IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Явор Бахаров отива на съд

13 февруари 2020 10 30

Актьорът беше хванат да шофира пиян и дрогиран

Снимка: BulFoto

Актьорът Явор Бахаров ще се изправи пред съда, след като на 9 февруари беше хванат да шофира след употреба на наркотици и алкохол. Той е бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул, защото автомобилът му се движел некоординирано.

След проверката е станало ясно, че Бахаров е бил с 1,2 промила алкохол в кръвта, а е било отчетено и наличието на наркотици. След кръвните проби обаче промилите алкохол скачат на 1,42. Освен тях, полевите тестове са отчели и употребата на кокаин и канабис.

Районната прокуратура веднага повдигна обвинения на актьора за шофиране в нетрезво състояние. Положението на Бахаров се утежнява още повече, тъй като той има и предишни подобни провинения. Той е осъждан три пъти, а една от присъдите е именно за шофиране след употреба на алкохол. Тогава присъдата на Явор беше само пробация.

Тъй като това е второ такова провинение, законът предвижда лишаване от свобода от една до пет години и глоба до 1500 лв. А наказанието за шофиране след употреба на наркотици, каквито бяха открити в системата на Бахаров, е затвор до 3 години.

„Съжалявам, че притесних семейството и близките си“, каза веднага след като излезе от ареста Бахаров пред БТВ.

Актьорът беше освободен от ареста на 9 февруари с гаранция от 5000 лева. Явор може да избегне затвора, ако се споразумее с прокуратурата за условно наказание.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари