IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Геометрично-графична мода от Амстердам: Roparosa

3 февруари 2011 12 24

Като бивша студентка по графичен дизайн, Roos се е спряла на един силно геометричен подход не само при самите тоалети, но и при грима, прическите и аксесоарите

Снимки: Peter Stigter (Fashionising)

Снимки: Peter Stigter (Fashionising)

Ако се интересувате от мода и от случващото се в нейния безпределен свят, със сигурност сте чули за Седмицата на модата в Амстердам, която се състоя от 26 до 30 януари.

По време на нейното случване, свои дизайни показаха някои от най-любопитните имена на европейската сцена като Addy van den Krommenacker, марката бельо Hunkemoller, най-добрата дизайнерка за миналата година Monique Collignon и съвсем младата Roos van der Kamp, подвизаваща се под името Roparosa.

Тъй като последната бе победителка на миналогодишното издание на холандския  Project Runway и показа първата си колекция едва миналото лято, ще отделим по-специално внимание именно на нея.

Колекцията носи името "Come as you are" и въпреки очевидната прилика със заглавието на парчето на Nirvana, в нея няма нищо гръндж. А точно обратното.

Като бивша студентка по графичен дизайн, Roos се е спряла на един силно геометричен подход не само при самите тоалети, но и при грима, прическите и аксесоарите.

Бихме я определили едновременно като спортна и елегантна, без да е особено иновативна. Забелязва се приятен оранжев лак върху ноктите на моделите, който вероятно ще е особено модерен идващото лято.

Вижте кадри от ревюто в галерията горе.

КоментариКоментари

silviaii ( преди 13 години )
Sassy, ние не даваме оценки, защото има смисъл или защото сме задължени или защото този или онзи дизайнер се интересува от тях. Просто сме една "компания" жени, които си споделят мненията по дадена тема - в случая колекцията на Roparosa. Не си длъжна да даваш твоето мнение, но не ни забранявай да даваме нашите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sassy ( преди 13 години )
Ами според мен определено не ги прави красиви, нито дрехите ми харесват, нито смятам, че манекенките изглеждат особено красиви в тях. Но след като дизайнерите създават подобни модели, значи има и хора, които да си ги купуват. Искам да кажа, че няма смисъл ние да даваме оценки на дрехи, които изобщо не са направени за нашия стандарт.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Sassy ( преди 13 години )
Дрехите не са за масовия потребител изработени! Ясно е , че не са направени за да ходиш с тях по прекрасните улици на България! Няма смисъл да се дават негативни коментари от хора, които дори не могат и да си позволят подобен лукс !?!? Разбира се, че ще ви се струват абсурдни, това не са ежедневни дрехи или дрехи за работа , или дрехи , с които да отидеш в близката кръчма за бога!!!! В една определена среда биха стояли чудесно. Изработени са за определен кръг от хора-известни личности и т.н
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
silviaii ( преди 13 години )
Дрехите няма да ги коментирам (някои бяха абсурдни), но, дали от снимките, или от клиновете, манекенките сякаш не са от най-кльощавите? За съжаление, сигурно са точно такива обаче...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар