IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В името на славата: Звезди, които смениха имената си

19 февруари 2020 12 30

Знаете ли кой е Исур Даниелович Демски?

Снимка: БГНЕС

Често съдим по качеството на един филм от това кой играе в него или кой застава зад камерата. Познатите имена ни вдъхват доверие и ни карат да се запътим към салоните, за да видим дали очакванията ни ще се оправдаят. Какво обаче щеше да стане, ако актьорите, които знаем сега, бяха с други имена? Всъщност имало е такава възможност, тъй като много от звездите променят рождените си имена в името на славата.

Вижте кои от известните личности са променили имената си, за да успеят в кариерата си:

Кърк Дъглас

Кърк Дъглас е роден като Исур Даниелович Демски в семейството на еврейски емигранти от Чауси, Руска империя (днешен Беларус). Родителите му също сменят имената си и от Хършел и Бриана стават Хари и Бърта.

Кърк и

Кърк Дъглас и съпругата му Ан през 1954 г. Снимка: БГНЕС

През 2015 година Дъглас споделя пред „People“, че е променил имената си преди да започне актьорската си кариера, защото рожденото му име е било твърде еврейско и трудно за произнасяне за Холивуд.

„Иска ми се да го бях запазил. По-интересно е“, каза легендата на киното.

Джон Леджънд

Изпълнителят е роден като Джон Роджър Стивънс, но сценичното му име се създава по време на детството му. „Джон Леджънд е прякор, с който приятелите ми ме наричаха и така си и остана занапред“, казва той пред MTV през 2008 година.

Джон Леджънд

Снимка: БГНЕС

Звездата добавя, че постепенно все повече хора са го свързвали с това име и затова той го запазва и до ден днешен.

Вин Дизел

Името Марк Синклер говори ли ви нещо? Е, така е роден актьорът Вин Дизел, който познаваме от поредицата „Бързи и яростни“, „Трите хикса“ и много други екшъни. Звездата избира да смени името си, тъй като смята, че няма да пробие с рожденото.

Вин Дизел

Снимка: БГНЕС

Дизел съкращава моминското име на майка си и то от Винсент става Вин, а Дизел идва от прякор, който му е бил лепнат от приятелите му в детството. Актьорът споделя пред Джеймс Кордън, че като малък винаги е кипял от енергия и затова е бил оприличен на автомобилно гориво.

Чарли Шийн

Бохемът на Холивуд всъщност се ражда със съвсем различно име. Запознайте се с Карлос Ървин Естевес. Баща му също променя рожденото си име и от Рамон Естевес става Мартин Шийн. Дядото и бабата на Чарли по бащина линия са емигранти от Галисия и Ирландия.

Чарли Шийн

Снимка: БГНЕС

Актьорът решава да смени името си, тъй като смята, че Чарли много по-лесно ще бъде запомнен в Холивуд. Взима сценичната фамилия на баща си и на екран се появява Чарли Шийн, който ни радваше цели 8 сезона в „Двама мъже и половина“.

Даян Кийтън

Истинската ѝ фамилия е Хол. Позната ли ви е? Точно така, Ани Хол е героинята, която Кийтън изиграва в едноименния филм на Уди Алън. Тази роля носи „Оскар“ на актрисата, а Алън пише персонажа специално за нея. Двамата имат кратка връзка през 70-те години на миналия век.

Даян Кийтън

Снимка: БГНЕС

Даян променя фамилията си на Кийтън, тъй като в Холивуд вече е имало актриса с името Даян Хол.

Нина Добрев

Актрисата с български корени съкращава първото и последното си име, когато се мести в Канада още на 2 години. Според нея, промяната се налага, тъй като Николина Добрева е твърде сложно за произнасяне на английски.

Нина БНГЕС

Снимка: БГНЕС

В много интервюта обаче Нина е произнасяла истинското си име и не е криела българските си корени. Звездата често се прибира и в България през лятото, за да посети баба си и дядо си, които все още живеят в страната.

Джейми Фокс

Джейми Фокс

Снимка: БГНЕС

Носителят на „Оскар“ е роден като Ерик Марлон Бишъп, но е сменил името си на Джейми Фокс, когато още се подвизава като стендъп комик. Според Yahoo, актьорът е избрал именно Джейми, заради женското произношение, а жените комици винаги са били викани първи на сцената. Фамилията му Фокс е в чест на актьора Ред Фокс.

Мерилин Монро

Трудно бихме си представили тази актриса да е с друго име, но това е така. Тя е кръстена Норма Джийн Бейкър, но на акта ѝ за раждане пише Норма Джийн Мортенсън. Фамилията ѝ се сменя отново, когато се омъжва за Джеймс Дохърти и взима неговото последно име.

Мерилин Монро

Снимка: БГНЕС

През 1956 година официално сменя името си на Мерилин Монро, но още от 1946 година в светските среди се представя по този начин. Бен Лайън, един от шефовете в студиото 20th Century Fox, ѝ дава името Мерилин, защото му напомня на друга актриса – Мерилин Милър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари