PDA

View Full Version : Днес бях на консултация при д-р Бояджиев...


mmmmmmm
30th December 2005, 17:56
Здравейте!Днес ходих на консултация при д-р Бояджиев,защото искам да си уголемя гърдите.Всъщност проблема при мен е,че нямам абсолютно никакви гърди:(Точно затова докторът ми препоръча да се спра на 200cc,защото ако сложа по-големи кожата ми много ще се опъне (от което ще се появят стрии),а другата опасност е след операцията да ми се разцепи шевът...Но на мен 200cc ми се струват много малки и точно затова искам да попитам дали някоя от вас не се е спряла на този размер и действително гърдите изглеждат ли толкова малки,колкото на мен ми се струва?

Aset
30th December 2005, 22:36
Много зависи и колко си висока, както и колко тежиш, т.е. как си сложена като цяло. Ако си дребничка - достатъчни са. Можеш да се довериш на преценката му, бая силикон е сложил.
Освен това знаеш ли с коя марка работи и как определи размера?
Под мускула ли ще ги сложи? Ако наистина нямаш нищо е по- добре.

Аз съм 165,47кг. и съм с 245кубика. И на мен ми изглеждаше малко. Въпросът е и какъв бюст искаш - бомбастичен или естествен. Аз исках естествен и е точно такъв, между другото, важно е и пространството на гръдния кош, при мен дори да исках нямаше да има площ, която да побере по- голям имплант.

Ето, разгледай как са:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=11397

mmmmmmm
31st December 2005, 16:39
Висока съм около 1,71 и тежа към 48кг и точно затова доктора определи този размер.Иначе определено не искам някакъв бомбастичен размер-искам нещо,което да изглежда естествено,но пък и да не е съвсем малко.Относно бюста-наистина нямам нищо!Доктора каза,че с имплантите бюста ще ми се надигне с около 3см,което като го измервам ми изглежда съвсем малко.А имплантите-те са на Евросиликон,грапави и кръгли.Все пак де да знам-след като доктора определи този размер,може би наистина е най-подходящия.Все пак исках да се допитам и до мнението на хора,минали вече по този път :)

Aset
31st December 2005, 17:01
А докторът ти на базата на измервания ли го определи? Някои лекари определят първоначално на око, а когато дойде моментът, т.е. решиш, че ще се оперираш при него, определя съвсем точно размера.
Аз ходих при четирима - петима, мненията им варираха, един казваше 220, друг 280, което са си големи разлики. Така че ако имаш доверие на лекаря си - не се притеснявай. Аз не зная ако ми бяха наблъскали 280 как щях да изглеждам...

mmmmmmm
31st December 2005, 17:40
Доктора ме предупреди,че ако отида при друг хирург той най-вероятно ще ми препоръча съвсем различен размер.А като цяло-направи ми измервания,след което каза,че ако искам нещо повече от 200сс,кожата може да ми се нацепи от голямото опъване,а пък другата опасност е шевът да се отвори пак по същата причина.Все пак това е само неговото мнение,защото с други лекари не съм се консултирала.Иначе ще ми кажеш ли ти при кои лекари си ходила и кой ти се е сторил най-компетентен (освен този,при който си се оперирала :) )?

Aset
31st December 2005, 19:27
За мен Бояджиев е еднин от най-добрите хирурзи за бюст в БГ, но не стигнах до него, беше следващия в списъка ми, но се спрях на "Малинов".
1. Д-р Иванов - Медицинска академия - има много добри отзиви за там, но не ми хареса това, че изглеждаше малко неподредено и неуредено, държавна болница, но наистина държат на качеството. Още по- добри отзиви от там има за доц. Тепавичарова.
2. Д-р Георгиев - "Нефертити" - Първоначално бях решила да се оперирам там, не ми хареса, че представя операцията като нещо елементарно, като маска на лицето сякаш ще ти правят. Другото - не ми хареса, че каза, че ще определи точния размер и ще ми даде по- подробна информация когато предплатя половината сума за операцията, т.е. по тази причина не отговори на бая мои въпроси.
3. Д-р Антон Тонев - "Торакс" - Много ерудиран млад хирург, е, млад-млад, има си поне 10 години практика зад гърба, което беше едно от изискванията ми. Казва ти в очите и плюсове , и минуси, прави ти снимки и директно на компютъра ти показва как приблизително би изглеждала. Добър е.
4. Д-р Ефремов - "Малинов" - когато попаднах на него всичко друго отпадна като намерения, просто намерих хирурга си. За много други може и да не е така, но на прегледа ме разчерта като географска карта, измери и показа какъв имплант ще ми подхожда. А и беше единственият, използващ импланти МакГан, които са над 40 вида и имат по- голяма възможност за индивидуален избор.

И така - всички те са добри специалисти, съветвам те да се срещнеш с още някого, щом те притеснява да не сбъркаш с обема. Но наистина, при превишаване на дозата силикон може да има страничните ефекти, които описваш. Важно е и дали си раждала.

Успех, мила!
Весело посрещане на НГ! :D

edit - Забравих да спомена д-р Стан, който накрая ме оперира, д-р Ефремов ме свърза с него. Тогава почувствах, че изцяло мога да се доверя на Ефремов и Стан. Естети.

mmmmmmm
1st January 2006, 15:40
Благодаря,че ми отговаряш на въпросите,Aset!В интерес на истината в началото имах намерение да се консултирам само с д-р Бояджиев,защото той като че ли ми вдъхва най-много доверие,но вече определено искам да се срещна и с доц.Тепавичарова.Четох,че едно момиче от форума се е оперирало при нея.Имаш ли представа дали е останала доволна от операцията и колко пари й е струвала?Забравих коя беше съфорумката,иначе бих я питала лично :oops:

Aset
1st January 2006, 19:39
ЧНГ!
За съжаление не помня кое беше момичето... Имах листче с цените във всички клиники в СФ, но го изхвърлих след моята операция. По спомен, след консултацията с д-р Христов, ми се струва, че в Медицинска, където е и Тепавичарова, излизаше около 5000-5200лв.
Тогава я видях доцентката, съжалих, че не съм си записала час при нея, а при Христов, който при цялото ми уважение като хирург е един раздърпан и неугледен на вид :roll: Тя е една спретната жена, много добре поддържана, около 45г. може би, но не й личат. Висока и респектираща. Виж се с нея, ако искаш, прегледът беше 20 лв. Гадно е, че по тези консултации ти отиват още 100-тина лева, при мен беше толкова, де, но аз търсех моя си лекар. Някои се сприат на първата клиника, но моето образование е вет. медицина и съм голямо шубе по отношение на това всичко да е точно от страна на подготовка на хирурга, техника, клиника... :D
Мед. академия е единственото място, в което те задържат в клиниката 3 дни след операцията, за да наблюдават за нередности гърдите ти. Отговорни са :D
Желая ти успех!

SweetShark
2nd January 2006, 11:21
Е, май е време и аз да се намеся, още повече, че се оперирах при доц. Тепавичарова:


1. Тя оперира (слага силикон) от 32 години, така че 45-годишния й вид е доста добър индикатор за това колко държи на себе си и как се поддържа :roll: . В интерес на истината, и на мен ми се видя на около 45...
2. Прегледът е 20 лв ;-) Тя ще е на работа от 9.01. 2006, 8.30 (обикновено приема сутрин до към 9.30). Можеш спокойно да си идеш пред кабинета й за преглед, намира се на 12 етаж на Стоматологичния факултет на Медицинска академия в София, крайният кабинет вляво.
3. За размера: и аз като теб бях на равнище АА (т.е. много малко кожа и големи зърна – последното го казвам не да се фукам, ами защото съм кърмила 3 пъти, вследствие на което зърната ми станаха на душове, а гърдите останаха само на „жлеза”). Доц. Тепавичарова мери няколко пъти и реши 255 мл, но в интерес на истината, и на нея и се искаше да ми сложи 295 мл. понеже съм висока, обаче колкото пъти мери наличната кожа, толкова пъти се убеждаваше, че нямам място за по-пищни. Моята лична гледна точка беше – не искам големи цици, искам изобщо цици (не съм фолк певица, че от размера да ми зависи аудиторията) – при положение, че си нямах нищо....сега съм 75С, от това по-хубаво здраве му кажи....Между другото, колкото по-големи импланти си сложиш при липса на налична "кесийка" от кожа, толкова по-голям е рискът от стрии и капсулна контрактура.
4. Моите са като на Асет, кохезивен гел, анатомични - http://www.implantforum.com/implants/mcghan410.pdf., а как ще изглеждат твоите - http://lookingyourbest.com/inamodel/index.html.
Аз съм 178 на ръст, 61 кг, ханш 100, талия 70. Обиколката на гърдите ми беше 84 см, сега е 94 см...Ако успея да смъкна още 4-6 см от дупето, направо ще ставам за Мерлин Монро :lol: А съм на 38 години, мама на три деца...
5. Много съм доволна от резултата :-). Тука във форума съм писала много за това какво и как съм усещала след операцията, така че се поразрови..


Ако те интересува нещо друго питай, аз съм 16 часа на ден онлайн, ще ти отговоря...

bimbi
2nd January 2006, 15:04
...

mmmmmmm
2nd January 2006, 23:53
SweetShark,а телефон за връзка с доц.Тепавичарова можеш ли да ми дадеш?Сигурна ли си,че е на работа от 09.01.,защото аз исках да отида още утре и ако трябва да чакам още една седмица...Макар че като се замисля колко време съм чакала-една седмица повече или по-малко,май няма да има кой знае какво значение Wink Другото,което искам да те питам,е каква цена ти излезна операцията?Теб 3 дни ли те държаха в болницата или те изписаха веднага?

mmmmmmm
3rd January 2006, 00:03
bimbi,аз като отидох на консултация при д-р Бояджиев,той ми направи измервания,след което каза,че е най-добре да ми се сложи 200сс,защото нямам кожа за повече.По принцип аз също нямах намерение да се консултирам с друг хирург,но размислих и вече категорично искам да се срещна с доц.Тепавичарова.Просто искам мнението на още някой опитен специалист.Операцията д-р Бояджиев каза,че ще струва 3200 евро.На теб колко ти струваше?

SweetShark
3rd January 2006, 11:07
Хей, Миша, обади ми се на телефона - служ. 02/9696086 - аз съм Хелън, ще ти кажа всички необходими детайли.

bimbi
3rd January 2006, 17:05
bimbi,аз като отидох на консултация при д-р Бояджиев,той ми направи измервания,след което каза,че е най-добре да ми се сложи 200сс,защото нямам кожа за повече.По принцип аз също нямах намерение да се консултирам с друг хирург,но размислих и вече категорично искам да се срещна с доц.Тепавичарова.Просто искам мнението на още някой опитен специалист.Операцията д-р Бояджиев каза,че ще струва 3200 евро.На теб колко ти струваше?
3200 или 3300, забраих вече :oops:

rm
6th January 2006, 11:17
Доц. Тепавичарова е на около 60 години. Само, че има една дузина пластики по нея. Може би е и най-добрия пластичен хирург в България на гърди. Прекарва почти 1/3 от годината на различни специализации в чужбинаа. Приема само в понеделник и първоначалния и преглед струва 30лв. Всичко останало е въпрос на договорка с нея като задължително си плащате и всички държавни такси, които са горе долу са 700-800лв.

Aset
6th January 2006, 11:38
Доц. Тепавичарова е на около 60 години. Само, че има една дузина пластики по нея.
Сeeeриозно ли говориш?! :shock: Ако тази жена е на 60 години, т.е. колкото свекито... Не шапка й свалям, а направо падам в краката й. Евала, че е толкова разчупена и не се е поколебала да легне под ножа.
Иначе таксите за клиниката мисля, че може и да не опрат до 700-800лв. Самата операция май беше към 450 лв. Като ти пуснат изследванията и включат леглодните... Знам ли, там някъде.

bimbi
6th January 2006, 15:24
Доц. Тепавичарова е на около 60 години. Само, че има една дузина пластики по нея.
Сeeeриозно ли говориш?! :shock: Ако тази жена е на 60 години, т.е. колкото свекито... Не шапка й свалям, а направо падам в краката й. Евала, че е толкова разчупена и не се е поколебала да легне под ножа.
Иначе таксите за клиниката мисля, че може и да не опрат до 700-800лв. Самата операция май беше към 450 лв. Като ти пуснат изследванията и включат леглодните... Знам ли, там някъде.
е колко излиза при нея тогава всичко - операция, протези, плюс всичките му там такси-макси?

Aset
6th January 2006, 15:39
Ами Христов, от същата клиника ми беше казал към 5800 за всичко.
Не вярвам да излезе повече от 6000, това с най- добрите импланти.

mmmmmmm
11th January 2006, 10:50
Момичета,здравейте!Моля да ме извините,че толкова време не писах!Слушайте сега какво стана-в понеделник ходих при доц.Тепавичарова,консултир ах се с нея,тя също беше категорична,че максималното за мен са 200сс,а ако искам по-големи трябва първо да ми се сложат експандери,които да ми разширят тъканта и най-рано след 3-4 месеца да се подменят с протези.Това,разбира се,е свързано с двойни разходи.Но тъй като аз не искам гърди тип Памела Андерсън,мисля,че 200сс ще ме задоволят и затова ще се спра на тях.Другото решение,което взех е,че предпочитам операцията да ми направи д-р Бояджиев-не че доцентката не ми вдъхна доверие или нещо от този сорт;честно казано най-много ме притеснява историята с дренажите,кървенето,двата дни престой в болницата,след това още 10 дни носенето на бинтове...Засега изборът ми е д-р Бояджиев,но все пак знае ли човек-може в последния момент да си променя решението:)

Aset
11th January 2006, 11:46
Независимо от това кой ще те оперира е хубаво, че се допита до още един хирург, за да нямаш съмнения за обема. И аз мисля, че ще останеш доволна от 200 кубика, а след време тези кубици ще свършат работата на експандерите и ако желаеш ще можеш да ги подмениш с по- големи. Много жени след време са недоволни и слагат още.
Дренажите в МА задължителни ли са? В "Малинов" не бяха, в смисъл, че във всяка клиника може да се наложи дренаж, ако има кървене, но не зная някъде да ги слагат задължително. Това кървене не трябва да те притеснява, най- често спира до 24 часа. Много рядко се налага оперативна ревизия за спирането му.
Престоя от два дни - права си, колкото е плюс - че те наблюдават , толкова е и минус - доскучава ти, вкъщи си е по- комфортно... Аз до обяд повръщах от упойката, а после нямах търпение да изчезна и да се опъна вкъщи на леглото.
Успех, с теб сме!

Chujdata
11th January 2006, 17:34
Здравейте,
Наистина си мисля, че в държавната болница се презастраховат с тези дренажи.Доколкото знам от моя лекар кървенето се спира още по време на операцията и след това ми сложиха една компресираща превръзка от ластичен залепващ се бинт, която ми махнаха сутринта.Сложих си спортния сутиен и си отидох по живо по здраво.През първия ден пих един аулин и това е.Шевовете ми не са кървили,нито съм имала кръвоизливи и хематоми.

mmmmmmm
11th January 2006, 20:42
При доц.Тепавичарова дренажите са задължителни-тя ме предупреди,че ще има кървене от 24 до 48 часа,което ми се струва доста...Докато д-р Бояджиев не ми спомена подобно нещо,даже напротив-ако всичко мине по план,след операцията просто пренощувам в болницата и на следващия ден ме изписват.Chujdata,а ти къде си се оперирала?

Aset
12th January 2006, 08:59
Застрахова се Тепавичарова, но това не е лошо.
Във всяка рана има ексудация, дори в нашите, които не сме кървили и т.н. Просто чрез дрена тя извежда тези течности извън тялото, което пък води до по- малък оток, наблюдава се какво точно изтича и това са прадимства. Нашите организми пък са си всмукали обратно това, което са отделили вследствие на травмата.
Друго - и Тепавичарова, и Бояджиев ли са за субмускулно поставяне на импланта?

bimbi
12th January 2006, 10:23
моята операция беше в 16 часа, и надругия ден в 10 часа ме изписаха. само да те предупредя - купи си един спортен сутиен на Триумф, щото Бояджиев дава едни на Опал, които никак не са комфортни, впиват ти се в шевовете отдолу и два дни адски боли. освен това и си ги плащаш 20 лева. аз за 42 си купи Триумф-а, ама поне ще си го нося сумати време, пък оня седи в шкафа :?
иначе никакви дренажи - през нощта бях с един стегнат еластичен бинт, и тва е.
успех, и после да се похвалиш :wink:

Chujdata
12th January 2006, 10:42
Оперирах се при д-р Динев във Вита.Трябва да ви кажа, че около половин година съм ги проучвала всички прехвалени български хирурзи и така никой не ме вдъхнови.Що писма си размених с всички, е няма - всички са абсолютни печалбари.Да не говорим, че само той с подробности ми обясни рисковете-даже с тях започна.Той е с френска школа, почти цялата му хирургична практика е във Франция и Канада и сега продължава да оперира там и да ходи на специализации.Освен това е симпатичен, ужасно чист, а и във "Вита" е върха.Той работи с френски имплантанти, които се прилагат в Европа от много години.Поръчват се след като се уточни вида им, превеждаш пари по сметка и в брой плащаш само операцията , и то на шефа на Вита.Да чукам на дърво, каквото ми гарантира си го получих.Целият персонал на Вита не спираха да го хвалят колко е скромен, а какви хубави гърди прави.Изобщо той отказва да си прави реклама, а работи само по препоръки на доволни клиентки.Доста медицински лица му се доверяват.На мен ми го препоръчаха две лекарки от Александровска.

mmmmmmm
12th January 2006, 11:08
моята операция беше в 16 часа, и надругия ден в 10 часа ме изписаха. само да те предупредя - купи си един спортен сутиен на Триумф, щото Бояджиев дава едни на Опал, които никак не са комфортни, впиват ти се в шевовете отдолу и два дни адски боли. освен това и си ги плащаш 20 лева. аз за 42 си купи Триумф-а, ама поне ще си го нося сумати време, пък оня седи в шкафа :?
иначе никакви дренажи - през нощта бях с един стегнат еластичен бинт, и тва е.
успех, и после да се похвалиш :wink:

bimbi,този сутиен,който ти е дал доктора,не е ли някакъв специален,предназначен точно за следоперационния период?В смисъл дали е просто сутиен без шевове като Триумфа,или има нещо по-специално в него?

mmmmmmm
12th January 2006, 11:16
Застрахова се Тепавичарова, но това не е лошо.
Във всяка рана има ексудация, дори в нашите, които не сме кървили и т.н. Просто чрез дрена тя извежда тези течности извън тялото, което пък води до по- малък оток, наблюдава се какво точно изтича и това са прадимства. Нашите организми пък са си всмукали обратно това, което са отделили вследствие на травмата.
Друго - и Тепавичарова, и Бояджиев ли са за субмускулно поставяне на импланта?

