PDA

View Full Version : Периареоларен достъп - за и против


Stunning
19th August 2009, 21:20
Тъй като съм в размисъл не само за вида и размера на имплантите, но и начина на поставяне, пуснах темичката. Моля мацките, които са по този метод да споделят опита си и тези, които са мислили за него, не са го избрали да кажат защо.


Благодаря предварително

te_dda
19th August 2009, 22:41
Аз не съм по този метод, но мога да кажа защо за не бих го избрала: първо, поради причините,които бяха споменати в другата тема - засягането на каналите и чувствителността на цялата ареола и зърното много повече, отколкото при другите методи, и второ - не бих искала да "осактя" красивите естествени гладки очертания на ареолите с евентуален релефен обръч ( това съм го виждала на живо и не стои хич естетично , лично мен би ме комплексирало много, ако трябва да съм гола..виждаш първо белезите, не красотата на бюста ). За мен този метод е оправдан при така или иначе неизбежно повдигане и такъв разрез при него на гърдата при мамопластиката, ако има птоза.. :roll: :!:

patrisha
20th August 2009, 07:03
За евантуални проблеми с последващо кърмене съм съгласна с теб, но колкото до белезите - много е индиведуално. Аз съм с поставени през ареолата инпланти и трябва да кажа че на практика белег нямам. За съжаление при мен се получи асиметрия, в резултат на неправилно оформен джоб и сега корекцията трябва да се направи с разрез под гърдата. Допускам, че това беше една от причините Стоянов да се разсейва за евентуална корекция, след като толкова ми изтъква предимството да няма белег, да ми каже че трябва да ме реже и на друго място за поправката. А когато ходих на консултация с други двама хирурзи, и двамата в първия момент, поглеждайки гърдите ми питаха през мишницата ли са поставени инплантите /това една година след операцията/. Иначе по отношение на чувствителността - временно се промени, но после се възстанови.

E.L.I.
21st August 2009, 13:39
Моите са поставени по този начин. Нямам белези, чувствителността на зърната не е засегната и кърмя вече 4 месеца успешно. Когато се консултирах с д-р Динев преди операцията, той ме увери, че проблеми с кърменето няма да имам, най-вече защото каналите са разположени с средата - събират се и излизат през зърното, а не по краищата на ареолата, където са разрезите.

junglegirl
21st August 2009, 15:38
Моите са поставени по този начин. Нямам белези, чувствителността на зърната не е засегната и кърмя вече 4 месеца успешно.....Това е чудесно и се радвам за теб,но твоят слуай е едно изключение.Много момичета с този достъп са споделяли за нарушена чувствителност на зърната,невъзможност за кърмене,като прибавиш и вероятността от келоден или хипертрофичен белег и основно (според мен) лошо направени джобове(поради трудния достъп)...няма много плюсове.... :roll:

diadora
21st August 2009, 18:45
Мисля си - с разрез под гърдата - пак не правят джобовете като хората , а през този разрез около ареолата - още повече късмет трябва :D

Kristee
3rd October 2009, 23:12
Докторът ли избира по принцип мястото на достъп или пита пациентката. Аз се колебая между двата варианта, но докторът ми каза през ареолата. Но се чудя от там не е ли по-трудно и от какво зависи?

evita29
7th October 2009, 07:47
Избора на метод,след като е предложен от доктора ти,зависи от теб самата.Аз съм с разрез през ареолата и двата пъти.В началото чувствителноста е много малка но с времето се въстановява.Чесно да си кажа сега по безчувствени си усещам гърдите отдоло отколкото там където е белега,тоест ареолите.За белезите според мен изцяло зависи от къдърноста на хирурга и при двата метода ако са направени както трябва не се забелязват.