PDA

View Full Version : Липоскулптура


МЕРИ
30th January 2006, 11:52
ЗДРАВЕЙТЕ,

Моля, кажете ми или ми препоръчайте най-добрият в тази област.
Твърдо съм решила да се разделя с някои натрупвания в тази област, а мисля, че това може да стане единствено само чрез хирургична интервенция. Пробвах диети, спортове, всичко що е излязло в България като лечение, но без резултат. От диетите смъквам най-много в бюста, а аз не искам да изглеждам като дъска за гладене.
Освен това е голяма мъка непрекъснато да броиш калории и да подбираш подходящата храна. Старая се по този въпрос, но се изнервям от неперкъснатото съобразяване с храни и количества.
Четох за ултразвуковата липоскулптура, което било тъкмо за мен, но не бих се доверила на всеки хирург.
Моля, помогнете при кой да отида
С благодарности
МЕРИ

кити
30th January 2006, 20:21
Здравей, моя позната си направи миналата година при д-р Сердев, на цялото тяло, от рамене до пети...не съм я виждала оттогава, замина си за Италия, но казва, че изглеждала много добре, доволна била. Не те ли е страх? Пътека-леко тичане-колело-сауна и няма да си познаеш фигурата. Пий ябълков оцет на капсули, аз не се сещам за ядене изобщо. А самочувствието и енергията , които придобичаш... Е, знам, че си е друго някой да го направи с магическа пръчка, но ....И не ходи на фитнес!!! Няма полза за отслабване. Както решиш...:)

elka
15th February 2006, 18:37
здравейте,
по въпроса с липоскулптурата - обмислям сериозно варианта да се подлаожа на въпросната ултразвукова липоскулптура в клиниката на Др Сердев - изсмукването на мастните депа на брич, седалище, колена и паласки ще ми излезе около 5000-6000лв. Моля ви ако някой е запознат с подобни процедури в смисъл познава някой, който си е правил или нещо такова, да даде мнение, защото нито парите са малко, нито здравето -за подценяване.
ще съм благодарна на всякакви съвети !

Nimfea
15th February 2006, 18:52
Не съм сигурна, но май след изсмукването има още някви процедури за заглаждане. Нещо такова! Има ги там в ценовата листа на сайта на Сердев.

didi27
7th March 2006, 20:43
със сигурност 6те ти кажа,че ако си направиш липосукция пак трябва да се поддаржаш и да внимаваш с хапването.мазнините веднаж изсмукани пак се натрупват.абе по добре спорт и диета,хем по евтино,хем по здравословно

Chujdata
7th March 2006, 21:00
Не ходете за нищо на света при Сердев, прочетете из форума има доста неща за него.По добре се срещнете с други хирурзи - Георгиев, Ефремов, Бояджиев.Моят хирург - д-р Динев от клиника Вита има много добра репутация в липосукцията, но нямам други наблюдения.Една позната, адвокат с поне 4 пластични намеси ходи при него на консултация за липосукция и беше много впечатлена.Консултацията е продължила повече от 2 ч. и беше учудена от метода му през пъпа.Ако искате повече информация за него и процедурите които прави вижте в www.vita.bg Казва се Веселин Динев, можете да му пишете на имейл и да ви даде по-подробна информация.

Amelie
31st March 2006, 22:54
Здравейте,

от доста време обмислям вариант да се подложа на липосукция. Вече ходих на консултация при д-р Бояджиев (Тривиа), д-р Емил Георгиев (Нефертити) и д-р Николай Георгиев (Сейнт Тома). Имам намерение да се консултирам още с д-р Веселин Динев и д-р Антон Тонев. Имате ли представа за тях и работата им в липосукцията. Има ли някой опит с тази процедура, както и какъв тип е препоръчителна.

Aset
31st March 2006, 23:18
През 1995 г. въвежда в Пловдив и Южна България методът за оформяне
на тялото чрез изсмукване на мазнини.
Благодарение на натрупания опит д-р Тонев разпространява тази техника
на почти всички части на тялото, като в момента е сред най-изявените
специалисти в тази област в България.

Това е от страничката му. Нямам други впечатления, но ми остави добро впечатление като човек.

Amelie
1st April 2006, 07:46
Да, мерси много. При него съм на 10 април на консултация. Не знам само дали да ме притеснява или да ме радва фактът, че при него (д-р Тонев) е най-евтино.

bimbi
1st April 2006, 10:03
Да, мерси много. При него съм на 10 април на консултация. Не знам само дали да ме притеснява или да ме радва фактът, че при него (д-р Тонев) е най-евтино.моля те, кажи ми какви са цените при лекарите, при които си ходила на консултация. аз съм питала само Бояджиев, когато ми слага силикона, цената беше 900 евро :?

Amelie
1st April 2006, 19:32
Bimbi,

цените за липосукция са:
- д-р Бояджиев 2 000 лв;
- д-р Емил Георгиев - 1 800 лв;
- д-р Николай Георгиев - зависи от количеството мазнинки и от вида лиспосукция. Той единствен предлага липосукция с един мн модерен уред (забравих как се наричаше) и на мен ми каза: за ултразвукова липосукция 1 450 евро, за оназ модерната 1 600 евро.

За д-р Динев и Тонев - ще дам инфо, след като се видя с тях. Иначе за тях което им е на сайта:
http://vita.bg/ceni_klinika.php?k=29
http://www.rakursy.com/tonev/atprices-b.html

Amelie
26th April 2006, 09:24
И аз минах през липосукцията преди 5 дена:
Очаквах да боли много повече - само първата нощ в болницата, както и втората вкъщи не бяха никак леки. За резултати още ми е малко рано да говоря, но това, което установих: обувам си дънки, гледам дупето - бре, няма ги онези козунаци от бричове, които ти се ще да резнеш:) Пощипвам там, където са любовните дръжки - бре, няма много за щипване.

Но дрехите, които си нося, не са ми станали по-големи, просто подчертават добре оформени бедра, дупе.

Колкото до целулита - докторът каза, че в по-честите случаи се задълбочава, защото те не остраняват горния слой масна тъкан (в която е целулитът). За там препоръчва мезотерапията..... (???).

Ако гледате подобни снимки http://www.makemeheal.com/pictures/viewPicture.php?picid=445
(както аз правех) - синините ми нямат нищо общо, много по-малко са (но все пак нелицеприятни). То при всеки организъм е различно.

Сега един месец трябва да нося един стегнат чорапогащник, който ми спира кръвообръщението.

Ако имате въпроси, питайте каквото се сетите:)

bimbi
26th April 2006, 10:05
кажи при кой я прави и колко струваше? на кои зони - бричове и паласки ли?
и тоя чорапогащник как ше го носиш до края на май, няма ли да ти е горещо...или той е само до коленете или нещо от сорта...
и какво количество ти изсмукаха?

Amelie
26th April 2006, 10:54
Във Вита, при д-р Динев. Цената ми я определяше по зони - общо платих 800 евро. Ами на мен ми изсмука от бричове, надолу по бедрата, паласки, както и при колената. Типично женските проблеми :)

Има си специални клинове за след липосукция, които струват към 80-100 лв. Аз не си купих такова нещо, защото после е неизползваемо. Докторът ме посъветва да нося чорапогащник за разширени вени - със силна компресия е (аз съм с максималната - 140 ден), изглежда добре (става за поличка) и после също може да се носи. И струва 20-на лв. Купуват се два за смяна, защото се носи един месец нон стоп.

Колкото до това дали няма да ми е жега - сега се търпи, ако стане нетърпимо ще отрежа чорапогащника до коленете (т.е. до третираните зони).

Махна ми 1,9 л - максималното, което можело. А и то не е препоръчително повече от 2-3 л.

Като ми минат синините, ще ти кажа колко време е било. Но това наистина си е според кръвоносните съдове на човек. Мажа се с един специален крем срещу синини. Като стигнеш дотам, ще ти обясня и от коя аптека се набавя, защото го няма навсякъде. Не мирише на рози, а и цената му е 36 лв.

Може да изпускам много неща...
Ако имаш други въпроси, ме питай, помагам както мога :):)

Poly
26th April 2006, 11:36
Amelie, и аз смятам да си правя при д-р Динев точно и затова искам да те питам за подробности - болеше ли те след това, имаше ли неравности, и знаеш ли до колко зони могат да се изсмучат на една операция?

Poly
26th April 2006, 11:39
Разбрах колко те е боляло :lol:

bimbi
26th April 2006, 12:44
а тече ли ти нещо от дупките? щот ми бяха казали и за такава екстра :)
аз ше изчакам до есента. ама кажи все пак после колко време са ти били сини краката :)

Цвета С
26th April 2006, 20:02
и аз мисля да се подложа на липосукция в скоро време ,и сам избрала д-р Бояджиев ,тъй като той вече ми е правил една интервенци1я,моля ви кажете ми имате ли впечатления как се справя той в тази област

MaDaLeNa
27th April 2006, 08:25
и аз мисля да се подложа на липосукция в скоро време ,и сам избрала д-р Бояджиев ,тъй като той вече ми е правил една интервенци1я,моля ви кажете ми имате ли впечатления как се справя той в тази област
Ами аз съм чувала, че е най-добър на липосукция. А ти какво си си правила при него?

Amelie
27th April 2006, 10:32
болеше ли те след това, имаше ли неравности, и знаеш ли до колко зони могат да се изсмучат на една операция?

Болките са действително както при силно натъртване на всички третирани зони (аз досега на толкова голяма площ не съм се натъртвала :)) и затова е непознато усещане. Първата нощ в болницата НЕ се спи, със "съкилийничката" ми (тя беше с нови цицки) се будехме през един час; втората нощ също не съм спала, защото дори лекото обръщане на крачето носи болка. Но като си намериш място, не се чувства нищо (то затова е измамно). От третата насам - понаболва си. Ние, жените, търпим :)
Не мога да визуализирам "грапавините" (макар че на едната консултация един доктор ми каза, че има такава възможност). Не знам, аз не забелязвам такива грапавини.
На мен ми махнаха от паласки, брич, бедро, коленца - това са си проблемните зони. Мисля, че въпросът е не колко зони, а какво количество се изсмуква. По този въпрос - най-добре доктора :)

а тече ли ти нещо от дупките? щот ми бяха казали и за такава екстра Smile
Искрено се засмях :):) Какво може да тече? През първата нощ кръвчица малко :)

Има нещо друго, за което не бях подготвена. Подготвена бях, че ще боли, че ще има белегче, че ще съм синя, но не и че оперативната интервенция толкова омаломощава организма. Никога досега не съм лежала в болница, не са ме оперирали и нямах реална представа на какво се подлагам. Първият час след излизане от упойка се трепери, но не от студ, после минава; от интубирането гърлото ме боли много и сега още не мога да спя нормално поради ужасно силна кашлица.

Докторите ми казваха, че практиката била жените си правят четв/петък липосукция, после понеделник са на работа. Е, аз това не мога да си представя! На четвъртия ден излязох на разходка за 2-3 часа и страшно много се изморих.

Сега само ми мечтая кога пак ще имам силици да тръгна бодро, но и гордо на тае бо и спининг.

и аз мисля да се подложа на липосукция в скоро време ,и сам избрала д-р Бояджиев ,тъй като той вече ми е правил една интервенци1я,моля ви кажете ми имате ли впечатления как се справя той в тази област

Той беше първият, при когото отидох на консултация. Не мога да си представя, че има област, в която да не се справя по оптимален начин. И той ми каза, че лек и средство срещу целулит няма. Така че просто да се заобичаме и с него :D

bimbi
27th April 2006, 12:48
и аз мисля да отида при Бояджиев, въпреки че взема малко по-скъпо. ама като съм почнала при него...не ми се иска да го сменям, още повече че съм страшно доволна от бюста, който ми направи :lol: :lol:
а някъде бях чела, че не се препоръчвало да се прави липосукция лятото - някой знае ли защо, че вече не се сещам кво пишеше, явно отдавна съм го чела...дали защото трябва да се носи тоя стегнат чорапогащник и ще е меко казано некомфортно, или пък заради опасност от някакви инфекции, или просто защото няма да може да се ходи на плаж :lol:

Цвета С
27th April 2006, 21:31
и аз така знам,но мисля ,че след 1 месец няма проблем(изобщо не съм сигурна)при Бояджиев съм си правила устата ,много съм доволна,даже го снимах за предаването ,което направих за пластиката ,аз ви писах за това ако помните и мои приятелки са му пациентки и всички са много доволни

Amelie
28th April 2006, 07:43
даже го снимах за предаването ,което направих за пластиката

Стана ми интересно. Какво предаване. Има ли начин да получа записа?