Принципно да-и двамата поставят импланта под мускула,дори Бояджиев не ми спомена за друг вариант.Докато Тепавичарова каза,че има възможност импланта да се постави под кожата,като по този начин ще може да се побере по-голям размер.ОБАЧЕ тогава риска от КК е много по-голям и освен това с времето кожата ще се отпусне...Така че на мен ми се струва,че под мускула е по-доброто решение :) Вие на какво мнение сте?

Chujdata
12th January 2006, 11:38
Сутиенът на Триумф е перфектен, същия е като професионалните за такава операция, моделът е "TRI ACTION" с дебели презрамки.Моят лекар предоставя специални сутиени, но ми каза, че тези са чудесни и няма смисъл да си давам парите за другия.И сега си го нося при тренировки, страшно е удобен.За размер 250-300 гр. си вземете В чашка, за да е стегнат, така по-бързо минава отока.

Chujdata
12th January 2006, 11:44
Забравих да кажа, че по-добре да си вземеш черен, защото кремовете за белези цапат и стават петна.Моят е бял и постоянно го избелвам.
Що се отнася до това, къде да се поставят имплантантите зависи от структурата и кожата на жената, както и от вида на имплантанта.Моите гърди баха две доста разтеглени кожи и нямаше никакъв начин да се постави имплантанта под мускула, защото нямаше да се запълни излишната кожа.През бременността гърдите ми ставаха по-големи от сегашните.А и имплантантите ми са грапави,асиметрични -различни на всяка гърда.Имат страшно естествен вид.

mmmmmmm
12th January 2006, 11:51
Да,всъщност като се замисля,наистина значение има дали кожата е отпусната или-не.Е,в моя случай аз нямам разтеглена кожа,просто защото няма какво да се разтяга-точно и затова размера за мен е 200сс :) Еми момичета,остава да си направя изследванията,да говоря с д-р Бояджиев за имплантите и датата на операцията и ако всичко върви както трябва-скоро и аз ще мога да се похваля с нови гърди! :D

bimbi
12th January 2006, 16:04
bimbi,този сутиен,който ти е дал доктора,не е ли някакъв специален,предназначен точно за следоперационния период?В смисъл дали е просто сутиен без шевове като Триумфа,или има нещо по-специално в него?
нищо специално няма, най-обикновен сутиен /е, не бриджитка с банели, ами от по-бабешките модели/, обаче много стегнат, за да не мърдат протезите. но стои малко грозничко. затова ти казах да си вземеш на Триумф, но наистина го купи по-стегнат. Бояджиев не препоръчва мазане с кремове против белези, тъй че и бял можеш да си купиш ако предпочиташ.
все пак ако искаш като ходиш при него на консултация го питай, ти като си с такива малки гърди може да ти даде някакъв друг. ние се оперирахме две момичета в един и същи ден, ама и двете сложихме по 450 кубика, и след отоците няма да ти казвам какви бомби бяха станали, тъй че освен бабешки сутиен друг нямаше да ни стане :lol: :lol: :lol:

Aset
13th January 2006, 09:03
О, да , спортните сутиени на Триумф са най- удобното нещо, което съм носила. И продължавам да нося.
След операцията сестрите в "Малинов" ми взеха мерките и отидоха да ми купят "Триумф", какъвто обикновено купуват за другите пациентки. Но лекарят не го хареса , не поддържаше гърдите, нямаше грам натиск или разтегливост. Изписа ме и аз от кленеката - в ЦУМ. Там си купих Триекшън- а.
Моят беше Energy -

http://cgi.ebay.at/Sport-BH-Triaction-ENERGY-von-Triumph-alle-Groessen-bis-E_W0QQitemZ5211306771QQcategoryZ66079QQcmdZViewIte m

bimbi
13th January 2006, 09:57
моя е абсолютно същия, само че черен :) между другото за тия сутиени разбрах от темата за силикона, затова ви благодаря момичета. радвам се че сме си полезни една на друга :)

mmmmmmm
19th January 2006, 10:27
Здравейте,момичета!Слушайт е сега какво стана-реших да се консултирам с още един лекар.Отидох при д-р Виолин Петров от Александровска (всъщност той практикува и в частен медицински център "Виа Медика" и аз отидох там).Препоръча ми го една приятелка,която се е оперирала при него (операцията няма нищо със силикон-дълга история).Приятелката ми даже ми каза просто да се консултирам с него,тъй като е много добър специалист ще вземе под внимание всичко,което му кажа.Човекът наистина ми се стори много коректен,отговори ми на всички въпроси абсолютно изчерпателно,мога да кажа,че почти ми спечели доверието напълно.Цената също много ме устройва,обаче има нещо,което много ме притеснява-1во никога преди това не бях чувала за него,защото явно не е много известен=>не мога да се свържа с негови пациентки,за да разбера дали са доволни и 2ро-струва ми се,че като хирург може да е много добър,но не знам дали точно в областта на пластичната хирургия има достатъчно опит...Вие някога чували ли сте нещо за него и като цяло какво бихте ме посъветвали?Благодаря предварително на всички включили се!:)

SweetShark
19th January 2006, 10:38
Привет Миша. Не искам да раздавам съвети, но бих ти препоръчала да си свалиш и изгледаш на спокойствие операцията на Асет, и тогава да взимаш решение при кой.

Моето мнение е, че при пластичните хирурзи годините практика в определен вид операции имат огромно значение (колкото по-рутинно правят една операция, толкова по-малък е шансът за грешка, следователно - от усложнения).

