Ако се интересувате от мода и от случващото се в нейния безпределен свят, със сигурност сте чули за Седмицата на модата в Амстердам, която се състоя от 26 до 30 януари.

По време на нейното случване, свои дизайни показаха някои от най-любопитните имена на европейската сцена като Addy van den Krommenacker, марката бельо Hunkemoller, най-добрата дизайнерка за миналата година Monique Collignon и съвсем младата Roos van der Kamp, подвизаваща се под името Roparosa.

Тъй като последната бе победителка на миналогодишното издание на холандския  Project Runway и показа първата си колекция едва миналото лято, ще отделим по-специално внимание именно на нея.

Колекцията носи името "Come as you are" и въпреки очевидната прилика със заглавието на парчето на Nirvana, в нея няма нищо гръндж. А точно обратното.

Като бивша студентка по графичен дизайн, Roos се е спряла на един силно геометричен подход не само при самите тоалети, но и при грима, прическите и аксесоарите.

Бихме я определили едновременно като спортна и елегантна, без да е особено иновативна. Забелязва се приятен оранжев лак върху ноктите на моделите, който вероятно ще е особено модерен идващото лято.

Вижте кадри от ревюто в галерията горе.