a vertical incision runs down from the nipple as well as around the areola and then is closed in the shape of a lollypop.
The goal is to minimize scarring and this is achieved by performing the smallest incision necessary. Dissolving sutures are placed underneath the skin - these minimize scarring as well as eliminate the need to come back into the office for a "painful suture removal day."

Марулка
1st March 2009, 18:30
Сори.......ама когато е трябвало да уча съм бляла.......... :roll: и нищо не разбирам........но общо взето няма начин изобще да не си личи.........от където и да е разреза............. :roll:

salzica
1st March 2009, 18:33
Момичета рук съм качила една снимка на гърдите ми, за да разберете за какво става на въпрос. Моля за съвети :cry:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=347847
парола:1234

gwendoline
1st March 2009, 18:45
Момичета рук съм качила една снимка на гърдите ми, за да разберете за какво става на въпрос. Моля за съвети :cry:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=347847
парола:1234

На твое място не бих ги пипала. :idea: Симетрични хубави гърди с големи ареоли - мечтата на всеки мъж :idea: :cool: Рискуваш страшно с намаляването да станат различни :idea:

Бобето
1st March 2009, 20:05
Момичета рук съм качила една снимка на гърдите ми, за да разберете за какво става на въпрос. Моля за съвети :cry:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=347847
парола:1234


Според мен наистина ареолите са ти дразнещо големи и не ми харесват.
Ако съм на твое място и аз бих си направила корекцията.
И след нея дори и да са ясно изразени както казваш ти, пак ще са по-добре отколкото в този си вид.
Сега те закриват хубавите ти гърди!

mickey_82
1st March 2009, 20:23
Мила видях снимките ти и прочетох това ,което си написала на английски.Според мен описаният метод не е никак лош ,но много се съмнявам,че някои от докторите в Бг го практикуват.По скоро се прави първият вариант,при които се изрязва от външната страна ,тоест външния ръб на ареолата.според мен обаче ако док ти ги направи добре няма да са никак лоши и белезите не са толкова ужасни.
Помисли си хубаво,но според мен ако при теб кожата зарасва лесно няма да са толкова ярки белезите и ще получиш желания резултат...

diadora
1st March 2009, 21:01
Моите ареоли се увеличиха много през бременността.Прецени , дали ще бременееш в бъдеще и тогава си ги намали. :D

valeto03
1st March 2009, 22:26
и аз имам такъв проблем

Divinemouse
1st March 2009, 22:43
Момичета рук съм качила една снимка на гърдите ми, за да разберете за какво става на въпрос. Моля за съвети :cry:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=347847
парола:1234

На твое място не бих ги пипала. :idea: Симетрични хубави гърди с големи ареоли - мечтата на всеки мъж :idea: :cool: Рискуваш страшно с намаляването да станат различни :idea:


Напълно съгласна,аз също не бих ги пипнала...Риска при операция е по голям :cool:

stiuardka
2nd March 2009, 13:08
Аз също не бих ги пипнала,моите пък са много малки...природа,какво да правиш.Харесвай тялото си и не експерементирай с него,ако не си уверена в желания резултат.

salzica
2nd March 2009, 16:04
Момичета, мерси за мненията. Аз не си харесвам гърдите така и винаги ме е било срам като трябва да се събличам пред някой. Бих се подложила на корекция, но незнам дали няма да стане по-зле. От това, което прочетох в този форум, ме е страх да не стане от трън та на глог. За това ме интересуваше, ако има някой който е минал през това, да сподели.

aniK
2nd March 2009, 16:22
... Аз не си харесвам гърдите така и винаги ме е било срам като трябва да се събличам пред някой.

В момента гърдите ти са страхотни женски и пищни. Аз също не бих ги пипнала! Ако след бременност много се увеличат, може вече да се замислиш за някаква корекция, съчетана с друго (ако например увиснат и т.н.). Да се режеш само заради ареолите...НЕ! Гледай какви хубави зърна имаш!!!
Момиче, радвай се на страхотните си гърди!!!

petiarad
2nd March 2009, 16:40
И аз подкрепям момичетата.НЕ ГИ ПИПАЙ !! В старанието си да ги направиш по-красиви....да не станат по-грозни???

Бобето
2nd March 2009, 17:41
И аз подкрепям момичетата.НЕ ГИ ПИПАЙ !! В старанието си да ги направиш по-красиви....да не станат по-грозни???

Ами сега да не би да са много хубави...закриват и гърдите.

Бобето
2nd March 2009, 17:42
По тази логика, дай да не си слагаме силикон, че може да стане гаф и да осъмнем с по-грозни гърди от преди.

Във всичко има риск.

salzica
2nd March 2009, 17:49
Още не съм раждала, но се чудя може ли да станат още по големи от това, което са?! :shock: Другото, което си мислих е че парите не са ми проблем, за мене е важно, ако отида на консултация при някой да ми каже "Да ще стане по-добре и т.н. и т.н." или "Не, няма, не мога да ги направя така" например. Това, което ме притеснява от прочетеното изобщо по темата за хирургичните намеси е че явно никой не поема кой знае каква отговорност. Едва ли не "каквото стане, това".
:(

stiuardka
2nd March 2009, 17:55
Еми специалистите си знаят работата.Някои го правят,други нищо не обещават..Като всяко нещо си има рискове,а и явно никой не се е подложил на такава интервенция от форума..Можеш да се консултираш с лекар,но рискуваш много ,ако последва бременност както ти казват..

diadora
2nd March 2009, 18:08
Може да ги намалиш повечко,така че , ако се увеличат в бъдеще - да станат нормални.

Babri
2nd March 2009, 18:13
Salzica,имаш хубави и големи гърди.И не мисля,че ареолите ти са дразнещо големи.Съвета ми е като на повечето момичета тук-не ги пипай :wink:

Dana10
3rd March 2009, 23:20
Здравей, аз си правих такава операция преди няколко дни, но не знам още какъв е резултатът, защото съм с лепенки ... :wink: Като ми махнат конците ще ти пратя снимки, да видиш какво се е получило, силно се надявам всичко да е наред :2043:

salzica
3rd March 2009, 23:39
Бубе, мила ще чакам с нетърпение да знаеш! Надявам се всичко да е наред с теб и да се възтановиш бързо. :)

Glesanka
4th March 2009, 17:55
Buba 73, моля те прати снимка и на мен, моите ареоли са за корекция макар и по различни причини. При кой лекар си се оперирала и само това ли ти коригира? Също с каква упойка ти беше операцията и колко време траеше операцията? И разбира се КОЛКО ТИ СТРУВАШЕ? Благодаря предварително! :1203:

Dana10
4th March 2009, 18:59
Glesanka, не само ареолите, операцията ми беше повдигане + импланти + намаляване и оформяне на ареолите, но при мен бяха доста зле нещата - самите ареоли освен, че бяха станали много големи и отпуснати, бяха и с различна големина. Ще изпратя снимки и подробности, когато ми махнат конците. Дано да мога да се похваля! :)

diadora
4th March 2009, 19:07
Моля те , напиши при кой доктор и какви импланти .

Dana10
4th March 2009, 19:21
при доц. Тепавичарова се оперирах, имплантите са Ментор, 300 сс, среден профил, през ареолите

Glesanka
5th March 2009, 17:44
Буба, стискам ти палци, дано са ти станали хубави нещата. Моят случай е като твоя, само дето корекциите не бяха в една операция, а в три отделни - първо повдигането при един хирург, след 3 години силиконовите импланти при друг, и след още една кодина корекция на ареолите и по-точно на белезите от първата операция. За съжаление в момента пак имам нужда от корекция. Чакам с нетърпение да видя резултата ти! Пожелавам ти, както и на себе си най-страхотните :naked:.

Марулка
5th March 2009, 17:48
Glesanka сега в момента как са ти белезите от повдигането...... :roll:
И от каква корекция имаш нужда сега? :roll:

bittersweet^symphony
5th March 2009, 18:02
Аз също не намирам гърдите и в частност ареолите ти за грозни. Разбирам, че на теб ти пречат такива, каквито са. Но си мисля, че проблемът е по-скоро в твоята глава, отколкото да е реален. Прекалено много си се фокусирала върху тях...

Приеми се, такава, каквато си. Никой тук не е съвършен, всички искаме нещо си да е по-различно... Ако оправим едното, почва да ни дразни нещо друго, което преди изобщо не сме забелязвали. Човешка психика, какво да правиш :roll: Когато осъзнаеш, че винаги ще има нещо, за което да можеш да се хванеш и да не се харесваш, ще направиш и първата стъпка към самоприемането :wink: Сега ареолите са ти комплекс, после ще е друго. Защо те е срам да се съблечеш пред мъж? Тия, пред които иначе с удоволствие би се съблякла, да не би да са съвършени? Я ги разгледай малко и ще видиш, че не са. И те си имат своите малки и големи недостатъци, но едва ли биха легнали зорлем под ножа... И това пречи ли им да се събличат пред теб? Не! Защо тогава ти да имаш подобни комплекси?

И друго си мисля - ти хубаво искаш да си намалиш оперативно ареолите, но това не крие ли рискове в бъдеще да не можеш да кърмиш? Не съм много наясно, нека по-компетентните се изкажат... Би следвало да се замислиш и за това. Защото мъжете минават и заминават през леглото ни, но децата са друга работа...