Що се отнася до сутиените, аз си купих същия Триумф като на Асет (80В), но не бих казала, че ми е удобен (сега пък особено, направо ме сплесква). От Тепавичарова си купих специален спедоперативен, който много, много по-добре фиксира гърдите (единствено малко ме убиваше на зърната, ама те моите зърна и без това са прекалено "неудобни").

Stil
29th January 2006, 03:17
Здравейте момичета!Имам голяма нужда от съвет.Реших да си направя операция но съм адски невежа по въпроса.НЕ познавам никой с такава операция и затова моля за помощ.От това което прочетох твърдо съм се спряла на д-р Бояджиев.Бихте ли ми казали колко струва операцията в неговата клиника и как се насрочва датата?Също така искам да попитам дали хирурга решава каква форма да са протезите или аз си ги избирам според това какво ми харесва?????????

mmmmmmm
29th January 2006, 12:06
Здравей!На мен лично д-р Бояджиев ми каза,че операцията ще ми струва 3200 евро (все още не съм се оперирала:( ).За размера и формата на протезите-той ти казва кое според него ще е най-подходящо,но разбира се,крайното решение си остава твое (освен ако не си избереш някой бомбастичен размер,който наличната кожа просто не може да побере).Разбира се,всичко трябва да е съобразено с пропорциите на тялото.Както вече казах-много зависи и колко кожа имаш.Относно определянето на дата за операцията-добре е да го уведомиш поне 1 седмица предварително,за да има време да поръча протезите и съответно те да пристигнат.

bimbi
31st January 2006, 10:55
Здравейте момичета!Имам голяма нужда от съвет.Реших да си направя операция но съм адски невежа по въпроса.НЕ познавам никой с такава операция и затова моля за помощ.От това което прочетох твърдо съм се спряла на д-р Бояджиев.Бихте ли ми казали колко струва операцията в неговата клиника и как се насрочва датата?Също така искам да попитам дали хирурга решава каква форма да са протезите или аз си ги избирам според това какво ми харесва?????????
мдаа, 3200 евро струва, носят се на ръка преди самата операция, а не по банкова сметка.
той казва какви протези като кубици и форма би трябвало да се сложат. най-добре е да му се довериш, а не да си слагаш квото си си наумила.
като отидеш на консултация /която е безплатна, всеки работен ден от 10 до 14 часа/, ще се уговорите за датата на операцията когато и той е свободен. насрочва ги за следобед, и на другия ден сутринта в 10 часа ще те изпишат
аз лично се уговарях с него по мейла, тъй като съм от Варна и всичко трябваше да стане максимално бързо, а не да се разкарвам два пъти. и така в понеделник бях на консултация, и в сряда следобед - на операция.
ако те интересува още нещо, питай :)

mmmmmmm
31st January 2006, 12:20
Хм,консултацията не е безплатна.Поне на мен ми струваше 20лв.Но това няма толкова голямо значение...Като ще се дават 3200 евро,20лв повече или по-малко не са от кой знае какво значение

bimbi
31st January 2006, 18:20
еми аз на 31 октомври бях на консултация и пари не съм давала. ама ся кат се замисля и не съм питала :lol: :lol: :lol: може да го е досрамяло да си поиска :lol: :lol: :lol:

milena127
1st February 2006, 10:07
Здравейте. Аз съм на 29 и нямам почти никакъв бюст. Искам да си направя операция и много ми помогнахте с вашите мнения. Може ли да ми кажете какви са рисковете за здравето и какъв материал се ползва за протезите? Аз нямам деца все още, дали такава операция ще ми попречи да имам деца в бъдеще? Благодаря на всички!

Aset
1st February 2006, 10:30
Здравейте. Аз съм на 29 и нямам почти никакъв бюст. Искам да си направя операция и много ми помогнахте с вашите мнения. Може ли да ми кажете какви са рисковете за здравето и какъв материал се ползва за протезите? Аз нямам деца все още, дали такава операция ще ми попречи да имам деца в бъдеще? Благодаря на всички!
Здравей, за имплантите се ползват различни форми на силикон и силиконови полимери, преминаващи строг контрол. Има и импланти от силикон + физиологичен разтвор, който е безвреден.

Рискове за здравето - на първо място като при всяка операция, това не е малка такава и навсякъде ще те предупредят едно и също - възможност от инфекция, може да се наложи да ти влеят кръвни продукти, разрешение за това, както и за вземане на други спешни мерки, по време на операцията, ако се наложи.
За самите импланти хирурзите казват, че са най - неутралния материал, използван някога, че нямат никакво отношение към здравословното състояние на жената. От друга страна има и много хора и организации, твърдящи, че се увеличават случаите на рак на гърдата, на мозъка и автоимунните заболявания като ревматоиден артрит. Прочети повече чужди статии и реши на кого ще вярваш :lol:

Други рискове за здравето - възможна капсулна контрактура /гърдата или гърдите да станат твърди като камък, неподвижни и болезнени/, възможно изместване на импланта /да се допрат един до друг отпред или единия да отиде под мишницата, т.н./, постепенно намаляване на размера при имплантите с физ.р-р, всички посочени водят до повторна операция.

За бременност и кърмене - стотици хиляди жени по света го правят с импланти. Не пречи по никакъв начин на забременяването, ако са засегнати части от жлезата може да попречи на кърменето, но много рядко. Повечето автори твърдят, че силиконът не преминава капсулата на импланта и не попада в кърмата и плода. Други твърдят, че молекули силикон са намирани дори в мозъка на жени с импланти при аутопсия / не зная дали знаеш, че мозъкът има много стриктна бариера по отношение на съединения, достигащи до него/. С оглед на тези твърдения също трябва да решиш сама - ще забременяваш и кърмиш ли със силикон. Лично мен не ме е страх за самата мен, а за това да не навредя на детето.

На прима виста се сещам за тези неща, ако нещо съм пропуснала и съм прозвучала малко по- песимистично, то това е поради естеството на въпросите ти. Не искам да те плаша, знай, че процентите на посочените усложнения са много малки, но всички са длъжни да ти ги кажат. Моята препоръка е да изчакаш да родиш, тогава бюстът ти ще се промени малко или много и намесата ще е по- адекватна и възможно е по- дългосрочна.

