|
||||
|
||||
![]()
Здравейте,интересувам се по време на бременност мажете ли се с нещо по коремчето за да не ви се появят стрий,през цялата бременност ли се мажете и какво използвате,кое според вас е най-ефикастното?предварително ви благодаря
![]()
|
|||
|
|||
![]()
sisoni, от началото до края на бременността ползвах козметиката на Mustela. Допълнително си правих и микс от масла. Нямам нито една стрия по тялото си, но това не е гаранция, че ти ако се заливаш и мажеш денонощно, няма да ти се появят. До еластичност си е!
(по-важно е да наблегнеш на Фолиевата киселина 3 месеца преди бременност...Не, че има връзка със стриите) |
|
||||
|
||||
![]()
аз днеска ходих до аптеката и казах да ми предложат нещо за мазане,нали обясних им за какво точно ми трябва понеже аз хич не съм на ясно какво трябва да си купя и за това поисках техният съвет и те ми дадоха ето това пише на мазилото Perkutalfa EMULSION цената му е 25лв.незнам това евтино ли е или не,пише че се нанася два пъти дневно от 6 до 8 седмици
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Нищо не ми говори това мазилце! Колко мл е? Пробвай, пък ти предполагам си много в началото на бременността, така че имаш време да си купуваш и други продукти с тази цел!
Честито ти коремче! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Аз се мазах мнооого и навсякъде с всичко,на корема нямам и стрия, Но на гърдите да имам...защото ми станаха огромни още преди да разбера, че съм бременна.
Но да ти кажа, ако имаш сега някъде стрий , то вероятно по време на бременоста ще ти излезнат на същото място(нали вече е разтегнато веднъж и кожата е по-тънка), но ако ги мажеш те ще се по3аличат или поне няма да са вдлъбнати а просто ще са бледи но на нивото на кожата...такива са и моите. |
|
||||
|
||||
![]()
аз съм във вторият месец,съответно още нямам коремче,стрии никога не съм имала,но днеска забелязах че кожата на коремчето ми е станала много суха и ми се лющи,и от това лющене изглежда че все едно имам стрии,а не са
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Сисони, когато кожата се разстяга по-бързо, тогава тя започва да се бели и люшти.
Няма страшно , нормално е...просто се мажи сутрин и вечер с мазен крем....и ако те сърби също веднага мажи(сърбежа е предизвикан също от разстягането) |
|
||||
|
||||
![]()
Сисони, имам 3 деца и нито една стрия (3тия път бях огромна, все едно чаках близнаци). Няма значение каква марка ти е крема, само да е мазен (т.е. добре да ти хидратира кожата). Мазането - поне веднъж дневно, още по-добре два пъти. До раждането.
По отношение на марката - първата ми бременост беше по социалистическо..иначе казано, нямаше никакъв избор, тогава се мазах с Кеч балсам. Втората - в няй-голямата криза 90та година - с меден вазелин (тогава хептен нищо нямаше, та от аптеката това беше най-омазняващото...). Третия път се мазах с хидратиращ крем за тяло Dove. Не е 100% гаранция, че няма да ти излезат, ама ако не се мажеш, ти е гарантирано излизането на стрии... Мажеш не са корема, а и циците и краката поне до колената. |
|
|||
|
|||
![]() Цитирай:
![]() Иначе аз се мацотах с един хидратиращ балсам на Галеник и бях доволна. |
|
||||
|
||||
![]() Цитирай:
![]() ![]() |