Живей си живота, обърни погледа си към нещо друго и хич да не ти пука. Няма и да усетиш как ще се намери човек, който ще те обича точно такава, каквато си. И един ден, когато родиш, ако имаш все пак нужда от някаква корекция, може да се замислиш и за това, ако все още си на мнение, че искаш... Другото си е риск за глупости, мен ако питаш... :wink:

salzica
5th March 2009, 19:01
bittersweet^symphony мерси за съвета ти. Аз имам мъж до себе си, който много ме обича и те не му пречат. Това, което искам да направя е за себе си, а не за някой друг. А между другото въпреки че сме заедно от доста време ии от него се крия почти винаги и се срамувам. С риск да бъда нескромна, това е единственото нещо, което найстина не харесвам в тялото си. А що се отнася за кърменето - разбира се, че децата са на първо място и ако това би попречило на кърменето бих изчакала, но това, което прочетох до сега разбрах, че ако не се местят ареолите със зърната, а само се отстрани от периферята, няма да засегне каналчетата. Ако не е така момиета казвайте, разчитам на съветите ви и ви благодаря много на всичките ;-*

salzica
5th March 2009, 19:01
bittersweet^symphony мерси за съвета ти. Аз имам мъж до себе си, който много ме обича и те не му пречат. Това, което искам да направя е за себе си, а не за някой друг. А между другото въпреки че сме заедно от доста време и от него се крия почти винаги и се срамувам. С риск да бъда нескромна, това е единственото нещо, което наистина не харесвам в тялото си. А що се отнася за кърменето - разбира се, че децата са на първо място и ако това би попречило на кърменето бих изчакала, но това, което прочетох до сега разбрах, че ако не се местят ареолите със зърната, а само се отстрани от периферята, няма да засегне каналчетата. Ако не е така момиета казвайте, разчитам на съветите ви и ви благодаря много на всичките ;-*

жоро66
5th March 2009, 19:08
Много се въздържах да пиша тук, но не се стърпях.

Момиче, не си пипай хубавите ареоли. Защо мислиш че еднаквоста и напасването към определени канони и норми, измислени от някой друг е форма на красота. А къде отива твоята индивидуалност и уникалност!

Казвам ти, като мъж, всяка гърда и ареола е идивидуална ..... и в това се крие красотата и интереса на мъжете (а и на жените). Ще дойде време, че си родиш детенце, ще го кърмиш. Бюста ще претърпи метаморфози, тогава реши и коригирай нещата. Защо да не го съчетаеш и с имплант през ареолите и тяхното намаляване.

За сега не го мисли, ареолите ти са просто перфектни! Събличай се със самочувствие - имаш база за това. Всеки мъж ще бъде впечатлен от теб. Мисли и за това, че след 10, 15, а защо не и след 20 год. ще искаш още повече да имаш красив и повдигнат бюст...остави корекциите за тогава!

Каквото и да решиш, пожелавам ти добри резултати и ... повдигни брадичката на горе ... перфектна си :2043:

bittersweet^symphony
5th March 2009, 19:24
Аз имам мъж до себе си, който много ме обича и те не му пречат. Това, което искам да направя е за себе си, а не за някой друг. А между другото въпреки че сме заедно от доста време ии от него се крия почти винаги и се срамувам.

И от какъв зор се криеш и срамуваш? Ти си втълпила, че имаш проблем и оттам идва всичкото... Този мъж харесва ли те такава, каквато си? Харесва ли гърдите ти с тези ареоли? И той ли като теб мисли, че би било по-добре да ги оперираш?

SweetShark
5th March 2009, 22:21
Подкрепям мнението на Жоро. В тази големина на ареолите има нещо изключително женствено, което след корекция няма да го има. С риск да прозвуча цинично, ама при възбуда ареолите се надуват, и това действа много предизвикателно на мъжете...говори им за ЖЕНА.

Аз също бих ти предложила да почакаш с корекцията на ареолите до след раждане. Не пречи сега да отидеш на преглед при д-р Тепавичарова (аз съм оперирана при нея), тя ще ти каже най-правилното "действие" - аз бях ходила на преглед при нея 8 г. преди операцията, тогава бях убедена, че трябва да си сложа импланти с физиолигичен разтвор, и тя още тогава ме убеди с факти защо не трябва да го правя...затова смятам, че тя ще ти даде най-смислената препоръка.

te_dda
5th March 2009, 22:43
и на мен гърдите и ареолите на момичето ми харесват....ама явно е въпрос на лично усещане и възприятие.... то и на цси645 дупето ми харесва, ама на - мацката не си го харесва.... :oops: :lol: :lol:

yoli
5th March 2009, 23:14
При мен след една бременност и кърмене ареолите се увеличиха.Ако и след последваща втора бременност се увеличат още и аз лягам под ножа за намаляване :lol:

stiuardka
6th March 2009, 09:54
Мисля,че вече имаш достатъчно наши мнения,за да прецениш най-вече място дали са хубави или не,което всъщност те притеснява..решението остава твое :idea:

salzica
6th March 2009, 10:54
Мили съфорумци, мерси много за мненията и съветите ви :!: :)