PDA

View Full Version : Хроничен цистит


еМ ДжИ
28th October 2009, 11:26
Мисля да ви запитам при това чудо - цистит, който на периоди се явява много често и след изпиване на поредния антибиотик се появява пак и пак... какво пиете, за да не се получава... Някакви лекарства, но като хранителни добавки, билки? И пиене на много течности... От какво ли се получава това непрелъснато резаразяване с тези бактерии... ? Може ли да е примерно от минералната вода в големите 20л туби, при които не е много ясно, мият ли ги или не от фирмите доставчици...
Например на мен сега ми изписаха едно нещо, след антибиотика да го пия 3 месеца - Уростин. Друго, което ми казаха - Мечо грозде, но то много сложно за приготвяне, трябва да се вари, а в офиса няма как.
Гадна работа е това, на някого случвало ли му се е нещо подобно, да обменим опит?

kardoula
28th October 2009, 11:35
От години имам проблеми с цистита...особено в този период сега положението е съвсем тегаво. Поне напоследък минавам без антибиотици, което все е нещо. Две са нещата, които пия и вършат работа, поне при мен:

http://www.framar.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BB-sr-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB.-500-%D0%BC%D0%B3.-10-pid30010444.html

и Уринал - http://www.walmark.bg/product_detail.asp?nl_product_id=568, който пия по-скоро профилактично - по един блистер отвреме-навреме. И разбира се - много вода, факт е че без това нищо друго няма как да помогне.

kardoula
28th October 2009, 11:37
А мечото грозде, колкото и да е гадно на вкус, помага. Едно време много пиех и сега само като помисля за него, ми става зле. Но може би като не си на работа, уикендите или вечер, може да пиеш по малко. Няма да навреди поне :wink: Поздрави и успех!

еМ ДжИ
28th October 2009, 12:06
Много благодаря за полезната информация :)
А мечото грозде, как го правеше? Аз доколкото видях, продават го изсушено и до там, трябва да се вари, да се прецежда... а и на опаковката пише, че за да действа, трябва да се добави лъжичка сода бикарбонат? А тя не влияе ли по-скоро благоприятно на бактериите, мисля че те по-добре живеят в алкална среда, не в кисела... Не че разбирам нещо, но нещо такова разбрах. :roll:

kardoula
28th October 2009, 12:21
Сода никога не съм добавяла, за първи път чувам иначе - да, варене, прецеждане, бла бла...досадно е (пише отзад на опаковката как точно се прави). Знам, че сега има и на таблетки, дали помага нямам идея, но поне се пият по-лесно.

От лекаря си знам и че когато се прояви цистита и пиеш там разни хапове - без алкохол (макар че аз пия бира понякога, не нарочно, де, ама не ми се отразява зле), пикантно и секс. :roll: С две думи - зле :D

еМ ДжИ
28th October 2009, 12:28
без алкохол (макар че аз пия бира понякога, не нарочно, де, ама не ми се отразява зле), пикантно и секс. :roll: С две думи - зле :D
:shock: :shock: :shock: Ааа, без алкохол? Без секс? Наистина ли? На мен не ми го казаха тва... ааааааааа няма се разберем така ;)
Без алкохол, заради антибиотика, или след тва, по принцип? Щото... лошо.. да :roll:

kardoula
28th October 2009, 12:33
Е, да, докато пиеш антибиотика...за секса обаче се отнася по-скоро докато имаш там всичкия набор кофти усещания. А нещата като опрат дотам, Мечото грозде и всички други билки и отвари вече не изглеждат чак толкова кофти идея... :lol: Съветът ми е - пий няколко дни Уринал, помага.

trigers
28th October 2009, 14:06
аз също преди 2 години изкарах няколко циститна един след друг...само антибиотици и задулйително мико макс да не гъбясаш после, но доктора трябва да ти го е предписал, дано не е пропуснал. В крайна сметка се оправих с една "ваксина" ..някви хапчета които ми предписа личната и ги пих 3 месеца....уростим...дано не бъркам

много е гадно тва цистита- пази кръста и гледай да не настиваш много. и най-важното- не се психясвай а си мисли от ден на ден как се оправяш

еМ ДжИ
28th October 2009, 14:54
В крайна сметка се оправих с една "ваксина" ..някви хапчета които ми предписа личната и ги пих 3 месеца....уростим...дано не бъркам
И аз това започвам да пия. Паралелно с антибиотика... За гъбите си знам, Гинодактарин и кремчета + вит. Б комплекс задължително с антибиотика и съм 6т.
:medicine:

Ще се оправям скоро, как иначе, че купон тярбва да правя ;) Хехехе

trigers
28th October 2009, 17:50
да гинодактарин ако имаш гъби, а ако е превантивно да не гъбясаш от антибиотика- тогава мико макс.
Ами надявам се да се оправиш с уростима ... но защо ли паралелно с антибиотика, виж това не помня...
и на теб ли 3 месеца ти го дадоха?

еМ ДжИ
29th October 2009, 09:31
Да за 3 месеца. Лекарката ми каза, че може едновременно с антибиотика да го започна и в листовката това пише, че не взаимодейства с антибиотици и аз доста се чудя, дали да го взимам така или да изчакам 10 дена... да не ми се товари толкова черния дроб, от тази гледна точка. Ами мерси за инфото, ще попитам в аптеката за Мико макс, че съм сигурна, че ще ми станат и гъби... ех, че сложен живот водят тези бактерии и гъби, не могат ли да си кротуват там, в равновесие... само работа ми отварят :1246:

neli_sf
30th October 2009, 11:37
Здравей,
с цистита успешно можеш да се справиш с БРТ (биорезонансна терапия), без антибиотици и без досадния страничен ефект - гъбичките.

Gia
30th October 2009, 13:48
Не знам дали тук писах за моя опит с цистита...Имах преди няколко месеца доооста болезнено изживяване. Значи, добре че случих на читав уролог (аз с лекарите явно съм карък). Та изписа ми човека антибиотик Дуомокс, а аз допълнително си взех Неоренал. При мен се случи за първи път и лекарят ми обясни, че имам т.нар. цистит на младоженката. С други думи, циститът се развива и получава от бактерия и съвсем не е задължително да е от гол кръст. Ако сме малко по-палави с партньора си, понеже уретрата ни е близо, се предават лесно. То затова се казва и пикочо-полова система, свързани са. Оттогава спазвам едни много леки (малко досадни) правила. След секс веднага тичкам да пишкам. По този начин се измиват онези лоши бактерийки. Не е много приятно, но само като се сетя за болката, паренето и постоянните повици към вецето, за мен е нищо. Всичко останало- мечо грозде, вода, Уринал (има вече и Уринал Акут) и т.н. са допълнителни към това. Мое мнение, изпитано :)

еМ ДжИ
30th October 2009, 14:04
О, да това отдавна ми е правило, още даже не бях прихващала цистит... Просто го знаех от други препатили и винаги посещавам ВЦ-то... Все пак явно съм предраположена :( Какво да се прави.
А какво мислите за орален секс рано сутрин? Много яко, обаче само като се сетя, колко бактерии има в устата, особено сутрин... Не се ли заразява човек и така? Става дума на мен да ми правят де...
Хм, една лекарка навремето ми беше казала, че най-големите отрови са там, в устата, след сън...

А каква е тази терапия - БРТ?

neli_sf
30th October 2009, 15:21
Има много информация в нета какво представлява БРТ-то.
Накратко: всеки орган излъчва определена честота и уреда улавя честотата на болния орган или система, преработва честотата, като образно казано я обръща на 180 градуса и я връща в тялото.
Самата процедура е безболезнена. Първо ти правят замерване на определени точки на ръцете и краката, след това краката се поставят върху едни пластини и държиш в ръцете 2 накрайника и се пуска апарата на определена програма (накрайниците може да се поставят и на главата, а не в ръцете- зависи каква е програмата и какво се лекува).
Това е сравнително нова технология и се справя с над 1000 заболявания-цистита е едно от тях. Помага при ендокринни, вирусни, бактериални и почти за всичко, което се сетиш (херпеси, бронхити, гуша, рак-стига да не е в последна фаза и т.д). Не помага единствено при генни заболявания. Най-същественото е, че е без прием на лекарства. Лично аз се отървах от мигрената и от заболяване на щитовидната жлеза, а колежката ми от полиалергия, моя приятелка си оправи хормонален дисбаланс - нямаше цикъл 9 месеца, но вече е ок.
Надявам се да съм ти била полезна.
Успех!

Мариса
5th November 2009, 08:10
Аз години наред страдах от цистит,дали от измръзване,инфекция,секс и тн.е ужасно изживяване.
Преди орален секс тряба се мият зъбите,пишка се преди и след секс заадължително,използват се интимни гелове.
При мен лично беше от секс.Редовен цистит на няколко месеца...ужас.
А сега години като не съм имала цистит..моя гинеколог казва,че хроничния цистит е вследствие на инфекция,а повечето гинеколози правят някакви рутинни изследвания,които могат и да не засекат инфекция.
радвам се,че открих моя гинеколог да ме светне в гинеколожската мафия.Прави ми светкавично изследване на секрет на микроскоп.
90% от случаите на хроничен цистит са от инфекции-дали са трихимони или гъзни бактерии-всички сме носители.
Милиони хора са с наличието на тези бактерии,а голям процент дори и не подозират,докат не ги тръшне цистита,течение.малко са случаите без симптоми,но има и такива.

Karlotta
7th November 2009, 18:25
гъзни бактерии.

:lachen:
Извинявам се,не е много за смях,ама много смешно ми прозвуча това;)
А по темата,циститът ми се е проявявал два пъти,първият път беше преди години и беше кошмарно,като при мен не е болка,ами усещане,че адски,ама адски ми се пишка,но като отида до тоалетна няма нищо.И това усещане все едно ще се напикая е постоянно.И тогава пих чайове от мечо грозде,хвощ и още нещо си плюс някакви хапчета,горещи вани - ефект нула.Единственото,което ме спаси от ужаса беше електрическата възглавничка - поседявам на нея известно време да ми загрее д-то и ми минава.Наскоро пак имах този проблем и се "лекувах" по същия начин,само загряване,без лекарства.При моя тип инфекция явно това действа най-добре.

trigers
8th November 2009, 12:47
за echerihia coli става дума сигурно, май така някак се пишеше, аз точно такива имах в урината....абе лоша работа. Иначе по въпроса за заразяването и оралния секс и аз съм си задавала въпроса, защото те са си нормални бацилите за стомаха и по-нагоре .... много мислех, много ходих по доктори и накрая се оправих след ваксината и след като спрях да изпадам в паника при всяка мисъл за бацил и откъде се е взел... като се психираш наистина си го докарваш, това е факт
затова моят съвет е, взимай лекартвата докато са ти предписани, завивай кръста, пий чайчета и мисли позитивно- усещай как се оправяш и как действат, защото това е начинът да не продължиш по пътя на досадните цистити. На някои от вас може и смешно да им звучи, но самият факт че съществува placeebo е доказателство ...