PDA

View Full Version : кростренажор


toni
4th January 2006, 18:19
Родих моето слънчице преди 7 месеца и сега ми остават около 5 кг. за сваляне. Купих си кростренажор и правя в седмицата по 3-4 тренировки по 45 минути + коремни преси, но не знам как да се храня за да постигна ефект. Също така смятам да започна да пия SELULIT -хр. добавка + тренировките, но моля кажете ми някъкъв режим на хранене.

Кокиче
5th January 2006, 15:53
Честита рожба, Тони, да ти е здрава и щастлива! 5-те кг. не би трябвало да са сериозен проблем. Само не ми стана ясно дали кърмиш, защото ако е така, не би следвало да пазиш някакъв рестриктивен хранителен режим. В случай, че не е така, нещата са прости. Кардиотренировката с кростренажора прави сутрин на гладно, за да засилиш метаболизма и да ускориш горенето на мазнините. Закуската да е около час след тренировката и да включва обезсолено сирене, филийка пълнозърнест хляб или яйце , изобщо протеини и бавни въглехидрати. Ясно е, че бързите ще са изключени от менюто - захар, шоколад, тортички... Обядвай с месо и зеленчукова салата. Не пържи и не панирай. Всичко - в тенджерата да ври или във фурната, на скарата (то не че младите мами имат много време да се връткат край печката :). Вечерята може да е постно зеленчуково ястие. Хапвай много кисело мляко, плодове (бананите и крушите много ограничено), пресни салати. В никакъв случай не гладувай. Няма смисъл, после всичко се връща със страшна сила. Пък и от глада се озверява, не му трябва такава мама на бебока... И не забравяй задължителните (поне) 2 л. течности - вода, билков чай и др., но не газирани напитки. Ако искаш, пиши ми на мейла, ще се радвам да помогна, ако мога. Чао!

toni
6th January 2006, 13:59
много благодаря за подробните съвети!!!
на въпроса за кърменето, не не кърмя от доста време на сам. по принцип си правя тренировките вечер, дали това е проблем?

toni
6th January 2006, 13:59
много благодаря за подробните съвети!!!
на въпроса за кърменето, не не кърмя от доста време на сам. по принцип си правя тренировките вечер, дали това е проблем?

Кокиче
6th January 2006, 14:15
По принцип е добре кардиотренировките да се правят сутрин на гладно, за да имат максимален ефект по отношение на горенето на мазнини. Но ако не можеш да пренастроиш дневния си график и интензивната тренировка вечер не ти пречи на съня - давай! Ако промениш времето на тренировка имай предвид, че едно кафе и половин грейпфрут 30 мин. преди тренировката имат силно положително влияние върху процеса на топене. Постоянството е ключът към успеха, редовни упражнения и здравословен хранителен режим. На мен само това ми помогна и след двете бременности, никакви лекарства, добавки и каквото и да било от сорта. Сигурна съм, че ще се справиш. Ако си решила твърдо да махнеш тези 5 кг., сега му е времето, доказано е че тялото с времето тялото някак "свиква" с допълнителните кг., започва "да ги смята" за свои и не ги дава лесно. Това в кръга на шегата, но има рационално зърно в цялата работа. Страшно много жени оправдават наднорменото си тегло с бременностите, но ти няма да си като тях!

toni
6th January 2006, 15:07
страшно много ти благодаря за подкрепата която ми даваш!!!
ще пробвам това с кафето :lol: чао за сега!