PDA

View Full Version : Как да сваля 3 кг?


bedar
14th December 2005, 17:27
:D здравейте!От 4 месеца ходя активно на фитнес-през ден и тренирам по 2-2.30 часа.Висока съм 174см и тежа 58кг.Искам да сваля до 55.Три кг са си 3 кг!Приятеля ми ме харесва така и даже държи да не свалям.Тренирам с инструктор,но той също е на мнение 4е не трябва да свалям,но в краина сметка това е моето тяло и аз решавам.И така имам конкретен въпрос-какво да взимам преди или след тренировка,като изключим л-карнитина.Искам сигурен резултат!Чесно,с тренировки не мога да ги сваля вече 4 месеца,само се стягам :D

lady_godiva
14th December 2005, 19:32
Не сваляш килограми защото мускулната маса е по-тежка от мазнините. Самият факт че поддържаш едни килограми докато се стягаш показва че всъщност сваляш месо - и правиш мускул. Затова зарежи кантара и хвани сантиметъра - и без това какво значение има колко тежиш - важното е как изглеждаш.

Gavr1
29th December 2005, 22:47
И аз съм на това мнение!!!

_VIP_
29th December 2005, 22:53
Не сваляш килограми защото мускулната маса е по-тежка от мазнините.
ще ме прощаваш ама си в грешка :D

liophy
3rd January 2006, 11:28
Не е в грешка. В мускула има огромен процент вода, а както знаем мазнините са по-леки от водата (затова и в супата плуват отгоре).

Принципно ако ходиш на фитнес, в първите няколко месеца може да има минимално покачване на мускулната маса и ако да кажем си задържал едни и същи килограми, може да се каже, че си стопил малко мазнини.

Но това е толкова малко, че може да се пренебрегне. И освен това е само в началото - мъжете които целенасочено вдигат им е трудно да качат чиста мускулна маса след първоначалният период, какво остава за жените, които не вдигат тежко, не спазват програма за мускулите, не ядат протеини и имат по-малко тестостерон...