Цвета С
28th April 2006, 14:55
ми мога да проверя,правих предаване за пластичната хирургия.Аз писах за това .Всъщност така попаднах тук

fenka
3rd May 2006, 11:19
" И той ми каза, че лек и средство срещу целулит няма."- поне до сега няма , единствения начин да се заличи целулита е отслабване и спорт.....другото е губене на пари :?

Magie Noire
3rd May 2006, 16:25
Здравейте!
Само за информация на тези, които вече са си направили липосукция или им предстои да направят:
1. След липосукция не се ходи на море и оперираните места не се излагат на слънце;
2. Видими резултати очаквайте не по-рано от изтичането на шестия месец.
и 3. Започнете да спортувате активно веднага щом това е възможно ако наистина искате да постигнете добър ефект.
Сигурно има и други неща, но в момента не се сещам. Ако се сетя нещо ще пиша отново.
Успех на всичк! 8)

bimbi
3rd May 2006, 16:37
2. Видими резултати очаквайте не по-рано от изтичането на шестия месец.
в смисъл ???

Magie Noire
3rd May 2006, 19:26
В смисъл, че периодът от шест месеца след операцията е все още период, в който тъканите зарастват и не са се "събрали" напълно. Това е период на активно възстановяване и дооформяне. След края на първия месец може да се направи серия от заглаждащи масажи, ако местата, където е правена липосукцията не са болезнени. И в един по-късен период задължително редовно спортуване и правилно хранене!

bimbi
3rd May 2006, 19:32
синините след колко време изчезват?

Magie Noire
3rd May 2006, 19:35
При всеки е различно, но мисля, че нормалният перидо е от две седмици до месец.

Amelie
4th May 2006, 13:42
Magie Noire,

звучиш доста компетентно. Затова ще запитам:
1. Какво разбираш под "активно спортуване" (колко пъти седмично)?
2. За какви заглаждащи процедури иде реч?
3. Как би ми се отразила една серия антицелулитни масажи около месец/месец и половина след процедурата?

Magie Noire
4th May 2006, 15:24
Отново здравейте! :D
1. Активно спортуване е (според мен) три пъти седмично фитнес. Ако можете да си позволите инструктор би било много добре защото той може да ви ориентира за кои мускулни групи как да тренирате.
2. Заглаждащи процедури - това е масаж на оперираните места, който не е много агресивен. Хубаво е да се прави след консултация със специалист, който може да прецени дали местата са достатъчно възстановени за да правите такива масажи.
3. Антицелулитните масажи са доста агресивни и болезнени и ми се струва, че месец и половина е доста бързо след една такава интервенция. Но това се прави пак след консултация със специалист.
Поздрави! 8)

dani_koleva
9th May 2006, 12:16
Масажи трябва ама много боли. Аз ходя на аромотерапия и съм много доволна. После цял ден хубаво ухаеш, че чак и през ноща! На фитнес и плуване също ходя има ефект

Amelie
9th May 2006, 12:31
На фитнес и плуване също ходя има ефект

Аромотерапията за какво има ефект?

diastemma
7th June 2006, 12:04
М! Липосукцията не оправя целулита. Ако някой се опита да ти го "смукне", ще получиш бразди по кожата. Липосукцията работи върху по-дълбоката мазнина и целта й е да моделира силуета.
И освен това липосукцията не е метод за отслабване, над 3 литра аспират (мазнина+разтворът от инфилтрацията на тъканите) вече е сериозна намеса в твоята обмяна на веществата.
Просто се опитвам да ти кажа истината. Ако имаш реални очаквания, има голям шанс да останеш доволна от резултата:)

Magie Noire
8th June 2006, 08:03
М! Липосукцията не оправя целулита. Ако някой се опита да ти го "смукне", ще получиш бразди по кожата. Липосукцията работи върху по-дълбоката мазнина и целта й е да моделира силуета.
И освен това липосукцията не е метод за отслабване, над 3 литра аспират (мазнина+разтворът от инфилтрацията на тъканите) вече е сериозна намеса в твоята обмяна на веществата.
Просто се опитвам да ти кажа истината. Ако имаш реални очаквания, има голям шанс да останеш доволна от резултата:)

Това е точно така. С липосукция нито се отслабва, нито целулитът се заглажда. Само се моделират определени места от тялото. Преди да предприемете такава драстична мярка задължително се консултирайте с лекар и ако той е достатъчно откровен ще ви каже точно какво да очаквате след операцията.

007
18th June 2006, 17:46
Д-р Динев е въздух под налягане! Правих си липосукция при него, но честно казано си остави ръцете!!! Това ме амбицира да поразпитам повече за него и с ужас установих, че няма специалност по обща хирургия, камо ли по пластична! Не знам кой дава разрешителни на такива самозванци да работят в България - страната на неограничените възможности, но определено ще си потърся правата по съдебен ред!!! А в сайта си Динев се дуе и се бие в гурдите до посиняване, а всъщност си е гола вода, засхтото жецхе се срещнах и с други пострадали от него............. :(

Chujdata
18th June 2006, 17:56
Д-р Динев е въздух под налягане! Правих си липосукция при него, но честно казано си остави ръцете!!! Това ме амбицира да поразпитам повече за него и с ужас установих, че няма специалност по обща хирургия, камо ли по пластична! Не знам кой дава разрешителни на такива самозванци да работят в България - страната на неограничените възможности, но определено ще си потърся правата по съдебен ред!!! А в сайта си Динев се дуе и се бие в гурдите до посиняване, а всъщност си е гола вода, засхтото жецхе се срещнах и с други пострадали от него............. :(

Има и специалност по обща хирургия и по пластична хирургия. А ти , който и да си май доста си изнервен. Всеки може да му поиска дипломите на Динев и досега не знам на някой да е отказал да ги покаже. Ако разгледаш сайтовете на всички пластични хирурзи, от хвалби няма повече.

vessi_77
19th June 2006, 14:30
Всъщност- Динев няма свой сайт!!
Така,че не е зле да провериш нещата преди да дрънкаш глупости!

Excel
19th June 2006, 19:00
[ :cry:

diastemma
19th June 2006, 19:22
Нито наличието на сайт, нито членството в BULAPRAS е гаранция за професионализъм:) BULAPRAS е ДОБРОВОЛНА организация!!

Chujdata
19th June 2006, 19:29
Н.Георгиев работи с Евросиликон, които са по-грапави..Другите са PIP (по-нежно грапави)като моите.При Н.Георгиев бяха 3600Е, а при Динев платих 2000Е за кръгли. Ако са анатомични са по-скъпи.
Веси , как си се доверила на хирург , който няма сайт ? Аз държах моя даже да е член на Bulapras !

Надявам се, че се бъзикаш, а ако не, жалко. С чиста съвест мога да кажа, че моите гърди направени от "нечленуващ" в BULAPRAS са най-хубавите на света :P

Excel
19th June 2006, 19:52
:cry:

Amelie
20th June 2006, 21:29
Д-р Динев е въздух под налягане! Правих си липосукция при него, но честно казано си остави ръцете!!!


И аз си правих липосукция при д-р Динев.

Не знам какво значи да си е "оставил ръцете", след като база за сравнение не може да има (освен ако не са правени няколко интервенции при различни хирурзи).

Аз съм доволна от резултата, защото видимо ми намали най-неприятните тлъстинки. Естествено, мога да подходя и критично, че не изглеждам като манекенка. Но дали затова да виня доктора или просто да приема собствената си физика.....?! Все пак пластичният хирург не може да смени природата ни!

Ще бъде добре, ако авторът на въпросното изказване сподели повече за самата интервенция, както и за това защо я отчита като "оставяне на ръцете", а не отправя нападки към личността на доктора.