Поздрави! Ако има още нещо с което да ти помогнем - заповядай.
Ако се сетя друго - ще дописвам.

milena127
1st February 2006, 10:46
Много благодаря! Още не съм решила съвсем. Засега не се очертава да имам деца, вече съм на 29 и не знам дали изобщо някога ще имам. Не ми се чака повече, отдавна имам комплекси за бюста. Само се притеснявам, че в момента имам проблеми с приятеля си, а не знам дали е разумно да взимам такова решение в този момент. Все пак много благодаря, много ми помогнахте. Смятам да отида на консултация при д-р Бояджиев. Аз също не съм от София, някой тук беше казал че е общувал по мейла с лекарите. Дайте ми някакви координати!

milena127
1st February 2006, 14:15
Забравих да попитам- какво става с белезите след операцията? Личат ли? Могат ли да се заличат?

SweetShark
1st February 2006, 19:13
Забравих да попитам- какво става с белезите след операцията? Личат ли? Могат ли да се заличат?

Ами личат, да...Не са големи и страшни, в гънката под бюста са, ама не се надявай, че мъж, с който имаш сексуален контакт, няма да ги забележи....И на изтриване на шевовете с лазер не се връзвай - само доизбелват белега, ама не го премахват напълно....

Така че когато си направиш операцията, е по-добре да имаш истински мъж до себе си, който ще те подкрепи...а да не разчиташ, че с бюст ще си намериш мъж в живота...

Stil
2nd February 2006, 10:49
Благодаря много за отговорите :lol: Притеснявам се за формата защото след като родих второто си дете ми остана страшно много кожа.Аз не харесвам бомбастични размери просто искам да имат хубава форма и да не се притеснявам.Гледах снимки и ми харесва как стоят подплънките на по-малък бюст.Възможно ли е в случай като моя да се постигне хубава форма?????
:?: :roll:

Stil
2nd February 2006, 10:53
Mishe ти кога ще се оперираш?

mmmmmmm
2nd February 2006, 19:30
Mishe ти кога ще се оперираш?

Принципно бях решила да се оперирам възможно най-бързо (дори категорично се спрях на д-р Бояджиев),но в момента си имам здравословни проблеми...Искам първо с тях да се справя,така че операцията ще почака :cry:

milena127
17th February 2006, 09:47
Момичета твърдо реших да се оперирам. Надявам се до 10 дни да стане. Проблема е, че не съм от София, писах на д-р Тепавичарова и на д-р Динев от Вита но никой не ми отговаря. Искам да стане бързо и не ми се чака повече. Вие по телефона ли си насрочихте консултации?
Dnny много благодаря за подкрепата, много ме надъха и сега вече твърдо съм решила и се надявам възможно най-скоро да мога да разкажа как е минало. Дали съм се спряла на добри лекари според теб?

pepita
17th February 2006, 10:34
Защо взе това решение ? Запозната ли си със последствията ? Аз съм на 33г. и все още обмислям , има доводи ЗА и ПРОТИВ не знам ,не ми се ще да е с лека ръка Ако се наложи повторна или трета операция? Аз също писах на Тепавич. нямам отговор.Аз съм размер АА ,постоянно нося сутиени с подпълнки , не излизам без такъв ,дори си купих ортопедичен,с който съм и сега :)

pepita
17th February 2006, 10:45
Здравей , преди колко време ти беше операцията ? от когава как си , проблеми има ли ? Видях го Динев , млад е . ако искаш да ми пишеш подробно ето тука pet.gr.bg@ abv.bg ще съм ти благодарна

milena127
17th February 2006, 10:49
Взех решение, защото реших, че това е което искам. Писна ми от сутиените с подплънки и постоянно да се притеснявам. Знам, че има рискове, четох много подробно, но въпреки това ще го няправя. Операцията ми не е минала още, скоро ще е ще пиша подробно как е минало.

pepita
17th February 2006, 10:54
Аз незнам все още , мъжа ми не е съгласен , иначе деца имам , но съм както е била Асет преди операцията ,знам какво чувстваш защото съм така от 10г. ,преди да розя моне малко имаше нещо ,след това почти нищо ,моята шепа не мога да напълня с тях , а камо ли неговата ,къде чете за усложненията ?

milena127
17th February 2006, 11:05
Ами четох тук във форума, много неща са писали момичетата, много ми помогнаха. Освен това има линкове към различни други сайтове. Вярно е, че има рискове,но аз съм твърдо решила, вярвам че всичко ще мине добре.

Chujdata
17th February 2006, 12:03
Момичета, знам как се чувствате.Въпросът със самочувствието е адски важен.Аз лично си взех кредит от ДСК, след като уточних окончателно сумата с д-р Динев и така.Мъжът ми също казваше, че така си ме харесва и бла,бла.Да, ама не.Аз си реших, адски съм доволна, а той само гледа как да се докопа до гърдите ми.Нарича ги с всякакви имена, абе като всеки мъж - цицоман, колкото и да отрича. Ако реша пък да сложа някой "надупващ" сутиен, елате и ги вижте всички мъже какъв майтап са.А аз не съм първа младост все пак:)))

pepita
17th February 2006, 14:19
А Ако се наложи пак да се подменят или ако след това откаже да ме приеме с новото Аз ? Иначе и аз бих теглила кредит ,нямам пари .Той се притеснява аз също да не стане нещо фатално след това

Chujdata
17th February 2006, 14:55
Разбира се, че трябва да стигнете до консенсус.Все пак ти е съпруг и е хубаво да не проявяваш инат.Опитай се да го убедиш, че това ще те направи адски щастлива и му обясни комплексите си.Ако ти е истински приятел ще те разбере.Мисля, че ни разубеждават, защото се страхуват за нас, а не защото не искат.
Що се отнася до гаранциите, никой хирург не може 100% да ти гарантира липса на някакво усложнение.Моят специално ми каза, че всички постоперативни усложнения като инфекции, асиметрии и неправилно направен джоб са за негова сметка.Ако се наложи смяна на имплантанта заради капсулна контрактура, операцията струва доста по-малко.Говори за тези неща с доста лекари.Първите усложнения могат да се избягнат максимално, ако хирургът е професионалист, контрактурата зависи от организма и от стерилността на операцията, както и от техниката на изпълнение, но най-вече от организма.Там всички сме го приели този риск.

pepita
17th February 2006, 15:26
ти от колко време как си се оперирала как се чувстваш ,проблеми има ли ,на пипане как е ,

Chujdata
17th February 2006, 17:17
От близо 9 мес. Чувствам се прекрасно, все едно съм ги имала винаги.Нямам усещане за чуждо тяло.На пипане според мъжа ми, и две приятелки са като стегнат бюст.В долната част под гънката на пипане се усеща леко , не мога да ти опиша като какво, но не дразни и не се вижда.Аз не крия факта, така че който пипа има настройка и всички казват, че е върха.

Aset
17th February 2006, 21:11
.
Що се отнася до гаранциите, никой хирург не може 100% да ти гарантира липса на някакво усложнение.Моят специално ми каза, че всички постоперативни усложнения като инфекции, асиметрии и неправилно направен джоб са за негова сметка.Ако се наложи смяна на имплантанта заради капсулна контрактура, операцията струва доста по-малко.
Поклон пред хирурга ти :lol:
Аз попитах Георгиев от "Нефертити" колко струва после операция при КК, но той ми се озъби здраво. Имаш ли някаква информация?
И още нещо - успя ли да си изтеглиш филма с операцията?

Chujdata
17th February 2006, 21:23
Изтеглих го на работа, защото там съм с ADSL и стана сравнително бързо.Но познай дали мога да го гледам:)) Лошото е, че нямам там DVD записвачка и освен да отида в неделя на спокойствие, незнам кога ще успея.Хвърлих едно око тук там, но много ми се иска да го гледам цялото.Аз си мислех, че моята операция е била час и половина и едва онзи ден мъжът ми ми призна, че е кибичил 3,5 часа пред Вита, докато го извикат да му кажат, че всичко е наред.Явно има доста работа по нас:)))

Juliana
17th February 2006, 21:39
Мили дами,имам един въпрос:след раждането бюста ми увисна.Не искам да го увеличавам,а да се пооправи ,да не е увиснал.Видях ,че тук има много чели по темата и ви моля за повече яснота.Ще съм много ви благодарна за информацията . :)

Aset
20th February 2006, 18:28
Мили дами,имам един въпрос:след раждането бюста ми увисна.Не искам да го увеличавам,а да се пооправи ,да не е увиснал.Видях ,че тук има много чели по темата и ви моля за повече яснота.Ще съм много ви благодарна за информацията . :)
Това, което аз мога да ти кажа е, че за да повдигнат бюста трябва да ти отнемат кожа. Прави се пак с пълна упойка, а разрезите са големички. Личат се повече от тези за силикона.
За това вместо да се подлагат на тази операция много жени си слагат силикон. Увисването идва от изпразване на гърдите, съчетано с разтягане на кожата. Ако е само второто - повдигане. Но ако е първи вариант - силиконовият имплант запълва изчезналия обем и бюстът изглежда както преди само с един разрез. Понякога става и по- голям.
Но хирургът трябва да избере подходящия размер имплант.
Успех :)

MaDaLeNa
27th February 2006, 20:34
Здравейте всички :) Радвам се, че се регистрирах в този форум.
Миналата седмица и аз ходих на консултация при Бояджиев. Операциата ми ще бъде след един месец. До тогава трябва да реша две много важни неща:
1Eurosilicоne или MCGhan :?:
2 Повдигане на бюста + 350кубика силикон или само силикон, но 500 кубика :oops:
Докторът ми обясни,че имам кожа, която за да се изпълни трябва да ми сложи 500 кубика, а това освен, че е убийство за гръбнака според него е и доста фрапантно според мене. Освен това жлезата ми е някъде към 400 грама. Т.е. 400+500 ами получава се нещо бомбастично. Аз съм 176см и тежа 63 кг.

Повдигането плюс силикона ми се струва най- удачно, но много ме притесняват белезите.
Относно двете марки импланти, д-р Бояджиев ми обясни, че принципно са еднакви. Разликата в цената е около 500 евро. И двата вида имали доживотна гаранция.
Много моля просветените- дайте съвет на новака :lol:

Aset
27th February 2006, 21:46
Добре дошла!
Радваме се да си сред нас. Ето моето скромно мнение:

И на мен ми изглежда най- удачен варианта повдигане плюс 350 сс. В европа за красива гърда се приема тази кубатура. Ти имаш и собствени тъкани и ако сложиш още 500 много ще ти тежи и ще е наистина бомбастично. Все пак зависи и какъв ефект търсиш.

Май само аз от форума съм с МакГан. Това, което зная за разликите е на първо място, че при МакГан има възможност за по- индивидуален избор. Има много голямо разнообразие от форми и профили. При Евросиликон са 4-5. При МакГан 40 май, ако не и отгоре. Друг е въпросът, че при твоите така или иначе налични тъкани не ми се струва чак толкова важно какво точно ще е под жлезата. И Евросиликон са хубави импланти.
Другото, което ми каза моят хирург беше, че при МакГан КК се среща изключително рядко. Каза, че за практиката си, разбирай над 15 години мисля, има 1 жена. При ЕвроС. съм чела и за 20%, което не ми се струва да е така, но съм чела такива данни.

Та така... Други разлики няма, и двете са много добри.

bimbi
27th February 2006, 21:55
Здравей MaDaLeNa :)
и аз се оперирах при Бояджиев, на мен ми сложи Евросиликон, 450 кубика. незнам колко жлеза съм имала, иначе на височина съм почти толкова, обаче съм малко по-едра, с широки рамене, въобще с едър кокъл. сега гърдите са ми тъкмо, дори и малко по-големи да бяха нямаше да е проблем. в първия момент и аз се уплаших като ми каза колко иска да ми сложи, добре че му се доверих, много кожа - много нещо :lol: :lol: :lol:
аз също съм от Варна, ако те интересува нещо по-подробно, пиши ми на лични и може да се чуем по телефона или да пием кафе :) мога и да ти ги покажа как изглеждат гърдите и белега след 4 месеца :wink:

MaDaLeNa
28th February 2006, 00:01
Asset, мисля че си права. 350кубика си мислех и аз, максимум 400. Ако е повече направо ще заприличам на някоя porn star :D Искаше ми се обаче всичко да се размине само с разреза за поставяне на силикона, а сега като ми обясниха, че ще трябва да се направи и още един към зърното :? Всъщност белегът ще бъде т-образен, т.е. обърнато т.
Има ли някой на който са му правили и повдигане?

Chujdata
28th February 2006, 09:49
http://www.implantinfo.com/photocenter/visitors/63breastaugmentation/index.html

Разгледай тава, такива са белезите и с времето изчезват почти.Ще ти кажа кремчето, с което се мажех и доста трудно ми се различава белега.
Между другото и аз съм от Варна, така, че ако искате можем да се видим и да обменим опит.

Aset
28th February 2006, 09:52
Asset, мисля че си права. 350кубика си мислех и аз, максимум 400. Ако е повече направо ще заприличам на някоя porn star :D Искаше ми се обаче всичко да се размине само с разреза за поставяне на силикона, а сега като ми обясниха, че ще трябва да се направи и още един към зърното :? Всъщност белегът ще бъде т-образен, т.е. обърнато т.
Има ли някой на който са му правили и повдигане?
Ами не зсая за вида, може и да стои добре, но както е казал д-ра ще ти е тежко, ще натовари гръбнака и може и да получиш болки.
Знам ли, размисли добре...

Виждала съм белези от повдигане, наистина са по- големи, от зърното до гънката. Помисли и от тази гледна точка. Имаш ли впечатления какви белези е склонна да образува кожата ти - фини или не чак толкова? Някой белег от стара операция?

Стреми се към хармония на мерките с цялото тяло и най- вече към своето лично щастие и избор.
:D

MaDaLeNa
28th February 2006, 10:00
Какви белези образува тялото ми? Ами от секциото вече след 2години белегът е бледичък. Не знам как ще е на гърдите. По принцип след изпъването на кожата мисля че и белегът ще е по-незабележим. По принцип основната причина заради която се решавам на тази операция са стриите, които ми се образуваха по време на бременността. Докато кърмех те не бяха грозни, защото по-голямата гърда изпъваше кожата, но сега си личат и с никакви кремове не се махат. Само избледняват.

MaDaLeNa
28th February 2006, 10:13
http://www.implantinfo.com/photocenter/visitors/63breastaugmentation/index.html

Разгледай тава, такива са белезите и с времето изчезват почти.Ще ти кажа кремчето, с което се мажех и доста трудно ми се различава белега.
Между другото и аз съм от Варна, така, че ако искате можем да се видим и да обменим опит.
Видях снимките. Наистина не си личи. Ще чакам да ми пишеш за този крем. Да не е Контрактубекс?
Да, можем след време да си организираме нещо като клуб на силикона във Варна :lol: Както разбрах от Бояджиев имал е доста клиентки от нашия град. А и във форума не сме малко :wink:

Chujdata
28th February 2006, 10:21
Не е Контратубекс, но е в къщи и не му знам името наизуст. Лошото е , че се намира трудно, трябва да си го поръчаш в някоя аптека и струва 42 лв. мисля.

MaDaLeNa
28th February 2006, 10:23
Няма значение цената. Аз за мазила против стрии като се замисля колко съм дала....
Моля те като му видиш името да го кажеш тук.

Aset
28th February 2006, 11:05
Какви белези образува тялото ми? Ами от секциото вече след 2години белегът е бледичък. Не знам как ще е на гърдите. По принцип след изпъването на кожата мисля че и белегът ще е по-незабележим. По принцип основната причина заради която се решавам на тази операция са стриите, които ми се образуваха по време на бременността. Докато кърмех те не бяха грозни, защото по-голямата гърда изпъваше кожата, но сега си личат и с никакви кремове не се махат. Само избледняват.
Моите от секциото и силикона са абсолютно еднотипни. Но на гърдите този е по- фин. Мазах го с Дерматикс за 70 лв/15 гр. Избледня, но не е да не се личи, ако го видиш в гънката. Абе общо взето избледняват все повече с времето, но никога не изчезват.

MaDaLeNa
28th February 2006, 18:53
Aset, благодаря ти за крема. Не го бях чувала до сега.

Chujdata
28th February 2006, 20:03
Както обещах, моето кремче се казва ZERADERM ULTRA. Също 15 гр., на силиконова основа. Моите белези са около ареолата и действително, трябва да си кажа за да ги видят. Доволна съм, мажех се до 3 месец сутрин и вечер.

Aset
28th February 2006, 20:22
Aset, благодаря ти за крема. Не го бях чувала до сега.
Моля :wink:
Силиконов полимер е, на различен принцип на действие от Мадеказол и Контратубекс, предлагани на БГ Пазара.

Chujdata
1st March 2006, 13:16
Честита Баба Марта!!!
Да сте живи и здрави и да си нямате проблеми с имплантантите, нослетата и т.н.

MaDaLeNa
1st March 2006, 15:01
Честита Баба Марта на всички!!!
Много усмивки и пролетно настроение!!!

mmmmmmm
1st March 2006, 15:48
Честита Баба Марта и от мен!Пожелавам на всички,които ще се подлагат на операция,да мине леко и безпрепятствено и най-важното-да сте доволни от резултата! :D

P.S. Стискайте палци,защото тези дни ще ходя при д-р Бояджиев!Дано в най-скоро време и аз да мога да се похваля с гърди,че вече ми омръзна да чакам!

bimbi
1st March 2006, 18:56
Честита Баба Марта и от мен!Пожелавам на всички,които ще се подлагат на операция,да мине леко и безпрепятствено и най-важното-да сте доволни от резултата! :D Присъединявам се към поздрава :lol:
п.п. Стискаме палци Миша, дано всичко мине бързо и леко. Бояджиев е прекрасен хирург :)

кити
1st March 2006, 21:30
Честита Баба Марта и от мен, момичета! Желая ви щастие на всички!! Да сте красиви и все така мили и отзивчиви, дори близките ми не ме насърчиха така, както вие тук! Има човечност, макар и анонимна...
Здраве и късмет!

milena127
24th May 2006, 10:58
golqma gre6ka 6te napravite.mnogo golqma

Защо не опишеш подробно в темата Пострадали от пластични операции какво се е случило с теб. Вече четох на едно място, но имаше доста неизяснени неща май.